Een blok aan het been van PSV

Als PSV'er kan ik moeilijk ontkennen dat dit een uitstekend weekend was. Zelf al vroeg de drie punten in de tas en na het verlies van AZ eindelijk weer de trotse koploper. Dat Ajax op zondag ook nog verloor van Feyenoord maakte het feest natuurlijk compleet. Ondanks dit alles ben ik toch niet helemaal tevreden over dit PSV. En dan heb ik het niet zozeer over het spel, want wie speelt er nou wel geweldig op dit moment, maar over één speler in het bijzonder. Een speler die in mijn ogen de enige is die het volgens velen aanstaande kampioenschap van PSV kan verpesten. Ik geef twee hints. Hij draagt de voornaam van een ijsmerk en heeft de actieradius van een demente schildpad.

/

Het hele seizoen drijft Ola Toivonen me al tot waanzin en dat was vrijdagavond niet anders. Hij was matig in de passing, bood zich nooit aan, won geen duels en heeft geen schot of kopbal kunnen lossen. Een doorsnee wedstrijd van hem dus. Terwijl ik erover na zat te denken kwam al meer het besef dat er écht geen enkel moment was dat eruit sprong. Een goed moment welteverstaan. Ik ben gaan graven in m'n geheugen en kwam tot de conclusie dat het beste moment van meneer Toivonen een simpel balletje in de diepte op Dries Mertens was, waarna deze hands maakte. Ik schrok er eerlijk gezegd een beetje van. Een nummer "10" van dé gedoodverfde titelkandidaat die in nota bene een thuiswedstrijd letterlijk niet verder komt dan wat breedte balletjes en één schamel balletje in de diepte. Dat kan toch gewoon niet? En om nou te zeggen dat je bij Stanley Aborah muurvast in de dekking zit? Het was echt schandalig wat hij (niet) liet zien.

Het is natuurlijk al een klein wonder op zichzelf dat hij op het middenveld is beland. Normaal gesproken moet een aanvallende middenvelder toch wel beschikken over enige beweeglijkheid, loopvermogen, inzicht en een goede passing. Nu kan je veel over Toivonen zeggen, maar beweeglijk is hij allerminst. Loopvermogen is hem ook vreemd en om over zijn passing nog maar te zwijgen. Die is zo enorm slordig. Als je een gevaarlijke aanval van de tegenstander terug spoelt, kom je erachter dat het bijna altijd begint bij Toivonen. Ik tenminste wel. De breedtebal tegen Feyenoord die je de punten kost. De 1-5 van Heerenveen begon bij stom balverlies van Toivonen. In de bekerwedstrijd tegen Twente leed hij meerdere keren balverlies waardoor Twente grote kansen kreeg. Bovendien was hij ook degene wiens dekkingsfout het was geweest als Nacer Chadli de 2-2 in de allerlaatste seconden nog binnen schoot voor een leeg doel. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit de laatste vier wedstrijden van PSV. Heel wat bomen zouden gekapt moeten worden als ik een lijstje over z'n hele dienstverband bij PSV zou moeten maken. Bovendien gaat m'n geheugen niet zo ver terug, niet zo gedetailleerd althans.

Wat me nog het meest irriteert is dat hij het hardste roept dat we favoriet zijn voor de titel. Dit terwijl hij het zelf elke week hoogstpersoonlijk om zeep lijkt te willen helpen. Ik ben zo benieuwd hoe het zou lopen met Zakaria Labyad op die positie. Iemand die zich veelvuldig aanbied, kan versnellen, goed is in de combinatie en beschikt over een heerlijke techniek. Zet Jeremain Lens dan tijdelijk maar op rechts. Is dat probleem van gebrek aan diepgang ook meteen opgelost. Tim Matavz zou er op zijn beurt ook van profiteren, aangezien hij dan misschien eens wat bespeelbare steekballen te verwerken krijgt. Tevens zou je met Labyad echt op balbezit kunnen spelen op het middenveld, iets wat PSV een hoop defensief werk zou schelen. Nu zie je namelijk dat Kevin Strootman nog weleens wil inschuiven met alle goede bedoelingen, maar Toivonen vervolgens verkeerd kaatst of iets dergelijks. Gevolg is dat er enorm veel ruimte ligt voor de tegenstander, iets wat ons al meerdere keren punten heeft gekost. Helaas blijft dit alles voor nu slechts bij fantaseren, aangezien Toivonen toch gewoon altijd zal starten.

Het is echt een blok ballast geworden en het is de schuld van PSV zelf. Hoe kun je een buitenlander die weinig toevoegt en veelvuldig onsportief gedrag heeft vertoond aanvoerder maken? Dat valt me echt zo tegen van m'n club. Het is nu haast onmogelijk hem er naast te zetten. Zelfs wisselen durft Fred Rutten in de meeste wedstrijden niet meer, alleen als er een geschikt smoesje paraat staat. Tegen Vitesse was hij overduidelijk rijp voor een wissel, maar dan brengt hij Lens voor Mertens. Ook daarna had het zeker niet onverstandig geweest om Atiba Hutchinson te brengen voor wat meer controle op het middenveld, maar hij laat Toivonen de negentig minuten vol maken. Gevolg is dat je billenknijpend toekijkt hoe Vitesse gelukkig niet weet te profiteren van de enorme ruimtes op het middenveld. Het is een van de vele staaltjes van het wanbeleid dat de laatste jaren is gevoerd in Eindhoven. Een fantastisch talent voor dezelfde positie een ongeldig contract voorschotelen en op rechts deponeren, terwijl Toivonen op een voetstuk geplaatst wordt. Het moet toch eigenlijk niet gekker worden?

Begrijp me niet verkeerd, voor iemand van zijn postuur kan hij best aardig ballen. Maar zoiets moet je uitbuiten in de spits, niet onderwaarderen op het middenveld. Natuurlijk kun je zeggen dat hij als middenvelder garant staat voor tien goals, maar er gaat tegelijkertijd ook zoveel moois verloren. Hij zorgt er namelijk ook voor dat de mensen om hem heen minder scoren. Ik verheug me dan ook met volle teugen op het moment dat hij in de zomer verkocht zal worden. Ik hoop dat er een club is die erin trapt en een behoorlijke zak geld voor hem betaald. Van dat geld kan misschien Luciano Narsingh gehaald worden voor de rechterkant en maakt hij Matavz topscorer. In het meest ideale scenario blijft Labyad dan ook nog trouw aan de club en neemt hij de plek van Toivonen over. Pas dan zal er echt gevoetbald kunnen worden. Dromen blijft mooi niet?

Voor nu rest slechts de hoop dat hij ons niet wéér een kampioenschap gaat kosten.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 31 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 6600+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door ikwilda)

prima tekst en ik ben het 300% met je eens.

Je hebt gewoon gelijk en je schrijft goed.

Je verhaal leest lekker weg, inhoudelijk is het prima op orde. Good job! (:

Wat een onzin zeg. Toivonen was vroeger een kwal en speelde heel matig maar hij speelt het hele seizoen goed. En als het hele team niet goed speelt krijgt hij de schuld. Schrijf beter er eentje over manolev daar kan ik 10 jaar over zeuren

1 februari 2012 om 19:07

Ach ga weg, Manolev doet het goed hoor! Ik weet niet welke wedstrijden jij hebt bekeken, die man komt steeds beter in zijn vel, alleen zijn voorzetten zijn nog afgrijselijk. Voor de rest doet hij het niet slecht.

On: Je hebt voor een groot deel gelijk, maar ik denk dat je nét wat te veel schuld op hem schuift. Het is zo dat hij niet aanbied, maar als hij de bal heeft is het vaak ook zo dat de buitenspelers helemaal niet staan te popelen om de bal te krijgen waardoor hij maar een tikkie terug moet doen.
Hij moet meer leren spelen op het middenveld als nummer 10, maar beweeglijkheid heeft hij wel hoor, hij laat het alleen niet zien. Hij kan een actie maken maar doet dat ook zelden. (herriner me een goal thuis tegen NEC waar hij tussen 2 man door gaat). Het meest vervelende vind ik wel dat hij Matavz alleen maar voor de voeten loopt en hierdoor Matavz vrijwel nooit in de gaten kan lopen. Overigens vind ik ook dat wat jongere spelers wat meer tijd moeten krijgen om te spelen, zoals Ritzmaier. Ik denk dat hij het wel aan kan en het niveau van Toivonen sowieso haalt.

helemaal gelijk goede tekst

Na de eerste alinea gestopt met lezen. De meest belangrijke/bepalende (lees: idd bepalende) zo neersabelen. Pff, tekenend voor ons, nooit tevreden, publiek.

30 januari 2012 om 19:06

Meest bepalende? Dat lijkt me sterk.

Ik ben over het algemeen tevreden met PSV hoor! Alleen niet over Toivonen.

30 januari 2012 om 19:15

@ Shefkee

Meest bepalende? Hij is nog nooit bepalend geweest in een belangrijke wedstrijd. Ja, hij legt er wel eens een paar in thuis tegen De Graafschap, maar toppers beslissen ho maar.

Echt een verschrikkelijk drama deze man, en het lijkt me meer dan duidelijk dat Mertens, Wijnaldum en Strootman veel bepalender zijn voor Psv. Zelfs Matavz, die totaal niet naar zijn kwaliteiten wordt gebruikt, is veel bepalender geweest met een aantal belangrijke goals.

30 januari 2012 om 21:40

Oke Toivonen heeft soms rare dingen, maar hij pakt wel punten voor je ik vind het een goede speler alleen laatste tijd wat minder eigelijk net voor de winterstop tegen Feyenoord was het keerpunt voor Ola, maar de rest speelt die uitstekend seizoen, maar wie ik echt sterk vind spelen is Wijnaldum had het niet verwacht dat die de stap zo snel zou maken.

@noam09 wat je zegt over Manolev is niet waar oke hij heeft rare dingen,maar dit seizoen speelt die ook goed zo goed heeft die nog niet in het shirt van psv gevoetbald.

30 januari 2012 om 23:34

Bepalend? In wat voor opzicht? Mertens was tegen Vitesse voor het eerst in tijden weer een bepalend.

Onder bepalend versta ik dat een speler een wedstrijd beslist, openbreekt of je terug in de wedstrijd schiet. Ga de goals van Toivonen maar na, vaak zijn ze bepalend. Veel bepalender is zijn enige goal tegen bijv. Utrecht dan de 4 goals die Mertens maakt tegen Roda.

Zo uit mijn hoofd heeft Toivonen in de Europa voor bepalende goals gezorgd tegen o.a. Lille, Rapid, Ried, Sampdoria. Let wel: Bepalende goals. Uiteraard heeft hij er meer gemaakt.

Om over de competitie maar te zwijgen. Tegen topclubs zou hij niks presteren, maar vorig jaar zorgt hij er persoonlijk voor dat PSV weer in de wedstrijd zit tegen Feyenoord. Ik vind zijn moyenne tegen topclubs ook niet denderend, maar dat is van het Team PSV ook het geval. Dat kun je niet enkel op het conto van Toivonen schrijven.

Maargoed, naast Feyenoord heeft hij PSV veel punten bezorgd. Dit seizoen o.a. tegen Utrecht, Heracles en Heerenveen. Ga eens na hoevaak Toivonen de wedstrijd opent, dat is een van de belangrijkste momenten van de wedstrijd. Een wedstrijd die PSV uiteindelijk ruim wint, maar die wel eerst opengebroken dient te worden.

Zonder Toivonen stond PSV dit seizoen niet op de eerste plaats, Toivonen mis je pas wanneer hij niet speelt. O zo belangrijk, daar blijf ik van overtuigd.

31 januari 2012 om 12:59

Gezien je laatste zin ('o zo belangrijk, daar blijf ik van overtuigd.' heb ik niet de overtuigen dat ik je nog over kan halen, maarja.

Jij zegt dat je Toivonen past mist als hij er niet bij is. Ik denk dat je pas gaat zien hoe slecht hij is als je 5 wedstrijden met Labyad daar speelt.

Jij zegt dat zonder Toivonen PSV niet eerste had gestaan. Ik denk dat we dan minstens 6 punten meer hadden gehad. Waarom? Toivonen is het grote probleem tegen zeer verdedigende ploegen. Ja, hij legt er wel eens eentje in, maar hij vermoord in zijn eentje het positiespel. Doordat hij op 10 staat, toch gewoon de spil van het elftal, ben je van 1 ding zeker: er komt geen hoge balcirculatie. Hij mist daarvoor zowel de techniek als het inzicht. Juist dát is wat PSV mist, bijvoorbeeld bij Utrecht-uit. En dan kan hij wel die 1-1 maken, maar met Labyad op die positie krijg je zoveel meer voetbal in de ploeg, dat ik er echt van overtuigd ben dat je dan gewoon 12 kansen creëert.

Maar ben bang dat we het niet zullen gaan zien. Rutten zal zijn aanvoerder altijd de hand boven het hoofd houden, hoe vaak hij zich ook misdraagt en hoe matig hij ook speelt.

31 januari 2012 om 13:14

Prachtig stuk en precies wat ik ook al maanden denk over hem. Ben blij dat Pimarkes hierboven precies verwoordt wat ik wilde zeggen over zijn positiespel, dat hoef ik nu niet meer te doen.
Ik verbaasde me bij de winterstop echt over zijn statistieken aangezien ik me driekwart van de wedstrijden dood erger aan Toivonen. Uit de beoordeling in de VI (dacht vlak na de zomer) kwam ook al aan het licht dat Toivonen vooral veel dingen niet beheerst.
Ik hoop dan ook echt dat hij er nog 10 bij maakt en dan vooral op het einde van het seizoen en daarmee zulke goede statistieken heeft dat een club als Liverpool hem daarop koopt voor pakweg 10 miljoen. Daar kopen ze tenslotte ook Downing en Carroll voor waanzinnige bedragen. Ben er echt bang voor dat ze ook naar zijn wedstrijden komen kijken en dat we geen geld voor Toivonen gaan krijgen.
Wat betreft Labyad op 10. Ik ben niet zo overtuigd van hem dat hij als nummer 10 meteen zijn stempel op PSV kan drukken maar wie weet verrast hij in positieve zin. Het probleem met Toivonen is dat we hem nergens anders kwijt kunnen in het veld en hij veel te duur en belangrijk is voor de bank en dat een dergelijke actie zijn transferwaarde zou verpletteren.
Ik kan echt alleen maar hopen dat hij nog beter gaat spelen, PSV toch kampioen maakt met zijn 3-0 en 4-1 goals in thuiswedstrijden en in de zomer vertrekt (5 mlj is wat mij betreft al voldoende).
Laatste comment: verwacht trouwens ook dat Matavz veel beter uit de verf komt zonder Toivonen aangezien de buitenspelers hem ook al niet optimaal bedienen.

@noam09 je kan zeggen wat je wil over manolev maar die speelt dit seizoen toch verdedigend sterk en aanvallebd ook sterker hij loopt nog teveel en teveel voorzetten komen niet aan maar in verhouding met vorige seizoenen komen er toch meer aan

@shefkee helemaal mee eens we moeten eens tevreden zijn met ons team moet je kijken wat er staat

Je hebt helemaal gelijk, toivonen lopend alleen maar met de bal en raakt hem ook erg vaak kwijt. Met zijn wangedrag moet hij zo snel mogelijk worden verkocht.

Uitstekend stuk. Een andere mogelijkheid is Hutchinson op de plek van Wijnaldum zetten en hem doorschuiven naar 10. Al verwacht ik dat Labyad ook een uitstekende 10 is en zie ik Lens graag spelen. Hopelijk gaat in de zomer Toivonen weg en komt Van Bommel terug zodat dit, op een iets andere manier weliswaar, alsnog gaat gebeuren. Ik ben nooit fan van die Zweedse beachboy geweest maar ben wel heel blij met de aankopen deze zomer.

Schrijftechnisch heel goed, mening komt er goed en helder uit en het was leuk om te lezen. 5 sterren.

30 januari 2012 om 19:08

Dat is inderdaad ook een goede optie, dat zag ik dus graag tegen Vitesse het laatste kwartier. Toen konden we hem goed gebruiken. Dan kan Strootman zich ook wat meer met de aanval bemoeien.

Bedankt voor de reactie!

30 januari 2012 om 19:22

@ Simonvk

Labyad heeft in de opleiding altijd vanaf het middenveld gespeeld. Hij is eigenlijk gewoon een 10, die door Rutten wordt 'misbruikt' aan de rechterkant. Dit is overigens iets wat Rutten ook toegeeft. Labyad heeft echter genoeg kwaliteiten om ook aan de zijkant van toegevoegd waarde te zijn.

Met jou suggestie, Hutchinson erin, zou ik niet zo blij zijn. Hutchinson is een aardige controleur, maar geen geweldenaar. Denk dat in een middenlinie Strootman - Labyad - Wijnaldum simpelweg meer kwaliteit zit dan in Strootman - Wijnaldum - Hutchinson. Daarnaast vind ik Wijnaldum niet echt geschikt voor de nummer 10. Hij is daarvoor eigenlijk te druistig, wil te veel lopen met de bal en mist nog het inzicht om simpel te spelen. Zie hem dan ook liever in de rechterzone waar hij de ruimte heeft, dan op 10, waar je toch vooral slim tussen de linies moet lopen.

30 januari 2012 om 19:33

@ pimarkes

Wat jij zegt zit wel wat in. Labyad op 10, Lens op rechts is waarschijnlijk beter. Dan zou ik graag Hutchinson als rechtsback willen zien spelen en Manolev op de bank zetten. Ik vind Hutchinson een erg goede speler en Manolev vind ik bijzonder beperkt. Bovendien heb ik de indruk dat Manolev en Lens elkaar voornamelijk in de weg lopen omdat Manolev niet vaak genoeg een opkomende back is maar een verkapte rechtsbuiten wat natuurlijk niet de bedoeling is. Aan de linkerkant ging dat met Pieters en Mertens veel beter omdat Pieters begrijpt dat hij Mertens niet voor de voeten moet lopen maar gewoon de bal moet aanspelen zodat Mertens er wat goeds mee kan doen.

30 januari 2012 om 20:22

Ik zou het nog niet eens zo een gek idee vinden als Rutten Hutchinson nog eens rechtsback laat spelen, zelfs als Manolev fit is. Tegen Vitesse niets goed gedaan, op zijn doelpunt na. Grote fout 1e helft waaruit ik geloof Chanturia een kans kreeg. Tegen een zwakkere tegenstander het proberen waard en hopelijk wordt Manolev dan even wakker geschud, want nu heeft hij niet echt concurrentie, hooguit Derijck als stand in voor rechtsback.

31 januari 2012 om 16:59

Er staat ''nog eens'', ik zeg niet dat Hutchinson de volgende wedstrijd in de basis moet. Jij mag vinden dat Manolev degelijk speelt, ik vind hem wisselvallig en toen vorig seizoen Hutchinson rechtsback speelde vond ik het hem minstens zo goed doen als Manolev. Je laatste opmerking slaat nergens op, maar dat begrijp je zelf (hoop ik ) ook wel.

31 januari 2012 om 13:16

Probleem is dat Toivonen te belangrijk (aanvoerder gemaakt) is en teveel transferwaarde vertegenwoordigd en daardoor eigenlijk wel moet spelen. Ik denk dat binnen PSV meer mensen hem het liefste afgelopen zomer of in deze winterstop hadden zien vertrekken. De hoofdprijs vangen voor hem gaat niet meer lukken dus de beste optie is laten vertrekken voor een aardig bedrag.
Als hij niet meer in de basis staat de komende tijd dan verkopen we heel moeilijk deze zomer en ik ben heel blij als onze beachboy weg is

Je hebt echt gelijk. Ik ontdekte wel één klein spellingsfoutje: ,,een nummer ''10'' van dé gedoodverfde titelkandidaat die in nota bene een thuiswedstrijd letterlijk niet verder komt dan wat breedte balletjes en één schamel balletje in de diepte.'' breedte balletjes moet balletjes in de breedte zijn maar dat doet er niet toe. Ik denk inderdaad dat Luciano Narsingh of Oussama Assaidi een prima vervanger zou zijn voor Toivonen, zodat Labyad dan op 10 kan spelen. Ze kunnen ook Lens rechtsbuiten zetten en dan nog een aanvaller voor de breedte halen.

Ik ben het volkomen met je eens, 5 sterren

30 januari 2012 om 19:14

Dan weet ik dat ook weer, gelukkig geen grove fout Bedankt voor je reactie verder!

Wat verschrikkelijk herkenbaar! Ik erger me al anderhalf seizoen aan deze zwaar overgewaardeerde prutser. Echt een dra-ma-ti-sche middenvelder.

Conclusie is dat het gewoon geen middenvelder is, eerder een spits. Maar meneertje wil op 10 spelen, terwijl hij eigenlijk alle kwaliteiten die voor die positie vereist zijn, mist. Geen inzicht, geen techniek, een belabberde eerste aanname, om nog maar te zwijgen over het gebrek aan diepte in de voortzetting. Echt een regelrecht aanfluitng. Doordat hij ook nog eens altijd heel statisch in zijn positie blijft lopen (lees: staan), blokkeert hij vakkundig de aanvoer in de diepte naar Matavz. In kan ook nog wel een A4''t je vullen met een opsomming aan zwakke momenten van Ola, maar die zal ik je verder besparen.

Ook ben ik het helemaal eens met de mogelijke opstelling die jij schets... Deze heb ik zelf ook al meerdere malen in mijn vriendengroep gedropt. Gewoon Labyad op zijn oorspronkelijke positie en Lens naar rechtsbuiten. Met Lens heb je meer diepte en een man die een voorzet kan geven, waar Matavz van kan gaan profiteren. Verder krijg je met Labyad gewoon veel meer voetbal vanuit het middenveld. De enige ''nummer 10 kwaliteit'' die Toivonen bezit, zijn afstandsschot, heeft Labyad ook. In principe verlies je dus alleen een goede kopper bij corners en vrije trappen, mocht je Ola ernaast zetten.

Ook leest het verhaal lekker weg. Vind het dus in overall een hele goede CE.

30 januari 2012 om 19:16

Haha ja je vertelt het mooi. Dat is het hele punt. Hij wil koste wat kost op die positie spelen terwijl hij eigenlijk alle eigenschappen die nodig zijn mist. Volslagen onzin dus!

@pimarkes ik ben het zeer met je eens tegen die kleine clubs kan ie wel een hattrick maken maar heeft ola toivonen wel sinds hij hier speelt wel 1 topwedstrijd beslist??br En btw als psv kampioen wilt worden moeten ze echt beter spelen dan dit! br Ik zie eerlijk gezegd twente kampioen worden 2e plaats is voor psv.

Ik zie Psv, net als de meeste mensen als DE titelkandidaat, en ik denk dat ze ook nog wel kampioen worden, maar dat is zoals jij al duidelijk verteld zeker niet aan Ola Toivonen te danken!
Toegegeven, hij scoort zeker weten genoeg doelpunten voor een ''nummer 10'', maar hoeveel van deze doelpunten waren nou tegen tegenstanders van formaat? Toivonen is meer de man van de kleine wedstrijden. Hij scoort veruit de meeste van zijn goals tegen de clubs uit het rechterrijtje. Volgens mij heeft hij van zijn 10 Eredivisiedoelpunten er maar 2 gemaakt tegen clubs uit het linkerrijtje (groningen, Heerenveen) en bijna al zijn doelpunten ontstaan doordat hij na een aanval vaak voorin blijft hangen waardoor hij bij het heroveren van het balbezit vaak al in de 16meter te vinden is. Het is dat hij zoveel scoort, maar anders dan was het een speler voor het niveau NEC of Nac.

En jouw oplossing (toivonen verkopen, er is vast wel een gekke club als Liverpool of PSG die 10miljoen voor hem over heeft) en Narsingh halen lijkt mij ook een droomscenario voor Psv. Dan heb je zeker weten een team dat volgend jaar in de CL kan overwinteren!

Tyton
Manolev, Marcelo, Zanka, Pieters
Wijnaldum, Labyad, Strootman
Narsingh, Matavz, Mertens

Met als wissels Derijck, Willems, Tamata, Hutchinson en Lens heb je toch een aardige bank die kan worden aangevuld met talenten als Ritzmaier, Depay en Locadia (en eventueel Mokthar wat ik ook een zeer sierlijke, goede speler vind).

IK ben het dus roerend met je eens, 5* voor jou!!

Geweldig stuk!
Absoluut mee eens!
Ik pleit al een lange tijd ervoor dat Labyad op ''10'' moet en Toivonen verkocht moet worden.
Het is helemaal geen slechte voetballer hoor, maar komt voor de ''10'' positie gewoon tekort.
Hij zou een stuk beter zijn in de spits, maar daar wil meneertje niet spelen.
Hij heeft wel een uitstekend doelpuntengemiddelde bij PSV als nummer ''10'', dat is leuk, maar van een nummer ''10'' worden andere dingen verwacht in mijn ogen.
Met een speler als Labyad op ''10'', had Matavz nu al zo'n 20 doelpunten gemaakt en aan het einde van de seizoen kon de teller makkelijk op 30 staan...
Hij is wel een aantal keer belangrijk geweest voor PSV en dat waardeer ik, maar hij is gewoon niet goed genoeg als ''10''.

Blijf het jammer vinden dat PSV hem niet heeft verkocht toen Liverpool 13 miljoen voor hem wou betalen..

Aardig stuk, zeker schrijftechnisch, maar ik ben het toch niet helemaal met je eens.
Laat ik voorop stellen dat ik geen Toivonen fan ben, maar ik denk dat je hem tekort doet.

Afgelopen vrijdag speelde hij matig, daar ben ik het mee eens, maar hij heeft ook goede wedstrijden gespeeld, tegen Utrecht dit seizoen bv. is hij verantwoordelijk geweest voor de 4 punten en dat is absoluut geen geluk. Hij scoort veel en dat is kwaliteit. PSV heeft veel spelers die een doelpunt kunnen maken en bijna elke wedstrijd weer staat er iemand anders op, Toivonen is er daar een van. Hij heeft PSV ook punten gekost, met Feyenoord uit als dieptepunt, maar elke speler laat zijn team wel eens in de steek. Hij als aanvoerder zou dat niet moeten dan, klopt.

Toivonen is aanvoerder en speelt in principe als aanvallende middenvelder. De trainer, Rutten, bepaalt dat en Toivonen kan hooguit zijn mening geven. Hij had misschien kunnen weigeren om aanvoerder te worden, maar wie anders? Hij heeft er niet het karakter voor, maar dat vind ik dan eerder een fout van Rutten. Rutten heeft hem belangrijk gemaakt, misschien een fout, maar hij kan hem nu niet keihard laten vallen, zou zijn marktwaarde ook niet ten goede komen en Rutten zou zichzelf belachelijk maken. Dat Matavz weinig ballen krijgt ligt niet alleen aan Toivonen, maar ook aan bv. Mertens (uitstekende speler) die vaak naar binnen trekt, Labyad soms ook en ook voor een deel aan Matavz zelf, logisch hij moet wennen en zit net bij de club. Wel speelt Toivonen soms teveel voor zijn verdediging terwijl hij meer bij Matavz zou moeten staan.

Labyad moet denk ik tevreden zijn met de kans en het vertrouwen dat hij nu krijgt van de trainer. Hij heeft niet zoveel te willen en moet gewoon zijn best doen. Overigens zou ik graag willen dat hij eens duidelijkheid geeft over zijn toekomst. Hij zei dat hij "zeker zou blijven". Ofwel hij tekent heel rap het contract of hij komt er eerlijk voor uit dat hij liever naar Sporting gaat en dus liever voor het geld kiest en 'zijn' club keihard naait. Dan mag hij van mij ook direct vanaf de tribune toekijken.

Ik hoop dat Toivonen een goed EK speelt en in de zomer verkocht wordt, want zijn contract loopt nog slechts 2 jaar door, dus komende zomer kan PSV nog goed op hem cashen. Laten we het hopen en dat hij dan met Rutten een mooi afscheid heeft met het kampioenschap.

4 sterren.

31 januari 2012 om 11:53

Hij scoort inderdaad genoeg goals maar iemand op die positie moet ook anderen laten scoren. Las laatst dat hij nog maar twee assists had ofzo. Ik zie gewoon liever een voetballende speler op die positie, dat zou het spel alleen maar ten goede komen. Scorend vermogen is er al genoeg.

Ik ben het met je eens dat toivonen een drama is maar als vervanger zeg ik lasse schone

Heel goede CE je beschrijft heel goed waarmee heel veel PSV supporters mee zitten.

Prima stuk, mooi geschreven en ik ben het ook helemaal met je eens.
Wel zeg je afentoe dingen als dit: Notabene Toivonen die roept dat we kampioen gaan worden.
Ik denk dat je inplaats van 'we' beter 'psv' kan gebruiken. Staat wat netter en klopt ook gewoon.

Ik geef je 5 sterren, ik ben het gewoon he-le-maal met je eens.

Ik ben het niet helemaal met je eens. De laatste wedstrijden is hij inderdaad wat minder en hij is soms gevaarlijk met zijn vreemde terugspeelballen door het midden heen, maar hij is ook vaak bepalend geweest voor PSV en het is in mijn ogen zeker geen blok aan het been. Echter erger ik me soms ook wel enorm aan hem. Het kan wellicht ook komen omdat de positie waar hij nu staat eigenlijk zijn positie niet is, want in principe is hij een spits. (wat jij ook al aangeeft in de tekst)

Dan even over het stuk zelf. Goed geschreven en het leest lekker weg. Wel een minpuntje dat je niet verder komt dan vier wedstrijden terug waardoor het de inhoud in mijn ogen niet helemaal goed onderbouwt. Vier wedstrijden niet goed spelen zou namelijk ook een vormdipje kunnen zijn.

Toch 4 sterren omdat het verder een prima stuk is.

31 januari 2012 om 11:11

Ik baseer het niet op die vier wedstrijden hoor. Ik geef juist aan dat je al zoveel momenten kunt halen uit slechts z'n laatste vier wedstrijden. Die liggen nog vers in m'n geheugen. Ik zeg daarna ook dat het een hele lange lijst zou worden als je het van alle wedstrijden deed, maar dat werd een beetje teveel tekst zoals je kunt begrijpen;

Je geeft het zelf ook al aan. Het is geen "10", je ergert je aan hem en hij is levensgevaarlijk met z'n rare ballen. Dat is mijn punt dus ook, heeft niks met een vormdipje te maken. Vind het gewoon niks.

31 januari 2012 om 12:59

Ik zeg niet dát je het baseert op vier wedstrijden, maar dat je alleen maar die laatste vier wedstrijden aangrijpt. Je geeft aan dat je inderdaad een hele waslijst zou geven en dat je geheugen daar ook niet meer vers genoeg voor is, maar in een betogende tekst is het toch de bedoeling om een 'tegenstander' van jouw standpunt te overtuigen. Wat ik dus aangeef is dat als je maar vier wedstrijden aangrijpt, het dus ook op een vormdipje zou kunnen duiden. Het zou beter zijn uit de laatste vier wedstrijden één momentje te verzinnen en dan nog een paar van daarvoor zodat de lezer ook overtuigd is dat het inderdaad geen vormdipje is, maar dat dit al het hele seizoen het geval is.

Om op je tweede alinea te reageren. Ik geef het zelf inderdaad ook al aan, maar hij heeft ook een hoop positieve kanten en is ook meerdere malen beslissend geweest (vooral met goals) voor Psv. Je moet dus niet alleen naar het negatieve kijken.

31 januari 2012 om 17:57

Ik snap nu wat je bedoelt inderdaad, begreep het even verkeerd. Daar moet ik je gelijk in geven ja, nu lijkt het misschien voor sommigen wat opportunistisch.

Ik ben het niet echt met je eens, laatste wedstrijd tegen Vitesse bijvoorbeeld, Toivonen ziet zoveel, hij had een paar prachtige Messi achtige passjes.
Ik ben wel van mening dat hij een slechte periode achter de rug heeft, maar het is absoluut geen blok aan het been, met zijn inzet en doorzettingsvermogen moet PSV haar handjes dichtknijpen.
Hoewel als er een bod van 7 mil komt, meteen verkopen want er lopen voor wat minder geld gelijke aan Toivonen rond in Nederland.
Ben het met je eens dat Toivonen meteen terug in de spits moet, maar dat krijg je Rutten niet wijsgemaakt, met zijn kopkracht alleen al heeft PSV al 10 doelpunten te pakken.
Dat kwallerige is in de media gigantisch overdreven, Vertonghen is vele malen erger en daar hoor je niet zoveel van. (geen rancune richting Ajax).
Mooi geschreven maar ben het niet met je eens. 3.

31 januari 2012 om 11:01

Ziet zoveel? Messi achtige passjes? Inzet en doorzettingsvermogen? Handjes dichtknijpen?

Ik weet niet over welke Toivonen jij het hebt maar daar ga ik verder geen woorden aan vuil maken als je het niet erg vindt

Dat kwallerige gedrag valt nu inderdaad wel mee, daar stoor me niet echt aan. Ik bedoelde meer dat het opmerkelijk was dat hij aanvoerder werd gemaakt toen hij nog weleens wat uithaalde. Daar was toen ook veel kritiek op vanuit de media en dergelijke.

31 januari 2012 om 11:58

Doe maar zo ja, Messi achtige passjes is overdreven maar ga de wedstrijd tegen Vitesse maar is terugkijken, Toivonen speelde gewoon goed.

En even offtopic:
Iemand kan het ook niet met je eens zijn, ook daar moet je op kunnen reageren

31 januari 2012 om 12:08

Ik reageer toch ook normaal op je? Jij begint over messi-passjes dus daar schrik ik even van Verder hoef ik de wedstrijd niet terug te kijken want ik heb hem al gezien. En ik zag duidelijk dat Toivonen niet goed speelde!

31 januari 2012 om 20:01

Hmm ik heb er even over na gedacht en ik denk dat ik je gelijk ga geven, heb even wat wedstrijden van hem terug gekeken en het is dit seizoen niet goed allemaal.

31 januari 2012 om 19:12

Toivonen belangrijk d.m.v. inzet en doorzettingsvermogen? Toivonen blinkt volgens mij juist uit in luiheid en laksheid, en zodra het niet lekker met hem loopt dan toont hij juist totaal geeen inzet meer...

Daarom heeft ie al 8 belangrijke goals erin liggen misschien niet de beste speler altijd maar hij staat er wanneer er niemand staat!

Ookal ben ik het met je eens kijk wat ik hier boven zei ik heb gelijk ofniet? als we een vervanger halen zou hij het zelfde doen? dat weet je niet..

goede tekst inderdaad, Narsingh en Matavz lijkt me een dodelijk duo, vergelijkbaar met John en De Jong, snelle buitenspelers met een goede voorzet op een kopsterke spits, deadly as that.

Het enige pluspunt aan dit stuk is je schrijfstijl.

De inhoud slaat daadwerkelijk nergens op en vind dit typisch een CE geschreven om zieltjes te winnen van de niet PSV Fans en een klein groepje PSV fans die nooit tevreden zijn.
Het is opmerkelijk dat je alleen op reacties reageert die achter je statement staat en mensen die goede argumenten gebruiken je helemaal niet reageert. Af en toe een reactie om iemand voor schut te zetten doe je dan weer wel, Messi achtige pasjes blabla daar ga ik verder niet op in als je het niet erg vind, nja reageer dan niet.

Toivonen aanvoerder maken is helemaal geen rare gedachten, ja hij heeft zich wel eens smerig gedragen maar deed van Bommel dat niet? Doet 9 van de 10 aanvoerders niet eens een keer iets smerigs om zijn tegenstander te kleineren, provoceren zodat die broodnodige 3 punten binnen komen? Daarnaast sinds zijn aanvoerdersband heb ik hem alleen zien misdragen tegen Vertonghen wat zelf ook geen heilige is. Toivonen is een winnaar en die gasten moet je erbij hebben. Hij staat er niet altijd in de grote wedstrijden maar volgens mij zijn de drie punten tegen de 'kleintjes' net zo belangrijk en daar is hij vaker beslissend zoals eerder al is vernoemd 2 keer tegen FC Utrecht.

Ook in de EL is hij van grote waarde en scoort hij regelmatig. Toivonen is zeker geen spits zoals jij zegt, misschien dat hij het postuur er voor heeft maar zeker niet de kwaliteiten. Dat je dan ook zegt dat Labyad (de hype op dit moment met het te hoog in zijn bolgehalte) op 10 wilt zetten en dan dramatische ik heb geen zin, Jeremain Lens weer rechts wil zetten slaat nergens op. Labyad is na dit seizoen transfervrij en dan kun je Toivonen voor max nog 3 miljoen verkopen.

Ook Narsingh halen op dit moment lijkt me een belachelijk idee als je al 2 spelers voor rechts hebt, Lens en Labyad en volgend jaar komt talent Mokhtar terug van Eindhoven waar hij het goed doet en Depay die ook op de voeten kan op rechts komt weer een stap dichterbij PSV 1.
Ik snap dat er veel mensen met je eens zijn zoals alle niet Psvers maar ik geef je voor dit stuk niet meer dan 2 sterren aangezien ik er absoluut niet mee eens ben.

Winnaars moet je hebben, daarom worden we kampioen, met lieverdjes als Wijnaldum, Labyad, Matavz, Mertens win je de oorlog niet.

31 januari 2012 om 11:48

@ Gozert

Als ik goed kan tellen heb ik op drie ''negatieve'' reacties gereageerd en op 2 positieve. Volgens mij reageer ik hierboven nog op die van Peerk, die met argumenten kwam aanzetten? Wat die messi passjes betreft moest ik gewoon even reageren, dat gaat natuurlijk wel erg ver vind je niet. Daarnaast reageer ik even op een iemand die het heel herkenbaar vond, en op één iemand die een spelfout corrigeert. Kan moeilijk op alles gaan reageren, moet je niet teveel achter zoeken hoor.

Laat ik vooropstellen dat ik deze CE niet heb geschreven om zieltjes te winnen van wie dan ook. Dit is mijn mening en daar maak ik een CE over, meer moet je er wederom niet achter zoeken.

Verder ben ik helemaal niet diep ingegaan op z'n nare gedrag. Ik somde het alleen even op in een rijtje eigenschappen waardoor je nou niet meteen zou denken die maken we aanvoerder. Verder uit ik daar helemaal geen kritiek op, hij gedraagt zich nu ook wel normaal.

Ook dat hele Utrecht argument vind ik een beetje flauw. Je kunt behaalde punten toch niet ophagen aan één speler? Wie zegt hoeveel het was geworden zonder Toivonen? Of als Lens speelde in plaats van Labyad? Of als het regende in plaats van droog was? Hij schiet een keer een bal erin, mag toch ook wel? PSV speelde, mede dankzij hem, gewoon erg slecht laatst tegen Utrecht. Dat hij er dan toevallig een afvallende bal inschiet vanuit een corner betekent toch niet meteen dat het hele gelijkspel aan Toivonen te danken is? Je zegt zelf hij staat er niet altijd in de topwedstrijden. Waar ben je nou aanvoerder voor? Je vergelijkt hem met een winnaar als Van Bommel, maar die staat er wel in topwedstrijden. Vind Toivonen nou niet echt een winnaar eerlijk gezegd. Winnaars staan er in grote wedstrijden, en waar stond Toivonen ook alweer nooit? Juist

Natuurlijk scoort hij in de EL weleens een goal maar mijn stuk gaat er juist over dat hij het voetbal niet ten goede komt. Met een betere voetballer op die positie werd er misschien wel veel meer gescoord. Dat denk ik tenminste.

En dan tot slot Narsingh. Ik citeer even wat ik daarover zei:

''ik verheug me dan ook met volle teugen op het moment dat hij in de zomer verkocht zal worden. Ik hoop dat er een club is die erin trapt en een behoorlijke zak geld voor hem betaald. Van dat geld kan misschien Luciano Narsingh gehaald worden''

En nu wat jij daarover zegt:

''ook Narsingh halen op dit moment lijkt me een belachelijk idee''

Volgens mij zeg ik nergens dat hij op dit moment gehaald moet worden? Ik zeg dat Toivonen in de zomer verkocht wordt, en met dat geld Narsing gehaald kan worden. Het schijnt dat Labyad dan ook niet meer bij ons speelt aangezien die helaas weggaat. Bovendien spelen Mokthar en Depay vanaf links en hou je dus alleen Lens over. En je zegt het zelf al, die is ook niet goed genoeg. Misschien even beter lezen voortaan voor je met bakken kritiek aan komt zetten terwijl ik het duidelijk over de zomer heb en niet over nu. Scheelt een hoop gedoe.

Met Toivonen win je juist de oorlog niet. Oorlog maak je niet in de kleine wedstrijden, die maak je in de grote. En welke oorlogen zijn er nou met hem gewonnen? Sinds hij bij PSV speelt worden we geen kampioen meer en vorig seizoen verpest hij hoogspersoonlijk op de laatste speeldag tegen Groningen dat we nog 2e worden. Wijnaldum toont drie keer zo veel passie als Toivonen, wie is het lieverdje?

Nou ik hoop dat je tevreden bent wat betreft m'n reactie. Ik heb nu op vier kritische reacties gereageerd en slechts op twee positieve

Nu ben ik wel benieuwd bij welke categorie jij hoort. Ben je een tevreden Psv-er?

Jij snapt er niet veel van tomtom18. Supporters zoals jij zijn een blok aan het been van Psv, ben eens een keer tevreden. We staan momenteel bovenaan in de competitie en er wordt eindelijk weer mooi voetbal gespeeld.

31 januari 2012 om 11:51

Ik ben ook hartstikke tevreden met PSV en hoe het nu gaat. Ik ben blij met de ontwikkeling van spelers als Willems, Marcelo, Derijck, Wijnaldum, enz. Alleen ben ik niet tevreden over het spel van Toivonen en ben ik heel benieuwd hoe het zou lopen met een betere voetballer op die positie. Ik denk dat het voetbal dan nog veel mooier kan zijn. Dat is alles!

31 januari 2012 om 14:07

@psvkampioenuhh,

We staan boven aan, klopt. Maar, herinner jij je nog de afgelopen 2 seizoenen? Toen stonden we ook bovenaan na de winterstop, maar waar stonden we toen het echt moest? Juist ja, derde. Nou is de zaak om gewoon zo ver los te komen als maar kan, wat we ook de voorgaande jaren hadden moeten doen.

Ik ben het volledig eens met t0mt0m18, Toivonen creërt niets en haalt het niveau van zijn medespelers drastisch omlaag. Moet een 'nummer 10' Plus aanvoerder van een Nederlandse topploeg niet vele male belangerijker/beslissender zijn? Vaak zijn de nummer 10's van clubs de beste voetballende spelers waarover dit team beschikt, bij PSV is dit absoluut geen Toivonen. Nou is hij voetballend niet zo zwak als Manolev (zou hem wel eens op 10 willen zien), maar wij hebben vele beteren opties (lees: Labyad, Wijnaldum of misschien zelfs Mertens aangezien AM zijn natuurlijke positie is).

ON: Sterk stuk, van mij krijg je 5 sterren!

@psvkampioenuhh

Hij slaat de spijker op z'n kop en verwoord precies de ergernis zoals ik die bij Toivonen voel. Dat heeft niets te maken met tevreden zijn over de algemene teamprestatie. PSV is een topclub en prestaties mogen best kritisch worden bekeken, zeker als daar duidelijk ruimte ligt voor verbetering.

Te vaak vertraagt Toivonen het spel of verstiert hij een potentieel gevaarlijke aanval. Daarnaast inderdaad het veelvuldige gevaarlijke balverlies. Hij is gewoon niet constant genoeg. Toivonen is best waardevol door z'n doelpunten af en toe, maar toch zie ook ik liever iemand anders daar op het middenveld.

Ik was er vrijdag ook en kan niet anders dan je verhaal erkennen.

Wat een verschrikkelijk slecht stuk is dit zeg. Waarheden bevat het allerminst en helaas ga jij mee met de hetze tegen Toivonen. Deze jongen is wel degelijk waardevol voor dit PSV en als we het gaan hebben over wedstrijd prestaties om een kampioenschap te beslissen zul je naar andere zaken moeten kijken.

Conclusie: Verwijder aub deze onzinnige niet kloppende column en hang de pen aan de muur.

31 januari 2012 om 17:57

Wanneer was Toivonen echt belangrijk voor PSV dan? Hij is meer slecht dan goed... Ga toch weg joh met je 1 ster.

Dit stuk klopt helemaal en een CE is bedoelt om je mening te geven. Dat doet hij en beter dan jou....

5 sterren t0mt0m.

31 januari 2012 om 21:23

Hij maakt toch vaak doelpunten en is op het middenveld ook belangrijk. Dit jaar is hij minder belangrijk dan anders, maar dat komt ook omdat hij nu geen enkel duel meer durft aan te gaan door de hetze op Toivonen.

En CE is idd bedoelt om je mening te geven, maar hij zit consequent fout met zijn mening, omdat de feiten niet kloppen. Hij schrijft dit naar mijn mening ook alleen om populair te doen!

En het beoordelen van een CE is ook mijn eigen mening dus als ik het niet leuk vindt mag ik het niet melden, censuur?? Haha en jij roept dat ik zijn mening niet mag aanvallen! Niet serieus te nemen dus.

31 januari 2012 om 21:38

@ engelandfan

Maar vind jij doelpunten het allerbelangrijkste dan? Is Dost de beste spits van de eredivisie? Is een verdediger ook goed als hij veel scoort? Wat nou als er een middenvelder is die alleen maar ballen afwacht en loert op kansen. Is het dan een goede middenvelder als hij er 10 scoort, maar verder een negatieve invloed heeft op het spel?

Noem mij eens feiten die niet kloppen dan uit m'n stuk? Vind je dat hij wel goed kan passen? Vind je dat hij wel verdedigend sterk is? Vind je wel dat hij enorm veel energie in een wedstrijd legt? Ik ben heel benieuwd, volgens mij zwets jij juist maar wat raak zonder met sterke argumenten te komen.

Jij gebruikt als argument dat hij belangrijk is op het middenveld, maar waarom? Waar uit zich dat in dan? Oja die tien doelpunten, hij hoeft zich voortaan nooit meer aan te bieden.

Ook dat hij geen duels meer aan durft te gaan slaat nergens op. Volgens mij werd hij nou niet bepaald bekritiseerd om z'n horrortackles, maar meer om z'n toneelspel. Wat betreft het aangaan van duels is er dus helemaal niks veranderd, wederom een beetje gebakken lucht van je;

Dat ik dit schrijf om populair te doen is ook maar een loze aanname van je die je niet hard kan maken. Denk je nou echt dat ik hem stiekem heel goed vind, maar dit stuk schrijf om zieltjes te winnen? Volgens mij zijn de meningen best wel verdeeld, dus dat valt allemaal wel mee dacht ik. Dit is gewoon mijn mening over Toivonen, het spijt me.

Weltrusten.

31 januari 2012 om 21:51

t0mt0m heeft alles al uitgeled. Hoef er verder niks aan toe te voegen.

2 februari 2012 om 15:29

Toivonen legt wel degelijk veel energie in een wedstrijd alleen willen of zien sommige mensen dit niet, omdat het vaak ook lelijke meters zijn.
Toivonen is niet de beste verdedigende middenvelder, maar dit is ook niet een noodzaak.
Het belangrijk zijn op het middenveld heeft ook betrekking met gaten maken in de ruimte lopen, goed opstellen. Dit kan ik hier idd niet beargumenteren maar een tip om zondag goed op Toivonen te letten, wat hij allemaal doet dan mag jij haarfijn nog een keer vertellen wat er allemaal niet klopt aan hem.

Dat hij geen duels meer durft aan te gaan is duidelijk zichtbaar, dat jij dit niet ziet komt ofwel, omdat je vorig jaar(1ste helft) en het seizoen ervoor. Ofwel dat je dit jaar niet naar Toivonen kijkt. Mij valt het iig wel op, net zo als de scheidsrechters want elk twijfel geval wordt tegen hem bestraft, kijk de beelden er maar op na.

Dat deze CE geschreven is om populair te doen is idd een aanname van mij die ik mag hebben net zoals als jij hier mag schrvijen!

En ik wist niet dat jij om half 10 al naar je bed ging.

enige juiste in het hele artikel is je opmerking over je eigen geheugen. Toivonen heeft dit seizoen meerdere wedstrijden persoonlijk beslist en blijkt steeds weer over een aantal uitzonderlijke kwaliteiten te beschikken. Vooral de manier waarop hij positie kiest zorgt er voor dat hij vaak gevaarlijk wordt en bovengemiddeld veel doelpunten maakt. Hij schiet zweden hoogstpersoonlijk naar het ek, scoort de enige treffer tegen utrecht, een doppelpack bij heerenveen uit en de ultieme hattrick tegen ado.

Daarnaast is hij nooit op een onvertogen woord te betrappen en heeft hij zich uitstekend aangepast in nederland. Dat heel vi nalopend nederland hem een achterbaks figuur vindt, danken we louter en alleen aan de macht die derksen en de nos tegenwoordig hebben. we laten een duel met vertongen waarhij hij te hoog met zijn elleboog omhoog springt 85 keer op televisie zien en daarna nog een moment waarbij hij op iemands teen gaat staan en we roepen hem uit tot nosfaratum hemzelf. Derksen maakt het karwei dan af met wat zogenaamd intellectuele prietpraat en hij kan nooit meer iets goed doen. Ik denk dat zijn doelpunt tegen nederland hem geen goed heeft gedaan, evenals zijn aardige en vriendelijke voorkomen. Dit roept zoveel afgunst op dat zelfs psv supporters het nodig vinden hem neer te sabelen, heel erg triest.

Wat een verschrikkelijk dom verhaal. Ik irriteer me al maanden aan de pubers op Voetbalzone die hun alwetende mening verkondigen over oa Psv. Als je echt totaal geen verstand heb van voetbal zeg dan niets. Toivonen heeft tegen Vitesse juist een van zijn beste wedstrijden gespeelt van het seizoen. Als een van de weinigen wist hij in de omschakeling veel ballen terug te winnen en hij speelde simpel, kaatsen en tikken. Een leek als jij verwacht blijkbaar alleen geniale steekballen, maar 'wake up', zo werkt het niet. Toivonen is waanzinnig belangrijk in de omschakeling en heeft uitstekend inzicht tussen de linies. Hierdoor krijgt Strootman regelmatig de kans om door te steken richting zestien. Ik sluit mij volledig aan bij engelandfan, hang je pen aan de wilgen, en irriteer me niet langer met je mening. Je hebt er namelijk Echt geen verstand van!

31 januari 2012 om 17:15

Ten eerste, iedereen mag zijn eigen mening hebben. Je argument over pubers met hun alwetende mening slaat nergens op, kom dan met fatsoenlijke argumenten
Ik ben het er niet mee eens dat Toivonen een van zijn beste wedstrijden speelde tegen Vitesse dit seizoen en met mij anderen, bv. de analist van het ED. Hij had het erover dat Toivonen tot zijn ergernis overgeslagen werd door anderen in de combinatie en dat het ritme regelmatig onderbroken werd (slechte eindpass), oa door Toivonen.
Toivonen is in een aanvallende middenvelder die de spits moet steunen en niet iemand voor de omschakeling, daar zijn Wijnaldum en Strootman voor die veel meer lopen en meeverdedigen.
''inzicht tussen de linies'', wat bedoel je daarmee? Klinkt erg vaag.
Op basis van jou reactie kan ik zeggen dat je ook niet zoveel van het voetbalspelletje begrijpt, maar dat is mijn mening dus val me er niet op aan.

31 januari 2012 om 17:53

@ Psv_inside

Als er iemand puberaal gedrag vertoont ben jij het wel. Een beetje komen schreeuwen wie er wel en niet verstand van voetbal heeft, jij hebt het uitgevonden zeker?

Als jij echt vond dat hij een van z'n beste wedstrijden speelde tegen Vitesse zegt dat veel over zijn niveau, of over jou. Natuurlijk denk ik niet dat het alleen maar gaat om geniale steekballen, zo naïef hoef je me nu ook niet in te schatten. Ik vertel gewoon wat ik zie en dat is dat Toivonen op z'n goals na niks toevoegt aan Psv. Hij scoort zoveel omdat hij daar ook alleen maar op loert, verder is hij alleen maar van negatieve invloed op het spel. In grote wedstrijden staat hij nooit op.

Dat je het er niet mee eens ben mag, maar je kunt ook gewoon normaal gedragen zoals het een 33-jarige betaamt.

Nogal kortzichtig dit verhaal. Deze beste man heeft in zijn periode bij PSV in 94 wedstrijden ongeveer zestig doelpunten gescoord. Vervolgens doe jij dit af als "die hadden anderen ook nog wel gescoord". Wie dan? Ken jij iemand die zo vaak op de juiste plaats vrij staat? Deze man heeft zeker wel een goed inzicht, hij weet wanneer hij zelf moet schieten (hij scoort regelmatig van afstand) of wanneer hij juist de steekbal moet geven. Hij is ook redelijk tweebenig, een kwaliteit die aanvallende middenvelders zeer goed uitkomt. Als laatste moet je niet vergeten dat Toivonen soms over Matavz heen komt met een voorzet (waarbij Matavz de afleider is voor de verdediging) en hij de bal er snoeihard inkopt!

Toivonen is zonder meer de beste kopper in de PSV selectie. Ook maakt hij vaak de 1-0 of de beslissende goal. Als ik me niet vergis heeft hij al 11 goals gemaakt, en dat voor een aanvallende middenvelder??? Noem er in Nederland maar eens 3 op zijn positie die er meer hebben gemaakt. Daarnaast doet hij verdedigend ook nog zijn werk, en verzaakt bijna nooit.

Daarnaast waarom zou je Narsingh willen hebben, terwijl Matavz al ingespeeld was met Tadic. Tadic zou veel beter bij het spel passen als Narsingh.

31 januari 2012 om 17:49

Hij maakt zoveel goals omdat hij voorin op die ballen staat te wachten, hij doet nauwelijks mee aan het spel. Verdedigend ook z'n werk? Hij verliest juist alle duels. Logisch ook met zo'n lichaam, dan ben je natuurlijk niet heel erg wendbaar.

Verzaakt bijna nooit? Buiten z'n goals om verzaakt hij juist altijd. Hij is altijd onzichtbaar in de topwedstrijden en scoort dan ook zelden, is dat geen verzaken?

En waarom geen Tadic? Omdat Mertens er nu is. Als die weggaat zou Tadic ook kunnen, kan allebei.

niet met je eens. Hij heeft al heel vaak een wedstrijd voor ons beslist. en je moet niet altijd lieverdjes in je team hebben, een echte kwal op het veld en dat mag ook als het maar niet te ver gaat

Ik ben het met je eens en hoop dus als Ajax-supporter van harte dat hij op 10 blijft staan, want je ziet gewoon dat hij het spel van PSV vertraagt en loopacties van o.a. Mertens en Matavz gewoon niet ziet. Daarnaast lijdt hij te veel balverlies door zijn geringe balbehandeling en inzicht. Natuurlijk is het leuk als hij tweede paal komt als tweede spits en er daar wat in tikt, maar voor het spel van PSV is hij gewoon een blok aan het been. Daarom snap ik je CE volkomen, maar laat 'm maar lekker staan op 10, Fred! Gaat nog wel wat puntjes kosten tegen de sterkere tegenstanders

Je schrijfstijl is prima, weinig op aan te merken.

31 januari 2012 om 17:55

Dankjewel, dat is precies wat ik bedoel. Net als dat ik hoop dat jullie met Janssen blijven spelen en misschien Siem de Jong er nog bij op dat middenveld;

Die goals die hij dan maakt camoufleren voor mij niet z'n matige spel, maar voor velen kennelijk ook wel.

Ik vind dat je hem enigszins tekort doet. Er zijn flarden waar ik het roerend mee eens ben en flarden dat ik toch even m'n achter m'n oren moet krabben.

Ik geef je 100% gelijk dat het kortzichtig was om Toivonen aanvoerder te maken. Hij kan niet het tempo van de wedstrijd bepalen of z'n stempel nadrukkelijk op een wedstrijd drukken. Ook denk ik dat Toivonen mentaal niet zo sterk is. Huidige reserve-aanvoerder Strootman zou een veel betere keuze zijn, maarja je kunt een nieuweling natuurlijk niet zo makkelijk aanvoerder maken.

Het is echter een feit dat Toivonen PSV juist de weg omhoog heeft laten vinden in veel wedstrijden (gebaseerd op mijn herinnering van wedstrijden dit seizoen). Als je concrete voorbeelden wilt, ik kom zo even op Heerenveen, Utrecht 2x en Heracles. Als ik dit vergelijk met andere spelers uit de concurrentie op die posities, dan zie je toch dat Maher bij AZ en Chadli bij Twente veel minder renderen als Toivonen op die positie. Alleen Eriksen weet ook regelmatig z'n stempel op de wedstrijd te drukken aan de hand van assists en goals.

Maarja zulke stukken moeten beoordeelt worden op hoe je schrijfstijl is en hoe je je mening presenteert. Dat doe je gewoon zeer vaardig, ik zal een ander stuk van jou zeker lezen.

4 sterren.

100% mee eens, echt niks aan toe te voegen.. 5 sterren.

Prima stuk opzich maar een paar puntjes waar ik het gewoon niet helemaal met je eens ben. Toivonen is zeker niet goed in vorm en speelt ook niet goed, maar je doet hem iets te kort.

Toivonen heeft een paar belangrijke doelpunten gemaakt en de statistieken liegen er niet om; hij heeft al 11 doelpunten gemaakt voor Psv, iets wat zeker niet slecht is voor een speler op "10". De paar belangrijke doelpunten, die je af kunt doen als "een paar" en "één keer in de tien weken" maken op het einde van het jaar wel het verschil tussen wél kampioen of juist géén kampioen.

Ik ben het wel helemaal met je eens wat betreft het aanvoerderschap. Een Zweedse speler die niet goed Nederlands praat en onsportief is moet zeker geen aanvoerder zijn. Maar zoveel andere keuze heeft PSV niet. Dit is Strootmans eerste jaar, Bouma is lang niet zeker van een basisplaats, ook Derijck is een aankoop, Pieters is totaal geen aanvoerder en van Isaksson weet je nooit of hij in de basis staat of niet. Daarom vind ik het toch vrij logisch dat de keuze op Toivonen is gevallen.

Zijn positie is zoals jij ook aangeeft op dit moment nummer 10. Jij pleit ervoor dat hij in de spits zou moeten staan. Daar heb je helemaal gelijk in. Op dit moment speelt daar een goedspelende Matavz, met 2x zoveel potentie. Daarom vind ik ook dat geen mogelijkheid. Als ik PSV was zou ik hem aan de eerste de beste club verkopen dit rond de 12 miljoen bied.

Je brengt je stuk grammaticaal uitstekend en je verkondigt je mening goed. Je stuk leest heel lekker weg en op die punten beoordeel ik je. Hoewel ik het niet helemaal met je eens ben, krijg je toch vijf welverdiende sterren.

mooi stuk! en alles klopt!
alle credits!

Een zeer matige onderbouwing waarom Toivonen een blok aan het been is.

Schijnbaar is Toivonen degene die de tegendoelpunten veroorzaakt, maar niet de credits krijgt als hij een doelpunt maakt. Toivonen gaat in de fout tegen Feyenoord, maar is dat de reden waarom daar verloren wordt. Had Wijnaldum niet één van zijn drie opgelegde kansen mogen benutten. De doelpunten die zowel uit als thuis tegen Utrecht gemaakt, vermeld je niet, maar zorgden wel voor de nodig punten. Ook in de beste wedstrijd van PSV voor de winterstop (heerenveen uit) geef je alleen aan wat Toivonen slecht deed in die wedstrijd, terwijl hij essentieel was voor het uitstekende spel (2 knappe doelpunten) van de eerste helft.

Dus als we het simpelweg bij de feiten houden zorgt Toivonen in 27 wedstrijden (eredvisie + Europa League) voor 14 doelpunten. Terwijl Labyad in 25 wedstrijden tot slechts 5 doelpunten komt. Labyad staat weliswaar aan de zijkant, maar komt misschien nog wel vaker in scoringspositie dan Toivonen. Mertens krijgt het bijvoorbeeld wel voor elkaar. Het rendement bij Labyad is gewoon te laag en dat wordt niet beter wanneer die centraal gaat spelen. Daarnaast heeft Labyad het overzicht niet om op '10' te spelen. De wedstrijd tegen Heerenveen geeft al goed aan waarom Toivonen beter op '10' rendeert dan Labyad. Het tweede doelpunt van Toivonen komt tot stand na een perfecte combinatie tussen Toivonen en Matavz. In dezelfde wedstrijd komen Labyad en Matavz ook gezamenlijk voor de keeper, echter weigert Labyad de bal af te geven en mist daardoor de kans op een doelpunt. Hoe kan je van iemand geweldige steekballen verwachten als een simpele pass in de breedte al niet gaat?

Vervolgens geef je aan dat Toivonen veelvuldig in het nieuws komt vanwege onsportief gedrag. Nou het niet geven van een hand aan de persoon die in het openbaar "kut kakkerlakken" roept vind ik niet zo erg. Bovendien doet de trainer het ook niet. Overigens wil ik het niet goed praten, maar het hoeft niet groter gemaakt te worden dan het is. Als je meer refereert naar het 'sluwe' spel waarmee gele kaarten worden aangesmeerd, dan is Toivonen geen uitzondering. Spelers als Robben, Kezman, Van Bommel en zelfs een Van Der Sar hebben wel eens, of meerdere malen, een kaart aangenaaid bij de tegenstander. Daar kunnen we met zijn allen schijnheilig over doen, maar het is nu eenmaal inherent aan topsport. Het willen winnen ten koste van alles. Denk in deze situatie eens aan het doelpunt dat vorig seizoen thuis tegen Heerenveen werd gemaakt. Het wegzetten van een verdediger terwijl de scheids niet keek en dan toeslaan. Het is onsportief, maar iedereen is het een week later alweer vergeten. Het draait uiteindelijk wel om de punten in de topsport. In jouw ogen faalt het bestuur door Toivonen vanwege dit gedrag aanvoerder te maken. Maar een Van Bommel was ook geen heilig boontje. De reserve aanvoerder is nu Strootman en wordt door velen als ideale aanvoerder gezien, maar wanneer we de gele/rode kaarten als maatstaf voor onsportiviteit toepassen dan komt ook hij niet goed uit de bus (2 gele en 1 rode tegen 2 gele van Toivonen).

Buiten de onsportiviteit geef je aan dat het een godswonder is dat hij op het middenveld speelt. Je geeft aan dat een aanvallende middenvelder dient te beschikken over loopvermogen, inzicht, passing en beweeglijkheid, maar hoe zit het dan met scorend vermogen, duel kracht, kop kracht, schot kracht en mentale weerbaarheid. Bovendien noem je de kenmerken die vooral Strootman en Wijnaldum bezitten. Een Toivonen maakt een middenveld eerder compleet doordat dit een totaal andere speler is en daarmee iets kan aanvullen.

Ik zie Toivonen dus eerder als een zeer nuttige speler die tenminste rendement heeft in dit Psv. Een speler die tweede staat op de topscorerslijst van PSV is een blok aan het been van Psv. Dan ga je toch serieus afvragen welke waarde de overige spelers van PSV dan wel niet toevoegen. Misschien is het topscorer-journalistiek, maar cijfers liegen niet. Een hypothese daarentegen is uiterst discutabel.

31 januari 2012 om 23:19

Dus z'n fout tegen Feyenoord is niet de reden dat er verloren wordt, maar z'n goal tegen Utrecht wel puur en alleen de reden dat er gewonnen wordt? Beide natuurlijk niet eigenlijk. Ik geef alleen aan dat hij vaak van dat soort fouten maakt.

Ik vind het inderdaad topscorer-journalistiek. Ik leg uit dat ik denk dat er meer in zit als Labyad op die positie zou spelen, of elke andere échte 10. Je moet niet alleen naar goals kijken, ook naar bijvoorbeeld assists. Twee maar liefst heeft hij er, veel he? Hij zorgt er niet voor dat mensen om hem heen scoren, daar heb ik het over.

Verder is het leuk als een aanvallende middenvelder kopkracht heeft, maar geen vereiste natuurlijk. Ik denk niet dat Van Marwijk Sneijder daarop gaat beoordelen bijvoorbeeld. Verder denk je dat hij duelkracht heeft maar hij gaat als een slappe zak de duels in hoor, let maar eens op. Wordt altijd afgebluft. Schot kracht? Ik dacht ook dat hij dat heeft maar die schoten vallen me tegenwoordig ook behoorlijk tegen hoor. Mentale weerbaarheid valt ook wel mee ik zie hem regelmatig geirriteerd rondlopen als het niet loopt zoals hij wil. Bovendien staat hij er nooit in de grote wedstrijden.

Bovendien vind ik dat je wel een beetje makkelijk redeneert. Dus omdat Matavz en Toivonen eindelijk eens een goede combinatie maken past Toivonen beter op 10 dan Labyad, beetje kinderlijk hoor. Noem nog eens een goede combinatie tussen die twee, ik wens je veel succes; Tuurlijk is het goed dat hij die bal erin kopt tegen Heerenveen. Die tweede schiet hij overigens gewoon recht op de keeper. Mocht die keeper hem hebben gehad en het werd even later 1-2, was Toivonen dan slechter dan hij daadwerkelijk is? Zie je hoe relatief het allemaal is. Kijk nou maar gewoon even naar een wedstrijd en laat je niet verblinden door die vaak onbelangrijke doelpunten van hem. Een speler op die positie moet aan meer eigenschappen voldoen. Ook de vergelijking tussen Mertens en Labyad gaat natuurlijk totaal niet op. Mertens kan veel makkelijker naar binnen komen met z'n rechter en dus ook vaker scoren, dat snap je toch hopelijk wel? Als je zelf dit soort ''argumenten'' gebruikt begrijp ik niet hoe je een ander kunt beschuldigen van een zeer matige onderbouwing. Gevalletje pot verwijt de ketel denk je niet.

Ook ga ik helemaal niet zo diep in op dat onsportieve gedeelte, soms het slechts even op waarom je niet meteen aan hem zou denken als aanvoerder. Ik snap ook wel dat je soms een beetje stiekem moet zijn. Alleen deelde Toivonen ook nog weleens een elleboog uit waardoor hij negatief in het nieuws kwam, daar doelde ik meer op.

En btw, cijfers kunnen wel degelijk liegen hoor.

Denk je er ook over na hoe ontiegelijk vaak hij ons de 3 punten bezorgt? Iedere belangrijke wedstrijd staat hij er, als psv slecht loopt, scoort hij. Dat is zijn kracht en die man kunnen we niet missen! Zonder hem hadden we 0 punten in Utrecht, als daar beter werd opgebouwd door Marcelo waren het zelfs 3 punten geweest. En zo weet ik nog meer wedstrijden. Toivonen kost misschien punten, maar hij levert er ook op, en ik denk, dat met een betere verdediging, Toivonen nog beter zou zijn. Hij is misschien geen AM, maar een CA, aanvallender dan een AM, maar verdediger dan een SP, iets voor in de PL, Rooney speelt ook als CA, en omdat hij amper hoeft te verdedigen, is hij een clubheld. Hij past hooguit niet in het systeem.

Verder is je schrijfstijl goed, en al ben ik het niet met je eens, dit is 4 sterren waard.

1 februari 2012 om 16:04

Wel grappig dat iedereen steeds terug komt op z'n goals en dan met name tegen Utrecht. Zonder hem hadden we 0 punten in Utrecht, hoe weet je dat als ik vragen mag? Hoe weet je nou hoeveel het was geworden als hij niet speelde, maar bijvoorbeeld Lens? Hoe weet je nou hoeveel het was geworden als hij die bal er niet inschoot? Misschien werd het dan alsnog wel 1-1, via een andere speler. Je kunt de punten toch niet ophangen aan één speler, dat is toch veel te simpel gedacht?

Hij heeft inderdaad een aantal belangrijke goals gemaakt, laten we zeggen de helft van z'n totaal. Ik heb het er alleen over dat ik z'n invloed op het spel negatief vind en dat ik denk dat er meer in zit. Hij heeft ook maar twee assists geven. Eriksen doet het bijvoorbeeld beter met negen assists en vijf goals. Ik vind dat hij het spel vertraagt, de mensen om hem heen niet goed bedient en te weinig werk verricht in een wedstrijd.

Ik zeg niet dat een andere speler er ook meteen 11 maakt, maar misschien wordt het spel wel beter en dan komen de goals ook vanzelf

Maar bedankt voor je reactie!

1 februari 2012 om 20:02

Ja, maar hoe weet jij dan nou al dat Labyad daar beter is, dat hij niet dezelfde fouten maakt, net zo'n belangrijke goals scoort? Is gewoon hetzelfde verhaal, je kunt het niet weten.

Maar zoals ik ook al zeg: de positie van Toivonen is CA, alleen speelt er geen CA bij psv, waardoor het er ook mee te maken heeft dat hij niet in het systeem past.

Ik vind Toivonen goed genoeg door zijn bepalende momenten, hij is een lijder in het veld, die hebben we ook nodig, al vertragen ze het spel, ik heb liever een goal van Toivonen die bepalend is voor 3 punten dan in een seizoen 20 assists als de overwinning toch al binnen is. Voor het verdere voetbal hebben we ook Wijnaldum, maar die kan niet afronden, dus daarvoor staat Toivonen. Dat is goed bedacht door Rutten.

1 februari 2012 om 20:28

Ik zeg toch niet dat ik dat weet, ik zeg dat ik dat denk. Labyad is wel een speler die beweeglijk is en veel de bal wil hebben. Niet iemand die als een soort tweede spits bij de 16 gaat hangen. Je kunt moeilijk ontkennen dat het voetbal er niet minder op zal worden. Of het ook evenveel rendement oplevert is natuurlijk iets wat niet met zekerheid te zeggen is, maar ik denk dus van wel.

Een lijder? Ik denk dat je een leider bedoelt. Wat hij in mijn ogen ook niet is overigens, waar baseer je dat op als ik vragen mag? Gewoon benieuwd.

Zoveel goals die uiteindelijk bepalend waren voor de drie punten heeft hij nou ook weer niet gemaakt hoor. Ik zie liever mooi voetbal, die goals komen dan vanzelf.

2 februari 2012 om 16:51

@ Tom12: Wat is Matavz dan? En op welke positie speelt hij? Centrale Aanvaller. Juist.

Toivonen is puur en alleen aanvoerder geworden omdat hij dan bleef (wat op dat moment geen slechte keuze was) bij PSV en zijn marktwaarde omhoog te krijgen. Toen is Matavz binnen gekomen en die was zo duur, die moest wel spelen in de punt van de aanval.

Omdat er op het begin van het seizoen geen overduidelijke "10" was (wijnaldum had zich in de voorbereiding niet echt kunnen bewijzen, Labyad was niet ver genoeg in de ontwikkeling, Hutchinson is geen echte "10" en Mertens kan het denk ik wel, maar komt linksbuiten prima tot zijn recht en die hebben ze verder niet) is Toivonen daar geplaatst. Hij is hier destijds ook voor gehaald, bij zijn vorige club speelde hij op "10".

Jammer dat hij toen niet door Liverpool is meegenomen voor PSV voor dat enorme bedrag en jammer dat de afgelopen transferperiode hij niet gegaan is.

Het anti-toivonen betoog klopt van alle kanten. Overigens een lading aan anti-toivonen reacties ook.

Positief over Toivonen:
.... Kopsterk en komt af en toe lekker de 16 in. Meer niet.

Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden.

Ik vind dat je het niet beter had kunnen vertellen dan dit. Ik erger me ook al jaren aan Toivonen hij speelt matig en onsportief en niet echt veel wilskracht en trots om voor PSV uit te komen. Het heeft met ook verbaast dat hij dit jaar de Captain werd van PSV hij is echt geen leider hij coacht zijn team niet in de wedstrijd hij staat niet op in de moeilijke momenten van een wedstrijd. Ik denk dat Labyad daar best wel kan staan en Lens inderdaad op rechts zetten. verder geef ik je alle sterren goed stuk goeie uitleg en opbouw

Leuk stuk, lekker geschreven en voorzien van veel informatie.

Nadat ik het had gelezen was ik zelf hard aan het nadenken, ik was zelf dit weekend naar Psv-vitesse geweest en probeerde die gedachten weer voor de geest te halen.
Nu ik erover denk moet ik bekennen dat hij vrijwel onzichtbaar was die wedstrijd en hij liet constant Aborah lopen op het middenveld zodat laatst genoemde met passes kon strooien.

Probleem met hem is dat hij geen steekpass heeft en niet beweeglijk is, het grootste probleem met hem is denk ik dat hij veel te nonchalant is (met en zonder bal)
Zal de komende wedstrijden op hem letten om te kijken of je echt een punt hebt met je oordeel over hem.

5 sterren en ik hoop dat je meer stukken gaat schrijven.

Mooi geschreven, ik kan me zeker vinden in jouw mening..
4 sterren

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
3.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller51
N. MaduekeAanvaller52
BrumaAanvaller52
Y. VertessenAanvaller51
E. ZahaviAanvaller52
J. DrommelKeeper40
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren