Een nieuwe cultheld is in de maak: Panagiotis Rampavilas

Voor een nieuwkomer is het lastig om de harten van het nuchtere publiek in Veendam te stelen. Soms wordt er echter een nieuwe speler aangetrokken die alle facetten in zich heeft om uit te groeien tot de nieuwe cultheld aan de Langeleegte. Zo ook afgelopen zomer. In een nietszeggend oefenwedstrijdje tegen FC Grootegast overtuigde deze Griek en dat weerhield verslaggever William Pomp namens Dagblad van het Noorden niet om een lovend verhaal over hem te schrijven. Zijn naam alleen al doet de liefhebber verrukt opveren: Panagiotis Rampavilas.

Panagiotis Rampavilas kwam op 5 juli 1990 ter wereld in het Griekse Patra. Toen hij tien jaar was werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Panegialios. Doordat Rampavilas geselecteerd werd voor vertegenwoordigende Griekse elftallen viel hij al snel op bij de scouts in het buitenland. Dit leidde tot een stage bij AZ, waarin hij in drie oefenduels ook drie keer het net wist te vinden. Uiteindelijk werd hij in de winterstop van het seizoen 2007/08 ondergebracht bij Vitesse A1, waar hij in acht wedstrijden maar liefst negen keer het net wist te vinden. Ook in Nederland had hij zijn naam als goalgetter waargemaakt. Het seizoen erop scoorde ‘Pana’ in 23 wedstrijden tien goals bij Jong AGOVV/Vitesse. Voldoende redenen voor Ethnikos Piraeus om Rampavilas terug naar Griekenland te halen.

Daar wist hij echter niet door te breken, met slechts drie optredens in de hoofdmacht. Zaakwaarnemer Peter van Meerten regelde daarna een stage bij SC Veendam waar hij trainer Gert Heerkes al snel wist te overtuigen van zijn kwaliteiten. Door een hardnekkige liesblessure kwam Rampavilas weinig aan spelen toe en moest hij het doen met een plaats op de reservebank. De spits maakte zijn officiële debuut in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Bij een 1-2 achterstand mocht hij slechts enkele minuten meedoen, maar liet direct zien gevaarlijk te zijn met een volley op de vuisten van doelman Ruud Swinkels. Daarna werd hem slechts één basisplaats gegund, in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Doordat Veendam nauwelijks op de helft van de tegenstander acteerde, kwam Panagiotis Rampavilas nauwelijks uit de verf en werd hij in de rust alweer gewisseld voor Haaije Feenstra.

Zijn ‘moment of fame’ moest echter nog komen. SC Veendam speelde thuis een hele moeizame wedstrijd tegen Fortuna Sittard en leek lange tijd op een kansloze 0-2 nederlaag af te stevenen. Danny Menting bracht de Kolonisten echter zo’n twintig minuten voor tijd terug in de wedstrijd. De Langeleegte schreeuwde om Rampavilas, alleen leek het aan dovemansoren gericht. Zo'n vijf minuten voor tijd zwichtte trainer Gert Heerkes echter voor de lokroep en werd Rampavilas binnen de lijnen gebracht. ‘Pana’ bracht in zijn invalbeurt wat teweeg en Fortuna Sittard wankelde. In de absolute slotfase slingerde Cijntje het leder weer eens voor de goal en in de kluts was het Panagiotis Rampavilas die de gelijkmaker op het scorebord zette. De Langeleegte schreeuwde het uit van geluk en Veendam kon voor het eerst sinds lange tijd weer een puntje bijschrijven.

Alleen zijn naam in combinatie met de cultclub SC Veendam zou een garantie voor het ontstaan van een nieuwe cultheld moeten zijn. Trainer Gert Heerkes geeft de man echter niet al te veel kansen. Dat Rampavilas wel wat teweeg kan brengen is duidelijk en SC Veendam schreeuwt om een spits die veelal op de goede plek staat. Panagiotis Rampavilas lijkt dit te zijn, alleen wil Heerkes er nog niet aan en blijft hij de matig presterende Pepijn Kluin maar kansen bieden. Hoe lang nog wordt de nieuwe cultheld genegeerd?

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 2 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1200+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties (laatste reactie door fliefloe)

Deze speler zegt mij inderdaad niet heel erg veel. Desondanks vond ik het een interessante Clubexpert om te lezen. Het idee van dit stuk is verfrissend en origineel, omdat er maar een zeer beperkt aantal clubexperts zijn die gaan over de actualiteiten bij clubs uit onze eigen Jupiler League, laat staan dat een clubexpert over een speler uit die competitie gaat!

Echter had je meer informatie in het stuk kunnen verwerken. Je noemt controleerbare feiten op, zoals zijn doelpunt tegen Fortuna en loopbaanverloop tot dusver. Dat is helemaal niet verkeerd. Maar ik had graag gelezen waarom Rampavilas een nieuwe cultheld zou kunnen worden. Waardoor komt het dat deze Griekse spits zo populair is bij SC Veendam? Waarom biedt Heerkens meer kansen aan Kluin dan aan Rampavilas in de spits? Wat zijn de sterke/zwakke punten van Rampavilas? Dat zijn enkele dingen die in de clubexpert completer en (gezien het aantal woorden dat je voor een CE mag gebruiken) nog beter maken.

Echter ben ik wel benieuwd geworden naar deze spits. Ik ben benieuwd of we nog meer van Rampavilas zullen horen dit seizoen!

Wel grappig dat je zegt dat een speler bij Veendam niet zo makkelijk de harten van de nuchtere supporters wint, terwijl Rampavilas met een oefenwedstrijdje en een gelijkmaker uit een klutssituatie de klus al geklaard lijkt te hebben... Zelfs voor zijn wissel werd al om zijn naam geroepen. Klinkt als een verkeerde inschatting van het Veendampubliek, die kennelijk zo erg aan een held toe zijn, dat ze een 21-jarige knul die één competitiedoelpunt heeft gemaakt als held uitroepen.

Ik las net dat Lars Hutten werd gehaald door veendam, dat is een prima spits, waardoor Rampavilas het nog wel eens nog lastiger kan krijgen.

Mooi stuk!
Ik lees weinig over Veendam, dit is eens wat anders. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Rampavilas gehoord, terwijl ik elke vrijdag Jupiler League kijk..

Jouw stuk leest lekker door, alle zinnen staan mooi in elkaar. Hij had alleen een alinea of twee langer mogen zijn.

5 januari 2012 om 22:08

Daarbij wil ik nog toevoegen dat het niet slim van je is om de naam van de speler in je titel te doen. Die had je juist weg moeten halen om meer lezers te lokken. Probeer het een beetje VZ-achtig aan te pakken.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

SC Veendam


78 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina SC Veendam.

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren