Balotelli: The good, the bad and the swagg

Vrijdag, 7 oktober 2011 om 17:53 door LaPulga_10

Daar komt de grote man uit zijn auto. Mario Balotelli loopt met zijn petje op, broek laag, zonnebril op en rugzak om. Hij is gearriveerd bij zijn club Manchester City voor een trainingssessie. Mario komt binnen in de kleedkamer, waar hij tot zijn verbazing ziet dat Nigel de Jong zijn shirt andersom heeft aangedaan. Hij lacht De Jong hard uit, waarop de middenvelder antwoordt: "Nee, jij weet wel hoe je een shirt moet aantrekken, of niet?" Balotelli wordt boos, maar de andere spelers proberen hem een beetje kalm te houden. Daarna kleden de spelers zich verder aan en lopen samen naar het veld, waar Roberto Mancini en de assistenten op de spelers zitten te wachten. Balotelli is het grootste talent uit de selectie, maar zal hij het waarmaken?

De meesten, zoals ik, vinden Balotelli een gek. Waar is die jongen nou elke keer mee bezig? Hou je toch bezig met het spelletje en doe niet zo gestoord. Hij doet soms dingen waarvan je denkt: waarom doe je dat in godsnaam? Maar vooral zijn grote arrogantie werkt de nodige irritatie op in de buitenwereld. Zo was hij genomineerd voor de Golden Boy, de prijs voor het grootste talent ter wereld, en zijn voornaamste concurrent was Jack Wilshere. Wilshere, één van de betere spelers van Arsenal, werd niet herkend door Balotelli: "Ik ken Jack Wilshere helemaal niet, maar misschien kan ik hem de volgende keer laten zien dat ik de Golden Boy-award heb gewonnen." Dit was een uitspraak waar veel mensen zich aan ergerden, maar wat was het doel van deze uitspraak? Wat wilde Balotelli met deze uitspraak bereiken? Overigens was dit niet de enige arrogante uispraak van Balotelli: hij heeft nog veel meer arrogante uitspraken gehad. Deze jongen, met een overdosis aan talent, is veel te asociaal en arrogant. Ik vind dat als je de beste speler ter wereld wilt worden, wat zijn doel is, je naast voetbalkwaliteiten ook een goed karakter moet hebben.

Zo komt hij niet alleen in de media arrogant over, maar ook in het veld en in het echte leven: eigenlijk overal. Een goed voorbeeld hiervan is dat hij dartpijlen op talenten uit de jeugd ging gooien. Balotelli verveelde zich en ging dus pijlen gooien vanuit een gebouw op het trainingscomplex van City. Gelukkig raakte niemand gewond, maar Balotelli vermaakte zich prima. Deze actie is ronduit belachelijk. Ongelooflijk dat je zoiets durft te doen. Er zit geen enkel goed doel achter. Balotelli vergeet gewoon dat hij een voorbeeldfunctie heeft voor de jeugd van City. Bij Balotelli gaat het alleen om zichzelf, het kan hem helemaal niks schelen wat anderen denken. De 21-jarige Italiaan leeft in zijn eigen wereldje, een wereldje dat vrijwel leeg zit met goede dingen. Het moet deze jongen eens duidelijk worden gemaakt, dat hij normaal moet doen en geen puber meer is. Het dartpijlen gooien is typerend voor hoe die man nu is, maar als het Balotelli lukt om zijn gedrag af te leren, dan kan hij één van de beste spelers worden. Maar of dat lukt, is een tweede.

Nu even over Balotelli's voetbalkwaliteiten, want ook dat maakt hem een veel besproken voetballer. Dit is iets wat sommigen wel eens vergeten. Dat zijn de mensen die hem enkel beoordelen op zijn karakter en niet op zijn individuele klasse als voetballer. Zijn sterke punten zijn dat hij sterk is, erg doelgericht is en een verwoestend schot in de benen heeft. Daarbij is hij erg snel en leergierig. Dit zijn de betere eigenschappen van Super Mario, maar mensen denken soms, dat hij niet over een goede mentaliteit beschikt. Hij heeft dat wel, alleen is het moeilijk zichtbaar. Eigenlijk is het enige probleem dus zijn arrogantie. Nu denkt vast bijna iedereen dat die arrogantie er niet uit te krijgen is bij hem, maar bij Cristiano Ronaldo is het er ook uitgegaan. Je wordt ouder en groeit ook als persoon. Ik ga er in ieder geval vanuit dat Balotelli over een paar jaar niet meer zulke rare fratsen uithaalt en ook die denigrerende uitspraken niet meer heeft. Dan zullen er vast ook geen streken bij hem meer worden uitgehaald, zoals dat een fan een vis in de achterbank van zijn auto stopte. Balotelli ging hierdoor bijna over zijn nek. Maar hopelijk zetten dit soort acties hem aan het denken…

Balotelli heeft het bij Internazionale niet gemaakt. Het talent was er natuurlijk wel, maar hij had geen goede band met zijn voormalig trainer José Mourinho en de Inter-supporters. Zijn tijd bij Inter liep niet uit tot een gelukkige samenwerking en Balotelli was het probleemkind van de selectie. Eigenlijk verschillen Mourinho en de spits niet eens zoveel van elkaar qua karakter, maar ik denk dat Balotelli gewoon niet naar zo’n man wilde luisteren. Hij kreeg af en toe zijn kansen, maar verpestte die. Nee, zijn tijd bij Inter was niet geweldig. Het koopzieke Manchester City wilde hem voor maar liefst dertig miljoen euro overnemen en Inter deed hem snel weg, want hij was het probleemkind en ze kregen er veel geld voor. Nu bij City heeft hij nog steeds geen echte basisplaats kunnen krijgen. Hopelijk laat hij het dit seizoen nog zien, want zo’n speler hoort eigenlijk te spelen bij een topclub. Als Balotelli niet in de basis komt, dan zie ik hem vertrekken naar een nieuwe topclub. Volgens mij wordt zijn aanstaande club AC Milan. Mario heeft al meerdere malen aangegeven dat hij daar ooit eens voor uit wil komen en ik denk dat hij wel bij Milan past. Die hebben nu Robinho in de aanval, maar dat vind ik persoonlijk geen topspeler, want hij is veel te wisselvallig. En een aanval met Mario Balotelli, Zlatan Ibrahimovic en Alexandre Pato is genieten, lijkt me.

Ik ben benieuwd hoe de verdere carrière van Mario Balotelli gaat verlopen. Het talent zit erin en nu maar hopen dat hij wat goeds doet met dat geweldige talent, want het zou namelijk erg zonde zijn als deze man een eeuwig talent blijft.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 20 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1800+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door lpool86)

Hallo lezers,

Bedankt voor het lezen van mijn stuk. Tips zijn welkom. Ik hoop dat jullie het een leuk en goed stuk vonden.

Groeten!

7 oktober 2011 om 18:25

Goedendag schrijver,

Ik vond het een goede CE. Je weet al lang en breed wat ik er van vind en dat ik hem gewoon 5 sterren geef. Alle informatie klopt, en de tips heb je ook goed gebruikt die Florinio en ik je gaven! ;

Ballotelli komt er wel, hij moet alleen opgroeien.

Hoi.

7 oktober 2011 om 18:45

Dankjewel voor je sterren. Ja, ik heb geprobeert goed naar de tips te luisteren. Het kan altijd nog beter, maargoed, ik ben al bezig met nieuwe Ce's. Dus hopelijk is het dan beter...

7 oktober 2011 om 18:57

Ik weet dat je bezig bent met nieuwe.
Je nieuwe is namelijk samen met mij. Tenminste, als je je het kunt herinneren, is al wel 3 weken geleden dat we begonnen! ;p

7 oktober 2011 om 23:02

Zo eindelijk dan, het is je gelukt om het erop te krijgen na lang zeuren. Wel gek verhaal eigenlijk, eerst werd de CE niet toegelaten en nu opeens wel, maar dat terzijde,

Leuke CE, erg Origineel geschreven. Ik ben vooral gecharmeerd van je inleiding. Goeie CE, ga zo door. Al plannen voor een nieuwe? Tell me;

5 sterren maat!

7 oktober 2011 om 23:06

Ja, ik heb al plannen: Een Club Expert over Mounir en 1 over Dinho zijn gouden tijd bij Barcelona. Ik heb het wel druk dus ik denk dat ik ze pas in de herfstvakantie maak.

Thnx voor je reactie en sterren bro !

8 oktober 2011 om 12:02

In de Herfstvakantie kun je geen Ce's maken, denk ik. Tentamenweek is daarna, het lijkt me dat dat voor gaat in plaats van een site he? ;

8 oktober 2011 om 12:32

Haha ik heb precies hetzelfde, lijkt me wel het slimst om dan goed voor je tentamens te leren haha :P

Hmm eigenlijk heb je gewoon opgesomt wat iedereen al wist. Ik zie niks over waarom zijn gedrag misschien zo zou zijn, niks over zijn achtergrond. Eigenlijk heb je precies verteld wat je van de media hoort en zelf geen onderzoek gedaan naar echte feiten.

By the way dingen zoals die dartpijltjes, dit is gewoon grotendeels versterkt door de media. Denken jullie niet dat als hij daadwerkelijk dartpijltjes op kinderen liep te gooien dat er geen zaak uit zou draaien? Want als iemand naar mijn kinderen dartpijltjes zat te gooien zou ik hem op laten pakken en aanklagen. Daarvan is niks gebeurd.

7 oktober 2011 om 18:11

Hoe moet ik dan feiten op gaan zoeken? Ik heb ook gewoon een laptop waarin in dingen probeer te zoeken. Ik ben geen journalist die Balotelli de hele dag volgt ofso. Zou jij wel het opkunnen vinden dat het klopt of niet?

9 oktober 2011 om 20:15

Het onderwerp heb je goed gekozen: Balotelli is een veelbesproken persoon. Ik vind alleen dat je wel paternalistisch optreedt door deze man zo te beoordelen. Niet het beoordelen zelf, want dat is iets wat iedereen (waaronder ik op dit moment) doet.

Je schrijft dingen als: "deze actie is ronduit belachelijk. Ongelooflijk dat je zoiets durft te doen. Er zit geen enkel goed doel achter." Je komt hierdoor een beetje over als een moraalridder, los van het feit of je nou wel of niet gelijk hebt. Overigens kan ik Larsoboy hierin ook deels gelijk geven: veel dingen worden enorm door de media opgeklopt.

Met het laatste stuk ben ik het helemaal eens. Balotelli is een geweldig talent. Ik hoop, als supporter van Inter, dat hij niet naar AC gaat.

Hallo ,

Ik ben blij, ik vind jou natuurlijk een enorm goede schrijver, iets wat ik je al heel vaak hebt gezegd.
Ik weet natuurlijk al langer dat je aan het ijsberen was om iets te schrijven over dit ''enfant Terrible'''
Ik vind de titel zelf enorm leuk, dat heb je leuk bedacht, Hij staat natuurlijk bekend als iemand die wel stijl heeft, met snapbacks en dure merk kleding. Vandaar ook die ''swagg'' heel leuk bedacht!

Mario Balotelli is zoals gezegd een etterbakje eerste klas, maar iemand die heel goed kan voetballen.
Leuk dat je wat anekdotes hebt uitgelicht, en gewoon erg vermakelijk.

Dit soort stukjes zou ik graag meer willen zien, want het maakt de site natuurlijk leuker.

In mijn ogen is dit het maximaal aantal sterren waard! Ga zo door!

7 oktober 2011 om 18:40

Dankjewel voor de complimenten, je reactie en de sterren. Dat doet me goed.

Je hebt eigenlijk beschreven wat bekend was. Je noemt de gebeurtenissen en geeft aan wat iedereen denkt. Ik denk dat je te veel bent blijven hangen in zijn incidenten. Je besteed er de helft van je CE aan.

Je had op zijn jeugd kunnen ingaan. Hoe is het karakter van Balotelli gevormd? Door het harde publiek in Italie of aanpassingsproblemen?

Je hebt het er maar 3 zinnen over de voetbalkwaliteiten gehad, voor de rest was het meer algemeen. Je had ook voorbeelden kunnen geven ivm zijn voetbalwaliteiten. Wat kan hij nog verbeteren?

O ja nog een vraagje. Wat bedoel je met een goed karakter? Bescheiden? Iedereen heeft een verschillend karakter. Ik heb liever dat je jezelf bent dan vals bescheiden ook als storen mensen er zich aan.

Ik vind het een redelijk CE. Je had er nog dieper op in moeten gaan. Je hebt een leuke schrijfstijl.

7 oktober 2011 om 18:34

Thnx voor je reactie.

Antwoord op je vraag: Dat je, je gewoon normaal gedraagt in de media etc. Zoals Balotelli doet kan gewoon niet. Je hebt ook een voorbeeldfunctie als prof en dan hoor je niet zo te doen.

Helaas kan ik niet zo positief zijn als Elsalvador. Nee, ik sluit mij meer aan bij Larsoboy. Ik vind dit stuk gewoon helemaal niks. Je inleiding is jouw vrije interpretatie van een dag van Balotelli, wel aardig, maar niet geweldig.
Daarna het complete middenstuk is ouwe koeien uit de sloot halen. Al deze dingen hebben stuk voor stuk op de site gestaan. Dat dartpijltjes gooien is trouwens niet eens zeker of dat wel gebeurt is.
Je slot zeg je gewoon jouw mening, waar iedereen zich denk ik bij aansluit.

Kortom dit hele stuk voegt niks toe. Het is misschien leuk voor de mensen die geen verstand hadden van het doen en laten van Balotelli, maar zoals je zelf al aangeeft, is dit bijna niet voor te stellen. Hij komt bijna dagelijks (negatief) in het nieuws. Ik vind dit stuk veels te veel een persoonlijke aanval op Balotelli.
Ook ben ik het zeker niet met je eens. Alles wat Balotelli doet wordt zo in het licht gehouden. Deze jongen is nog maar 21, hij is een van de grootste talenten ter wereld en heeft veel geld. Ja natuurlijk doe je dan gekke dingen. Praat ik het goed? Nee, maar ik vind wel dat we dit allemaal moeten relativeren.

Het spijt me, ik vind dit stuk echt waar helemaal niks. Niet omdat ik het niet met je eens ben, maar gewoon het totaal plaatje. Sorry.
Succes bij het schrijven van eventuele volgende stukken!

7 oktober 2011 om 18:24

Toch bedankt voor je reactie man, jammer van die 1 ster, ik heb toch mijn best erop gedaan, maargoed. Ik ga zeker andere stukken schrijven, hopelijk bevalt die je beter .

7 oktober 2011 om 19:20

Ik vind het juist wel een goed stuk en dat je een 1 hebt gegeven is vrij vreemd. Deze tekst van hem is leuk en informatief.

7 oktober 2011 om 19:35

Oke, dat kan. Ik heb geprobeerd het goed te beargumenteren dus op basis daarvan kan je afleiden hoe ik tot die 1 ster ben gekomen.
Ik hou persoonlijk ook niet van 1 ster geven, maar ik moet eerlijk zijn dat ik een score van 2/5 eigenlijk te hoog vond, dus vandaar.

7 oktober 2011 om 20:25

Kan het ook meewegen dat je zelf niet echt een Ballotelli fan bent?

pluspunten: - schrijfstijl
- leuke anekdotes
- goeie titel
- leuke inleiding
- veel dingen over Balotelli verteld in een relatief kort stuk, maar...

minpunten: - ... daardoor heeft het stuk geen duidelijk doel
- alinea's lopen niet helemaal vloeiend in elkaar

Conclusie: ik vond het een leuk stuk om te lezen, maar ik bind het alsnog jammer dat het stuk teveel van het ene naar het andere gaat. Dat doet echter niets af aan je leuke schrijfstijl en het portret dat je probeert te maken van Balo. Al met al ongeveer 3,5/4 ster.

7 oktober 2011 om 18:43

Bedankt voor je reactie! Ja, daar heb ik wel eens moeite mee, dat de alinea's goed over elkaar lopen. Ik heb wel mijn best erop gedaan. Ik denk dat het sowieso wel een vooruitgang is op mijn andere Ce's, maar nog steeds kan het veel beter. Ik zal eraan werken.

Leuke titel inderdaad.
En ik deel eigenlijk dezelfde mening hij heeft de kwaliteiten maar hij moet zijn manieren aanpassen.
Maar ik persoonlijk denk dan weer niet dat hij het gaat maken. Ronaldo zijn arrogantie is weg maar bij Balotelli gaat dat gewoon weg niet lukken.

En had je niet beter eerst over Inter kunnen gaan beginnen in plaats van dat het later komt. Want dat vind ik dan opvallend. (maar ik ben dan ook een waardeloze schrijver).

Al met al leuk stuk dus.

7 oktober 2011 om 19:23

Dankjewel voor je complimenten en sterren. Ik hoop wel dat hij het waar gaat maken, want het is toch gewoon zonde dat zo'n talent het niet gaat maken. Zonde van het talent, maargoed, we zien wel wat het word met Mario Balotelli.

Ik vind het een aardige clubexpert.

Alleen vond ik het persoonlijk niet lekker weglezen. In de alinea over Inter bijvoorbeeld, noem je ook drie keer het feit dat hij het niet goed heeft gedaan bij Inter. Ik had het gevoel dat ik dezelfde zinnen in een iets andere verwoording aan het lezen was. Probeer hier de volgende keer rekening mee te houden.

De titel is goed verzonnen. Je inleiding vind ik wel aardig. De opbouw is redelijk, al vind ik dat je het stuk erg snel en kort afrond met je laatste alinea (twee zinnen).

Qua inhoud vind ik het stuk wel leuk om te lezen. Het merendeel was al bij me bekend, maar toch heb je het goed samengevat. Het zou inderdaad ook zonde zijn als Balotelli het eeuwige talent zal blijven. Echter zal het erg lastig worden om zijn reputatie te veranderen.

7 oktober 2011 om 19:39

Oke, bedankt voor je reactie. Ik zal de volgende keer proberen wat met de opbouwende kritieken te doen. Dus bedankt voor je tips!

Ik wil bij columns altijd eerlijk zijn, ik vind deze van bedroevend niveau.
Ik snap niet dat deze door de keuring is gekomen, het is geen clubexpert, je verteld wat wij allemaal al weten, namelijk dat het een vervelend persoon is met talent, ik vind dit jammer, want ik las net je andere CE over Barcelona die geweldig is!

Maar je andere Ce's zien er prima uit, en ik denk dat je je Ce's beter over Barcelona kan houden.

Sorry, maar ik kan niets anders geven dan 1 ster.

Hopelijk zijn je eventueel volgende Ce(s) beter.

succes!

7 oktober 2011 om 19:48

Jammer... Tja, zo heeft ieder zijn mening he. Eigenlijk begon deze Club Expert meer als een grap en toen heb ik hem maar afgemaakt. Toch bedankt voor het lezen van het stuk. Jammer van die 1 ster.

Goed stuk. Je legt de situatie goed uit en ik vind het vrij lekker weglezen. Misschien zijn er nog een aantal verbeterpunten zoals je laatste alinea, maar daarbij zal je ook wel last hebben van het woordenlimiet. Ik geef je nu de maximale score en dat verdient het zeker na die twee laagste beoordelingen.

7 oktober 2011 om 19:57

Ja, ik had inderdaad last van het woordenlimiet. Daar moest ik erg op letten, maaar bedankt voor je sterren en reactie .

Ik geef je vier sterren, omdat het in mijn ogen eerlijk gezegd een klein beetje open deuren in trappen is: iedereen weet dat hij een gek is. Daarentegen vind ik de titel fantastisch bedacht (is eigenlijk stiekem al het halve werk ;) en het leest lekker en goed door.

7 oktober 2011 om 20:32

Dankjewel voor je complimenten en natuurlijk de 4 sterren!

Verschrikkelijk open deuren intrappen zonder enige echt relevante achtergrond info. pluspunten is dat het grammaticaal gewoon prima in orde zit.

8 oktober 2011 om 00:36

Toch bedankt voor je compliment over de grammatica.

8 oktober 2011 om 09:55

Ja, maar ik vind dat eigenlijk belangrijker dat de inhoud van het Artikel! Ik kan een geweldig artikel lezen over de historie van United, maar als er spelfouten inzitten zeg ik het weg na 4 regels. Terwijl ik dit helemaal uitgelezen heb en aan het einde mijn mening erover kan formuleren. Ik zal al je volgende stukken dus ook zeker lezen!

8 oktober 2011 om 12:14

Ja, dat kan je vinden. Ik vind het allebei belangrijk. De spelling heb ik wel veel moeite mee, maar ik heb het stuk erg vaak over gelezen en blijkbaar zijn er dus geen fouten. Ben ik wel blij mee .

9 oktober 2011 om 09:28

Stetfordend,

Lapulga hoeft jou gebrabbel echt niet serieus te nemen. Hoezo is de grammatica belangrijker dan de inhoud? Dan weet ik niet hoe jij leest maar in ieder geval fout...

Hmmm, ik weet niet goed wat ik hier van moet denken. Aan de ene kant zit ik het met plezier te lezen, maar aan de andere kant stoor ik me toch een beetje aan het feit dat het niet heel erg vloeiend loopt.

Dit komt waarschijnlijk doordat je in je alinea's nogal van de hak op de tak springt. Je had misschien beter op 1 deelonderwerp kunnen inzoomen. Bijvoorbeeld een column met als onderwerp "ondanks Balotelli's sociale gedrag is het toch een topspeler" en dan dieper ingaan op zijn kwaliteiten. Of andersom: Balotelli gaat het Niet maken, vanwege zijn gedrag. Nu probeer je teveel te vertellen waardoor je stuk een beetje diepgang mist (wat leidt tot het veelgebruikte "open deuren" verwijt.)

Soms verwerk je ook iets teveel spreektaal in je stuk, probeer daar op te letten.

Maar natuurlijk zijn er ook zat pluspunten, je feitenkennis is natuurlijk goed, en ik heb je niet kunnen betrappen op enige spel- en grammaticafouten.

Volgende keer zie ik dus graag iets meer diepgang of controverse als je zo een onderwerp kiest

2.5/5

8 oktober 2011 om 00:01

Bedankt voor je reactie en de tips. Ik zal proberen er wat mee te doen in mijn aankomende Ce's.

Ten eerste: Het is leuk om door te lezen. Bijvoorbeeld in een voetbaltijdschrift etc etc, maar dan voor kinderen tot de leeftijd van 15 jaar ongeveer.

Ten tweede: Jouw stuk over La Masia was van een veel hoger niveau. Hier maak je min of meer een verslag, waarvan we de meeste informatie al vooraf weten. Het is open deuren intrappen, zoals gezegd.

Ten derde: Je moet een beetje creatiever zijn met de woorden die je gebruikt. Gebruik woorden die moeilijker zijn, zodat je de lezers aandacht trekt!

Zoals ik al zei tegen jou lees ik nooit, maar dan ook nooit een CE, het is nu enkel om je beter te laten schrijven voor het heden.

Bedenk een onderwerp waarvan men denkt ' wie of wat is dit'.

Ben benieuwd naar je volgende CE!

8 oktober 2011 om 00:00

Bedankt voor je tips. Ik snap nu goed wat ik moet doen. Ik moet gewoon stukken schrijven over mijn eigen club FC Barcelona. Daar heb ik wat meer kennis van en dan zijn het teksten met meer informatie. Erg bedankt voor je reactie, ik zal er zeker wat mee doen.

8 oktober 2011 om 00:06

Pre-cies.

Club Expert = Kennis hebben over je eigen club en daarin een expert zijn. Dus je moet het daarbij gewoon houden inderdaad!

Het maakt het ook nog eens een stuk makkelijker....

Helaas deed dit stuk het niet voor mij. De eerste twee alinea's wijd je aan breed uitgemeten voorvallen die inmiddels iedere voetballiefhebber kent.

Ik had graag gezien dat je de geschiedenis in was gedoken en met anekdotes uit zijn verleden wellicht een vinger aan de pols kon leggen over zijn soms vreemde gedrag. Volgens mij is daar haast wel een boek over te schrijven.

Balotelli is een voetballer zoals er eigenlijk geen ander is. Een supertalent waar je U tegen zegt, maar er is totaal geen vreugde in zijn spel te ontdekken, en al helemaal niet als hij scoort. Daar ligt volgens mij een interessanter verhaal.

Desalniettemin apprecieer ik je moeite, want je hebt me zo op de vroege zaterdagmorgen wel entertained. ;

Succes met je volgende Ce!

8 oktober 2011 om 12:07

Oke, dat had ik inderdaad kunnen doen, maar Voetbalzone heeft een woordenlimiet van 1000 woorden dus ik kon eigenlijk niet meer schrijven dan dit. Dan was het verhaal wel wat beter geweest, maargoed.. Bedankt voor je sterren en reactie.

Maar ik hoor de media altijd dingen over Balotelli roepen en zeuren , maar wat als ibrahimovic wat zegt en doet dat is normaal ?...

8 oktober 2011 om 12:08

Wie zegt dat het dan normaal is ? Ibrahimovic is ook vaak genoeg in de media te zien om uitspraken etc.

Het onderwerp is leuk en de titel vond ik al helemaal briljant. Helaas laat je wel niets uit de titel terugkomen in je stuk, dat is erg jammer.

Ik vind helaas je schrijfstijl te simpel. Bepaalde zinnen kloppen gewoon niet en er zit geen structuur in het verhaal. Je springt van zijn irritante gedrag over naar zijn voetbalkwaliteiten naar zijn tijd bij Inter naar zijn transfer naar City. Als je nou een scheiding maakt tussen zijn irritante gedrag en voetbalkwaliteiten en in die 2 stukken tegelijkertijd zijn tijd bij Inter en City verwerkt loopt het allemaal veel soepeler en is er een betere structuur in je verhaal. Zorg ervoor dat je nooit teveel op zichzelf staande alinea's krijgt, dat neemt de eenheid uit je verhaal weg.

Je kan beter, je moet gewoon wat meer tijd uittrekken om je CE te structureren en even op Nederlands te controleren.

Succes met je volgende CE!

8 oktober 2011 om 12:15

Ja, ik moet wat moeilijkere woorden gebruiken, maar ik ben nog jong he, haha. Verder bedankt voor je opbouwende kritieken, ik zal er zeker wat mee doen.

Bedankt voor je reactie en de sterren.

8 oktober 2011 om 12:57

Ho, begrijp me niet verkeerd. Moeilijke woorden zijn helemaal niet nodig om een goed stuk te schrijven! Het gaat erom dat zinnen lekker lopen, daar hebben moeilijke woorden niets mee te maken;

8 oktober 2011 om 13:14

Oo, zo. Haha, ik snap het ;.

9 oktober 2011 om 01:28

Moeilijke woorden zijn niet nodig, maar je zult de lezers interesse naar je toe trekken. Plus dat ze je stuk nog serieuzer gaan nemen. Het kan wel degelijk bepalend zijn voor een goed stuk: Johan Derksen, Cruyff en andere doen dit ook.

Niet dat het per se moet, maar het kan je op gang helpen.

Heel goed stuk ik heb er maar 1 kritiekpunt op en dat is het volgende:
''hij heeft nog veel meer arrogante uitspraken gehad.'' ik vind gehad niet lekker lezen, je kunt daar beter 'gedaan' neer zetten. Maar dat zal niet ten koste gaan van je sterren hoor;

8 oktober 2011 om 12:17

Oke . Bedankt voor de sterren je reactie!

8 oktober 2011 om 12:59

Hij heeft nog meer arrogante uitspraken gedaan is net zo krom hoor.

Maak er dan iets van als;

'dit was helaas slechts een van de vele keren dat Balotelli zich op een arrogante manier uitliet in de media.'

Niet om mezelf veren in mijn reet te steken maar dat is een veel mooiere zin die ook goed wegleest.

8 oktober 2011 om 13:16

Ik snap wat je bedoelt. Maar kijk, je hebt een woordenlimiet van 1000 woorden en ik had volgens mij 999 woorden. Die zinnen had ik inderdaad beter kunnen doen, maar anders kwam de CE er niet op, omdat hij meer dan 1000 woorden heeft. Die woordenlimiet vind ik maar onzin!

Er is al een keer een clubexpert uitgebracht over Mario Balotelli en moet toch zeggen, die was geweldig. Maar deze is niets meer dan een samenvatting van de afgelope tijd. Je noemt alleen zijn slechte dingen op.

Hoezo vermeld je niet dat Balotelli een kind die gepest werd op school geholpen heeft en dat soort dingen?

In de andere clubexpert over Balotelli kwam je meer over hem te weten, dus de volgende keer zou ik eens de eerder geposte clubexperts doornemen wie weet zit er nog wel iets intressant in dat je verder kan uitwerken. Ik geef je dan ook maar 2 sterren want het bevat niks wat iemand nog niet wist over Balotelli.

8 oktober 2011 om 12:23

Ik had een woordenlimiet van 1000 woorden, dus kon het niet groter dan dit maken.

Toch bedankt voor je reactie en de moeite om het verhaal te lezen.

8 oktober 2011 om 16:49

Als je al die dingen niet deed opsommen wat iedereen al wist had je er nog 800 te gebruiken ofzo.

Leuk stuk, vooral omdat het stuk over Balotelli gaat. 5 sterren, ik heb 1 kritiekpunt en dat is dat je ook de oorzaak erbij kon halen van zijn gedrag. Nu krijgen lezers meer het idee dat het een gewoon een slecht persoon is, maar dat komt natuurlijk ook door wat hem allemaal is overkomen. Toch 5 sterren, succes verder met het schrijven van andere Ce's!

8 oktober 2011 om 13:58

Thanks voor je reactie. Ik zie geen 5 sterren staan, maargoed haha.

8 oktober 2011 om 14:16

oo haha sorry was het helemaal vergeten. Nu heb ik wel 5 sterren gegeven als het klopt.

Uiteraard heeft het weinig toegevoegde waarde voor de lezer die het voetbal de afgelopen 4 jaar heeft gevolgd maar dat hoeft niet perse het doel te zijn van de een CE. En dat was en is ook niet je bedoeling geweest en dat is makkelijk uit je stuk te lezen.

Goed stuk en het houd je aandacht vast. In 1x uitgelezen , geen storende factors dus vind dit gewoon minimaal 4 sterren. Die laatste ster verdien je omdat ik vind dat het onderwerp niet echt uitgebreid gesproken is en hiermee geef je wel de ruimte daarvoor.

8 oktober 2011 om 14:02

Bedankt Zola! Ik zie geen sterren staan, erg raar, maar toch bedankt .

Beste Lapulga

Ik vind het onderwerp niet heel vernieuwend, maar dat even terzijde. Je maakt geen tot heel weinig fouten in de spelling en tot aan de alinea over Inter leest het stuk lekker weg! Een tip voor de volgende keer is om er iets meer alinea's van te maken. Dat leest voor de lezers die het al wat lastiger hebben wat makkelijker weg.

Bijv. de laatste alinea, begin een nieuwe alinea bij: "nu bij city... "

Ik denk als je de volgende keer een vernieuwend onderwerp pakt wat meer lezers aanspreekt dat het dan helemaal goedkomt! Ik wil je eigenlijk drie sterren geven, maar dat vind ik ook zo weinig, dus ik geef je geen beoordeling

8 oktober 2011 om 14:00

Oke, thnx voor je tips. Ik zal er zeker wat met doen Staw ;.

8 oktober 2011 om 13:58

Bedankt man! Mijn CE heeft niet eens 24 uur op de site gestaan... Vind ik wel jammer, moet Voetbalzone wat meer op letten.

Het is een leuk onderwerp, dat is Balotelli altijd. En de titel heeft een bepaalde charme, daar hou ik van. Alleen jammer dat ik die charme en aantrekkingskracht niet terug kon vinden bij het lezen van het stuk. Tijdens het lezen hoopte ik verder wat beters te weten te komen. Dit is echter alleen een opsomming van de nieuwsberichten van beste jongen met info die de meeste voetbalvolgers al kennen. Hoe komt het zo dat hij zich zo gedraagt? Hoe was de jeugd van deze jongen? Dat zijn zaken die ik mis. Verder ook dat hij keihard stelselmatig is gediscrimineerd in Italie. Er werden zelfs bananen op het veld gegooid!

De grammatica is goed, de onderwerp is goed, de titel is goed alleen de inhoud vind ik bagger.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RodriMiddenvelder40
FernandinhoMiddenvelder40
R. SterlingAanvaller42
N. AkéVerdediger41
R. MahrezAanvaller31
Ferran TorresAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren