Wat Oranje nodig heeft is...

De aanvoerder van het grote AC Milan. Zijn uitstraling is indrukwekkend. Hij beschikt over een geweldige pass, waarmee hij zijn medespelers beter kan laten presteren. Hij beschikt over een rust waardoor hij in grote wedstrijden koel blijft en zich niet van de wijs laat brengen. Daarnaast beschikt hij over een afstandsschot waarmee hij een wedstrijd kan openbreken. Ik heb het natuurlijk over Clarence Seedorf.

Het Nederlands Elftal. Vroeger bekend vanwege haar attractieve voetbal, nu vooral bekend vanwege zakelijke overwinningen. Het is allemaal heel verdedigend en er wordt niet geïmponeerd. De meest recente wedstrijden, tegen Duitsland (3-0 verlies) en Zweden (3-2 verlies) blijven de Oranje fans bij. Het was ronduit zwak. Er zat geen durf of aanvallende intentie bij. De kritiek is vaak gericht op Robin van Persie, die naar de mening van velen te weinig scoort en niet zijn uitstekende spel van Arsenal laat zien. Dat vind ik onterecht. Hij heeft gewoon niet de juiste persoon achter zich.
Wesley Sneijder is gewoon niet de juiste man voor de aanvallende middenvelder positie van Oranje. Hij gaat vaak voor eigen succes in de vorm van afstandsschoten. Hij zakt te ver in, waardoor ze vaak voorin iemand missen. Hij gaat ook te snel voor de lange bal. Want zodra hij diep inzakt en de bal krijgt, kijkt hij altijd direct of hij niet de bal diep kan leggen. Dit komt de opbouw niet ten goede, en zorgt ervoor dat Nederland niet zijn attractieve voetbal kan spelen. Nu lijdt Oranje heel vaak balverlies, omdat Sneijder weer dacht dat hij een open ruimte zag en hem daar neerlegde. Oranje moet aanvallend voetbal spelen, en Sneijder is meer de juiste man voor de counter. Hierom is Sneijder niet de juiste man voor Oranje. Zeker niet in combinatie met Robin van Persie. En aangezien van Persie op het moment de man in vorm is, vind ik dat Bert van Marwijk zoveel mogelijk moet doen om zorgen dat hij kan renderen. En de combinatie Sneijder- van Persie werkt niet. Van Persie is een spits die graag voor de combinatie gaat, of steekpasses krijgt. Dat is precies wat Sneijder niet doet. Seedorf kan dit wel.
Dat vind ik een kwalijke zaak, en ik vind dat die speelwijze terug moet komen. Het is de identiteit van Nederland, het is waarom wij als fans graag naar het stadion komen. Het is waarom wij zo populair waren in het buitenland. Je ziet toch veel liever een Nederland dat dominant voetbal speelt en continu op de helft van de tegenstander is, dan een Nederland dat heel defensief speelt en hoopt op dat ene kansje?

Seedorf is een aanvallende middenvelder die diep blijft staan. Hij laat de verdediging eerst opbouwen zodat alles goed staat om een aanval te beginnen. Vervolgens komt hij pas in actie wanneer hij nodig is, in tegenstelling tot Sneijder die zichzelf opdringt. Seedorf is heel goed in de combinaties, en kan zorgen voor een goede steekpass. Daardoor zou hij goed passen bij van Persie, die dat ook graag heeft. Verder is Seedorf een heel ervaren speler, die veel grote wedstrijden heeft gespeeld. Dat heeft Nederland nodig, voor het geval ze weer in een finale komen en de druk hoog oploopt. In dit soort wedstrijden staat Seedorf op. Seedorf is een hele goede leider. Hij heeft de uitstraling. Die geeft zijn medespelers vertrouwen, waardoor ze beter gaan spelen. Het is voor spelers gewoon heel fijn als er zo iemand op het veld staat. Vanwege zijn uitstraling raken ook zijn tegenstanders geïntimideerd, die zien dat ze wel tegenover een grote meneer staan.

Naast zijn uitstraling kan hij heel goed spelers motiveren, je ziet hem vaak spelers oppeppen bij AC Milan. Daarbij leest Seedorf altijd het spel heel goed, en kan daardoor en zelf de juiste acties maken, en zijn medespelers goed coachen. Daardoor staat alles beter en kunnen er dus ook betere prestaties geleverd worden. En Rafael van der Vaart dan? Die kan op de plek van verdedigende middenvelder ook prima spelen, dat komt het voetbal bij Nederland alleen maar ten goede. Van de Vaart beschikt namelijk over een goede passing, en zou daardoor voor de opbouw van waarde kunnen zijn.

Een veel genoemd tegenargument voor Seedorf in Oranje is dat hij te oud is. Dat beschouw ik als onzin. Natuurlijk is hij al aardig op leeftijd, maar bij AC Milan hebben ze inmiddels wel bewezen heel goed met oude spelers om te kunnen gaan. Denk aan Paolo Maldini, die ook heel lang door is blijven voetballen (als basisspeler!) en bijvoorbeeld `Pipo` Inzaghi, die ondanks zijn verloren basisplek en leeftijd van 38 nog steeds een gevaarlijk wapen is. Seedorf zal zeker nog wel een aantal jaren meekunnen op niveau. En daarbij: Wat maakt leeftijd nu uit? Het gaat toch om de kwaliteiten van de speler? En natuurlijk is aan de toekomst denken belangrijk, maar die jonge jongens kan je laten invallen en basisplaatsen geven in onbelangrijke wedstrijden. Het gaat erom dat er in de grote wedstrijden gepresteerd wordt. En dat kan Seedorf. Die talentjes kan je in die andere wedstrijden ook wel klaarstomen voor het grote werk. Bovendien kan Seedorf die talentjes juist wel helpen in hun ontwikkeling, denk aan bijvoorbeeld een WIjnaldum. Seedorf zou hem veel bij kunnen brengen, daar heeft Oranje later ook weer profijt van. Dus hij staat die jonge jongens niet in de weg, hij geeft ze zelfs een knietje naar een hoger niveau.

Mijn conclusie is dus dat Seedorf in Oranje moet, aangezien hij de ervaring heeft, de talenten dingen bij kan leren, hij een veel betere klik met van Persie zal hebben dan Sneijder nu, hij een geweldige leider is en het belangrijkste: Hij kan ervoor zorgen dat Oranje weer het spel van weleer gaat spelen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 26 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 4600+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

121 reacties (laatste reactie door richarddv95)

Dit is alweer mijn 2de Clubexpert.
Ik hoop dat hij jullie bevalt.

13 januari 2012 om 03:24

Mooie ce ik ben het er inderdaad helemaal mee eens. Alleen 1 ding kijk je verkeerd naar jij vind dat nederland hun oude spel weer moet gaan spelen oke helemaal mee eens maar kort daarna zeg jij dat van der vaart ook heel goed op de verdedigende middenveld positie kan spelen maar nederland heeft helemaal nooit met 2 verdedigende middenvelders gespeelt. Oranje stond altijd voor het totaalvoetbal niet zo goed als barcelona maar wel in het zelfde systeem. Met 2 aanvallende middenvelders en 1 verdedigende in mij ogen zou dit de ideale opstelling zijn. En ja sneijder kan wel met van persie samen werken daar ben ik van overtuigd alleen moet nederland de hele opstelling veranderen maar blijkbaar heeft van marwijk zo weinig vertrouwen in ze verdediging dat hij 2 beperkte verdedigende middenvelders moet opstellen. Kijk een keer naar de tacktiek van spanje en dan zie je dat het grootste verschil hem zit op het middenveld, Niet alleen kwa kwaliteit want dat verschil is onoverbrugbaar maar ook kwa spel opvatting en opstelling.

Steek
VanDerWiel
Mathij/dougl
Heitinga
Piete/Drenth
Sneijd/Seedo
Dejong/Bomme
Seedorf/Vdv
Robben
Van persie
Affelay
15 januari 2012 om 10:38

@jostil
Goede CE, ik ben het eigenlijk eens met je, maar ik ga dat niet toegeven. Seedorf is mijns inziens geen optie meer, hoe zouden de spelers tegen Seedorf kijken, de grote man die altijd gepasseerd is? En Seedorf zelf, ik zou me te groot voelen.. Ik begrijp jouw redenatie als het gaat om een opdringende Sneijder en dat hij daardoor beter in de counter is. In die optiek zou je kunnen zeggen dat we geen middenvelders hebben met fatsoenlijke creativiteit in de basis (laatste wk Bommel en De Jong), en dus De Jong eruit halen voor Vdv. Logische redenatie an sich. Desalniettemin (misschien omdat ik ook Italiaans ben hoor) geloof ik wel in een stevig blok, met inzakkende spelers om vanuit de achterhoede een combinatie aan te gaan. Dat moet ook mogelijk zijn met spelers als Robben, Sneijder, Rvp, evt. Vdv.

Sneijder zou te ver naar achteren gaan waardoor RVP op een eiland komt. Je moet je dus afvragen, wie is belangrijker voor het elftal Sneijder of Rvp. Met dien vervangers. VDV is niet veel minder dan Sneijder, Huntelaar doet het eigenlijk beter dan Rvp. Mijns inziens is deze discussie dan ook niet zo relevant. RVP zou bij mij op de bank zitten als het team in zijn volledigheid is.

Toch snap ik jouw keuzes, en je onderbouwt het beter dan ik ooit gezien heb. Daarbij geef je ook aan wat écht de surplus zou zijn van Seedorf. Briljante CE. 5 Sterren!

Edit: @afca_1995. Volgens mij leest niemand je reacties zonder komma''s..

15 januari 2012 om 16:01

Bedankt voor de complimenten.

13 januari 2012 om 16:46

hoe kun je dit doen?

wat moet je doen om een club expert neer te zetten.??

13 januari 2012 om 19:15

@kyle8

op de pagina van je team kun je het aanvragen om club ecpert te worden.

13 januari 2012 om 19:45

dank je wel,

Ik ben het helemaal met je eens. Seedorf is een absolute verbetering tegenover Sneijder. Dat hij op leeftijd is doet niets af aan zijn kwaliteiten. Seedorf is een echte leider!

Ik geef je 5 sterren.

Liever Seedorf dan Sneijder de overschatte kabouter

12 januari 2012 om 20:13

hartstikke bedankt.

14 januari 2012 om 23:10

haha geweldig. De overschatte kabouter. Seedorf is een goede speler maar ik weet niet of hij beter van toepassing komt als je counter voetbal speelt. Ik vind Sneijder ook overschat maar zeker geen slechte middenvelder. Van der Vaart vind ik daar in tegen door veel Nederlanders onderschat.

15 januari 2012 om 10:40

Overschat, tuurlijk man. CL gewonnen én topscorer op het WK. Hoe kan je dan in hemelsnaam overschat zijn.

Natuurlijk heeft Seedorf meermaals de CL gewonnen (is ook een stuk ouder), maar dat doet niets af aan de kwaliteiten die de beste speler Nederland bezit.

Mooi geschreven, vind dat Seedorf geen eerlijke kans bij het Nederlandse elftal gekregen heeft.

12 januari 2012 om 20:13

bedankt.

12 januari 2012 om 21:09

Op zijn leeftijd krijg je niet vaak eerlijke kansen. Er moet verder gekeken worden dan naar vandaag. In het verleden heeft hij zat kansen gekregen. Het voetbal waar Nederland vanuit ging, paste niet in de kwaliteiten van Seedorf. Nu is hij helaas te oud.

12 januari 2012 om 21:32

Maar vind je niet dat hij die wel verdient? Het is wel de aanvoerder van AC Milan, dan verdien je op zijn minst een kans vind ik.
En te oud, ja ik denk dat hij nog wel een paar jaar mee kan.

14 januari 2012 om 21:22

hier ben ik het niet echt mee eens... hij heeft nooit eerlijke kansen gekregen in het nederlands elftal.. men vond hem te bemoeierig en dergelijk

Leuk onderwerp gekozen en goeie club expert.
Ik begrijp jou wel en ik vind persoonlijk zelf ook dat Seedorf een kans moet krijgen in Oranje. Al vind ik niet dat hij op 10 moet staan. En dat zal Van Marwijk ook nooit gaan doen, Sneijder is de eerste speler die hij opstelt, wat ik ook wel terecht vind.

Verder echt respect voor de carriere van Clarence!
Ik vind dat je zijn kwaliteiten goed verwoord hebt, verder vind ik wel dat je er een paar vreemde uitspraken in hebt staan. Net of Sneijder geen grote meneer is en geen uitstraling heeft? Ik denk dat een tegenstander eerder bang word voor Sneijder dan voor Seedorf.

4 sterren ;

12 januari 2012 om 20:19

ja Sneijder heeft wel een grote reputatie, maar met grote meneer bedoel ik meer het charisma van een speler. En hierin vind ik Seedorf veel groter dan Sneijder.

Verder bedankt voor de beoordeling.

12 januari 2012 om 20:21

Waarom is Sneijder terecht de nummer 10 dan ? 1 topjaar onder Mou. Op het WK gelukgoaltjes en sindsdien is het helemaal niks. Daar waar Seedorf al jaren uitblinkt op die positie. Jostil zegt het perfect. Hij & Robin zullen een niet te stoppen duo zijn.

Sneijder is echt geen grote meneer, integendeel. Geef hem een tikje en je kan voor een wedstrijd of 4 /5 mensen en spelers weten dat. Het is al 2 jaar niks en toch blijft men hem ophemelen.

Seedorf is tegenover Sneijder een de betere!!

13 januari 2012 om 10:45

Hier zullen we nooit uit komen.
Het is en blijft een meningskwestie.

Al ben ik wel benieuwt waarom je hem geen 'grote' meneer vind?
Hij heeft echt een fantastische trap met links en rechts en kan met 1 snelle beweging iemand alleen voor de goal zetten. Dat heeft Seedorf toch echt lange niet zo goed als hem. Daarnaast is Sneijder een stuk jonger en heeft de groep hem geaccepteerd, met Seedorf is dat nog maar de vraag omdat hij in het Nederlands elftal de naam van lastige jongen heeft gekregen.

Laat voorop staan dat ik het daar oneens mee ben hoor, maar het is wel zo dat veel mensen dat wel denken en dan kan ik me voorstellen dat Van Marwijk het risico niet wil nemen en daarnaast Sneijder ook nog eens een betere speler vind.

13 januari 2012 om 13:05

Sneijder is een momentenspeler. Man united en City en Chelsea weten dat. Waar zij nu dominant voetbal wil spelen laten zij Sneijder waar hij is. City kan hem met gemak betalen maar hij is gewoon simpelweg te matig. Zijn tweebenigheid is alleen handig als dat rendement oplevert , en we hebben allemaal gezien hoe dat ging na dat. Mou weg was bij Inter.

Ook hebben we gezien dat hij 3 momenten heeft in een hele wedstrijd waarin hij spelers voor het goal zet. Nou daar ga je de oorlog mee winnen als Spanje komt en ze het Barca spelletje gaan spelen, oke dan heb je zijn vrije trap! Wait ... Geen rendement .. Zijn schoten op doel .. Wacht het is geen blunderende keeper van Brazillie maar Neuer of Casillias ...

Sneijder kan alleen imponeren als je een counterploeg hebt die verdedigend speelt. En dan moet je ook nog geluk hebben dat ie niet ego gaat doen, of de bal altijd naar de linksbuiten trapt en de spits overslaat.

En het kan mij echt niet schelen hoe oud hij is. Hij is gewoonweg te matig voor het NL elftal , tenminste voor het spel van weleer en zijn status is op 1 jaar gebaseerd.

Seedorf ... Hoeft niet uitgelegd te worden. Rust overzicht inzicht, leiderschap, voelt zich voor niemand te groot , andere kunnen leren. Zie hem als Van de Sar maar op het middenveld.

Sneijder is geen meneer want hij is makkelijk te provoceren en blessure gevoelig. Ik als coach zou wel weten met welke opdracht ik mijn speler het veld opstuur ...

14 januari 2012 om 16:37

Makkelijk redeneren. Van Sneijder alle minpunten noemen en van Seedorf alleen de kwaliteiten eruit lichten. Kortom; ik doe het andersom.

Sneijder is tweebenig, waardoor hij op iedere positie het spel kan verleggen. Zijn lengte (jij noemt hem klein, maar zijn Xavi, Silva en Iniesta dat ook niet?!) maakt hem wendbaar. Hij kan snel schakelen, waar Seedorf traag oogt de laatste jaren. De sleet zit er op. In Oranje is Sneijder regelmatig doorslaggevend geweest (afgelopen WK, Schotland play-off, EK tegen Frankrijk en Italie), waar Seedorf vaak de zondebok was en speelde.

Sneijder is misschien af en toe onzichtbaar op het veld, ook als hij niet in vorm is, kan hij de wedstrijd openbreken met een steekpass. Zoals de wedstrijd tegen Manu in het seizoen dat Inter de treble won. Sneijder is overall waardevoller. Meer goals, meer assists. Kijk alleen maar naar de stats in Oranje van beide heren.

Afijn. Zo kan ik ook nog wel even doorgaan. En ik wil absoluut niet zeggen dat Seedorf een slechte voetballer is. Maar om Seedorf deze zomer boven Sneijder prefereren lijkt me de grootst mogelijke onzin. Moeten we Van Nistelrooij dan ook maar opstellen ipv Van Persie?

15 januari 2012 om 10:42

Sowieso heeft hij meer topjaren gehad en was ook bij Real Madrid een goede speler. Helaas werd er een nieuw blik spelers opengetrokken.

En dat Seedorf en RVP een niet te stoppen duo zouden zijn is behoorlijk koffiedik kijken. Sneijder en Huntelaar schijnt ook geen verkeerd duo te zijn.

En om te zeggen dat het geluksgoals waren. Tuurlijk Man. Geloof het lekker zelf. Puur Sneijderhaterij. Je scoort er geen 6 met geluk... Kansloze reactie, snap ook niet dat je er een groen randje voor krijgt.

15 januari 2012 om 13:48

@pizzakoerier

Over die goals, er zaten er echt wel een paar gelukkige bij.
Die tegen Japan had de keeper moeten hebben.
Tegen Brazilie greep Julio Cesar mis bij die voorzet en liep (volgens mij) Lucio ook nog tegen de bal aan. Die kopgoal tegen Brazilie was ook niet al te moeilijk. Kuijt verlengde de bal en hij hoefde hem maar in te knikken.
Ik ben het wel met je eens dat het toch een knappe prestatie blijft, 6x scoren op een WK, maar er zaten wel degelijk een paar mazzeltjes bij vind ik.

15 januari 2012 om 14:52

@thepope

Sneijder is tweebenig maar rendeert niet met die tweebenigheid, ergo die tweebenigheid voegt dus helemaal niets toe aan het spel van Sneijder.

Zijn lengte laat mij koud, het kan mij echt niet schelen hoe groot hij is ; Schakelen doet ie wel snel maar niet goed. Dus dat schakelen is ook hopeloos.

Hahaha Sneijder is waardevoller voor NL elftal omdat deze meer gespeelt heeft voor dat elftal.

En Nistelrooy ? Is die beter dan ? V. Persie blaast Nistelrooy weg net als Seedorf dat doet bij met Sneijder.

15 januari 2012 om 14:56

@pizzakoerier

Meer topjaren gehad bij Real ? Hij heeft 1 seizoen '' redelijk '' gedraait. Robben was veeeel beter; Sneijder was gewoon slecht in zijn 2e seizoen en ja dan trek je nieuwe spelers aan en ja dan moeten de slechte spelers weg en ja Sneijder behoorde tot die spelers.

En Seedorf met V. Persie is gewoon topdue. Rust en sublieme ballen van Seedorf op V. Persie is goud!

En ja goals op WK was gewoon puur geluk of wil je zeggen dat die goal met zijn hoofd in de halve finale fantastisch gekopt was door zijn techniek? Of zijn afstandsschoten.

Daarbij als ik 30 doelpogingen doe, gaat er uiteindelijk heus wel 4/5 in en de rest niet. Dus zo kan ik het ook wel ...

15 januari 2012 om 15:51

Opportuun gelul.

Sneijder is onomstreden bij Oranje. Er zijn inderdaad wat azijnzeikers die hem overschat vinden maar hoezo? De man draait altijd de goede kant op, is tweebenig en beslist wedstrijden met zijn meesterlijke steekballen? Hij is, zoals je zelf zegt, een momentenvoetballer maar feit is wel dat hij die momenten gewoon elke wedstrijd heeft, het is dan aan iemand anders om er wat aan te doen.

Seedorf heeft bijna 10 jaar rondgelopen bij Oranje maar kon daar nooit brengen wat hij in clubverband wel kon brengen. Het niveau wat Clarence altijd heeft gehaald in clubverband heeft hij helaas nooit behaald bij Oranje, hoe jammer ik dat ook vind. Clarence is zo'n beetje onze meest succesvolle clubvoetballer aller tijden en zelfs op zijn leeftijd (34?) is hij nog vaak een uitblinker bij het grote Milan. Prachtig! Om hem er nu nog bij te gaan halen, op de plek van een zekerheidje is gewoon dom.

Goed geschreven en leest zeer prettig.
Ik geef je 5 sterren

Prima geschreven stuk. Je geeft je mening goed. Ik vind ook dat Seedorf nooit een eerlijke kans heeft gehad, terwijl hij in clubverband altijd prima voetbalde en tevens veel minuten maakte. Sneijder daarentegen is inderdaad een beperkte voetballer. Mensen vergelijken hem met Iniesta, Xavi en Özil, maar dit is belachelijk. Hij handelt helemaal niet zo snel als hen, zijn passing is minder dan hen en hij is veel te wisselvallig. Als hij snel handelt, dan is zijn pass slecht. Sneijder heeft één seizoen goed gespeeld, mede door geluk, en verder niks laten zien. Hij gaat te vaak voor eigen succes. Helemaal mee eens dat Seedorf gewoon een kans verdient, hij voetbalt uitstekend bij AC Milan.

Toch even wat kritiekpunten:
1. Volgens mij is er iets fout gegaan in je alinea's, aangezien je tussen drie alinea's geen enter hebt en de rest wel. Beter op letten voortaan, zodat het allemaal overeenkomt.
2. ; 'daarbij leest Seedorf altijd het spel heel goed, en kan daardoor en zelf de juiste acties maken, en zijn medespelers goed coachen.' Ik vind deze zin zeer vervelend lezen. Je gebruikt tevaak het woordje 'en' in de zin. Zo'n zin kan je beter opsplitsen in meerdere zinnen, aangezien het daardoor duidelijker wordt wat je wil zeggen.
3. Voor het woordje 'en' komt nooit een komma. Dat doe jij wel telkens. Dit irriteert mij verder niet en ik ga er niet moeilijk om doen, maar het is wel fout. Tevens vergeet jij soms op plekken komma's te zetten waar die wel horen. Ik ga hier alleen niet moeilijk om doen

Ik geef je vier sterren. Ga zo door in ieder geval!

Leuk stukje, al wat beter dan je eerste clubexpert. Ik ben ook Seedorf-fan, als mens en als voetballer, maar ik vind dat je hier te veel opnoemt wat Sneijder minder goed en te veel wat Seedorf wel goed kan. Daarom krijg je een wat scheve vergelijking. Ik ben ook bang dat het publiek het niet langer ziet zitten in Seedorf omdat Seedorf en Oranje altijd al een moeizaam huwelijk is geweest wat ik doodzonde vind. Inmiddels is het ook te laat denk ik om Seedorf nog een grote rol te laten spelen omdat hij al zo lang weg is bij Oranje en deze groep uitstekend heeft gepresteerd op het Wk.

Al met al geef ik toch 4 sterren, ga door met schrijven van stukjes want ik lees graag Ce's.

12 januari 2012 om 21:07

Ja die punten heb ik gepakt, omdat ik ze belangrijk acht voor een nummer 10 van Oranje.

Technisch een stukje met weinig fouten, alhoewel de '', en '' combinatie opvalt. Tevens is er een probleem met de alinea's volgens mij.
Qua stijl verdien je een plus; het stukje leest makkelijk weg.
Qua onderhoud; je haalt in mijn ogen een hele oude koe uit de sloot. Seedorf is een clubvoetballer en past niet in het Nederlands elftal. en neem maar van mij aan, ik heb hem al zien voetballen als broekie van 16 jaar.
Seedorf en het Nederlands elftal is al jaren een gesloten boek.

De conclusie op het einde kan mij niet bekoren; veronderstellingen en aannames zijn ''not done'' in mijn ogen.

Maar al met al een onderhoudend stukje van je. Mijn complimenten(voor wat die waard zijn natuurlijk)
4 sterren.

12 januari 2012 om 21:27

ja met die alineas is inderdaad iets misgegaan, moet ik even beter op letten de volgende keer.
En ik vind het niet echt een oude koe, omdat het erom gaat dat ik vind dat Sneijder niet past bij Oranje en ik denk dat Seedorf dat juist wel heel goed zou kunnen invullen.

Mooi geschreven waar jou mening geweldig goed in naar voren komt.

Al ben ik er niet mee eens wat je schrijft. Seedorf heeft in die jaren dat die bij Oranje zat alleen maar lopen kloten&stoken, als ik het even plat mag zeggen. Verder is hij niet snel genoeg voor het Nederlands Elftal en is hij veels te oud! Van Bommel zal zijn plaats ook binnenkort overgeven aan Strootman, die samen met Nigel de jong op het middenveld gaat staan. Ook (de oudere) Kuyt zal vervanging nodig hebben, net als van der Sar en Van Nistelrooij gedaan hebben.

Elk jaar gaan er zo een paar oudere spelers weg. Dus seedorf hoeft niet terug te komen van mij.

12 januari 2012 om 21:56

heel erg bedankt voor de beoordeling

ik respecteer jou mening uiteraard.

Alleen lijkt er bij spelers van Milan nooit een ´te oud´ te bestaan. In dat kader denk ik dat Seedorf nog een aantal jaar mee zou kunnen bij Oranje.
En van zijn eerdere periode bij Oranje klopt, maar ik denk dat hij echt is veranderd als speler en als mens. Hij heeft nu in elk geval een heel andere uitstraling dan toen.

12 januari 2012 om 22:00

Bij Milan speelt hij nog wekelijks de sterren van de hemel, maar ik denk dat het niveau van het Nederlands elftal hoger ligt dan dat van Ac Milan. In Italie spelen veel ploegen op de counter, dus kunnen middenvelders rustig en afwachtend spelen, wachten tot het moment dat ze DE steekpass kunnen geven. En dat is Seedorf zijn specialiteit, die steekpass op het perfecte moment ertussen door geven.

12 januari 2012 om 22:27

Ben ik het helemaal mee eens @ Gio_bony. Ik denk er net zo over!
Neemt niet weg dat het stuk wel erg goed geschreven is en als ik het stuk los beoordeel zonder mijn mening kom ik op vier sterren uit.

Een prima geschreven stuk.
Ik ben het ook niet eens met het commentaar op de alinea's , alinea's gebruik je om kleine afrondingen te maken.
Het grote middenstuk hoort bij elkaar dus hoeven daar in mijn optiek geen alinea's van gemaakt worden.

Wel het ik het volgende gelezen.

Q/hij geeft ze zelfs een knietje naar een hoger niveau/q

Meestal resulteert een knietje in een lager niveau.
Ik zou er van maken "zetje" .

Op de inhoud wil ik verder niet diep ingaan , maar ik ben het niet met je eens.
Hoewel een geweldige voetballer en een persoonlijkheid pur sang , Seedorf heeft meer dan genoeg kansen gehad en ze niet gepakt. Terwijl we zonder Sneijder de finale beslist niet hadden gehaald van het afgelopen Wk.
Mijn eind conclusie is op wat kleinen slordigheden na een prima Ce en ik kijk uit naar je volgende stuk.

12 januari 2012 om 22:08

Ik ben het met je eens dat die alinea's één stuk kunnen zijn, ook al lijkt me dat wel iets te lang voor een alinea. Maar op deze manier ziet het er slordig uit, aangezien er steeds 1 enter is gebruikt. Gebruik dan helemaal geen enter (dus één stuk) of meerdere enters, zodat het er netter uit ziet.

12 januari 2012 om 22:25

Ik ben het gelijk met je eens dat het met even lange alinea's het er voor het oog mooier uitziet. In estetisch opzicht was het helemaal niet gebruiken van alinea's zeker een optie geweest. Maar het huidige gebruik vind ik absoluut niet fout.

Mooi stukje. Al ben ik het niet met je eens. Sneijder is een winnaar die er staat in de grote wedstrijden, heeft een betere vrije trap dan elke andere Oranje speler, is tweebenig, heeft een goed overzicht en kan zeker goed passen. Naast dat hij beter is dan Seedorf is hij ook acht jaar jonger, door hem nu te laten spelen investeer je ook in de toekomst terwijl een investering in Seedorf verloren zou gaan na dit Ek.

Wel zou Sneijder iets minder voor zijn eigen succes kunnen gaan en meer in dienst van Van Persie kunnen spelen, maar daar ligt eerder een taak voor Van Marwijk dan dat je Seedorf erin moet zetten.

Sorry maar ik ben minder positief dan de mensen hierboven.

Ik vind het wel een erg uitgemolken onderwerp hoor, dacht dat dit hoofdstuk nu weleens gesloten was. Dat Sneijder je niet bevalt als nummer 10 kan, dat hebben meer mensen kennelijk. Maar opper dan Van der Vaart voor die positie, die een klik heeft met Van Persie, en niet Seedorf. Hij is nog steeds goed maar je moet hem ook niet overschatten. Hij is echt niet meer degene die het gaat opboksen tegen de Schweinsteiger en Xabi Alonso's van deze wereld. Tegen Ajax had hij al last van Enoh die hem kort dekte.

Bovendien ben ik van mening dat Sneijder best het spel kan spelen dat wij graag zien. Sneijder heeft in z'n carriere ook laten zien dominant te kunnen voetballen, misschien geeft van Marwijk hem wel instructies die dat tegenspreken. Ik vind het een beetje oneerbieding naar Sneijder toe, een van de beste spelers die Nederland kent. Voor Sneijder is het ook moeilijk voetballen met buitenspelers die er niks van kunnen. Het hele team presteert minder, niet alleen Sneijder. Matthijssen viel ook tegen, Van Bommel viel tegen, Van Persie valt tegen, iedereen valt tegen. Ik vind niet dat Sneijder daar alleen de schuldige van is.

Verder vind ik van die ''het kan makkelijk want die en die doen het ook''-argumenten een beetje flauw. Dus omdat Pippo nog een wapen is op z'n 38, wat ook wel meevalt dacht ik, is Seedorf jong genoeg voor Oranje? Laatst zij ook iemand dat Sporting de ideale stap zou zijn voor Labyad, want Van Wolfswinkel doet het ook zo goed daar. Daar kan ik niet zoveel mee. Net als de vergelijking met Maldini. Verdedigers kunnen nou eenmaal vaak wat langer mee dan een aanvallende middenvelder, dat kun je toch niet vergelijken? Ambrosini lijkt een beetje op te zijn, is Seedorf dat nu ook? Snap je.

Ook zeg je dat Seedorf niet in de weg zou lopen omdat je die talentjes dan wel in andere wedstrijden laat spelen, maar dan heb je het dus eigenlijk over Sneijder want zijn plek neemt hij in. Verder verandert er weinig.

Een beetje romantisch zijn vind ik niet erg maar Seedorf nu in Oranje is helemaal niet nodig. Ik heb ook momenten gehad dat ik dacht pak hem er nou bij voor het te laat is, en het zou best leuk zijn om hem in de selectie te zien nu, maar ik vind je onderbouwing niet erg sterk en ik denk dat je je er beter bij kunt neerleggen;

Hopelijk kun je er iets mee, succes met de volgende!

14 januari 2012 om 13:28

Ik respecteer je mening, en ik wil je verder bedanken voor de kritiek, ik zal proberen dit beter te doen in de volgende CE.

deze CE leest alweer een stuk beter dan je eerste club expert! mijn complimenten.

zelf zou ik dan eerder Van der Vaart op 10 willen zien spelen met een het blok van bommel-strootman erachter. Strootman kan ook prima opbouwen en Van der Vaart is juist de ideale speler die Van Persie de passjes kan geven. Als je ziet hoe hij dat bij Tottenham doet lijkt me dat een beter keuze dan Seedorf.

Soms vergeet je nog dingen te onderbouwen. Je zegt dat Inzaghi nog steeds een gevaarlijk wapen is, maar dat heeft hij na zijn blessure niet meer laten zien ook omdat hij gewoon niet meer aan spelen toe komt. Dat geeft juist aan dat hij dat niet meer is volgens mij. Dat is weer zo'n schoonheids foutje zoals bij je vorige artikel over die 40 miljoen;

lees trouwens net dat Tevez niet gaat komen omdat Pato blijft!

4 sterren

Ik heb een tweetal kritiekpunten met betrekking tot je schrijfstijl...

Het gebruik van bijwoorden:
10x heel of hele
12x goed of goede
2x geweldig

Het gebruik van vage bepalingen of niet houdbare bepalingen:
5x vaak
2x altijd
2x alles

Vooral de bijwoorden vond ik vervelend om te lezen. Verder vind ik het onderwerp een gepasseerd station en wat dat betreft sluit ik me aan bij tomtom10. Ten slotte vind ik je schrijfstijl aardig, maar werd ik niet bijzonder geraakt door je Club Expert. Daarom drie sterren.

Nederland heeft helemaal geen Seedorf nodig, aangezien we van der Vaart en Sneijder op zijn positie al hebben. Al blijft Seedorf een fantastische voetballer, ben ook een groot fan van de man, blijft het een lastpost in de groep.
Bert van marwijk selecteert ook heel erg strict, je komt er niet zomaar in, zeker niet als je zesendertig bent. Ook kijkt Bert met een oog op de toekomst naar zijn selectie, en haalt dus graag jonge talentvolle spelers erbij (gini en Strootmen).
Wel een leuk stuk, maar wel weer het zoveelste stuk over Seedorf in Oranje. Zijn tijd is gekomen betreft het Nederlands elftal, dus accepteer het maar.
Drie sterren mijn freund

Goede CE alleen, ik ben het niet helemaal met je eens.

Ik ben wel met je eens dat Sneijder zwaar overschat word en dat hij niet de ideale man is om samen met van Persie te spelen.

Wat ik liever zou zien bij het Nederlands elftal is dat de Jong en Strootman het verdedigend blok gaan vormen en dat van der Vaart de ''nummer 10'' positie van Sneijder overneemd.
Ik ben erg overtuigd van zijn kwaliteiten.

Leuk stuk! Seedorf is perfect voor Oranje in mijn ogen om Nederland attractief voetbal te laten spelen. Daar tegen staat wel dat Seedorf wat oud is maar op een eind toernooi (ala wk,ek) spreek je niet over veel wedstrijden en zou zijn ervaring inzicht een toegevoegde waarde zijn voor het Nederland elftal. Over Sneijder.. Nederland is gedurende de hele voetbal geschiedenis nog nooit wereldkampioen geworden omdat de wedstrijden gewonnen moeten worden. Van Warwijk bootste op het WK het Inter van Mourinho na. 1 breker en een stofzuiger voor de verdediging die met opkomende back spelen. Van Bommel/motta De Jong,cambiasso) Sneijder op de 10 die uit de counter de bal kan inspelen op Robben die zijn topseizoen beleefde bij Bayern. Kuyt als extra impuls om druk te zetten als de tegenstander balbezit heeft en voila, en in veel ogen een team dat niet zo atractief speelt. Ik vond het geweldig, tactisch werde de taken uitgevoerd en Oranje was sinds lange tijd een sterke ploeg dat was af te lezen van elk optreden sinds de counters werden ingelijd op het EK tegen Frankrijk en vooral Italie. Nederland heeft niet de kwaliteiten en vooral niet de breedte kwa selectie in vergelijking met Spanje,frankrijk,duitsland,italie dat is simpelweg omdat deze landen veel grotere inwoners aantalen hebben dus laten we kijken naar hoe deze landen tactisch top voetbal spelen en dit ook doen, juist nu dat we wereldtoppers als Van Bommel, Sneijder en Robben hebben die dit voetbal perfect behersen. Ik vind het vreselijk om Nederland weer 'oogstrelend' te zien spelen maar weer vroegtijdig uitgeschakeld te zien worden zonder enige rol van betekenis te hebben gespeeld op een EK of WK. Mensen hou op over atractief voetbal want al die prachtige acties gemaakt zien worden waaruit maar enkele goals vallen houden maar al te vaak in dat de tegenstander nog veel grotere kansen krijgt op de counter en weer zoals op zijn Duits,italiaans of hoe je het ook wilt noemen er met de zege mee vandoor gaat,overheenwalst of de zege steelt.

Leuk geschreven hor, daar niet van. Maar ik kan mij erg moeilijk voorstellen dat de speler die Inter zo'n beetje persoonlijk naar de CL overwinning bracht en Nederland tot grootte hoogte stuwde op het WK vervangen zou moeten worden door een speler die eigenlijk al te oud en zelfs in zijn jongere jaren nooit vaste basisspeler van Oranje is geweest.

Het tijdperk Seedorf was vanaf het moment dat Van Basten hem links liet liggen voorbij. Hij is nu niet meer in staat om te brengen wat je van Oranje mag verwachten. Daar geef je het zelf al in in je clubexpert, Seedorf wacht op om toe te slaan. Als je aanvallend en attractief wil voetballen moet je spelers hebben zoals Sneijder en Van der Vaart, bedrijvig, in beweging en steeds op zoek naar die opening. Niet wachten op de opening.

Seedorf kan dit huidige Oranje niet beter maken. Hij zou misschien zijn waarde hebben voor de bank en is geloof ik Nederlands meest succesvolle clubvoetballers, maar jongens als Sneijder en Van der Vaart zijn hem ver voorbij gestreefd.

Vind je wel gelijk hebben, ik heb Seedorf ook 10x liever dan Sneijder, momentvoetballer die alleen 2 dingen goed kan: Afstandschieten en is zowel links als rechtsbenig.
Dat is et enige wat hem speciaal maken, want verder doet ie onder voor élke andere topmiddenvelder: Silva, Xavi, Iniesta, Özil, Kaká, Cesc Fábregas, Xabi Alonso, Lass Diarra, vd Vaart, Wilshere.
Allen hebben meer inzicht, een betere pass, meer loopvermogen (op vdvaart na), meer/snellere reactievermogen.

Betwijfel of Seedorf beter is dan Sneijder, maar Seedorf kan zoiezo beter spelen met van Persie. Maarja je hebt gelijk dat leeftijd niks uit zou moeten maken, maar aan de andere kant: Die jongen is 36, heeft pas 13 duels van de 30 ofso tot nu toe van AC gespeeld. Verder heb je ook nog vd Vaart die bij voorbaat een klik heeft met van Persie. En vd Vaart heeft een redelijk slechte conditie, dus zou je Seedorf kunnen gebruiken als wissel. Natuurlijk kan ook Sneijder gebruikt worden om eventueel iets te forceren met afstandschoten.

Hoop dat Nederland zo zal spelen, tog wel een mooie opstelling. Natuurlijk moet Mathijssen er eigenlijk uit, maar Douglas moet nog de toestemming krijgen om het EK 2012 nog mee te maken, wat ik betwijfel.
Pieters vind ik opzich wel een goede back, veel kritiek is er op hem, maar verdedigend is et niet eens zo heel slecht.
Verdedigende middenvelders zijn de Jong en Strootman. Vind van Bommel houterig geworden en zie hem steeds meer fouten maken. Strootman doet et goed en heeft aanvallend ook nog wel een waarde. De Jong is gewoon een houthakker die je zoiezo nodig hebt, anders sta je meestal kansloos.
Flanken Robben (zoiezo). En op de andere kant zou ik in de 1e instantie Affelay zetten. Is bijna hersteld en kan zich dan meteen een beetje opmaken voor het EK, bij Barça zal ie tog niets spelen.
Heeft ook een klik met van Persie (vooraf aan Wk2010, was het echt zó mooi voetbal van Nederland met Robben van Persie en Affelay).
Aan de andere kant heeft Affelay haast niets gespeeld en om hem dan een basisplaats om het EK te geven lijkt me ook een beetje aan de verkeerde kant. Elia de laatste échte goede vleugelspeler speelt ook haast niets.
Toch zou ik het risico nemen en Ibi op de flank zetten, heb een gevoel dat ie et heel goed zal doen. Tis gewoon een type Müller maar dan met meer techniek.

Met deze opstelling zou Nederland als et een meeste meezit (ontlopen Duitsland en Spanje) wel de halve finales kunnen halen, misschien wel meer.

Het wordt zoiezo een tig keer zwaarder toernooi dan Wk2010. Want nu zijn Italië, Frankrijk, Portugal allemaal sterker dan het Wk2010.
En je kunt niet weer uitgaan van een paar van die Jabulani-trappen van Sneijder die ons naar de finale zullen brengen, zoveel geluk zal Nederland niet snel meer krijgen.

Stekelenburg
van der Wiel
Heitinga
Mathijs/Doug
Pieters
de Jong
Strootman
Robben
vd Vaart
Affelay/Elia
van Persie
13 januari 2012 om 20:19

@concierge
Belachelijke opstelling. vd Vaart en Sneijder kunnen zoiezo niet met elkaar spelen.
Verder heb je liever Boerrigter dan Affelay? Jij bent zoiezo een Ajacied, kan nie anders. Liever een speler dat veeluit traint met Xavi, Iniesta en Messi en een speler waar Messi enzo lyrisch over zijn dan een speler die moeilijk (of gewoon niet) het verschil uitmaakt bij Ajax.
En met 3 middenvelders, waarvan 2 (te) aanvallend zijn, zul je niet ver komen tegen Spanje, Duitsland, Italië enz. Je moet dan met 2 controleurs spelen. En Strootman is nog best wel creatief en kan best wel goed opkomen.

En dat je Anita als linksback hebt, zegt al meer dan genoeg over jouw voetbalkennis. Pieters is veel beter, verdedigend.

En je vergeet daarbij dat van Persie nog altijd een buitenspeler is. Kan in de spits, waar ie op zn best is als je vdvaart achter hem hebt staan.

Maar als linksbuiten is ie altijd van respectabel niveau.

En als je tog Huntelaar én Sneijder in je opstelling wilt hebben, doe het dan zo.

Maar ga niet met dit soort idiote opstellingen komen, die veels te aanvallend en veels te zwak zijn.

Stekelenburg
van der Wiel
Heitinga
Mathijs/Doug
Pieters
de Jong
Strootman
Robben
Sneijder
van Persie
Huntelaar

Goede Ce, die je goed hebt onderbouwd met een mening. Ik ben het er niet mee eens, want Van der Vaart kan ook op de 10 en die heeft ook een klik met Van Persie. Dat lijkt me dan beter. Seedorf is een geweldige speler, maar om nou nu nog weer terug te komen. Als het penalty's worden bij het aankomende EK wil ik wel winnen .

Toch 5 sterren, want het stuk zit goed in elkaar en je legt je mening duidelijk uit.

Wat de fuck is er met de Ce's van tegenwoordig aan de hand??? Ik wist niet eens dat er uberhaupt mensen bestonden die deze mening nog hadden. Ik dacht dat deze figuren toch minstens 2 jaar geleden waren uitgestorven.

Ik nam de mensen die vdv of zelfs Afellay op 10 wilden al niet serieus, maar dit??? Ik kan mn ogen nog steeds niet geloven....seedorf???

En dan als argument dat hij rendeert met van Persie??? van Persie zou niks aan hebben aan Seedorf. Sowieso vind ik het al onzin dat mensen Sneijder weg willen van de 10, maar noem dan een vdv of Afellay. Dáár heeft van Persie iets aan, dat zijn tenminste lopers, die over van Persie heen gaan als hij weer eens inzakt, die erg dynamisch zijn. Geen Seedorf, die tegenwoordig de 2 km niet meer haalt in een wedstrijd.

Maar terug naar mijn eigen standpunt: Sneijder heeft bewezen zijn elftallen tot het maximale te leiden als je hem de man maakt, van Persie heeft dat nog niet gedaan. Om het bot te zeggen: Je gaat de ster van Ajax niet opofferen voor de ster van Vvv-venlo. Zolang van Persie niet hoger gaat dan Arsenal, zal hij nooit kunnen bewijzen dat hij de wereldtop kan dragen.

Sowieso vind ik het belachelijk dat men zo denkt. Robben, Sneijder, Huntelaar: Allemaal spelers die presteren, ongeacht de teamgenoten die ze hebben. Maar bij van Persie heeft elke positie wel een eis. Vdv op 10. Afellay op links, Jan linksback, Henck libero etc etc. Is het unberhaupt verstandig om een speler, die blijkbaar zó afhankelijk is van de invulling van de andere posities zó belangrijk te maken.

Stel vdv raakt geblesseerd? Dan mogen we dus niks meer verwachten van van Persie? Dan heeft hij een excuus om slecht te spelen?

Nee, sorry ik vind dit echt een belachelijk argument.

13 januari 2012 om 16:18

Ja want Inter is van een hoger niveau dan Arsenal. Alsjeblieft zeg. Arsenal gelijkwaardig aan Inter. Om Arsenal te vergelijken met VVV en Ajax met Inter slaat al helemaal nergens op.

Dan je 2e punt Sneijder de man maken. Eens kijken , Real Madrid helemaal niks. Inter 1 jaar, sinds Mou weg is , is het al 2 jaar niks. Dus hoe kan hij de man zijn als hij niet eens kan presteren zonder de '' special one ''.

V. Persie rendeert met een speler die hem voorziet van steekballen die 1 op hem gericht zijn 2 aankomen 3 snel zijn 4 combinatie aangaat. Sneijder doet niks van hiervan, Robben of eigen succes dat is wat ik het afgelopen WK heb gezien.

Als VDV geblesseerd raakt heb je Seedorf of andersom. Je neemt ze allebei mee.

En ja het is een verdomd goed excuus. Als jij een topkeeper bent, kan je keepen wat je wilt maar als de verdedigers waardeloos zijn of spelen zal dat doelpunt uiteindelijk vallen. Zie Chelsea. Cech is fenomenaal bezig al bijna 3 seizoenen lang en toch krijgt hij soms veel tegen.

Een spits is afhankelijk van aanvoer, die geef Sneijder neit. Robben is pure klasse, die speelt met zijn ogen dicht nog spelers weg. Affelay kan hem weleens voorgeven maarja rara oja Kuty...

Dan hou je de nummer 10 over. En dat is nu Sneijder. Dat heeft goed gewerkt he... zeker bij Inter afgelopen 2 jaar.... Seedorf doet het bijna elk seizoen goed bij Milan. Seedorf erin VDV naast Strootman. De jong eruit.

Als VDV geblesseerd raakt, De jong erin, en Seedorf op 10. Hele probleem opgelost;

13 januari 2012 om 17:52

Wat een onzin kraam jij uit, prof. Arsenal is een paar klasses beter dan Inter en Sneijder laat niet veel zien bij Inter, in tegenstelling tot de beste speler van de Premier League. Arsenal hoort ondanks de slechte seizoensstart nog steeds bij de Europese top, in tegenstelling tot Inter wat een goed jaar kende.

Prof is gewoon een Arsenal-hater, dus ik neem hem eigenlijk niet heel serieus.

On:
Goed geschreven, Sneijder moet óf in het blok spelen of er niet in staan. Van der Vaart en Seedorf zullen RvP beter laten renderen.

* * * * *

13 januari 2012 om 18:56

Epl_prof

Sneijder heeft één topseizoen gehad en dat was het inter onder Mourinho. De reden dat Sneijder een topseizoen heeft gehad is omdat de speelstijl perfect paste bij Sneijder, namelijk zeer dynamisch. De team leunde op de verdediging en probeerde dan zo snel mogelijk om te schakelen en die schakelaar was Sneijder. Het spelletje waar het Nederlandse elftal naartoe wilt streven is compleet anders, dat is namelijk dominant voetballen wat Sneijder dus totaal niet beheerst.

14 januari 2012 om 09:41

Zeer dynamisch? Ha-ha-ha. Dat spelletje is zeer rigide.

Leuk stuk, maar grammaticaal laat je een aantal keren wel een paar keer steken vallen. Er zitten een paar loze verwijzingen in en de 2e alinea vond ik persoonlijk een beetje langdradig.

Leuke Ce!

Het komt bij mij helaas wel over dat je er iets te weinig tijd hebt gestoken. Zo leest jouw 4e alinea bijvoorbeeld net niet lekker weg omdat je, in mijn ogen, een vervelende opsomming gebruikt die je misschien anders had kunnen neerzetten.

Wel gebruik je goede argumenten en ben ik het deels met je eens. Ik zie liever van der Vaart op '10' en de Jong naast van Bommel, ondanks dat dat twee 'schoppers' zijn.

Ik houd normaal gesproken absoluut niet van betogen over voetbal, vaak omdat mijn mening er fel tegen af steekt. Het spreekt van veel moed dat je toch je eigen mening ventileert: respect daarvoor.

Ik ga je wederom 4 sterren geven. Probeer de volgende keer om met een spetterend goede inleiding mijn volledige aandacht te krijgen, schrijven kan je zeker beste jongen.

of seedorf de juiste man is weet ik niet maar vind ook absoluut dat hij mee moet dit vond ik ook voor het afgelopen WK met van nistelrooy in zulke belangrijke wedstrijden is ervaring heel belangrijk en zon speler kan iedereen er door heen slepen ! het is eigenlijk ook belachelijk dat zon topspits als van persie met zijn staat van dienst dit seizoen niet de absolute vedette is en goed word gebruikt!

helemaal mee eens
seedorf is de juiste man!
5 sterren!

stekelenburg
van der wiel
douglas
heitinga
pieters
v d vaart
sneijder
robben
seedorf
afellay
van persie
15 januari 2012 om 22:32

Yeaahhh je opstelling is vet goed laten we met 6 aanvallend ingestelde spelers opstellen
-______- hiermee winnen we het ek niet mee hoor zoon

VAN Bommel zal altijd als eerste captain zijn van het oranje omdat hij de schoonzoon is van
Bert van Marwijk

Lees meteen deze clubexpert achter je eerste aan. Ik vind deze iets beter, wat naar voren komt in de opbouw. Duidelijke structuur, je bouwt mooi naar je standpunt (de conclusie) toe en resumeert het stuk. Ik heb wel veel kritiekpunten. Ik twijfel tussen een 2 en een 3, maar geef je een 3. Je enthousiasme spreekt me aan.

Aangaande het centrale standpunt: ik pleit al jaren voor Clarence in oranje. Wat een held is Seedorf en ik wou hem zo graag meer in oranje zien. Wat betreft de rest van je stuk: ik ben het er grotendeels niet mee eens, sorry. Drie punten:
- Als iemand zegt 'wesley Sneijder is gewoon niet de juiste man voor de aanvallende middenvelder positie van Oranje' vind ik dat hij er zeer weinig kaas van gegeten heeft. Op het WK heeft hij zoveel laten zien. Bij Inter net zo. In de overige wedstrijden van Oranje net zo. Hij is de man waar het om draait en laat mijns inziens keer op keer zien dat hij de ideale schakel is tussen middenveld en aanval. Het aantal keren balverlies valt mee, maar hij creëert ontzettend veel. Naast zijn splijtende dieptepasses is hij combinerend ook ontketenend. Hier gaat een groot deel van je stuk over en daar ben ik het simpelweg niet mee eens.
- Je hebt een hele kwalificatiereeks (met verve) doorlopen met deze selectie. Het EK komt in zicht en dan wil je zo'n naam terughalen in de selectie. De impact daarvan is veel te groot op zo'n moment. Je moet je houden aan de koers die je vorig jaar al in het gezet.
- Ik kan er niet bij dat sommige mensen Inzaghi 'pipo' noemen, terwijl het 'pippo' is. ;-)

Het is niet altijd leuk om kritisch te zijn, maar ik hoop dat je er wat mee kan.

13 januari 2012 om 16:52

Op het WK heeft hij zoveel laten zien. Bij Inter net zo. In de overige wedstrijden van Oranje net zo. Hij is de man waar het om draait en laat mijns inziens keer op keer zien dat hij de ideale schakel is tussen middenveld en aanval.

Laat duidelijk zijn dat ik niet twijfel aan zijn kwaliteiten. Ik vind hem alleen niet de juiste man voor oranje. Althans, niet als ze het voetbal willen spelen dat ik graag zou zien.

13 januari 2012 om 22:35

Sneijder heeft een leuk seizoen gehad, meer niet. Een overschatte momentenvoetballer en we moeten het team om de beste speler heenbouwen en dat is Robin.

Stekelenburg
V/D Wiel, Heitinga, V,bommel, Pieters
De Jong, Strootman
Robben, V/D Vaart, Afellay
V.persie

Ik zet Sneijder er bewust niet in omdat hij volgens mij de reden is dat V.persie niet rendeerd in Oranje. En V.persie kan zeker in deze orm meer betekenen voor Oranje dan Sneijder. Sneijder heeft een goede lange bal en een goed schot, maar geeft te weinog bruikbare ballen op V.persie daar waar V/D een meester is in steekballen, en dat V/D Vaart en V.persie goed samen kunnen spelen hebben we in de spaarzame momenten dat ze samen speelden wel gezien. Zet Afellay en Robben op de flanken en je hebt een dodelijke aanval! V.bommel zei ik achterin neer voor de opbouw, en bij gebrek aan betere centrumverdedigers.

En dan Seedorf erin willen zetten? Kom op man, je hebt V/D Vaart al die perfect zou renderen met V.persie. En Robin heeft een beweegelijke speler achter nodig, en niet een luilak als Seedorf.


Ben het hier totaal niet mee eens, Seedorf is een uitstekende speler bij Ac Milan daar heb je een punt
Maar dit geldt niet voor seedorf in het nederlands elftal. Daar speelde hij niet voldoende om een leiderschap te geven
Bovendien is Sneijder dus echt wel beter dan Seedorf dan wat sommigen hier zeggen
Heb een reactie gelezen van iemand die beweert dat Sneijder overschat is
Maar als ik Sneijder zie spelen voor het NL elftal speelt hij altijd goed.
Uit onderzoek wint Nl elftal MET Sneijder 74% van de wedstrijden en Zonder Sneijder maar 47%
dit zegt dus echt wel wat

13 januari 2012 om 17:57

Uit onderzoek bleek ooit dat Man United nog nooit een wedstrijd had verloren met Park ofzo.

Bullshit. Sneijder heeft gewoon matig gespeeld op het WK. Maar het is gecamoufleerd door zijn goals die met geluk erin gingen. Oke dat kan, ook bij Inter werd hij de hemel in geprezen.

Nu zijn we 2 jaar verder. Sneijder presteert niks bij Inter. Clubs vinden hem te duur en is regelmatig slecht of geblesseerd.

Waarom mogen we hem niet overschat noemen? Speelt ie zo geweldig dan ?

13 januari 2012 om 18:10

Sneijder is verreweg het beste in het veld vooral als je kijkt naar het NL elftal hij is de spelmaker

13 januari 2012 om 18:18

Fcb_messi. Tuurlijk is Sneijder een goede speler, maar wij in Nederland schatten hem in het rijtje van Xavi, Iniesta, Ozil, Fabregas. Dat is dus allemaal bullshit. Sneijder speelt al erg lang niet goed en wanneer hij niet geblesseerd is, speelt hij ook niet goed. Hij heeft 1 jaar goed gespeelt en dat was onder Mourinho. Bij Madrid heeft hij gefaalt en bij Ajax was het in de Eredivisie, dat telt al helemaal niet mee.

Sneijder is tevens de man waardoor onze beste speler niet presteerd; Van Persie. Sneijder zakt altijd terug en gaat dan de bal halen om dan de vleugels te zoeken. Wij hebben daar ook wereldtalenten lopen, Kuyt als grote voorbeeld... -___-. Als Robben er is kan dat wel, maar die is er dus nooit. Als je nou Van der Vaart op de 10 zet, waar hij dus ook gewoon blijft en kan combineren met Van Persie, dan wordt hij ook gevaarlijk. Dan zet je Sneijder naast De Jong, want die zou ik de voorkeur geven boven Van Bommel, en dan kan Sneijder de ballen geven aan de buitenkant. Dan heb je gevaar op de flanken en door het midden. Dan moet er wel 1 ding veranderd worden en dat is: Kuyt eruit.

13 januari 2012 om 20:54

Vind jullie echt respectloos richting Sneijder. Hij leid nog niet eens zo heel lang geleden Inter naar de treble, wat een wereldprestatie is, en al dat krediet is nu alweer verdwenen. Dit terwijl hij gewoon bij een team zit dat helemaal is ingezakt na het vertrek van Mourinho. Alsof dat alleen de schuld is van Sneijder.

Vind het een beetje snel geredeneert allemaal. Bovendien heeft hij bij Madrid ook goede fasen gekend, maar dat zijn jullie kennelijk ook alweer vergeten.

En hoe verklaren jullie dan dat United interresse in hem toont. Dat is wel vreemd voor een, en ik citeer, waardeloze 10. Dat hij de laatste tijd wat minder presteert klopt, maar dat betekend niet dat hij het helemaal niet meer kan. Iemand die voor meer dan 20 miljoen word gehaald door Madrid, vervolgens word gehaald door Internazionale en word gelinkt met City en United kan er echt wel wat van.

@ G.zola

Dat je hem niks vind kan, maar je hoeft niet onder elke reactie van iemand die hem wel goed vind jou mening als feit te komen verkondigen. Nu weten we het wel.

13 januari 2012 om 21:06

@t0mt0m18

Sneijder heeft alleen bij Inter fantastisch gepresteerd. Daarbij heeft overigens bij mij nooit krediet of respect gehad; Dus hij heeft bij mij niks verspeeld.

Ten 2e is het hele team inderdaad ingezakt. Maar dan zou deze fantastische tweebenige speler die 1 van de beste van de wereld is juist moeten opstaan. Al 2 jaar doet hij dat niet. Dan vraag je mij om hem goed te vinden? Mou heeft iedereen optimaal weten te laten presteren. Zonder Mou is Sneijder een slap aftreksel van Ricky van den Berg maar dan misschien nog ietjes beter. Een speler die voetballend weinig tot niets toevoegd aan het spel.

En ik vind hem nooit echt buitengewoon gepresteerd hebben bij Madrid hoor. Dus je moet ook niet gaan generaliseren. Hij was gewoon '' goed '' maar dat was al snel over.

En United interesse in Sneijder ??????? Rooney speelt al op de 10. Volg jij United wel ?? Rooney laat zich constant zakken naar positie zodat hij de combinatie kan aangaan om zo aangever te zijn of mogelijk zelf te scoren.

United gaat never nooit Sneijder halen. Als dat nodig was, hadden ze allang een officieel bod gedaan

wat maakt het jouw uit op wie ik wanneer wat reageer ? dit is toch een forum. Als het je stoort lees je het maar niet

13 januari 2012 om 21:15

Excuses, ik had je iets hoger zitten dan dit maar heb me vergist. Ik zal voortaan de andere kant op kijken als je je haat over Sneijder verspreid, komt goed!

En mocht hij toch ooit naar United vertrekken, ga ik daar zeker even op terugkomen

13 januari 2012 om 21:21

Je maakt de fout door er vanuit te gaan dat ik mij iets aantrek van mensen die het wel of niet eens zijn met de mening die ik heb. Ik sta open voor discussies en je hebt gelijk ik heb iets tegen Sneijder.

Die man word in mijn ogen teveel opgehemeld

En zeker doen, als dat gebeurt zal ik zeker mijn excuses aanbieden maar ik zie het eerlijk gezegd echt niet gebeuren. Helemaal niet als Cleverly terug is

En wat nou als Robben 1 op 1 met Casillas had gescoord? Dan had iedereen hier geschreeuwd dat Mark Rutte plaats moest maken voor Wesley Sneijder, de enige nummer 10 van Oranje. Als Van Persie niet rendeert voor Sneijder is hij degene die plaats moet maken. Het probleem van VZ is dat de mensen die reageren over het algemeen niet geabonneerd zijn op Sport1 en alleen maar samenvattingen kijken. Wesley Sneijder is al jaren een van de beste middenvelders van de wereld.

Wat Oranje nodig heeft is.... niet zoveel sukkels die denken dat ze het beter weten, maar een stadion vol sfeermakers die als 1 man achter hun jongens staan!

13 januari 2012 om 19:59

Prachtige reactie, ik heb me kapot gelachen!

Wesley Sneijder is belachelijk gehypet en jij meneer, kijkt geen voetbal. Sneijder speelde slecht op het WK en had lucky goals. Van Persie is beter dan Sneijder, waarom zou Van Persie plaats moeten maken voor de kleine Sneijder? Als je geen Sport1 hebt, kun je nog altijd Al Jazeera Sport, Sky Sport etc. of een stream hebben. Wesley Sneijder was 1 seizoen erg goed en dat komt omdat Inter onder Mourinho een fantastische counterploeg was, daar rendeert Sneijder gewoon goed in. Als je aanvallend wilt gaan spelen, dan komt Sneijder tekort en zie je dat zijn balbehandeling erg traag is voor ''een van de beste middenvelders ter wereld''.

We zitten hier op een site waar je een mening mag geven. Jij hebt daarvoor ook een account gemaakt, waarom heb je dat eigenlijk gedaan?

13 januari 2012 om 23:00

Zeg NEE tegen Kuyt -______-

Geef je helemaal gelijk haha :D Daarbij vergeet je te melden dat hij helemaal niet door de andere clubs als 1 van de beste middenvelders van de wereld word gezien. Omdat ie op het WK geluk had, is hij nu opeens 1 van de beste. Kuyt zie ik sowieso liever op de bank ipv Elia of Affelay :D

15 januari 2012 om 13:44

maar die jongen werkt zo hard...

:P

15 januari 2012 om 14:48

Hahah ja dat zou ik ook doen voor het salaris wat ik krijg en alle extra's. Dan zou ik misschien nog wel harder werken..

Kuyt is het wereldtalent van de linkerflank omdat hij zo hard werkt hahaha :P

13 januari 2012 om 20:02

Wat nou als Ronaldo niet naar United maar naar Chelsea was gegaan. Wat nou als Robben Grieks was geweest. Wat nou als we even bellen met Wilders om informatie te vragen over beleid van transfers. Wat nou als ....

Mark Rutte plaatsmaken voor Wesley Sneijder ? Hoe bedoel je ? -_____- Zullen we Femke Halsema op de plek van De jong zetten dan ? En Pechtold op de plek van Kuyt...

Als V. Persie neit rendeert moet hij plaats maken. Oke maar Sneijder rendeert ook niet als een echte 10. Dus die moet sowieso plaatsmaken. Dan kan je V, Persie met een productieve 10 laten staan en kijken hoe V. Persie dan speelt, maar dat is nog niet gebeurt he. Ja met VDV en dat ging in mijn optiek behoorlijk goed.

Niet geabboneerd op sport 1 ? Hahaha alsof je die nodig hebt om te beseffen wat voor matige speler Sneijder eigenlijk wel niet is. Al jaren de beste van de wereld ? Oja ?

Al 2 jaar geen shit gepresteerd. Matig tot slecht.

Sneijder is een waardeloze 10. Misschien heeft hij talent voor politiek, dan gun ik hem die maatschappelijke carrière van harte; Zijn we gelijk van hem af

15 januari 2012 om 15:07

dankjewel

15 januari 2012 om 17:55

Geen dank

Je kan geen bezwaar hebben tegen het prijzen van Seedorf en zijn Kwaliteiten.

Ik persoonlijk heb altijd een bewondering voor hem gehad, sinds zijn debuut jaar bij ajax.

Komt ook nog bij dat ik Milan sinds eind jaren tachtig op de voet volg en me dus wel geroepen voel om hier toch even kort op te reageren.

Seedorf is een Held in ieder geval mijn held, gerespecteerd bij milan vandaar dat hij reserve aanvoerder mag zijn)

Maldini en Inzaghi zijn ook helden, die je noemt in je stuk, maar beide en ook Seedorf hadden hun hoogtij dagen in toch wat jongere gedaantes als de laatste jaren.

Seedorf in oranje had zoveel male gerechtvaardigd moeten zijn, maar niet nu, het zijn de laatste loodjes voor Clarence en om eerlijk te zijn is het milan's respect en policy de echte reden dat Seedorf nog zoveel minuten maakt, want bij iedere andere topclub zou hij steevast op iedere wedstrijd op de bank zitten

en even voor de duidelijkheid bij milan is Clarence sinds dit seizoen ook geen 1e keus. en eerlijk is eerlijk dat is gewoon terecht, that's life!

Seedorf in oranje is onzin imo.... Seedorf nog een avond schitteren in een fantastische Milan overwinning in de Cl......... Dat zou mooi en hopelijk ook realistisch zijn.

De pass van Sneijder verzorgde de kans van Arjen Robben dames. Als er 1 persoon is die met geweldige passjes strooit is hij het wel. Sneijder was vorig jaar net zo goed als het jaar ervoor, maar bijvoorbeeld Milito niet. Ik heb al maanden niet meer gereageerd, maar kon het niet laten toen ik dit bizar domme verhaal las. Nu heb ik er spijt van omdat de reacties die ik op mijn reactie krijg ook niet van enige intelligentie getuigen. Ik ga verder met Vi.nl, waar de simpele zielen geen stem krijgen en elk nieuwtje klopt.

13 januari 2012 om 20:25

En die kansen die kwamen door? Die kwamen door een counter, net als die pass van Sneijder op Robben. Luister, wij reageerden op jou omdat je onzin uitkraamt. Nu heb je wederom geen argumenten. Succes op VI !

13 januari 2012 om 20:31

Travestiet moet je even lezen. Sneijder is een momentenspeler. In de WK finale zijn er wat 3/4 kansen geweest voor NL om te scoren? Als die door Sneijder kwamen bevestigd dat toch alleen maar wat wij zeggen. Namelijk dat hij met momenten gevaarlijk kan zijn maar die weinige momenten te weinig zijn en te matig voor een echte nummer 10.

Sneijder was in zijn 1e jaar net zo goed. Ben ik mee eens. Pas in het 2e jaar was hij fantastisch..... Slecht. Maar zelfs als hij in zijn 1e jaar bij Inter geweldig was, en in het 2e jaar lag het dus blijkbaar aan Mou. Want sinds Mou weg is, blijkt hij niet echt veel voor te stellen he.

Je hebt al maanden niet gereageerd, ik vind het ontzettend jammer dat je dat record hebt verbroken. Want nu reageer je zelf met een niveau waarbij zelfs mijn broertje nog het beter had kunnen doen.

VI klopt altijd ? en dan noem je ons niet intelligent.

13 januari 2012 om 21:06

Momenten speler ga slapen.sneijder is de bepalende speler van Oranje:je bent ook een papegaai die iedereen na praat.van Der vaart mag niet eens de veters strikken van Sneijder.van Seedorf is het altijd maar ene mislukking geweest in Oranje.hij heeft zijn kansen gehad nooit waar gemaakt:seedorf heeft alleen maar gefaald bij Oranje

13 januari 2012 om 21:08

Laat me niet lachen. Sneijder was vorig jaar gewoon goed? En dan zeg je dat die reacties die jij krijgt, niet van intelligentie getuigen? Please ga sport1 aanschaffen.

Sneijder was geweldig in zijn eerste seizoen bij Inter onder leiding van Mourinho. Toen was hij inderdaad bepalend. Hij strooide met passes, zorgde voor creativiteit en speelde wekelijks goed. Maar dat was ook zijn enige goede seizoen. Verder speelde hij onregelmatig: ene wedstrijd aardig, andere enorm slecht.

Sneijder is gewoon een momentenvoetballer, iets wat spelers als Xavi, Iniesta en Özil niet zijn. Hij geeft soms goede passes, maar te vaak zie je hem niet. Tevens komen zijn passes ook vaak niet aan en gaat hij te vaak voor zichzelf. Hij is enorm egoistisch en slaat van Persie altijd over. Daarnaast is Sneijder enorm blessuregevoelig. Hoeveel wedstrijden heeft die kabouter nou eigenlijk gespeeld sinds Mourinho weg is? Amper, hij is altijd geblesseerd.

Nee, van Persie is de man in vorm en de beste voetballer uit Nederland. Het team moet rondom hem gebouwd zijn. Van der Vaart zou al een veel betere connectie met van Persie hebben, simpelweg om het feit dat VDV veel sneller handelt en niet zo egoïstisch is. Zet Sneijder maar naast De Jong / Strootman, dan kan hij gewoon de lange passes geven en valt het minder op dat hij onregelmatig speelt.

Tenslotte; dat mensen Sneijder met Fabregas, Özil, Xavi en Iniesta vergelijken is belachelijk, die moeten zich schamen. Die vier spelers blinken elk weekend uit en nemen hun team op sleeptouw. Sneijder neemt zijn team één keer in de maand op sleeptouw en verder doet hij helemaal niks. Sneijder is gewoon een hype en wordt enorm overschat.
Jij gaat verder met VI? Oke, doei.

13 januari 2012 om 21:21

Het blijft een feit dat Sneijder bepalende spelers is van Oranje ,dat is Van Der vaart niet.ik ben geen meisje.ja ik heb sport 1 .Ik zie alles ,dit seizoen heeft hij te maken met blessures.bij Inter is hij de draaischijf.bij Oranje is hij de man die het spel bepaald.ik heb het idee dat mensen praten met blinden haat jegens Sneijder.seedorf doet het goed bij Ac Milan .bij Oranje heeft hij alleen maar gefaald.van der vaart heeft nooit potten kunnen breken bij Oranje.alleen Sneijder heeft gepresteerd ij Oranje.ozil presteert niet constant mag zo wie zo niet tippen aan Sneijder,anders zet Mourinho hem niet op de bank.mourinho zal er veel meer verstand van hebben dan jou.heeft Mourinho des tijds Sneijder op de bank gezet nee.sneijder is de gene die het spel goed verdeeld .Je zal door je haat het niet niet zien.van Persie krijgt genoeg ballen alleen faalt hij in Oranje .het ligt puur aan Van Persie zelf.kansen die hij verprutst in Oranje is niet normaal

13 januari 2012 om 21:34

Dat 'meisje' refereerde niet naar jou, maar naar degene waar ik op reageerde, namelijk Ivarov_asr. Hij zei namelijk dames, vandaar dat ik meisje zeg. Of voel je je aangesproken?

Serieus, Sneijder was in dat seizoen dat Inter alles won geweldig, echt waar. Hij speelde constant, was de man van Inter en wekelijks uitblinker. Maar daar blijft het ook bij. Bij Oranje geeft hij slechts 4 goede passes per wedstrijd, dat is te weinig voor een nummer 10. Een nummer 10 moet je de hele wedstrijd zien en moet het veldspel van het team bepalen. Dat doet Sneijder niet, aangezien hij 9 van de 10 zelf gaat schieten.

Bij Inter doet hij al helemaal niks. Hij verliest daar vaak de bal, handelt te traag. Tevens kan je hem gemakkelijk provoceren en is hij vaak geblesseerd.

Özil onregelmatig? Please, die man gaf vorig jaar de meeste assists van Spanje, ongeveer net zoveel als Xavi (de reggiseur van Barca) en was enorm belangrijk voor Real Madrid. Ook nu is hij nog beter dan Sneijder. Hij heeft meer flair, zorgt voor meer creativiteit en hij handelt snel. Tevens is zijn pass beter. Sneijder heeft het niet gered bij Real, speelde bijna nooit goed. Dat zegt toch al genoeg? Hij kan het niveau van de absolute top gewoon niet aan.

VDV speelt helemaal niet slecht bij Oranje, maar hij kan nooit op de juiste positie voor hem spelen. Dat is namelijk als nummer 10, de positie waar Sneijder speelt. VDV moet nu als verdedigende middenvelder spelen en daar is hij minder. VDV loopt liever niet veel, maar laat de bal het werk doen. Hij wil het veldspel bepalen en creativiteit zorgen. Sneijder is juist degene die als verdedigende middenvelder moet spelen: hij loopt altijd veel en tevens kan hij de bal ophalen bij de verdediging, zodat hij een goede pass naar voren kan geven. Dan is van Persie ook veel beter en makkelijker bereikbaar.

Van Persie faalt helemaal niet. Hij krijgt geen behoorlijke bal. Sneijder gaat alleen voor zichzelf en slaat van Persie over, Robben schiet ook liever zelf. Kuijt is zo'n wereldtalent, dat hij zichzelf passeert en de bal verliest. Dus krijgt van Persie geen behoorlijke bal. Hij is de beste speler van het Nederlands elftal, verreweg.

Ik ben het ermee oneens.sneijder beschikt wel degelijk over een goed pass.sneijder kan het spel maken getuigen de wedstrijd thuis tegen Zweden was Sneijder de grote smaakmaker met zijn passes.iedereen praat elkaar maar na.na de blessure van Sneijder storten Nederland in .speelde Van Der Vaart die weer bewees geen pepernoot te kunnen raken:sneijder is de man waar Nederland om draait. Sneijder is zowat de motor van Oranje.hij is ene goed spel maker.hij kan ook goed opening vinden met een lange bal .Af en toe moet je op draaien de langen bal geven .xavi doet dat ook wel eens.meeste doen net of hij alleen maar lange bal geeft.wat erger ik me aan de meeste papegaaien op voetbalzone. Je krijgt een ster omdat je onzin verkondigd

Mooie clubexpert. Je kent je feiten en onderbouwd je mening uitstekend. Ik ben het er dan ook volledig mee eens dat Seedorf terug moet keren in het shirt van onze nationale trots

Seedorf zal alleen slagen met 2 slagers achter zich. Mannen die in dienst van het elftal spelen zodat Seedorf de vedette uit kan hangen. Zo ging het altijd goed bij Milan en zou zou het ook alleen goed gaan bij het NL elftal. Het is nu een beetje laat om de beste man eerherstel te geven, maar dat hadden wij in het verleden moeten doen. Een elftal om Seedorf heen bouwen.

Nog 1 keer dan. Die pass van Sneijder verandert niet, het gaat alleen om wat Robben ermee had kunnen doen. 4 Goede passes per wedstrijd zou voor een wereldspits genoeg moeten zijn voor 3 goals, dat rendement haalt Van Persie niet. Overigens bij Arsenal ook niet. Robin is een wereldspits, ik ga alleen in op de idiote argumenten van de Vz-volgers. Wat mij betreft speelt Sneijder altijd achter Van Persie. Bij Real Madrid was Wesley ook een van de betere spelers, misschien is iedereen dat vergeten. Toen Marco van Basten trainer was bij Oranje speelde Sneijder tegen Frankrijk en Italie dominant en speelde Oranje zoals jullie het wilden zien. Als er 1 speler is die rijp is voor vervanging (buiten Kuyt maar dat was al langer bekend) is dat Mark van Bommel. Zonder hem hoeft Sneijder niet constant in te zakken om er maar zeker van te zijn dat de bal bij hem komt en kan je dominant voetbal spelen. Verder is het totaal niet relevant om over de wedstrijden tegen Zweden, Zwitserland en Duitsland te praten want toen speelden we in de verste verte niet met de sterkst denkbare opstelling. Ik weet als geen ander dat er nu weer mensen zijn die doen alsof ze Johan Cruijff zijn maar ik leg nu de feiten op tafel. Als je Sneijder afkraakt moet je jezelf misschien eens afvragen wat Mourinho en Ranieri in deze man zien. Het mooiste vind ik nog dat jullie zijn blessuregevoeligheid als argumenten aankaarten en vervolgens wel Van der Vaart naar voren schuiven als ideale nummer 10.

13 januari 2012 om 23:28

Dat rendement haalt van Persie niet? Haha nu zit je helemaal fout. Hij heeft in 2011 36 doelpunten gemaakt in de PL, hij had bijna het record afgepakt van de legende Shearer en dan zeg jij dat hij dat rendement niet had? Van Persie is juist dodelijk. Een kans betekent bij hem meteen een doelpunt. Volgens mij bekijk jij Arsenal nooit, dan maak je die uitspraken niet. Van Persie is al zovaak uitgeroepen als speler van de maand en dan kom jij met: van Persie heeft geen rendement. Pff hij is op dit moment juist de spits met het beste rendement in de wereld. Hij is op dit moment zelfs één van de beste spitsen van de wereld.

Ik zeg niet dat die 4 goede passes op de aanvallers zijn en dat dat kansen opleveren, ik zeg dat hij 4 goede passes geeft op een speler en de rest lijdt allemaal tot balverlies. Volgens mij heb ik echt een bril nodig, want ik heb Sneijder bij geen één wedstrijd van Real Madrid echt zien uitblinken. Hij speelde altijd wel aardig, maar bracht niks extra's. Dat doen spelers als Xavi, Iniesta en Özil wel.

Tegen Frankrijk en Italië speelde hij inderdaad goed, maar dat kwam niet door hem. Het hele team speelde die wedstrijd goed. Tegen Roemenië en Rusland zag je hem vervolgens niet. Dat bedoel ik met een momentenvoetballer: ene wedstrijd goed, volgende zie je hem nooit.

Van Bommel en Kuyt moeten er inderdaad uit. Op de plek van van Bommel zet je Sneijder. Sneijder loopt namelijk veel en tevens kan hij dan makkelijk de bal bij de verdediging pakken en een lange pass geven. VDV zet je op de nummer 10. Waarom? Omdat hij niet zoveel loopt, maar de bal het werk laat doen. Dat is essentieel als nummer 10. Tevens handelt VDV daardoor veel sneller dan Sneijder.

Nog even voor de duidelijkheid. Ikzelf ben groot fan van Robin van Persie. Ik reageer alleen op de argumenten dat je Sneijder een linie terug moet laten zakken omdat Van Persie anders niet rendeert. Sterker nog , ik reageer vooral op diegenen die Sneijder afkraken. Ik vind het niet eens zo'n slecht idee om hem een linie te laten zakken, of Wesley of Rafael daar nou staat is in de wedstrijd toch niet te zien. Mijn punt is, wij moeten allemaal respect hebben voor Onze Wesley Sneijder, als Serie A fanaat doet het mij pijn dat hij zo vaak geblesseerd is maar zie ik hem veel goede dingen doen als hij wel speelt. Eerlijk is eerlijk, hij speelt niet in een sterrenteam als Barcelona of Real Madrid. Zelf Bayern Munchen vertoont veel meer voetbal dan Internazionale. Toch weet ik zeker dat hij met de grotere voetballers voor veel vuurwerk kan zorgen. Bij deze bied ik mijn excuses aan voor jostil want ik moet eerlijk bekennen datik zijn column niet eens helemaal uitgelezen heb. Ik begin gewoon agressief te worden van alle 'hollanders' die mijn Oranje afkraken. Je kunt niet elke wedstrijd top zijn, maar ik zou zo graag zien dat ze eens wat winnen terwijl ik het ook besef. Al geeft onze onvoorwaardelijke steun ook maar een mini-zetje tot de titel, dan zou dat het nog waard zijn. Kraak Wesley Sneijder niet af, hij is van wereldformaat. Doe mij een lol, wij zijn beter dan de moffen, vroeger werd je kaalgeschoren op de platte kar door het centrum getrokken voor deze onzin.

Ik moest even speciaal inloggen om hierop te reageren. Dit is ronduit belachelijk, ik lees hierboven dat Wesley Sneijder op basis van een 'geluks'- seizoentje, door Mourinho zijn huidige status heeft verworven. Ten eerste duurt een seizoen een jaar lang, niemand heeft een jaar lang geluk week in week uit, Sneijder speelde een fenomenaal seizoen en loodste Inter naar vele hoofdprijzen door prachtige dieptepasses en mooie doelpunten. Vervolgens was hij vaak doorslaggevend op het WK, wat wil je nog meer? Het afgelopen jaar heeft hij mede doordat Inter de zoveelste nieuwe coach heeft, hijzelf langdurig geblesseerd is geweest en Inter totaal niet draait opeens het stempel 'beperkte' voetballer gekregen. Als hij maar 1 seizoen op 'geluksbasis' heeft gepresteerd, hoe kwam hij dan bij Real Madrid terecht? En vervolgens bij Inter Milan? En roemde Ferguson hem?

Nee, ik denk dat dit meer te maken heeft met de media hype waaronder andere Yolanthe bij betrokken was waardoor mensen 'kabouter' Wesley als minder sympathiek zijn gaan ervaren en hem daarom maar verguizen in de media. Los van het gegeven dat Seedorf zeker met zijn ervaring een goede back-up zou zijn voor de middenlinie is het belachelijk om Sneijder zo af te schilderen. En nee, we moeten Sneijder vooral niet vergelijken met Ozil , of Xavi of Iniesta. Ik zie voornamelijk op dit forum teveel mensen met een uitgesproken voorkeur voor Arsenal, Man utd, Barcelona of Real, en alles wat anders is kan er niet zoveel van.

Ik ben overigens een rasechte Feyenoorder maar Sneijder is absoluut een van de beste Nederlandse voetballers in zijn generatie, daar doet het afgelopen mindere jaar, door eerder genoemde blessures en een slechtdraaiend elftal weinig van af.

Het vreemde is dat ik vorig jaar zei dat ik Silva en Fabregas 3 klasses beter vond dan Sneijder, toen werd ik uitgelachen en uitgemaakt voor hater, nu zijn de meningen blijkbaar veranderd.
Heb ook nooit begrepen waarom Seedorf niet bij de selectie zat, de beste Nederlandse speler van de afgelopen tien jaar, misschien door zijn kleur of wat
Voor de rest erg goede CE, waar je mening goed uitkomt.

14 januari 2012 om 16:29

Seedorf heeft nooit gebracht in het Nederlands elftal wat hij wel kon brengen bij zijn clubs.
Op een keer houdt het eens op dat je blijft proberen met iets wat niet werkt.
Doet niets af aan zijn kwaliteiten die zijn zeker memorabel.

Je hint naar kleur en oproepen zullen door Vorm , v/d Wiel , Boularouz , Affelay , Elia etc niet worden onderschreven.
Ik denk dat van Marwijk integer genoeg is om elke verwijzing naar racisme naar de prullenbak te verwijzen.

Drie klasses beter? Wat is daar de onderbouwing van ze lopen 3 keer zo hard ze maken 3 keer zoveel kilometers ze krijgen drie keer zo vaak de bal? Leg dan eens uit waarom drie klasses en niet vier of twee of tien? Leg gewoon eens uit want ik vind het een curieuze opmerking.

Voor mij blijven je argumenten voor Seedorf niet overeind staan. Sterker nog, ik vind ze lachwekkend.

Waarom Seedorf er niet bij is? Omdat Sneijder gewoonweg beter is. Belangrijkste verschil: dynamiek. Bovendien is Seedorf een speler die weinig werk verzet. Hij moet een soort vrije rol krijgen en wat balletjes verdelen, de rest van de tijd sjokt hij als een prins over het veld. Dit betekent dus dat je vrijwel altijd met 2 verdedigende middenvelders moet spelen, terwijl als je het voetbal van weleer wilt spelen met Oranje je in mijn ogen met twee aanvallend ingestelde middenvelders moet spelen. Daarom zou ik dan ook Vd Vaart en Sneijder opstellen.

Je argumenten omtrent Van Persie gaan niet op. Als je vindt dat Sneijder te veel in de bal komt dan zou je Vd Vaart en Sneijder om moeten wisselen. Vd Vaart is wel een speler die dieper kan blijven staan.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Seedorf een zeer goede speler maar hij is totaal niet degene die Oranje mist of nodig heeft. Sneijder inruilen voor Seedorf zou schaamteloos dom zijn. Sneijder kan nog wat jaren vooruit en heeft zowel bij Inter als bij Oranje bewezen een belangrijke speler te zijn. Seedorf heeft het nooit kunnen laten zien in Oranje. En waarom zouden we hem er dan bij moeten halen terwijl Sneijder en Vd Vaart het goed doen op het middenveld?

Kortom, Seedorf zijn tijd is geweest. Hij mag er van mij gerust bij, maar dan zal hij geen basisspeler zijn. Dat wil Seedorf zelf niet. Begrijpelijk, maar het is ook niet meer dan terecht.

Ik heb je wel 3 sterren gegeven, omdat ik vind dat jouw stuk duidelijk en overzichtelijk is geschreven. Dat staat los van je mening, waar ik het dus niet mee eens ben.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

AC Milan

1684 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan7933
3.Atalanta7843
4.Juventus7839
5.Napoli7745
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
G. MurelliUnknown
S. PioliUnknown
G. RobottiUnknown
L. MoleriKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Juventus wil niet meer dan twee miljoen euro neertellen voor Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren