Update: Braziliaanse legende weer in kritieke toestand in ziekenhuis

Zaterdag, 3 december 2011 om

Het gaat niet goed met Sócrates. De Braziliaanse voetballegende lag vorige maand al in het ziekenhuis en is nu, met een maagbloeding, opnieuw met spoed opgenomen in het hospitaal van Sao Paulo. Dit melden Braziliaanse media dinsdag. Sócrates zou op de intensive care liggen.

Media berichten verder dat de toestand van de voormalig spelverdeler kritiek is. In augustus werd de 57-jarige Braziliaan ook al in het ziekenhuis ogenomen. Toen had hij te kampen met een bloeding in zijn spijsverteringskanaal. De artsen gingen er destijds van uit dat dit veroorzaakt werd door een hoge bloeddruk.

Sócrates speelde zestig interlands voor het Braziliaans elftal en kwam met de Goddelijke Kanaries uit op de WK’s van 1982 en 1986. In 1982 was de middenvelder in Spanje, waar Italië de wereldtitel voor zich opeiste, zelfs aanvoerder van de Seleçao. Sócrates kwam het grootste gedeelte van zijn loopbaan uit voor Corinthians.

Update 7 september 19:20 uur - 'Toestand doodzieke Braziliaanse legende weer stabiel'
Het leek opnieuw de verkeerde kant op te gaan met Socrates. De voormalige sterkhouder van het Braziliaanse elftal werd weer in kritieke toestand opgenomen vanwege een maagbloeding. De medicijnen en behandelingen lijken echter zijn vruchten af te werpen. "Hij is de afgelopen 24 uur stabiel gebleven", aldus een verklaring van de medici. "Hij blijft op de intensive care liggen en ademt nog niet zelfstandig, maar de hoeveelheid aan medicatie is afgenomen."

Update 3 december 16:11 uur - Braziliaanse legende weer in kritieke toestand in ziekenhuis
De Braziliaanse legende Socrates is weer in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. De 57-jarige Socrates, die in augustus en september ook al enige tijd in het ziekenhuis doorbracht, kampt met een darminfectie. Na zijn vorige opnames bracht de oud-voetballer naar buiten dat hij veel problemen had met alcohol, zeker in de tijd toen hij nog actief was.Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door erben)

Niet lullig bedoeld maar waarom is Socrates precies een voetballegende?

On: Veel beterschap gewenst!

6 september 2011 om 12:39

Socrates was een grote meneer op het wk in '82 in spanje.
Dat team had alles in zich om wereldkampioen te worden met voetballers als zico ,eder,junior en dus ook socrates,die aanvoeder was van dat team.

Onn:ik hoop dat het snel beter met hem mag gaan.

6 september 2011 om 12:52

Ja dat klopt ben zelf van 71
en dit is het wk wat ik mijn nog het meest herriner
ik was toen echtvoor brazilie veel meer als nu
na school als we gingen voetballen met vriendjes waren
we altijd de namen die je noemde
zico eder junior socrates en niet te vergeten falcao
wow wat was dat een team zeg
en wat was ik kwaad toen ze van italie verloren en eruit lagen
ik herriner het me nog als gisteren
mede omdat nederland rond die tijd geen steren meer hat
maar inderdaat socrates was de meneer in dat team en dat team was nog echt samba voetbal veel veel meer als brazilie van de laatste 20 jaar

6 september 2011 om 13:04

@mikebrazil

Klopt helemaal wat je zegt,het Brazilie van '82 swong zoals we brazilie kennen.
En idd op straat wouden we allemaal eder of zico of socrates zijn,want dat brazilie was het beste brazilie wat ik persoonelijk heb meegemaakt.maar het was paolo Rossi(italie) zelf die toendertijd het swingende brazilie uitschakelde.

6 september 2011 om 13:04

@ Mikebrazil
Ik wil niet mierenneuken maar ben jij echt van 1971? Je maakt nog meer spelfouten dan iemand in de brugklas.

Special voor 1974:

OT: Ik ken deze speler alleen om ze geweldige baard. Sterkte!

6 september 2011 om 13:14

@barcelonista. Je kon het woord cursus niet spellen dus heb je het vervangen door brugklas? Verder nog inhoudelijk iets te vermelden over dit onderwerp of controleer jij dit forum op spelfouten?

OT; Ik ben veel te jong om Socrates bewust te hebben meegemaakt (ik ben geboren lang na het wk 82) maar ik herinner me hem natuurlijk wel van de videos die ik als kind keek. Wat was dat een Brazilie zeg. Zo willen we allemaal dat Brazilie altijd voetbalt en daarom het nu zo'n pijn als je het Brazilie van nu ziet.
Socrates was in dat team het brein. Ik begreep dat hij destijds ook al niet heel erg bezig was met zijn fysieke gezondheid. Ondanks dat hij een afgestudeerd arts was rookte en dronk hij behoorlijk als ik mij niet vergis. Laten we hopen dat hij hier snel weer bovenop komt.

6 september 2011 om 13:33

@ 1974

Jawel maar ik had het aangepast anders zou Mike het niet begrijpen. Het ergste is nog dat je het voor je 'leeftijdgenoot' opneemt terwijl die zulke fouten maakt.

En dan zeuren de oudere mensen over de jeugd van tegenwoordig. Over hoe laks ze op school zijn. Hahahaha geweldig!

6 september 2011 om 13:55

@ Barcelonista

Als je dan iemand wil corrigeren, zorg dan in ieder geval dat jouw eigen post foutloos is. Met je ''special'' en ''ze baard''.

Anders kun je beter gewoon over die kleine foutjes heen lezen en alleen reageren op de inhoud.

ON: veel beelden van deze man gezien dankzij het grote archief van m'n vader. Hoop dat deze geweldenaar goed door deze periode heen komt.

6 september 2011 om 13:57

@barcelonista
wat loop jij nou te emmeren, ten eerste is het hier een voetbalsite en geen Nederlandse taalles. Dat het handig is dat je fatsoenlijk Nederlands kan schrijven is mooi, maar geen hoofdzaak.
Daarnaast heb je ook nog mensen met dislexie, die misschien niet even goed kunnen schrijven en of lezen.

Daarnaast mag je zelf misschien nog even een lesje begrijpend lezen volgen want 1974 geeft toch duidelijk aan dat hij ver na 1982 geboren is en aldus geen leeftijdsgenoot van Mikebrazil.

dan nog je volgende zin; OT: Ik ken deze speler alleen om ze geweldige baard. Sterkte!
en dan vooral; ''ze baard'' . Misschien toch ook nog even een opfrissingscursus volgen? typisch gevalletje van Pot verwijt de ketel.

Daarnaast ben ik ook van 1971..oudere mensen..hahaha

6 september 2011 om 16:35

@ Barcelonista

ik woon al 20 jaar in het buitenland
7 jaar usa 5 jaar australie 3 jaar zuid afrika en nu al 5 jaar in brazilie
dus als mijn nederlands niet zo goed meer is kan ik het begrijpen
alleen erg raar dat ji er zo moeilijk overdoet
heb je niks beters te doen in je leven
dan naar spellings fouten te kijken van andere mensen
voor de rest groetjes aan iedereen uit het zonnige brazilie
en o ja ik lig nu wel lekker aan mijn zwembad
dus het is toch goed gekomen met mijn

6 september 2011 om 18:26

@barcelonista
Gast, waar heb jij last van? Ten eerste ken jij de hele achtergrond van deze goede man niet, ten tweede, als je alle taalfouten op Vz wilt gaan verbeteren c.q. veroordelen wens ik je veel succes want daar heb je meer dan een dagtaak aan.

Natuurlijk mag je je irriteren aan taalfouten, dat doe ik ook, maar Vz is niet de plek om je gal te spuwen. Bovendien geeft de manier waarop je denkt de beste man te moeten aanspreken geen blijk van een hoge mate van volwassenheid.

6 september 2011 om 19:54

Waar baseer jij het op dat ik een 'leeftijdgenoot' ben van Mike. Ik reageer daar op omdat jij eerst het woord cursus verkeerd geschreven had. Er stond curses. Daarna heb je je reactie aangepast.

Ik raad je aan om beter je best te doen op school.

7 september 2011 om 19:31

@mikebrazil.

Eigenlijk gaat deze discussie idd nergens over, maarja ik wil me er toch nog ffies in mengen. Jij vermeld in je reactie dat je al 5 jaar in Brazilië woont.
Waarom heb jij dan dit gereageerd:

Donderdag, 5 Mei, 03:04 mikebrazil heeft een reaktie gegeven op het nieuwsbericht Bayern en Ajax krijgen gezelschap op plaats vier eeuwige ranglijst

maar dan moet je ook kijken naar de belastingen in andere landen
in spanje betaald een prof bijna geen belasting en daarom is het zeer aantrekelijk om naar spanje te gaan
wij in nederland betalen belasting al voor die grieken en nu ook voor de portugezen
misschien dalijk wel voor de spanjaarde ook
maar de voetballers daar hoeven bijna geen belasting te betalen
Hallo leven we in europa waar we alles hetzelfde doen of komt het alleen van de rijke lande (die dan ook nog eens geen schulde mogen hebben)

Je hebt het over WIJ in Nederland. Je lult dus wat maar uit je nek vriendelijke vriend.

7 september 2011 om 19:50

@ Barcelonista .

dit kan ik wel niet tegen Mike Brazil plaatste gewoon weg iets nuttigs..als jij het het kon lezen dan is het toch genoeg? waarom moet je anderen belachelijk maken ...!!! slaat nergens op!

On: Beterschap Socrates!

7 september 2011 om 19:54

@ mikebrazil

Trek je er niks van aan .. ik vond jou reacties over Socratisch nuttigs om te lezen.

dus je hoefft je niet zo te gaan verdedigen.

7 september 2011 om 21:23

Ach, op het internet kunnen we onszelf allemaal voordoen voor wie we willen. Persoonlijk ben ik een blonde vrouw van 25 jaar en ik woon in Brazilië; in het Windsor Martinique Hotel in de Copacabana-wijk te Rio de Janeiro. Momenteel, zit ik aan het zwembad voetbalzone te raadplegen. Socrates kende ik overigens niet zo goed, ik ben meer bekend met z'n broer Rai die furore maakte bij Paris SG in de jaren '90. Moge Socrates spoedig herstellen!

8 september 2011 om 00:00

@ Tresor,

Ik ben het helemaal met je eens!

Verder wou ik even melden dat het wel redelijk irritant is als je wordt gecorrigeerd op je Nederlandse taal door iemand die de taal zelf blijkbaar ook nog niet goed onder de knie heeft. Maar als diegene dat wel heeft, vind ik het wel passend: het is in mijn ogen alleen ter ondersteuning van...

Mensen hebben mij ook altijd verbeterd op mijn fouten, en dat heeft me redelijk op weg geholpen (hiermee bedoel ik niet dat ik perfect schrijf, want ook in deze tekst zullen genoeg stijl/spel-fouten staan).
Verder vind ik het wel een beetje zielig dat er een redelijk aantal met zijn alle herhalen wat noobistic het best verwoord. Geef hem dan gewoon lekker dat duimpje op, maar laat mensen niet 7x hetzelfde lezen.

On: Ik heb helemaal geen idee wie deze voetballer is (ver voor mijn tijd). Wel interessant om te lezen dat het een groots voetballer is, dat steunt mij om toch even wat informatie/filmpjes over deze voetballer te gaan zoeken. Uiteraard beterschap gewenst.

Edit: Ik lees net mijn eigen tekst na, en noteer al genoeg stijlfouten (opsomming). Hiermee wil ik alleen een punt maken: dat het redelijk moeilijk is om perfect Nederland te schrijven...maar af en toe een correctie is misschien wel op zijn plaats.

6 september 2011 om 12:47

Hij was de aanvoerder van het beste Braziliaanse team ooit naar de mening van velen. Zelfs beter dan het team uit '70 . Bovendien een zeer markante verschijning. Ik zal als ik jouw was een aantal foto's daarvan opzoeken dan zul je zien wat ik bedoel.

7 september 2011 om 19:38

Helemaal gelijk!zeker een markante verschijning! Nu wordt er veel over de levenswijze van Theo Janssen gezegd, maar Socrates rookte 2 pakjes per dag en hield ook van alcohol. Verder had hij de geniale uitspraak: Wie rent, denkt niet en wie denkt, rent niet. Hij kon ook beter passen met zijn hak dan de meesten met hun binnenkant konden. En was daarbuiten ook uitgesproken over zaken als de politiek. Als ik me niet vergis verliet hij Brazilië, omdat hij democratie had geëist en er niks van terecht kwam

8 september 2011 om 08:43

Ja inderdaad. Helaas kom je zulke spelers niet meer tegen. Dat kan misschien ook niet in het huidige voetbal tenminste in de absolute top word dat lastig. Die wie rent denkt niet uitspraak doet me een beetje denken aan de uitspraak van Cruijf. ''als je moet sprinten ben je te laat vertrokken'' Als je die uitspraken echt heel serieus neemt kloppen ze natuurlijk niet maar ik vind het niet verkeerd wanneer topvoetballers zich bezig houden met geheel andere dingen dan voetbal en ook daadwerkelijk hun bekendheid proberen te gebruiken om goed te doen.

6 september 2011 om 13:58

Lawless

Niet lullig bedoeld maar waarom is Socrates precies een voetballegende?
@
Het was een wereld topper ,een geniale voetballer, zoals er maar weinig zijn geweest .

6 september 2011 om 14:15

@ Lawless

Wat???? Socrates is een hele grote voetballegende. Een prachtige voetballer. Een genie, op het veld maar ook buiten het veld. Hij is namelijk ook een arts. Iets wat hij nog tijdens zijn voetbalcarrière heeft bereikt. Daarnaast is hij ook een schrijver. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat hij aan de basis staat van het democratiseringsproces in Brazilië in de jaren '80. Hij gebruikte het voetbal om het militaire regime uit te dagen door bijvoorbeeld een van de stichters van 'corinthians Democracy' te zijn.

En ik ben nog niet eens over zijn voetbalkwaliteiten begonnen....

De man met de grote baard, mooie speler... Helaas nooit live zien voetballen!

Wat heb ik me geamuseerd met Socrates op PES 3, 4 en 5. Ikzelf heb hem nooit aan het werk gezien, maar van de fragmenten die overblijven zie je toch wel dat het een uitstekende speler was. 57 jaar is een wel erg jonge leeftijd om het leven te laten, dus is het hopen dat hij het overleeft. Is volgens wat ik weet toch altijd stil geweest na zijn carrière in vergelijking met spelers als Pele, Dunga, Zico, Ronaldo, ... die wel altijd hun zegje bleven en blijven doen over het Braziliaans voetbal.

Socrates was een geweldige voetballer. Sierlijke speler. Was de grote leider samen met Falcao in het elftal van 1982. Voor mij een van de beste elftallen die Brazilie heeft gehad. Volgens mij was Socrates afgestudeerd als arts.

Prachtige kerel, prachtige voetballer. In wat een prachtteam speelde hij... Brazilie WK 82, daar werd ik verliefd op (braziliaans) voetbal. Hoop dat hij er bovenop komt.

@lawless als je het niet weet reageer dan niet of zeg alleen beterschap maar deze opmerking gaat nergens .
ot veel beterschap voor deze man echt een nummer tien van de braziliaanse school . ik hoop dat het goed komt want 57 is voor iedereen te jong

6 september 2011 om 12:49

Hij mag toch vragen waarom deze speler precies een legende zou moeten zijn. Ik weet dat ook niet, ben wel benieuwd. Als jij nou ipv. een algemene afzeik reactie heb een antwoord gaf konden de mensen die het niet weten (waaronder ik) er ook wat van leren. Legendes zijn spelers als Maradona, Pele, Cruijff, Zidane etc. Deze Socrates ken ik niet simpelweg omdat ik in '92 geboren ben.

6 september 2011 om 14:08

Forzamessi

Hij was echt niet de mindere van die wat jij noemt ,een rasechte 10
geniaal en superieur op het middenveld

6 september 2011 om 14:27

@forzamessi

In mijn optiek hoort Socrates in dat rijtje namen die je opnoemt. Bovendien vind ik je reactie maar vreemd aangezien al die namen, behalve Zidane, ook voor '92 speelden.

6 september 2011 om 15:30

@semi1946 Ik zeg juist dat ik hem niet ken. Spelers als Maradona, Cruijff en Pele heb ik dus ook niet meegemaakt. Mijn punt is dat de namen die ik noem, dat zijn de spelers waar nog over gesproken wordt.

6 september 2011 om 15:31

@btothea

Ik zou meer namen kunnen noemen maar ik wil voorkomen dat er hier eindeloze discussies ontstaan op Vz door mij toedoen

Ik zal jullie uit de droom helpen.
Deze fenomenale voetballer, die zijn voetbalnaam dankt , omdat hij afgestudeerd is in medicijnen, was de openbaring tijdens het eindtoernooi voetbal in 1982 in Spanj.
Italie werd wereldkampioen door West-duitsland in de finale te verslaan.rossi werd topscore met 6 goals.
Maar terug naar Socrates. Deze ''professor ''op het middenveld was de strateeg die het spel verdeelde.
Nog zie ik het doelpunt van hem tegen Zoff. Zoff staat en dekt de korte hoek af, Socrates komt vanuit die hoek op het doel af, en toch weet hij de bal in het doel te krijgen via een lage pas.
Deze fijne speler, met die mooie sleepbeweging, ligt nu voor zijn leven te vechten.
Ik hoop dat hij deze finale wel wint.

6 september 2011 om 12:53

alles klopt wat je zegt
krijg nog Kippevel als ik eraan denk

6 september 2011 om 13:07

@espoort

Ik zou het niet beter kunnen verwoorden(ontroerend),en het is al dat je een groen randje hebt ,anders had je hem wel van mij gehad.

6 september 2011 om 14:01

espoort

Mooi verwoord.
Hetwas een genot hem te zien' onvergelijkbaar' ,socrates en Cerezo Toninho
waren de meest elegante voetballers wat Brazilie ooit heeft voortgebracht

Hij was genialer als Pele.

Deze man ken ik heel goed van de voetbaldvd's en video's. Ik was altijd een hele grote fan van hem met zijn baard. Was altijd een hele goede speler, laten we maar hopen dat hij snel beter word.

Voetballegende of niet, altijd erg om dit te horen.

De reden dat hij zich na zijn actieve carrière niet langer in de voetballerij profileerde, is omdat hij daarna zijn studie medicijnen te gelde maakte, door arts te worden, en projecten ter bestrijding van armoede initieerde en ondersteunde. Hopelijk hoeft hij de pijp nog niet aan Maarten te geven, want 57 is natuurlijk wel erg jong om heen te gaan.

Sócrates, een voetbalgenie en daarbuiten. Alhoewel ik dit niet raar vind om te horen aangezien Sócrates een flinke drinker en roker was is het wel jammer. Was de drijvende kracht van een team wat waarschijnlijk het beste team aller tijden had met het magische 4-tal op het middenveld, Sócrates, Falcao, Toninho en natuurlijk Zico. De leider op het veld, de captain.

Los daarvan is hij ook zoals al eerder gezegd afgestudeerd als arts, en is hij ook politicus geworden om zijn status als grote voetballer te gebruiken om iedereen in Corinthians op te laten staan tegen het militaire regime die daar was. Spelers van Brazilië ondersteunden hem door wedstrijden te spelen met democracia op hun shirt. De man is niet alleen een leider geweest in het voetbal, maar overal en in alles wat hij deed. Een grote voetballer was dit.

Socrates, deze man is echt niet het stereotype Braziliaanse voetballer. Was ook echt een laatbloeier en werd pas mid 20 echt goed. Daarvoor heeft hij zelfs zijn doctorsdiploma behaald.
Niet alleen een voetballegende maar ook een zeer wijze en fijne man. Een man die in zijn tijd ook echt opkwam voor de democratie in Brazilië en voor het welzijn van volk en medevoetballers uit zijn land.
Ongekende voetbalkwaliteit, briljant in het vooruit voetballen naar achter kijkend. Als je daar toch nog wedstrijden van ziet sta je versteld.
Laats zag ik er een voetballen die me toch wat aan hem deed denken.... Ganso.

Hoop dat hij er boven op komt. Deze man verdiend het om 100 te worden.

De dirigent van het laatste Braziliaanse elftal dat echt mooi voetbal speelde. Helaas kan ik mij alleen de beelden herinneren van het WK 82. (volgens mij heeft ie bij een subtopper in Italie gespeeld)toen uitgeschakeld door een super effectief Italie dat een soort countervoetbal liet zien wat ook oogstrelend was.
Categorie van Hanegem, net niet absolute top (cruyff, Zidane, Maradonna enz.)

6 september 2011 om 16:48

kookenhagen
, net niet absolute top

Absolut wel top .zet hem maar in de Categorie ,didi.,bobby Charlton,rivera.savori.
.

Als Brazilie een goede keeper had gehad,als,als,als.
Blijft eeuwig zonde dat dat elftal geen wereldkampioen is geworden,maar het frankrijk van platini was ook geweldig met dj six.
Was het mooiste wk wat ik gezien heb,was tevens ook het wk waar de mooiste ploegen sneuvelden tegen de anti ploegen ,italie en west duitsland.
Socrates was met zico en tastao de smaakmakers van brazilie,geweldige ploeg met een sof van een keeper.
Prachtige speler Socrates,hoop voor hem dat hij het red.

Brazilie is er uitgevlogen door een te slappe breedte pass in het centrum. Daar was een Argentijnse aanvaller als de kippen bij en de weg naar het doel was open. De keeper had geen schijn van kans.
Het lag niet aan de doelman, maar wederom aan het superieure gedrag van de centumverdedigers van Brazilie.
Omdt het voetbal zo makkelijk ging, was dat hun eigen valkuil.
Zoals Herman Kuiphof het al eerder in 1974 mooi heeft verwoord: ''zijn we er toch ingetuind''.

Ik zie nog de tranen met tuiten op de tribune zittende dame, helemaal de kluts kwijt; en ik ook .
Ik had nog nooit zo'n goed voetbalelftal in mijn leven gezien.

Socrates, al bij leven een legende.

Ik heb hem nooit zien voetballen, maar uit beelden en wedstrijden die ik van Socrates heb gezien kan ik afleiden dat het echt een geweldige speler is.
Hij had een fluwele techniek en ik vind dat Socrates samen met Boniek, Hagi, Batistuta, Metin Oktay(beetje met Gala bril natuurlijk, maar als fan van Gala toch een van mijn favoriete spelers ooit),falcao, Zico en nog een paar andere een van de meest ondergewaardeerde spelers zijn.(tenminste wat ik van hun heb gezien) Ik schat Hagi,boniek,socrates etc echt wel gelijk aan Cruijf, Platini etc Socrates heeft gefaald in Europa, maar dat kwam mede door dat niet kon wennen zoals Voetbalzone zegt, Socrates is een voetballegende.

kan iemand mij het opstelling geven van het elftal '71

7 september 2011 om 20:06

Ik zal uit mijn geheugen wat spelers voor je oplepelen:
Doel : Felix
Verder natuurlijk:
Pele; Tostao; Carlos Alberto;jairzinho; Rivalino; Clodewaldo; Gerson ;toninho en ik heb nog Britto.
Verder kom ik helaas niet. Er ontbreekt er dus nog een.
Wie helpt itsoke verder?

Wat Socrates betreft; hij heeft vele finales gespeeld en er veel gewonnen.
Laat hem deze ook winnen.

3 december 2011 om 17:21

Marco Antonio of Piazza..
Hier de opstelling:
Felix, Carlos Alberto, Brito, Piazza en Marco Antonio, Clodoaldo, Gerson en Pele, Jairzinho, Rivelino en Tostão.

Toninho staat er bij mij niet in..

Socrates : een ware parel van de voetbalsport geweest.de ouderen met mij zullen het beamen.deze kerel deed werkelijk alles in stijl.heerlijke ( voor mij ondergewaardeerde) speler.
Maar ja alle aandacht gaat nou eenmaal uit naar de spitsen en zeker die van brazilie.
Ik hoop dat het hem goed gaat

Socrates was de slimste voetballer van het braziliaans elftal (toendertijd), vandaar (niet voor niets), zijn bijnaam Socrates. Hij had ook een geweldige techniek en was de 'engine' van het elftal, hij regelde alles, wist wat 'ie moest doen, en liet het ook zien. Hij heeft ook een filosofie-dipolma gehaald, en ze zeggen dat hij in Dublin natuurkunde heeft gestudeerd, maar dat bleek maar een gerucht, want er is geen bewijs daarvoor. Hij is ook een van de weinigen die een dipolma heeft gehaald in het braziliaans elftal, en daar heb ik respect voor. Ik heb ook respect voor z'n baard, want niet veel voetballers hadden er zo een!

beterschap bro!

wel leuk om te lezen hoe jonge jongens over socrates praten alsof zij die tijd hebben meegemaakt.
die doen hun huiswerk wel zo te zien. door te gaan googlen of aan Vader/opa vragen wie bepaalde spelers waren. das prima want ik doe het ook wat ik niet doe is:

Het is niet omdat hij in de IC ligt dat er meteen over hem gegoogled moet worden en youtube filmpjes moet gaan bekijken. en dan reacties plaatsen als. ik krijg tranen in me ogen. want dat vind ik belachelijk.

Socrates is een legende ja. jammer dat er niet veel over hem werd gesproken. dan alleen in Brazilie.
ik heb over hem gehoord van me trainer. hij was een fan van platini, socrates en zico.
en hij zei altijd tegen de jeugd. jullie moeten kijken naar platini socrates en zico.

ik hoop hem beterschap!

Groot speler, zijn snelheid was minder maar dit deed hij ruimschoots combineren met zijn fluwele techniek.
Laats nog gezien in beste spelers aller tijden, hoort ie zeker tussen. Hoop dat hij hersteld

beterschap

Wat een sierlijke voetballer was hij toch, die elegante voetballer met de baard.
Ik herrinner me nog heel goed hoe ik als kind verliefd werd op het Braziliaanse team waarvan hij de architect was.
Hij had ook nog een jongere broer die een nog grotere carrière als hem voorspeld werd. Hij heeft het welliswaar tot international geschopt, maar was toch een niveautje lager dan z'n fenomenale broer. Oja, z'n naam was Rai en heeft een lange periode voor PSG gespeeld. Maar hij had zeker wel de elegantie die zo eigen was aan Socrates.

De regiseur in een van de laatste elftallen waar het ''sambavoetbal'' nog echt gespeeld werd samen met Zico een genot om naar te kijken.
Op een heel klein europees avontuur na alleen maar in Brazilië gespeeld.
Zoals iemand boven mij al zei , ik hoop ook dat deze man deze finale wel wint.

7 september 2011 om 20:11

ik ben een echte brazilie fan. en ik vind het jammer dat ik de jaren 70 niet mee had kunnen maken. wanneer ik volwassene mensen hoor praten over de sambavoetbal van jaren 70. baal ik dat ik zong jong bent. zelfs op beelden kan je zien dat voetbal van vroeger interessanter was dan voetbal van nu. met betere spelers .

7 september 2011 om 22:14

Ach zo heeft iedere tijd zijn eigen helden en besef goed dat hoe ouder je wordt hoe meer je geneigd bent om ''de goede oude tijd'' te verheerlijken.
Was in die tijd het voetbal allemaal veel technischer tegenwoordig is de kracht en drive onovertroffen.

Ik was 6 jaar oud toen Socrates in 82 schitterde. Het is in mijn geheugen gegraveerd vooral omdat mijn oudere broer en mijn vader Brazilië supporters zijn. Zico en Socrates hadden een aura om zich heen alsof ze niet uit deze planeet kwamen. Vooral Dr Socrates met zijn wilde haren en baard.
Zo charismatisch zie ze zelden meer. Enige die nu in de buurt komt met zijn kalmte en vriendelijkheid is Kaka.

Ik heb daarna heel veel videomateriaal gekeken van deze legendes en zij zijn de reden waroom ik van voetbal ben gaan houden en in het speicaal het samba-voetbal. Pele en Garincha waren ook indrukwekkend maar ik heb ze niet mee mogen maken vandaar dat Zico en Socrates heel speciaal voor mij waren.

Dit is ook de reden waarom ik meer van middenvelders houd dan aanvallers of verdedigers. Socrates intelligentie en pasing waren fenominaal en Zinedine Zidane is zo'n type speler.

Sterkte Dr Socrates en bedankt voor de mooie herinneringen

Gelukkig dat het weer beter gaat en hoop dat hij weer beter wordt, maar voor de mensen die hem niet kennen... Op Youtube kun je mooie beelden van hem zien en dit filmpje(1 wedstrijd) zegt toch wat over zijn kwaliteiten aan de bal en dan moet je vooral letten op een aantal balcontacten die je bij geen enkele andere speler ziet(hoe hij de bal ook kan passen en hoe makkelijk):

Zoek het anders ff op - Socrates vs Argentina :
http://www.youtube.com/watch?v=hxfxx2hrnvc

Fantastische voetballer in een geweldig elftal. Qua voetbal in ieder geval het beste in 1982. Helaas mocht het niet zo zijn door de slappe verdediging en kepper. Het accent van toen lag op het briljante middenveld en de fenomenale aanvallers. Zowel in 1982 en 1986 heeft ze dat de das om gedaan.

Hoop dat 'de dokter', zoals Socrates werd genoemd, snel beter wordt!
Iemand als Socrates is een man naar mijn hart.
Leider in het veld en bloedfanatiek, maar buiten het veld je verantwoordelijkheid dragen. Er zijn maar weinig voetballers die dat tegenwoordig nog doen.
Strootman is er een van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
196 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Joao MirandaVerdediger60
Dani AlvesVerdediger61
WillianMiddenvelder62
Filipe LuisVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Ben Chillwell ondertekende twee maanden geleden een nieuw contract met Leicester City, maar kan in januari voor 55 miljoen euro al van club veranderen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren