Update: ‘De strafschoppen zijn voor Robben, geen twijfel over mogelijk’

Maandag, 5 december 2011 om 15:50Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 15:51

Bayern München was zaterdag met 4-1 te sterk voor Werder Bremen. De doelpunten kwamen op naam van Arjen Robben, tweemaal uit een strafschop, en collega Franck Ribéry. "Het is hartstikke mooi om weer in het elftal terug te keren en te helpen", vertelde de vaak geblesseerde aanvaller aan BILD. "Ik heb een moeilijke tijd achter de rug. Hopelijk hoef ik niet meer achterom te kijken."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door borussen)

het is grappig dat ribery dat zegt hij steelt notabene een doelpunt van gomez die assist robben gaf eigenlijk voor Gomez .

5 december 2011 om 16:17

Dat betwijfel ik eerlijk gezegd, ik denk dat Gomez iets te ver van de bal was geweest.. Ribery kreeg hem net goed voor zich en trapte hem er in. Maar goed ik ga Ribery niet verdedigen.

Ach wat een onzin. Robben die de doelpunt alleen viert? Slaat natuurlijk nergens op, Gomez bijvoorbeeld doet ook altijd standaard eerst zijn 'dansje' alvorens zich in de groep te mengen.

En Ribery moet zich niet gaan bemoeien met wie de penalty neemt. Het is algemeen bekend dat Robben als 1 staat, gezien Gomez er gewoon veelte veel mist. Je zag het nog in de Champions League dit seizoen.

5 december 2011 om 08:40

Hmm ben het niet helemaal met je eens. Als je een penalty erin die schiet die door een ander is veroorzaakt en je gaat hem dan vervolgens wat alleen lopen vieren nadat je net maanden geblesseerd bent geweest? Vind ik niet erg sympathiek overkomen. Dat hij het een 2e keer probeert is al helemaal opvallend. Robben is echt een egoïst pur sang, dat zal er nooit uitgaan en ik kan me ook heel goed voorstellen dat zijn teamgenoten niet zijn beste vrienden zijn.

Ribery moet natuurlijk wel gewoon zijn mond dichthouden als je ziet hoe gretig hij die bal voor Gomez voeten erin trapt. En dan nog vervolgens gaan klagen over Robben, wat een walgelijke vent is dat toch, bahbah.

5 december 2011 om 16:00

Als je net terug bent kan ik me ook gewoon voorstellen dat ie gretig is en het wil laten zien.
Niks mis mee.

5 december 2011 om 20:00

Helemaal mee eens Tristan. Het is een top voetballer maar vooral bij penalty's die je collega's je gunnen nog altijd egoïstisch willen juichen zegt toch al genoeg.

Als Robben eerst maar zijn goals maakt voor het Nederlands elftal tegen Duitsland en alle andere teams op het EK. Het lijkt wel alsof Robben het nooit goed kan doen en altijd kritiek krijgt.... Ik zie zoveel voetballers die wel eens ego zijn voor de goal, maar als de wedstrijd is gewonnen dan zijn de 3 punten binnen en klaar!

Ribéry vond het een goede gelegenheid voor Mario Gómez aan zijn hoge notering in de Torjägerliste te werken..

Robben is een beetje egoistisch en iedereen weet dat, maar
Ribéry ontnoom, wat een doeplpunt had kunnen zijn van Gomez ..dus hij kan beter stil blijven.

5 december 2011 om 02:20

Stool, ontnoom, wat lees ik hier allemaal? Daarnaast moet Ribéry inderdaad zijn mond houden, hij pakte Gomez juist een zeker doelpunt af. En als Robben zijn feestje wil vieren met de fans moet hij dat toch echt zelf weten. Dat die snotneus van een Müller denkt dat hij daar wat van te vinden heeft vind ik ronduit belachelijk.

5 december 2011 om 02:42

haha inderdaad, goed opgemerkt

de beelden spreken voor zich..ribery rent bij die eerste goal toch ook alleen weg?
maar dit is verder een storm in een glas water en ik ben benieuwd wie die is begonnen...degene die ribery interviewde?

verder is het bekend dat robben wel eens verzuimt de bal af te spelen, ook ik kan daar soms niet het begrip voor opbrengen.
Maar hoevaak komt daar niet een goal uit dan? Inderdaad, soms moet je een beetje Einzelganger zijn. Daarbij is hij regelmatig een teamspeler die iedereen zou willen hebben.
Dus mensen uit duitsland en bayern, niet zeuren verder. Jullie zijn best blij met Robben. En wij zometeen ook op het Ek

5 december 2011 om 02:47

ow nu zie k het ja..thx voor de correctie,, heeft ontnomen of ontnam..haalde alles zo''n beetje door elkaat..pff dat krijg je als je 4 talen beheerst. hehe

5 december 2011 om 07:38

Nu nog je Nederlands bijspijkeren en je beheerst er vijf.

5 december 2011 om 18:24

Grappig zijn, dat kun je maar moeilijk leren..

dat jij erop reageerd zegt genoeg ..nijdig

5 december 2011 om 18:27

En jij moet eens leren lezen, want als je eens goed leest zie je dat Müller het juist opneemt voor Robben.
En wat maakt het nou uit als de spelling van Blink182 niet goed is? We zitten hier op een voetbalforum, we zijn niet bezig met een dictee hoor.

5 december 2011 om 02:24

Dat doelpunt van Ribery vind ik dan nog steeds logischer dan de penalty laten nemen door Robben als het gaat om Gomez. Bij Ribery en Gomez is het logisch om te denken dat Gomez hem afgeeft omdat Ribery er gewoon beter voorstaat. Kan naar de bal toe lopen om hem in te tikken. Voor Gomez, hoewel hij hem sowieso wel had gemaakt in zijn huidige vorm, is het nog steeds een tikkeltje lastiger dan voor de Fransman

5 december 2011 om 12:05

Volgens mij kun je als je de beelden bekijkt overduidelijk zien dat Gomez hem niet afspeelt en hem zelf wil maken en dat Ribery hem dus gewoon steelt... Dus

Is al een tijdje te zien dat ie daar niet helemaal lekker ligt met de collega's. Sinds zijn maat Bommel weg is, lijkt ie een beetje een eenling. Ik denk dat ie weggaat na dit jaar mits ie goed presteert.

In Barcelona ligt nog een linkerflank vacature omdar daar ene Villa niet presteert en niet lekker in zijn vel zit. Tenzij Afellay spectaculair terugkeert, hebben ze daar een manko op links. Niet dat ik dat echt zie gebeuren, Bayern zal wel 40plus miljoen bedragen vragen, en Barca is qua financien geen Real of Chelski.

Misschien moet ie terug naar Engeland. Arsenal heeft sinds Nasri weg is ook hulp nodig op links. En Manu zoekt nog steeds naar een opvolger voor Giggs.

In Italie past ie ook wel. Op de counter loeren voorin en lekker niet hoeven meeverdedigen, bv bij Inter of Milan.

5 december 2011 om 01:28

Als er een bod van 20 miljoen komt voor Robben dan laat Bayern hem gaan. Ze lappen 20 miljoen erbij en dan hebben ze Goetze binnen die 40 miljoen kost. BVB zou dan in 1 klap schuldenvrij zijn, ze hebben in de loop der jaren heel wat schulden opgebouwd. Dit is mede ingezet na het jaar van het winnen van de CL (1999). Heel wat overbetaalde brazilianen en andere buitenlanders werden gehaald...ze presteerden niet en schuld na schuld werd opgebouwd. Met Klopp is de messias gevonden en de weg van de focus op de jeugdopleiding werd ingeslagen.

5 december 2011 om 01:34

Met het salaris van Robben zou hij waarschijnlijk een stuk goedkoper zijn want volgends mij heeft hij niet meer zo een lang contract.

5 december 2011 om 01:49

Vind het apart hoe je Dortmund in dit bericht weet te betrekken. Als ik de manager van Dortmund was zou ik Götze behouden omdat je zo'n talent zelden in je jeugdopleiding krijgt. Bovendien zou Dortmund zonder Götze wellicht Cl-kwalificatie mislopen wat ook zijn financiële consequenties zou hebben. Nee, dan zou ik een mooi bedrag vangen voor Kagawa of Barrios.

ON: Denk dat dit bericht wat overtrokken is. Men gunde Robben de doelpunten wel na zijn lange blessureleed. En hij viert zijn doelpunten vaak liever met de fans dan met zijn medespelers. Je kunt er je vraagtekens bij zetten maar ik denk niet dat Robben er zelf kwade bedoelingen bij heeft.

5 december 2011 om 02:07

@ yahweh1979, 40 miljoen voor Götze nee te weinig volgens Bvb, zoveel heeft Arsenal toch al geboden, waarom zouden ze hem dan wel voor dat bedrag naar de concurrent laten vertrekken, dat is niet echt logisch of wel ?

5 december 2011 om 02:10

contract tot 2013, nu 40 cashen of anders 20 volgend jaar en daarop voor 0 de deur uit laten lopen? argument is mn. de schuldenvrije status die BVB dan heeft/krijgt bij verkoop.

Ribery pikte het doelpunt niet van Gomez. Als je naar de herhaling kijkt zie je dat Ribery op volle snelheid is en het maar de vraag zou zijn of Gomez die bal erin had geschoten, aangezien Gomez nog op snelheid moest komen, en zoieso later bij de bal zou zijn dan Gomez. En Gomez vierde het doelpunt wel met Ribery, dus zo erg vond ie het niet. Ik denk dat iedereen weet wat voor speler Robben is, een fantastische voetballer die jammer genoeg te vaak voor eigen succes gaat en nu zelfs zijn doelpunten 'penalty's niet met teamgenoten viert.

5 december 2011 om 01:48

Je praat onzin in het eerste deel van je reactie. Als je goed naar de herhaling kijkt zie je dat net op het moment dat Gomez kan uithalen, Ribery ervoor langs rent en de bal erin schiet. Zonder Ribery was dat waarschijnlijk alsnog een doelpunt geworden.

En laten we eerlijk zijn, iedereen met een beetje verstand had als Gomez zijnde het doelpunt gevierd met Ribery. Doe je dat niet, dan zal de pers spreken over wrijving in het elftal etc omdat Gomez het doelpunt niet vierde met hem, dan zal de pers het weer opblazen.

Ik zelf vind het na het zien van het filmpje nogal grappig dat Ribery deze woorden spreekt. Komt op mij over alsof die zich lullig voelt voor het stelen van het doelpunt en daardoor had gehoopt dat Robben de bal afgaf, terwijl Robben juist de #1 strafschop nemer is daar aangezien (geloof dat iemand dat hiervoor ook al zei) Gomez er gewoon te veel mist.

5 december 2011 om 12:10

Dat lijkt me sterk, Gomez omspeelde de keeper en hield zich in omdat Ribery eraan kwam stormen.
Zoals jij het formuleert is het alsof als Ribery er niet geweest was er niet gescoord zou zijn en Ribery Gomez uit de brand heeft geholpen. Dat is onzin, want Gomez deed alles goed, en het was een vrijwel lege goal, hij kon hem bijna niet missen.
En dat juichen, achjaah, iedereen kan zien dat Gomez juichte als een boer met kiespijn. Dat iemand juicht betekent niet dat hij het niet erg vond, hij was waarschijnlijk blij met het oog op het teambelang of wilde verdere problemen voorkomen. Ik vind dat juist goed van ´em.
Overigens is het altijd moeilijk oordelen over dit soort situaties. Hier lijkt het erop dat Ribery Gomez zijn kans ontnam, maar het is niet zo erg als bijvoorbeeld een geschoten bal die bijna over de lijn is beroeren om zo een doelpunt op je naam te schrijven. Dan komt er nog bij dat voetballers in sommige gevallen juist te vriendelijk zijn met het gunnen van kansen aan een teamgenoot, wat punten kan kosten.
Desalniettemin had Ribery Gomez gewoon kunnen laten schieten .

Dit moet wel verkeerd zijn vertaald...

Want Robben is toch echt niet de enige die eerst zelf gaat juichen en dan met de groep.. Ribery rent toch ook altijd eerst richting de ''fans'' om zelf ff te vieren..

Gomez doet dat ook.. En eigenlijk zowat elke speler.. en de rest van het team komt er dan achteraan zo gaat dat min of meer in 9 van de 10 gevallen..

En Ribery.. ik vind dit wel grappig dat hij het zegt.. Want zelf liep hij Gomez zoals in de tekst ook staat bij de 3-1 voor de voeten om die bal het doel in te schieten.. Hij had er ook net zo goed vanaf kunnen blijven.. En het was ook te zien dat Gomez dacht van waar komt hij opeens vandaan maar hij trekt nog net op tijd terug.. Het zou wat zijn als ze beide tegelijk zouden schieten en die bal verprutsen..

Natuurlijk zou een goaltje Gomez ook goed doen.. Maar hij gaan zijn goals wel maken.. En hoe dan ook Robben (maar ook Ribery.. Schweinsteiger en wellicht Kroos) zijn beter penalty schutters dan een Gomez..

Voor Robben zijn die 2 goals ook mooi megenomen.. Lang geleden dat hij zijn laatste goal voor Bayern maakte.. Het geeft hem ook het nodige zelfvertrouwen..

En ten slotte maakt het ook geen flikker uit.. (mij niet maar ook die voorstand en de andere fans niet) wie er nou de goals maakt.. Als ze maar winnen.. Dat is wat telt..

Onbewust is robben een grote egoist mischien heeft die het zelf niet door maar hij gaat heel vaak voor eigen succes ,vaak met succes maar het is een teamsport waar het niet verkeerd zou zijn om niet van 30meter te schieten maar afgeeft ,net als dat sneijder altijd de vrijetrappen vanaf 40 meter schiet hem eens voor te geven . Ik ben een robben fan als die een actie maakt en beleving brengt in een dode saaie wedstrijd maar die andere kant is zo irritant aan hem .

Robben is een unieke speler, wellicht de enige in zijn soort.

Hij toont zijn grote klasse helaas 1/4 van het jaar.

Als ik Bayern was zou ik Robben verkopen als er een leuk bedrag langskomt om wat kapitaalvernietiging op 'lange termijn' te voorkomen, omdat je goede alternatieven hebt op die positie en Robben jammer genoeg niet voor de eerste keer in zijn carriere afwezig is,

De meeste zijn zeker niet beter dan Robben als hij topfit is, maar wel minder blessuregevoeliger & egoistischer dan Arjen.

Treurige conclusie voor een topvoetballer pur sang!!

Alsof Robben de boost van 2x scoren niet zou kunnen gebruiken? Als ik Robben was, kon Bayern het zich uit zoeken. Er zullen genoeg clubs zijn die deze man wél zouden waarderen.

Ik zei precies hetzelfde, Robben had die bal aan Gomez moeten laten. Overigens is Ribery de laatste die daar wat van mag zeggen, omdat hij die bal voor de voeten van Gomez wegtikt.
Robben blijft een geweldenaar, maar hij heeft twee grote nadelen: hij is eeuwig en altijd geblesseerd, en het is een vrij egoistische speler.

Laat Robben toch lekker zijn goals vieren! Wat Ribery doet vindt ik pas egoïstisch.
Ik heb het idee dat de duitse pers een beetje bezig is met het zwartmaken van Robben.

Ik zie hem dan ook vertrekken naar een andere club..

5 december 2011 om 16:47

Ja moet het ook altijd vanuit een ander perspectief zien. Ten eerste is Bild een boulevardkrant. Net als the SUN bijvoorbeeld in Engeland. Deze kranten zijn altijd uit op gestook en hetze's creeëren. Als deze hetze's van vrij worden vertaald. Zoals hier gebeurd krijg je hele andere verhalen dan het in werkelijkheid zo is.

Persoonlijk zou ik het voor Bayern het beste vinden als hij vertrekt. Gezien zijn blessure's etc. En het feit dat Bayern en nu nog geld voor kan vangen. Daarintegen denk ik niet dat hij vertrekt. Robben heeft de laatste maanden meerdere malen aangegeven heel blij te zijn in München. Daarbij hebben zowel Hoeness als Rummenigge aangegeven dat zei Robben als een zeer belangrijke pion zien in de Bayern selectie en hem graag willen behouden. Ook het feit dat Müller het nu weer voor hem opneemt wil toch zeggen dat hij goed in de groep ligt.

Ach, het is Bild. Die zoeken gewoon iets om te zeiken. Sensatiekrant waar de Telegraaf niets bij is.

Als ie het met het team had gevierd, zouden ze hebben gezegd dat ie geen respect had voor de supporters.
Het is ook niet snel goed, zullen we maar zeggen.

Wat een hypocriet is het ook die Ribery keer op keer bewijst die het. Hij kan er niet goed tegen dat Robben gewoon drie klasses beter is als hem. Misselijke vent.

Inderdaad, misslijke vent die Ribery. Als Robben niet meedoet is hij het mannetje. Zodra een veel betere speler dan hem meedoet, in dit geval Robben, staat hij in z'n schaduw en loopt hij als een vals wijf de media en mede spelers op te hitsen tegen Robben. Vreselijke vent. Overigens heb ik nieuws voor Bayern: zonder Robben zijn ze maar een subtopper in Europa en met Robben een topper.

Ribery moet zijn mond houden. Toen Robben geblesseerd was, was hij de man in de selectie en hoorde je hem nergens over. Nu Robben terug is en weer de nummer 1 is in de selectie begint hij te jammeren. Dit soort gedrag van Ribery is bekend, dit deed hij al toen hij een jonge jongen was in de selecite van Galatasaray. Robben is gewoon de beste speler van Bayern, punt. Sommigen moeten dat eens onder ogen zien. Jammer dit. Ze hebben het over zelfvertrouwen van Gomez? Robben is er net een halfjaar uitgeweest, die wil toch ook scoren om zen zelfvetrouwen op te krikken ? Misschien wil hij wel dat Klaasjan topscorer van Europa wordt!

Dat Robben een beetje egoïstisch is weten we allemaal wel hij moet gewoon zorgen dat hij het niet te erg overdrijft.

Ach wees blij dat je wat te vieren hebt en als je dan wat te zeuren hebt doe dat dan lekker in de kleedkamer.
Slap hoor van Muller en Ribery.

5 december 2011 om 16:11

slap van Muller volgens mij lees je tekst niet eens, Muller verdedigd duidelijk Robben.

Ont: Dit gaat werkelijk nergens over, Ribery moet niet klagen en moet zijn voeten laten spreken. Want de 3e goal die hij maakte was gewoon voor Gomez hij is de laatste man die iets mag zeggen. Robben hoort gewoon de penaltys te nemen.

5 december 2011 om 16:30

Ik had de update inderdaad nog niet gelezen. Maar dat van Muller ging om het feit dat hij vond dat Robben het doelpunt samen met het team moest vieren;

5 december 2011 om 16:14

Ik zie Muller eigenlijk niets fout doen? Die verdedigt Robben juist (had ik niet van hem verwacht, maar oke)

Gaat ook helemaal nergens over dit. Robben scoort gewoon netjes 2x. Opeens komt Ribery in het nieuws dat hij vond dat Gomez hem moest nemen vanwege een hogere notering. Dezelfde Ribery die de goal afpakte van Gomez. Zo kan je het je eigen club wel heel ingewikkeld maken. Maar daarom is het ook weer FC Hollywood.

Wat een grappenmaker die Ribery, zelf een goal jatten van Gomez om vervolgens te gaan klagen over Robben die zijn penalty niet afstaat?

Wat is nou de discussie? Je hebt gewoon een penaltynemer, deze man hoort gewoon alle penalties te nemen. Als Gomez de penalty had opgeëist om hoger op de topscoorderslijst te komen (=eigen succes) dat was pas egoïstisch geweest. Gelukkig was het niet Gomez zelf die ermee kwam, maar Ribery.

Wat is die Ribery opeens irritant nu hij nu 2 dramatisch slechte jaren van zijn kant weer een beetje op niveau is. Hetgeen ook wel mag gezien zijn salaris. Heb Robben ook nooit over Ribery horen klagen toen hij geen pepernoot raakte.

Gaat het er nou om wie de penalty maakt, of dat jullie met 4-1 gewonnen hebben? Jullie hebben gewonnen, wees blij, boeiend wie die strafschoppen erin schiet?
Ribery moet al helemaal niets zeggen, want bij die 3e goal pakt hij zelf de goal van Gomez af...

Ribery moet gewoon zijn mond dicht houden, het is gewoon omdat Robben ineens belangrijker werd dan hem en dat kan die niet hebben, vind hem jaloers...

Ik vind het echt een olifant maken van een mug. Iedereen mag toch zelf weten hoe hij zijn doelpunten viert, de een doet het zo de ander weer in teamverband. Het gaat erom dat de wedstrijd gewonnen word en ik begrijp ook niet waarom Bild hier een probleem van maakt. Hij maakt goals en de assist wat het eigenlijk behoort te zijn op gomez wordt bestolen door ribery dus egoïstisch vind ik een beetje overdreven. en dat dan uitgerekend ribery er iets van durft te zeggen vind ik belachelijk

En wat die penaltys betreft er is bij iedere club een lijstje wie de penaltys neemt en zolang robben ze blijft scoren, is er naar mijn mening geen enkele reden om dit te veranderen.

Maar verder draait Bayern München weer als vanouds en overheersen ook in de CL, denk dat ze het dit seizoen weer ver gaan schoppen.

Die duitse media moet echt eens de mond houden man. Eerst zijn ze aan het zeuren dat robben te slecht speelt. en nu is hij weer te ego. En ribery moet wat zegge!. Hij steelde die bal zo bij gomez voor de voeten weg over egoïsme gesproken, hij ziet dat robben er nu weer aankomt en weet dat hij zijn plaats als de man van het team weer af moet staan.

@ Indy25

De Duitse media mag hier toch iets van zeggen? Is wel vreemd dat je een goal niet met
je medespelers wilt vieren. En het is trouwens ' stal ' en niet ' steelde'

5 december 2011 om 19:32

De duitse media heeft de laatste tijd altijd wel wat te zeuren over robben. Maar dat ribery die bal Stal van gomez daar hoor je niemand over. Dat had robben eens moeten doen dan had weer een hele pagina vol gestaan dat robben zijn teamgenoten geen goals gunt

Hoewel ik de kwestie wat uitvergroot en overtrokken vind, deel ik wel de mening dat Robben een egoist is. Deze manier van juichen vind ik daarvan een exemplarisch. Het lijkt om Robben te draaien. Zo staat ook zijn arrogante reactie op zijn fantastische goal tegen Frankrijk in 2008 me nog haarscherp voor de geest. Geweldige speler, maar wel een van de meest irritante internationals die we hebben. Geef mij maar Van der Vaart of Van Persie, die wel oog voor anderen hebben...

Ik snap de discussie niet hoor, Robben schiet 2 pingels erin, dus die zitten klaar, als Robben ze mist mag je pas klagen en roepen dat Mario Gomez hem had moeten nemen.

FC Hollywood, Robben neemt ze volgens mij altijd als hij speelt en over dit soort dingen worden volgens mij wel duidelijke afspraken gemaakt binnen een ploeg. Ribery moet niet zo huilen want hij is zelf namelijk af en toe ook behoorlijk egoistisch. Deze 2 ego's kunnen het Bayern nog wel eens moeilijk maken. Over het niet vieren met medespelers, lijkt me dat je dat doet maar Robben kiest er voor om het deze keer 2 keer met de fans te doen, de volgende keer met een medespeler, wat een gezeur allemaal zeg, de kranten moeten vol.

Ik vind het met het egoïsme van robben echt wel meevallen. Eerst deed hij dat altijd maar ik vind dat hij zich dat bij bayern redelijk heeft afgeleerd. Maar het is netzoiets als met dat schalbe gedoe. hij deed dat eerst en het duurde heel lang voordat hij van die naam afwas. Hij zet zijn teamgenoten vaak zat voor het doel, maarja als die de hele tijd misse dan zou ik het ook zelf gaan proberen. zeker als 9 van de 10 ballen er dan ingaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
R. LewandowskiAanvaller89
T. MüllerAanvaller83
L. SanéAanvaller82
C. FrüchtlKeeper00
M. NeuerKeeper80
S. UlreichKeeper00
A. DaviesVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren