Gokken met toppers

Carlos Tévez is persoonlijk akkoord met AC Milan. De club wil hem op huurbasis tot het einde van het seizoen overnemen van Manchester City. Daarna zal de club een optie kunnen lichten om hem definitief over te nemen. Nu vraag ik me af of AC Milan de Argentijn wel écht nodig heeft.

/

Het eerste probleem is: wie gaat eruit als Tévez komt? AC Milan speelt vaak met een echte diepe spits, Zlatan Ibrahimovic met Alexandre Pato en Robinho meer op de flanken en Kevin-Prince Boateng erachter. Aangezien Tévez een echte diepe spits is, zou de meest logische man om eruit te halen Ibrahimovic zijn. Dit is natuurlijk niet voor te stellen, zeker nu hij bezig is aan het meest productieve seizoen uit zijn loopbaan tot nu toe. Hij haalt een gemiddelde van 0,89 doelpunten per wedstrijd, zo vond Voetbal International uit. Dit zou dus betekenen dat i Rossoneri een ander systeem moeten gaan spelen, met drie diepe spitsen in plaats van een. Dan zou Robinho er naar alle waarschijnlijkheid uit worden gehaald, zodat Tévez met Ibrahimovic en Pato in de spits kan spelen, met Boateng er achter. Een andere oplossing is om Ibrahimovic en Tévez te laten rouleren. Het enige probleem hieraan is dat ze een andere soort aanvoer nodig hebben. Ibrahimovic is zeer gevaarlijk in de lucht, waar Tévez, ondanks dat hij goed kan koppen, vooral passes over de grond moet krijgen, om vervolgens uit te halen van afstand. Dat kan voor de andere aanvallers voor problemen zorgen omdat ze dan anders moeten gaan spelen.

Dan komt nog de vraag: Kunnen Ibrahimovic en Tévez wel goed met elkaar samenspelen? De Zweed heeft aangegeven dat ze een sterk duo zouden vormen, maar hier zet ik mijn vraagtekens bij. Het zijn allebei spitsen die nogal eens alleen willen gaan. Dit kan betekenen dat een van de twee ontevreden wordt omdat de ander hem de bal niet gunt. Hierdoor kunnen transferwaardes naar beneden kelderen.

Daar komt ook nog bij dat AC Milan keurig gedeeld eerste staat in de Serie A, met een doelsaldo van 37-16, en zijn met deze 37 doelpunten veruit de meest productieve ploeg van de Serie A. Die zestien tegendoelpunten betekenen dan wel weer dat ze meer goals tegen krijgen dan Juventus (elf) en Udinese (tien). Met deze cijfers zou het logischer zijn om een extra verdediger te halen, die kan voorkomen dat er door de achterhoede punten worden verspeeld. Dan denk ik aan iemand als Alex, die ook relatief goedkoop opgehaald kan worden en over het algemeen heel betrouwbaar is.

Daarnaast zal Tévez toch weer rond de veertig miljoen gaan kosten als ze hem definitief overnemen. Dat is toch ook weer een gigantisch bedrag, terwijl er genoeg andere spelers zullen zijn die je voor minder kunt ophalen.

Ook staat El Apache een beetje bekent als een lastig mannetje, en dat zou wel eens voor problemen in de groep kunnen zorgen. Dat zou de Italiaanse club het kampioenschap kunnen kosten. Aan de andere kant is Allegri heel goed in het omgaan met ego’s, dus in dat opzicht zou AC Milan wel een goede club voor hem zijn. Het is alleen de vraag of hij niet botst met een van die andere personality’s van de ploeg, bijvoorbeeld Ibrahimovic of Seedorf.
Overigens is Tévez wel een speler die een wedstrijd in zijn eentje kan beslissen. In belangrijke wedstrijden kan hij opstaan. Dat zou AC Milan kunnen gebruiken in Champions League wedstrijden en toppers in de competitie. In dat opzicht is het wel handig om hem dit seizoen te huren. Maar ook hierin is hij niet noodzakelijk. De club uit Milan heeft al diverse spelers met die kwaliteit, bijvoorbeeld Pato, Clarence Seedorf, Ibrahimovic en Boateng.

Het belangrijkste argument om Tévez te halen is dat AC Milan nu geen vervangers heeft als er iets met Ibrahimovic zou gebeuren. Hierin zou Tévez natuurlijk een geweldige tussenoplossing zijn. Met zijn scoringsdrift zou hij Ibrahimovic uitstekend kunnen vervangen.
Naar mijn mening is Tévez voor dit halfjaar een goede optie om te huren, omdat het een uitstekende spits is en het dan geen transfergeld kost. Maar die optie tot koop zou ik als AC Milan zijnde onbenut laten omdat het teveel kost en op de lange termijn. Voor Tévez zelf is het ook goed om voor een halfjaar naar Milaan te gaan omdat hij dan weer aan spelen toekomt en daarmee voor andere clubs in de etalage staat. AC Milan kan hem dit seizoen nog gebruiken, en zou dan na dit seizoen naar mijn mening moeten gaan voor een talentvolle spits, die ze kunnen klaarstomen voor het moment dat Ibrahimovic weggaat.

En ondanks dat Tévez een topper is en op het moment geen geld kost, blijft het toch een gok.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 12 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2000+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door baggio10)

Dit is mijn eerste Clubexpert.
Veel leesplezier.

11 januari 2012 om 21:33

Mooie CE. Wel jammer dat ie zo kort is maar het stoort niet echt. Ik zie dat er wat mis is gegaan in de alinea verdeling, volgens hoort er nog een witte regel te zitten tussen:

Met zijn scoringsdrift zou hij Ibrahimovic uitstekend kunnen vervangen.

en

Naar mijn mening is Tévez voor dit halfjaar een goede optie om te huren, omdat het een uitstekende spits is en het dan geen transfergeld kost.

Ook dat vind ik niet storend. Overigens zie ik hieronder de suggestie om Pato te verkopen. Ik hoop het niet, mocht hij toch weggaan, wees dan even zo aardig om hem aan te bevelen bij Chelsea. Ik zie hem graag als een welkome versterking

Inhoudelijk : Het is een schrijfstijl die zeer makkelijk leest. Geen ingewikkelde woorden of iets in die richting (hoeft niet slecht te zijn).

Dan je argumenten:

Ibrahimovic is zeer gevaarlijk in de lucht, waar Tévez, ondanks dat hij goed kan koppen, vooral passes over de grond moet krijgen, om vervolgens uit te halen van afstand. Dat kan voor de andere aanvallers voor problemen zorgen omdat ze dan anders moeten gaan spelen.

Tevez kan zelf ook prima acties maken dus het hoeft niet noodzakelijk over de grond. Hij heeft ook een fantastische aanname dus door de lucht kan. Niet echt een sterk argument, een speler als Tevez scoort ze wel vanuit alle hoeken.

Het argument om beter een verdediger te halen ben ik met je eens. De aanval is al goddelijk en dan is het beter om te investeren waar het nog aan schort en dat is de verdediging.

Ook staat El Apache een beetje bekent als een lastig mannetje, en dat zou wel eens voor problemen in de groep kunnen zorgen. Dat zou de Italiaanse club het kampioenschap kunnen kosten.

Ben ik niet mee eens. Hij is door Mancini gewoon helemaal verpest. Die jongen was zwaar ongelukkig en is dat waarschijnlijk nog steeds. Hij is wel een vader en mist zijn familie. Misschien is hij wel een softie en kan de rest er beter mee omgaan maar ik vind niet lastig. Je moet gewoon duidelijke afspraken met hem maken!

Het belangrijkste argument om Tévez te halen is dat AC Milan nu geen vervangers heeft als er iets met Ibrahimovic zou gebeuren.

Ben ik niet mee eens. Je moet niet gaan kopen om het kopen. Met de flankspelers heb je al zoveel kwaliteit dat je best een jeugdspeler kan gebruiken. Maar ik begrijp wel je zorgen natuurlijk.

Ibra staat garant voor goals, zo'n jochie zal dat misschien niet meteen kunnen.

Ben het wel helemaal eens met je conclusie!

Geef je 4 sterren, probeer de volgende keer iets sterkere argumenten te verzinnen waardoor het voor de lezer echt hapklaar is dat Tevez gehuurd moet worden voor een halfjaar. Je had bijvoorbeeld Tevez kunnen behandelen in je eerste alinea en dan over gaan op wie de talentvolle spits moet worden ? En waarom hij ?

Ik vind het wel leuk om te lezen een goed onderwerp!

4 sterren"d

11 januari 2012 om 21:50

hartelijk bedankt voor de uitgebreide feedback, hier heb ik echt wat aan voor mijn volgende ce´s!

de titel past er goed bij

11 januari 2012 om 19:12

bedankt voor de complimenten

Ik vind het persoonlijk erg onprettig als je van die enorm korte alinea's plaatst tussen hele lange, dan wordt het een chaos. Daarbij komt ook nog eens dat je 783 woorden hebt gebruikt, probeer volgende keer de alinea's wat voller van smaak te maken.

Daarnaast lijkt het een beetje op een wikipedia artikel, een dagelijks artikel dat hier op Voetbalzone zou kunnen staan. Je zinsopbouw is ook niet helemaal pienter:

Dan komt nog de vraag: Kunnen Ibrahimovic en Tévez wel goed met elkaar samenspelen?
Het loopt niet lekker, met al die prallaria en een overmatig gebruik van interpunctie.

Maar ook:

"daarnaast zal Tévez toch weer rond de veertig miljoen gaan kosten als ze hem definitief overnemen."
Wat is je bron?

Het is aardig geschreven, niet perfect, maar dat mag voor een eerste keer!

normaal 3 sterren, nu eentje extra.

11 januari 2012 om 19:18

bedankt voor de kritiek, die zal ik zeker meenemen voor mijn volgende stuk.

En over die bron:
Als ik zo lees over transfergeruchten of als er iets naar buiten komt over Tévez in verband met een transfer, dan zijn de bedragen die genoemd worden bijna altijd rond de 40 miljoen. Had ik erbij moeten zetten, stom van mij.

En hartelijk bedankt voor de 4 sterren!

Je hebt het over toppers in de titel maar het gaat eigenlijk alleen over Tevez.
Wel een goede CE voor een 1ste keer.

11 januari 2012 om 19:20

bedankt voor het compliment.

En die toppers heb ik gebaseerd op het feit dat Ibrahimovic, Pato, Robinho en Boateng ook meespelen bij een transfer van Tévez. Dan denk ik aan basisopstellingen, nieuwe speelwijzes, transferwaardes, enzovoorts.

11 januari 2012 om 19:22

Ok, want ik snapte het al niet, maar nu ik je uitleg lees, snap ik wat je ermee bedoelt.

Goede clubexpert!
Vooral voor je eerste keer.
De titel past goed bij het stuk.
Ik vond de korte alinea's wel fijn om te lezen.
Verder deel ik dezelfde mening als jou over dit onderwerp.

Aardig stuk, je behandeld hiet een kwestie die ook in mijn hoofd rondspeelt. Ook ik ben van mening dat AC Milan Tevez niet echt nodig heeft, en al helemaal niet meer als Cassano straks terug is. Ook ben ik het totaal met je eens wat Alex betreft. Hij heeft bij zowel PSV als bij (in mindere mate) Chelsea bewezen dat hij een topverdediger is, en hij zou met Thiago Silva een Braziliaans superkoppel kunnen vormen!

Goede club expert.

Goede conclusie ook dat je zegt dat ze m moeten huren...
Helaas heeft Manc al aangegeven dat ze écht van m afwillen, kopen dus, niet kijken.

Wilde op 4 klikken, het werd 5

Je hebt een goede titel maar toch heb ik een aantal dingen waar ik het niet mee eens ben en dingen waar ik antwoord voor je heb.

" Het eerste probleem is: wie gaat eruit als Tévez komt? "

Pato zal er dan uitgaan aangezien Milan niet haar beste speler Ibrahimovic eruit zal zetten die elke wedstrijd wel het verschil maakt met een doelpunt en/of assist of actie.

" Dit zou dus betekenen dat i Rossoneri een ander systeem moeten gaan spelen, met drie diepe spitsen in plaats van een."

Dat zal dus nooit gebeuren in een Italiaanse competitie en als het gebeurd zeker niet bij Milan aangezien zij heel makkelijk doelpunten tegen krijgen in verhouding met de andere toppers.

' Een andere oplossing is om Ibrahimovic en Tévez te laten rouleren '

Waarom zou je moeten rouleren tussen die twee? Ze hebben beiden aangegeven dat ze met z´n 2e voorin willen spelen en juist omdat ze verschillende kwaliteiten hebben zou dat juist werken. Tevez is een speler die zich kapot rent en overal op het veld te vinden is, terwijl Ibrahimovic juist een sluwe spits is die het juiste moment afwacht. Dat Tevez gevaarlijk is vanaf de grond en Ibrahimovic juist vanuit de lucht is een pluspunt omdat je nu met bijde methodes het de tegenstander moeilijk kan maken. Tevez zal zijn stijl maar moeten aanpassen aan die van Ibrahimovic net als dat Pato en Robinho en Cassano en eigenlijk heel Milan heeft gedaan, en niet Milan aan Tevez.

" Kunnen Ibrahimovic en Tévez wel goed met elkaar samenspelen? De Zweed heeft aangegeven dat ze een sterk duo zouden vormen, maar hier zet ik mijn vraagtekens bij. Het zijn allebei spitsen die nogal eens alleen willen gaan. "

Ik stoor me met name aan die laatste zin want als je elke wedstrijd van Milan kijkt kun je juist 1 ding concluderen en dat is dat Ibrahimovic juist verre van egostisch is. Zijn statistieken liegen er ook niet om ! Als iemand te vaak voor eigen succes gaat is het Pato wel! Ik weet niet of hij dat doet omdat hij gebrek aan visie heeft en daardoor z'n mede spelers over het hoofd ziet of hij gaat juist expres voor eigen succes omdat hij niet meer de nummer 1 spits is en zichzelf wil bewijzen. Maar om het niet te lang over Pato te hebben weer back to the point.

" Dan denk ik aan iemand als Alex, die ook relatief goedkoop opgehaald kan worden en over het algemeen heel betrouwbaar is."

Ik denk niet dat Alex goed zou zijn voor Milan, Milan moet kijken om spelers te halen voor langere termijn en niet voor 1 of 2 seizoenen. Alex is al aardig op leeftijd ik zou voor een jongere optie gaan iemand als Rolando van Porto of Schummels of iets dergelijks om maar even een jonge verdediger te noemen.

" Daarnaast zal Tévez toch weer rond de veertig miljoen gaan kosten als ze hem definitief overnemen. Dat is toch ook weer een gigantisch bedrag, terwijl er genoeg andere spelers zullen zijn die je voor minder kunt ophalen. "

Manchester City is Tevez liever kwijt dan rijk dus het transferbedrag zal de helft zijn van wat jij nu opnoemt. Ze zullen heus niet meer de hoofdprijs vragen voor iemand als hem en zullen genoeg nemen met 20-25miljoen of misschien wel minder.

" Dat zou AC Milan kunnen gebruiken in Champions League wedstrijden en toppers in de competitie. "

Volgens mij heeft Tevez als een wedstrijd gespeeld voor Manchester City in de CL al was het geen eens 10 minuten, dus hij mag volgens mij niet spelen in de Champions League.(wat ik ontzettend jammer zou vinden)

Ik heb het idee dat jij Tevez als de vervanger van Ibrahimovic ziet terwijl hij juist de partner zal worden van Ibra.. Wat Milan naar mijn mening het beste kan doen.. Verkoop Pato aan het eind van het seizoen net als Robinho en haal dan Tevez definitief binnen. Of verkoop Pato in de winterstop en haal Tevez dan definitief binnen met misschien wel een verdediger. Robinho zou ik dan aan het eind van het seizoen verkopen. Cassano is dan terug en El Sharawaay waar ik van onder de indruk ben heeft dan meer kans om speelminuten te maken omdat de Brazilianen weg zijn. Robinho zou niet persee weg moeten bij het aanstellen van Tevez, Pato wel. Het zou kapitaalsvernietiging zijn als je hem op de bank te laten bovendien zou Milan nu een aardig bedrag voor hum kunnen vangen waardoor ze op andere posities kunnen investeren.

Wat ik je nog wil vertellen is, gebruik iets minder punten, maak de zinnen dus iets langer en schrijf niet bij de ene naam alleen de achternaam en bij de andere naam volledig. : Clarence Seedorf / Ibrahimovic..

Ik geef je voor deze CE, 4 sterren aangezien ik toch wat fouten heb gevonden in je CE, maar toch veel sterren geef aangezien dit je eerste CE is en hij over Milan gaat. (wat betekent dat je automatisch pluspunten krijgt!)11 januari 2012 om 19:43

Op je eerste paar punten heb ik alleen maar te zeggen dat ik het met je eens ben en dat is juist mijn punt. AC Milan heeft Tévez niet nodig.
Over dat transferbedrag heb ik in een reactie hierboven al toelichting gegeven,
Over dat egoisme bedoelde ik ook vooral Tévez, had ik meer duidelijk moeten maken.
Voor de duidelijkheid: Van mij hoeft Tévez niet echt te komen, zeker niet als vervanger van Zlatan.

Verder bedankt voor de kritiek, die ik zal meenemen bij volgende ce´s, en de 4 sterren.

Redelijk stuk. Je mening komt goed naar voren maar wordt niet heel erg interessant gebracht vind ik. Ik mis diepgang, daarom geef ik 3 sterren. Het loopt ook niet echt lekker. Achter elkaar beginnen alinea's op deze manier:
- Dan komt nog de vraag: ....
- Daar komt ook nog bij
- Daarnaast
- Ook..

Wel vind ik het leuk over AC Milan te lezen wat ik een prachtige club vind.

11 januari 2012 om 19:49

bedankt voor de 3 sterren en de kritiek.
Ik hoop dat ik die punten goed kan verbeteren bij mijn volgende ce´s

11 januari 2012 om 20:18

Je gaat in ieder geval goed met kritiek om! Een goede CE moet veel diepgang hebben (achtergronden en feiten uit research gehaald), of een scherpe mening formuleren (soort betoog) en ook nog prettig lezen. Hopelijk slaag je daar bij je volgende CE beter in.

Ja dat wil ik ook nog even kwijt, echt bewonderenswaardig hoe je met feedback/kritiek omgaat!
Je kan altijd vragen als je nog
Tips wilt

11 januari 2012 om 20:56

dat zou ik heel erg op prijs stellen.

11 januari 2012 om 21:28

nou hij reageert gewoon bescheiden/beleefd, dat zou iedereen kunnen doen van achter zijn scherm. Wie weet scheldt hij je stiekem wel de huid vol.. (niet dat ik dat denk hoor jostil).
Je weet pas of hij goed met de kritiek omgaat als hij zijn volgende stuk publiceert, dan kun je zien of hij er ook echt wat mee gedaan heeft!

@ jostil: wat ik vind is dat je je eigen voorstel om Tévez te huren al meermaals onderuit haalt, door te zeggen dat Tévez niet nodig is (doordat anders een andere spits op een zijspoor zou belanden, een ander systeem zou moeten worden gespeeld, etc.). Ik vind het in een betoog niet goed als je op het einde met een conclusie komt (huren Tévez zou goed zijn), terwijl je in de voorgaande alineas al tal van (goede!) argumenten hebt opgenoemd om hem vooral níet te huren!
Wat je eigenlijk zegt is dat Milan een spits moet huren voor een halfjaar zonder daarna de intentie te moeten hebben om hem eventueel te kopen. Zou het dan niet beter zijn om nú al een jonge spits door te schuiven of aan te trekken om díe een halfjaar te laten acclimatiseren?

De enige reden om Tévez een halfjaar te huren zou mijns inziens zijn om de huidige spitsen scherp te houden d.m.v. deze nieuwe concurrentie. Maar dat verhaaltje zal Tévez zelf allerminst bevallen. Tévez komt niet voor de bank.

11 januari 2012 om 21:42

ik kan zeggen dat ik oprecht reageer op voetbalzone, wat de rest er verder van denkt laat ik aan hen over.

Ik probeer in deze ce juist uit te leggen dat voor Milan Tévez voor een halfjaar een goede oplossing zou zijn als stand-in, of eventueel in roulatie van/met Zlatan. Dat hij dit zelf niet wil denk ik ook, maar het is beter dan niet spelen bij City. Ik vind hem alleen voor de lange termijn geen goede oplossing.

En die jonge speler kan je denk ik beter nu nog een halfjaar bij zijn club laten spelen, zodat hij wat meer ervaring op doet. Tévez kan tijdens deze periode Milan helpen kampioen te maken, als belangrijke wissel. Daarna wordt snel in de zomer die jonge speler gehaald zodat die de hele voorbereiding mee kan doen en in die periode kan acclimatiseren.
Hoop dat het nu wat meer helder is.

Verder wil ik je bedanken voor de 4 sterren.

11 januari 2012 om 21:52

hmm duidelijk, duidelijk. Maar waarom zeg je dan in hetzelfde stuk ook dat hij kan botsen met andere persoonlijkheden bij Milan en dat dat voor problemen kan zorgen én zelfs het kampioenschap kan kosten? Een geheel terechte constatering dat wel, maar vind je dan wel dat Milan die gok moet nemen met Tévez? Ik denk namelijk dat wanneer Tévez komt en niet binnen vijf wedstrijden basisklant is, hij gaat mokken. En als hij dat wel is, gaat er een ander mokken. Als Tévez komt moet er iemand uit, en ik persoonlijk zou niemand laten gaan. Zeker niet ten koste van een speler die je slechts een halfjaar huurt, in jouw plaatje zegmaar.

Je titel bestempeld het eigenlijk goed, het is en blijft een gok hoe je het ook wend of keert.

Ojaa, ik trek trouwens níet je integriteit in twijfel hè (m.b.t. reageren op kritiek). Het zou mooi zijn om te zien dat je het gebruikt in je volgende stuk. Ik ben er in ieder geval benieuwd naar, dit is in ieder geval een goede start als clubexpert!

11 januari 2012 om 21:59

ja ik denk dat op de korte termijn Allegri wel alles in toom zou kunnen houden. Je kan alleen iemand als Tevez natuurlijk niet langdurig op de bank plaatsen, dat gaat voor problemen zorgen. Maar als je hem in het begin regelmatig laat invallen en hem goed coacht, zal hij het denk ik wel de eerste periode rustig kunnen houden.

jammer van je foute maar dit is pas je 1 ste ce en hopelijk niet je laatste want je hebt aanleg er voor

Leuk CE! Wat mij alleen stoort is dat je veel korte alineas gebruikt en mega veel verbindings woorden. een langere alinea waar je dingen uitgebreider in kan onderbouwen of uitleggen, hierdoor hoe je ook minder verbindigswoorden te bebruiken omdat je dan in de volgende alinea weer over een nieuw onderdeel begint. Dit leest veel makkelijker weg.

Daarnaast vraag ik me af waar jij te weten bent gekomen dan Tevez 40 miljoen zal gaan kosten voor een definitieve overname, gisteren gingen er namelijk nog geruchten dat Inter 25 miljoen had geboden. Dat scheen City een aantrekkelijk bod te vinden, dus dan lijkt 40 miljoen me wel iets aan de hoge kant.

Zelf ben ik van mening dat AC Milan Tevez totaal niet nodig aangezien je Pato ook prima een wedstrijd als diepe spits kan laten spelen. Wanneer Tevez zal komen denk ik zelf dat Pato eruit zal worden gehaald en zie ik het wel gebeuren dat hij gaat vertrekken bij Ac.

Ik ben het helemaal met je eens dat ze beter een verdediger kunnen halen! Alex is daar zeker de juist man voor. Samen met Thiago Silva zou hij een super duo vormen, daarnaast is hij ookal is hij al 29 een verjonging in de defensie.

Ik geef je 4 sterren. Mijn complimenten met deze 1ste CE!

12 januari 2012 om 10:46

ja die 25 miljoen heb ik ook gelezen gisteren, echter, op het moment van schrijven was het meest genoemde bedrag nog 40/45 miljoen.
Verder bedankt voor de tips, en de beoordeling.

12 januari 2012 om 10:52

waar heb je dat bedrag gelezen dan? want dat is mij nooit ter oren gekomen.

12 januari 2012 om 11:08

bij de wandelgangen, PSG zou hem willen hebben voor 40 mln, daarvoor een club uit brazilie ook(al een tijd terug), en zo nog wel een paar. Daardoor leek mij 40 miljoen een logisch bedrag om te noemen

12 januari 2012 om 13:20

Jouw aanname dat Tevez 40-45 miljoen zou moeten kosten bij een definitieve overname vind ik zo gek nog niet. Ik heb ook alle berichten op VZ gelezen en ik had daar hetzelfde beeld van verkregen. Inmiddels is inderdaad duidelijk dat hij een stuk goedkoper zal zijn maar het noemen van het verkeerde bedrag kan ik je niet kwalijk nemen.

Even om te reageren op Mekic dat Alex geen goede optie is maar liever hummels of rolando ziet komen. Alex is vele malen goedkoper als Hummels die naar alle waarschijnlijkheid een fortuin moet kosten. Terwijl Rolando toch beduidend minder is als Alex. En porto kennende zal Rolando ook niet voor een appel en een ei vertekken.

Mooi geschreven 4 Sterren

vond het een leuk stuk, daarom 5 sterren. over de spelling en zo maak ik geen probleem van 5 sterren.

Leuk geschreven, al kan ik op veel punten mij niet vinden in jou zicht op Milan. Volg je dit seizoen de wedstrijden? Ibrahimovic en Pato spelen zelde samen in de spits omdat deze 2 elkaar niet goed aanvoelen. Om daar Tevez achter te zetten is natuurlijk een dramatisch idee. Robinho benoemen als flankspeler kan ik nog enigzinds begrijpen al is hij een zwerfende speler om de diepe spits. Ibrahimovic scoort veel dit jaar, maar waarvan erg veel penalty's. Ibrahimovic speelt meer in dienst van het team dan ooit tevoren en strooit met wereldpassen en assists dit seizoen dus om te zeggen dat hij te vaak voor eigen succes gaat en dat al helemaal in samenwerking met Tevez(die inderdaad wel heen klinisch is) niet goed zou gaan verwerp ik ook naar de prullenbak. Pato staat de laatste tijd stil en daarom is Tevez die vorig seizoen waarschijnlijk de beste spits van de Engelse Premier was een grote voorruitgang. Alhoewel ook een gok. Pato heeft veel talent en als hij zijn kansen krijgt word ook hij geweldig.

Dat nog even kort over het idee Alex. Niet in de basis bij Chelsea maar wel een versterking voor Milan? Lijkt me niet. Nesta en Thiagio Silva zijn beide veel beter en ik schat ook Mexes hoger in dan Alex. Daarnaast is Alex ook nog niet gelinkt aan Milan maar wel aan Juve waar ik hem overigens Bonucci er wel zie uitspelen maar als hij te maken krijgt met Chiellini die terug van de back positie naar het centrum wor gehaald ook bij Juve op de bank belanden. Barzagli is immers een wereldverdediger en de rots in de branding dit seizoen bij Juventus. Ik ga geen sterren geven simpelwel omdat ik mij niet kan vinden in je zicht op Milan. Maar iemand weinig sterren te geven voor zijn mening en inzet om een stuk te schrijven vind ik al helemaal ongepast! Mischien is dit stuk het voor mij net niet en weet je mij volgende keer wel aan te spreken! bedankt voor je 'expertise'

Allereerst: Leuk dat er meer mensen schrijven over mijn club, Milan! Dat doet me goed.. ;-)

Ik vind het een redelijke clubexpert. Je maakt duidelijk afwegingen, om vervolgens tot een standpunt te komen. Je kan zien dat je goed je best hebt gedaan, maar er zit nog veel verbetering in. Ik geef je drie sterren, omdat het je eerste is en omdat je enthousiast en leergierig bent. Naarmate ik meer kritischer begon te kijken, werd ik eigenlijk steeds minder positief. Maar dat geeft niet, ik vond het wel een leuk stuk.

Wat betreft het kritisch zijn. Daar word je uiteraard alleen maar beter van. Het stuk vind ik wat droog, wat je kan voorkomen door bijvoorbeeld meer stijlfiguren te gebruiken. Metaforen, anekdotes, et cetera. Een aantal mensen waardeert het 'makkelijke taalgebruik' en de kortheid, maar ik hou ook wel van stijlvol, niet-alledaags taalgebruik. Dat is echter smaak. Het wordt er in ieder geval wat frisser voor als je meer gebruikt maakt van retorische middelen. Ik sluit me ook aan bij andere reacties over de alinea-afwisseling. Tot slot zijn er inmiddels al weer ontwikkelingen: Pato blijft en gaat niet naar Psg, terwijl de Tévez transfer van de baan lijkt. Maar daar heb jij geen invloed op, geen probleem dus. Ik heb het stuk in ieder geval met plezier gelezen, ik vind je enthousiast. Ik had graag willen zien dat het meer hout zou snijden.

Voetbaltechnisch ben ik het vaak niet met je eens, overigens. Milan speelt helemaal niet met 'zlatan Ibrahimovic met Alexandre Pato en Robinho meer op de flanken en Kevin-prince Boateng erachter'. Milan speelt met twee spitsen, met daarachter een trequartista, meestal Boateng. Ik vraag me dan ook af in hoeverre je Milan volgt, aangezien dat altijd zeer duidelijk is.

Daarnaast lobby je voor Alex als nieuwe verdediger, aangezien Milan verdedigende versterking nodig heeft volgens jou. Dat denk ik echter niet. Vorig jaar verreweg het minste doelpunten tegen met dezelfde verdedigers. Daarnaast hebben ze net geïnvesteerd in Mexès en krijgen ze de laatste tijd heel weinig doelpunten om de oren. Maar met jouw voorstel zou je eventueel Mexès, Nesta, T. Silva en Alex als centrale verdedigers hebben, met nog meer mensen als back-up (bonera, Yepes). Dat is toch veel te veel van het goede? Dat geldt overigens ook voorin, met Pato, Robinho, Ibra, Cassano en Pippo. Wat dat betreft ben ik met je eens dat Tévez in ieder geval niet moet worden gekocht. Ik moet er trouwens niet aan denken dat Ibrahimovic weggaat over een paar jaar. Wat is hij belangrijk.

Ik ben benieuwd wat er nog gaat gebeuren. Persoonlijk hoop ik nog altijd op Montolivo..

zoals aangegeven door supersheva hierboven is vandaag nieuws gekomen dat pato weigert te gaan.

Waarom dat een ramp is voor milan:

A)omdat Pato een overgewaardeerde technisch beperkt , blessure gevoelig, matig scorende spits is met veel snelheid.
B) Tevez naar verwachting een veel hoger doelpunten rendement zou opleveren
C) Milan niet Milan zou zijn als ze Tevez ook bij definitieve overname zouden overnemen voor een schijntje en de verkoop van pato uiteindelijk een dikke 35 miljoen euro zou opleveren.
D) Tevez momenteel het plaatje van lastig mannetje heeft maar Milan altijd de lastige mannetjes weet te motiveren zoals het hoort en Allegri juist moeite heeft met Pato

Robinho is voetballend van meerwaarde maar zijn goal gemiddelde is schrikbarend slecht. cassano bij terugkomst zie robinho, pato onder allegri rampzalig.., inzaghi was de koning maar komt onder allegri niet meer aan bod,

Tevez zou juist een top deal zijn geweest!

ieder zijn eigen mening maar zo denk ik erover, maar het is iig leuk om te zien dat je over milan schrijft, vooral blijven doen!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

AC Milan

1692 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Lazio31
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
D. CalabriaVerdediger10
T. HernándezVerdediger11
P. KaluluVerdediger10
M. MaignanKeeper10
F. TomoriVerdediger10
I. BennacerMiddenvelder10
C. De KetelaereMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren