Tweevoudig international Slory zet per direct punt achter loopbaan

Dinsdag, 22 november 2011 om
/

Andwélé Slory heeft per direct zijn actieve loopbaan beëindigd. De aanvaller was voor het laatst actief bij Adelaide United in Australië. In de laatste jaren werd al duidelijk dat de loopbaan van de 29-jarige Nederlander in verval was geraakt. Slory keert terug naar Nederland om in de zakenwereld aan de slag te gaan.

Slory kwam via Telstar en Excelsior in de zomer van 2007 bij Feyenoord terecht. In die periode speelde de aanvaller ook twee interlands voor Oranje, tijdens een trip door Azië. In januari 2010 opteerde Slory voor een vertrek naar het buitenland, maar zijn verblijven bij West Bromwich Albion en Levski Sofia waren geen succes.

Adelaide United-coach Rini Coolen haalde Slory naar Australië, maar het aantal optredens is beperkt gebleven tot elf. Volgens Slory ontbrak het hem de afgelopen maanden aan motivatie om op het hoogste niveau actief te blijven. "Ik wil nu iets heel anders gaan doen. Ik heb ervoor gekozen om terug naar mijn familie en vrienden in Nederland te gaan."21 reacties (laatste reactie door ranesh)

Dat is vrij verrassend, ook al had ik al een hele tijd niks meer van hem gehoord.
Maar als iemand zich niet lekker voelt nu in de voetballerij is het inderdaad misschien beter om wat anders te gaan doen, en misschien wel op een lager niveau te gaan voetballen.

Nog steeds een schande dat dit soort spelers interlands van Oranje achter hun naam hebben.

22 november 2011 om 08:21

Opzich geen verrassende zet van Slory .. Je hoorde niets meer van hem en speelde dus blijkbaar ook niet veel. Als de motivatie dan ook nog niet goed is is het een logische zet.

22 november 2011 om 09:26

volgens mij was dat nog in de tijd dat iedereen bij 2 potten pindakaas kon debuteren onder van basten. Was ook een oefentrip waar niemand verder zin in had en naar keek. Hij heeft zijn shirt en haasje, verder lekker laten.

Mischien toch wel een leuke speler voor een ploeg uit de topklasse. Hij kon toch altijd best wel aardig voetballen. Dan kan hij zijn maatschappelijke carriere combineren met zijn voetbalkunsten, en mischien krijgt hij zijjn motivatie en plezier in het voetballen dan ook wel weer terug.

Voetbaltechnisch geen briljant, maar met zijn enorme snelheid toch lang een gevaarlijke jongen geweest. Jammer dat hij de motivatie kwijt is, maar succes dan in zijn volgende carrière!

Zo kan die tenminste nog even gaan werken, die zal toch zeker niet genoeg verdiend hebben om nu al met pensioen te gaan.

22 november 2011 om 11:29

Haha geloof je het zelf? Feyenoord betaalde hem geloof ik 1 miljoen per jaar in de jaren dat hij onder contract stond..

Toch jammer. Heb hem vaak bij Telstar gezien en hij was toch echt wel een heel erg leuke speler. Bij Feijenoord is ie echter ver weg gezakt.
Hopelijk vindt hij een mooi plekje in de maatschappij.

Wat jammer om te zien dat een speler zo ver weg kan zakken. Heel wisselvallige speler. Soms een paar sublieme acties, soms acties die absoluut niet betaald voetbal waardig zijn.
Ik heb hem vroeger ook vaak gezien bij Telstar. Hij heeft daar ook wel leuke jaren gekend. Ook kan ik mij herrineren dat hij daar met regelmaat gewoon 70 minuten (!) moest warm lopen. Hopelijk heeft hij genoeg diploma's op zak om het te maken in de zakenwereld.

Jammer voor hem. Was hij niet de plaaggeest van AZ in die dramatische kampioenswedstijd?

Het zegt wel veel over zijn mentaliteit. Hij heeft nog met spelers als Gio en Makaay mogen spelen, en dat je dan zo afzakt en op je 29e al stopt met voetbal zegt het veel. Typisch geval van een combinatie van slechte mentaliteit en te veel blessures met alle respect.

Als ik Van Geel was, dan zou ik hier serieus naar kijken.
Een transfervrije speler en wie weet kan hij nog opbloeien. Even een proeftraining en bij goed bevallen een contract desnoods op amateur basis.

Denk dat er zeker wel wat te halen valt, zal nog wel supersnel zijn.

Jammer dat hij er nu al mee stopt en dat hijaangeeft zich niet meer te kunnen motiveren.
Vond hem altijd wel een aardige speler met superveel snelheid. Denk dat er wel een aantal teams in de Eredivisie deze jongen kunnen gebruiken,

Hij gaat de "de handel in" heb ik gehoord.

In de tijd dat hij nog bij Excelsior speelde, zag ik 'm voorbij razen in het Polman Stadion. Tsjonge, wat was die jongen toen nog goed. Jammer dat het na Feyenoord bergafwaarts is gegaan.

Succes Slory!

Kan excelsior Slory niet overtuigen om nog even mee te doen tegen AZ. IK kan me nog een leuke wedstrijd van hem herinneren in 2007 tegen AZ

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren