Update: Moratti: 'Hij was zonder twijfel de beste keus die er was'

Donderdag, 22 september 2011 om 14:48Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:50

Internazionale zal donderdag zeer waarschijnlijk de komst van Claudio Ranieri aankondigen. De 59-jarige oefenmeester wordt in Milaan de opvolger van de reeds ontslagen Gian Piero Gasperini en sprak woensdagavond al alsof hij reeds coach van de club van Wesley Sneijder en Luc Castaignos is. "Ik denk dat ik heel veel met de selectie van Inter zal moeten praten", claimt Ranieri.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Claudio Ranieri is een goede trainer voor Internazionale


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door tim t)

Laat het maar zien Ranieri. Het mooie is dat nu toch niet zoveel verwacht word van Inter na drie matige trainers op rij die allen niet goed hebben gepresteert kan Ranieri het weinig slechter doen.

Gelukkig is Gasperini weg zeg pff.
Wat een dramatische coach 3-4-3 en dan met sneijder op de bank en daarna aanval.
Gelukkig is hij weg, hoop voor Inter dat ze nu wel goed spelen met deze Ranieri, heb er wel vertrouwen in

22 september 2011 om 09:56

Sneijder zat maar 1 wedstrijd op de bank. Speelde de afgelopen 2 wedstrijden gewoon achter de spitsen maar was minstens zo slecht als de rest van de ploeg.

Wat mij de laatste wedstrijd opviel aan Sneijder was dat ie na een slechte vrije trap snel een paar passen naar de zijlijn zette (al of niet bewust) zodat ie uit positie stond bij het meeverdedigen.

22 september 2011 om 17:47

Als jij Gasperini probeert te verdedigen dan zegt het ook alles over je voetbal inzicht.
Een blinde zou zien dat hij het hele team totaal niet goed neerzet en een tactiek heeft die totaal niet bij de selectie van Inter past. Waarom zou je alles veranderen als het goed is? Gasperini was te dom en zo koppig als een ezel en dat is gelijk zijn doodvonnis geweest. En terecht want de man snapt er werkelijk helemaal niets van, en als je na 3 wedstrijden maar 1 punt hebt en ook thuis verliest in de CL dan doe je toch echt iets fout.

Ik vraag me af hoelang deze coach aan het roer blijft bij Inter. Toch echt een groot gebrek aan goede coaches in het Italiaanse voetbal.

En lijkt meneer Ranieri niet een beetje op Fred Rutten op die foto?

22 september 2011 om 15:00

Nee, ik vind meer dat hij op Foppe lijkt...

On: Ik ben benieuwd hoe Rainieri het gaat doen, ook hij is zeker geen toptrainer, maar het spelersmateriaal is goed genoeg om minstens om het kampioenschap mee te doen.

Dat is wel de perfecte basis, met elkaar praten en elkaar leren kennen, wetende wat een ander wil kan je alles aan!

Het blijft grappig dat ze voor heel veel geld spelers halen en dan zulke middelmatige trainers blijven aanstellen.
Kom op ga dan ook voor het beste, ze weten waar toe het kan leiden(zie José Mourinho).

Zal er zoiezo niet slechter op worden dan Gasperini met zijn " "beruchte" " 3-4-3.

Waarom hem nou Inter!
ik vind hem zo een net niet trainer!
Die met Chelsea en Roma 2e werd!

We zullen het wel zien hoe hij gaat presteren!
Hoop dat Luc ook vertrouwen onder hem zal krijgen!

22 september 2011 om 09:45

Ehh.. Was het niet juist heel knap dat hij met Chelsea en Roma tweede werd? Chelsea's beste prestatie tot dan toe, en voor Roma ook absoluut om respect voor te hebben.

22 september 2011 om 10:38

Claudio Ranieri heeft met Juventus dat juist terug kwam van de Serie B ook per direct twee keer na elkaar Champions League gehaald. Het is geen coach met veel aanvallend en mooi voetbal maar hij staat wel garant voor redelijke resultaten.

22 september 2011 om 12:30

@ Lennarsenal:

Inderdaad en vergeet niet dat ploegen als Arsenal, Liverpool en Man. United veel sterker waren toen. Hij had de basis neer gelegd en Mourinho heeft er paar kleine veranderingen gemaakt en andere tactiek gekozen.

22 september 2011 om 12:37

@juve

Redelijke resultaten? Ik vond die 3e plaats van Juventus nadat ze gepromoveert waren erg knap!
Daarnaast heeft hij het bij Parma ook erg goed gedaan.

1 ding is zeker, hij gaat het beter doen dan zijn voorganger >.<

22 september 2011 om 09:46

ze kiezen voor ervaring denk ik.

en welke andere trainers zijn er nog "vrij"
die goed passen bij een italiaanse club

De hoeveelste trainer is dit van Inter in de afgelopen 3 jaar? Ze hebben er heel wat gehad meen ik...

22 september 2011 om 09:54

Mourinhooooo! En daarna dramatische Benitez en vervolgens Leonardo die het nog het beste heeft gedaan na het vertrek van Mourinho. Hopelijk kan Ranieri de ploeg wakker schudden en motiveren zodat we alsnog kunnen meestrijden voor de scudetto. Verwacht een moeizaam seizoen...

Jullie geven Gasperini niet de waardering die hij verdient. Milaan is een akelige stad, uitermate lelijk voor Italiaanse begrippen. Het enige wat je daar kunt is shoppen. Shoppen is winkelen als je niks nodig hebt. Milaan is de machtsbasis van Berlusconi en de bakermat van het neofascistische Lega Nord. Gasperini heeft drie maanden de tijd gehad om Inter te leiden. Geef mij er één. Ik zet Sneijder in het doel en stel verder stewards, schoonmakers en koffiedames op. Dan sturen ze me weg, ik zeg dat ik niet begrepen werd en krijg een bedrag mee waarvan ik tot mijn pensioen goed kan leven. Kortom: Gasperini is een genie.

22 september 2011 om 11:28

Ach ja, in dat licht bezien... Toch verwacht ik dat de afkoopsom lager uitvalt dan wanneer hij zijn contract zou uitzitten.

Tsja wat kan je ervan zeggen? Claudio Ranieri is geen coach die prijzen wint, zoveel is duidelijk. Maar ik verwacht dan ook niet dat Inter dit jaar mee gaat doen om de titel. Denk dat bv een Ac Milan hier gewoon kampioen zal worden of een team ala Napoli, Roma of misschien Juventus moeten verrassen (al kan dat bij Inter ook). Het nadeel van deze coach is dat hij wel zelden jonge talenten zal laten spelen en vaak kiest voor ervaring. Poli, Alvarez, Obi en Castaignos zullen het dus zwaar krijgen of ze moeten hem zodanig verrassen op het trainingsveld. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen, hij zal in ieder geval met vier man in de verdediging spelen, zoveel is duidelijk

Deze man zal Inter weer op voeten krijgen, Inter zal vast geen kampioen worden maar CL zit er wel in met Ranieri.

Deze man word veel onderschat maar sinds Juve terug is op de hoogste niveau heeft niemand het beter gedaan als deze man.

Heeft roma de runner up gemaakt wat ook een hele knappe prestatie is en ze werden bijna kampioen ook.

Met Chelsea kan je hem moeilijk iets kwalijk nemen op dat moment waren ze niet zo sterk als ze nu zijn maar alsnog is hij 2e geworden.

Kortom Ranieri is een goede coach.

Toch jammer voor Castaignos,hij stond nu een paar keer in de basis,nu maar zien of deze trainer hem ook opstelt...
Vond trouwens wel dat alle spelers van Inter de laatste wedstrijd flink hun best deden om niet te winnen,die wilden dus graag een nieuwe trainer...

Ik denk dat Inter er goed aan doet om Ranieri aan te stellen als Coach,

Hij Bracht Roma 2 seizoen geleden van de Laatste naar de 2e plek, met tot de laatste dag kans op de landstitel, als Inter hem aanstelt weet ik zeker dat Inter weer beter gaat presteren

Eindelijk, nu heeft Inter een coach die het wel begrijpt..

22 september 2011 om 12:25

Ranieri Begrijpt alleen het italiaanse cattanatcio voetbal. Speelt puur op resultaat. Als dat titels op levert is hij een held. Als het niets wordt staat er volgend seizoen weer een ander!

22 september 2011 om 14:24

Wil het nou dat Inter dat het beste ligt, het cattanatcio.. Ik denk dat ze weer hoge ogen gaan gooien dit seizoen.

22 september 2011 om 17:38

Ja als Rinieri met Cattanatcio kampioen wordt is hij een held. Doet hij dat niet dan komt er in de zomer een nieuwe!

Maar het is geen trainer waar je nou op eens fris aanvallend voetbal van gaat verwachten!

Inter gaat mijn inziens hier weer de fout in.

Ranieri is een degelijke trainer, maar daar is ook alles mee gezegd, het is een tacticus maar geen motivator en geen teambuilder. Inter heeft behoefte aan trainers die de spelers weer geloof geven en op en top kunnen motiveren. Hididnk, Capello etc zou ideaal zijn.

Goede coach. Als hij gewoon weer 4-3-3 gaat spelen met de punt naar voren met Sneijder op 10 komt alles goed.

Ranieri wordt de volgende flop, slechte keus.
Afgelopen jaren niks gepresteerd...

22 september 2011 om 14:56

Nou dat valt reuze mee hoor. Als je met een tamelijk matig elftal op twee punten achter de Europees kampioen finisht in de competitie heb je het toch niet zo beroerd gedaan lijkt me.

Bovendien is hij toch echt de man die het geraamte van Mourinho's succesvolle Chelsea heeft gebouwd met Terry en Lampard. Zijn prestaties daar worden ook flink onderschat.

Ik ben benieuwd hoe Ranieri het gaat doen.
Sowieso zal er een schok effect zijn en laten we hopen dat Sneijder weer de beste man wordt en ook zo gebruikt wordt.

Blijkt maar weer wat voor een goede coach Mourinho is....

sinds Mourinho (2010 nog maar), hebben zowel benitez, leonardo en gasperini het gewoon niet gered...

inter heeft nu al een erg zware inhaalslag te maken na deze dramatische start....

22 september 2011 om 12:57

Moet je nagaan hoeveel geld Inter kwijt is. Ze ontslaan allemaal die trainers. En die lachen allemaal het hardst van allemaal. Allemaal een oprot geld meenemen van paar miljoen. Lekker toch net als Benitez. Gewoon een eigen rotzooitje maken en vervolgens 6 miljoen meenemen.

22 september 2011 om 15:50

Leer je feiten kerel. Mourinho werd verkocht voor 15 miljoen euro, Leonardo hoefde alleen zijn salaris voor 2 maanden extra en Gasperini hoefde helemaal geen oprotpremie te hebben omdat hij dat zichzelf niet waard vond. Een Benitez wel.

22 september 2011 om 13:15

@ Joehoe

Nouja, de namen die je opnoemt waren ook wel aparte keuzes he. Benitez deed het al een hele tijd erg slecht bij Liverpool (moet je zien hoeveel beter het gaat sinds hij weg is) waardoor eigenlijk niemand begreep waarom Inter hem wilde, juist na zo'n grote als Mourinho. Net als deze Gasperini, begrijp ik ook heel weinig van. Inter's keuzes zijn soms moeilijk te volgen wat dat betreft. Nu weer een saaie keuze als Ranieri...wat wil Inter nou eigenlijk? Een dure stertrainer ala Mourinho, een jonge trainer die weinig bewezen heeft ala Leonardo, een relatieve kleine naam als Gasperini die het 4 jaar goed doet bij Genoa maar vervolgens maar 5 wedstrijdjes de kans krijgt, of nu Ranieri. Wat is precies het plan Inter?

Grappig dat alle grote Itiaanse clubs altijd uitkomen bij deze middelmatige trainer, hebben ze in Italië nou echt niks beters? Deze man kan gewoon keer op keer falen, en daarmee bedoel ik ze winnen nooit wat. En toch zie je de grootse Itiaanse clubs keer op keer bij hem aankloppen. Als Inter echt weer naar de top wilt dan is dit een echte faal

22 september 2011 om 12:36

Vind jij Ranieri serieus een middelmatige trainer?
In Italië heeft hij het goed gedaan hoor!
3e met Juventus na promotie, en Parma behoed voor degradatie toen de vooruitzichten erg somber waren.

Ik denk dat dit een goeie keuze is van Inter. Een manager met ervaring in de Serie A en hij staat tenminste boven de groep.

22 september 2011 om 16:24

Middelmatig is natuurlijk erg zwaar uitgedrukt Ik ken zijn prestaties en hij heeft vooral dat halve jaar bij Roma het prima gedaan. Mijn punt is dat Inter na Mourinho toe is aan vernieuwing, toe is aan een coach die weet wat die wilt en ze weer naar de top zal brengen waar ze horen. Rainieri heeft vooral bewezen het 'aardig te kunnen doen' maar niemand zal zeggen dat deze man garantie is voor succes. Hij is een garantie om goed mee te kunnen doen, maar niet om te winnen. Als Inter daadwerkelijk weer prijzen wilt winnen dan zijn ze bij deze man niet aan het juiste adres.

22 september 2011 om 14:27

Geen prijzen pakken houdt niet meteen in dat je gefaald hebt. Toen Ranieri met Chelsea de tweede plek in de Premier League behaalde waren ze nog lang niet zo goed als ze nu zijn. Bovendien waren een Liverpool en Arsenal toen nog veel beter ook. Juventus was net weer terug uit de Serie B en had helemaal niet zo'n topteam meer als voor het Calciopoli. Toch wist hij meteen derde te worden en het jaar daarna zelfs tweede. En met Roma was hij in zijn eerste jaar bijna kampioen ten kosten van het Inter van Mourinho. Terwijl Roma toch wel wat minder kwaliteit had dan Inter. Ranieri is misschien geen Mourinho of Ferguson maar heeft wel bewezen een goede coach te zijn die topclubs die onder de maat presteren weer omhoog kan helpen. En dat is nou juist wat Inter op dit moment nodig heeft.

22 september 2011 om 15:11

Hah Ranieri is gewoon geen topcoach. Beter dan middelmaat maar wel geen top. Als je zo vaak kansen krijgt bij topclubs en je palmares eigenlijk nog zo goed als blanco is op paar psuedo prijzen na kom je gewoon te kort als trainer van een topclub.
Immers bij een topclub wordt je aangenomen om prijzen te pakken. Dat was ook de reden dat hij bij Chelsea moest vertrekken en plaats te ruimen voor Mourinho.

22 september 2011 om 15:37

Lees volgende keer gewoon even goed mijn verhaaltje a.u.b.

"ranieri is misschien geen Mourinho of Ferguson maar heeft wel bewezen een goede coach te zijn die topclubs die onder de maat presteren weer omhoog kan helpen".

Oftwel, Ranieri is inderdaad geen topcoach. Wat ik dus al zei. Maar hij heeft wel goede prestaties geleverd bij topclubs die het op dat moment even wat minder deden. En dat is nou juist de situatie bij Inter.

Ten tweede, weet jij een topcoach die op dit moment beschikbaar is en Inter zou willen coachen? Ik niet. Ranieri heeft veel ervaring met topclubs en is dus nog niet zo'n slechte keus.

En tenslotte ben ik het helemaal met je eens als je bedoelt dat we hem niet voor de lange termijn moeten halen. Want uiteindelijk kwam er met Ranieri altijd wel een periode dat het opeens stukken minder ging en hij zeven keer achter elkaar verliest bijvoorbeeld. Ik snap dat twee-jarig contract dan ook niet helemaal want het liefst zie ik hem na dit seizoen weer vertrekken zodat we wel een echte topcoach kunnen halen. Misschien iemand die vrij komt na het EK bijvoorbeeld.

Ik vind het geen goede keuze van Inter om Ranieri aan te stellen als coach van de Milanezen. Deze man heeft in de afgelopen jaren geen indruk op mij weten te maten. Ik vond de resultaten altijd aan de magere kant. Vorig seizoen eindigde hij met AS Roma op een zesde plaats.
Daarnaast is Ranieri geen trainer die vaak prijzen pakt. Zijn laatste prijs dateert alweer van 7 jaar geleden, toen hij met Valencia de Europese Supercup pakte.
Ranieri is een trainer die het beste bij subtoppers tot zijn recht komt. Daarom vind ik het ook een opmerkelijke keuze van Inter om deze trainer te contracteren. Ik verwacht ook niet dat hij lang bij Inter zal blijven. In de afgelopen jaren is hij 2x in zijn tweede seizoen ontslagen (of ontslag genomen), een niet al te indrukwekkende prestatie. Mijn verwachting is dat Inter dit jaar niet om de prijzen gaat meespelen. Het team is verouderd en ze missen een echte spits. Milito en Forlan zijn natuurlijk goede aanvalers, maar niet van wereldklasse.

22 september 2011 om 13:25

Ik vind het ook een rare keuze, maar sinds Mourinho weg is is er geen touw vast te knopen aan wat Inter nou wil. Van Mourinho naar een trainer als Benitez die het erg slecht deed bij Liverpool, dan naar een onervaren Leonardo die niet teveel indruk gemaakt heeft nog, en dan ga je naar Gasperini die je na 5 wedstrijden alweer de laan uitstuurt. Ze weten zelf niet wat ze willen.

22 september 2011 om 14:36

Is Ranieri eigenlijk niet opgestapt bij AS Roma omdat hij rust wou?? Of vergis ik mij?

Allezins ik zie Ranieri het tij niet keren bij Inter. Hadden ze in mijn ogen toch beter Figo aangesteld.

22 september 2011 om 15:02

Ja, hij is zelf opgestapt bij AS Roma, daarom had ik het al tussen haakjes gezet.
De laatste trainers bij Inter hebben het niet lang volgehouden. Je kunt dus ook vraagtekens zetten bij het beleid van Inter.
Naar mijn mening waren er betere keuzes dan het aanstellen van Ranieri. Zo leek me Louis van Gaal een goede kandidaat om Inter weer aan het voetballen te krijgen, zoals hij bij Bayern heeft gedaan. Of Manuel Pellegrini losweken bij Malaga, wat wel moeilijk geweest zou zijn.
Het zou me niks verbazen als Ranieri voor het einde van het seizoen alweer de laan uit is gezet bij Inter.

22 september 2011 om 15:06

Dat dacht ik ook al inderdaad. Maar de reden was volgens mij nood aan rust en nu gaat hij ineens bij een topclub in problemen Inter aan de slag. Ondanks dat hij bij zijn ontslag nog zijn liefde verklaarde aan As Roma. (roma was club/stad van zijn dromen etc.). Ik heb Ranieri altijd al een raar mannetje/coach gevonden. Ik ben niet bepaald een voorstander van zijn selectie methode. Inderdaad zou van gaal misschien wel een beter optie geweest zijn voor Inter.

gelukkig hebben ze nu wel een coach die veel ervaring heeft, dus ik verwacht dat ze weer meegaan doen om het kamioensschap, de beker en de Cl!!!
als ze Wesley maar 'gewoon' op 10 laten spelen en niet castanios in de spits want die komt te kort voor Inter.

Italie blijft tegenvallen, sinds Mourinho weg is gegaan bij Inter is het niet gelukt om te blijven draaien zoals Mourinho dat deed.
Het zit me echt niet mee, heeft een paar Europeese topclubs die het de laatste tijd niet echt laten zien.
Zo vind ik Ac Milaan ook erg slecht spelen.(tenminste als je kijkt naar eerst)

De stadions worden bijna nooit gevuld maar als ze gevuld worden dan is het echt prachtig om te voetballen in dat stadion.
En het onstlag van Gasperini zag ik al aankomen bij zijn contract. Als je je beste speler (op papier) niet op de plek zet waar hij het beste uit de voeten kan dan zit er een steekje los.

Dan mag je wel gewend zijn aan 3-4-3 formatie maar niet bij elke club met elke spelers is dit een optie.

Maar goed ik hoop voor Inter en vooral voor onze Wesley dat ze het goed kunnen vinden met deze nieuwe coach, want ik ken hem nog niet echt.

Ocharme Inter wat gaan jullie nu doen?

Ranieri is niet de coach die met de druk om kan mij dunkt,getuige toch wel steeds zijn korte periodes bij topclubs (op chelsea na meen ik) Echter heeft hij toch wel indrukwekkende clubs mogen trainen

1986-1987 Vigor Lamezia
1987-1988 Puteolana
1988-1991 Cagliari
1991-1993 Napoli
1993-1997 ACF Fiorentina
1997-1999 Valencia
1999-2000 Atletico Madrid
2000-2004 Chelsea
2004-2005 Valencia
2007-2008 Parma
2007-2009 Juventus
2009-2011 AS Roma
2011-heden Internazionale


Zonder tot nu toe echt grote prijzen daar tussen, wel tal van troostprijzen maar nooit de hoofdvogel afgeschoten jammer genoeg ook niet bij juve. en vrees dat hij bij inter ook weer de oudere spelers in de ploeg zal laten staan en deze van de club weg jagen zoals hij ook bij giovinco gedaan heeft bij juventus.volgens mij blijft deze man dan ook maar tot op het einde van het seizoen.

22 september 2011 om 15:07

zowel bij AS Roma als Valencia en chelsea deed hij het zeer goed als trainer, verwacht ook dat hij het goed gaat doen bij Inter

22 september 2011 om 15:13

En bij Parma ook. Als je naar de clubs kijkt waar hij onder contract heeft gestaan is het logisch dat hij zeker wel gepresteerd heeft in zijn carriere.

Als je het staatje bekijkt kan het nooit zo zijn dat hij bv bij Valencia helemaal niet gepresteerd heeft en dat Atletico hem daarna wou hebben. vervolgens bakt hij er daar ook niets van en wil Chelsea hem hebben. Daar maakt hij ook niets klaar en Valencia wil hem notabene terug hebben. Zeer onlogisch verhaal he ? Toch zijn er genoeg mensen hier onder dit topic die vinden dat hij nog nooit iets gepresteerd heeft.

22 september 2011 om 15:14

Roma een jaar goed en begin tweede seizoen was gewoon dramatisch. Bij chelsea ,6 ,6 4 en 2de dus enkel zijn laatste seizoen eigenlijk goed. Valencia was hij wel goed met zijn countervoetbal.

22 september 2011 om 15:20

je vergeet dat in die chelsea tijd, chelsea niet het chelsea van nu is, maar een subtopper tussen plek 8 en 5 dus kan je stellen dat hij het goed heeft gedaan, want hij heeft zijn doelen gehaald.

Dan waren de keuzes niet geweldig zo te horen, vindt het geen geweldige trainer. Nergens echt ''geslaagd''.

22 september 2011 om 18:28

N.a

Wie zou je dan willen halen?
hij is gewoon een goede coach met goed spelersmateriaal,
Kan je kampioen mee worden

22 september 2011 om 22:20

Waarom niet eens een keer iemand die Inter door en door kent? waarom altijd trainers van buiten af? Waarom word het niet eens een keer tijd dat ze de ogen openen en zien dat al die trainers na Manchini allemaal geflopt waren.. Mja die spelersmateriaal bestaat uit top kwaliteit geen twijfel over mogelijk maar als ze uit vorm zijn worden ze geen kampioen.

23 september 2011 om 16:04

Dan denk Ik over een Paar Jaar Zanetti

Maar dat is voor de toekomst,,

Of de resultaten nu beter zullen worden? Dat maakt me niks uit, als we zaterdag maar winnen”, aldus Moratti.

Is toch knap dat je jezelf in 1 zin nog tegen kan spreken. Moet haast wel een record zijn.

on.

Ranieri ik ben er niet echt kapot van. Maar hij heeft de laatste jaren het qua resultaten niet zo verkeerd gedaan dus ik begrijp de keuze wel.

22 september 2011 om 15:29

Wat dacht je van het zoveelste vertaalfoutje van de media. Dát moet haast wel een record zijn!

"should the performance improve? I do not care, all that counts is to win on Saturday [against Bologna].”

Resultaten is sowieso al een verkeerde vertaling van het woordje performance. Een juiste vertaling zou iets van het volgende zijn: prestatie, uitvoering, optreden. Bovendien wordt in deze context duidelijk de manier van spelen bedoelt aangezien die dramatisch was tegen Novara afgelopen woensdag. Moratti zegt dus in gewoon Nederlands: "het boeit me niet hoe ze spelen, als ze maar winnen zaterdag."

22 september 2011 om 15:55

Goede verklaring. chapeau.

Dat zet zijn uitspraak al in een compleet ander daglicht natuurlijk. Dan is de journalist inderdaad gewoon niet goed bezig.

Ben ook geen fan van Ranieri. Bij Roma heeft hij het in het begin goed gedaan. Ik herinner me nog mooie overwinningen op Inter en Juve. Maar het begin van het 2e seizoen was dramatisch. Het voetbal was ook niet sprankelend, maar daar staat hij wel een beetje om bekend. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen, slechter als Gasparini kan toch bijna niet

Ranieri? Why? Hij zorgt altijd voor problemen en clubs spelen lelijk voetbal zodra hij aan boord komt. Dit is erg jammer terwijl een man als Louis van Gaal nog rondloopt.

22 september 2011 om 15:13

Vraag me af hoe Van Gaal het zou doen daar Denk binnen recordtijd in de clinch met Moratti en co :D

Als Cska supporter vind ik het jammer dat Gasperini het niet langer wist vol te houden. Dan hadden we het iets minder zwaar gehad haha.

Ik ken Ranieri alleen van naam, maar weet niet wat voor type trainer hij is. Had gehoord dat het vooral een resultatencoach is die vaak verdedigend speelt. Ik ben dus erg benieuwd naar de komende week wanneer we Inter gaan ontvangen, kijken of we met Doumbia die fysieke beren kunnen bestrijden. Ik ben in ieder geval opgelucht dat ze Spalletti niet hebben gehaald, anders hadden we een gigantisch groot probleem gehad vrees ik.

Als ik Moratti was had ik Louis van Gaal eens gepolst. Ik denk dat Louis wel oren had gehad naar Internationale. En hij is, net zoals Mourinho destijds, een man die een elftal wat vastigheid kan geven en uitgaat van een vaste speelwijze.

Ranieri is een prima coach, maar nergens heeft hij echt geweldige resultaten gehaald.

Of de resultaten nu beter zullen worden? Dat maakt me niks uit, als we zaterdag maar winnen”, aldus Moratti.

Volgens mij klopt hier iets niet meneer Moratti

Een hele heldere uitspraak van Mossimo Moratti. Ik denk dat Inter Ranieri meer dan een goede trainer voor Inter kan zijn. Deze man heeft een prachtige CV waar uit je kan lezen dat hij als trainer zoveel ervaring in Italie kent. Overigens hoop ik dat Ranieri Inter op rails weet te krijgen.

Heel veel vertrouwen heb ik er niet in. Naar mijn idee is Rainieri een beetje een stoffige trainer die spelers nooit echt laat pieken, hoogstens spelen ze naar vermogen om later weer weg te zakken. Maar goed, in ieder geval veel beter dan Gasaperini, al is dat bepaald niet moeilijk.

weet je wat ik niet snap, een coach moet een formatie en een tactiek aan de team en de spelers toewijzen waarmee ze het best kunnen spelen. Een coach hoort geen Formatie te "dragen" zoals Gasperini dat deed met de 3-4-3.. dat is gewoon fout. Stel je voor, de coach van Napoli speelt meestal ook een 3-4-3 formatie met Hamsik en Lavezzi achter Cavani, hij neemt ontslag en gaat bij Excelsior aan de slag... ik denk niet dat je dan nog het"aanvallende" formatie 3-4-3 gaat gebruiken...
Soms begrijp ik het voetbalwereld echt niet..

Ranieri is gewoon een oerdegelijke keuze. Probeer in september maar een topcoach te vinden. Daarnaast staat Ranieri garant voor resultaat, iets waar ze in Milaan naar snakken. Begrijpbaar, logisch, ofwel een prima zet.

Je kan zeggen wat je wilt, gasperini probeerde bij inter wel een leuk voetballende ploeg neer te zetten. Jammer dat dit keihard mislukt is, vooral als je ziet dat het bestuur bij inter nu afziet van het streven van attractief spel. Ranieri staat mijns inzien namelijk niet voor mooi attractief voetbal.
Wel een coach die naar behoren presteert. Niet top en ook niet waardeloos. Zal zeker wel even stabiliteit brengen. Misschien wel wat Inter nodig heedt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1027 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli3523
2.AC Milan3212
4.Atalanta3115
5.AS Roma259
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Lautaro MartínezAanvaller137
A. SánchezAanvaller70
M. SatrianoAanvaller30
I. RaduKeeper00
A. BastoniVerdediger130
D. D'AmbrosioVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren