PSG verbreekt 'Pastore-vloek', Gomis na 652 minuten weer trefzeker

Paris Saint-Germain laat voorlopig zien dat de opmerkelijke trainerswissel de club geen kwaad heeft gedaan. Antoine Kombouaré werd ontslagen terwijl hij de Ligue 1 aanvoerde met de Parijzenaren en vervangen door Carlo Ancelotti. Die kan echter nog altijd bogen op een honderd procent score: zaterdagavond werd ook de vierde wedstrijd sinds zijn aantreden gewonnen. Uit bij Stade Brest pakte PSG een minieme overwinning (0-1).

/

Stade Brest - Paris Saint-Germain 0-1
Paris Saint-Germain trad buitenshuis aan zonder de geblesseerde Javier Pastore en in eerdere wedstrijden kwam dat de hoofdstedelingen telkens op puntverlies te staan. De recordaankoop uit Argentinië ontbrak al vier keer dit seizoen en in die duels kwam zijn team nooit tot een zege. Nu liep het wél goed af: het enige doelpunt in het Stade Francis-Le Blé viel al in de zesde minuut en kwam van Milan Bisevac. Nadat Brest-keeper Steeve Elana een redding verrichtte op een schot van Nenê, volgde een hoekschop en die werd tot doelpunt gepromoveerd door Bisevac. Salvatore Sirigu trad later nog eens redzaam op bij een poging van Alexandre Alphonse, maar verder kwam PSG amper in gevaar. Het liet zelf nog kansen op 0-2 liggen.

/

Olympique Lyon - Dijon 3-1
Les Gones wipten in de stand tijdelijk over nummer drie Lille heen, door op eigen veld met 3-1 te winnen van de prima presterende promovendus Dijon. Na acht minuten kopte Jimmy Briand een voorzet van Michel Bastos tegen de touwen, maar op de uurgrens trok Dijon de stand op controversiële wijze in evenwicht. Terwijl Lyon dacht dat de scheidsrechter zou fluiten voor een overtreding op een verdediger, ging het spel door en maakte Younousse Sankhare gelijk. Lyon rechtte de rug en won uiteindelijk met 3-1, na treffers van Bafétimbi Gomis en Alexandre Lacazete. Eerstgenoemde stond in competitieverband al ruim zeven uur droog.

Lille - Saint-Étienne 3-0
Lille had geen kind aan Saint-Étienne, maar de nummer drie van de Franse Ligue 1 wachtte tot diep in de tweede helft met de beslissende treffer. Kort na rust kwam de ploeg op 1-0 uit een penalty. Eden Hazard omspeelde verschillende verdedigers, maar werd hardhandig een halt toegeroepen door Silvain Marchal. Hazard kreeg een penalty en benutte die zelf. Lille bleef de bovenliggende partij, maar slaagde er pas in de slotfase in om opnieuw te scoren. Nolan Roux schoot Lille met twee treffers in de laatste vijf minuten in veilige haven: 3-0.