'Arsenal, FC Twente en Ajax belden ook, maar hij gaat naar Duitsland'

Zaterdag, 22 oktober 2011 om

De toekomst van Andy Polo ligt naar alle waarschijnlijk in de Bundesliga. Althans, zijn zaakwaarnemer is daar negentig procent zeker van. Polo werd vorige maand zeventien jaar en weet een basisplaats vast te houden bij Universitario uit Peru. De jeugdige aanvaller, die de nieuwe Sergio Agüero wordt genoemd, kon ook rekenen op interesse vanuit Nederland.

/

Polo's zaakwaarnemer, Borja González, laat zaterdag in de Engelse pers weten dat Polo's nieuwe bestemming niet in de Premier League, noch in Spanje ligt. “Ik kan met negentig procent zekerheid zeggen dat hij in januari naar één van de topclubs in Duitsland vertrekt. In voetbal kunnen zaken snel veranderen, maar het is vrijwel zeker.” Polo zou graag het pad willen volgen van beroemde landgenoten als Claudio Pizarro, Jefferson Farfán en Paolo Guerrero, allen actief in Duitsland.

“Vanuit Italië heb ik telefoontjes gehad van Udinese en Genoa, vanuit Nederland van FC Twente en Ajax en vanuit Engeland van Arsenal en Liverpool”, somt González het rijtje geïnteresseerde clubs op. “En Atlético Madrid volgde hem ook nauwgezet.” Polo debuteerde in april dit jaar voor Universitario en maakte in zijn tweede wedstrijd zijn eerste doelpunt. Inmiddels staat de jonge Peruviaan op veertien duels en drie doelpunten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door pampis)

Als hij het pad van Farfan wil volgen moet hij eerst naar Nederland gaan. Dat lijkt me sowieso een logische eerste stap in Europa. Een 17-jarige bij een Duitse topclub is vaak een lastig verhaal.

22 oktober 2011 om 18:07

Guerrero en Pizarro waren ook aardig jong toen ze naar Bayern gingen.. Je gaat natuurlijk niet naar Ajax of Twente als er een Duitse topclub aanbelt..

Nederland beste land om te beginnen in europa!! Nederlandse ploegen stellen een jong talent moeiteloos op,terwijl in andere landen wat huiverig over leeftijd word gedaan. Maar Duitsland is geen engeland of spanje als ik toch niet naar nederland kon zou ik ook Duitsland kiezen. Waar momenteel heel aardig gevoetbald word.

22 oktober 2011 om 10:54

Dat kun je wel vinden maar denk je dat hij in peru de nederlandse competitie volgt?
Het zijn lijfeignennvan zaakwaarnemers,hebben een gebrekkige ontwikkeling vaak en moeten doen wat de baas cq zaakwaarnemer wil.
Nederlandse clubs moeten maar gaan nedenken of ze uberhaubt wel moeten beginnen aan zuid amerikanen.
Je neemt vaak van die maffiazaakwaarnemers mee die de hoogst mogelijke provisie willen vangen voor ze.
Denk je dat het de zaakwaarnemer te doen is voor de ontwikkeling van die jongen?
Als grote duitse clubs aankloppen telt maar een ding en dat is de geldbuidel.

22 oktober 2011 om 11:20

Die zaakwaarnemer zou degene moeten zijn die hem kan vertellen dat Nederland al dan niet een goede stap is. Helaas denken niet alle zaakwaarnemers (understatement) in het belang van hun spelers.

22 oktober 2011 om 12:03

@3de been: dan ben jij niet op de hoogte van de ontwikkelingen de laatste jaren in voetballand. In Duitsland draait het juist niet om de geldbuidel in tegenstelling tot Spanje, Engeland of Italie. Interqueteer 10 prof-voetballers die in de Bundesliga hebben geacteerd..8 daarvan zullen je vertellen dat ze in Duitsland de beste periode hebben gekend van hun carriere. Het gaat meer dan geld alleen...de voetbalcultuur, de infra-structurr, de stadions, het bedrijfsleven, de know-how en last bot nut least: de organisatie en respect voor waarden en normen. Alles is of wordt voor je geregeld..tot in de puntjes terwijl je in bv. Italie aan je lot wordt overgelaten. Kortom: een buitenlands talent zal goed vertoeven/aarden in de Bundesliga.

Als ik hem was zou ik toch na Twente gaan, dat is van al die clubs de enige club die zit te wachten op een buitenspeler, en met Adriaanse zal hij zeker een kans krijgen,

22 oktober 2011 om 11:34

Volgens mij heeft Co aangegeven geen vervanger nodig te hebben voor Ruiz.. Ik vind trouwens wel dat Ajax voorin best nog wel 1/2 spelers kan gebruiken. Ebecilio komt voorlopig gewoon veelste kort en de wissels die Ajax op de bank heeft zitten vind ik nou niet bepaald spelers die wel even voor het verschil gaan zorgen als er blessures en/of kaarten zijn. Naar mijn idee is het voorin veelste matig bezet en dan doel ik met name op de bank. Ik mis gewoon een Leonardo/rommedhal die je erin kan zetten zonder dat het niveau gelijk omlaag schiet. Als deze jongen verder in zijn ontwikkeling is dan de jongens die nu op de bank zitten moet Ajax er altijd voor gaan. Zeker als die de kwaliteiten heeft om basis speler te worden. Wat dat betreft heeft Ajax altijd dat soort jongens nodig. En wie weet wat Ajax in gedachten heeft over de jongens die er nu lopen, misschien willen ze hen wel kwijt of verhuren.

22 oktober 2011 om 12:32

Klopt , maar ik weet niet of het een vleugel speler is of een centrale aanvaller, een vleugel kunnen ze zeker nog gebruiken in Amsterdam als back up

Niet verrassend dat Twente geinteresseerd was, want die hebben een samenwerkingsverband met een voetbalacademie daar.
Deze jongen zal dus waarschijnlijk niet bij die academie aangesloten zijn, anders was hij wel naar Twente vertrokken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Universitario Lima

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 20 augustus
Paris Saint-Germain is bereid om Neymar aan Real Madrid te verkopen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren