Maher vergroot voorsprong AZ op achtervolgers naar zes punten

Zondag, 30 oktober 2011 om 18:21Bart Kruyt

AZ is twee punten uitgelopen op achtervolgers FC Twente en PSV. De ploeg van Gertjan Verbeek leek zondagmiddag gelijk te gaan spelen tegen Heracles Almelo, maar kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd hielp Adam Maher de koploper toch aan drie punten. Na een fraaie individuele actie in het vijandelijke strafschop schoot de aanvallende middenvelder AZ naar de winst: 0-1. De Noord-Hollanders hebben nu zes punten meer dan Twente en PSV.

/

De overwinning van AZ was op basis van het balbezit wel verdiend, maar desondanks onverwacht. De bezoekers creëerden immers niet veel kansen tegen Heracles, dat het zelf niet veel beter deed. De thuisploeg begon nog dreigend en kreeg al in de eerste minuut een vrije trap op een gevaarlijke positie, die werd gepakt door keeper Esteban, maar verder liet Heracles in de eerste helft weinig zien. AZ had het meeste balbezit, maar dit resulteerde ook niet in veel kansen. In de twintigste minuut viel het eerste moment van opwinding te noteren, maar Jozy Altidore liet de bal te ver van zijn voet springen. Een schot van Celso Ortiz kon even later geblokt worden door Ben Rienstra.

Roy Beerens was de uitblinker bij AZ. De rechtsbuiten, net op tijd fit voor het duel in Almelo, kwam er aan de rechterkant een paar keer goed door en had ook wel wat gevaarlijke voorzetten in huis. Het wachten was op de openingstreffer van de bezoekers, maar Remko Pasveer werd eigenlijk nooit serieus getest. Ortiz probeerde het opnieuw, maar ook nu werd zijn inzet geblokt door een verdediger, en kort voor rust ontstond er nog wat opwinding bij een vrije trap van Heracles. Willy Overtoom vond ook nu geen manier om Esteban te passeren.

Het wachten was op het moment dat de wedstrijd echt zou gaan losbranden, maar in de tweede helft bleven de kansen voor beide doelen schaars. De defensies van zowel Heracles als AZ gaven weinig weg en het spel van beide ploegen was te rommelig om kansen te kunnen creëren. Twaalf minuten voor tijd kreeg Maher nog wel een goede schietkans, maar de inzet van de middenvelder ging recht op Pasveer af en daardoor leek een doelpuntloze remise in het verschiet te liggen. Kort voor tijd trok AZ echter toch aan het langste eind, toen Maher in het strafschopgebied niet van de bal te krijgen was en na een goede passeerbeweging de 0-1 binnengleed. In blessuretijd werd Heracles nog gevaarlijk via een vrije trap van Overtoom, die echter gepakt werd door Esteban.


Poll

0-0 is een terechte uitslag


Gerelateerd

Meer sportnieuws

120 reacties (laatste reactie door jelle sc hee)

Ik heb vandaag de winterkampioen van de armoede gezien, zwak spelen en weinig creeren en dan toch nog een laffe goal vlak voor tijd, Heracles was gelijkwaardig in deze wedstrijd en helaas hebben ze verloren.

30 oktober 2011 om 18:25

ach ja, je kan zeggen dat het kampioen van de armoede is, maar AZ speelt gewoon het beste voetbal van alle Nederlanse clubs en dat gaat niet elke wedstrijd. Een kampioen is juist een sterke kampioen als ook de slechte wedstrijden worden gewonnen. Dan had heracles maar moeten scoren.

30 oktober 2011 om 18:26

Heracles was onthutsend zwak.. Wauw wauw en nog eens wauw.

Helemaal weggespeeld werden ze in eigen huis.
Bij die goal stapte Overtoom en Quansah weg... Hoe kan dat......

Echt walgelijke instelling. Ik baal enorm

30 oktober 2011 om 18:28

Kijk El Salvador ik kan het een keer met je eens zijn. Az domineerde, Heracles idd zwak.

30 oktober 2011 om 18:30

Waarom moet je balen?
Het seizoen duurt nog lang, AZ draait nu goed, maar de individuele kwaliteit van hun spelers komt bij lange na niet in de buurt van Ajax, Psv, Twente en Vitesse, teamspirit is wel goed bij az
Zij krijgen nog een terugval, van jewelste, straks in de winterstop zal er weer het nodige vertrekken daar.
Tenzij ze Elm en Poulsen kunnen behouden, zie ik ze nog wel meedraaien bovenin, anders zie ik ze wegzakken

30 oktober 2011 om 18:53

De wens is de vader van de gedachte.

Laten we het eerst maar eens even afwachten. Elm heeft al aangegeven sowieso niet te willen vertrekken in de winterstop. Poulsen zal wel vertrekken maar kan nog wel opgevangen worden door bijvoorbeeld Klaven. Daarnaast kan er met het vrijgekomen geld natuurlijk ook nog een verdediger als Johansson aangetrokken worden.

Daarnaast is kans op een terugval nu juist het grootst omdat er vele blessures zijn (holman, Marcellis, Martens, Falkenburg, Boymans, etc.). Het spel is misschien iets minder, mede door het drukke schema, maar gewonnen wordt er nog wel. Uiteindelijk is dat volgens mij toch dat gene waar iedereen op wordt afgerekend na 34 wedstrijden.

30 oktober 2011 om 20:00

@afca013
Het vertrek van Elm en Poulsen gaat AZ als nog niet opbreken. Maher neemt dan gewoon de positie van Elm over, daarnaast is tot die tijd Martens dan ook al lang ingespeeld in het team. Voor de positie van Poulsen hebben we nog Klavan en Wijnaldum. Je selectie word dan misschien alleen nog krapper, maar ik denk niet dat AZ dat toelaat, dan komen er gewoon weer 2 gerichte aankopen erbij.

30 oktober 2011 om 18:29

Van de armoede? Ik heb vorig jaar de kampioen van de armoede gezien! Maar 1 knappe wedstrijd in het hele seizoen met een puntenaantal van niks!

Wat betreft AZ is het ongelooflijk knap om na die 120 minuten een tegenstander als Heracles het voetbal onmogelijk te maken. De eindpass kwam veelal niet aan waarbij de voorzetten van Beerens onnauwkeurig waren. Echter een tegenstander als Heracles die geen fatsoenlijke kans heeft gekregen in de hele wedstrijd. En dat is ook de kracht van dit elftal, ze spelen echt als een team die weinig weg geeft.

p.s. Wat een wereldgoal zeg van Maher, wat een techniek wat een souplesse een sieraad voor het oog!!!!!!!!!!!!!!!!

30 oktober 2011 om 18:37

Die goal was minder moeilijk dan het leek. Een leuk trucje die een gemiddelde derde klasser ook kan. Gewoon een beetje pingelen en de verdedigers van Heracles die met plezier aan de kant gingen. Die jonger speelt goed en is belangrijk voor AZ, maar word weer lekker gehypet. Wat is die ene kerel bij Eredivisie Life verschrikkelijk irritant trouwens.

Az is goed bezig, wint ook slechte wedstrijden en profiteert optimaal van (weer) een slecht seizoen van de drie topclubs uit Nederland.

30 oktober 2011 om 18:41

Maher gehypt? Die jongen heeft het in zich om de top te bereiken...

30 oktober 2011 om 18:47

@superpeet

AZ presteert als een topclub daarom staan ze bovenaan, het heeft niks te maken met de slechte prestaties van de concurrenten. Ook al zouden ze goed presteren dan nog zou AZ aan kop staan. Maar 1 wedstrijd verloren(twente uit) en 1 gelijk(ajax uit) en verder alles gewonnen. Dan verdien je het gewoon om koploper te zijn. Met zo'n theorie kun je elke kampioenschap wel verklaren, er is altijd wel 1 beter. Op dit moment is dat AZ.

Zo te zien zie je AZ amper spelen, want Maher is in potentie een toekomstige basisklant bij het eerste van Oranje. Hopelijk gaat hij naar Arsenal uiteindelijk. Uitstekende en een betere opvolger van Arteta.

30 oktober 2011 om 18:34

laffe goal? gelijkwaardig? AZ speelde matig en Hercles zwak en ongeinspireerd. Heracles is vier keer in doelgebied gekomen van AZ! Laf gevoetbalt heracles als je thuis speeld.
Heracles speelde armoedig anti voetbal wat ik niet van Heracles gewend ben thuis. AZ speelt het beste voetbal zeker als in je slechte wedstrijden wint.

30 oktober 2011 om 18:55

winterkampioen van de armoede, dat is AZ nog niet hoor. Maar het is al onverwacht dat AZ zo goed presteert, met een begroting van een kwart van die van bv Ajax. Natuurlijk heeft ook AZ er wel eens een zwakke wedstrijd tussen. Bovendien hebben ze nu een periode met veel geblesseerden, van de week waren dat er zelfs zeven.
Als AZ deze periode goed doorkomt, dan zie ik ze misschien nog wel winterkampioen worden. Voor wat dat waard is.

Ow ow ow wat werd ik boos toen AZ in de 89ste minuut op voorsprong kwam. Zo heeft AZ het kampioensgeluk van Twente overgenomen van 2 seizoenen terug. Heel jammer, maar ik moet ook toegeven dat AZ goed voetbal heeft laten zien gedurende het seizoen. En ik tot de 89ste mnuut denken dat Ajax de lachende 4e zou worden....

Super goal trouwens op het laatst van Maher. Doet me denken aan Iniesta; jullie zullen me wel voor gek verklaren.

30 oktober 2011 om 18:56

Omdat AZ een keer in de slotfase scoort heeft het meteen geluk? Als de wedstrijd een winnaar verdiende was het AZ. Zo veel geluk heeft AZ dit seizoen niet gehad. Denk bv aan de merkwaardige penalty en nog belachelijker uitleg van Kuijpers in de uitwedstijd bij Ajax. Denk aan de ten onrechte afgekeurde goal van Altidore tegen Roda, en waarom werd Beerens afgefloten in de blessuretijd?

30 oktober 2011 om 19:38

@ eymensen

Alweer vergeten dat het kampioensgeluk vorig seizoen aan de zijde van Ajax was?

Zat er de hele wedstrijd aan te komen dat AZ zou gaan winnen. Valt niks op af te dingen, terechte overwinning en nog eens een geweldige actie ook van Maher. Had ook liever gezien dat het 0-0 gebleven was, maar 't is absoluut geen gestolen overwinning.

30 oktober 2011 om 20:57

Welke wedstrijd won Ajax dan allemaal vlak voor tijd ?

31 oktober 2011 om 01:35

Echt lekker voor Ajax =D

Ik Volg az niet, maar die Maher die doet het volgens mij de laatste weken echt goed !
Of zie ik dat nou verkeerd ?
Het is wel verassend dat AZ aan de leiding gaat, niet verwacht!

30 oktober 2011 om 19:00

Maher speelt het hele seizoen al goed, hij heeft juist een paar mindere wedstrijden achter de rug. Hij kwam in de basis nadat Maarten Martens geblesseerd raakte, en die is dat nog.

Domineren kan toch zo saai zijn, verdiende overwinning. Dank u Mahar en Az.

30 oktober 2011 om 18:59

Die 6 duimpjes omlaag zullen vast haters zijn!

Heerlijke goal van Maher btw, superrrr!

30 oktober 2011 om 19:39

Domineren zonder echt kansen te creeren is inderdaad erg saai ;

Daartegenover staat wel dat Heracles nog minder (en AZ creerde al amper fatsoenlijke kansen) creerde. Qua veldoverwicht was inderdaad AZ beter , en mocht er dus een winnaar vallen dan zou AZ het meeste daarop aanspraak maken. 1 opleving van Maher is genoeg , en hij zorgt met een fantastisch doelpunt voor de overwining.

Maar in de hele eerste helft krijgen beide ploegen 1 kans , tweede helft eigenlijk idem dito. Dus eigenlijk verdiende dit duel geen winnaar in mijn ogen. Pasveer heeft 90 minuten lang niet meer dan wat simpele vangballen gehad en de 0-1 achter zijn kiezen gekregen, Esteban heeft eigenlijk ongeveer dezelfde soort wedstrijd gehad , kreeg 1 echte bal die hij goed pakte maar niets te incasseren

Veldspel en inzet waren wel goed aan beide kanten , maar gezien armoedige creativiteit verdiende dit duel geen winnaar.

30 oktober 2011 om 21:28

Beetje jammer dat je niet objectief kan antwoorden.
Az domineerde, Heracles had geen antwoord thuis.
Je kan Az alleen verwijten dat ze voorin niet nauwkeurig waren, het laatste traject werd telkens niet gevonden.
Het leek misschien zakelijk, maar het was gewoon domineren.

30 oktober 2011 om 21:53

Begin dan eens met fatsoenlijke kansen op te noemen voor AZ , je bent vrij snel uitgeteld.... Met kansen bedoel ik niet een schot van Maher recht op Pasveer af wat hij simpel vangt , want van dat soort ''kansen'' had AZ er wel een paar. Maar met kansen bedoel ik eigenlijk schoten gelost die net niet erin ging , waar een goede redding voor nodig was.

De tekst van VZ zegt het ook al terecht , op basis van balbezit. Jij noemt dat misschien dominantie , maar in mijn ogen maak je dan wanneer je amper kansen creert nog steeds geen aanspraak op de overwining.

Niet goed spelen, toch winnen. Het geluk van een (toekomstig) kampioen?

30 oktober 2011 om 18:52

Daar hoop ik op! En ja, dat ze niet goed spelen is enigszins te begrijpen als je donderdag nog 120min heb gespeeld. Daar kan de terugkeer van Elm en Poulsen niet zoveel aan doen.

30 oktober 2011 om 19:00

Nou Heracles was helemaal nergens. Gewoon verdiende overwinning voor Az. Het was alleen maar wachten op die goal en gelukkig viel d.m.v. een prachtige actie van Maher!

Ik heb alleen de 2e helft gezien.. wat een verschrikkelijke wedstrijd. Een helft zonder kansen, pijn aan de ogen. Als je dat vergelijkt met Twente - PSV van gister.. pff.

Alles zit mee voor AZ tot nu toe, niet normaal. Het is een voetbalmachine, het is niet leuk om te zien maar het levert wel veel punten op.

30 oktober 2011 om 18:28

AZ is ook heel slecht op kunstgras valt mij op. Vooral de wedstrijd bij Aalesunds was de slechtste van het seizoen.

30 oktober 2011 om 18:52

De 2e helft was nog beter dan de 1e helft, daarin werd helemaal niets gecreeerd.

30 oktober 2011 om 18:58

Mag ik vragen wat er dan mee zit voor AZ? Deze wedstrijd was dan niet goed, maar wel verdiend gewonnen. In de afgelopen maanden heeft AZ juist spectaculair aanvallend voetbal laten zien. Nu was het dan wat minder, maar deze week had AZ zeven geblesseerden, en dat op een smalle selectie.

Was dat geen hands daar in de laatste minuut? Bij die corner?

Een echte 0-0 wedstrijd dit, helaas werd dat het niet.

Poeh, AZ is vertrokken hoor. Die worden in ieder geval herbstmeister of winterkampioen. Helaas denk ik niet dat ze het gaan volhouden, dat is toch haast onmogelijk met deze selectie.

Oef slecht spelen en toch winnen. Dat deden wij ook 2 jaar terug. Was niet altijd goed maar we wonnen wel veel. Had niet gedacht dat az mee zou doen. Enige wat ze kan opbreken is de mindere bank dan twente ajax en psv. Maar ze staan nu gewoon ff 6 pnt voor ...knap

30 oktober 2011 om 21:02

Ik weetniet of jij de wedstrijd hebt gezien, maar AZ voetbalde wel goed. In tegenstelling tot FC Twente in het kampioensjaar, dat af en toe flink verzaakte maar de wedstrijd vaak wel op individuele klasse wist te winnen(ruiz). AZ speelt nu wel goed, en staan al wel 6 punten voor, maar ik zie ze de lijn niet doortrekken de hele competitie. Bij Twente had ik dat gevoel wel. Maar we zullen zien!

Heerlijke overwinning!! Mooier dan dit kan je niet winnen.

Ja ofcourse, zo vies als je ziet dat de koploper punten gaat verliezen maar alsnog in de 89e minuut de 0-1 maakt.

Jammer 6 punten achter nu op AZ das veel.

30 oktober 2011 om 18:28

6 punten is niks met nog meer dan 20 wedstrijden te gaan.

30 oktober 2011 om 18:30

maar niet onoverbrugbaar ! als az op deze manier door blijft spelen zullen ze heus nog wel tegen een aantal zeeperds aanlopen! bedoel tegen dordrecht was het ook al niet al te best! en verbeek staat er bekend om ..om hard te trainen ..dan hou je het als az zijnde niet lang vol boven in denk ik! omdat az met dit elftal nog nooit eerder in de top heeft mee gedraaid.

Maher een geweldige talent. Hij zal nog ver komen in dit voetbal wereldje zo jong en dan al zo belangrijk zijn zo !

30 oktober 2011 om 19:00

Je maakt hem nu al groot naar paar wedstrijden die hij heeft gespeeld? Laat hem eerst maar paar keer tegen grote en betere tegenstanders voetballen dan zie je hem niet zo vaak, als hij niet had gescoord had je niks over hem geschreven.

Schitterende goal van Maher. Hij heeft de techniek van Van Persie.

30 oktober 2011 om 18:42

Haha, lekkere vergelijking

AZ loopt meer weg van PSV en Twente. Knap hoor.. Maher kan een hele goede worden. Verder vind ik Reijnen zwaar tekort komen voor dit niveau. Hopelijk kan Ajax AZ nog bijhalen.

30 oktober 2011 om 21:36

ik vond reijnen vandaag juist opvallend goed spelen(verdedigend had hij alles), en klavan vond ik het ook goed doen verdedigend, poulsen kwam weer een paar keer op stormen. Voor de rest had elm weer heel veel rust en speelde dus ook wel weer goed, wernbloom speelde een wedstrijd die hij altijd speelt niet echt bijzonder, maher speelde redelijk en toen kwam die geweldige goal van hem. Beerens speelde best wel goed speelde looms af en toe helemaal weg , altidore niet echt gezien weer, ortiz moet niet linksbuiten!!!!! kan niet aanvallen maar hij is verdedigend wel heel goed, benschop en gudmundsson hadden ook niet zo'n bijzondere invalbeurt.

Het voetbal was echt verschrikkelijk zwak en slecht maar dat doelpunt was echt knap hoor. Tussen een paar man snel voetenwerk en afgerond.

Heracles vond ik echt onthutsend zwak, daar had ik veel meer van verwacht vooral Overtoom, Armenteros en Plet vielen zwaar en zwaar tegen. Hoe vaak hebben die de bal wel niet van hun voet laten stuiteren?

Voor AZ, Vitesse en Ajax een lekker weekend, ik had 8 van de 9 wedstrijden goed voorspeld op hyves, alleen Excelsior - RKC had ik op winst voor Rkc.

30 oktober 2011 om 18:36

Nou ik had winst voor De Graafschap dus ik kan met je meepraten.

ON: AZ wint zijn slechte wedstrijden dit seizoen. Heracles uit heeft iedereen het moeilijk dus ik denk dat AZ blij mag zijn met deze "gestolen" 3 punten.

Pff, wat is die maher toch goed he. Zo belangrijk voor dit AZ. Ik weet nog wel de eerste keer dit seizoen dat ik hem zag. Het eerste wat ik dacht was: "ha Babyface." Maar poeh zeg, wat een gevoel heeft deze jongen. Eventjes buitenkantje rechts in de Arena. Mooie voetballer.

Ja laat scoren, bijna iedere club heeft dat wel paar keer in het seizoen. Mensen hebben het over "geluk" maar je kan het ook gewoon kwaliteit noemen. Het andere team wordt nerveus op het laatst en je kan het kwaliteit noemen dat AZ gewoon "rustig" doorvoetbalt en scoort.

Geweldig doelpunt, wat een voetballer. Az loopt uit. k Zie ze nog niet zo maar ingehaald worden!

gewoon een verdiend overwinning van AZ hoop dat az dit vast blijft houden aan het eind van het siezoen
Proficiat az fans en geniet van van de eerste plaats grote winnaar van dit weekend

Achja laat ze nu maar genieten.
Dit gaan ze toch niet vol houden. Krappe selectie en fysiek is dit spel lastig vol te houden heel seizoen. Daarbij komt ook nog de combinatie met europees voetbal. 2e helft van het seizoen gaan ze langzaam maar zeker afhaken, zeker als ze de lastigere tegenstanders krijgen.
Ik gok dat het uiteindelijk toch tussen Psv en Ajax gaat, en Twente en Az om 3e plaats.

Ongelooflijk op welke manier ploegen als Az en Vitesse punten sprokkelen
dit blijven ze niet volhouden je blijft niet altijd geluk hebben .
dramatisch voetbal spelen en bij de bovenste 5 staan.ongelooflijk.

30 oktober 2011 om 19:01

Mag ik jou vragen welk geluk AZ dit seizoen heeft gehad? Deze wedstrijd was slecht, maar als er een winnaar aan te wijzen was, was dat AZ. Bosz zei dat na afloop ook, dat AZ de betere ploeg was en verdiend won.

Achja laat ze nu maar genieten.
Dit gaan ze toch niet vol houden. Krappe selectie en fysiek is dit spel lastig vol te houden heel seizoen. Daarbij komt ook nog de combinatie met europees voetbal. 2e helft van het seizoen gaan ze langzaam maar zeker afhaken, zeker als ze de lastigere tegenstanders krijgen.
Ik gok dat het uiteindelijk toch tussen Psv en Ajax gaat, en Twente en Az om 3e plaats.

30 oktober 2011 om 18:31

Psv_cr7

Geloof me Feijenoord word 3

Vorig jaar in de 2 competitie helft scoorde Feijenoord de meeste punten gaat nu ook gebeuren.

30 oktober 2011 om 18:32

Nou lijkt me sterk, als je wedstrijden als vandaag met 6-0 wordt afgedroogd.
Ik denk Feyenoord tussen plaats 5 en 8.

30 oktober 2011 om 18:35

Vorig jaar na die 10-0 ging het alleen maar beter die 6-0 zegt totaal niets
in de winterstop komt er een aanwinst bij .
en het zal cresendo gaan .
en Groningen verliest volgende week bij rkc.
hebben een geluk dag gehad met die snelle openings treffer.

30 oktober 2011 om 18:40

Feyenoord de meeste punten? Laat me niet lachen zeg, op basis van de tweede competitiehelft vorig seizoen stonden ze maar 6de. Kijk maar na de statistieken.

ON: AZ stoomt lekker door zo, zelfs ongelooflijk lastige wedstrijden als o.a. deze uitwedstrijd tegen Heracles winnend afsluiten is erg knap. Voetbal was niet geweldig alhoewel AZ niets heeft weg gegeven vandaag, dat is ook een kunst.

30 oktober 2011 om 18:32

AZ heeft nu alle teams uit het linker rijtje als tegenstander al gehad. Het lijkt me dus waarschijnlijk dat ze alleen nog maar verder zullen uitlopen tot de winterstop. Dan wordt de voorsprong wel erg groot.

30 oktober 2011 om 18:55

Je vergeet je eigen club , daar moet AZ nog tegen spelen , nota bene in Friesland ;

Op Ajax zullen ze niet uitlopen verwacht ik , Ajax heeft een minstens even zwaar schema gehad als AZ .

31 oktober 2011 om 07:50

Dan zeiden ze het op eredivisie live fout en zal AZ toch wat puntjes verliezen :P Ik verwacht dat ze uiteindelijk net tekort komen voor de titel.

30 oktober 2011 om 18:34

Fijn dat jij daar zo zeker van bent; ik absoluut niet. AZ heeft het in zich het beste voetbal van Nederland te spelen en heeft dat in topwedstrijden ook al laten zien. Ze waren Ajax in de arena de baas en kunnen dat zomaar in Eindhoven ook zijn. Qua fitheid zit het ook allemaal goed in elkaar; nee het zou zomaar weer eens helemaal niets in Enschede,amsterdam en Eindhoven kunnen zijn!

30 oktober 2011 om 18:57

Ze waren Ajax de baas ? ze counterde in de Arena behoudens een kwartier waarin men voetbalde. Voor de rest had Ajax het veldoverwicht en het kansenoverwicht.

30 oktober 2011 om 19:52

Heb jij die wedstrijd wel gezien? De hele wereld zag dat AZ Ajax in de eerste helft wegspeelde. Ajax werd op dreef geholpen door de belachelijke penalty van Kuijpers, anders hadden ze van zijn leven niet gelijkgespeeld. Kijk voor de kansenverhouding maar in de VI van anderhalve week geleden.

30 oktober 2011 om 22:22

Ik zat op de tribune , dus je kunt rustig ervan uit gaan dat ik hem gezien heb.

Die belachelijke beslissing van Kuipers , ja maar dat was niet zijn enige belachelijke beslissing , hij vergat namelijk Marcellis eruit te sturen . in het VI wedstrijd verslag van minuut tot minuut staat dat Maher nog een elleboog stoot uitdeelde ook (dat had ik gemist) en ook hij had moeten vetrekken maar kreeg slechts geel.

Wat in de VI voor onzin staat weet ik niet , maar iedereen die fatsoenlijk kan tellen heeft meer kansen voor Ajax gezien. Het live verslag van minuut tot minuut van VI geeft dat ook duidelijk aan.

30 oktober 2011 om 18:41

Ja want PSV en Ajax gaan vanaf nu alle wedstrijden winnen zeker. AZ leid amper punt verlies en hebben de gehele linker rijtje al gehad. Ik zie PSV en Ajax nog genoeg punten verspillen, wat AZ tot nu toe niet doet.

AZ had het geluk wat een kampioen nodig heeft, een lastige uitwedstrijd winnen zonder de vorm van de dag te hebben. Ik zie ze niet veel steken meer laten vallen, mits de selectie blessure vrij bliujft.

30 oktober 2011 om 19:53

Blessurevrij? AZ miste deze week tegen Dordrecht al zeven spelers, gelukkig was Beerens er weer bij tegen Heracles.

az gefeliciteerd, ook slechte wedstrijden moet je winnend afsluiten en az laat zien dat ze daar in staat zijn. Proficiat!

Die Maher he...wie is erop gezet door de Knvb dat hij in de toekomst voor Nederland gaat spelen?

Wederom erg sterk. Juist in dit soort wedstrijden dreigt puntverlies. Als je die ook kan winnen, maakt niet uit hoe, dan ben je echt een kampioenskandidaat
Hulde aan Verbeek, die van een aantal goede maar zeker geen topvoetballers, een hecht team heeft gesmeed, dat nooit een wedstrijd zal verliezen door te weinig inzet..
Ik weet nog niet of ze kampioen gaan worden, maar ze blijven vast en zeker bovenin meedraaien.

Goeie team, goeie coach en een mooie club. Voor mij part mogen ze die schaal nu al krijgen.
Spelen echt het beste voetbal van Nederland.

Gefeliciteerd AZ.
Die gaan op hun sloffen kampioen worden. Dit hebben ze vooral te danken aan Verbeek en verreweg het grootste talent op de ned. velden: Maher

30 oktober 2011 om 18:34

Hoelang loopt nog het contract van Maher? Hoop voor ze dat het minimaal nog 3 jaar is.
Geweldenaar!

30 oktober 2011 om 18:39

tot 2015.

Maher houdt AZ in de beker, bezorgt ze vervolgens 3 punten en ook nog is uitlopen op de concurrentie.

Weet niet waar ze die spelers vandaan halen. Maher, Wijnaldum, Klaasen, Messaoud, Lewis, Luckassen.... allemaal jeugdinternationals en zeer goed op jonge leeftijd.

Ik begin echt van AZ te genieten. Ze speelde nu weer gewoon goed maar vergaten op voorsprong te komen. AZ moet de contract van Verbeek openbreken voordat hij kampioen wordt.

Het is gewoon klasse wat ze daar in Alkmaar aan het zijn.

Na dit weekend weet ik het zeker: de eredivisie is zo enorm weggezakt. Ajax az twente psv vitesse feyenoord , dat is dan onze top en allemaal verschrikkelijk gespeeld.

30 oktober 2011 om 18:40

Ajax heeft met een 4-0 overwinning en goed resultaat geboekt
Twente en psv hebben een spektakelstuk laten zien
Feyenoord behoort al jaren niet meer tot de top
Vitesse behaalt een zakelijke overwinning die eigenlijk hoger moet zijn, en behoort eveneens 9nog) niet tot de top
Az idem aan Vitesse
Verder bekijk de europese resultaten van dit jaar, en je komt tot de conclusie dat het zo slecht allemaal nog niet is

30 oktober 2011 om 18:56

NL staat in de uefa coefficient dit jaar 2etot nu toe! Zo slecht is dat dus ook weer niet he.

Maher doet het al wekenlang best goed. Het zal moeilijk zijn om hem te behouden dit seizoen. AZ speelde saai, maar won toch. Gefeliciteerd

30 oktober 2011 om 18:36

Hij heeft nog een contract tot 2015, reken er maar op dat AZ de hoofdprijs vraagt.

30 oktober 2011 om 19:02

En reken er maar op dat die jongen nog niet weg hoeft. Het is een verstandige jongen met een goeie kop op z'n schouders....

Die blijft nog wel even

100% terechte overwinning! Op naar Wenen! Cheers!

En weer weet AZ een dramatische wedstrijd te winnen. Moet wel zeggen dat als er al iemand verdiende om deze match te winnen, het AZ was.

Op deze mannier ga je wel kampioen worden.

30 oktober 2011 om 18:40

Zo dramatisch was de wedstrijd niet eens hoor. 60% balbezit en een spervuur aan kansen voor AZ.

30 oktober 2011 om 18:49

echte kansen heb ik niet gezien. Wel waren ze de complete wedstrijd de betere partij. Maar kansen? Wat klutssituaties en wat afstandschoten, meer niet.

Ik vond Heracles overigens wel onthutsend zwak spelen, zonder enige beleving of idee. Met Looms op de linksback (die fout op fout stapelde) was het zelfs een wonder dat er geen kansen kwamen voor Beerens.

30 oktober 2011 om 18:53

Grappig. Ik hoor al weer een aantal malen de tegenstander van AZ roepen dat ze de slechtste wedstrijd van het seizoen speelden en dat AZ had gemazzeld. Zal het niet aan de kwaliteit van AZ liggen dat de tegenstander niets klaarmaakt?

30 oktober 2011 om 18:58

@ wondersloff

Dit was de slechtste wedstrijd die Heracles heeft gespeeld dit seizoen. Of dat aan Az lag weet ik niet, het lijkt me niet. Als je zag hoe Looms soms knullig balverlies leed, dat was niet de verdienste van Az. Zo presteerden er wel meer spelers onder hun niveau, en dan is Heracles een simpel ploegje.

30 oktober 2011 om 20:25

Ik ben het met je eens dat Looms slecht was , verder had Heracles weinig te vertellen dankzij AZ ..douglas wist vaak niet waar hij heen moest (hij kreeg vaak de bal )en de keeper heeft hem een aantal keer ver moeten trappen...dat vind ik goed dekken van Az...dus ik vind echt wel dat het wat met AZ te maken heeft...az zelf creeerde niet veel kansen had wel het overwicht van het spel......gelukkig was Maher daar...maar ik zag eerder doelpunt voor AZ vallen dan voor Heracles

Wedstrijd puur op karakter gewonnen door AZ. Daar kunnen de andere titelkandidaten nog veel van leren. Dat is toch wel de hand van Verbeek!

Wat-een-geweldige-goal ... !

Nee serieus, die Maher blijft me maar verbazen, wat een techniek heeft die gozer zeg & zo belangerijk & beslissend op zo'n leeftijd, echt Suprb ... !

Wat een gehuil van vele mensen hier.
Als hun clubje zo'n wedstrijd gelijk speelt zou het onterecht zijn, maar nu AZ wint is het onterecht?
AZ speelt dit seizoen het beste spel van de eredivisie en daar gaat het om.
Ze winnen en spelen goed.
Je kan individueel wel de beste spelers hebben maar het gaat uiteindelijk om het collectief.
Daarnaast doet AZ niet onder voor Ajax, Psv en Twente wat vele mensen beweren.

ON : Goede wedstrijd van AZ. Maher draait een goed seizoen en pikt weer is een doelpuntje mee.

Nu open dat Maher voor Marokko gaat kiezen aangezien hij veel concurrentie heeft bij Nederland met Sneijder, Van de Vaart, Wijnaldum.. Maar dat geldt ook voor Marokko met Boussouffa, Belhanda, Ladyad...

30 oktober 2011 om 21:09

A'dam is net paar maanden 18. Vdv en Wesley blijven niet altijd jong en goed. Die zijn over paar jaar ook niet op hun top.

Daarnaast noem je spelers en zeg je dat het concurrenten zijn....terwijl je namen van aanvallers ook noemt en Maher een middenvelder is.

Maher kiest nu ook niet voor jong Marokko terwijl hij al meerdere keren is opgeroepen. Er is geen middenvelder van zijn leeftijd of iets ouder die zo goed is als hij. Daarom zie ik hem zeker niet voor Marokko kiezen. Bekijk ze Hyves of Twitter....hij is super blij dat hij nu bij Jong Oranje zit

Idd, wel een saaie wedstrijd. Wel een fenomenale goal van Maher!

Zes punten voor nu !!! En dan een heerlijk commentaar uit Eindhoven en Amsterdam. Doet me aan drie jaar terug denken toen ook na iedere wedstrijd vanuit die steden de ineenstorting van AZ werd voorspeld. AZ had toen echter nog Dirk z'n centen maar is nu niet meer dan een klein provinciecluppie. Ongelooflijk knap dus!! Dat niet iedere wedstrijd even geweldig is, is geen probleem. Zolang Psv, Ajax en Twente wel punten blijven verspelen tegen subtoppers, maak ik me niet druk.

30 oktober 2011 om 18:54

Az doet het tot nu toe zeer goed. Maar het nadeel is dat Az een vrij krappe selectie heeft. Als ze een paar blessures en schorsingen hebben kunnen ze in de problemen komen. Maar buiten dat zijn ze natuurlijk een kanshebber voor de titel, ze voetballen goed en pakken vaak de 3 punten. Voor mij is Az gewoon een titelkandidaat, maar het seizoen is nog lang.

30 oktober 2011 om 19:09

Waar ben jij de afgelopen weken geweest?

Martens, Holman, Falkenburg, Elm, Poulsen, Boymans. Altidore was aan het begin niet fit, zelfde geldt voor Benschop. En volgens mij vergeet ik nog wel wat.

Volgens mij hebben ze voldoende blessures gehad en ze hebben laten zien er prima mee om te kunnen gaan!

Edit;
Marcellis

30 oktober 2011 om 19:11

Daar heb je een punt, maar als verder in het seizoen heb je spelers die last krijgen van vermoeidheid en schorsingen en dat heb je nu nog niet. Als je een brede selectie hebt kun je een keer een speler rust geven, maar bij Az is de selectie niet al te breed. Daarom ben ik benieuwd of ze dit kunnen blijven vast houden, het seizoen is immers nog lang.

30 oktober 2011 om 19:07

Het zou idioot zijn om de koploper, die 6 punten voorsprong heeft, bij vlagen schitterend spel laat zien en gewoon over veel individuele kwaliteit beschikt af te schrijven voor de titel. Elm, Maher, Altidore, Beerens, maar natuurlijk ook de gehele verdediging: het is echt een sterk team dat mee kan doen tot het eind.

Vind het knap van Az.
En of het nu wel of niet slecht is,het blijft moeilijk spelen op een kunstgrasveld.
Alle ploegen hebben daar moeite dus des te knapper.

nou mag een club als PSV zich toch wel zorgen gaan maken als AZ een moeilijke uitwedstrijd uiteindelijk wel weer wint.

Az is een serieuze kandidaat voor de titel nu en PSV moet nu echt steeds de volle buit gaan pakken anders loopt AZ alleen maar meer uit .

30 oktober 2011 om 20:00

Je ziet het bij AZ met de week moeilijker gaan, die gaan voor de winterstop ook nog wel de nodige punten verspelen. Helemaal als je ziet dat de kans groot is dat ze gaan overwinteren in Europa word dat gewoon egr zwaar.

Na de winterstop kan je een balans opmaken maar om AZ nu al een serieuze kandidaat te maken is echt te vroeg, als ik me goed herinner is de kans ook vrij groot dat spelers vetrekken in de winter omdat contracten aflopen (poulsen/holman/gudmundsson?)

De 1e topwedstrijd op dit kunstgras moet nog gespeeld worden en dat zal nooit gebeuren ook. Voor een topwedstrijd heb je twee ploegen nodig die aanvallen zoals gisteren bij Twente-psv dit Heracles heeft nog laffer dan laf gevoetbald en krijgt gelukkig voor dit vertoonde spel alsnog de deksel op haar neus. Dan de anti az mensen die zeggen dat dit weer een overwinning was met bedroevend voetbal, sorry ik weet niet in welk stadion jullie elke week zitten maar Az speelt aanvallend voetbal en probeert daarmee elke week te winnen en dat lukt ze ook nog om dan dit te zeggen toont het niveau van sommigen. Begrijp dat t soms zeer doet en nu vooral in de 89e minuut maar dit dwingt Az gewoon af en ook vandaag weer. Met de meeste punten en het beste doelsaldo bovenaan staan is gewoon razend knap met een selectie die minder gekost heeft dan b.v. 1 speler van een andere, niet nader te noemen club. Wie dan anders durft te beweren kan of de zon niet in t water zien schijnen of gewoon een azijnpisser die voetbalzone alleen maar gebruikt om een andere club af te zeiken. Alle credits tot nog toe voor Gertjan Verbeek en Az.

respect voor Gertjan Verbeek hij krijgt het toch weer voor elkaar .....

Het is een afgang voor de clubs uit Eindhoven en Amsterdam. Werken inmiddels met een begroting van 2,5 keer meer dan AZ. De hele selectie van AZ is goedkoper als 1 aankoop van Ajax (sulejmani). PSV heeft bijna de gehele begroting van AZ dit seizoen geinvesteerd.
En nu al op zo'n afstand van AZ kwa punten en voetbal.

AZ is inmiddels een titelkandidaat, mede door Verbeek en de heer Gerbrands. Ik zal er niet van opkijken als ze in Amsterdam binnenkort Gerbrands proberen binnen te halen.

Vandaag slecht gespeeld en toch winnen van armoedig verdedigend Heracles. Klasse, AZ heeft tot aan de winterstop nog twee lastige wedstrijden, Heerenveen en NAC uit. De rest moet gewonnen worden.
Maher is het paretje van de NL voetbalvelden, een van de beste en getalenteerde talenten van Europa op deze leeftijd nu al zo beslissend. Knvb moet hem overhalen om voor het NL elftal te kiezen.

Maher is een leuke voetballer, maar ik schat Labyad hoger in.

Tja,als je deze wedstrijden wint, ben je op weg om kampioen te worden.

Ik hoor nu al weken dat AZ dit vol kan houden vanwege de krappe selectie.

Deze wedstrijd afwezig Holman, Viergever, Marcellis, Martens, Messaoud, Boymans.
Op halve kracht spelend Elm, Wernbloom, Beerens.
En dat is al weken zo, vandaar dat AZ wat trager en dus moeizamer speelt.

Slecht nieuws voor de doemdenkers: Holman en Martens komen weer bijna terug.
En nu krijgt AZ alleen nog tegenstanders uit het rechter rijtje.

AZ gaat de komende weken de voorsprong alleen nog maar uitbreiden

Hey maffioso kijk je wel eens vaker naar heracles. Alle ploegen spelen juist laf als ze tegen ons spelen. Utreg doet dat zelfs thuis. Wij maken altijd het spel en we spelen altijd aanvallend. Alleen vandaag maakte az dat onmogelijk en moesten we achter hun aan lopen. Az verdiend gewonnen, maar wel k.... dat het vlak voor tijd gebeurde.

30 oktober 2011 om 19:37

Precies, Heracles heeft Thuis al heel goede resultaten gehaald, maar vandaag heeft AZ de hele wedstrijd gecontroleerd.
Ik denk dat dit seizoen er maar heel weinig ploegen zullen zijn die Heracles in Almelo zo weten te neutraliseren.

AZ was vandaag degelijk. Niet spannend, niet opwindend, nee zelfs niet goed voetbal eigenlijk!.

Wel was het gedurende de hele wedstrijd wel de bovenliggende partij en bij tijd en wijle dreigend. Maar echt gevaarlijk werd het eigenlijk nooit, echte kansen afdwingen zat er niet of nauwelijks in. Tot de ongeveer 88ste minuut toen Adam maher het heel even op de heupen kreeg en zichzelf heel mooi vrijspeelde en daarbij 2 heraclieden dolde. Mooie actie en mooi doelpunt.

Mooi dat AZ haar voorsprong vergrootte naar 6 punten op nummer 2 in de tussenstand. Terecht na 11 wedstrijden, als je mij vraagt, want ze spelen het meest constant tot op heden.

Maar vandaag was het saai en degelijk. Maar ook dat soort wedstrijden zitten er nu eenmaal tussendoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.SC Cambuur12-6
11.NEC11-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchoofsMiddenvelder80
R. VloetMiddenvelder83
D. BurgzorgAanvaller84
M. AmissiAanvaller70
S. BakışAanvaller71
I. AzzaouiAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren