Özbiliz eist veel van zichzelf: 'De lat ligt veel hoger dan vorig seizoen'

Zaterdag, 4 februari 2012 om

Aras Özbiliz maakt zondagmiddag naar alle waarschijnlijkheid zijn rentree in de basis bij Ajax. De aanvaller uit Hoorn deed dit seizoen pas in twee competitiewedstrijden mee, mede door blessureleed. Een rugkwetsuur verpeste zijn seizoen: “Het was verstandiger geweest om de blessure te laten genezen. Ik wilde echter niet opgeven, was in vorm en zat dicht tegen de basis aan.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door edenhazard)

Ik vindt hem echt het grootste talent dat we hebben... Als hij aan de rechterkant speelt vindt ik hem zelfs gevaarlijker dan Sulejmani! Altijd dreiging en hij heeft de stijl een beetje van Messi (niet te vergelijken qua kwaliteit maar alleen qua stijl)

Ik zie in deze jongen ook 100x meer potentie dan Ebecilio!

4 februari 2012 om 09:39

Mee eens, ook is hij completer dan Sulejmani.
Hoop hem weer eens in de basis te zien.

4 februari 2012 om 11:15

Als hij het grootste talent van Ajax is heb ik medelijden met Ajax.

4 februari 2012 om 12:11

Talent zegt niets meer dan een hoge potentie hebben, en zegt weinig over zijn kunnen van nu! Maar het word wel tijd dat hij het laat zien! Heeft daarnaast veel pech gehad met pittige blessures.

4 februari 2012 om 12:24

Hoe kan het dan toch dat elke keer die Ebecillio speelt, terwijl je dit 'grote talent' in de selectie heb lopen. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat Aras nooit een kans krijgt.

Kan Özbiliz ook op links voetballen? Dan kan Ebecilio mooi wissel en dan heb je toch een redelijke aanval met Özbiliz - de Jong - Sulejmani.

4 februari 2012 om 10:13

Özbilliz is echt een rechtsbuiten, op links zal hij dus niet echt het publiek op de banken spelen. Sulejmani daarentegen kan wel aan de linker kant. Hij is linksbenig en als Ajax een kopsterke spits als De Jong of Bulykin heeft, dan zou dat een goede formule zijn.

4 februari 2012 om 10:19

Hij is beter op rechts maar kan inderdaad ook op links spelen hoor. Je kan ook Sulejmani zelf gewoon op links zetten (speelde hij dat niet bij Heerenveen ook?), die doet het daar ook altijd wel aardig.

4 februari 2012 om 10:29

Özbiliz kan wel op links maar is beter op rechts, Sulejmani kan ook op links. Als Frank op papier nou jou aanval maakt en dan Sulejmani en Özbiliz een beetje laten wisselen van positie. Is het ook nog een lastiger voor de verdedigers omdat ze dan uit balans raken

4 februari 2012 om 10:42

Ozbiliz kan op links voetballen. Hij is tevens ook een linkspoot. Met zijn techniek kun je ook gewoon als pure buitenspeler voetballen. Daarom hoop ik ook dat hij morgen op die positie start

4 februari 2012 om 11:06

Ware het niet dat Sulejmani (ook) geblesseerd is..

4 februari 2012 om 11:31

Ozbiliz is oorspronkelijk linksbuiten!!!! En Ebecilio rechtsbuiten. Frank vind het leuk omspelers op deverkeerde posities op te stellen.

4 februari 2012 om 12:13

Ja wel meerdere coaches. Ook Ronald Koeman!

4 februari 2012 om 12:18

Ajaxdude niet zomaar wat roepen. Ozbiliz is oorspronkelijk een rechtsbuiten, in de jeugdopleiding heeft hij bijna altijd als rechtsbuiten gespeeld. Het omgekeerde geld voor Ebecilio die in de jeugdopleiding bijna altijd als linksbuiten speelde en heel af en toe als spits of aanvallende middenvelder maar nooit als rechtsbuiten. Het is dus onzin om te zeggen dat Ozbiliz een linksbuiten en Ebecilio een rechtsbuiten is.

4 februari 2012 om 12:14

Of hij op links kan betwijfel ik. Ik erger me dood aan die rechtspoten op links en andersom, zelfs in de jeugd bij Ajax doen ze inmiddels niet anders.
Zoals ik het zie is iemand met zijn verkeerde been op de flank laten spelen geboren uit onkunde van de desbetreffende speler, want wat is nou makkelijker dan binnendoor gaan? Terwijl het Ajax-systeem veel meer belang heeft aan een speler die zijn man buitenom passeert en een voorzet geeft, maar deze spelers zijn inmiddels bijna uitgestorven!

Hij doet me altijd denken aan Figo. Zelfde ietwat gekromde rug tijdens zijn actie. Ik vind hem getalenteerder dan Ebecillio.

Özbiliz is een geweldig talent en is een paar jaar geleden niet voor niets uitgekozen tot grootste talent van de Ajax jeugdopleiding.
Hij heeft heel erg veel pech gehad met blessueres, maar hoop dat hij daar nu defenitief vanaf is en de sterren van de hemel speelt!
Zou ook heel mooi zijn voor het Armeense nationale elftal als we weer een topper erbij krijgen.

Ik ben vast nu dom maar las de afgelopen week niks anders dan Narsingh moet komen en dat Ajax geen talent zou hebben op rechts en nu lees ik dit .
Zou zeggen laat deze jongen veel spelen en oordeel nu straks niet op een of twee wedstrijden hij komt nu in een elftal wat niet op zijn best is dus voor hem ook niet makkelijk

Ozbilliz heeft gekozen voor het Armeense nationale elftal.heel mooii om dat te zien,maar het is ook beter voor hem,want als hij voor Oranje had gekozen had hij amper een kans gekregen.

4 februari 2012 om 16:28

Beter gezegd, als ie voor Oranje had gekozen, wist ie dat ie nooit opgesteld zou worden, dus kies je bijna automatisch voor het Armeense elftal. Dat is van een niveau dat ze hem daar misschien wel kiezen... maar in het Nederlands elftal zou hij nooit komen, veel te beperkt.

Özbiliz moet de plaats van Ebecilio gaan innemen. Özbiliz is veel en veel beter dan Ebecilio. Özbiliz kan dan op links spelen, maar hij staat normaal rechts. Als het slecht op links gaat kan hij nog altijd wisselen met Sulejmani. Jammer van zijn blessures, want dat heeft het voor hem nog moeilijker gemaakt.

Ajax heeft alleen nog een goede spits nodig.jammer dat Ajax Burak Yilmaz niet heeft kunnen halen.

Zo snel mogelijk wisselen met Ebecilio of Sulejmani. Vooral de eerste speelt niks klaar. Ook al speelt Ozbiliz vaker aan de andere kant, hij heeft meer talent in zijn kleine teen dan Ebecilio in zijn hele lichaam, dus dat zou goed moeten komen.

Laten we hier nou niet gelijk gaan kwijlen over Özbiliz. Want het woord talent, moet in de basis en ga zo maar door heb ik toen ook allemaal gehoord en gelezen over een ene Blind en wat lees ik nu over deze speler. Laten we Özbiliz nou pas beoordelen na een aantal basisplaatsen tegen wat grotere clubs. Dan kunnen we pas wat zeggen over zijn kwaliteiten.

Ik kan me nog herinneren dat Frank de Boer zei dat Özbiliz hetzelfde als Messi speelt. De befaamde jeugdopleiding van Ajax heeft de afgelopen jaren niet de grote spelers gebracht waar men op hoopte. In de wedstrijden die hij tot nu toe heeft gespeeld, heeft hij mij nog niet kunnen bekoren. Misschien is het talent er wel, maar moet het er nog uitkomen.

Heeft meer potentie als Ebecilio deze jongen. Hij voetbalt wel makkelijk en simpel al neemt hij soms de verkeerde weg.

Kiest deze jongen voor armenië of oranje, oranje zou hij denk ik toch niet aan de bak komen daar niet van, maar ik ben zomaar benieuwd.

Ik vind dit absoluut niet het grootste talent van Ajax hoor, dan zou het namelijk niet heel veel soeps zijn; die gedroomde jeugdopleiding. Ik vind namelijk Davy Klaassen, Stefano Denswil, Lesley de Sa en Joeri de Kamps veel talentvoller dan Ozbiliz toen was.

volgens ajaxinside.nl zit hij niet bij de selectie? Jammer
edit: hij zit er wel bij

ik snap echt niet de boer altijd kiest voor ebecilio boven ozbiliz,want ik vind hem beter dan ebecilio,die laatste speelt de laatste wedstrijden belabberd,maar hij krijgt altijd basisplaats,echt onbegrijpelijk

Özbiliz zou alleen meer aan spelen moeten toekomen. Hij speelt enkel als Boerrigter en/of Sulejmani geblesseerd zijn. Eigenlijk zou hij altijd de voorkeur moeten krijgen op Ebecilio.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4852
2.Ajax4652
3.Feyenoord3615
5.Vitesse266
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren