Eigenlijk is het heel simpel

Er zijn de afgelopen weken diverse vraagstukken opgedoken met betrekking tot het handelen van Frank de Boer als coach van Ajax. Zo vraagt men zich na de blessure van Kolbeinn Sigthórsson af of het wel een verstandige beslissing is geweest om Mounir El Hamdaoui naar het tweede elftal te verbannen. Links en recht hoor je ook nog diverse mensen over het feit of De Boer het nou wel zo veel beter doet dan Martin Jol in zijn Ajax periode. En dan Theo Janssen, wat is zijn beste positie? Naast deze zaken ontkomen we ook niet aan het feit dat de jeugd weer met stip op nummer één staat bij Ajax, mede door De Boer. Om alle zaken een goed beeld te geven, zullen ze hieronder worden uitgewerkt om de lezer een beeld te geven van hoe het nou daadwerkelijk zit, zonder klakkeloos af te gaan op diverse subjectieve media!

Om maar te beginnen met iets wat al enige tijd achter ons ligt, maar door een blessure van Sigthórsson toch in een keer weer als ‘hot’ bestempeld mag worden; de kwestie El Hamdaoui. Wat is er nog niet over gezegd? In mijn ogen is het vrij simpel samen te vatten en valt in deze kwestie geen winnaar aan te wijzen, als je daar al van kunt spreken. Een trainer die aan het begin van een veelbelovende carrière staat, en ongetwijfeld fouten zal maken. Met daar tegenover een trotse Marokkaanse speler die is gehaald door de voorganger van De Boer, Jol. Die, zover ik weet, zich onprofessioneel heeft opgesteld richting De Boer en het team. Denk dan maar eens aan zijn twee maanden durende ziekte, de exacte reden daarvoor weten wij nog steeds niet. Het is een samenloop van omstandigheden geweest waardoor dit geen gelukkig huwelijk is geworden. De precieze details zullen voor de buitenwereld altijd verborgen blijven omdat we er simpelweg niet bij waren.

De kwestie tussen De Boer en Jol is ook makkelijker dan die op het eerste gezicht lijkt. Puur en alleen kijkend naar de cijfers ontlopen beide elkaar niet veel en kunnen we zeggen dat De Boer het op voetballend gebied niet beter doet dan Jol. Wanneer we dit echter in een breder perspectief plaatsen, zal De Boer als winnaar uit de bus komen. De hele organisatie zoals die er nu staat, zou er nooit gekomen zijn met Jol aan het roer, met name de jeugdopleiding waar De Boer een zeer belangrijke rol in speelt. Let wel op, ik zeg niet dat dit allemaal te danken is aan De Boer. Feit is dat het onder het bewind van Jol nooit gebeurd zou zijn. Wel moet ik een opmerking plaatsen, niet geheel onbelangrijk, dat het voetballend nog veel beter kan. Dan doel ik voornamelijk op het feit dat het beoogde Ajax-voetbal er nog niet helemaal uitkomt. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel.

Zo worstelt De Boer al enige tijd met de invulling van het middenveld. Het is wel duidelijk dat de publieke opinie het liefst Vurnon Anita als verdedigende middenvelder ziet en Janssen met Christian Eriksen als de twee aanvallende middenvelders. Wat dat betreft is de blessure van Sigthórsson in zekere zin dan ook een zegen te noemen. Natuurlijk niet omdat hij er nou lange tijd uit ligt, wel vanwege het feit dat we Janssen op zijn favoriete positie hebben zien spelen tegen AZ, we weten allemaal hoe dit is afgelopen. Janssen strooide met passes en liet Esteban ook nog even zien dat je negentig minuten scherp moet blijven als Janssen meespeelt. Daarbij heeft De Boer al aangegeven dat Janssen ook op die positie speelt tegen Dynamo Zagreb. De grote vraag is echter wat er gaat gebeuren als iedereen weer fit is? Ik persoonlijk hoop dat Janssen het goed doet en Siem de Jong dan naar de bank verhuist. Anita komt dan verdedigend te spelen en Janssen blijft samen met Eriksen aanvallend staan. Mijn vertrouwen in Janssen is nog steeds heel groot en ik verwacht dan ook dat hij niet meer van die positie af gaat. Sowieso niet de komende maanden in verband met de blessure van Sigthórsson, ik hoop ook erna niet!

Het laatste wat ik nog even wil belichten is natuurlijk de eigen jeugdopleiding, iets waar we vandaag de dag niet meer aan kunnen ontkomen. Tegen AZ zagen we Ruben Ligeon invallen en ook talenten als Lesley de Sa en Jody Lukoki hebben hun officiële debuut voor Ajax inmiddels al gemaakt. Stuk voor stuk gozertjes waarmee het Amsterdamse publiek zich kan identificeren. Spelertjes die barsten van het talent, maar die zich natuurlijk nog wel moeten verbeteren. De ontwikkeling van die talentjes staan ook centraal bij Ajax. Zo worden ze getraind door niemand minder dan Dennis Bergkamp, Wim Jonk, Jaap Stam, Frank de Boer en Ronald de Boer. Ex-profs die alles hebben meegemaakt en weten hoe je jong talent kan kneden tot volwaardige topspelers.

De Boer heeft eindelijk de juiste formule op het middenveld gevonden, met Janssen en Eriksen als linker en rechter aanvallende middenvelders en met Anita of Enoh daarachter in de verdedigende rol. Bij Ajax staat de jeugdopleiding centraal, waar ook een lichting talenten aan zit te komen met heel veel potentie, getraind door ex-topspelers. En binnen de club staan alle neuzen weer dezelfde kant op. We moeten ons ook niet alleen puur op de ranglijst focussen. Maar we moeten kijken naar de ontwikkelingen binnen de club. Het enige dat we dan kunnen concluderen is het feit dat De Boer de juiste trainer voor Ajax is. Hij is bezig met een proces dat nog maar net begonnen is. Een proces dat kan leiden tot enorme successen. Eigenlijk is het heel simpel, De Boer is de ideale trainer voor Ajax.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 8 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3000+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door donderspeech)

"om alle zaken een goed beeld te geven, zullen ze hieronder worden uitgewerkt om de lezer een beeld te geven van hoe het nou daadwerkelijk zit, zonder klakkeloos af te gaan op diverse subjectieve media!"

Het enige wat je doet zijn open deuren intrappen en wie of wat je bedoeld met 'subjectieve media' wordt in je stuk helemaal niet duidelijk.

Qua vorm en stijl goed, de inhoud brengt geen nieuwe inzichten.

Zoals dennispsv ook al aangeeft, qua vorm en stijl goed...op twee fouten na.

Je brengt echter totaal geen nieuws. De aankondiging dat jij wel even zult laten zien hoe het zit wordt helemaal nergens uitgelicht. Ik heb geen nieuws gelezen dat ik nog niet eerder in die (volgens jou) ''subjectieve media'' heb gelezen.

Je stuk vind ik niet vernieuwend genoeg om een voldoende te geven. Je krijgt van mij twee sterren, één voor de vorm/stijl en één omdat ik het toch helemaal uitgelezen heb.

Daarbij, doet je schrijfstijl (en naam) me wel erg aan iemand denken die altijd overkwam als of hij de wijsheid in pacht had. Die persoon is nu toevallig ook permanent geband... Expert4life
Maar misschien is dat wel een te makkelijke aanname alsmede een belediging.

Na het lezen van je stukje ben ik van mening dat je titel moet worden aangevuld met;
Eigenlijk is het heel simpel, ik weet het ook allemaal niet.

In je inleiding begin je te zeggen dat je het hieronder allemaal eens gaat uitleggen hoe het nou daadwerkelijk zit zonder op de subjectieve media af te gaan. Vervolgens gebruik je woorden in je betoog als;
- die zover ik weet (geen feiten dus)
- de reden weten wij nog steeds niet (geen feiten dus)
- de precieze details zullen verborgen blijven omdat we er niet bij waren (geen feiten)

Daar stopte voor mij enigszins de behoefte om verder te lezen.

Verder was het voor iedereen behalve de Boer duidelijk waar je Janssen op het veld moet neerzetten. Dat er dan een blessure voor nodig is om dit ook voor de Boer duidelijk te maken is of amateuristisch of slecht inzicht of een groot ego. Alle drie schadelijk overigens.

Over de jeugdopleiding geef ik je wel groot gelijk.

20 oktober 2011 om 13:06

Dat is echt waanzin, de CE is bedoeld om je mening te geven die kun je niet altijd weerleggen met feiten. Hij vind juist dat er geen winnaar is omdat de feiten van de kwestie verborgen blijven voor de buitenwereld. Hij kan er dus niet over oordelen en zegt dus dat er geen winnaars zijn. D

- die zover ik weet (geen feiten dus)
Dat is wel een feit, door de media hebben we het beeld gekregen van een onproffesionele Mounir
- de reden weten wij nog steeds niet (geen feiten dus)
Weet iemand hier de echte reden van de zieke Mounir? nee, is dat een feit!? ja!
- de precieze details zullen verborgen blijven omdat we er niet bij waren (geen feiten)
Dat is wel een feit want we waren er niet bij!

Wat wil je nou bereiken met dit stuk? Je somt een aantal dingetjes op waarom Frank de Boer het wel aardig doet met Ajax en dat is het? Na het lezen van dit stuk krijg ik niet echt het gevoel van; ja! Je hebt echt gelijk ja! Er zijn de laatste tijd al zoveel Ajax stukken geschreven, puur over hoe het op dit moment gaat, en waar eigenlijk totaal geen conclusie aan vastgebonden is. Ik word er een beetje moedeloos van, die duizenden stukken met eigenlijk geen echte conclusie, alleen een opsomming waarom jullie wel tevreden zijn met Frank de Boer. Ik vind echt dat je een mooie schrijfstijl heb, en het leest wel lekker door, alleen sorry, ik vind dit soort stukken echt niks. Als je dan besluit een stuk te schrijven, doe het dan over iets waar niet al veel mensen het over gedaan hebben, en waar jij mensen wil overtuigen van jouw stuk.

2 Sterren, het is echt lekker geschreven dus ga door met stukken schrijven, maar niet een stuk waarin je alleen maar open deuren intrap.

Ten eerste verzonk ik haast in de 'oceaan Der Komma's'. Je hebt overmatig gebruik gemaakt van dit leesteken waardoor de tekst in mijn optiek stroef weg las.

"om alle zaken een goed beeld te geven, zullen ze hieronder worden uitgewerkt om de lezer een beeld te geven van hoe het nou daadwerkelijk zit, zonder klakkeloos af te gaan op diverse subjectieve media!"

"om maar te beginnen met iets wat al enige tijd achter ons ligt, maar door een blessure van Sigthórsson toch in een keer weer als ‘hot’ bestempeld mag worden; de kwestie El Hamdaoui."

"geen winnaar aan te wijzen, als je daar al van kunt spreken. Een trainer die aan het begin van een veelbelovende carrière staat, en ongetwijfeld fouten zal maken. Met daar tegenover een trotse Marokkaanse speler die is gehaald door de voorganger van De Boer, Jol. Die, zover ik weet, zich onprofessioneel heeft opgesteld richting De Boer en het team. Denk dan maar eens aan zijn twee maanden durende ziekte, de exacte reden daarvoor weten wij nog steeds niet. "

"wanneer we dit echter in een breder perspectief plaatsen, zal De Boer als winnaar uit de bus komen. De hele organisatie zoals die er nu staat, zou er nooit gekomen zijn met Jol aan het roer, met name de jeugdopleiding waar De Boer een zeer belangrijke rol in speelt. Let wel op, ik zeg niet dat dit allemaal te danken is aan De Boer. Wel moet ik een opmerking plaatsen, niet geheel onbelangrijk, dat het voetballend nog veel beter kan."

"natuurlijk niet omdat hij er nou lange tijd uit ligt, wel vanwege het feit dat we Janssen op zijn favoriete positie hebben zien spelen tegen AZ, we weten allemaal hoe dit is afgelopen. Sowieso niet de komende maanden in verband met de blessure van Sigthórsson, ik hoop ook erna niet!"

"het laatste wat ik nog even wil belichten is natuurlijk de eigen jeugdopleiding, iets waar we vandaag de dag niet meer aan kunnen ontkomen. Spelertjes die barsten van het talent, maar die zich natuurlijk nog wel moeten verbeteren."

"de Boer heeft eindelijk de juiste formule op het middenveld gevonden, met Janssen en Eriksen als linker en rechter aanvallende middenvelders en met Anita of Enoh daarachter in de verdedigende rol. Bij Ajax staat de jeugdopleiding centraal, waar ook een lichting talenten aan zit te komen met heel veel potentie, getraind door ex-topspelers. Eigenlijk is het heel simpel, De Boer is de ideale trainer voor Ajax."

Ten tweede kom ik niet te weten wat nou de essentie is van je verhaal. Ik smacht het hele verhaal naar het definitieve antwoord inzake De Boer dat je ons beloofd had in je beginalinea maar het verlossende antwoord blijft mij helaas schuldig. Ik denk dat je beter wel klakkeloos op de media af had kunnen gaan want jij gebruikt zeer onduidelijke termen als "de precieze details zullen verborgen blijven omdat we er niet bij waren" of " die zover ik weet." Je weet niks of niet precies maar je wilt ons wel de oplossing op deze kwestie bieden? Ongeloofwaardig in mijn visie.

Ten derde // Het enige dat we dan kunnen concluderen is het feit dat De Boer de juiste trainer voor Ajax is.//
Omdat, hoe kom je tot deze conclusie? Het verhaal is een groot doolhof.

Ten vierde // Spelertjes die barsten van het talent, maar die zich natuurlijk nog wel moeten verbeteren.//
In welk opzicht moeten ze zich verbeteren? Mentaal, fysiek, tactisch? Je laat ons in het ongewis.

Ten vijfde begin je je zin meermaals met het woord 'en.' Dat is een dodelijk begin van een zin.
" En binnen de club staan alle neuzen weer dezelfde kant op."
" En dan Theo Janssen, wat is zijn beste positie?"
" Er is dus nog genoeg werk aan de winkel."
Gebruik in de nabije toekomst het leesteken ; dan lopen je zinnen een stuk beter door.

Tenslotte wil ik je hartelijk bedanken voor de tijd en moeite die je in dit verhaal hebt gestoken. Doe iets met mijn feedback en overtuig me de volgende keer. Ik werd hier namelijk niet warm van.

Man man, wat een meesterwerk! Je doet me gelijk aan iemand denken die ook altijd met passie over zijn grote liefde kon schrijven. Je mening komt goed naar voren en je legt de zaken ook goed uit. Sommige zaken zijn door de woordenlimiet natuurlijk niet verder uit te werken, dat snappen we hopelijk allemaal. Anders kom je namelijk op een 3 in 1 CE uit en dat mag niet. Ik ben het in ieder geval volledig eens met je stuk. Je geeft mij een duidelijk beeld over hoe het nou daadwerkelijk zit. De media kiezen toch altijd voor zichzelf, zonder te denken aan hoe het nou echt zit. Dit stuk heeft mij daarin zeker geholpen. Het gebruik van komma's vind ik lekker lezen, maar dat is persoonlijk. Super ook dat je benoemt dat men op de lange termijn moet kijken en niet alleen naar de ranglijst. Je ziet hier op voetbalzone toch veel oppervlakkige leden, die iedere vorm van diepgang missen. Goed dat jij dit even benadrukt. Ik kan dan ook niet anders om je 5 sterren te geven en ik kijk nou al uit naar je volgende stuk. Ga zo door. Het is lang geleden dat ik zo'n lekker stuk heb gelezen

21 oktober 2011 om 09:27

Bekende van je? Krijg je er geld voor?

22 oktober 2011 om 14:04

haha ;d iedereen heeft aanmerkingen dat het stuk eigenlijk nietszeggend is behalve jij vind dat alles perfect en duidelijk uitgelegd wordt :S

22 oktober 2011 om 16:49

Ja, dus wat kunnen we daaruit concluderen? Dat ik hier schijnbaar de enige ben die niet zo oppervlakkig kijkt naar een CE. Die zich verdiept in de auteur. Ik vind alle argumenten hierboven onzin. Het stuk steekt prima in elkaar en is verder niks mis mee. Ik lees het vele malen liever dan de subjectieve media, daar worden we allemaal niks wijzer van. Dit stuk geeft mij een eenvoudige kijk in de zaken die bij Ajax spelen. Iedereen heeft er een mening over, maar de auteur van dit prachtige meesterwerk laat de lezer inzien dat het eigenlijk heel simpel is. Niks mis mee dus. Dat jij het niks vindt, zegt meer over jouw gebreken dan de tekortkomingen van het stuk.

22 oktober 2011 om 19:37

Meesterwerk? Hoe kom je daar nu bij, het zijn louter open deuren die ingetrapt worden en omdat het toevallig deuren zijn die jou bekoren is het een meesterwerk? Laat me niet lachen zeg, het is gewoon een simpele mening waarvoor je helemaal geen EC nodig hebt maar welke je in 5 zinnen ook uit kan stippelen. Ik zal even een poging wagen:

Zo zit het bij Ajax:
- El Hamdaoui is een lul en zal er nooit meer in komen, wat heb je nu aan een werknemer die altijd ziek is en zich niet kan aanpassen aan het team?
- De Boer is eindelijk bij zinnen, Janssen moet spelen als linkermiddenvelder en niet als verdedigende middenvelder. Iets wat elke blinde al voorspelde komt uit!
- De Boer geeft de jeugd weer perspectief en toekomst!
- De jeugdopleiding is organisatorisch aan het veranderen met de komst van steeds meer oud profs.
Conclusie, zowel korte als lange termijn ziet er goed uit!

Zo moeilijk is het dus niet. Maar zullen we nu even serieuzer op dit bericht ingaan?

Allereerst is de opbouw merkwaardig. Een stukje over De Boer en Jol en het feit dat De Boer de jeugd meer de kans geeft zou logischerwijs opgevolgd worden door het tweede stukje over de jeugd. Nu zit er eerst weer een ander stuk tussen...

Dan inhoudelijk de 4 grote punten even bespreken:
- El Hamdaoui, er is in de media helemaal geen grote aandacht voor hem gekomen en al helemaal niet de roep voor een terugkeer. Zoek anders even goed in de nieuwsberichten. Dat zijn naam als mogelijke oplossing naar voren komt is logisch en de reactie net zo, klaar dus.
- De Boer en Jol, appels met peren alleen al het feit dat Suarez er niet meer is. Dat was degene die Jol op de been hield voor zolang het duurde... De Boer is duidelijk beter want die laat het team weer presteren i,p,v, individuen. Ook krijgt de jeugd echt kansen en geeft hij deze veel meer vertrouwen.
- Dan de jeugdopleiding zelf, die oud profs zijn leuk en aardig maar ben jij ooit zelf op De Toekomst geweest? Ik niet maar ik heb wel het genoegen om de kritieken van Henk Spaan wekelijks te lezen en die is nu niet bepaald even lovend over de veranderingen die doorgevoerd worden. En daar kan ik eerlijk gezegd wel inkomen. Neem alleen al het feit dat genoeg oud profs hebben bewezen dat een goede voetballer nog geen goede trainer is. Laat staan dat ze een organisatie neer kunnen zetten. Slaan ze dus niet een beetje door met al die oud profs en hebben die dus wel genoeg bagage om talenten optimaal te ontwikkelen? Spaan concludeert in ieder geval het volgende over een ideale jeugdopleiding: "zo langzamerhand kristalliseerd zich een ideaal model uit dat op drie pijlers rust: de didactiek en de visie van de schoolmeesters, de technische bagage van de oud-profs en de wetenschap. Bij Ajax zijn twee van de drie componenten verdwenen. Dat is afbraak."
- Wat betreft Janssen en zijn positie, simpele conclusie had moeten zijn, told you so! Echt bijna iedereen had hem al gewaarschuwd dat het niet zou werken en hij heeft er evengoed zo lang over gedaan om dit toe te geven, echt ongelooflijk hoe koppig mensen kunnen zijn!

Conclusie, het stuk is helemaal niet goed!

Ik zie dat ik al wat reacties heb gekregen op mijn stuk, bedankt daarvoor. Het motiveert mij om het de volgende keer beter te doen. Ik zie nu ook wel in dat ik soms meer toelichting moet geven op het desbetreffende onderwerp in kwestie.
Ik ga in ieder geval vanavond op vakantie tot Zondagavond, dus ben even niet bereikbaar. Maar blijf posten, daar heb ik iets aan. Het is echter mijn eerste keer, logisch dat ik nog wat schoonheidsfoutjes bega! Ik zal de volgende keer nog beter me best doen, dat beloof ik

Ik vind je zeer goed schrijven, maar je conclusie "het enige dat we dan kunnen concluderen is het feit dat De Boer de juiste trainer voor Ajax is" kan ik toch niet uit je stuk halen. Redenen oa:
- kwestie Mounir - toch niet positief voor De Boer
- Door blessure schuift Janssen naar voren en speelt dan pas stukken beter (hopelijk blijft ie dat doen!)
- betere jeugdopleiding, maar is ook aan de andere grote voetballers te danken.

Inhoudelijk niet sterk en vooral open deuren, zal zo bij _elsalvador even aangeven wat er allemaal wel en niet klopt.

Het is louter open deuren in trappen die lap tekst wat je met alle moeite hebt neer getypt, allemaal oud nieuws breng je waarvan iedereen al op de hoogte is en wat niet meer van belang is.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren