Afrika Cup Dag 5: Senegal geëlimineerd, waterballet voor Libië en Zambia

Donderdag, 26 januari 2012 om 09:35Robert Smid • Laatste update: 09:43

Groepswedstrijden in de Afrika Cup Dag 5:

Equatoriaal-Guinea - Senegal 2-1

Libië - Zambia 2-2


Poll

Equatoriaal-Guinea gaat stunten en haalt minstens de halve finale


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door jasper9)
26 januari 2012 om 09:49

Senegal is echt tot een c land gedegradeerd jammer man. Speelde altijd lekker voetbal. Denk dat het echt door de bond komt ze zijn daar niet op de hoogte van de talenten die er rond lopen en de jeugd elftallen stellen ook niks. Meer voor.

Ik heb eerlijk gezegd weinig interesse in dit toernooi en ik ben blij dat het niet compleet overbelicht wordt. Het enige wat ik hoop is dat Marokko de komende wedstrijd weer verliest zodat el Ahmadi snel naar huis kan komen om de wedstrijd tegen Vites mee te maken. Feyenoord is zonder hem een stuk minder en hij is daar toch alleen maar een simpele wisselspeler. Lekker uitgeschakeld worden en ons, onze speler terug geven Marokko ;.

26 januari 2012 om 09:54

Het voetbal is gewoon om te huilen kwa niveau. Hoop voor ook voor Feyenoord dat el Ahmadi snel terug is.

26 januari 2012 om 10:21

Wat een ongelofelijke misselijke reactie is dit zeg. Puur denken aan eigen belang zodat jouw club er beter voor kan staan. De club kan wel de salaris betalen voor El Ahmadi, maar je kunt geen enkele speler verwijten dat de Afrika Cup nou eenmaal midden in het seizoen wordt gespeeld. Daar zal de Fifa aansprakelijk voor moeten worden.

Citeer: ' Het enige wat ik hoop is dat Marokko de komende wedstrijd weer verliest.. '

Altijd maar denken naar eigen belang. Wij wij wij, terwijl El Ahmadi ook voor zijn land wilt spelen en een goed prestatie wilt neerzetten. Dit soort reacties wordt je ook geen vrolijke fan van Oranje.

26 januari 2012 om 10:41

Agg voel je niet meteen aangevallen man . Het is toch logisch dat hij Feyenoord boven Marokko verkiest? Het is toch ook logisch dat hij dan wilt dat Feyenoord altijd zijn spelers op het veld moet hebben net zoals jij dat wilt maar dan voor Marokko.

En het voetbal is idd om te huilen. Binnen 20 minuten al 30 overtredingen in sommige wedstrijden.

26 januari 2012 om 10:42

het interesseert me eerlijk gezegd niet wat je ervan vind. Inderdaa... ik denk aan eigenbelang. Zul je zelf vast ook genoeg doen. Zo niet, raad ik het je absoluut aan.

Feyenoord betaald inderdaa... salaris, maar dat maakt me niet uit. Leuk voor el Ahmadi dat hij mee mag. Voor mij is de afrika Cup echter niet interessant en el Ahmadi zit ook nog eens op de bank. Feyenoord daarentegen interesseert me wel en el Ahmadi is hier vaste basisspeler. Natuurlijk hoop ik dan dat Marokko uitgeschakeld wordt. Of Niger nou wint of Marokko doet er voor mij niet. Wat Feyenoord doet wel. Verder verwijt ik el Ahmadi helemaal niks, maar zeg ik alleen dat ik hoop dat hij snel terug komt.

Je laatste zin snap ik niet. Wat heeft het feit dat ik wil dat el Ahmadi terugkomt te maken met het hoe ik als Oranje fan ben?

26 januari 2012 om 10:46

Dus? Jij vindt dat maar er zijn landen genoeg waar zij Afrika Cup graag willen volgen. Kijk dat is jouw mening dat het Afrikaanse voetbal jouw niet bevalt vanwege overtredingen en dat er niet echt kwaliteit zit in het Afrikaanse voetbal, maar gelukkig heeft niet iedereen dezelfde mening als jou. Een echte supporter gunt een speler ook om niet alleen bij zijn club te kunnen presteren maar ook belangrijker kan worden als international. Dat El Ahmadi progressie maakt en doorgroei mogelijkheden maakt als international.

Aangevallen man? Ik kom met een heel duidelijke inhoudelijke mening. Als jij zegt: ' Ik hoop dat Marokko verliest zodat El Ahmadi terug kan komen bij Feyenoord.' Had ik in de finale op het wk tussen Spanje en Nederland, voor Spanje moeten supporten als ik het zo bekijk. Want dit soort reacties zijn niet al de eerste keer.

26 januari 2012 om 11:04

@deach

Even ter aanvulling.. het is natuurlijk goed om aan je eigen belang te kunnen denken, maar dit is een hele andere vergelijking. Land staat altijd boven clubs. Althans dat vind ik en weet zeker dat vele het ook met mij eens zijn. Ik heb ook liever dat Ba en Cissé van Senegal nog iets kunnen betekenen voor Senegal want het is altijd geweldig om jouw land te kunnen helpen aan mooi leuk toernooi?

Met mijn laatste zin bedoel ik eigenlijk dat ik het zo ongelofelijk smerige reactie vond van jou. Je hoopt dat Marokko verliest zodat Feyenoord er beter van kan worden. El Ahmadi boot zich graag aan om voor zijn land te strijden, dat kun je toch niet van hem afnemen omdat ''feyenoord'' bij een klassieker moet staan tegen Ajax?

26 januari 2012 om 11:54

@balanda070

Je moet je nu niet naief gaan gedragen.
Natuurlijk zijn er heel veel Nederlanders die geen moer om Marokko geven en liever aan hun eigen club denken.
Ik heb liever dat hij eerlijk is dan dat hij zegt dat hij hoop dat Marokko de Afrika-cup wint, want dat zou pas echt achterbaks zijn.

26 januari 2012 om 12:20

Sorry hoor mensen maar het was een vermakelijke wedstrijd moet ik zeggen. Alles zat erin behalve het mooie voetbal, maar dat kwam door het belabberde veld. Mensen moeten nu eens stoppen door te zeggen dat er aantal landen eruit moeten door hun spelers terug te krijgen. Ik vind dat zo zwak en misplaatst. Jullie mogen misschien de niveau laag vinden, maar de Europese landen schijnen qwa statistieken altijd moeilijk te gehad hebben tegen Afrikaanse landen. Als ik al een land als Nederland opnoem.

26 januari 2012 om 13:27

@superman123

En denk jij dat Marokkanen wel wat om jou zullen geven? Ik denk dat alle Marokkanen totaal geen moer om Nederlanders geven, en vaak vergeten dat de haat wederzijds is. Heb zelf ook geen vertrouwen meer in het Nederlands elftal en ze zullen er snel uitvliegen zodat ze zich ook weer snel kunnen aansluiten bij hun clubje. viva la espana... Gr. Een trotse Spanjaard die trots is op zijn vaderland.

26 januari 2012 om 13:55

Waarom zou jij voor Spanje moeten zijn omdat velen van ons zich totaal niet interesseren in de Afrika cup? Kinderachtige reactie man.

Zeg nou zelf, wat is logischer? Een Nederlander die veel voor Marokko voelt omdat er veel Marokkanen in Nederland wonen of een Marokkaan die veel voor Nederland voelt omdat hij hier al heel zijn leven woont?

Ik kan me voorstellen dat er veel Feyenoorders zijn die hopen dat Marokko snel uitgeschakeld zal zijn, zij missen nu gewoon 1 van hun beste spelers om een toernooi dat extreem ongelegen komt en totaal niveau-loos is. Zonde.

26 januari 2012 om 14:11

Nee ik begrijp dat totaal niet, de supporters moeten maar eens de keuzes van de spelers respecteren. Zij spelen om hun land te vertegenwoordigen en niet om op vakantie te gaan. Als het andersom was dan zou je dit nooit zeggen. Laat de spelers voor hun land uitkomen en hou gewoon met je eigen club bezig. Er zijn zat spelers op de bank of in de jeugd die staat te popelen om te spelen. Tevens gaat de Caf al heel lang zo en jullie blijven maar zeuren alsof er iets gaat veranderen. Zoals ik al eerder zei stap op naar de Fifa, de spelers kunnen hier niks aan doen. Ieder geval ik van het toernooi en ga me verder om andere zaken niet druk maken.

26 januari 2012 om 14:33

Het is maar wat voor supporter je bent.
Een echte Feyenoorder heeft respect voor El Ahmadi en wenst hem het beste voor de Africa Cup omdat je begrip hebt voor een speler die met zijn vaderland een prestatie wilt neerzetten.

De andere Feyenoorder denkt de Africa Cup kan mij niets schelen hopelijk komt daar snel een einde aan en kunnen we El Ahmadi gewoon zien spelen in het shirt van Feyenoord. Eerlijk = Eerlijk. Het gemis van El Ahmadi is groot bij Feyenoord.

26 januari 2012 om 20:28

@belhanda
Natuurlijk gun ik El Ahmadi het allerbeste. De wedstrijden in dit toernooi zijn echter wel zo hard dat ik mijn hart vasthoud of hij ongeschonden terugkomt. En kom op nou, lijkt me toch vrij naief als je je eigen spelers niet eens terug mag wensen. Jouw favoriete club is Barcelona, ik denk dat jij ook had gewild bij een Zuid-amerikaans kampioenschap op dit moment dat Argentinië en Brazilië er zo vroeg mogelijk uitligt, zodat in belangrijke wedstrijden in de Champions League en tegen bijvoorbeeld Real Madrid of Valencia Messi en Alves erbij zouden zijn.of stel dat nu het Ek was, je gaat me niet zeggen dat je het prima vind om een wedstrijd om het kampioenschap te spelen zonder alle spelers die daar uit zouden komen, zonder Valdes, Fabregas, Piqué, Iniesta, Xavi, Villa, Puyol, Affelay(die kun je wellicht nog missen), Pedro, Busquets. Met spelers als Thiago, Roberto, Cuenca enz kun je dan nog een aardig team opstellen, maar een champions league wedstrijd tegen bv ac milan, chelsea, man utd of real madrid win je er niet meer mee hoor.

Als echte supporter van een club heb ik het liefst dat mijn club zo hoog mogelijk eindigt, met de beste spelers is dat het best te bereiken, het is van Deach misschien wat lullig gezegd voor een marokko supporter als jij, maar iedereen wil het beste voor zijn of haar club. Jij wil dat marokko de Afrika cup wint, hij wil dat Feyenoord de belangrijke competitiewedstrijden wint.

Heerlijk dat Senegal er uit ligt. Dit houd namelijk in dat Sow morgen naar Istanbul afreist om hopelijk zijn contract bij Fenerbahce te ondertekenen.

26 januari 2012 om 11:54

Als hij niet eens kan scoren tegen dit soort ploegen, 1x dan, vooruit.

Sow kan beter bij Lille blijven.

26 januari 2012 om 14:17

Kan beter in Lille blijven jah, een stap achteruit zou niet mooi zijn voor hem.

26 januari 2012 om 12:15

Ik wil niet moeilijk doen maar ze moeten ondanks dat ze al zijn uitgeschakeld nog 1 wedstrijd spelen. Onmogelijk dus dat Sow er ineens vandoor gaat.

We leggen vast de rode loper buiten want Ba en Cissé zullen nu vanaf woensdag 1 februari weer mee kunnen doen in de competitiewedstrijd tegen Blackburn
Dat betekent dat we alleen a.s zaterdag in de fa cup nog zonder hun moeten zien te rooien..
Sorry Senegal, maar ben wel blij dat Cissé en Ba terug komen we hebben ze hard nodig.

26 januari 2012 om 10:22

ok dat was dus al de hele tijd mijn vraag .
mooi dus dat Senegal eruit ligt, nu alleen Ivoorkust nog maar die redden het denk ik wel.

In de Fa cup moeten we het ook kunnen redden zonder die 2. Denk ook dat Pardew Vuckic en Abeid weer minuten gunt.

26 januari 2012 om 11:51

Ja idd ben er ook blij om ; Ivoorkust gaat er niet zo snel uit, maar dat geeft ook niet dat is enkel Tioté en met Guthrie/cabaye op het middenveld zit je wel even goed daar.
Het is voornamelijk voorin dat we de mensen terug moeten hebben..

in de fa cup moeten we het kunnen redden? normaal wel ja, maar ik heb er een hard hoofd in.
Remember Stevenage vorig jaar? wij hebben het tegen dit soort ploegen altijd lastig.
Je hoeft helemaal niet raar te kijken als het weer net aan wordt, of gelijk (replay op Sjp) ik wou dat we gewoon eens over dit soort clubs heen denderden en weer de finale eens gingen halen, wordt weer eens tijd, en ik smacht er gewoon ook wel weer eens naar (na de fa cup finale's die ik heb meegemaakt met nufc in '98 en '99) het is leuk hoor om over and over again naar de (gewonnen) fa cup finale's te kijken met 'good old'' Jackie Milburn, maar ik wil heden ten dage ook wel graag eens met tranen in mijn ogen zien dat Cabaye die beker de lucht in tilt, zou er wat voor over hebben

26 januari 2012 om 12:24

De gasten hier kennen totaal geen respect voor de spelers die aan de Caf deelnemen. De spelers spelen hier met alle trots en eer voor hun land en dan komen een paar over hun clubs praten.. Dat is offtopic en interesseert ons niet.

26 januari 2012 om 12:45

En wij europeanen interesseren niet voor de africa cup ;
Wij zitten hier midden in het seizoen gek he dat we dan onze spelers terug willen hebben?
Een Africa Cup hoort, in mijn ogen (net als een Ek/wk), ook gewoon gespeeld te worden na het seizoen, als niet de halve wereld midden in een competitie zit. Dan heb je namelijk ook niet het gezeur van mensen die hun spelers terug willen bij hun club!

26 januari 2012 om 13:05

Ja daarom dus reageer dan op een andere topic, je komt hier provoceren, je gevoelens uiten en dom reageren. Is allemaal niet nodig er zijn zat mensen die naar het toernooi kijken. Bevalt het jou niet, kijk dan gewoon naar jouw eigen club, want niemand heeft wat hier aan jouw reacties en ook de spelers van de Afrikacup niet. Zij hebben namelijk naar hun zin daar en blijven voetballen totdat ze klaar zijn. Ik zou zeggen stap maar naar eens naar de Fifa toe, kijken of ze je kunnen helpen.

Mooi voor dat landje waar ik nog nooit van had gehoord. Hooguit van de helft,guinea. Laatste minuut gelijkmaker tegenkrijgen. Zie je die Senegalezen snel sprinten omdat ze nog willen winnen,scheids vragen hoeveel tijd er nog is...en dan gewoon nog verliezen.
Benieuwd hoeveel premie ze nu krijgen.

Wat jammer dat Senegal eruit ligt. Een van de teams met de beste spelers op het toernooi, maar het lijkt niet echt een team te zijn. Het veld was natuurlijk ook dramatisch gisteren, maar Senegal hing als los zand aan elkaar en niemand leek er echt in te geloven ofzo. Alleen Dia leek er vol voor te gaan, de rest leek niet te willen of niet met de omstandigheden om te kunnen gaan.

Op zich waren de goals van EQG mooi, maar wel zeer zwak verdedigt, veel te veel ruimte weggegeven in beide situaties.

godsamme wat een prachtige voorzet bij de 2-2 met die omhaal. Perfect op het hoofd geplaatst. Waarschijnlijk meer geluk dan wijsheid maar toch erg mooi

Toen ik Senegal zag spelen gisteravond, deed mij dat denken aan het Marokkaanse elftal. Zoveel balbezit en zoveel kansen. Als maar aanvallend spelen en graag willen voetballen terwijl de tegenstander blijft mandekken achterin en wanneer zij in balbezit zijn, ze meteen met lange bal naar voren spelen of gaan zitten counteren. Dat is Afrika, je hebt niks aan aanvallend spelen. Gewoon dekken achterin en wachten tot je team de bal krijgt. Heeft jouw team de bal, dan moeten de vleugelspelers en spitsen voorin meteen vrij staan voor een counter om de bal in het net te krijgen. Ik keek bijvoorbeeld naar Ivoorkust en Sudan en ik zag exact hetzelfde, Sudan wilde echt gaan voetballen terwijl Ivoorkust meer afwachtend was. En na zoveel minuten staat 1 spits vrij (dit geval Drogba) en boem goal.

26 januari 2012 om 10:30

Ik heb het niet alleen over deze wedstrijd maar ook over de wedstrijd tegen Zambia. Ik zag herkenbare patronen die bij het Marokkaanse elftal ook overkomt. Zoveel kansen verprutsen en uiteindelijk wint het tegenstander dat 90 minuten lang niet wilt gaan voetballen.

26 januari 2012 om 10:34

dat is niet het probleem bij marokko, maar de basisaspecten. Zoals het "pasen"na een aktie, vrijlopen, pasen op het juiste moment versturen, tussen de linies in bewegen. En het allerbelangrijkste wat bij het team ontbeert, bewegen zonder de bal.

26 januari 2012 om 10:48

Dat is niet het probleem, er werd in het begin van de wedstrijd prachtige passes gegeven en vrijlopen ging ook goed zie belhanda, Hadji en Chamakh maar zelfs Boussoufa had een ongelofelijke kans. Geloof mij nou maar, Marokko voetbalt graag maar als je tegenstander defensief blijft en op dodelijke speelmomenten gaat aanvallen.. dan krijg je dit zoals senegal gisteravond.

Je kan zeggen wat je wilt over het niveau, maar in dit toernooi wordt er tenminste nog gevoetbald zonder elke keer weer een onderbreking en 10 klagende / jankende spelers om de scheids heen. Deze spelers spelen tenminste als mannen.

Gisterenavond was het weer een en al jankpartij bij Barca - Madrid. En dan ook nog dat kaartje vragen van Ramos. Ik walg er echt van, de kop in drukken dat gedrag!

26 januari 2012 om 11:28

Als ik op straat voetbal, dan zie ik ook geen jankende spelers in het veld. Maar er komt geen hond naar kijken bij wijze van spreken.

Leuk om naar te kijken het afrikaans voetbal, is toch een heel ander soort voetbal met hele bijzonder dingen zo nu en dan.

Ps Zie Guinea wel stunten!

Ik vind het wel sneu dat we op de wedstrijddag niet Live mee kunnen praten tijdens de Afrika Cup wedstrijden.

Dit was alleen mogelijk met Ivoorkust en Marokko.
Dan dan alles of helemaal niks.

Die Filmpjes zijn dan ook overbodig, want als je dat wou zien kon je net zo goed de Afrika Cup kijken op Eurosport.

Maar er wordt wel gesponsoort door Eurosport op deze site, mogen we dan ook meepraten?

En ik zou ook graag willen dat jullie niet alleen filmpjes plaatsen , maar ook graag tekst.

Haha Senegal het gaat hen echt niet goed af he. Ze speelden met N'doye, Ba en Cissé maar nog kunnen die niet winnen. Equatoriaal Guinea is echt wel een sterk team tegen Libië vond ik ze ook al zeer sterk spelen. Een potentiële winnaar?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Equatorial Guinea

FIFA ranking: 134
1 fan
Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren