De Boer: 'Als hij naar Real kan, lijkt me dat hij daar naartoe gaat'

Vrijdag, 16 december 2011 om

Ajax heeft Christian Chivu gepolst om terug te keren bij de club. De 31-jarige Roemeen staat momenteel onder contract bij Internazionale, maar speelde eerder van 1999 tot 2003 voor de Amsterdammers. Frank de Boer deed bij de verdediger navraag of hij het zag zitten om na dit seizoen terug keren in de ArenA, mocht Jan Vertonghen besluiten te vertrekken.

/

Ajax maakt zich serieus op voor een vertrek van de Belgische aanvoerder, die in de belangstelling staat van diverse Engelse verenigingen en naar verluidt ook Anzhi Makhachkala. Chivu, in het verleden ook aanvoerder bij Ajax, werd gevraagd of hij Vertonghen wilde komen opvolgen. “Chivu is zeker een optie als Jan weggaat. We moeten afwachten of hij haalbaar is, maar Cristian is altijd erg geïnteresseerd gebleven in Ajax”, legt De Boer uit aan Novum.

De Boer weet ook dat Chivu's zaakwaarnemer het heeft gehad over Real Madrid, dat geïnteresseerd zou zijn. “Als hij naar Real kan, lijkt het me dat hij daar naartoe gaat. Maar mocht de kans zich voordoen dat hij voor ons kiest, zullen we die zeker niet onbenut laten”, verklaart de hoofdtrainer. Hij legde niet zelf het contact met Chivu; dat deed technisch directeur Danny Blind.


Poll

Cristian Chivu is de best denkbare opvolger van Jan Vertonghen


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door stanafca)

Hopelijk komt hij naar Ajax,

Bij real zijn er zat goeie verdedigers, en hij wordt waarschijnlijk te oud om daar te concurentie aan te gaan met de top.

Vertongen wordt waarschijnlijk verkocht, lijkt me mooi als chivu hem opvolgt
Zolang daley Blind er maar blijft! Drijvende kracht voor Ajax 1

16 december 2011 om 16:17

Mag hopen dat die laatste zin van je sarcastisch is, want Daley is veruit de slechtste speler in de selectie. Samen met ebecilio wegdoen

16 december 2011 om 16:48

Zelfs de ajax supporters stappen al van het plan van cruijff af als je hieraan begint.

Zal er toch wel 1 in de jeugd lopen die dat op kan vangen zo goed is die vertongen niet denk dat er in de eerste divisie tien van zulke voetballers lopen.

Die gaat niet naar Ajax, eerst maar eens goed verdienen in Madrid en spelen onder Mourinho weer. En Ajax kan in de nadagen wel een keer als hij nog zo graag wil.
Maar ik denk niet dat hij ooit nog weer terug keert ondanks dat spelers zoiets vaak zeggen of de indruk wekken dat ze het graag willen.

16 december 2011 om 15:43

hij verdiende sowieso meer bij inter door de belastingen in Italië, maar je vergeet even dat Mourinho hem op linksachter wil zetten en hij zelf daar nu wel klaar mee is.

Hij heeft het beloofd dus ik verwacht Chivu volgend jaar gewoon in Amsterdam ;-)

16 december 2011 om 15:54

Spelers die zoiets beloven zeggen het vaak bij een afscheid en op een emotioneel moment. Je ziet vaker dat spelers er dan niet meer terug keren zoals een van Nistelrooy bv.

16 december 2011 om 16:02

klopt nederlandse spelers houden zich vrijwel nooit aan zulke beloftes maar Chivu gaat komen let maar op... en wie wil er nou terug naar psv, ajax is natuurlijjk een heel ander verhaal ;-

Nee alle gekheid op een stokje het zou mooi zijn als meer spelers die hun carriere te danken hebben daan het feit dat ze in de nederlandse competitie hebben gespeeld, ned als buitenlanders, terug zouden komen naar de clubs die hun eerste kans gaf

16 december 2011 om 15:57

Nog meer verdienen??? Wat moet je met al dat geld joh

Iemand die al zovaak heeft gezegd dat hij van Ajax houdt en er terug wil keren, mag er op zijn 32e zeker wel heen gaan hoor

maar het zal wel niet, enige waar die gasten aan denken is nog meer geld

ik weet niet precies hoe goed hij nog is maar echt slecht kan hij niet zijn volgens mij.
zeker niet omdat real zelfs nog belangstelling toont (als we dat moeten geloven), dat hij überhaupt gelinkt wordt met zo'n club is positief over zijn niveau denk ik.
maar goed, even afwachten...

Goeie speler voor ajax zal zeker een aanwinst zijn voor de Eredivisie maar denk hij toch anders heen wilt mocht hij een beter club vinden. Mooi voor dr jonkies bij ajax die net
Komt kijken in de verdediging bij Ajax.

Natuurlijk gaat hij niet naar Ajax... Waarom blijven veel mensen dat toch denken? Die jongen is veel te goed en verdient veel meer geld dan Ajax hem kan bieden. Ajax is een Europese middenmoter, speelt in een redelijke opleidingscompetitie. Dat is niks voor een jongen van begin dertig die Europese top is en ook top betaald krijgt. Dit soort jongens gaan niet meer naar Ajax of Psv. Van Bommel en Van Nistelrooij gaan ook niet terugkomen.

Wake up! Dit is de realiteit.

16 december 2011 om 15:59

Waarom, omdat ajax hem heeft grootgebracht, nog even en we gaan met frankrijk strijden om de 6de plaats. De realiteit is dat Stam en Davids dit voorkort nog wel deden, waarom Chivu niet? Heitinga en van der Vaart en miss. de Jong zie ik ook nog wel terugkeren.

Ik snap trouwens totaal niet wat real met chivu zou moeten, maargoed... Bij ajax heeft hij een basisplaats. Maar als real echt graag wil dan zijn wij gezien.

Christian kom asjeblieft naar Ajax!! Behalve Ooijer en Blind hebben we geen backups voor Jan en Toby!!

16 december 2011 om 15:44

Als je uberhaupt ooijer en blind al goede backups mag noemen; Maar lijkt me dat deze jongen gewoon ergens bij een topclub in europa gaat spelen!

16 december 2011 om 15:46

Ja idd!! bericht maar even aangepast! ;

16 december 2011 om 15:45

Klopt, maar het is de bedoeling om Chivu te halen indien Verthonghen vertrekt. Niet om hem als backup te halen. Dat wil hij waarschijnlijk niet en daarvoor is hij ook te duur (salaris).

Als hij weer terugkomt in de eredivisie zal het aantal rode kaarten volgend jaar wel weer stijgen tot een record.

16 december 2011 om 15:47

Zou hij winnen van Enoh ? Op onnodige kaarten in ieder geval niet

16 december 2011 om 15:56

Haha dat is inderdaad wel een risico als je twee van die kaartenpakkers op het veld heb staan.

ik moet het allemaal nog maar zien. Één ding zal hij zich wel moeten beseffen, bij Real zal hij sowieso geen basisspeler zijn/worden.

onbetaalbaar....die verdient 4,5 miljoen euro per jaar...

ajax gaat max. 1,5 miljoen betalen....dus dan heb je een gat van 3 miljoen per jaar aan salaris...

ja die komt wel naar ajax.....yeah right....

16 december 2011 om 16:00

max. 1,5 we kunnen wel hoger hoor.. ik denk dat ajax voor chivu wel 2 - 2,5 miljoen mag betalen als ze willen kunnen ze ook wel 3 maar dat wordt me teveel. Suarez verdiende dat ook.

16 december 2011 om 16:00

El hamdaoui (1,8 miljoen) en Silva (1 miljoen) en je hebt het er weer uit.

16 december 2011 om 16:19

Zoals Joehoe al aangeeft, Ajax 'gaat' max. 1,5 miljoen p/jaar betalen. Spelers krijgen geen Luque-achtige salarissen meer, daar is het al een tijdje van afgestapt. Er zijn immers al vele grote salarissen vertrokken bij Ajax, daarom mag Aissati (1,5 p/jaar) ook nog steeds vertrekken in de winter.

El Hamdaoui en Silva zijn allebei nog niet weg en laatst genoemde verdiend ook minder. Suarez verdiende lang geen 3 miljoen per jaar.

16 december 2011 om 21:17

Jawel, suarez heeft bij de verlenging een dik salaris gekregen, daardoor heeft ajax weer meer verdiend. Als verthongen, van der wiel , aissati, el hamdaoui, silva vertrekken is voldoende salarisruimte voor 1 of 2 dure spelers , 2 - 2,5 milljoen kan ajax voor het kaliber chivu wel veroorloven (wel 1 jarig contract met optie ivm evt. blessures) Chivu is geen luque, hopelijk kun je dat met me eens zijn.

16 december 2011 om 22:56

Dan wil ik die bron van jou wel eens zien. Ik heb het nog even gegoogled en dan kom ik op een salaris tussen de 1,7 en dik 2 miljoen euro per jaar bruto. En dat is van zijn laatste contract bij Ajax.

Je zegt het zelf al, als als als. Als die spelers vertrekken, zul je er ook weer nieuwe spelers voor terug moeten halen .een deel is terug te vervangen door simpel vanuit de jeugd door te selecteren, maar voor Van der Wiel en Vertonghen zul je toch zeker wel een kwaliteitsaankoop moeten doen.

Het is bovendien helemaal niet zo makkelijk zoals jij het zegt. Het verhaal El Hamdaoui is duidelijk, maar Aissati mag deze winter ook gewoon weg omdat hij simpelweg een té hoog salaris heeft. Ajax zit met een grote groep aan contractspelers en is de laatste jaren bezig dat in te krimpen. Door dat loon van Aissati dan maar weer simpel aan een nieuwe speler te geven los je helemaal niets op.

Chivu zie ik graag komen als vervanger van Vertonghen, maar niet voor 2+ miljoen per jaar. Die gaat trouwens ook echt geen contract voor één jaar tekenen als hij 2,5 miljoen bij Ajax kan verdienen.

17 december 2011 om 12:36

Exacte bronnen heb ik niet helaas, maar hij verdiende voor zijn opwaardering 2,2 miljoen, dan gaat dat toch al gauw richting de 3 miljoen.

Voor van der wiel hoef je geen kwaliteitsaankoop te doen, ligeon is meer dan voldoende, overbodige spelers als aissati, silva en el hamdaoui, alleen daarmee maak je al een miljoen of 3-4 vrij. Verthongen en Sulejmani hebben ook een behoorlijk salaris. Het kan makkelijk.

Het hangt ook inderdaad van de prijs af, als je echt miljoenen gaat moeten neerleggen voor een speler van over de 30 dan zou ik om de Ajax-filosofie in stand te houden toch liever voor een jeugdspeler kiezen.

Aan de andere kant, voor een goede prijs zou hij zeker een goede versterking zijn voor de verdediging van Ajax en zijn ervaring kunnen delen met de jeugd.

Het zit em nu alleen in de haalbaarheid.

Chivu kom alsjeblieft niet naar Ajax. veel te hoog salaris. Hij kan voetballen maar de enige garantie die je met hem binnen haalt is dat je bovenaan eindigt in het rode kaarten klassement. bovendien zeer blessure gevoelig. voor beide partijen beter als hij niet naar ajax komt

Ik hoop dat hij terug keert naar Ajax.
Dan zou hij altijd spelen en een veel beter voorbeeld zijn dan Ooier. Die is te langzaam en gaat nog vaak domme overtredingen, Ookal kan Chivu daar ook wat van.

Ik heb het al vaker gezegd, Chivu is de perfecte aanvulling voor ajax. Hij kan een stuk leiderschap en mentaliteit met ervaring met zich meebrengen. Absoluut een speler die mensen vanaf minuut 1 scherp krijgt en ze als een malle laat aanvallen tegen madrid als dat nodig is.

Daarnaast meedogenloos is hij, dat mist ajax ook regelmatig, naast dat hij de positie van jan uitstekend kan invullen. Sterker nog als Chivu voor Verthongen komt gaat ajax er kwalitatief op vooruit als je het mij vraagt.

16 december 2011 om 16:21

Chivu is in mijn ogen ook de perfecte vervanger voor Vertonghen, maar ook vooral omdat met hem Denswil langzaam klaargestoomd kan worden voor die positie. Chivu mist immers ook wel eens een wedstrijdje door blessure of schorsing. Kwalitatief denk ik niet dat hij het beter zal doen dan Vertonghen. Hij is niet meer de Chivu als die jaren geleden bij Ajax vertrok naar Roma.

16 december 2011 om 21:14

Ik vind Chivu verdedigend iets beter, voetballend iets minder, maar zijn extra's zitten hem in leiderschap, ervaring en mentaliteit. Dat leert jan nog wel, maar dat kost gewoon tijd, kun je hem niet kwalijk nemen.

16 december 2011 om 19:16

Wanneer heb je voor het laats een wedstrijd van Chivu gezien? Zo goed is hij niet meer.
Misschien nog wel goed genoeg voor de Nl competitie. Maar was Cruijff nou niet net bezig om zelf op te leiden? Hij zal ook wel een vermogen aan salaris gaan vragen.

Ik hoop voor Ajax dat als ie komt hij nog een geweldige rol kan spelen in het elftal maar ik heb mijn twijfels.

Je zal toch maar mejuffrouw Vertonghen in kunnen ruilen tegen Chivu. Dat zpu een superdeal voor Ajax zijn. Zul je zien dat Alderweireld plotseling 100 % beter gaat spelen. Hij stokt nu in zijn ontwikkeling door die slapjanus naast zich die zich ver verheven voelt boven de anderen. Ajax grijp je kans.

16 december 2011 om 16:23

Wat een onzin, Vertonghen is alles behalve iemand die zich beter voelt dan zijn medespelers. Een echte teamspeler, die zijn hele hart in Ajax steekt.

16 december 2011 om 16:52

Vertonghen is een ballerina op voetbalschoenen die parmantig het middelveld op dribbelt en daarmee volledig de snelheid uit het Ajax spel haalt. Hij is de reden dat Theo Janssen niet functioneert en Alderweireld er verdedigend alleen voor staat en daardoor iedere keer in de problemen komt. Zelfs in het dames voetbal zou hij persoonlijke duels verliezen van een enigszins potige vrouw. Hij is meester luchtdekker. Kortom hij komt verdedigend zwaar te kort. Zijn lange pass is leuk maar het gaat in eerste instantie om verdedigen. Hij mag de veters niet eens strikken van voorgangers als de Boer, Stam of Chivu. Dat waren echte kerels die verdedigen en voetballend vermogen wisten te koppelen. En laten we vooral niet vergeten dat Vertonghen slecht 1 keer in de 10 wedstrijden echt presteert. De rest is een magere 6. Ook Frank de Boer is al lang tot die conclusie gekomen.

16 december 2011 om 17:43

Tsjongejonge, wat subjectieve argumenten. Is dit nou puur onwetendheid, omdat je niet wekelijks naar volledige wedstrijden van Ajax kijkt, of frustratie jegens de club?

Een wapen van hem is natuurlijk dat hij aan de bal regelmatig naar voren dribbelt, waardoor je een man-meer-situatie creëert, zodat of hij of een medespeler ongedekt op de helft van de tegenstander komt te staan. Veelal laten ze hem dan lopen, waardoor Ajax is scoringspositie komt. Echter kiest hij de momenten wel zorgvuldig uit, want hij doet het bijvoorbeeld zelden wanneer beide teams georganiseerd staan en Ajax de bal achterin in bezit heeft. Dan voetbalt hij gewoon volgens de tactiek van De Boer, door de bal heen en weer te laten rollen. Daarmee haalt hij dan weer wèl de snelheid vaak uit het spel, omdat hij vaak te lang zoekt naar een opening aan de bal.

Dat Janssen op '6' niet functioneerde is niet alleen te wijten aan Vertonghen, maar aan de tactiek waarmee Ajax speelt. Doordat de centrale verdedigers om de beurt constant inschuiven, heb je niet zoveel aan typische spelverdeler voor de verdediging, die wordt dan immers toch overgeslagen. Dan heb je meer aan een verdedigend sterke middenvelders, die de positie overneemt van de verdedigers, zoals Enoh dat prima vervult de laatste weken/maanden.

Vertonghen is positioneel verdedigend meer dan goed en heeft een ook een heel goede sliding. Ook laat hij zich steeds minder vaak op fysiek vlak afbluffen. Zijn minpunt is dat hij vreemdgenoeg nog wel eens een defensief luchtduel verliest, terwijl vreemd genoeg zijn kopkracht bij aanvallende corners juist weer een kracht van hem is.

Zijn pass is niet leuk, die is gewoon ruim voldoende. Technisch is hij één van de beste spelers uit de Eredivisie.

Hij heeft natuurlijk zijn zwakheden, zoals ballen van de zijkant, zijn wendbaarheid en zijn concentratieverlies af en toe, maar ga het niet groter maken dan het is.

hoh wat een held was hij toch in amsterdam in die tijd....

Ik weet nog goed dat als je in het stadion zat en je lette een tijdje op hem, dan zag je gewoon dat hij het allemaal zooo fucking makkelijk kon. Handelingsnelheid passes inzicht pfff en dan zag je zijn teamgenoten ploeteren om het niveau te halen.

Echt als hij terug komt mag ajax zich gelukkig prijzen, hij kan het niveau in de eredivisie nog makkelijk aan, en met zijn rust en talent kan hij jongens als boilesen en eriksen nog veel leren! Als Ooijer het namelijk nog kan dan kan hij het zeker!

Als Chivu nog wil voetballen kan hij beter niet naar Madrid gaan, daar komt hij denk ik niet echt veel aan de bak. Al zal die zaakwaarnemer zijn best doen hem Chivu toch naar Madrid te krijgen, levert hem ook meer op. Maar goed, mocht hij naar Ajax komen dan is dat natuurlijk geweldig. Het is dan alleen te hopen dat hij niet te veel gaat kosten voor Ajax.

Met Chivu gaan we er nog op vooruit. Doordat Vertonghen, Assaiti, El H en VDW wss weg zijn in de zomer. Komen er genoeg salariskosten vrij. Bovendien kan hij er voor zorgen dat onze verdediging weer eens solide wordt.

Tsjaa nog ff cashen en kans op cl bij real of uit bij(mischien wel fc Zwolle) ik had het geweten ik had naar Ajax gegaan.
Of de baas wezen en zeer belangrijk zijn of knokken voor basisplaats moeilijke keuze maar er zullen nog meer geintresseerd zijn in chivu.
Geweldige speler alleen dat hoedje maakt hem (denk je) een softie.
Mooi dat er idd contact is gelegd en niet per definitie nee is gezegd.

Chivu is op ieder gebied een meerwaarde voor het huidige Ajax. Wanneer het echter zo is dat hij ook naar Madrid kan, is Ajax kansloos. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat hij daar ook een basisplaats moet hebben, anders zal hij naar Ajax gaan. Het is toch een speler die de voorkeur geeft aan het sportieve aspect.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 27 juni
Juventus wil Nicolo Zaniolo en Lorenzo Pellegrini overnemen van AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren