Ajax zondag nog zonder Van der Wiel en met Van Rhijn in de basis

Vrijdag, 27 januari 2012 om 12:45Bart Kruyt • Laatste update: 12:50

Ricardo van Rhijn heeft aankomende zondag een basisplaats bij Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord. De verdediger, die tot dusver twee competitiewedstrijden speelde voor de landskampioen, vormt een centraal duo met Jan Vertonghen. Van Rhijn is de vervanger voor Toby Alderweireld, die vorige week geblesseerd raakte. Ook André Ooijer zit in de lappenmand.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door komtgoed)
27 januari 2012 om 12:53

Doe mij maar ooijer dan deze jonkie

Dus straks met slechts 1 originele basisspeler in de defensie en met 3 jeugdspelers? Dat gaat wat worden....

27 januari 2012 om 13:49

Ajax gaat het heel lastig krijgen in de Kuip. Feyenoord is gedreven, en het legioen zal er weer lekker achterstaan. Ajax speelt hoe dan ook met een paar jeugdspelers waarvan je nog maar meot afwachten of ze tegen de druk en emotie kunnen.

Kwalitatief gezien vind ik Ajax wel beter. Maar als straks Ligeon, van Reijn en Blind het grote deel van de defensie zijn, maak ik me wel zorgen.

Feyenoord heeft een leuk team staan maar is wel wisselvallig. Zonde El Ahmadi en een half fitte Guidetti levert Feyenoord heel veel kwaliteit in en dat was te zien in Venlo. Want naast het verlies werd er natuurlijk dramatisch gespeeld.

Eerlijk gezegd verwacht ik een gelijkspel... 2-2.

27 januari 2012 om 15:09

Nou houdt allemaal toch alsjeblieft een keertje op over de blessures van Ajax en de "compleet fitte selectie" van Feyenoord..
* Ramsteijn kreeg in de voorbereidingen (vanwege defensieve problemen!) een kans, greep die, werd basisspeler, maar raakte (langdurig) geblesseerd.
* Martins Indi (eigenlijk centrale verdediger) werd vervolgens maar op de linksbackpositie geposteerd, maar werd daar niet door iedereen goed genoeg bevonden (logisch, want het is geen lb).
* De Vrij: Raakt vervolgens geblesseerd. Bruno Martins Indi wordt weer naar de centrale plaats verschoven, en moet daar maar even de taken van De Vrij zien over te nemen.
* Nelom is inmiddels net hersteld van een blessure en wordt de vervanger van Martins Indi op de lb-positie. Hij doet dit naar behoren, maar wat denk je? Juist: Miquel Nelom raakt geblesseerd!
* Mats van Huygevoort heeft de taken van Nelom in de eerste wedstrijd na de winterstop 1 helft proberen over te nemen, wat niet echt een droomdebuut betekende.. In de rust werd hij vervangen door Gill Swerts (zegt denk ik genoeg over de defensieve problemen bij Feyenoord)..
* Over Gill Swerts gesproken: is dat van oorsprong geen rechtsback? Jawel, net als Dani Fernandez! Maar aangezien beide heren meer in de lappenmand zitten dan dat ze daadwerkelijk speelminuten maken is Kelvin Leerdam voor het gemak van het middenveld geplukt om de problemen rechts achterin op te vangen.
* Dat middenveld draaide de eerste competiehelft naar behoren. Het trio Clasie - El Ahmadi - Bakkal rendeerde goed. Zelfs El Ahmadi, de persoon die Feyenoord nog geen jaar geleden liever in de woestijn had achter gelaten, werd weer een gewaardeerde speler bij het legioen, en hij maakte de eerste competitiehelft een ijzersterke indruk. Jammer genoeg voor Feyenoord: Karim speelt op dit moment met zijn vaderland Marokko voor de Afrika-cup.
* De vervanger van Karim El Ahmadi mag zich bewijzen op het trainingskamp van Feyenoord in Marbella: Ricky van Haaren! Helaas voor Feyenoord en voor Ricky krijgt hij een tik op zijn enkel en is hij enkele weken "out"!
* Dan maar verder kijken: Kamohelo Mokotjo! Neem jij dan maar eventjes doodeenvoudig de taken van Karim El Ahmadi over. En wel nu! Want nu heeft de basis van Feyenoord je (eventjes) nodig.. Buiten dat Mokotjo dit niet eens zo slecht doet, is het natuurlijk geen makkelijke opgave voor zo'n jongen.,
* Ook Clasie heeft even aan het niveau van Feyenoord moeten wennen. Niet dat hij onderdeed voor de rest, zeker niet. Maar qua fysiek hield hij het in het begin nog geen 90 minuten uit, en heeft hij zelfs een paar wedstrijdjes moeten missen.
* Dan de aanval: Guidetti is er niet vanaf het begin bij geweest en is al eens eerder ziek geweest, waardoor hij totnutoe pas in 12 van de 18 wedstrijden minuten heeft kunnen maken.
* Sekou Cissé: als we het over blessuregevoelige spelers hebben, kunnen we natuurlijk moeilijk om Sekou heen. Sinds dat hij een contract bij Feyenoord heeft getekend, is ook hij meer geblesseerd dan fit geweest.
* Guyon Fernandez is er een groot gedeelte van de eerste seizoenshelft niet bij geweest vanwege een (domme) schorsing.
* Ook Jerson Cabral heeft door pijntjes een aantal wedstrijden aan zich voorbij moeten laten gaan..
* En oké, het zijn niet per definitie basisspelers, maar Darley en Schenkeveld zijn al het hele seizoen geblesseerd..

Dus ook Feyenoord heeft met de nodige blessures te maken (gehad)... ;

27 januari 2012 om 16:46

Die Ajax wissels werden anders door de huidige Feyenoord verdediging (die jonger is) in de jeugd regelmatig van de mat gespeeld.

27 januari 2012 om 13:08

Ik denk dat Ajax met Anita als rechtsback gaat spelen. Denswil zal waarschijnlijk zijn debuut gaan maken. Blind tegenover Schaken zetten lijkt me geen goed plan al zie ik het de Boer wel doen, net als tegen Az met Beerens versus Blind. Daarnaast zou ik kiezen voor Bulykin in de spits en de Jong op het middenveld. In een wedstrijd als deze, die heel erg belangrijk is heeft Ajax een harde werker nodig op het middenveld. Van de 3 middenvelders is alleen Enoh degene die ballen af kan pakken en hard werkt. Eriksen loopt alleen maar te dagdromen en Janssen speelt als een natte krant.

27 januari 2012 om 13:36

Met Cabral als buitenspeler zou ik inderdaad ook voor Anita gaan. Zo'n jongen met een aardige actie, kun je beter geen absoluut jonkie tegenover zetten, maar Anita die in ieder geval wat ervarener is en een redelijke timing heeft. Schaken moet het vooral van snelheid en kracht hebben, iets wat Denswil ook wel heeft. Koppers en Blind worden daarin afgetroefd.

Over Eriksen ben ik het niet met je eens, die won vorige week van de drie middenvelders nog de meeste duels, terwijl hij fysiek het minste is.

27 januari 2012 om 15:25

Ik vind Denswil verder in zijn ontwikkeling dan Koppers en over Blind hou ik wijselijk mijn mond dicht. Mijn beoordeling over Eriksen is niet gebaseerd op 1 wedstrijd. Ik heb teveel wedstrijden van Eriksen gezien waarin hij stond te dagdromen en dus niet aan het opletten was. Tegen Az ging Ajax beter spelen toen de Jong op het middenveld kwam te staan en Bulykin in de spits. De Boer moet het eens aandurven om Janssen of Eriksen op de bank te zetten bij slecht spel. Het team staat nog altijd voorop!

27 januari 2012 om 13:24

@ Punished: Ik denk dat dat wel mee gaat vallen hoor..
De defensie van Feyenoord is gemiddeld net zo oud als die van Ajax..

"dat zie je ook bij andere Europese topclubs"

No offence, maar ik zie Ajax momenteel niet als een Europese topclub. En dat zeg ik als Ajacied zijnde.

27 januari 2012 om 12:55

Ik moest ook een beetje lachen toen ik dat las inderdaad.

27 januari 2012 om 13:15

Hoezo.. Ik zeg niet dat Ajax een europese topclub is, maar door 2 grensrechters had Ajax tegen Nicosia in de tweede ronde gezeten van de Chl.

Zo bijzonder slecht is dat niet..

Speelde 0-0 bij Lyon uit, dat is een ander niveau dan Gent.

27 januari 2012 om 13:18

dat je door gaat naar de 2e ronde, ben je nog niet gelijk een europese topclub.

27 januari 2012 om 13:22

Dat staat er toch..

Lezen..

27 januari 2012 om 16:26

Dan zou je meedraaien in het beste toernooi van europa, dus dan hoor je op dat moment wel bij de europese top..

Ligeon - Van Rhijn - Vertonghen - Anita

Wordt dat dan de laatste linie?

27 januari 2012 om 12:55

Ik denk het wel na afgelopen zondag. Wat een drama met die Blind in de basis zeg...

27 januari 2012 om 13:35

Ik hoop het !! Blind mag van mij zijn spullen pakken want die is echt niet goed genoeg.

27 januari 2012 om 13:54

ik denk dat je hem andersom bedoelt met anita op links en ligeon op rechts. maar inderdaad zo gaat de verdediging heel waarschijnlijk staan. of heel misschien met denswil of koppers in de laaatste linie maar dat gaat hem waarschijnlijk niet worden

27 januari 2012 om 14:14

Ik maak de opstelling altijd van boven naar beneden. Ligeon op rechts dus :-)

27 januari 2012 om 15:03

ah op die manier, dan overbodige post sorry ;

27 januari 2012 om 13:58

Ik hoop het niet!

27 januari 2012 om 14:19

Hopelijk Koppers ipv Anita.

27 januari 2012 om 17:10

Als Koppers maar niet weer kramp krijgt

Van Rhijn is voetballend stukken beter dan Ooijer, kijk er naar uit heb te zien voetballen in een volle kuip.

Heb zo'n gevoel dat Ajax gaat winnen

Zucht, "zie je ook bij andere europese topclubs". Ook?
Anyway, dit is wel heel erg bij Ajax op het moment, moet de Boer niet eens gaan nadenken of het met zijn trainingen te maken heeft?
Ik las wel dat hij alles wat korter deed nu tijdens de trainingen.
AZ is dan weer het tegenovergestelde, moet toch geen toeval zijn?

27 januari 2012 om 13:39

Het is dus inderdaad maar de vraag waar het aan ligt. Mensen wijten het aan te intensief trainen, maar als je juist niet intensief genoeg traint kan je ook dit soort blessures krijgen. Als je met een lage intensiteit traint of de juiste onderdelen niet genoeg traint, kan de belasting in een wedstrijd juist te hoog zijn, door onderontwikkeling in plaats van overbelasting.

27 januari 2012 om 14:14

Ajax had iets meer dan een maand lang Lyon, Real Madrid, AZ, Groningen, Twente, Feyenoord, PSV en Dynamo als tegenstanders + dat er diverse spelers tussendoor ook nog eens 2 Interlands moesten spelen. Met die tegenstanders kun je niet zeggen van "we doen het vandaag wat rustiger aan". Dat zijn wel wedstrijden waar spelers zich meer dan 100 procent moeten inzetten en dat 90 minuten lang. Wellicht dat dat ook een rede is van overbelasting.;

27 januari 2012 om 14:57

Az en PSV hebben ongeveer evenveel wedstrijden gespeeld dus dat moet niet uitmaken. Las laatste een column die misschien wel de reden van alles aanwijst. Vind het iig een rare constatering die ik nog niet eerder op voetbalzone langs heb zien komen! Ajax Waar blijft die inspanningsfysioloog!!!!!!!

Stelletje amateurs
Laatste update: 27 januari 2012 05:56 info .alsof de tijd vijftig jaar is teruggezet. Bij Ajax vinden ze het niet belangrijk dat spelers fit zijn. In Amsterdam doen ze het gewoon zonder inspanningsfysioloog. Door Thijs Zonneveld.

Foto: ANP Geen inspanningsfysioloog in de staf: zoiets zou je verwachten bij Koekwause Boys, of hooguit bij Telstar. Het is des te schrijnender dat de rijkste club van Nederland niemand in dienst heeft die de spelers begeleidt op trainingstechnisch gebied. Ajax heeft geen inspanningsfysioloog – die schokkende mededeling stond afgelopen maandag in De Pers.

Blijkbaar vinden ze het niet zo belangrijk in Amsterdam, zo'n specialist die iets weet van fysieke belasting. Trainen? Ach ja. Beetje positiespel, rondootje en daarna nog even afwerken op doel. Maakt het uit. Theo Janssen een paar kilootjes teveel? Joh, moet ie lekker zelf weten. Lorenzo Ebicilio en Miralem Sulejmani met lovehandles over hun broek? Geeft niks joh. Als je er af en toe maar eentje inschiet.

.niet voor niets regent het blessures bij Ajax. Wijzijnvoetbal.nl noteerde het afgelopen jaar 28 spierblessures in Amsterdam. Ter vergelijking: bij PSV waren er in diezelfde 7 spierblessures. Bij Feyenoord 6. Bij AZ zelfs nog minder. Nodeloos om te vermelden dat die clubs wél specialisten (en dan bedoel ik niet alleen de masseur of de dokter) in dienst hebben die het lichaam van een sporter serieus nemen.

Sneller

Het spel gaat de afgelopen decennia steeds sneller. Van spelers wordt veel meer gevraagd dan twintig jaar terug. Voor wie dat niet gelooft: ga eens een paar oude wedstrijden terugkijken – de spelers bewegen ongeveer net zo snel als het gras onder hun voeten groeit.

Topclubs van tegenwoordig proberen hun spelers optimaal voor te bereiden. Het high-tech-trainingscomplex Milanello was ooit een unicum; tegenwoordig staan er overal trainingscentra waar sporters intensief gevolgd en begeleid worden. Ze moeten wel. Vanuit sportief oogpunt én vanuit financieel oogpunt.

Voetballers zijn miljoenen waard. Maar alleen als ze spelen. Geblesseerde spelers zijn ongeveer net zo nuttig als een snorkel in de Sahara. Ze helpen de club geen steek verder; sterker nog, ze kosten klauwen met geld. Iedere blessure is er een teveel. Wat ze bij Ajax doen is kapitaalvernietiging: met iedere blessure gaan er tonnen – misschien wel miljoenen – in rook op.

Trainingshal

Er staat op de Toekomst een high-tech-trainingshal waarin je spelers fysiek uitgebreid kunt testen en analyseren, maar die wordt niet gebruikt. Past niet in de filosofie van Johan Cruijff en zijn discipelen – omdat het alleen maar om techniek en balgevoel draait. Tuurlijk. Dan gaat Ajax straks vast ook met paard en wagen naar de uitwedstrijden.

Dit is de 21e eeuw. Voetbal draait niet alleen maar balgevoel of techniek, er zit ook een puur fysieke component in. Zonder snelheid, kracht en fitheid haal je de top niet. Dat doet Ajax dan ook niet.

En het ergste van alles: niemand trekt aan de bel. De spelers hannesen een beetje verder, de trainers denken dat het allemaal 'in het koppie' zit, en de beleidsbepalers zijn te druk met elkaar de tent uit te knokken.

65 Miljoen euro gaat er ieder jaar om bij Ajax. En dan nog is het niet meer dan een stelletje amateurs.

© Nu.nl/thijs Zonneveld

Dit wordt echt een hele grote. Ik heb hem niet in de jeugd zien voetballen, maar de enkele keren dat hij met het eerste meedeed was echt uitstekend. Goeie pas, blijft voetballen, verdedigend ook erg goed. Hij is in potentie zelfs beter dan Vertonghen. Van het ophemelen van jeugd spelers ben ik nooit mee eens, maar Van Rhijn heeft mij verbaasd.

27 januari 2012 om 13:09

Van Rhijn is een lekker rustige verdediger. Geen gekke dingen, speelt in het eerste vaak op safe waardoor hij nog niet alles kan laten zien, maar tot nu toe bevalt het me zeker wat hij laat zien.

Er is toch echt wat mis met de verdeling van de belasting. De Boer zal zijn trainingen moeten aanpassen, het is echt belachelijk hoeveel blessures Ajax heeft.

Jammer dat PSV nu niet tegen Ajax speelt Maar zonder gekheid, ik vind dat van Rhijn het goed deed in die tijd dat hij speelde. In ieder geval beter als Ligeon. Ze zouden ook Denswil kunnen laten spelen. Natuurlijk zijn deze jongens nog lang niet zo goed als de spelers die ze moeten vervangen. Maar ze spelen vaak wel onbevreesd.

Ik ben het helemaal eens met de stelling van de Boer: er worden veel te veel wedstrijden gespeeld, de kwantiteit gaat omhoog de kwaliteit gaat omlaag. Hier moet de Knvb, maar ook de Uefa, is wat strenger naar gaan kijken.
Over van Rhijn zijn kwaliteiten bestaat geen twijfel: een topper in spe. Zal voor hem ook een goede test zijn om voor het eerst een grote wedstrijd te spelen. Opbouwend zeer sterk, typisch Ajax geschoold, en staat verdedigend ook zijn mannetje.
Kijk u ook eens naar mijn opstelling voor a.s. zondag.

vermeer
ligeon
van rhijn
vertonghen
anita
eriksen
rits/bouy
lodeiro
ozbilliz
de jong
sulejmani
27 januari 2012 om 13:15

Ajax speelt toch niet zo heel veel meer wedstrijden dan PSV of Twente? Denk daarom niet dat dat de enige oorzaak is. Ik weet er het fijne niet van maar Thijs Sonneveld had vandaag een aardige column over het ontbreken van een inspanningsfysioloog in het begeleidingsteam van Ajax. Wellicht dat dat iets is om eens over na te denken want het is de laatste maanden wel heel erg ja.

27 januari 2012 om 13:48

ajax speelt zelfs minder wedstrijden aangezien ze niet meer in de beker zitten en geen europese voorronde hebben gespeeld.

27 januari 2012 om 13:53

Sterker nog Ajax heeft 4 wedstrijden minder gespeeld dan Twente, van PSV weet ik het niet, moesten die ook voorrondes spelen om in de groepsfase te komen?

Hopen dat van Rhijn zich staande kan houden, is toch altijd lullig als een jonge invaller een (beslissende) fout maakt. Als Guidetti meedoet kan hij wel eens een zware middag krijgen, ik zou echt niet kunnen voorspellen wie bij deze klassieker als winnaar van het veld stapt.

Als Feyenoord zondag alleen el ahmadi mist dan zijn ze voor het eerst in tijden simpelweg favoriet.
Ajax zit nu (ook)in een moeilijke fase, met veel pechblessures, vormcrisis bij de sterkhouders en gezeik in de top.
Toch is dit goed voor Ajax (niet sarcastisch),door nood gedwongen krijgen de jonge talenten ook daar de kans om zich eerder dan gepland te laten zien. Uiteindelijk gaat dat voor Ajax een boost geven aan de onderlinge concurrentie, en dat is precies waar het om gaat. knokken voor je plek ongeacht je 5 dubbele salaris. Jongelingen met zelfvertrouwen maken de boel daar weer scherp.

Bij Feyenoord is de basis beter als de afgelopen jaren maar iets te smal. Wel mooi doordrenkt door eigen jeugd ,met door nood geboren eredivisie ervaring, worden de resultaten beter. Ajax kan zondag gewoon verliezen van feyenoord maar toch een van Rhijn op de kaart zetten! althans van Rhijn kan zichzelf op de kaart zetten.

ongeacht de uitslag is deze wedstrijd uberhaupt niet beslissend voor de competitie. iedereen kan van iedereen verliezen. over 4 weken zit bwvs AZ of PSV in een dip of met een paar blessures en is alles anders. eredivisie is leuk en verassend geworden en de bondscoach heeft binnen 2 jaar tig nieuwe namen op zijn lijstje, opgeleid in holland.

Ik dacht ff een positieve insteek

27 januari 2012 om 14:10

hahaha die positieve insteek was wel ff nodig als je al die zeurpieten lees hierboven;

Feyenoord is beter, nee Ajax is beter want die spelen europees. Feyenoord verliest kansloos van VVV dus wij winnen makkelijk, nou Ajax won daar ook niet en wij hebben het legioen, we spelen jullie weg en ga zo maar door... wanneer komt het goed

Voor Ajax is het belang misschien wel groter, omdat de doelstelling kampioen worden is. Feyenoord zou denk ik al dik tevreden zijn met een 3e of 4e plaats?!!?
Als Ajax zondag verliest dan wordt het wel heel lastig om nog kampioen te worden, zeker omdat het simpel nog niet draait, dus elke wedstrijd is weer pittig.

Laten we hopen op een prachtige wedstrijd, want daar draait het allemaal om. Als ik maar 90 minuten zit te genieten

Wat ? Die Van Rhijn is gewoon beter dan Alderweireld en Vertonghen ! Ze worden er sterker op met hem. Dat is verreweg de beste verdediger van Ajax ! Die andere twee dat is ja niks ! Alderweireld is gewoon te traag qua bewegen en word constant weggelopen. Vertonghen lijkt alleen een voldoende te kunnen halen wanneer hij boos is. Anders veel te traag in de opbouw ( let maar op, altijd 2 a 3 keer de bal raken voordat hij eens gaat passen) en verdedigend is hij degene die de meeste steken laat vallen wat betreft het laten lopen van zijn man. Staat altijd verkeerd te dekken. Dan nog maar te zwijgen over Van der Wiel, dat is gewoon een verkapte rechtsbuiten, Alhoewel ik hem de laatste maanden wel weer een voldoende vind spelen. Anita wordt ook niks verdedigend, veel te druk. Dat is gewoon een verdedigende middenvelder. Laten we wel wezen, wanneer Enoh de beste man van het veld is, dan is er echt wat mis hoor. ! Ik ben een ajax fan, maar vind het spel ook onder De Boer gewoon onder de maat. Ik heb het gevoel dat hij ze gewoon niet aanpakt. Iedere keer maar weer zo'n slappe verklaring op TV dat hij goede punten heeft gezien, maar ja weer geen resultaat. maar goed laten we hopen dat het snel weer beter wordt, anders straks helemaal geen priijs en misschien weleens geen championsleague.

27 januari 2012 om 13:32

Helemaal niet met je eens. Twente is toch beter en Ajax degradeert misschien zelfs

27 januari 2012 om 13:36

Van Rhijn is inderdaad een goede speler maar alderweireld en Vertonghen hebben op dat gebied nog wel iets meer ervaring maar zodra van Rhijn dat ook krijgt voorspel ik een grote toekomst voor hem.

ON: Ik als feyenoord-fan had liever Ooijer in de basis gehad haha dan was de kans op een punt toch wel iets groter.

Ik vrees dat we afgeslacht worden! Kom op van Rhijn houd je alsjeblieft staande zo'n wedstrijd kan je carriere maken of breken!

27 januari 2012 om 13:38

Van Rhijn redt zich wel. Ik maak me meer zorgen over de backs.

Ik vrees dat Feyenoord simpel op zij zal worden gezet. En wat jammer is, dat sommige Feyenoord supporters zo blind zijn en denken dat Feyenoord Ajax wel ff makkelijk op zij zet. Dat is al een hele tijd geleden dat dat is gebeurd. Waarom nu wel? omdat Ajax verre van compleet is? De jeugdspelers Ajax passen (zo lijkt wel) zich veel makkelijker aan op het hoogste dan niveau dan die van Feyenoord.

Ik ben bang dat ajax deze wedstrijd gaat winnen. Ik gun het feyenoord van harte, maar met al die wisselspelers in beide teams acht ik ajax toch echt een stuk hoger dan feyenoord.

hmm Van Rhijn heeft nog niet veel ervaring met zulke grote wedstrijden en moet nu opeens voor de leeuwen worden gegooid. Ik hoop maar dat dat goed gaat!

Wat hoop ik graag als neutrale toeschouwer dat feyenoord even van ajax wint,
ik lees nu al weer een paar reactie's van de ajaxieden en ja hoor de arrogantie druipt er weer van af (bij sommige!!)

on;
Ik zie Feyenoord overigens ook voor het eerst in lange tijd in de klassieker, als favoriet.
puur omdat feyenoord het thuis tegen de grote clubs het goed doen, en ajax hopeloos uit vorm is.
laten we hopen op een mooie aantrekkelijke wedstrijd ik zeg 2-1.

mooi dat ooijer geblest is heb veel liever dat deze man basis staat!

Van Rhijn is een volwassen speler ondanks zijn leeftijd. Ik heb alle vertrouwen in hem, meer vertrouwen in hem, dan in Ooijer bijvoorbeeld (ook geblesseerd).

Ik maak mij totaal niet druk om van Rhijn. Die jongen straalt rust uit en is voetballend ook sterk. Meer druk maak ik mij om het gebrek aan kwaliteit bij andere spelers. Vooral jongens als Blind, Enoh en Ebicilio missen alle kwaliteiten die horen bij een speler van Ajax.

Blind wordt letterlijk door elke buitenspeler dronken gespeeld. Enoh is technisch gezien de zwakste speler die ik de laatste jaren bij Ajax heb mogen zien. Dat zo'n jongen in de as staat en zo vaak aan de bal komt is niet bepaald bevorderlijk voor het spel van Ajax. Ebicilio is naast Blind het lachertje bij Ajax. Zelfs de eigen supporters zijn helemaal klaar met deze beperkte voetballer.

Tel daarbij op dat we een zenuwelijer in de goal hebben staan, een linkermiddenvelder zonder enige meerwaarde, een rechtsbuiten zonder voorzet en een spits die eigenlijk middenvelder is en dan weet je dat het moeilijk gaat worden.

Dit is voor het eerste sinds jaren dat ik weer een soort van vrees voor Feyenoord heb. En dat komt niet eens doordat Feyenoord sterker is geworden. Dit komt meer door de zwakte van Ajax.

27 januari 2012 om 14:55

Ik begrijp niet wat jouw verhaal ooit bij zou moeten dragen aan de discussie, laat staanhet resultaat van jouw club zondag. Je schrijft een aantal spelers van je eigen club stuk, die naar mijn idee vooral niet uit de verf komen in een Ajax dat niet draait en blessures kent.

Als je dan ook nog roept dat feyenoord niet sterker is geworden dan denk ik dat je het niet helemaal begrijpt en gewoon je gevoel probeert te omschrijven. Het zou bijzonder zijn als feyenoord van twente en psv wint en ajax uit vergeet te winnen....allemaal omdat ajax zwakker is geworden? nou past onderling respect niet bij de enige echte klassieker. maar een beetje realisme zou op z'n plaats zijn Leypo!

desalniettemenin: hoop op een geweldig pot voetbal zondag. Ik hoop dat feyenoord doet wat het moet doen op dit moment, gewoon winnen van Ajax dat in de kreukels ligt.

27 januari 2012 om 18:53

Ik probeer juist aan te geven dat Feyenoord wel degelijk sterker is geworden. Dit is alleen niet de hoofdreden dat ik angst voor Feyenoord heb. Ik ben eerder bang voor de zwakte van dit Ajax.

Ajax is bijvoorbeeld op het middenveld jarenlang sterker geweest in mijn ogen, maar daar heb ik nu dus ernstige twijfels over. Persoonlijk denk ik dat Feyenoord daar inmiddels meer voetballend vermogen heeft.

Voor mij is het hopen op een bevlieging van Sulejmani of een geniale steekbal van Eriksen, want ik zie ze simpelweg niet in staat om Feyenoord d.m.v. mooi positiespel weg te spelen.

28 januari 2012 om 23:12

als je het zo stelt, staat dat er eigenlijk ook ja. en ja ajax is inderdaad niet vaak zo onzeker over een goed resultaat naar de Kuip afgereist.

lijkt me op dit moment lastig om een speler van Ajax te zijn. veel ajaxsupporters zijn zo meedogenloos kritisch. helemaal voor die gasten die normaal tweede keus zijn en nu aan de favorietenrol moeten beantwoorden die Frank de Boer ze meegeeft is het moeilijk om aan dat ubergefuhl te voldoen. lijkt mij.

maar ja ze verdienen er zat knaken mee dus...

Dat zie je ook bij Andere Europese topclubs? Hahahaha die man heeft echt een bord voor z'n kop. Hij had beter kunnen zeggen dat zie je ook bij Echte Europese topclubs

Wat een spectaculaire verdediging word dat zeg. Anita, Van Rhijn, Vertonghen, Blind.
Die vleugelspitsen van Feyenoord hebben de tijd van hun leven tegen deze backs. waarom blijft F. De Boer nou roepen dat ze favoriet zijn? Ze zijn helemaal geen favoriet in deze zware uitwedstrijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.PSV3416
3.Feyenoord3219
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren