De vergeten Bulgaar

Woensdag, 12 oktober 2011 om 12:26 door tim10rooney

1 september 2008: De telefoons stonden roodgloeiend op de laatste dag van de transfermarkt in Manchester. De spanning en de verwarring voor menig voetbalfan steeg die dag tot het kookpunt en ook de kopzorgen voor de penningmeesters namen alsmaar toe. Manchester City, dat een week geleden werd overgenomen door de Arabische investeringsgroep Abu Dhabi, wilde op de slotdag van de transfermarkt nog hoge ogen gooien en een naam van formaat binnenhalen. Het bod van tientallen miljoenen op Dimitar Berbatov, destijds spits van Tottenham Hotspur, werd onmiddellijk geaccepteerd. Toch weigerde de spits naar City te vertrekken. Tot ieders verbazing stapte de spits, na eerder mislukte pogingen, alsnog over naar de buurman en eeuwige aartsrivaal Manchester United, voor een bedrag van ruim veertig miljoen euro.

/

Hoewel zijn statistieken in zijn beginseizoen, zeker gezien zijn speelminuten alleraardigst waren, had ik toch mijn bedenkingen over deze jongen. Ik houd namelijk wel van spelers, die laten zien zowel qua kwaliteiten als gedrag het waard te zijn om het shirt van the Red Devils te mogen dragen. Bij Berbatov had ik zo mijn twijfels. Niet zozeer over zijn kwaliteiten, die waren in mijn ogen gewoon duidelijk United-waardig, maar qua houding en gedrag twijfelde ik over hem. Zijn motivatie leek wel erg ver te zoeken, zijn houding in het veld vond ik behoorlijk nonchalant en hij kwam lichtelijk arrogant over. Het leek er wel op alsof hij het allemaal gemakkelijk kon en de klusjes wel even zou klaren, mits hij er zin in had.

Toch vond ik dat ik wat te negatief was over deze jongen. Ik had het gevoel alsof ik deze jongen dingen verweet, die niet bij zijn houding en gedrag passen, maar die ik wel graag als ideaal zou willen zien. Ik dacht dat ik het beter van een positieve kant kon bekijken. Immers had Berbatov genoeg kwaliteiten, waarmee hij het team naar een hoger niveau zou kunnen tillen. Daarom probeerde ik het van een optimistische kant te bekijken en Berbatov te accepteren zoals hij is.

Uiteindelijk kon ik steeds meer begrip opbrengen voor Berbatov. Iemand die toch nooit openlijk heeft geklaagd over zijn rol en de moed er telkens in bleef houden na allerlei tegenslagen. Met die tegenslagen bedoel ik niet zozeer blessures of schorsingen, maar meer de pech die Berbatov heeft gekend in zijn United-periode. Telkens kwam hij met zijn wisselbeurten op de achtergrond terecht of stond hij in de schaduw van andere spelers.. Zo was hij in zijn beginseizoen regelmatig bankzitter of speelde hij op minder favoriete posities om vooral Cristiano Ronaldo, en in mindere mate Carlos Tévez zo goed mogelijk te laten functioneren.

Het seizoen dat volgde, zou eigenlijk dé absolute doorbraak van Berbatov bij United moeten worden. Immers verloor United, in de vorm van Cristiano Ronaldo en Tévez, twee concurrenten van Berbatov en met het systeem van het voorgaande seizoen leek Berbatov een goed duo met Wayne Rooney te kunnen vormen. Echter gooide Sir Alex Ferguson roet in het eten. Hij het systeem veranderde, vooral in de ‘’grotere wedstrijden’’ in een 4-5-1 formatie, waarin hij Rooney als enige spits posteerde. Hierdoor hield Berbatov de bank opnieuw geregeld warm en kwam hij wederom niet helemaal uit de verf.

Het volgende seizoen begon Berbatov uitstekend. Hij leek eindelijk eens een vaste basisplaats te hebben en betaalde dat vertrouwen uit in de nodige doelpunten. Uiteindelijk verliep het toch weer minder voor Berbatov. Ferguson wilde namelijk dynamischer gaan spelen met veel snelle en hardwerkende spelers spelen, waardoor hij steeds vaker gebruik ging maken van Javier Hernández. Ook wilde hij van Rooney een centraal punt maken, waardoor zowel het systeem als de speelstijl veranderde. Iets wat Berbatov vooral in de loop van het seizoen zijn basisplaats kostte.

In het huidige seizoen lijkt er al helemaal geen grote rol weggelegd voor Berbatov. Immers wil United dit jaar in het huidige 4-4-1-1-systeem in aanvallend opzicht nog dynamischer spelen, waarbij men vooral uit is op de combinatie. Hiervoor gebruikt United het liefst zo veel mogelijk snelle en vooral bewegelijke mensen, die daardoor erg belangrijk zijn met hun loopvermogen. Allerlei punten, waarop Berbatov minder scoort. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat Ferguson voor de spitspositie vooralsnog Javier Hernandez en Danny Welbeck verkiest boven Berbatov.

Ook ben ik van mening dat Ferguson niet het optimale uit Berbatov heeft gehaald, zo heeft hij hem, vooral bij basisplaatsen, verdedigende taken mee gegeven. Iets waar ik niet met mijn hoofd bij kon. Hoe kan het, dat een speler met de kwaliteiten van Berbatov, toch zulke taken meekrijgt? Het is namelijk geen speler met veel kwaliteiten op de eigen helft. Immers moet hij het niet hebben van zijn acceleratie, sprintsnelheid of loopvermogen. Nee, Berbatov is in mijn ogen juist iemand, die constant op de helft van de tegenstander zou moeten spelen. Lekker duels uitvechten in de kleine ruimte en op de juiste momenten toeslaan met zijn killerinstinct.

Het einde van de carrière van Berbatov op Old Trafford lijkt nabij. Immers loopt zijn contract aan het einde van het seizoen af. Ondanks dat Berbatov laatst nog aangaf gelukkig te zijn bij United, zit een contractverlenging er niet echt in. Iets wat ik alleen maar kan betreuren. Normaliter houd ik wel van hardwerkende spelers, die door het vuur gaan voor het team, maar Berbatov is anders voor mij. Het was geen snelheidsmaniak, loopwonder of harde werker. Nee, Berbatov was anders. Een identieke speler, die zowel qua speelstijl als houding afwijkt van andere spelers. Iemand met een fluweel balgevoel, waar vrijwel niemand aan kan tippen, aannames, waarbij ik zowat elke spier zou afscheuren en een slim maar ook zo dodelijk killerinstinct. Een echte baltovenaar, die mijn bedenkingen heeft weten om te zetten in bewondering. Ondanks dat hij mijn verwachtingen niet helemaal heeft waargemaakt, verdient hij het niet om zo behandeld te worden. Hopelijk tovert Berbatov nog wat moois uit zijn hoge hoed. Als dat niet bij United kan, dan misschien maar ergens anders.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 21 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 4800+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door jairzinhofey)

Een mooi betoog over Berbatov. Je weet me te boeien en ik krijg net zoals jij sympathie voor hem. Dat doe je goed!

Één foutje ontdekt: identieke moet zijn unieke, denk ik :-)

Kortom: goede opbouw, goed onderbouwd en goed te lezen. En de boodschap komt over!

12 oktober 2011 om 14:54

Allereerst bedankt voor je reactie. Ben blij dat de boodschap goed is aangekomen.

Uniek had inderdaad wel beter gepast in die context.

Goed stuk! Alleen jammer dat je iets te vele 'immers' gebruikt.

12 oktober 2011 om 14:43

Bedankt voor je reactie. Ik zie nu, dat ik het vijf maal heb gebruikt. Niet gek vaak, maar ik zal er in volgende stukken op letten en het minder vaak gebruiken.

14 oktober 2011 om 12:49

Ik vind het ook té vaak immers leest dat nl erg irritant. ;

Mooi betoog over een inderdaad vergeten speler. Iemand zo lang en houterig overkomend die beheerst over een fluwelen voet.

Echter mis ik compleet jouw visie. Waar had Berbatov volgens jou moeten staan? En wat voor toevoegende waarde zou het team dan aan hem hebben gehad? Je betoog heeft geen doel.

Dat is jammer.

14 oktober 2011 om 13:03

Ik weet niet of je het weet, maar je hebt een woordenlimiet van duizend woorden. Daardoor is het vaak lastig om veel aspecten te behandelen.

Hoezo heeft mijn Ce geen doel. Ik vertel mijn gevoelens over een speler, die de techniek op het puntje beheerst, maar door allerlei omstandigheden niet meer veel aan de bak komt en eigenlijk is hij ook van amper aan de bak gekomen.

Daarnaast heb ik vertelt hoe ik Berbatov het liefst zou willen zien spelen. Lekker constant op de helft van de tegenstanders, geen verdedigende taken. Dan kan hij met zijn killersinstint en voetballende kwaliteiten heel ver komen.

Ik heb inderdaad niet verteld, wat voor toegevoegde waarde hij gehad zou hebben, maar dat is ook amper uit te leggen. Je weet namelijk niet hoe het zal gelopen zijn en ik kan niet in de toekomst kijken. Ik kan alleen concluderen, dat United ook met Berbatov ver had kunnen komen, mits hij goed gebruikt werd en een aantal snelle en bewegelijke spelers om zich hebben, die zijn verdedigende taken over zouden nemen. Dan zal hij in ieder geval beter gerendeerd hebben, dan nu het geval is.

Vind het een best wel goed stuk. Het leest goed en ik zie niet echt minpunten, dus ik beloon je ook gewoon met vijf sterren.

In die laatste alinea, moet 'identiek' niet 'uniek' zijn ? Of ken ik de betekenis van dat woord niet helemaal.

Mooi stuk nu weet ik als niet Mancunian perfect waarom Berbatov niet geslaagd is in Manchester en wat er zal gebeuren.. Rooney, Hernandez en Welbeck blijven, exit Berbatov. Misschien terug naar Spurs als Adebayor's contract bij Spurs ook ten einde is.

12 oktober 2011 om 15:15

Bedankt voor je reactie. Mooi om te lezen, dat je nu meer over zijn situatie weet.

Ja, uniek zal beter zal geweest in die context. Spurs zal wel een optie kunnen zijn, lijkt me. Berbatov is sowieso goedkoper qua salaris dan Adebayor. Daarnaast denk ik dat hij wel in dat systeem past. Zeker als hij constant op de helft van de tegenstander speelt.

Normaal reageer ik nooit op Ce's, voor deze ben ik speciaal ingelogd. Ik vind het een goed stuk!
Houd er wel van als voetballers worden belicht die een beetje in de vergetelheid raken. Berbatov is namelijk echt een goede speler.

Boven de genoemde foutjes heb ik ook (denk ik) een foutje ontdekt:
Echter gooide Sir Alex Ferguson roet in het eten. Hij het systeem veranderde, vooral in de ‘’grotere wedstrijden’’ in een 4-5-1 formatie,

Dat stukje loopt niet lekker, hij het systeem veranderde in combinatie met de zin ervoor.

Maar al met al een goed en vermakelijk stuk!

12 oktober 2011 om 16:12

Berbatov wordt niet door iedereen vergeten, maar is al zo vaak op de achtergrond verdwenen, dat veel mensen hem toch een beetje over het hoofd gaan zien, terwijl deze man echt wel de kwaliteiten had om veel meer te betekenen voor United, dan hij nu gedaan heeft. Vooral dit seizoen staat hij erg laag in de pikorde en vergeten mensen toch een beetje de klasse van Berbatov. Dat vind ik jammer en daarom hoop ik ook, dat Berbatov nog ergens kan schitteren, zodat mensen zijn voetballende kwaliteiten weer meer gaan bewonderen.

Overigens bedankt voor je reactie. Leuk om te horen, dat je hiervoor speciaal inlogd.

Erg goed stuk tim10rooney.

Je legt alles duidelijk uit en ik kan me ook vinden in je stuk. Ik zie ook geen fouten in je tekst, prima gedaan! Ik verwacht nog vele Ce's van jou op Voetbalzone, ga zo door.

5 stars.

Goed en inhoudelijk sterk stuk. Alleen jammer van de cruciale alinea's. Je hengel en je eindschot gaan net een beetje fout en dat is zuur.
De lead is wat mij betreft te lang en had een stuk bondiger neergezet kunnen worden, je brengt hier nog wat losse feitjes die voor het verhaal niet direct van heel groot belang zijn. Als het verhaal eenmaal loopt is dat niet erg, maar in een lead pakt het minder lekker uit. Ook de laatste alinea veel te lang. Hier doe je de lezer een plezier door hem op te knippen in twee delen.

Verder hoop ik, maar dat is echt persoonlijke smaak, dat je nooit meer een CE met een datum begint. Tenzij de datum echt iets meer vertelt dan wanneer het zich afspeelde of echt een begrip is waardoor je iedereen pakt. 9 september, 5 mei etc. Nu lijkt het net alsof je niet een lekker begin kan verzinnen en uit armoe maar die datum neerknalt, terwijl dat niet zo is want je begin is best goed. Ook begin je drie alineas op rij met aan te duiden welk seizoen het was, ook dat is niet fijn, daar krijgt het een heel opsommend karakter.

Ondanks dit een 4 sterren die flirten met de vijf

12 oktober 2011 om 17:19

Bedankt voor je kritische blik. Ik zal er proberen aan te werken in mijn volgende stukken. Ik denk dat ik met die punten zeker vooruit kan.

Tja dit is een goeie stuk waar ik het over het algemeen wel mee eens ben. Los van de fouten, ''onzin''(om deze termen maar te gebruiken enz.) die ik eigenlijk niet kon vinden vond ik ook de inhoud van jou tekst ook heel goed.

Je hebt ook de goeie titel gekozen. Berbatov lijkt inderdaad zo een beetje te verdwijnen op de achtergrond. Hij was vorig seizoen nog de club topscorer in de Premier League. Die man heeft kwaliteiten. Met zijn kwaliteiten vind ik dat hij niet al te vaak voetbalt. Toch is dit zo een begrijpelijke Ferguson keuzes. Ik volg hem al heel lang en ik heb hem vaak keuzes zien maken waarvan men dacht waar hij mee bezig was maar toch generaties op generaties het weer flikt.

Vorig jaar deed Hernandez het heel goed. Dit jaar zie je weer dat Ferguson een goeie keuze heeft gemaakt door de jongelingen vaker te laten spelen met spelers als bijvoorbeeld Jones, Cleverly of Welbeck die hebben uitgeblonken. Ik denk dat Berbatov enorm veel pech heeft. In mijn ogen heeft hij ook zijn kwaliteiten laten zien bij Manchester United. Misschien niet direct wanneer hij gehaald is maar als ik Ferguson was zou ik ook voor de toekomst kiezen met jongens als Hernandez en Welbeck die zeer waarschijnlijk de voetstappen van C.ronaldo, Rooney, Beckham etc gaan volgen.

5 sterren waard in mijn ogen. Er is nergens een geval waar ik het niet mee eens ben.

13 oktober 2011 om 08:49

Ik vind de keuzes van Ferguson ook geheel begrijpelijk op het moment. In de huidig spelopvatting is Berbatov niet echt bruikbaar en spelers als Welbeck en Hernandez natuurlijk wel. Ik snap de keuzes van Ferguson dus ook heel goed, maar ik denk, dat hij zeker twee seizoenen geleden veel meer uit Berbatov had moeten halen. Destijds had hij een aardig debuutseizoen doorgemaakt, vertrokken Ronaldo en Tevez en leek Berbatov goed op te kunnen schieten met Rooney.

Ook het seizoen erop had Berbatov inderdaad veel pech. Die man speelde gewoon echt goed in het begin, maar werd geslachtofferd door de nieuwe speelstijl en de nieuwe rol, die Rooney kreeg.

Nu lijkt Berbatov inderdaad wat te verdwijnen, aangezien Welbeck zich ook moeiteloos aanpast aan dit nivau. Heel erg zonde en daarom heb ik dit stuk geschreven. Ik ben blij, dat het zo goed is aangekomen.

Overigens nog bedankt voor je reactie.

13 oktober 2011 om 14:52

Graag gedaan. Je hebt zeker gelijk wat betreft zijn positie en rol bij United. Ferguson had veel meer uit hem kunnen halen. Ach Ferguson zou wel een reden daarvoor hebben. Ook denk ik dat als hij dit seizoen een belangrijkere rol had een vaker speelde het gewoon een top seizoen voor hem zou worden. Tja het valt me eigenlijk op dat hij niet veel kritiek heeft over zijn rol. Althans corrigeer me als ik het fout hebt, maar ik heb hem nauwelijks horen klagen over zijn rol van betekenis.

13 oktober 2011 om 15:25

Ja, klopt. Berbatov heeft nooit openlijk geklaagd over zijn rol. Laatst zei hij zelfs nog steeds gelukkig te zijn bij United. Toch mooi om te zien, dat hij nog steeds gelukkig is, maar ik denk dat deze jongen voor zijn nadagen zijn conclusies moet trekken.

13 oktober 2011 om 17:23

Dat komt min of meer doordat Berbatov al gehecht is aan United en niet meer weg wil gaan. Wanneer Berbatov vertrekt, dan vertrekt hij naar mijn insziens naar Bulgarije. Een vriend van mijn vriend studeert namelijk in Bulgarije en hij woont ( ontzettend toevallig ) in de wijk waar Berbatov zijn ouders wonen óf Berbatov zelf. Hij heeft allemaal handtekeningen etc etc van Berbatov. Een echte fanatiekeling noemde hij hem, aangezien hij enkel jogde in de vakantie. Haha. Hij heeft namelijk ook vertelt dat Berbatov een aanzienlijk deel van de zomer daar door brengt, dus mits hij vertrekt, sluit ik een vertrek naar Bulgarije niet uit.

13 oktober 2011 om 17:40

Zal zomaar kunnen. Die informatie wist ik natuurlijk niet, maar ik vind Berbatov wel echt een gevoelsmens. Iemand, die vol zit met emotie en ik denk dat hij ook wel een familiemens is. Hij benadrukte hen ook laatst in zijn intervieuw.

Zal wel geweldig zijn voor het Bulgaarse voetbal als hij terugkeert. Dan zullen wij hem minder zien voetballen, maar als hij daar maar gelukkig is, heb ik er niets tegen.

Het is een mooi stuk, goed onderbouwd, foutjes zijn haast niet te vinden. Enkel identiek is verkeerd gebruikt, dat moet uniek zijn natuurlijk.

12 oktober 2011 om 17:53

4 of 5. Er bestaat geen middenweg.

12 oktober 2011 om 17:57

Dat slaat echt nergens op. ( niet tegen jou bedoeld overigens)

Op zo'n artikel hoor je de cijfers te geven die jijzelf er bij vind passen, dat ik geen 4.5 kan kiezen brengt nu mijn twijfels met zich mee.

12 oktober 2011 om 22:01

Je moet hele getallen kiezen om mee te beoordelen en om hele getallen te krijgen moet je afronden, 4,5 afgerond is 5, probleem opgelost!

Mooi stuk, ik vind het ook spijtig dat hij zo op de achtergrond is verzeilt geraakt, ik ben ook gecharmeerd door zijn speelstijl, en is op technisch vlak één van de beste spitsen op deze aardbol. Ik hoop dat hij nog een team gaat waar hij terug zijn oude vorm/status hervind. Clubs genre Juventus, Villareal, of Roma.

12 oktober 2011 om 17:56

Bedankt voor je reactie. Dat zouden, denk ik toch mooie teams zijn voor Berbatov. Zeker als hij bij zulke teams op zijn favoriete positie kan spelen. Dan ben ik ervan overtuigd, dat hij nog wat moois laat zien.

zeer mooi stuk, ik ben zelf grote -united- fan en ik heb heel veel respect voor Berbatov. geweldige spits, jammer dat hij nooit echt goed uit de verf kwam. Respect!

Hehehe!

Ik wil mezelf niet met jou vergelijken hoor Tim, maar ik heb zo dezelfde visie over deze persoon als jij dat hebt. Echt waar, lekker uitgebreid uitgelegd & dus ziet het er ook uitstekend uit!

Maar z'n contract loopt af aan het einde van het seizoen? Dus zou United hem in januari moeten verkopen om nog zakgeld voor hem binnen te halen.
Maar welke club is nou echt geschikt voor hem?

Maar goed, geweldige CE, mooi stuk, 5 Sterren!

13 oktober 2011 om 08:43

Allereerst bedankt voor je reactie.

Berbatov lijkt me het meest geschikt voor teams zoals Tottenham. Een iemand diep in de spits, die het daar eigenlijk maar moet uizoeken. Twee vleugelspelers en een aanvallende middenvelder. Dat zou me pefect lijken voor Berbatov. Dus een team, waar hij lekker in de spits kan staan, constant op de helft van de tegenstander zonder verdedigende taken en met spelers om zich heen, waar hij door kan worden aangespeeld in de lucht of in de voet. Dat maakt bij Berbatov niet gek veel uit.

Berbatov moet inderdaad verkocht worden in de winter. Althans als United nog iets wil terugzien van het vermogen, dat ze in Berbatov hebben gestoken. Spurs zou hem deze winter niet gaan halen, nu ze Adebayor voor het hele seizoen hebben. Tot nu toe schijnt het zo te zijn dat Valencia interesse heeft, maar er liggen ook andere clubs op de loer. Echter is het niet bekend hoe concreet alle interesse is.

Hardstikke mooi stuk waar ik het mee eens ben. Ik vind ook dat Berbatov meer kansen moet krijgen. Wordt er ook een beetje moe van dat ik hem steeds uit de reservers moet halen bij Fifa

Snel weg te lezen stuk dat niet saai wordt!
5 sterren...

Als ik dan toch nog iets moet aanmerken dan zal dat zijn dat ik vaak heb gelezen dat jij Berbatov geen hardwerkende spits met loopvermogen vind maar een technische spits. Enig puntje, maar eigenlijk niet eens nodig om op te merken.

12 oktober 2011 om 22:06

Tja, misschien heb ik, dat iets te vaak benadrukt, maar in het slot wilde ik het nog even kort samenvatten. Ook in de kern was dat belangrijk om te vermelden om de situatie beter weer te geven en wat duidelijk te maken.

Top! Leest lekker weg en geeft een (voor zover dat in 1000 woorden mogelijk is) goed beeld van Berbatov's situatie bij United.

Ik ben ook een groot bewonderaar van Berbatov, zijn houding was ook al bij Tottenham aanwezig maar zelfs daar was de grote massa er bijzonder treurig om dat Berbatov werd verkocht.

Ben benieuwd waar hij gaat belanden, misschien terug naar White Hart Lane ;?

12 oktober 2011 om 22:02

Ben blij om te lezen, dat het goed gelukt is. Met die woordenlimiet was het immers vrij moeilijk om alles goed weer gegeven.

Terug naar Tottenham lijkt me een reele optie. Zeker als Adebayor niet wordt overgekocht. Daar kan hij in zijn favoriete rol spelen. Althans als ze deze spelvorm vasthouden, zie ik hem daar zeker passen en schitteren.

12 oktober 2011 om 22:10

Wat zou Berbatov moeten kosten, +/- 18 miljoen?. Overigens zou die aankoop in mijn ogen ook weer een signaal naar Modric kunnen geven om toch een contractverlenging te overwegen. Maar goed ik heb geen glazen bol haha.

Inderdaad tussen Lennon, Modric, Van der Vaart en Bale heb je een stel geweldige aangevers in huis. Berbatov is minder statisch dan Adebayor maar is ook geen grote zwerver zoals Van Persie, zodat hij niemand in de weg loopt.

12 oktober 2011 om 22:31

Ik dacht dat Berbatov aan het eind van het seizoen transfervrij was? Dat zou natuurlijk mooi zijn voor Tottenham. Kan me voorstellen dat Berbatov zelf ook wel terug wilt.

12 oktober 2011 om 22:50

Berbatov zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af. Gill houdt zich namelijk aan een filosofie waarbij 30-plussers éénjarige contracten voor hun neus te krijgen. Valencia had laatst nog concrete interesse in Berbatov.

13 oktober 2011 om 01:12

Thnx voor de info!

13 oktober 2011 om 08:39

Tja, het is natuurlijk de vraag hoe concreet alle interesse is en of United bereidt zou zijn om Berbatov in de winter eventueel te slijten. Een bedrag om nabij achttien miljoen zie ik allang niet meer gebeuren. Ik denk dat er hoogstens tien miloen betaald gaat worden. Het zal me ook niet verbazen als zijn marktwaarde in dit huidige seizoen flink is gedaald.

ik heb er maar een woord voor

Geweldig!!!!

5 sterren

13 oktober 2011 om 22:29

Je hebt in totaal wel 9 woorden gebruikt....

Maar inderdaad een geweldig stuk. Heeft vast een goede tweede corrector gehad.

13 oktober 2011 om 22:36

ik ben de man van weinig woorden

Vermakelijk stuk, meer hoef ik er niet over te zeggen.

Mooi stuk, al viel het me op dat je vaak het woord 'immers' gebruikte.. Voor de rest een zeer leuk stuk om te lezen.

5 sterren.

Toen ik begon met lezen dacht ik dat het over Petrov ging, die moest vertrekken door de koopwoede bij City.

Maar heb verder gelezen en heb me zeker vermaakt.
Volle 5 sterren! (en die geef ik bijna nooit).

13 oktober 2011 om 16:37

Allereerst bedankt voor je reactie. Ja, Petrov had zeker gekund, maar ik zal niet gek snel een stuk schrijven over City denk ik. Zeker niet over spelers, die al een tijdje weg zijn. Ben wel enorm blij om te lezen, dat het goed gelukt. Geldt overigens voor iedereen, waar ik niet op heb gereageerd.

Ik hoop dat Wenger hem een goed contract wil en kan aanbieden van de zomer, aangezien zijn contract afloopt. Wat is dit een heerlijke speler, zeg.

Erg goed stuk, het leest lekker en je gaat meeleven met Berbatov.

Ik vond mijn titels toch beter; Berbatov in de speeltuin, Bulgaren in de speeltuin, vergeten worden in de speeltuin etc.

5 sterren.

13 oktober 2011 om 19:57

Wel leuk bedachten titels, maar ik denk dat deze toch beter past bij dit stuk tekst.

Overigens bedankt voor je reactie.

13 oktober 2011 om 20:19

Wat voor fascinatie heb jij met speeltuinen als ik vragen mag? Totaal niet passend bij dit stuk.

13 oktober 2011 om 20:25

Er spelen altijd kinderen, Berbatov is in zijn jeugd een kind geweest, dus het leek mij erg passend voor dit stuk.

Ik hou overigens ook van kleine kinderen, zolang ze maar 14 zijn en aardig.

Eigenlijk is het een grapje tussen mij en Lapulga_10. Maar maandag of dinsdag zat ik in een groepsgesprek met Tim, mij en nog 2 personen om een titel te verzinnen voor dit stuk. Ik kon niks bedenken dus ging ik onserieus namen noemen samen met Lapulga. Deze namen zaten er trouwens tussen.

13 oktober 2011 om 20:31

Oh een binnengroepse grap, vandaar ;

Erg mooi stuk en je legt alles goed uit, begreep nooit dat zo´n goede speler nooit word topgesteld en dat Ferguson in cl finale Owen boven Berbatov verkoos.

Ik lees vaak geen CE behalve die van jouw. Ik lees ze zo uit. Je gebruikt niet vaak al te moeilijke woorden en de alinea's zijn goed op elkaar afgestemd. Berbatov was wel een speler die erg duur was voor iemand van zijn leeftijd dus ik snapte eerst niet wat SAF met hem moest. Hij liet zien dat hij die transfer waarde waard was. Maar zoals jij het zegt past hij niet in de speelstijl die SAF voor ogen heeft.

Kortom een leuke CE ik vond hem beter dan die Wenger die je laatst schreef. Maar dat heeft te maken omdat je nu een onderwerp kiest die meer betrekking heeft met jouw club.
Deze is 5 sterren waard.

14 oktober 2011 om 12:36

Bedankt voor je complimenten en het feit, dat ik volgens jou progressie heb geboekt.

Overigens is Berbatov nog steeds de enige speler in de laatste jaren, waarvoor een uitzondering werd gemaakt. Normaliter betaalt United niet zoveel voor spelers ouder dan 26 jaar, maar voor Berbatov dus wel.

Een zeer goed stukje waarin ik me zeker kan vinden. 1 aanmerking, maar dat kan aan mij liggen, het woord "immers" werd op een gegeven moment vaak gebruikt of irriteerde me op een gegeven moment. Neemt niet weg dat ik je 5 sterren geef!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
AC Milan lijkt naast de komst van Jean Michaël Seri te grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren