De stilte voor de storm

Waar in het hele land driftige koopwoede leek te heersen, bleef het in Nijmegen akelig stil in de winter. Hoewel, ‘akelig’?

/

Geen paniekaankopen, geen impulsieve poging om het schip vlot te trekken, maar rust. Trainer Pastoor sprak over een ‘goed trainingskamp’, en rijzende ster Nuytinck stelde dat men ‘elkaar goed de waarheid’ had gezegd. En daarmee was de kous af. En niet onterecht; twee weken later konden de mannen met degelijk en verzorgd voetbal zes punten in de tas stoppen, waarvan drie behaald aan de verkeerde kant van de Waal. Stiekem steken hier en daar supporters hun hoofd boven het maaiveld en verwijzen naar drie magische woorden van voormalig trainer Been: ‘Alles komt goed’.

Één zwaluw maakt nog geen zomer, maar deze zwaluw kwam vanuit het Noorden, trok door de poorten van de hel, en vond in Nijmegen gezelschap van een andere zwaluw die zojuist ADO opgerold had zien worden. Vergeef mij mijn overdrijving, maar ik was erbij, toen Lens lachend het stadion uitliep na zijn rode kaart tegen Zwolle. Ik was erbij toen Collins John de overwinning tegen Udinese veilig stelde. En ik was erbij aan de Reeperbahn, toen HSV een maatje te groot bleek. Destijds werd gericht gezocht naar versterkingen, omdat het nodig bleek. Maar de eindverantwoordelijke van toen, is de eindverantwoordelijke van nu. En men deed niks.

Het lijkt nu vooral te gaan om vertrouwen in de goede afloop. Vertrouwen dat in de tweede seizoenshelft de weg naar boven wordt gevonden. Vertrouwen dat het begeerde linkerrijtje bereikt zal worden. En ik beweer het te kunnen horen. Het wapengekletter van de Nijmeegse strijdkoets, zich opmakend voor de Mars naar Links. Ik zie op de training de wil om te winnen van de spelers afdruipen en ik voel het optimisme op de Nijmeegse tribune. Iedereen wil wéér over de grenzen van dit land heen, om het Rood-Zwart-Groen te zien zegevieren. En deze stilte? Dat was het startschot.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 4 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1600+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door t0mt0m18)

Geweldige CE, ik kan er niks aan toevoegen.

5 sterren

Inhoudelijk is het wel een goed verhaal maar dit vind ik toch wel iets tekort. Met die foto lijkt het nog wat langer anders was het helemaal erg geweest. Als je op sommige punten beter en dieper in zou gaan zou je een langere en inhoudelijk betere CE krijgen. Wat je nu getypt hebt is wel goed.

Goede CE, hij leest lekker door. Ik vind het wel een hele korte CE maar dat is ook wel goed bij zo'n onderwerp. Als je de volgende keer een ander onderwerp kiest, probeer hem dan wat langer te maken.
Maar ik neem aan dat dit je 1e CE is, dus ik geef je 4 sterren.

Je hebt ongeveer 300 woorden. Met alle respect, maar dat vind ik tekort voor een CE. Met een CE moet je een punt maken en dat kan niet in zo weinig woorden. Je inhoud is goed, je maakt er ook nog creatieve opmerkingen bij. Maar voortaan kun je er dieper op ingaan, dat maakt het nóg interessant.

Tevens is je spelling ook wel goed. Ik wil je er alleen op attenderen dat er voor het woordje 'en' geen komma komt. (niet dat ik dat vervelend vond). Verder qua inhoud prima.

2 februari 2012 om 22:47

De komma-en is een stijlfout, geen spelfout, en daarmee maak ik hem maar wat graag. ;-)

Verder, aan een ieder, de volgende zal langer zijn, ik had echter voldoende aan 300 woorden om mijn punt te maken.

2 februari 2012 om 23:03

Prima dat je dat blijft doen. Ik weet dat het een stijlfout is en officieel mogen die ook niet gemaakt worden (niet bij mijn opleiding). Dan staat het netter. Maar nogmaals, het irriteert me niet. Vond je CE verder prima.

Veel te kort net als je inleiding. Inhoudelijk prima hoor. Daarvoor zal ik 5 ster geven, maar daar gaat dus jammer genoeg een puntje van af.

Die Pastoor begint misschien wel de nieuwe Mario Been te worden. Been begon ook bij Excelsior. Zijn resultaten bij NEC zijn bekend en vervolgens vertrok die naar Feyenoord. Wie weet dezelfde route voor Pastoor?

Een CE hoeft voor mij niet lang te zijn, zo lang hij maar compleet is.
Wat ik wel als kritiek wil meegeven is dat je nu juist de essentie van je verhaal vergeet.
In mijn ogen zijn dit rust en vertrouwen uitstralen in plaats van paniek aankopen doen.
Dit aspect het je breder en dieper kunnen toelichten, zeker in de hedendaagse voetbalwereld.
Verder wel uitstekend leesbaar geschreven.

Leuk stukje man, beetje kort maar goed te doen. Zie NEC niet zo'n inhaalslag maken als onder Been, maar je ziet toch dat het voetbal dat Pastoor er in heeft proberen te slijpen nu zijn vruchten begint af te werpen. Het heeft even tijd gekost maar het lijkt nu idd soepel te lopen in Nijmegen.

Laat ik het zo zeggen, voor zo'n kort stukje is het wel gewoon goed. Het heeft wel iets, mooi geschreven sowieso. Je kunt er wel aan af lezen dat het je aan het hart gaat, dat is het mooie. Omdat het toch niet helemaal volmaakt is geef ik je er vier sterren voor.

Ze zijn inderdaad goed uit de winterstop gekomen. Tegen Vitesse vond ik ze verdedigend erg sterk, met name het centrale duo. Begrijp alleen Pastoor z'n keuzes voorin nooit zo. Een middenvelder als Van der Velden die dan een beetje hangend op rechts speelt, terwijl je ook leuke voetballers als Platje en Nijland hebt. Natuurlijk kom je er niet met alleen leuke voetballers, maar hij metselt het middenveld doorgaan ook al behoorlijk dicht. Misschien scoort Zeefuik daarom ook zo weinig, er is niet genoeg creativiteit achter hem. Vind Koolwijk overigens ook erg teleurstellen. Schöne speelde gisteren tegen PSV wel ontzettend goed, die kan nog heel belangrijk gaan zijn de komende weken.

Toch kunnen ze ook zomaar weer een paar wedstrijden rij verliezen, dan sta je er weer een stuk minder voor. Ik denk dat het uiteindelijk toch een kleurloos seizoen zal worden. Eindigen rond de elfde plaats, met een positieve inslag voor komend seizoen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.NAC Breda6632
6.NEC5723
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
E. TavsanAanvaller3211
J. van der SluijsAanvaller202
N. AlblasKeeper220
R. RoefsKeeper00
J. SchuurmanKeeper20
K. BukusuVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren