'Natuurlijk volg ik Arsenal nog altijd nadrukkelijk en met een andere blik'

Dinsdag, 10 januari 2012 om

MAASSLUIS - Hij speelde samen met Emmanuel Adebayor en Jack Wilshere. Ook maakte hij zijn opwachting in de afscheidswedstrijd van Dennis Bergkamp, tevens het eerste duel in het Emirates Stadium. Nu speelt Vincent van den Berg (22) echter alweer voor het derde seizoen in het shirt van hoofdklasser Excelsior Maassluis. Voor slapeloze nachten zorgt het zeker niet, alhoewel hij een profcarrière nog niet volledig uit zijn hoofd heeft gezet.

Door ERIK VAN HAREN

/

Een doordeweekse dag in januari. Van een horrorwinter is ook in Maassluis absoluut geen sprake. Een handje hier, een begroeting daar. Van den Berg lijkt vrijwel iedereen te kennen. De behendige Maasluissenaar is dan ook alweer even terug in het pittoreske stadje, onder de rook van Rotterdam. Tweeënhalf jaar is hij nu actief in het eerste elftal van het plaatselijke Excelsior. De tevredenheid regeert. “Ik moet alleen wat meer gaan scoren”, lacht hij. “Het niveau van zo’n vijf jaar geleden heb ik niet meer. Maar dat komt natuurlijk ook omdat ik nu minder train. Van de beslissing om hier weer te gaan spelen heb ik in elk geval nooit spijt gehad.”

Van den Berg studeert Communicatie en kan rondkomen van het zakcentje dat hij verdient met het voetballen bij de hoofdklasser in ‘zijn’ Maassluis. Maar goed, het had heel anders kunnen lopen. Een topseizoen in de jeugdopleiding van sc Heerenveen, zijn eerste in Friese dienst, zet hem medio 2006 definitief in de kijkers. Terwijl clubs als Borussia Dortmund en Aston Villa ook naar zijn diensten hengelen, kiest hij uiteindelijk voor topclub Arsenal. Niet geheel verwonderlijk natuurlijk. “Heerenveen gaf me geen jeugdcontract. Ze gingen er eigenlijk al vanuit dat ik weg zou gaan. Op zich een vreemde situatie dus. Het eerste bezoek aan Arsenal zal ik nooit vergeten. Ik was direct verkocht. Ik heb uiteindelijk twee keer gesproken met manager Arsène Wenger en het voelde direct goed. Dit was wat ik wilde.”

/

Van den Berg tekent een driejarig contract in Londen en zit de eerste maanden op een roze wolk. Het blijkt achteraf ook de enige topperiode in Londense dienst. Doordat de grote sterren actief zijn op het WK mag de aanvaller twee keer opdraven in oefenwedstrijden. Hij blinkt uit, krijgt aandacht in de media en wordt ook door de Franse hoofdtrainer openlijk geroemd. “Echt een droom. Ik speelde bijvoorbeeld mee in de opening van het Emirates Stadium, tevens het afscheid van Dennis Bergkamp. Het absolute hoogtepunt. Ik had op dat moment echt het gevoel dat ik tot mijn 35ste gegarandeerd een profvoetballersbestaan zou kunnen leiden. Het ging erg lekker en aan spelers als Wilshere kon ik me echt meten. Vervolgens speelde ik verderop in het seizoen ietwat minder, maar ik kon toch veel minuten maken in het tweede elftal.”

Het blijkt een voorbode op een moeilijke, vooral lange, periode. Halverwege zijn tweede voetbaljaargang bij Arsenal wordt Van den Berg verhuurd aan Go Ahead Eagles. Om zich te kunnen ontwikkelen in een eerste elftal. Een verrekte knieband gooit echter roet in het eten, waardoor hij in Deventer enkel tot een handjevol wedstrijden komt. Het seizoen erop loopt een verhuurperiode bij FC Zwolle, dit maal voor een vol jaar, al helemaal uit op een deceptie. Door de ziekte van Pfeiffer komt Van den Berg helemaal niet in actie. “Arsenal had toen weinig reden om mijn aflopende contract te verlengen. Logisch ook, ik had al anderhalf jaar nauwelijks gevoetbald. Op dat moment, in 2009, hoopte ik tijdens een stage bij Sparta Rotterdam nog een contract af te dwingen. Ik raakte echter weer geblesseerd, toen was ik er wel klaar mee. Bij Excelsior Maassluis heb ik toen het plezier weer kunnen hervinden. En vooral eindelijk weer kunnen voetballen.”

/

Gezien zijn fysieke gesteldheid kan Van den Berg ook in Maassluis aanvankelijk niet direct aan de torenhoge verwachtingen voldoen. Pas aan het eind van het seizoen bewijst hij zijn waarde voor de, destijds, eersteklasser. Ondanks een voorlaatste plaats op de ranglijst in de winterstop behalen de amateurvoetballers een periodetitel en wordt in de nacompetitie zelfs promotie naar de hoofdklasse afgedwongen. Na een prima eerste seizoen (vijfde), gaat het dit voetbaljaar een stukje minder. “Het was erg frustrerend dat ik het lang niet kon waarmaken, maar ik had nog een enorme achterstand. Ik ben heel blij met het niveau dat ik nu haal. Blij ook vooral dat ik weer wekelijks aan spelen toekom. Ik ga er niet van uit, maar misschien kunnen we in de derde periode nog verrassen. Er gebeuren bij deze club namelijk altijd verrassende dingen.”

Toch is het een hele overgang. Enkele jaren geleden leefde hij, na enige tijd gewoond te hebben bij een gastgezin, in een mooie Londense buitenwijk met ploeggenoten als landgenoot Nacer Barazite en Cesc Fàbregas. Nu vindt hij zich terug op sportparken in Nederland, niet eens op het hoogste niveau in het amateurvoetbal. Hij ziet het niet als enorme diskwalificatie van zijn eigen kwaliteiten. Daarvoor is het respect voor het huidige niveau te groot. Toch droomt hij stiekem in zijn achterhoofd nog van een profcarrière. Niet als toptalent, maar als laatbloeier. “Ik heb het nog niet helemaal uit mijn hoofd gezet. Ik ben nog niet afgeschreven. Binnen drie jaar zou ik zo maar nog een mooie stap kunnen maken. Toch moet je zeker in deze tijden afvragen wat verstandig is. Op een club in de marge in de Jupiler League zit ik echt niet te wachten. Vorig jaar hebben we op trainingskamp nog een wedstrijd gespeeld tegen Telstar. Wonnen we met 5-2, terwijl we de avond daarvoor nog met z’n allen gingen stappen.”

/

Het moge duidelijk zijn. Zeker de Jupiler League, afgezien van enkele hoogvliegers, is voor menig topamateurvoetballer geen echte drijfveer meer. Van den Berg onderstreept dat. “De kloof tussen de ere- en eerste divisie wordt steeds groter, terwijl het amateurvoetbal steeds interessanter wordt. In de top van het amateurvoetbal is het niveau vaak hoger en is het financiële plaatje ook een stuk aantrekkelijker, terwijl je daarnaast een maatschappelijke carrière kan opbouwen. Het zou voor iedereen beter zijn als er ook daadwerkelijk clubs gaan promoveren vanuit de topklasse, maar dan denk ik wel dat de regels versoepeld moeten worden.” Weloverwogen beslissingen zal Van den Berg in ieder geval altijd maken. Wat hij in Maassluis heeft, pakt niemand hem af. De gemoedelijkheid, de rust. Heel snel zal hij dat niet opgeven. “Dit is mijn plek. Barendrecht is bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde topklasser, maar dat is toch alweer een halfuur rijden. En met Excelsior hebben we een talentvolle groep met ook bekende oud-profs als Sieme Zijm, Wouter Gudde en Kevin Vink in de gelederen. Daarmee kunnen we de komende jaren ook doorgroeien. De jeugdopleiding hier is top en de meerderheid van het eerste elftal is hier ook begonnen. Een ideale mix dus.”45 reacties (laatste reactie door huntie020)

Waarom ga je in godsnaam op zo vroege leeftijd naar Engeland toe en al helemaal Arsenal. De kans dat je bij een Nederlandse club doorbreekt is veel groter. Ten eerste is Arsenal een grote club en de kans dat je doorbreekt is klein. Als je bekijkt hoeveel talenten of aankopen er elke keer zijn, daar schrik je van als talent in de jeugd.

Had gewoon een paar stappen terug gedaan en bij een Nederlandse middenmoter begonnen.

10 januari 2012 om 11:45

Bij een Nederlands club kan je ook geblesseerd raken , de ziekte van Pfeiffer krijgen en je contract niet verlengd krijgen. Sterker nog, die zaken overkwam Van den Berg juiste bij een Nederlandse club.

10 januari 2012 om 18:16

precies deze jongen had gewoon pech, maar heeft 1 geluk gehad.. hij heeft wel een contract kunnen tekenen bij Arsenal... wedden dat zijn huis nu is afbetaald!

10 januari 2012 om 22:15

Nou dat zal wel mee vallen.
Of denk je dat iedere jeugdspeler van arsenal miljoenen verdient?

10 januari 2012 om 22:22

@schorpioen

Natuurlijk heb je gelijk dat zijn huis nu is afbetaald; financieel is waarschijnlijk elke transfer op jonge leeftijd wel te begrijpen en vanuit dat oogpunt ook te billijken. Maar mensen die echt leven voor de sport, die werkelijk weten wat ze kunnen, dat ze hun doelen gaan bereiken, zullen slagen en uiteindelijk 'binnen' zullen lopen, dat zijn de echte topsporters!
Ik zie het meer als zwakte als je afwijkt van de weg der geleidelijkheid. Er zijn legio scenario bekend van voorbeelden hoe het niet moet op die manier. Juist als je twijfelt aan jezelf of uitgaat van de mogelijkheid dat pech of ongeluk jou treft, kun je het grote geld en de glamour niet weerstaan. Terwijl de Eredivisie een perfecte leerschool is, een ideale opstap naar het buitenland!

Stel dat Wesley Sneijder al na één seizoen Ajax voor pakweg Real Madrid had gekozen. Waarschijnlijk was hij dan één van de zovele exoten geweest en niet dat uitzonderlijke talent van Ajax. Niet onwaarschijnlijk kreeg hij daar dan af en toe speelminuten, maar werd hij overspoeld door de gehaalde, meer gearriveerde profs. Bij Ajax niet. Bij Ajax lag de ruimte voor hem, was er vertrouwen en waren de omstandigheden ideaal om te slagen. En Sneijder twijfelde niet en kreeg een loopbaan waar je u tegen zegt!

10 januari 2012 om 23:02

@wve...

Nou... een 300,000 krijgen ze wel per seizoen en dat 3 jaar. Huis en auto krijgen ze.
En voor 450,000 heb je een mooi huis!

@gomes1psv...

je hebt helemaal gelijk.. als vader als ik die keus moet maken voor/met mijn zoon... dan is dat nog niet zo makkelijk.
Dus kan ik er ook begrip voor hebben.

10 januari 2012 om 23:47

Maar deze jongen kon niet binnen lopen door bepaalde omstandigheden
Dat zijn dingen die nu eenmaal gebeuren in het leven, de één slaagt de ander heeft pech
Maar volgens mij komt dit niet doordat hij geen inzet heeft getoond
Ook op jeugdige leeftijd naar een ander land vertoeven is toch al een hele stap
Dus hij heeft het geprobeerd, en heeft toch aardig wat in zijn bagage mee teruggenomen
Iets dat niet iedereen van zijn leeftijd heeft meegemaakt
Dus dit heeft niets te maken met niet leven voor de sport of je vergelijking met Sneijder
Die heeft in het begin niet de obstakels gehad die deze jongen een carriere wel in de weg hebben gestaan

10 januari 2012 om 12:32

"ten eerste is Arsenal een grote club en de kans dat je doorbreekt is klein."

Hij was een enorm talent. Als je dan gescout wordt door Arsenal, mag je ook wel het zelfvertrouwen hebben dat je een kans hebt om het eerste te halen. Hij is door blessures niet doorgebroken, dus heeft gewoon pech gehad.

10 januari 2012 om 16:46

Tuurlijk ga je dan naar Arsenal. Ten eerste de kans van je leven, en het is een grote club, dus weet je dat je minder snel voor het eerste elftal zal uitkomen.
Maar de jeugdopleiding van Arsenal (en trouwens spelen in het 2e elftal van Arsenal ook) lijkt me toch even een niveau hoger, waar je misschien nog wel meer leert.

Dat Arsenal hem vervolgens verhuurt is voor hem natuurlijk ook om zo het gevoel te hebben dat je toch wel in het eerste ergens kan spelen, en ook om een zeker wedstrijdritme op te bouwen want als je telkens tussen 2de elftal en jeugd in bungelt heb je ook geen vast ritme.

Hoop echter dat hij nog steeds door een Nederlandse middenmoter wordt 'gescout' en het alsnog gaat maken, dat gun je zo'n jongen wel na al die ellende. Althans ik wel. Zou mooi zijn voor hem als ie toevallig dan net zijn studie heeft afgerond.

"vorig jaar hebben we op trainingskamp nog een wedstrijd gespeeld tegen Telstar. Wonnen we met 5-2, terwijl we de avond daarvoor nog met z’n allen gingen stappen"

Fijn, nu moet ik mijn toetsenbord schoonmaken omdat ik tijdens het eten hard moest gaan lachen om deze zin!

On: Zo snel kan het dus gaan, van Top talent bij de Gunners, naar de vergetelheid. Gelukkig heeft van den Berg hollandse nuchterheid en met deze mentaliteit redt hij het wel in de maatschappij en misschien zelfs nog wel bij een profclub.

Als je het stuk goed leest begrijp je ook waarom hij naar het buitenland is gegaan. Gewoon een kwestie van het hele stuk goed lezen en ff laten zakken.
Dat je het er niet mee eens bent is te begrijpen, ieder zijn mening.

Erg jammer voor die jongen dat het zo gelopen is.
Hij heeft er niet zo veel aan kunnen doen. Blessures kunnen je enorm afremmen en de ziekte van pfeiffer op die leeftijd is ook erg ongelukkig. Maar goed toch mooi voor die jongen dat hij het plezier weer heeft gevonden in Maassluis en misschien maakt hij snel de stap naar een topklasser. Amateurvoetbal kan ook heel mooi zijn en hij kan daarnaast gewoon blijven werken, naar school gaan en al dat soort dingen.

Succes!

Vind het wel mooi dat die zo nuchter is gebleven.al helemaal als je ziet wat wilshere en adebayor hebben bereikt ,daar had die ook zomaar tussen kunnen zitten ,het is een harde wereld waar je gewoon geluk moet hebben.

Als hij echt een drijfveer heeft zou die minimaal naar Barendrecht gaan. Dat hij dat 'al een half uur rijden' zwaar vind is al helemaal lachwekkend. Wel op jonge leeftijd naar Londen, maar een half uur rijden naar Barendrecht is te gek. Kortom, die jongen heeft de handdoek al gegooid en alleen als clubs hem ophalen zal die het nog maken. Van een intrinsieke drijfveer lijkt geen sprake meer.

Jammer voor deze speler, maar zo is het leven.

Ja hoor een halfuur rijden is ver? Kom op zeg. Met de beloftes heeft hij toch hopelijk wel verder gereden lijkt me. Een halfuur is toch gewoon om de hoek? Het lijkt erop alsof hij maar gekozen heeft voor lekker feesten en rustig aan en dat hij er niet alles aan doet om terug te keren op betaald voetbal niveau. Dat is zijn goed recht.

Ik weet precies wat hij bedoeld met de blessures. Het kan er daadwerkelijk voor zorgen dat je zelfs achteruit gaat in kwaliteiten. Ik ben pas 17, maar heb de afgelopen 3 jaar bijna 1,5 jaar aan de kant gestaan met liesblessures. Hierdoor zal ik nooit meer mijn specifieke eigenschappen kunnen gebruiken die ik eerst wel kon. Ik ben geen geweldige voetballer maar een type Walcott. En door die liesblessures ben ik echt achteruit gegaan qua startsnelheid en dergelijke. Geen idee hoe, maar het is zo waardoor profvoetbal voor mij nooit meer haalbaar zal zijn. En zo zal het denk ik bij hem ook zijn. Blessures hebben hem dusdanig afgeremd dat zijn ontwikkeling ook stopte. Zie je hoe snel het eigenlijk kan gaan he.. Zonde dit, wat ik altijd over hem hoorde was erg lovend en als we zijn woorden mogen geloven had hij best van toegevoegde waarde kunnen zijn als hij zich daadwerkelijk met Wilshere kon meten, waar ik wel moeite mee heb om te geloven maar ala. Blijft zonde, zo iets.

10 januari 2012 om 18:21

Ik kan bijna niet geloven dat je dat op 17 jarig leeftijd niet meer terug kan krijgen.
Dat jij je start snelheid kwijt ben is toch niet zo gek... veel van je spieren zijn inactief , maar met hard werken vooral veel specifieke trainingen doen... moet het echt terug kunnen komen hoor.
Daar ben je nog echt te jong voor!

10 januari 2012 om 23:04

Nee, reden hiervan met name was omdat ik ben uitgegroeid en me liezen schijnbaar dusdanig kapot zijn gemaakt, dit ook omdat ik ook kickbox. Ik heb er écht lang uitgelegen door die blessures he. Heeft me iets meer dan 2 maanden trainen gekost om weer een wedstrijd te kunnen spelen en 't heeft volgens het ziekenhuis dusdanig veel schade geleverd dat ik wel gewoon kan blijven sporten en dergelijke maar dat het altijd een zwakke plek blijft en dat er een kans in zat dat ik niet meer de acceleratie van eerst terug zou kunnen krijgen. Wat uiteindelijk inderdaad het geval bleek te zijn. ;

10 januari 2012 om 23:07

oh ok.. jammer om te horen.
maar goed.. je bent nog jong en het menselijk lichaam kan je nog verbazen.
Maar veel succes ermee!;

11 januari 2012 om 10:57

Klopt, maar de kans dat ik door heel veel trainen het alsnog kan tillen naar het niveau wat ik hiervoor had is nagenoeg nihil. Kijk, ik ben wel iets sneller e.d. geworden dan 3 jaar geleden wat uiteraard logisch is maar dat scheelt niet zo heel veel. Had altijd een grote voorsprong op mijn leeftijdsgenoten qua snelheid maar dat verschil is dusdanig veel kleiner geworden dat het eigenlijk niet meer haalbaar is omdat ik het altijd van me snelheid moest hebben. Maar hé, zoals vd Berg hier al zegt, plezier gaat voorop! Ik golf ook en wellicht dat ik daar iets verder in kan komen haha.

Ongelofelijk eigenlijk hoe ver de jongen terug is gezakt. eerst gewoon het grote Arsenal en nu rond dwarrelen in de sportparkjes van Nederland. wat een verschil. erg jammer natuurlijk.
maar dit is dan tot nu toe een kapot gemaakt talent.

10 januari 2012 om 13:10

Door wie, door Arsenal? Of omdat zijn fysieke gestel hem in de steek liet?

Zo ken ik twee jongens die bij Groningen mochten komen. De eerste mocht in NL met Barca (onder Cruijff) twee weken meetrainen en had vervolgens diverse Nl'se sub(top)clubs voor het uitzoeken. Kwam niet door de medische keuring van Groningen en was vervolgens bij alle betaalde clubs uit beeld. De ander brak zijn been in een stagewedstrijd, einde kans op een profcariére. Een beloftespeler werd geconfronteerd met een hernia, dag zei Vitesse nadat hij daar zijn hele leven had gevoetbald met als hoogtepunt een plek op de bank uit tegen Feyenoord.
Vervolgens speelt hij niet hoger dan 4e klasse zondag, omdat hij daar maar 1x hoeft te trainen om zo zijn geliefde spelletje te kunnen blijven spelen.

Je moet er dan ook uithalen wat er in zit, voor je het weet is het afgelopen.

10 januari 2012 om 13:45

Tja om te slagen in het voetbal wereldje heb je niet alleen talent nodig maar ook een dosis geluk en doorzettingsvermogen.

Neem nou eens Del Piero de beste man was gewoon een vrachtwagenchauffeur voordat die werdt ontdekt door Padova, maar mede door z'n liefde voor het spel en doorzettingsvermogen is hij nu een boegbeeld geworden voor de Bianconeri.

En zo zijn er eigenlijk wel meer voorbeelden.

10 januari 2012 om 18:32

Hoe dat dan? Del Piero was 18 toen hij naar Juve ging en 16 toen hij werd opgenomen in de selectie van Padova. Vind het wel een interessant verhaal!

Ik vroeg me al af met deze jongen was gebeurd hoorde vroeger mooie verhalen over hem. Jammer genoeg heeft zijn lichaam in de steek gelaten. Want als hij niet zoveel last had van blessures dan had hij bij Arsenal of andere profclubs terechtgekomen

Mensen zeggen hier wel de gehele tijd hij had niet zo snel naar het buitenland moeten gaan. Maar ik vind dat spelers door zo'n uitstap wel hun beter maakt. Hun kunnen de school afmaken in Engeland en zo'n zestien jarige kan wel vaak een ton euro of meer verdienen. Meeste mensen hier op VZ zullen nooit zomaar tonnen verdienen en helemaal al niet op hun zestiende. Ik zou wel de keuze hebben gemaakt.

10 januari 2012 om 13:49

Wie zegt dat hij die blessures niet gehad had als hij niet naar Arsenal was gegaan?

erg jammer van hem, speel nu al 2 seizoenen tegen hem in de hoofdklassen en heeft wel een groote naam in voorbereidingen alleen in het veld valt het allemaal reuzen mee

Sommigen zijn ook gewoon niet geschikt voor het engelse voetbal. Als je in je groeijaren ineens overstapt op een totaal ander trainingsintensiteit, dan vraag je er ook om. Je moet je lichaam kennen. Het is gewoon veel fysieker en veel meer lopen daar. Kuyt is een echte geschikte engelse speler. Aissati niet. En deze speler zit qua bouw en fysiek in de categorie Aissati.

Buiten dat, er kan niet genoeg gehamerd en gewezen worden op onze beste voortgebrachte voetballers, en de weg der geleidelijkheid die zij doorliepen door te blijven in NL. Dat achterna jagen van sprookjes en geld bij grote clubs als jeugdspeler is als spelen in de loterij. Enorm kleine kans op sportief succes.

10 januari 2012 om 22:36

Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam. Daar trainde hij vooral mee en deed hij mee met Arsenal U17/18. Hij kon zich op die leeftijd goed genoeg aanpassen en omdat hij snel geblesseerd is betekent dat nog lang niet dat hij het niet zou kunnen redden daar. Hij heeft gewoon veel ongeluk gehad, vooral met Pfeiffer. Een andere speler bij Arsenal, Lansbury, was ook een groot talent en kreeg dat ook en zal het door die ziekte waarschijnlijk ook niet meer redden om bij het eerste van Arsenal te komen.

Het is echt een groot broodje aap-verhaal wat je ophangt met trainingsintensiteit enz. Het lichaam zal zich daar heus wel aan aanpassen. Aissati is al een stuk ouder dan dat Van Den Berg toen was. Je scheert alles veel te veel over een kam en gaat te kort door de bocht.

Off:jeghhhhh Excelsior Maassluis ik speel zelf voor Mvv 27 (maasland) elke voetbalclub uit Maassluis is direct een rivaal maar grootste hekel blijven we toch aan Excelsior hebben!!!

On:gun het die jongen wel maar hij is gewoon te vroeg weg gegaan had gewoon net als ze dorpsgenoten(maassluis is officieel nog dorp) gewoon lekker in Nederland moeten blijven op jonge leeftijd zoals Adnan Bajic en Pieter Langedijk doen (zat bij Adnan in klas en zit nu bij pieter in klas beiden spelend voor Sparta).

13 januari 2012 om 11:01

Jahoor ik hoor het al, zo'n typische domme Maasland reactie!

Ten eerste is Maassluis (sinds 1811) gewoon een stad, met een eigen gemeente. Kun je van Maasland niet zeggen...
Ten tweede heeft hij een enorme kans aangeboden gekregen die elke voetballer zou moeten aannemen. Trainen samen met de allergrootsten, wat wil je nog meer? Maar ik kan me voorstellen dat dat voor de beperkte Maaslandse geest lastig te bevatten is.

13 januari 2012 om 18:12

Maassluis heeft het Recht gekregen zich een stad te noemen maar heeft geen stadsrechten gekregen en is daarmee officieel nog altijd een dorp zoek maar na in register via internet kom je der niet ik had weddenschap met leraar geschiedenis om te bewijzen. ten tweede denk ik dat het nog altijd beter is om je in Nederland te ontwikkelen en dan naar buitenland te gaan als dat je direct zo'n grote stap onder neemt ik gun het die jongen echt wel.

Leuk hoor, zo'n jongen bij Arsenal, maar om dit artikel nou constant weer naar boven te zetten maar met een andere kop, plaats dan iets anders Vz.

On: Nooit van deze jongen gehoord, maar van wat ik hoor en lees moet hij zich eerst maar eens bewijzen op een hoog niveau in Nederland. Typisch waarschijnlijk een geval van te vroeg naar het buitenland gegaan.

10 januari 2012 om 22:37

Heb je het dan wel gelezen? Hij geeft toch duidelijk de redenen? Pfeiffer en blessures. Daar kan Arsenal niets, maar dan ook echt helemaal niets aan doen.

Overigens doet Voetbalzone dit omdat het een interview is en dit is best speciaal, zeker omdat het interview komt van iemand van Voetbalzone.

Zonde van zoon speler het was een groot talent maar blesures verpeste het voor hem

Hoeveel pech heeft deze arme jongen, eerst denken dat je een pro wordt en dan door ongelukkige achtereen volgende blessures en een rot ziekte dat aan je freaking neus voorbij laat gaan! En natuurlijk ging hij naar Arsenal ook al was dit niet verstandig maar hij was nota bene 16-jaar. Zou jijzelf niet gaan dan als je op zo'n leeftijd dit aanbod krijgt? Vraag je dat eens af en geef hem dan ongelijk. En nu voetbalt hij weer voor zijn plezier, ook leuk toch!

Wat kan je zo'n jongen verwijten? Dat hij te vroeg naar het buitenland is gegaan?
- Heerenveen wilde hem geen jeugdcontract geven
- Arsenal komt (een jongensdroom!)
- Tevens kan hij naar Aston Villa en Dortmund
- Heeft een geweldig leven gehad in London
- Met geweldige spelers gespeeld
- Niemand pakt hem dit meer af!

Die jongen heeft veel blessureleed gekend en om door te breken heb je geluk nodig! Ze geven hem niets voor niets een drie-jarig contract.. Maar goed, als je alles tegen hebt zitten en je loopt langdurige blessures (en ziekte) op dan is er weinig aan te doen..

Toch wel indrukwekkend, dit verhaal. Zo snel kan het dus gaan met een paar blessures op bepaalde momenten. Denk niet dat deze jongen nog dat terugkeren. Is niet superjong en als hij nu nog bij de amateurs speelt. Al gun ik het hem wel na zo'n verhaal, en zal hij vast talent hebben, anders speel je niet bij Arsenal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 18 november
Tottenham Hotspur gaat een bod van veertig miljoen euro uitbrengen op Nicolò Barella. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren