Update: FIFA maakt bijna twee ton over voor slachtoffers stadionramp

Dinsdag, 7 februari 2012 om

Wat een mooie dag in de Egyptische competitie had moeten worden, is woensdag geëindigd in een ware tragedie. Na afloop van de wedstrijd tussen Al-Masry en Al-Ahly bestormden honderden, zo niet duizenden supporters het veld van Al-Masry en werden de spelers Al-Ahly en veel veiligheidsmensen aangevallen. Bij de veldinvasie kwamen volgens diverse buitenlandse media 'veertig tot vijftig' mensen om het leven.

De trieste beelden laten zien hoe menig speler van Al-Ahly, dat met 3-1 verloor, moest rennen voor zijn leven om de schoppen en klappen van de supporters af te weren. De meeste voetballers slaagden erin tijdig de spelerstunnel te bereiken en de veiligheid van de kleedkamer op te zoeken, maar een deel van de technische staf en de reserves raakte niet uit het gedrang.

Een groot deel van de supporters probeerde tot overmaat van ramp ook nog de kleedkamer van Al-Ahly te bereiken, om daar alsnog hun gram te halen op de spelers. In Egypte duiken berichten op dat er zeker 'veertig tot vijftig' doden te betreuren zijn bij de rellen. Al-Masry moet de punten voor de overwinning waarschijnlijk inleveren en staat een forse straf van de bond te wachten.

Een ander duel in Egypte, dat tussen Zamalek en Ismaili in Cairo, is stilgelegd nadat er brand uit was gebroken in het stadion. Het vuur ontstond even nadat bekend was geworden dat er tientallen mensen zijn gedood tijdens ongeregeldheden bij de wedstrijd tussen Al-Masri en Al-Ahly. Het is onduidelijk of de brand in het stadion in Caïro iets met de zware rellen in Port Said te maken heeft.

Update 1 februari 21:09 uur - 'Dodental bij Egyptische wedstrijd opgelopen tot 73'
Het aantal doden bij de rellen tijdens de wedstrijd tussen Al-Masry en Al-Ahly in de Egyptische competitie is volgens diverse internationale bronnen opgelopen tot 73. Na afloop van het duel bestormden 'honderden tot duizenden' supporters de grasmat en werden spelers van de tegenstander aangevallen. Daarbij werden onder meer stenen, flessen en vuurwerk gegooid. De vijandelijkheden zetten zich ook buiten het stadion voort.

Update 7 februari 19:20 uur - FIFA maakt bijna twee ton over voor slachtoffers stadionramp
De FIFA doneert een kwart miljoen dollar (190.000 euro) aan de nabestaanden van de slachtoffers van de stadionramp in Egypte, waar vorige week 74 doden vielen. Dat heeft FIFA-voorzitter Joseph Blatter dinsdagavond bekendgemaakt op de website van de wereldvoetbalbond. Het geld wordt overgemaakt naar een fonds dat is opgericht door Al Ahli, de club wiens fans zwaar getroffen werden door de rellen.

Bekijk hier de beelden (waarschuwing: deze kunnen schokkend zijn):238 reacties (laatste reactie door psv_roma)

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren