Knien in ut zoer!

25 december 2010, Kerkrade. Het was Eerste Kerstdag, de dag waarop ik jaarlijks een bezoek richt aan mijn grootouders. Grote witte vlokken vielen in rap tempo naar beneden en toucheerden geleidelijk het raam waardoor ik naar buiten keek. Op het moment dat de trein weer begon met rijden, zou mijn eindbestemming weldra in zicht zijn. De volgende halte moest Kerkrade zijn. Enige tijd later begon de trein af te remmen en stopte met piepende remmen aan een klein verlaten perronnetje. Het krakkemikkige gebouwtje moest het station voorstellen, maar was nauwelijks te zien door de grote mistflarden die sierlijk om het gebouw heen hingen. Het was nagenoeg donker geworden en nergens scheen ook maar enig licht naar buiten.

IJssplinters zo groot als grammofoonplaten waaiden in mijn gezicht. In de verte naderde een man uit vroegere eeuwen. Zijn schim ontwaarde naarmate de persoon dichterbij kwam. Met zijn middel hing hij haaks over een lange wandelstok, terwijl zijn grijzende haar als staalwol rond zijn kale kruin stond. Hij droeg een veel te grote trui rond zijn magere lichaam en manoeuvreerde zich als een bejaarde slak richting de locatie waar ik mij bevond. Ik drukte mijn opa zachtjes tegen me aan, bang dat ik ieder moment elk bot in zijn tedere, verjaarde lijf kon vermorzelen. Samen liepen we over het marktplein naar het huis van mijn grootouders, terwijl het knerpend geluid van verse sneeuw als engelengezang de boventoon voerde.

Eenmaal binnen in de piepkleine, knusse huiskamer zorgde het haardvuur voor een aangename temperatuur. De tafel die in het midden gepositioneerd stond was sierlijk gedekt met een vaas witte rozen, die fel afstak bij het bloedrode tafellaken. Midden op tafel stond een grote pan die een aangename, maar zure lucht verspreidde. Oma kwam aangelopen met ovenhandschoenen aan en even hoorde ik haar zachtjes een onbekend melodietje neuriën. Ze opende het deksel van de pan en zei toen met een brede grijns: “Kiek ‘ns jong, speciaal veur dich! Knien in ’t zoer!” In de pan dreef een dood stuk vlees dat ooit een konijn moest voorstellen. Het leek heel even alsof het konijn me aankeek, ook al was de dood allang ingetreden in zijn hulpeloze lichaam. Het was een herkenbare blik. Zoals wanneer ik een naam vergeet die ik honderd keer geweten had, die op de punt van mijn tong lag en die niet alleen niet wilde verschijnen, maar zich bij iedere poging om hem te grijpen verder onttrok.

Predrag Filipovic was een aandoenlijke voetballer in zijn tijd bij Roda JC Kerkrade. Zijn tricot was altijd een maat te groot voor zijn ondervoedde lichaam en zijn Slavische ogen toonde een onheilspellende blik. Mede door zijn gekke konijnenloopje, zijn grote voorhoofd en zijn flaporen verdiende hij van de supporters de bijnaam ’t Knien, het Konijn. De Montenegrijn streek in 2002 neer bij Roda JC Kerkrade nadat bestuurslid technische zaken en huisbankier Ome Nol besloot om de portemonnee te trekken voor deze linkervleugelverdediger. Filipovic zou zijn geldwaarde niet verloochenen, aangezien hij in drie seizoenen maar liefst 101 keer in actie kwam voor De Koempels.

Met name in zijn laatste seizoen etaleert de linksbenige cultheld zijn pure klasse. Hij presteert zelfs zo goed dat Guus Hiddink hem naar topclub PSV wilt lokken om de vertrokken Young Pyo Lee te doen vergeten. Later zou blijken dat deze transfer zou afketsen wegens een te dunne spoeling in de achterhoede bij Roda JC. De meervoudig jeugdinternational beschikte zowel over de kwaliteiten van een antieke- als een moderne linksback. Pipo had de snelheid van een jongvolwassen vuursalamander. Bovendien was hij er niet vies van om wekelijks via de zijlijn op te stomen, terwijl zijn directe tegenstander van hop naar her moesten hollen. Het was in die tijd geen pretje om rechteraanvaller te zijn, aangezien Filipovic de speler in kwestie dikwijls liet uitzien als een regelrechte amateur. Tevens was hij gezegend met een dodelijk poeier in zijn linkerbeen getuige de wedstrijd tegen NEC. Een afvallende bal bij een hoekschop van Kevin van Dessel werd omgetoverd tot een schoonheid van een treffer. Hij besloot om de bal vanaf 25 meter te schieten met als gevolg dat een ware kanonskogel, met de snelheid van een meteoriet, in het vijandelijke doel vloog. Dit onvergetelijke zondagsschot zal ongetwijfeld in de geschiedenisboeken gaan als een van de meest fraaie doelpunten ooit, geproduceerd door Roda JC Kerkrade.

Men zou kunnen stellen dat de dagen van Filipovic geteld leken met de komst van der Harter Hund, Huub Stevens. Helaas geraakte Predrag Filipovic na zijn vertrek uit de Mijnstreek volkomen uit de vergetelheid. Na achtereenvolgens SC Lokeren en FCV Dender te hebben versleten strijkt ’t Knien in het jaar 2008 weer neer op het vertrouwde nest waar zijn Europese avontuur begon, Eendracht Aalst. Ik heb als klein jongetje kunnen genieten van een van de beste linksbacks die wij Kerkradenaren ooit hebben meegemaakt. Hij was een voorbeeldprof met een hart van goud. Zijn wonderschone linkerbeen, onnavolgbare rushes langs de zijlijn, het ware leiderschap en zijn onvoorstelbare uithoudingsvermogen zullen voor altijd in mijn gedachte blijven.

De konijnenbout was al enige tijd haar temperatuur aan het verliezen in de eveneens ijskoude jus. Het stuk vlees lag daar bewegingsloos op mijn ivoorwitte bord. Opa was inmiddels al begonnen aan zijn derde stuk vlees. Na elk hapje veegde hij zorgvuldig en met een uiterste precisie zijn mondhoeken schoon. “Wat is er, kindje?”, oma begon altijd Nederlands te praten wanneer ze bezorgd was over mij. “Je begint toch niet ziek te worden door dat rampzalige weer buiten, hè? Heb je wellicht meer zin in een getrokken ossenstaartsoep?” Ik keek nogmaals naar mijn bord, maar ik kon het simpelweg niet om de bout aan mijn lippen te zetten. Ik zag opa vanuit mijn ooghoek reikhalzend staren naar mijn vlees. Ik schoof mijn bord met een ongekende souplesse richting mijn grootvader die zonder aarzelen het laatste boutje gulzig tot zich nam. Hij pakte vervolgens oma’s rimpelige hand en zei met volle mond: “Schat, knien is werkelijk waar het beste wat me ooit overkomen is, na jou dan!” Ik legde mijn hand op zijn schouder en sprak toen met een knipoog: "Hier ben ik het nou roerend mee eens, opa!"

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 36 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3000+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door thepope)

Wat een goed stuk zeg !
Ik bedoel, de inleiding zorgt gewoon dat je verder leest, en ook nog is makkelijk.
Je schrijfstijl is in mijn ogen fenomenaal, jij hebt een talent in je vingers waar menig ''clubexpert'' van droomt, ik zou zeggen, blijf door schrijven. Want talent heb je zeker

6 januari 2012 om 13:21

Bedankt voor de feedback en natuurlijk de sterren ;

Geachte leden,

Dit is pas mijn 2e artikel in mijn nog prille loopbaan als begenadigd schrijver. Ik hoop dat jullie hier rekening mee kunnen houden!

Groetjes Goldfish, een vis met een missie.

7 januari 2012 om 18:14

Een prille carriere en toch al begenadigd, hoor je niet vaak ;

Ik vind het een leuk stuk, altijd leuk om iets te lezen over een onderwerp (roda/fillipovic) waar je nog net veel vanaf wist.

5 sterren overigens

Ten eerste wil ik zeggen dat je mij absoluut niet teleurgesteld hebt. Wat kun jij goed schrijven zeg, mijn complimenten! Ik heb toevallig op youtube nog eens wat wedstrijden van Roda gekeken van 9 jaar terug. De beelden die ik van Filipovic zag spraken mijn eigen beelden tegen. Ik kan me nog herinneren dat ik als een kleintje op de tribune zat en hij weer de zoveelste voorzet richting Oost 13 schoot. Als ik dan de beelden zie, merk je pas echt dat hij best kon voetballen. Hij had een goed schot en zijn voorzetten waren zo slecht nog niet. Jij hebt dit, toevallig misschien, nu in een prachtig geschreven stukje laten zien. Nogmaals mijn complimenten, ga zo door! Ik kijk al uit naar je volgende stuk.

Erg mooi geschreven. Filipovic kende ik totaal niet (en vele anderen waarschijnlijk ook niet) en alle informatie die je daarover geeft, is voor mij dus nieuw, wat het nog makkelijker maakt om door te lezen.

Twee kleine puntjes: het stuk is niet helemaal foutloos geschreven (ook al is eigenlijk geen enkel stuk dat), met één echte fout: 'zijn schim ontwaarde naarmate de persoon dichterbij kwam'. Ontwaren kun je zo niet gebruiken, ontwaren heeft altijd een lijdend voorwerp, tenzij je het passief gebruikt, maar dat deed je hier niet. ; Dus of je ontwaart de schim, of de schim ontwaart jou, maar de schim ontwaart niet zomaar.

Andere puntje is dat slechts drie van de zeven alinea's iets met voetbal te maken hebben, maar aangezien het is goedgekeurd door VZ, geef ik je met name voor je mooie schrijfstijl 'gewoon' 5 sterren. ;

Blub blub, wat een goed stuk! Echt geweldig geschreven, had ook niets anders van jou verwacht. Ik heb geen fouten kunnen vinden. Ik kende Filipovic niet, dus weer wat geleerd. Ga door met schrijven, want het is geniaal.

5 sterren.

6 januari 2012 om 14:25

Bedankt voor de sterren, Lapulga! Gelukkig zijn er in dit prachtige land ook nog wezens die mijn werk normaal kunnen beoordelen en mij niet beoordelen op mijn ras. De twee snotneuzen hierboven zullen hun lesje wel geleerd hebben als ze een ban naar hun hoofd geslingerd krijgen.

Mvg,
Goldfish.
- een vis met een missie

6 januari 2012 om 14:28

Geen probleem onze beste vis op Voetbalzone. Echt onzin wat hun deden. Ach, zulke mensen zijn er ook he. Kun je niks aan doen. Jammer dat de sterren niet weg kunnen worden gehaald, moet Voetbalzone echt veranderen zeg.

Hey Goldfish,

Trek je niets aan van het commentaar van die twee hierboven, we weten allemaal dat jij een echte Roda-fan bent en niet Elsalvador bent ( die voor Heracles is en dus nooit zulke stukken zou kunnen schrijven over Roda JC ) Ga lekker door met schrijven zoals je dat nu hebt gedaan en laat die mensen die je stuk niet willen beoordelen zoals het hoort lekker achter wegen.

Het verhaal is leuk om te lezen, vooral omdat ik Filipovic niet ken.

Alleen vind ik het verhaal iets te geromantiseerd. Dat wil zeggen dat het te lang over je reis, je opa e.d. gaat. Ik weet dat h het om het konijn draait, maar toch had ik iets meer inhoud verwacht.

Het leest trouwens wel makkelijk weg.
Ik heeft hiervoor 4 sterren!

Ik ben Goldfish' broer en zou normaal geen beoordeling voor deze CE mogen geven, maar ik compenseer de trieste figuren hierboven even. Ik kan het jullie met honderd procent zekerheid zeggen dat hij geen El Salvador is.

5 sterren!

Ik lees lang niet alle CEs en reageer bijna nooit, maar dit vond ik echt een goed stuk.

5 sterren!

Heel mooi geschreven jou CE zijn altijd wel boeiend deze CE vond ik boeiend omdat ik nooit gehoordt had van Filipovic mooi stuk

4 sterren!

Bedankt voor de 5 sterren! Gelukkig voor mij drukte je waarschijnlijk op eentje te veel! haha

Heel goed geschreven. Met name prettig dat je het verhaal leesbaar houdt, wat niet altijd makkelijk is met zulk beeldend taalgebruik. Ik heb er een hekel aan als beeldend taalgebruik zorgt voor onleesbaarheid, echter hier is het goed ingepast en blijft het een vloeiend verhaal. M'n complimenten. Mooie stijl en erg prettig om te lezen.

Woehoe toontje99 geeft me een compliment over mijn schrijfstijl

U bent de prins van het clubexpertsgilde! Dit doet me zeer veel deugd.

Groetjes Goldfish, een vis met een missie.

Ik blijf het knap vinden dat deze vis in staat is een goede Ce te tikken. Hij schijnt in zijn vissenkom een computer te hebben staan.
Maar een zeer leuk stuk, vijf sterren voor deze vis.

Vind dit echt mooi op te lezen ben zelf ook Roda supporter en kan echt genieten van de Ce's van jou. Ga zo door vond het echt mooi om te lezen daarom 5 sterren van mij!

Geen slechte CE, maar niet geheel mijn soort manier van schrijven. Zinnen als 'ijssplinters zo groot als grammofoonplaten' of 'terwijl zijn grijzende haar als staalwol rond zijn kale kruin stond', daar ben ik niet echt van moet ik zeggen. Zo te zien zijn er ook veel mensen die het wel mooi vinden, alleen ik vind het iets té. Maar dat je goed kan schrijven, mag duidelijk zijn. Daarom 4 sterren!

Leuk stuk over een van de beste backs van Roda, al vond ik Marcel de Jong ook dichtbij komen.

Helaas gaan er vier alinea's over je opa en oma en gaan er maar 3 over Roda. Ik snap dat je probeert de lezer aan te trekken, maar ik vind het net iets teveel van het goede.

6 januari 2012 om 18:12

je geeft even veel sterren als er alinias over roda gingen dus dat zou ongeveer beteken dat jij altijd 0 sterren moet krijgen met die onzin wat jij altijd schrijft

6 januari 2012 om 18:17

Djw21, wat een geniale reactie!

@ Xamsix

De Jong is niet altijd even goed geweest. Ben het er wel mee eens dat hij zijn laatste twee seizoenen bij de beste backs van de Eredivisie hoorde.

7 januari 2012 om 12:39

Gezien je woordenschat djw21, is het kansloos om de discussie aan te gaan. Vandaar dat ik hier een kort betoog zal neerschrijven en jou verder ga negeren.

Op het moment dat ik een boek opensla dan is de schrijfwijze van het artikel hierboven er een die ik kan waarderen. Het is ook uitstekend geschreven, voor analoge media. Op het internet wil ik gewoon lezen over hetgeen waar ik op naar zoek ben. In dit geval naar een leuk stuk over Roda JC. Nu is het zo dat er 4 alinea's (zo spel je dat dus) over de grootouders van Goldfish gaan en er maar 3 over Roda Jc.

Als ik puur naar de inhoud van het artikel over Roda JC ga kijken, dan vind ik dit gewoon een beetje karig. Laat het leuke verhaal weg en je houdt een kort stukje over Filipovic over. Hierop baseer ik dus mijn waardering van 3 sterren.

Verder kun je reageren op de onzin die ik schrijf bij de onzin zelf. Dat betekent dat je onder mijn Clubexpert de kans krijgt om een reactie te plaatsen en een waardering te geven. Op het moment dat je dat niet doet, vind ik dat prima, maar kom mij er dan niet lastig mee vallen in andere topics.

Het feit dat je me een "nepsupporter" noemt getuigd meer van jouw liefde voor Roda en waardering voor mede fans dan mijn steun aan Roda. Ik loop al een tijdje langer mee bij de club, dus zo'n uitspraken doen mij niks. Ik heb je bericht op mijn profiel verwijderd omdat deze vol stond met spelfouten. Je mag er best iets plaatsen, maar doe op zijn minst je best het begrijpbaar te maken.

7 januari 2012 om 12:46

dat je denkt dat ik dom ben aan mij woordeschat vind ik zwak van je aangezien ik dyslexie heb maar dat ben ik wel gewend van de gemidelde form bezoeker
en ik noem je een nep suporter omdat je met ieder ce van jou roda voor schut zet met ding die je terplekken verzint.

7 januari 2012 om 13:29

Dyslexie weerhoudt je er niet van dingen te onderbouwen en dat op de juiste plek te doen. Wat een zwak excuus van je om daar op terug te vallen. Ik heb in een van al mijn Ce's wat feiten fout gehad, en dan zeg je dat dat in iedere CE is. Geef dan argumenten of ga lekker spelen in de kidscorner en zwaaien naar de hond.

7 januari 2012 om 14:10

ik zeg dat mij spel foute kommen door mij Dyslexie

in je laaste ce bescrijf je de spelers van roda naar hun prestasies van het afgelopen sizoens helft je zegt dat je broekhof een slecht verdediger vind en dat conludeer jij uit die paar minuten wat hij heeft gespeelt als je dat kan moet je scout worden . je vind kieszeck een goede kieper terwijl hij ieder wetstrijd blundert. en zo kan ik nog wel even door gaan maar ik ga liever naar Luky zwaaien (zo heet die hond maar dat weet iemand uit maastricht niet)

7 januari 2012 om 14:22

Hij heet Lucky, lutser.

toen ik de titel zag wist ik meteen over wie het ging heb hem jammer genoeg niet veel zien spelen.
en ik kan aleen maar genieten van zoon stukje en soms gewoon kippenvel.

en het is gewoon onzin dat somigen mens moeilijk doen dat je te veel oveer je opa en oma vertelt want dat maakt dit stuk juiste zo mooi en ik hoop snel meer van je te lezen

5 sterren

Heel goed stuk, ik vind alleen dat je iets te veel beeldspraak gebruikt. Ik ben daar persoonlijk wel fan van maar het glas moet bij wijze van natuurlijk niet overgoten worden. Ik kijk uit naar je volgende stuk.

Ja en nee.
Goed geschreven prachtige beeldspraak , maar soms had ik het idee "hallo wel de waarheid spreken aub", ik bedoel pas op dat je niet over de top gaat.
De ja blijft hangen en ik zit met smart te wachten op je volgende CE.

Dames en overwegend heren,

Hartelijk bedankt voor de stemmen èn zeker voor de feedback! Ik merk overwegend dat mijn beeldspraak zeer positief wordt opgevat maar ook voor enkele gefronste wenkbrauwen zorgt.

Ik kan hier alleen maar van leren want dit is slechts mijn tweede artikel.

Nogmaals dank!

Groetjes Goldfish.

Een zeer vermakelijk stuk. Je hebt ook de woorden zorgvuldig uitgekozen en dat is fantastisch tot uiting gekomen. Mijn complimenten daarvoor!

5 sterren

Wel een raar klimaat in Kerkrade. Binnen een kwartier verandert het weer van sneeuw in mist en nog geen regel verder vallen de ijssplinters uit de lucht. Verder een leuke manier om je bewondering voor een speler duidelijk te maken. Mij persoonlijk ook iets te veel beeldspraak. Dat maakt het verhaal wollig en zorgt ervoor dat het af en toe een beetje kinderlijk overkomt. In het algemeen gaat mijn voorkeur uit naar een meer strakke verhaallijn, maar dat is persoonlijk.

Wat een goed stuk.
Ik ben Filipovic zeker niet vergeten altijd in de 2e helft als Roda dan naar west toe speelden.
Ik zat op zuid en zag ik Filipovic altijd voorbij rennen en goede voorzetten geven.

5 Sterren!

Het is een goed stuk. Alleen mis ik toch wel echt je punt. Het zal wel een goede speler geweest zijn. Je vertelt op een erg leuke en boeiende manier over hem. Dat heb je erg goed gedaan. Alleen, zoals Wondersloff zei, als je erover nadenkt klopt dat stukje niet. Het viel mij op, zonder dat zijn reactie al gelezen had;, en ik bleef er de hele tijd aan denken. Het was nog al een afleidende factor. Maar ik ben geen azijnzeiker en daar ga ik een stuk niet op afrekenen.

Je beeldspraak is erg goed. Ik lees hierboven dat sommigen vinden dat je het teveel gebruikt, maar daar wordt het verhaal juist mooier van. Ik zit wel erg te twijfelen of ik je nu vier of vijf sterren moet geven. Ik mis het punt dat je wel maken, maar het verhaal is erg goed. Deze keer krijg je toch van mij het voordeel van de twijfel: vijf sterren.

Toch eindelijk iemand van de Expert/salvakwek aanhangers die een daadwerkelijk goede CE kan maken en geen open deuren intrapt. Hopelijk kan ik snel meer van jou zien! ;

Mooi krachtig stuk, met misschien iets te veel beeldspraak.

Maar aangezien het pas je tweedde CE is & en het een interessant stuk is, krijg je van mij de 5 sterren.

Ga zo door !

Ik vind het een klein beetje over the top. Beeldspraak gebruiken is goed en het maakt je verhaal mooi, maar het is hier iets te vaak achter elkaar neergezet om een sfeer te creeëren.
Verder zou ik ook graag iets meer nadruk op voetbal zien, maar dat is een persoonlijke smaak.

Op je taalgebruik is verder weinig aan te merken, het verhaal loopt goed en leest makkelijk. Ook is het onderwerp origineel. Omdat je inderdaad pas net begonnen bent als Clubexpert kan ik hier niet minder dan 4 sterren voor geven.

Ik vind het wel een interessant stuk. Ik kende de speler niet en je beschrijft het op een mooie poëtische manier. Misschien lichtelijk over de top maar het is ook wel eens grappig om een verhaal te lezen met zulke bewoordingen. Al is dat weer wel erg veranderlijk als het van dikke sneeuwvlokken opeens naar gigantische hagelstenen gaat. Verder bedoel je waarschijnlijk "in de vergetelheid " in plaats van "uit de vergetelheid"

maar desondanks dat vind ik het een goed stuk.

Ten eerste, fantastische schrijfstijl!

Ik heb niet echt herinneringen aan Filipovic, maar nu ben ik weer een beetje up-to-date.
Maargoed, zoals ik al zei is de schrijfstijl uitstekend. Zit genoeg informatie in en leest lekker weg. Het enige minpuntje vond ik dat je inderdaad meer alinea's hebt besteed aan het verhaal dan aan Filipovic. Zo tijdens de derde alinea had ik even zoiets van:'waar gaat het nu precies over?', maargoed, die vijf sterren heb je verdiend

Blijkbaar ben ik wat kritischer of minder enthousiast dan de meesten hierboven, maar ik werd toch niet erg warm van dit stuk. Sommige zinnen zijn aardig geformuleerd, maar dit is mij iets te veel beeldspraak, en eerlijk gezegd herken ik ook wat verschillende stijlen in je stuk, waardoor ik me afvraag of al die metaforen in romanstijl wel echt eigen werk zijn. Er zitten namelijk ook nog wel wat grammaticale slordigheden in ("naar topclub PSV wilt", en van hop naar her?), die ik maar moeilijk kan rijmen met de wollige stijl van de eerste paar alinea's.

Nee, het kon me niet erg bekoren, weinig informatief, ook niet erg prikkelend geschreven, dus ik laat het bij 3 sterren.

8 januari 2012 om 11:54

Ik sluit mij bij Johan aan en ik voeg toe dat ik de overgang van alinea 3 naar 4 niet als prettig ervaar. Pas na een paar regels wordt het duidelijk wat die man te maken heeft met het konijn. En eerst dacht ik dat je de vergelijking met je opa ging maken (wijdvallend tricot vs wijdvallende trui).
Maar al in al laat je zien dat je een structuur neer kan zetten en dat je aardig kan schrijven. Nu nog een stap maken in de inhoud en verbindingen in je verhaal, wat mij betreft. Succes!

Tja, naar mijn mening ook te veel beeldspraak en bijvoeglijke naamwoorden. Ik zou - persoonlijk- ook iets sneller over Roda/filipovic beginnen. Dan kun je altijd nog af en toe op je persoonlijke verhaal terugkomen. Verder leuk om te lezen, interessant onderwerp. In potentie een vijf-sterren CE. Keep on the good work!

Prachtig, werkelijk heel fijn om te lezen
5 sterren

Het begin was een beetje te langdradig als je die wat verkorte dan had je van mij wel een ster meer gekregen. Voor de rest een hele mooie geschreven stuk na het langdradig begin kon ik niet meer stoppen met lezen.

4 sterren

Sjiek om te lezen! Filipovic inderdaad een geweldige linksback!
5 sterren

Een erg leuk verhaal van een duidelijk zeer capabele goudvis. Ik kende de beste heer Predrag Filipovic ook niet, maar ik heb vandaag toch maar mooi weer iets geleerd. Op een leuke manier.

Vind er niks.

minst aantal sterren.

9 januari 2012 om 18:45

Zielig hoor...

Mooi stuk !

*****

9 januari 2012 om 21:26

Vreselijk, dit soort domme, niet beargumenteerde reacties/beoordelingen. Hier zou Voetbalzone echt iets aan moeten doen...

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Den Bosch25-11
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. JensenVerdediger181
G. JoppenVerdediger180
R. de BoerKeeper180
S. MarzoVerdediger182
B. BouchouariMiddenvelder181
P. PflückeMiddenvelder185
A. AbsalemVerdediger180
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren