'Ajax strijdt met Borussia Dortmund en Liverpool om volgend Deens talent'

Donderdag, 12 januari 2012 om

Christian Eriksen en Nicolai Boilesen zijn reeds doorgebroken in het eerste elftal van Ajax en Viktor Fischer hoopt het voorbeeld van zijn landgenoten te kunnen volgen. Deense talenten zien Ajax als een ideale springplank richting een Europese topclub en mogelijk krijgt de Nederlandse landskampioen binnenkort weer een talentvolle Deen tot zijn beschikking.

Ajax zou met Borussia Dortmund en Liverpool strijden om de handtekening van Lucas Andersen, zo meldt het Deense Sporten. De zeventienjarige middenvelder staat momenteel onder contract bij Aalborg BK en volgens de technisch directeur van die club, Lynge Jakobsen, is er veel belangstelling voor Andersen. Hij wenst echter geen namen van geïnteresseerde clubs te noemen.

Andersen speelde tot dusver negentien competitieduels in het eerste elftal van Aalborg, dat in het verleden al eens zaken deed met Ajax. Jesper Gronkjaer maakte in 1998 de overstap naar Nederland en vertrok een paar jaar later naar Chelsea. “Ik durf wel te zeggen dat Lucas ons grootste talent is sinds Jesper”, zei Jakobsen. “Zijn ontwikkeling is vergelijkbaar en hij kan dezelfde stappen maken.”Gerelateerd

79 reacties (laatste reactie door yello)

Ook naar Ajax? Als hij de stappen van die Jesper hoort zou die t wel doen Miss kan die Fischer een goed woordje doen

12 januari 2012 om 10:36

Denk dat je dan beter Eriksen een goed woordje kan laten doen

12 januari 2012 om 10:39

Als ze nou allemaal een goed woordje doen

12 januari 2012 om 11:06

ja het zijn er wel veel aan het worden. maar wel opvallend dat tegenwoordig elk talent meteen als het grootste supertalent allerallertijden wordt bestempeld. dat waren eriksen, boilesen en fisscher, nu lees ik weer dat jesper gronkjaer het geweest is en nu weer die nieuwe jongen. tja weet niet wie je hiermee helpt, waarschijnlijk vooral de club die zo'n jongen verkoopt.

12 januari 2012 om 12:58

Je leest het verkeerd, Jepser was het grootste talent van DIE betreffende club. Dus niet van een heel land.

Ajax heeft het voordeel van eriksen boilesen en fischer.
maar bij dortmund breekt er ook veel talent door.
En het een geweldige club dortmund met iedere keer een kolkend stadion.

12 januari 2012 om 10:55

Ook heeft Ajax Rommedahl gehad. Dat is in Denemarken echt een grote voetballer. Ik zie deze jongen wel naar Ajax gaan als Ajax echt interresse in hem heeft.

12 januari 2012 om 12:37

Reken maar dat Ajax een grote naam heeft in Denemarken, veel grote Deense spelers hebben natuurlijk voor Ajax gespeeld zoals bijvoorbeeld Laudrup en nu die talenten. Maar financieel kunnen ze natuurlijk nooit mee met Dortmund en Liverpool FC dus als hij geld ruikt dan is Ajax helaas kansloos.

12 januari 2012 om 13:24

Gelukkig is het bij die Denen niet allemaal geld, geld en geld. Bij alledrie (eriksen, Boilesen, Fischer) waren meerdere clubs met belangstelling, alleen heeft Ajax gewoon een goede historie met Deense spelers en is het een ideale tussenstop in een competitie om te ontwikkelen als jonge speler. Reken er maar op dat je van goede huize moet komen om jezelf in de basis te spelen van Borussia (binnen nu en 2 jaar), terwijl dat bij Ajax zeker mogelijk is. Ik denk dat de huidige talenten dat wel aantonen, en bij een greintje gezond verstand die jongen dat ook wel ziet.

12 januari 2012 om 17:57

Dat was bij Eriksen en Fisher ook niet het geval.
Die hadden ook de clubs voor het uitzoeken.

12 januari 2012 om 20:06

in grote talenten hebben we uiteraard altijd intresse maar wel zonde dat ook dit "grote" talent weer een middevelder is hoop dat er eens een echte talentvolle spits tevoorschijn komt.

Alweer een middenvelder, also we die nog niet genoeg hebben, ken deze speler veder niet, maar met Mats Rits, Viktor Fischer , Ouasim Buoy, Christian Eriksen, Nicolas Lodeiro zitten we wel vol met talentvolle middenvelders denk ik zo.

12 januari 2012 om 10:24

De opvolger van Eriksen moet klaargestoomd worden uiteraard. Die jongen blijft niet jaren bij ons voetballen en met Andersen (17) heb je weer een mogelijkheid. Want Rits, Fischer en Bouy zal ik daar alle drie niet neerzetten. Fischer is meer buitenspeler is mijn ogen, Rits controleur en Bouy zou ik gewoon als het ware box-to-box laten spelen. Ook een beetje controleur dus.

12 januari 2012 om 10:33

Rits speelde in de voorbereiding toch ook in de spits dat ik dacht, ik let niet zo vaak op de jeugd bij Ajax, maar ik dacht dat ikdat gelezen had.

12 januari 2012 om 10:38

Lijkt me sterk, zou zomaar kunnen maar toch. Hij heeft overigens wel een paar keer gescoord in de voorbereiding waarvan er volgens mij een of twee uit een vrije trap.

12 januari 2012 om 10:43

@suurbier: Ik dacht dat Klaassen als de opvolger van Eriksen gezien werd?

Ajax heeft wel het voordeel dat de laatste jaren er veel talentvolle Denen doorbreken en wie weet kan dat helpen. En een jong talent is nooit verkeerd om aan te trekken als hij daadwerkelijk beter is dan wat er in de eigen jeugd rondloopt.

12 januari 2012 om 11:33

Dat klopt, maar ik zou niet al mijn geld op een paard zetten om het zomaar te noemen. Ik bedoel we hebben nu ook Eriksen, maar ook Lodeiro (De Jong mits fit) ga maar door. Je kunt later niet alleen Klaassen hebben. Dan krijg je weer van die scenario's met een Luque e.d.

12 januari 2012 om 11:33

Klaassen is in mijn ogen eerder een betere uitvoering van Siem de Jong dan een nieuwe Eriksen. Veel diepgang en scorend vermogen. De vervanger van Eriksen zie ik nog niet bij de jeugd rondlopen. Alleen Lodeiro en (en misschien Aisatti) kan op Eriksens positie goed uit de voeten.

12 januari 2012 om 11:53

Ik wacht nog met zulke uitspraken. Siem de Jong heeft een hoop hele belangrijke doelpunten gemaakt voor ons. Bijvoorbeeld in de dubbele bekerfinale en ook vorig seizoen in de beslissende kampioenstrijd. Ik zie wel meer potentie in Klaassen maar laat hem eerst überhaupt een basisplaats veroveren.

12 januari 2012 om 17:58

Omdat ajax 4-3-3 speelt dacht ik dat F.de Boer zei dat hij hem voor de aanval wilt.

Oei, Borussia is toch een geduchte concurrent voor deze transfer. Die club laat toch echt al een paar jaar zien dat ze uitstekend met talenten omgaan terwijl er volgens mij bij Liverpool een kwantiteit boven kwaliteit-norm word gehanteerd. Bij praktisch alle Engelse clubs eigenlijk.

Vraag me af of Blind dan met deze jongen moet gaan praten of Jonk/bergkamp.

12 januari 2012 om 11:31

Bergkamp sturen dat doet je als jonge speler natuurlijk enorm veel als zo'n icoon Jou bij zijn club wil.

12 januari 2012 om 11:35

Precies, en aangezien Bergkamp ook de jeugdopleiding samen met Jonk onder zijn hoede gaat nemen (of eigenlijk al doet) weet zo'n jongen ook meteen met wie hij te maken heeft.

12 januari 2012 om 11:37

Arsenal deed dat eerder ook altijd. Gewoon Henry met zo'n jonge laten praten. Dan ben je zo verkocht.

12 januari 2012 om 11:40

Bergkamp heeft vast en zeker geen zin om duizend kilometer te rijden voor iets wat buiten zijn takenpakket ligt. De beste man heeft vliegangst: Non Flying Dutchman!

------edit-------
Maar ik bedenk me net dat Ajax ook die jongen kan laten overvliegen en even een uurtje chocomel drinken met Bergkamp in de Arena doet wel wonderen

12 januari 2012 om 11:46

Nee, want Bergkamp is een lamme gozer die puur loopt te cashen bij Ajax en totaal geen ambities heeft om iets bij te dragen. Daarnaast is Denemarken ook totaal niet bereikbaar met de auto.

12 januari 2012 om 11:52

En die knul kan ook niet naar Amsterdam dan @grootevuurbal?
Stadion zien, trainingscomplex ga maar door? Lijkt met zelfs nog slimmer.
Zien hoe er getraind word, misschien keertje meedoen etc. etc.

Bovendien is dat een kwalijke uitspraak die je daar doet. Zo zijn er al diverse uitspraken gehoord over Bergkamp dat wanneer hij meedoet aan de training de jonge spelers een hoop opsteken. Bovendien heeft Bergkamp al lang en breed zijn ambities uitgesproken, zo zou hij o.a. een hoofdtrainerschap bij Arsenal ambiëren.

12 januari 2012 om 15:04

grotevuurbal,

Lesje topografie zeker gemist. Denemarken ligt gewoon boven Duitsland en is heel makkelijk te bereiken met de auto. Vanaf Amsterdam heb je bijna alleen maar snelwegen naar Denemarken.

En aangezien jij je lesje topo hebt gemist blijkt ook nog dat je totaal niets weet over Bergkamp en zijn werk bij Ajax.

Met zo'n reactie vraag ik mij zelfs af waarom jij een account hebt.

12 januari 2012 om 18:00

Ten eerste je kan Denemarken gewoon via Duitsland binnen rijden, en Ten 2e Dennis Bergkamp cashed inderdaad...maar hij gooit er wel heel zijn hart in.
Anders gaat zo iemand wel bij Arsenal werken waar hij dubbel zoveel verdiend.

Tja je zou zeggen Ajax is hier kansloos als je ziet welke clubs er nog meer interesse hebben maar ik denk dat Ajax de grootste kans maakt. Zoals ook al in de tekst vermeld staat zien de Denen Ajax als ideale springplank naar de top.

12 januari 2012 om 10:34

Als je puur gaat kijken naar de kansen die een talent heeft, dan is Liverpool juist kansloos. Ajax en Dortmund zijn juist clubs waar een toptalent beter kan beginnen.

12 januari 2012 om 10:37

Idd, Liverpool heeft teveel goede spelers waar je niet zomaar even een wedstrijdje als jong talentje kan komen te spelen. Denk dat die kans bij Ajax nog groter is als bij Dortmund.

12 januari 2012 om 11:10

het zal een beetje van die jongen en zijn ouders afhangen. als die qua karakter wat rustiger is en wat langere termijn denkt is ajax wellicht verstandig. lijkt ie meer op drenthe dan zal hij de grootste tas met geld kiezen. kan natuurlijk, want dat niet alle scandinaviers nuchter en weloverwogen zijn bewijst guidetti geregeld.

12 januari 2012 om 11:22

Daar heb je gelijk in. Aan de andere kant kan Liverpool natuurlijk wel met een mooie zak geld komen en de ouders een mooie baan plus woning beloven in Liverpool. Als hij slim is gaat hij naar Ajax of Dortmund, want bij Liverpool worden elk jaar tientallen van zulke spelers aangetrokken. De kans op doorbraak is daar zeer klein.

12 januari 2012 om 12:22

Vergeet niet dat deze jongen 17 is en dan bij de jeugdopleiding van Liverpool gevoegd wordt. Die jeugdopleiding staat aangeschreven als de beste van Engeland en volgens Guardiola zelfs als de beste na Barcelona.

Denk dat hij bij alle drie goed terecht zou kunnen en misschien wel het beste bij Dortmund.

12 januari 2012 om 12:57

Ik kan me geen enkel talent voor de geest halen dat de laatste vijf jaar is doorgebroken bij Liverpool.

12 januari 2012 om 13:00

Barcelona heeft niet eens de beste jeugd opleiding want geen enkel jeugd club heeft van Ajax gewonnen. Ajax daarin tegen wint haast elk groot toernooi als het om de jeugd gaat dus kan hij beter voor Ajax

Overgens staat Ajax bekend als in een van de beste jeugdopleiding van Europa

12 januari 2012 om 18:02

Waar heb je dat gelezen?
Volgens mij loofde hij de Jeugdopleiding van Nederlandse clubs juist.
Over Engelse clubs heb ik hem dat nog niet horen zeggen.
Maar ik ben een mens en kan fout zitten.

Ik zou het doen, Ajax heeft goede ervaringen met Deense talenten. Geef hem een kans, wie weet pakt het goed uit. =D

Ik denk dat Ajax deze strijd wel wint, ze hebben Eriksen, Boilesen, Fischer die kunnen goed op die jongen in praten. Ajax is een mooie stap voor jonge talenten in de Eredivisie kan je jezelf prima ontwikkelen en de kans dat Ajax Champions League of Europa League speelt is ook groot en dat is goed voor de ontwikkeling.

Bovendien wie wilt nou niet onder Jaap Stam, Marc Overmars, Brian Roy, Dennis Bergkamp, Wim Jonk, Frank de Boer, Ronald de Boer trainen?

Het zou mooi zijn. Ajax heeft nu misschien een streepje voor vanwege de vele denen die het goed bij Ajax doen. Toch vind ik dit lastig omdat we altijd zo zeuren dat Engelse clubs Nederlanse talenten wegkapen, wij doen dus precies hetzelfde bij de Denen.

12 januari 2012 om 10:30

Dit is niet wegkapen he wij betalen gewoon een bepaalde vergoeding voor. Wij hadden voor Eriksen 1.2 miljoen euro betaald. Wat de Engelse clubs doen of de Spaanse is jongens uit andere landen halen die nog 12 of 14 zijn.

12 januari 2012 om 10:40

Ik doelde meer op de voorbeelden Aanholt, Bruma, en er passeerde laatste nog een aantal talenten van 16 jaar die bij PSV en Feyenoord waren weggekaapt.

Dan wordt er ook gewoon netjes een vergoeding betaalt, maar ik ben daar wel op tegen. Ik vind dat ze daar eens goede regels voor moeten verzinnen.

Ik ben sowieso wel tegen het moderne voetbal en het steeds commercieler worden van het voetbal. Het is een utopie: maar het beste zou zijn als elke club hetzelfde bedrag van de Uefa toegekend zou krijgen waarmee ze mogen werken. Dat je het budget afkapt tot een bepaald bedrag bijvoorbeeld waardoor clubs als city niet meer in een jaar 300 miljoen uit kunnen geven.

Clubs moeten dan veel creatiever te werk gaan. Wat dat betreft is het vergelijkbaar met de F1, die is ook geen reet meer aan omdat het team met het grootste budget de beste rijder en auto heeft. Als je dan naar die spin off van de F1 kijkt waarin iedereen dezelfde auto heeft, dan is dat veel leuker en spannender om naar te kijken.

12 januari 2012 om 10:40

Wat betreft de Deense talenten heb je gelijk. Ook voor Fischer is er gewoon betaald. Ajax heeft echter ook jonge spelers gehaald waar niet voor betaald is.

12 januari 2012 om 10:55

Ook die Engelse clubs betalen in sommige gevallen flinke transfersommen net zoals Ajax. Nathan Ake heeft Feyenoord bijvoorbeeld nog 8 ton opgeleverd, Rekik ook een paar ton. Alles is afhankelijk van het feit of er een opleidingsvergoeding betaald moet worden of wellicht een profcontract afgekocht moet worden.

Het verschil zit 'm erin dat er naast deze vergoeding vaak nog een hoop extras worden aangeboden.

Of dit allemaal een goede zaak is, is natuurlijk een andere vraag.

Dit is een topper, hij wordt genoemd met zijn maatje Olsen. Een nog groter talent, volgens een insider was het een jaar geleden zo goed als rond. Omdat het allemaal zo lang duurt ben ik bang dat Ajax naast het net gaat vissen.

Goed bezig ajax. Geduchte concurrenten, wij hebben met ons deense verleden en heden, wel een streepje voor (lerby, arnesen, gronkjear, eriksen, boilesen, fischer) en onze top scout john steen olsen en deense bondscoach morten olsen. Hoop dat het een vm is, daar hebben we gebrek aan.

Liverpool heeft dan weer agger. Maar die is pas op latere leeftijd naar liverpool gekomen?

Off, ik ben erg benieuwd naar dat macedonische talent angelov. Hopelijk kunnen we weer wat toptalent vastleggen. Mensen die zeuren dat engelse club talent wegkapen moeten weten

12 januari 2012 om 10:51

Jesper Olsen ,de gebroeders Laudrup, Henning Jensen , Jan Molby , Dennis Rommedahl en al diegenen die ik nog vergeten ben en te lui om op te zoeken.
Wat dat betreft is Ajax wel een club geweest waar deense spelers goed rendeerden.
Wat mij wel verontrust dat er zoveel aandacht is voor het middenveld , maar je bijna niets hoort over verdedigend talent. De achillishiel van vrijwel de hele eredivisie.
Scout een een paar jonge mannetjesputters , er moeten toch grote sterke verdedigers te vinden zijn die ook iets met een bal kunnen? Types als Bogarde, Stam bijvoorbeeld de aanval van een tegenstander stond tegen dat soort jongens al te bibberen nog voor ze op het veld stonden.

12 januari 2012 om 11:03

En ook nog de speler Jesper Olsen (de vlo)de kleine Linksbuiten die de speciale penalty deed met Johan Cruijff. Hij was ook nog zo'n publieks lieveling volgens mij is hij nou in Australië. Na Ajax ging hij naar Manchester United en heeft nog niet zo heel erg lang geleden een hersenbloeding gehad.

Mensen die zeuren dat engelse club talent wegkapen en vinden dat nederlandse clubs dat ook doen moeten weten dat engelse club dat doen door soms ouders om te kopen doormiddel van een mooi huis en dat zij wel voor de 16 jarige leeftijd contracten mogen aanbieden. Spelers moeten het lekker zelf weten, maar langzamerhand wordt gewoon bewezen dat de weg van de geleidelijkheid VIA nl topclubs het Beste werkt.

Het is een aanvallende middenvelder die ook op de flanken en spits uit de voeten kan. Lichtvoetige technische speler.

Ken hem alleen uit Football Manager 12 en daar is hij een supertalent. Meestal zitten ze er bij FM niet ver naast. Hopelijk kunnen de Deense boys van Ajax hem over de streep trekken

12 januari 2012 om 11:27

Ik vind dat ze er bij FM juist wel vaak naast zitten, de jeugdspelers ook de grootste beloften (in de echte wereld) van een club krijgen vaak maar een lage rating in het spel. Maar goed het is ook niet voor niets maar een spelletje, dus daar moet je verder totaal geen waarde aan hechten.

Lucas Andersen, een 17 jarig toptalent in de lijn van Jesper Gronkjaer destijds. Maar Andersen is een middenvelder, wordt hier gezegd, terwijl Gronkjaer een pure linksbuiten was die het met name van z'n snelheid moest hebben.

Als beide met elkaar worden vergeleken, dan moet die jongen ook sterke aanvallende kwaliteiten bezitten gekoppeld aan de nodige snelheid, lijkt me.

Zou hem absoluut halen, verder opleiden en kijken waar hij naartoe groeien kan/zal !!

Tja ook liverpool en dortmund. Dan trek je als nederlandse club waarschijnlijk al snel aan het kortste eind ben ik bang.

12 januari 2012 om 10:59

Eriksen werd ook begeerd door Arsenal, Chelsea en Bayern. Koos voor Ajax. Idem met Fischer en Boilesen.

Op Deense spelers zit vaak een goede kop en kiezen voor een geleidelijke weg.
Ajax had hier trouwens afgelopen zomer ook al interesse in. Zowel Andersen als Olsen zijn afgelopen half jaar meerdere keren gescout door de scout in Scandinavië (johan Steen Olsen).

12 januari 2012 om 13:03

eriksen en fisher stonden ook nog toen die tijd bij Barcelona aangeschreven maar kosen bijde voor Ajax opdat ajax een van de beste jeugdopleiding heeft

Hele goede speler, er zou ook belangstelling zijn voor Patrick Olsen, beiden aangedragen door John Steen Olsen

@ suurbier.

Klopt fischer kan spits of linksbuiten.br Bouy moet op de positie van janssen gaan spelen (linker aanvallende middenvelder) br Rits is Denk ik meer een am net als klaassen. Met andersen heeft Bouy er een mooie concurrent erbij.

@fraayax

Verontrustend is het niet. Boilesen is een voorbeeld van een verdediger, marinkovic (b1) is een zwitser en vermealen,verhongen,alderweirld komen ook uit het buitenland. Daarnaast bezit ajax verdedigend goede nl talenten, Ligeon, van rhijn, denswil, dijks, nieuwpoort. Vooral denswil is een toptalent.

Ik heb deze talent gekocht op fm 12. Werd me aangeraden door Dennis Bergkamp en Olsen haha! Hij is op fm 12 echt een toptalent. Zou mooi zijn als die naar Ajax gaat! Misschien wordt het een echte potentiele topper.

Edit: Uffe Bech is ook een goede rechtsbuiten speelt bij Lyngby BK. Misschien ook wat voor ajax als Sulejmani weggaat!

Als dit waar is, heeft Ajax toch een enorm sterke positie. De Nederlandse competitie is ten eerste heel populair voor Deense spelers. Ten tweede heeft Ajax al veel Deense jongens er voetballen.

Ik denk dat Ajax de beste in deze onderhandeling staat , Olsen heeft een hoog aanzien binnen Denemarken , en die is toch zwaar Ajax getint.
Die had onder andere Eriksen en Boileson ook voorgedragen bij Ajax... zegt wel veel.
in Denemarken heeft Ajax de meeste kansen omdat ze daar echt heel bekend zijn , ook om welke spelers ze daar allemaal hebben voortgebracht , dat geld allemaal mee.
Dus indien ze echt Anderssen willen ben ik van overtuigt dat Ajax deze slag gaat winnen.
Maar ik vind Olsen de grootste talent samen met Viktor Fischer (die we al hebben ) , dus zou voor Olsen gaan ipv Anderssen.

12 januari 2012 om 11:29

"maar ik vind Olsen de grootste talent samen met Viktor Fischer (die we al hebben ) , dus zou voor Olsen gaan ipv Anderssen."

Over welke Olsen heb jij het nou?

12 januari 2012 om 11:39

Patrick Olsen , zelfde leeftijdscategorie als deze Anderssen

Ajax lijkt de ideale opstap voor Deense voetballers. Als ik een Deens talent was zou ik naar Ajax toe gaan. Zeker omdat er al een paar landgenoten spelen.

@baloog

Dat heeft ajax ook. We kunnen op die leeftijd ook nog eens vergelijkbare salarissen, meer perspectief (kortom kans op speeltijd) en spelers als bergkamp, de boer, stam, overmars aanbieden ( dat is pas echt uniek) gecombineerd met een goede opleiding/school en een omgeving die goed engels spreekt.

DIt is een mooi werkje voor Eriksen, Boilesen nodig hem uit en laat hem zien dat ajax haar filosofie is dat jeugd altijd voor rang heeft.

Je zou verwachten dat Deense voetbalfans allemaal echt een enorme hekel aan ajax hebben die hier het zoveelste Deense talent wegplukt uit hun competitie.

12 januari 2012 om 12:37

Waarbij ze wel miljoenen in de Deense competitie pompen door middel van transfersommen en opleidingsvergoedingen, en deze spelers zelf krijgen ook nog een serieuze kans op speeltijd in het eerste elftal.

Ik vind dat die jongen zelf moet beslissen waar hij heen wel, ik snap dat Ajax hem wil hebben, maar hij moet zelf willen, ''en als hij gaat, dan niet omdat er al Denen voetballen bij Ajax''. ;
En hebben we niet genoeg van deze spelers?. ;
Dortmund is ook een mooie club, doen ook veel met de jeugd. ;

De opvolger van Eriksen gaat zoals het er nu voorstaat Klaassen worden. Fisscher is nog jonger en kan misschien weer de opvolger van Klaassen worden en rits kan de plek van Janssen op gaan vangen bouy kan controlerend spelen met een goeie crosspass wat Frank de boer (heeft altijd gelijk) heel graag ziet.lodeiro kan hangend van links komen of op de bank voor janssen of de spits.verder is er nog serero die op Eriksen zijn positie uit de voeten kan zowel op rechts als links.verder is het nooit slecht om wat op de bank te hebben druk heb je toch altijd nodig om te presteren.

Dit juich ik toe, met name als het echt zo'n groot talent blijkt te zijn. We hebben nog wel behoefte aan wat goede buitenspelers. Ook kan deze jongen goed in de spits spelen, en op die positie kunnen we ook nog wel een speler gebruiken.
Zelf denk ik dat hij wel naar Ajax toe komt, gezien de historie tussen de Denen en Ajax. Hij zal ook wel weten dat als je bij Ajax goed speelt je een naam opbouwt en een grote transfer kan verdienen.

Zou leuk zijn voor ajax ! Maar waarom zoveel middevelders Klaassen, Fischer, Serero, Sneijder, enz.

Wel leuk als hij komt met al die denen!

Ik denk eerlijk gezegd dat Ajax de meeste kans heeft om deze speler binnen te halen. Die deense gasten zijn wel verstandig en down to earth en zwichten meestal niet gelijk voor het grote geld. Bovendien zou het een verrijking zijn voor Ajax aangezien hij volgend jaar waarschijnlijk eerst meedoet in de A1 en de B1 nou niet over geweldige middenvelders beschikt.

Ik hoop dat Ajax zowel Andersen als Olsen haalt aangezien ze beide erg talentvol zijn. Ze hebben net zoals Eriksen en Fischer een zeer goede techniek wat de basis van elke Ajax speler moet zijn. Iedereen iedereen die zegt dat Ajax al genoeg middenvelders heeft moeten weten dat Fischer geen aanvallende middenvelder is maar een spits die bij Ajax vooral linksbuiten speelt.

Natuurlijk heeft Ajax Lodeiro, Serero, Eriksen, Klaassen, Bouy en Rits maar als Klaassen en Bouy straks definitief bij het eerste horen of te oud zijn voor de A1 heeft dat team geen goede middenvelders over. Volgend seizoen zouden twee technisch sterke middenvelders dus erg welkom zijn in dat elftal.

Met Olsen als verdedigende middenvelder, Andersen als aanvallende middenvelder en Fischer in de spits zou de A1 een leuke Deense kern hebben. Samen met Kishna (linksbuiten), Becker (rechtsbuiten), Vd Boomen (middenvelder), Tete (rechtsback) en Leeuwenburgh (keeper) zou de A1 ook volgend seizoen een goed elftal kunnen neerzetten. Als Andersen en/of Olsen niet worden gehaald dat zal de A1 er karig uitzien.

Ajax talenten:
1993: Klaassen, Denswil, Bouy, Rits, De Sa, Sporkslede
1994: Olsen, Andersen, Fischer, Leeuwenburgh
1995: Kishna, Becker, Tete, Vd Boomen

Ajax heeft dan aardig wat groot talent in huis.

Ajax of Dortmund...dan wist ik het wel. Dortmund here I come! (maar dan in het Duits)

Cruijff had toch gelijk
ik lees heel veel jeugdspelers aankopen bij Ajax
Eriksen, Boilesen, Fischer ,rits en dan zal ik er nog wel heel wat vergeten

Maar goed je kunt natuurlijk ook 16 jarige talenten in europa kopen en dan net doen of je ze zelf hebt opgeleid

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4952
2.Ajax4752
3.Feyenoord3613
4.Vitesse297
5.AZ287
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren