McClaren na kleine vier maanden alweer vertrokken bij Nottingham

Zondag, 2 oktober 2011 om

Steve McClaren zit weer zonder werk. De voormalig coach van FC Twente was sinds juni werkzaam bij Nottingham Forest, maar heeft daar inmiddels de handdoek in de ring gegooid. Na de 3-1 nederlaag tegen Birmingham City diende McClaren zondagavond zijn ontslag in.

/

De voormalig bondscoach van de Engelse ploeg liep al een tijdje ontevreden rond bij Nottingham, dat zich afgelopen zomer nauwelijks versterkte, terwijl McClaren dacht dat er veel nieuwe spelers zouden komen. The Reds presteren slecht en hebben momenteel maar drie ploegen onder zich staan in de Championship. Na de nederlaag tegen Birmingham had McClaren een twee uur durend gesprek met voorzitter Nigel Doughty en besloot hij om op te stappen.

Naast McClaren, die na zijn vertrek bij Twente ook nog bij het Duitse Wolfsburg werkte, besloot ook Doughty om te vertrekken. Hij blijft nog wel eigenaar van Nottingham Forest, maar gaat op zoek naar een nieuwe voorzitter. Vooralsnog is het onduidelijk wie McClaren zal gaan opvolgen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door boy in red)

Mcclaren heeft het voor én na FC Twente ook nergens echt goed gedaan ook niet.

2 oktober 2011 om 21:30

nou midelsborough had toch bijna de europa cup gewonnen geloof ik?

2 oktober 2011 om 21:33

finale gehaald, niet gewonnen. Die ging naar Sevilla. Maar niettemin een goede prestatie.

2 oktober 2011 om 21:36

Nee dat was een zeer knappe prestatie.

2 oktober 2011 om 22:01

In seizoen 2005/2006 is Boro inderdaad tot de finale gekomen (4-0 verlies tegen Sevilla)
maar ze hadden toen ook een heerlijk team, de tegenstanders waren volgens mij nou ook niet super, op AS Roma na, desalniettemin een heel goed resultaat, was ik even vergeten.

Toch maar goed dat verhoek niet daar naar toe was gegaan!

Jammer voor Mclaren. Hij is een best goede trainer, denk ik. Maar hij heeft het eigenlijk alleen bij Twente goed gedaan. Ik ben benieuwd wat zijn volgende klus zal zijn, zal vast geen grote club worden..

2 oktober 2011 om 21:32

misschien betekent dat dat hij helemaal geen erg goede trainer is. Twente heeft al jaren de naam van de club waar allerlei voetballers fantastisch presteren en daar buiten maar matig. Kijk naar Janssen, Landzaat, Wielaert enzo. Een gemoedelijke sfeer om in te werken en Mclaren heeft daar gewoon iets goeds neergezet, onder die omstandigheden. Misschien lag dat meer al aan de club zelf dan aan hem. Maar dat weet je niet, feit blijft dat het dus geen geweldige trainer is als hij het maar bij 1 club goed gedaan heeft.

2 oktober 2011 om 21:37

Hij oogt wel als een goede trainer, op mij dan. Maar als je op resultaat afgaat, dan is hij inderdaad niet goed gedaan. Alleen bij Twente super en verder bij alle clubs en Engeland geflopt.

2 oktober 2011 om 21:53

Zet Janssen op 10 en dan kan je zijn naam van je lijstje afhalen.

2 oktober 2011 om 21:43

final europa cup met midelsborough.
dat is toch een grotere prestatie dan wat hij met twente heeft gedaan?

2 oktober 2011 om 21:49

Ojha, natuurlijk. Daar moet ik je gelijk in geven. Dat heeft hij ook gepresteerd. Dus: Met Middlesbrough de finale van de Europa Cup en met Twente een kampioenschap. Dat is alsnog te weinig..

2 oktober 2011 om 22:00

de nummer 2 word sneller vergeten dan de winnaar. ;

2 oktober 2011 om 22:53

Haha, ja maar dat is gewoon normaal he.

Maargoed, hopelijk vind hij een mooie club. Ik ben benieuwd.

Tjah dan had je maar by Twente moeten blijven(sorry dat ik het zo hard zeg)
Daar zou die denk ik wel slagen.
Een goede coach, maar hij moet gewoon naar België gaan

2 oktober 2011 om 21:35

Waarom zou die naar Belgie moeten gaan dan? Zijn er geruchten dat hij ergens gaat tekenen daar?

2 oktober 2011 om 21:38

Ook bij Twente viel er voor hem niets meer te winnen en wilde Twente liever een andere weg inslaan dan de weg die Mcclaren voor ogen had. Denk dus dat hij op het juiste moment bij Twente vertrokken is.
Daarnaast blijft Mcclaren op deze manier altijd een held in Enschede

Dit gaat de nieuwe club van Ruud Gullit worden heb ik het idee.

2 oktober 2011 om 21:35

met ruud gullit haal je geen coach binnen
maar een uithangbord.

ruud heeft nergens gepresteerd als coach na chelsea
en dat was volgens mij bijna 12 jaar geleden.

het is gewoon publiciteit als je gullit binnenhaalt

Nou Munsterman ga je gang zou ik zeggen, bij Twente schijnt de sfeer kommer en kwel te zijn onder Adriaanse.

2 oktober 2011 om 21:44

Mijn idee ook. Adriaanse heeft maar een 1 jaar contract. Volgend jaar gewoon weer Steve. Toen konden de spelers wel de bal naar elkaar tikken. :-s

Edit: ik weet niets over de sfeer onderling, dat ziet er wel goed uit. Alleen het spel :-s

2 oktober 2011 om 22:27

Mag ik vragen hoe je daar aan komt? Naar mijn idee is de sfeer in de groep uitstekend, en kunnen de spelers goed overweg met Adriaanse. Dat blijkt namelijk wel uit bepaalde video's.

3 oktober 2011 om 00:11

Volkomen met je eens. Adriaanse doet het niet slecht, integendeel zelfs maar Mcclaren zou op dit moment misschien toch wel iets extra's kunnen brengen. Natuurlijk heeft Twente veel kwaliteit ingeleverd, maar als Chadli er over twee weken weer bij is gaat er uit een heel ander vaatje getapt worden.

Ieder geval weer geld in ze pocket. Die trainer is nergens echt geslaagd, maar heeft wel ze zakken gevuld. En dat is wel een prestatie als trainer zijnde.

2 oktober 2011 om 21:41

Hij heeft de Europa Cup finale behaald in 2007 geloof ik, correct me if i'm wrong, met Middlesbrough, een club die dat maar eens in de x aantal jaren kan behalen en nu erg is afgezwakt. En verder met Twente fantastische dingen behaald. Buiten die clubs om is het inderdaad niet veel goeds geworden, maar je moet niet zeggen dat hij nergens geslaagd is voordat je de feiten kent.

2 oktober 2011 om 21:56

Zeg maar gerust 1 x in de eeuw.

2 oktober 2011 om 21:43

Dan zal Mclaren een van de eerste trainers zijn ooit die ontslag neemt en geld meekrijgt. In de meeste gevallen krijg je als je zelf je contract inlevert geen geld maar moet je betalen.

2 oktober 2011 om 22:13

Wat een domme opmerking zonder naar de feiten te kijken,, zowel bij Twente als Middlesbrough heeft hij gewoon goede resultaten neergezet.

ON: Jammer voor Mcclaren,, ik gunde hem na alles wat hij voor Twente betekend heeft meer sportief succes. Volgens mij gunde iedereen bij FC Twente hem ook de volgende stap en was eer geen wrok omdat hij weg ging.

Het enige mindere punt aan hem vond ik dat hij niet veel oog had voor de jeugd. Zijn uitspraak "boys dont win prices, Men do" of iets in die strekking zei genoeg over zijn mening over het inpassen van jeugd. Er is ook weinig jeugd doorgebroken onder zijn bewind.

Zo zie je maar weer, resultaat in hett verleden geven geen garanti in de toekomst.
Mcclaren kan alleen presteren als de de organisatie staat.
Wanneer dat nitet ahet geval is , komt er een probleem .
Matige trainer , die bij FC Twente in een gespreid bedje kwam.
De organisatie stond.
Als dat wegvalt is het het een gewone trainer, met alle gewone zaken erom heen .
Dei lost Mcclaren niet op.

@ ashcroft

FC Twente doet het uitstekend onder Adriaanse. En ik heb nog niemand horen of zien klagen over zijn manier van werken.

On:

Ik vond het al een beetje raar toen hij in Nottingham aan de slag ging. Hoopte op versterkingen, kreeg ze niet, dan weet je dat je een zwaar seizoen tegemoet gaat. Vervelend voor zowel Steve als Nottingham Forest dat de samenwerking zo vroeg is beëindigd.

Als je de selectie erbij pakt dan is het ook gewoon duidelijk dat je met deze selectie geen potten kan breken in de Championship , Chris Gunter is een goede speler en kan in mijn ogen makkelijk mee in de Premier League maar verder misschien alleen Derbyshire.

Jonathan Greening is ook wel een redelijke speler maar verder is het ook voor de Championship niet bijzonder , een trainer is zo goed als z'n materiaal zeggen ze altijd.

2 oktober 2011 om 21:43

Ze hadden Billy Davies nooit moeten ontslaan, hij presteerde goed en haalde de play offs. Ik vind hun aanvaller Miller ook best een goede speler, speelde een goede wedstrijd een paar weken terug tegen ons (hij was ook de enige die dat deed, hun positie spel was dramatisch)

Het wordt onderhand nu echt tijd dat Nottingham Forrest weer terug op het hoogste niveau komt.

Hij heeft een steen gepakt en die door een ruit gegooid. Alleen had ie niet door dat dit zijn eigen ruit was. Want nu hij bij Nottingham Forest heeft gefaald zitten er nog weinig Engelse teams op hem te wachten denk ik. Hij heeft een punt als het werkelijk zo was dat Nottingham zich niet aan de afspraken had gehouden over bepaalde spelers die zouden komen. Maar 19de staan als ik me niet vergis kan echt niet met Nottingham. Tis niet meer de topclub van vroeger maar deze selectie kan prima strijden om doel 6 voor promotie maar hij heeft gewoon hopeloos gefaald.

2 oktober 2011 om 22:19

@fdennis

Ik kijk iedere weekend het overzicht van de BBC van het Engelse voetbal , van de Premier League tot en met League 2. En dan moet je concluderen dat dit er dik aan zat te komen. Het is vanaf he begin van het seizoen een en al bagger wat Nottingham laat zien. De balamage tegen rivaal Derby County dat 85 minuten met 10 man speelde en nog een 1-0 achterstand omboog in een 1-2 (ondertussen creerde Nottingham amper iets) was voor mij eigenlijk al duidelijk genoeg. Dit gaat hem niet worden , helaas voor Steve.

Of de selectie om promotie kan strijden ,op papier wel maar de praktijk ?. Je kunt natuurlijk een deel aan het conto van Mcclaren maar de spelers prutsen ook. Tegen Leicester City kreeg men 2x zo'n knullige tegen goal , een beetje Jupilier League niveau. Toch word er natuurlijk onder de maat gepresteerd als je kijkt naar de resultaten van Nottingham vorig seizoen en de selectie op papier dan hoor je hoger staan.

mooi dat hij daar weg is!!
Er werden hem gouden bergen beloofd en hij kreeg modderstromen!!
wat moet een manager dan meer doen dan zijn best??
Hij werd daar als stront behandeld en hij verdient veel veel meer respect dan dat hij daar in Engeland krijgt!!
Geef hem een middelmatige ploeg in de PL en hij helpt hen naar de subtop!!

Hij was anders wel te spreken over Psv. Vertelde dat PSV goed aan had gedaan door Mertens, Strootman en Wijnaldum te halen. ik zou hem weleens bij PSV willen zien.

Ik vind hem een goede coach. Bij Twente had hij goede spelers. Ja destijds toen hij ook bondscoach was, had hij ook goede spelers om zich heen. Maar er was zoveel druk en dat was funest voor hem.
Bij twente kon hij in alle rust een team opbouwen.

Als vervanger voor Rutten? Waarom niet. Liever Mclaren dan Rutten met zijn rare keuzes.
Mclaren stelt altijd de beste spelers op, iets wat Rutten nalaat.

twente enig succes voor hem volgens mij lag dat gwn aan twente toen en niet aan hem een goeie aardige kerel maar een slechte coach

2 oktober 2011 om 22:18

Alle spelers van toen roemen hem nog om de dingen die hij hen geleerd heeft. Hij heeft ze veel op conditioneel en mentaal vlak geleerd. Onder Mcclaren is er echt een winnaarsmentaliteit gekomen en het was ook geen toeval dat er tot op het laatst gestreden en gescoord werd.

3 oktober 2011 om 17:28

wrm lukte hem dat dan niet bij alle andere ploegen waar hij onder contract stond?

3 oktober 2011 om 17:34

Bij Wolfsburg kreeg hij de moeilijke taak omdat de verwachtingen hoog waren na het eerdere kampioensschap.

Bij Nottingham was hem veel beloofd, maar kreeg hij niks. Hij is daar dan ook niet ontslagen, maar opgestapt.

Mcclaren is een prima trainer, die niet voldoende kans gehad heeft bij Forest. Hij werd binnengehaald met vele beloften van het bestuur, het bestuur heeft zich nergens aan gehouden. Ik werk in Nottingham en zit dus tussen de Forest-fans. Die zijn het er vrijwel allemaal mee eens dat het bestuur weg moet, niet Mcclaren.

Jammer voor Nottingham, toch een club met historie die graag weer een stapje omhoog wil doen. Mcclaren is toch eigenlijk wel een aardige coach, maar blijkt hier dat het niet op de rails kon krijgen. Jammer maar helaas, hoop voor hem dat hij snel weer een nieuwe club vind!

Was het dan toch een éénseizoens-vlieg? Is wel heerlijk om daarop te kunnen voortborduren. Maar dan wordt succes wel een heel lastig verhaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nottingham Forest

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Juventus neemt in januari mogelijk alweer afscheid van Adrien Rabiot. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren