Mulder, laat een snor staan!

Woensdag, 2 november 2011 om 18:28 door feye88

Daags na de ontluisterende nederlaag bewegen mijn voeten zich, onder begeleiding van The Doors, door de straten van Rotterdam. Een waterig zonnetje overvalt me en na een aantal dagen vol chagrijn en onbegrip door te hebben gebracht, lijkt het leven zich zowaar weer van zijn mooie kant te laten zien. Tussen de kreten van de altijd excentrieke Jim Morrisson door, hoor ik de klokken van de Laurenskerk twaalf uur slaan. In tegenstelling tot het normale ding-dong zeggen de klepels vandaag maar één ding. Hetgeen wat in 1995 na de bekerfinale tegen FC Volendam door de Kuip galmde. Jószef-Jószef, Jószef-Jószef...

Helaas was ik te jong om in levende lijve deze unieke persoonlijkheid te mogen aanschouwen, maar de beelden van toen hebben mij in het hart geraakt. De ultieme anti-held. Matje in zijn nek, alsof hij rechtstreeks uit de caravan kwam lopen, peuk in z'n mond, een blikje bier in zijn hand en z'n andere hand in z'n trainingsbroek om effe lekker te krabben. De échte fans hadden het waarschijnlijk meteen al door: deze man gaat zich onsterfelijk maken. Het is de enige manier om jezelf staande te houden in De Kuip. Je moet jezelf verkopen, een krachtige uitstraling hebben. Dit heet in de wereld van de marketing een Unique Selling Point.

Een unique selling point (USP) is datgene wat jou onderscheidt van anderen. Jószef zag eruit alsof hij op het woonwagenkamp woonde, maar liet zijn voeten spreken. De man bulkte van het zelfvertrouwen. Iedereen die hem de penalty, die hij meteen na een wissel (hij had het veld nog niet betreden) nam, heeft zien nemen kan dit beamen. Kiprich overbrugde een afstand van ongeveer zestig meter en de hele wereld kon weinig anders dan medelijden hebben met de keeper. Díe bal ging hij niet missen. Zijn onhandige postuur en zijn opmerkelijke snelheid maakten zijn USP compleet. Rotterdam Zuid was verkocht.

Een andere speler met een duidelijke USP was Ed de Goeij. Oeh-Ah Ed de Goeij had met zijn kenmerkende snor en z'n arbeiderskop zo een plek in de harten van de Stadionclub veroverd. Onvergetelijk is het programma waarin De Goeij zijn platencollectie liet zien. Tegenover Jan Rot legde Ed, getooid in een Feyenoord joggingpak, uit naar welke muziek hij en zijn vriendin vaak naar luisterden. Een van zijn favoriete nummers was bijvoorbeeld Wild Thing van The Troggs. Je ziet hem zo in de badkamer, met een schrobber in zijn handen, meeblèren wanneer de zanger 'Wild thing, I think I love you' ten gehore brengt.

In de huidige selectie is er helaas één speler die geen USP bezit. Keeper Erwin Mulder mist een hoop uitstraling in de goal. Hij heeft niet voor niets de meest anonieme kop van de eredivisie. Beetje gel in z'n haar, paar overgebleven pukkels en afgezakte schouders. Er staat geen echte man in de goal, eerder een onzeker jongetje die bezwijkt onder de druk van het Legioen. In tegenstelling to De Goeij en Kiprich zie je hem zo over het hoofd.

Ik heb dan ook maar één advies voor Mulder. Laat een snor staan! Bedek je nek met een matje. Laat voor twintig duizend euro aan gouden tanden in je mond pompen en verkondig aan iedereen dat je favoriete artiest zanger Rinus is. Zorg in ieder geval dat niemand meer om je heen kan. Jij bent Erwin Mulder en jij gaat dat doel verdedigen, ons doel! Laat zien dat je het waard bent om de clubkleuren te verdedigen, want je hebt genoeg talent. Ik weet dat je een moeilijke tijd doorgaat, maar het Legioen zal altijd achter je staan. En wellicht zullen de kerkklokken over tien jaar een andere naam uitspreken dan ze nu doen. Mulder-Mulder Mulder-Mulder...

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 23 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 6300+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door matt holland)

Vind dit toch minder , je inleiding met voorbeelden als Jozsef Kiprich en Ed de Goeij is langer dan het stukje over Erwin Mulder en juist dat stukje moet het langst zijn omdat hij word vermeld in je titel.

Iedereen kan zien dat Mulder een nietszeggende kop heeft met pukkels , je brengt helemaal niets nieuws maar je rateld alleen maar feiten op die andere mensen ook gewoon zo van het internet kunnen plukken , CE moet juist wat nieuws brengen en dat doet jouw stuk niet.

2 november 2011 om 18:48

Jammer dat je het op die manier opvat. Ik ben zelf van mening dat mijn invalshoek origineel was en dat het in die zin wat nieuws bracht. Heb nog niet eerder een CE die vanuit marketingperspectief naar spelers keek gezien. Maar ieder zijn eigen mening. ik hoop dat een volgend stuk je beter zal bevallen.

3 november 2011 om 08:55

Ik merk omdat ik zelf ook Ce´s schrijf dat er nogal een aantal misvattingen over de inhoud van een CE is ontstaan.

Even een paar misvattingen die ik er uit wil lichten:

- De lengte
- De nieuwswaarde

Er zit een maximum aantal woorden aan een CE en een minimum. Een clubexpert moet een stuk zijn dat de mening van een persoon over de club bevat. Als je in 3 alinea´s een prachtig stuk kan schrijven, waarom er dan een slappe 4e en 5e achteraan maken? Soms zijn korte Ce´s juist krachtiger, als je jou mening maar goed beargumenteert en verdedigd.

De tweede misvatting vind ik nog erger, een CE is juist niet bedoeld als bron van nieuws. Als je op voetbalzone je gaat aanmelden als CE krijg je ook een bericht met de bedoelingen van een CE. Hierin staat duidelijk aangegeven dat het niet de bedoeling is nieuws over de club te melden, maar puur je licht te laten schijnen over de dagelijkse gang van zaken van jou favoriete club!

Dus jou argumentatie om hem 1 ster te geven slaat nergens op.

3 november 2011 om 13:23

Ben het helemaal met Afca_recordkampioen eens. Zelf schrijf ik ook clubexperts en het is heel vervelend wanneer mensen met een argument komen dat er geen nieuwswaarde aan het stuk zit. Voor nieuws ga je naar de homepage en klik je op de headlines. Columns, zoals deze, zijn ervoor om iemand zijn mening te laten geven, om mensen te vermaken. Persoonlijk vind ik de wekelijkse column van Nico Dijkshoorn in het welbekende voetbalblad heel leuk om te lezen. Maar zit er nieuwswaarde aan? Nee 0,0. Het is een stuk wat meestal inspeelt op een gebeurtenis van het afgelopen weekend. Dus relevant is het ook niet meer. Maar prettig wel.

Dat vind ik met dit stuk ook. Je inleiding vind ik heel mooi, maar gaf mij een klein beetje het gevoel dat je CE over de zogenaamde Jószef zou gaan. Verder heb je een hele prettige schrijfstijl, maar heb ik wel een (vrij) grove fout kunnen ontdekken. Ineens lees ik de naam Kiprich. Geen idee wie dat is. Ik neem aan dat het hier Jószef betreft, maar dit is dus vrij onduidelijk. Er is een regel en die luidt als volgt: Wanneer je een naam voor het eerst schrijft, schrijf je hem altijd volledig. Dus naam + toenaam. Neem dit de volgende keer mee.

Verder, complimenten!

3 november 2011 om 17:54

Heb ik gehad op journalistiek ja. Dom dat ik t vergeten ben... Is ook allemaal te lang geleden...

Vind het een leuk stuk. Leest ook lekker weg.
Normaal zou ik je geen 5 sterren geven maar om de beoordeling hierboven te compenseren ga ik die wel geven.
Ga zo door!

helemaal niet zo'n slecht stuk, wat @v-watcher zegt is wel een beetje waar, maar verder niet slecht, en je laat je mening zien.

Goed stuk, mooi dat je Mulder nog niet afschrijft zoals velen wel doen, leest lekker door en ik kan het er alleen maar 100% mee eens zijn.

ik vind het een heerlijk stuk, het leest snel weg, je beschrijft het goed. worden 5 sterren. mijn complimenten!!

Goed stuk, leest lekker weg.
Stukje over de kerkklokken vond ik wel goed bedacht.
Alleen ben ik niet zo gecharmeerd van de vergelijking van Mulder met veldspelers. Dit is totaal iets anders vind ik en past niet in de context. Als je het bij De Goey had gehouden was het al een stuk beter geweest ;

Mijn persoonlijke mening is dat ik nu Lamprou wel eens in de Eredivisie aan het werk wil zien. Mulder heeft al aardig wat kansen gehad, maar maakt niet echt een heel sterke indruk op mij.

Dit heb je leuk geschreven... Leest lekker weg.

Goed stuk ! uitstraling is wel iets wat een keeper al een stuk beter zou maken. Tegenstanders voelen het gewoon als er een bang klein jochie op doel staat inplaats van een zelfverzekerde kerel

Toch 1 puntje:

In de huidige selectie is er helaas één speler die geen USP bezit. Keeper Erwin Mulder mist een hoop uitstraling in de goal

Ik ga geen namen noemen, maar er zijn er zeker een paar meer bij Feyenoord die geen USP bezitten; (kan ook dat ik de zin verkeerd lees, maar op mij komt het over alsof alleen Erwin Mulder geen USP bezit)

3 november 2011 om 09:09

Daar heb je helemaal gelijk in. Ik kom eigenlijk alleen maar tot Guidetti, Clasie en Cabral. De rest zijn allemaal een beetje anonieme spelers.

On:
Een stukje dat heerlijk wegleest, ik had totaal iets anders verwacht. Misschien verschijnt hij zaterdag wel met een baardje a la van Nistelrooy op het veld

3 november 2011 om 09:10

Nou Bakkal heeft ook weer charisma hoor, maar De Vrij straalt niks uit, Vlaar straalt niks uit. Zeg niet dat het geen goed duo is maar ik denk dat er maar weinig spitsen met knikkende knieen recht tegenover die 2 gaan staan omdat ze zo veel USP bezitten.

3 november 2011 om 17:57

@afca_recordkampioen

Dat De Vrij niks uitstraald merkte Suarez enkele jaren geleden, toen hij onzichtbaar was en De Vrij hem meerdere malen in de eigen 16 uitkapte...

3 november 2011 om 18:05

@fiorenoord.

Wat snap jij niet aan de zin:
//zeg niet dat het geen goed duo is maar ik denk dat er maar weinig spitsen met knikkende knieen recht tegenover die 2 gaan staan omdat ze zo veel USP bezitten.\\ ?

Moeilijk he lezen.

3 november 2011 om 18:48

Wat straalt Erikssen dan uit? Ook niet echt een fysieke held....
De Vrij en Erikssen hebben beide een schooljochie kop maar als ze op het veld staan, stralen ze beide iets uit. Mulder helaas niet.

3 november 2011 om 19:03

Wat heeft Eriksen er mee te maken? Ik bedoel Messi heeft toch ook geen uitstraling of usp? Het gaat hier lijkt me om een keeper en het verdedigende blok. Alex van chelsea had dat in zijn tijd bij psv en het zelfde geldt voor gomes.

Maar nu je het zegt mulder zijn uitstraling is 0,0 hetzelfde geld voor vlaar, waar het ergste nog is dat hij zelf denkt van wel.
goede CE met een mooie vondst van dat usp. 4 ster

3 november 2011 om 23:22

@kx22

Wat heeft Eriksen (schrijf het dan op zijn minst goed) hier nou weer mee te maken?

Ik ben hier louter positief en toch beginnen mensen weer te janken. Houd dan gewoon je commentaar voor je als je met dit soort onzin berichten aan komt zetten.

Haha leuk stukje! Leuke inleiding en toen ik las 'jij bent Erwin Mulder en jij gaat dat doel verdedigen, ons doel!' kreeg ik zelfs een beetje kippenvel terwijl ik niet eens een Feyenoord supporter ben.

Door alleen al deze zin toon je voor mij aan dat je een echte supporter bent. Haha 'ons doel' geweldig!

Ben niet zo onder de indruk van deze CE, alsof Mulder beter gaat keepen als hij een snor heeft. Wat die jongen moet ontwikkelen is persoonlijkheid. Nu staat er gewoon een sul in de goal. Zelfvertrouwen dat is ook belangrijk. Hij heeft in het begin van het seizoen rugnummer 1 geweigerd. Zo´n speler moet je er meteen uitschoppen. Maar nee, alles is opgelost als hij een snor neemt.

3 november 2011 om 09:55

Het is jammer dat je mijn CE niet helemaal hebt gelezen, want als je dat wel had gedaan had je zeker een andere conclusie moeten vormen. Prima als je niet onder de indruk bent, maar onderleg het dan met goede argumenten!

3 november 2011 om 10:45

Die snor staat symbol voor persoonlijkheid, dat had je begrepen als je iets verder nadenkt dan de gemiddelde lezer.

4 november 2011 om 01:53

Begrijpend lezen is ook een kunst, blijkt maar weer...
Ik vond het een prettige CE om te lezen, dat gezeur om nieuwswaarde snap ik sowieso niet, daar is de frontpage van voetbalzone voor.

Wat de uitstraling van Mulder heb je wel gelijk, die is 0,0 maar dat komt ook omdat het qua uiterlijk bijna de tweelingbroer van Matavz zou kunnen zijn en dat vind ik ook zo'n enorm grijze muis. Niet dat het een slechte spits is maar dat soort jongens hebben totaal geen uitstraling.

Ik wou eigenlijk 4 sterren geven, maar sommige hebben je stukje zo belachelijk beoordeelt dat ik er toch maar vijf geef om te compenseren.

Leuke stuk niet veel mensen schrijven over marketingspunten over een voetballer.

heerlijk stukje, leuk om is iets anders te lezen dan over clubs zelf

Deze CE kon mij moeilijk bekoren... Het is op zich wel leuk geschreven, maar echte passie zie ik er niet in! Je wilt dus een grootheid als kiprich en de Goeij gaan vergelijken met Mulder doormiddel van Usp. Vind dat nogal onlogish, uiteraard moet een keeper uitstraling hebben, maar dat is niet het belangrijkste! eigenlijk moet je conclusie zijn dat Erwin gewoon weg een matige tot slechte keeper is. Hoe hard het ook klinkt! Snap dus niet waarom je USP gebruikt om de prutser Erwin Mulder te definiëren.

Je begint besteed 2 a 3 alineas aan spelers die nu niet meer relevant zijn om ze later te vergelijken met één speler van het huidige team, doe dan meerdere spelers zodat duidelijk is wat je allemaal bedoelt....

je schrijfstaal spreekt me wel aan, maar dat is het ook zn beetje
Let overigens niet op taal of grammaticale fouten, ben zelf heeeeeel beroerd met die dingen. Dus ga niet de splinter in jou oog aanwijzen terwijl er in mn oog een grote balk zit

2 sterren

4 november 2011 om 10:06

Je zegt het heel goed, toch dezelfde blunders... aka, hij kan niet keepen!! Wanneer je niet kan keepen, heb je niks aan uitstraling! Uitstraling is alleen van toepassing wanneer je redelijk kan keepen, zo boezem je angst in;

Voorbeeld: Bartez, had de uitstraling van een leeuw die je elk moment kon verscheuren.. Maar hij maakte me toch een partij blunders bij Man U, werd het hem vergeven vanwege zijn uitstraling? Nee, want hij maakt gewoon teveel blunders

4 november 2011 om 13:23

Bartez speelde wel bij Manu....en hij was keeper van de Franse selectie. Heeft m dus toch wel geholpen nietwaar? Overigens maakt elke keeper bluunders, zelfs van der Sar deed dat af en toe. Kahn in de finale van het Wk..
Mulder maakt een matige periode door, terwijl hij daarvoor redelijk degelijk was. Gemakkelijk om hem nu af te branden, terwijl je hem ook gewoon kan steunen. Hij gaat een moeilijke periode door en heeft zelf aangegeven het verlies van z''n vader nog niet te hebben verwerkt. Het is zo makkelijk om iemand af te schrijven, maar moeilijker(en veel voldoenender) om iemand te steunen en te helpen beter te worden.

Gewoon een leuk stuk. Ik vond het vermakelijk om te lezen!

Zeer originele invalshoek. Chapeau. Vond het ook zeer vermakelijk om te lezen. Dat gezeik hierboven dat het geen nieuwswaarde heeft doet niet terzake. Het kan ook gewoon om mensen te vermaken zijn of een andere invalshoek hebben dan gebruikelijk. Je schrijft zoals ik het kan inschatten dat een voetballer/keeper zich qua uistraling moet onderscheiden van de rest zodat hij onthouden word niet alleen door de eigen fans maar ook door de tegenstander. De voorbeelden die je geeft zijn een beetje gechargeerd maar dat hoort ook als je je punt duidelijk wil maken vind ik. Ik geef je 4 sterren. Ben niet compleet weg geblazen door het stuk maar heb me wel vermaakt. Vandaar geen 5.

Ik vond het stukje erg leuk om te lezen. Het hoeft van mij echt niet alleen maar te gaan om harde feiten en ik krijg dat beeld van een Mulder ala New Kids niet meer uit mijn hoofd.

3 november 2011 om 17:50

Ik kreeg dat beeld van Barrie van New Kids ook meteen in mijn hoofd;.

Mulder is echt een ongelofelijke overschatte keeper. Zoals feye88 al aangeeft die jongen heeft totaal geen uitstraling en staat als een lamlendige lul in de goal. Over zijn kwaliteiten gesproken die zijn ook niet al te best. Hij is een redelijke keeper voor Nederlandse begrippen maar voor een club als Feyenoord de mooiste club van het land heeft die niks te zoeken. Sowieso hebben we laatste jaren niet echt succesvolle keepers gehad. Kijk het rijtje maar eens na en dan zag je keepers als Timmer, Lodewijks, Aerts, Van Dijk en Babos. Nou daar wordt je niet vrolijk van, de laatste echt goeie keeper was Dudek en een held in de Kuip.

Orgineel en compleet waar! Je schrijfstijl is lekker, je begint goed en je laatste alinea is top!

Je krijgt van mij 5 sterren.

Origineel en leest lekker weg. Ik vind het echt een heel leuk stuk ik kende de keepers de Goeij en Kiprich niet, Daarom vind ik het juist leuk om te lezen

Kortom: Heel leuk stuk!, Ga zo door!

3 november 2011 om 21:05

Robinho1907: Kiprich was veel, maar geen keeper (al zou hij dat ook gewoon kunnen). Ik zeg google is your friend! Zijn mooie filmpjes om te kijken!

Vermakelijk stuk, zeer prettig om te lezen.

Prima stuk jongen. Een CE hoeft van mij echt niet uit lappen tekst te bestaan. Een leuk kollumpie met leuke anekdotes leest lekker weg. Ik heb me prima vermaakt en daar gaat het om. Je probeert je punt op originele wijze duidelijk te maken en dan vind ik verfrissend. Weer eens wat anders dan al dat wijsneuzirige wikipedia-gangers met een gepeperde mening om aandacht te trekken. Chapeau!

Feye88, ik vind je invalshoek leuk bedacht.

Bij het lezen van de intro wist ik het nog niet. Het is tegenwoordig een trend in de Ce's om dergelijke introducties toe te passen. Toen je overschakelde naar Joszef kwam een glimlach op mijn gezicht! Ik denk dat elke Feyenoorder dat gevoel zou hebben gehad.

Je zette mij flink op het verkeerde been om daarna via Ed de Goeij, op Mulder uit te komen. Het verassingselement vond ik leuk! Je uitwijding over Usp's vond ik wat overbodig. Je hebt veel tekst aan de uitleg hiervan besteed, die je misschien had kunnen besteden aan het "probleem" van Mulder.

Ondanks mijn kleine puntjes van kritiek, vond ik het vermakelijke CE! De volgende keer graag een CE volledig over Joszef! Gewoon omdat het kan!

Ik heb genoten van het stuk Feye88! Leuk om het eens vanaf een marketingperspectief te bekijken. Originele invalshoek, goed geschreven (de enige fout die ik heb ontdekt is 'een onzeker jongetje die bezwijkt' in de een na laatste alinea) en je hebt mij ook wat nieuws verteld. Vond het erg leuk om te lezen!

Erwin Mulder met een matje en een snor; het perfecte gezicht voor een New Kids-film

On: Het blijft een goede column, zie eerdere reactie

Heerlijke column. Ik ben het niet alleen volledig met je eens, maar het leest ook nog eens perfect weg. Ik vond 'm niet te lang en ook niet te kort.

Je krijgt van mij gewoon de volle 5 sterren :-)

Zulke humorvolle columns zie ik niet vaak. Compliment. Ook goed nagedacht over de opbouw. Zag wel een zin die niet liep, maar dat is een kleinigheidje. Ik geloof alleen niet zo dat een hoge USP tot betere prestaties leidt,

Originele column! Ik mag denk ik aannemen dat je zelf ook marketing studeert of hebt gestudeerd?
Dit is een typische CE waarbij de schrijver inspeelt op het gevoel en bij zulke Ce's hoeft er eigenlijk helemaal niet zoveel informatie gegeven te worden. Vind dat je je standpunt goed verwoord hebt en kon je op weinig fouten betrappen.

Erger me een beetje aan de timing en het Nico Dijkshoorn-gehalte. Je 'grappige' verwijzingen lijken rechtstreeks gekopieerd uit een column van hem en je post dit net na een slechte wedstrijd van Mulder. Vind dit erg makkelijk scoren en kan er ook geen voldoende voor geven, mede omdat je krap 500 woorden gebruikt. 2 sterren

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Fenerbahçe wil Jerome Boateng op huurbasis overnemen van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren