San Marino verloor alle kwalificatieduels en wacht al 26 uur op doelpunt

Vrijdag, 2 september 2011 om

Het Nederlands elftal voert sinds kort de wereldranglijst aan en neemt het vrijdagavond in Eindhoven op tegen de hekkensluiter van de wereld, San Marino. De voetbaldwerg speelde tot dusver 53 kwalificatiewedstrijden voor de EK-eindrondes, maar verloor die nog allemaal. San Marino won in haar historie pas één keer een duel en mag alleen maar dromen van een stunt tegen Oranje.

Voetbal International ging op zoek naar feiten over de aankomende tegenstander van Nederland en vond uit dat San Marino nu al 42 wedstrijden op rij niet meer gewonnen heeft. Hiervoor werd de enige overwinning uit de geschiedenis geboekt: Liechtenstein werd in een oefenduel met 1-0 geklopt. Dit is dus tegelijkertijd de grootste zege ooit van San Marino.

In de 53 kwalificatiewedstrijden voor het EK die San Marino speelde, kreeg de ploeg liefst 176 treffers om de oren: een gemiddelde van vier doelpunten per wedstrijd. Bovendien is scoren een probleem voor de voetbaldwerg. San Marino heeft al zeventien interlands niet meer gescoord en wacht al 1.575 minuten, ruim 26 uur, op een doelpunt. Op 11 oktober 2008 werd er voor het laatst gescoord, tegen Slowakije (1-3).

De gevaarlijkste man bij San Marino is Andy Selva, een inmiddels 35-jarige spits die al zijn gehele loopbaan in de lagere Italiaanse klasses speelt. Hij maakte in zijn interlandloopbaan tot dusver acht treffers en is daarmee topscorer aller tijden. Tevens is hij de enige speler uit San Marino die vaker dan één keer scoorde voor de nationale ploeg. Nederland speelde vijf keer eerder tegen de voetbaldwerg, won ook vijf keer en heeft een doelsaldo van 28-0.Gerelateerd

73 reacties (laatste reactie door ac milan7)

Nou kom San Marino, dan ga ik de toto spelen en op jullie zetten.
We denken wel allemaal ow we hebben Nl,spanje, Frankrijk en noem maar op.

Maar we hebben ook dit soort landen, die er totaal niet aan komen, en eigenlijk kansloos zijn voor een deelnamen aan het Ek,wk.

2 september 2011 om 12:33

Haha, hij staat er niet bij, bij de toto... Winkans voor Nederland is te groot :P

2 september 2011 om 12:54

als je op Nederland inzet krijg 1.01 keer je inleg terug. Bij gelijkspel 40 keer en bij winst San Marino krijg je 100 keer je inzet terug.

Deze cijfers zeggen genoeg over wat we kunnen verwachten vanavond

2 september 2011 om 17:16

Als je een miljoen over hebt bijvoorbeeld, kun je gerust op Nederland inzetten. Heb je toch ff 10.000 for free

2 september 2011 om 18:34

Nou dat is niet slim want dan betaal je belasting en al en dan win je geen 1miljoen

Lijkt me toch niet zo fijn als je uitkomt voor San Marino :P

2 september 2011 om 12:32

Ik denk niet dat het echt een straf is. Het zijn gewoon amateurvoerballers. Die staan dan tegenover Sneijder vd Vaart Huntelaar enz. Ik zou graag een keer met mijn amateruteam tegen Ajax ofzo spelen en dik verliezen. Een ervaring om nooit te vergeten.

tjaaa, wat wil je met 31.000 inwoners. Deze jongens uit San Marino hebben wel de
dag van hun leven, gisteren in de bakker werken en volgende dag tegen
Nederland spelen in een uitverkocht stadion. Ze kunnen eigenlijk niet meer
doen als genieten en genieten.

2 september 2011 om 13:42

Dat inwonertal zegt niet alles. Zo staan de Faroer Eilanden op plek 111 ...met maar 48.000 inwoners. Ben 't met je eens dat in dit geval San Marino gewoon moet genieten. Is voor hen toch mooi dat ze tegenover toppers komen te staan als in dit geval Oranje en uberhaupt meedoen aan zo'n kwalificatie. Voor een enkele individuele speler kan 't zeeeeer frustrerend zijn. Met als groot voorbeeld Ryan Giggs. Maar zulke spelers heeft San Marino niet aangezien de topscorer allertijden welgeteld 8 goals heeft gemaakt en nooit verder reikte dan de lagere Italiaanse divisies.

2 september 2011 om 13:04

Ja en dan gewoon winnen ?:P

logisch dat die andy selva topscorer is, volgens mij is dat de enige in dat team die een bal recht vooruit kan schieten

Het klinkt misschien gek, maar ik voorspel een 3-0 overwinning voor San Marino. Ik weet het, ik ga misschien teveel af op de statistieken.

Leuke feitjes dit altijd maar eigenlijk is het al lang bekend Nederland moet hier gewoon met dikke cijfers van winnen alles onder de 5 goals mag je gerust vrij matig noemen vind ik. Hopelijk speelt Elia vanavond maar V.marwijk kennende geeft de voorkeur toch weer aan kuyt.

2 september 2011 om 12:34

Ik stem ook voor Elia, tegen zulke tegenstanders moet je het publiek zien te vermaken met leuke acties en snelle bewegingen.

2 september 2011 om 12:55

Inderdaad, en als je nu ook nog eens Affelay en Robben kon opstellen was het nog leuker geweest!

Normaal gesproken zal daar anderhalf uur bijkomen want ik zie San Marino niet scoren tegen Nederland. Ik verwacht een simpele overwinning voor Nederland. Als Nederland snel scoort kan het nog wel eens een hoge score worden.

Nederland moet als nummer 1 van de wereld minimaal met 7-0 winnen, lekker voor het doelsaldo en het geeft ook een lekker gevoel voor de spelers, ook al is het een tegenstander die geen weerstand kan bieden.

Fred Rutten zou zeggen: ''san Marino moet je niet onderschatten''. En zo is het maar net

2 september 2011 om 13:13

Haha ik moest lachen :D

ON: Wel erg zielige stats, zo erg had ik het niet verwacht. Ik verwacht een tussen de 3 of 6-0 overwinning

2 september 2011 om 13:23

Haha, inderdaad. Rutten zou daar aan toevoegen dat die Selva geil voor de goal is.

2 september 2011 om 14:26

Laten we dan maar hopen dat onze jongens hoooooog in de concentratie zitten tegen San Marino

2 september 2011 om 14:43

En waarschijnlijk zou hij afsluiten met dat je moet op passen voor die ene counter.

Ik haal mijn San Marino wedstrijdshirt uit de kast voor ze.
Naast een verliespartij tegen Oranje, verdienen ze toch een goal en daar support ik ze voor.
(zelfs als ik meer zou willen, kan ik verder toch niks voor ze betekenen, toch?)

Moet wel schitterend zijn voor de gasten in San Marino, de ene dag ben je groenteboer, de andere dag sta je naast Sneijder en Van Persie op het veld!

Ik vind het doelsaldo eigenlijk een beetje tegenvallen. 28-0 in 5 wedstrijden :s

Onderschat je tegenstander nooit. We hadden Rusland op het vorige EK ook onderschat, kijk wat er was gebeurt.

2 september 2011 om 12:51

Denk dat Rusland wel even een andere kaliber tegenstander is haha.

2 september 2011 om 12:54

Ja dat snap ik, maar het gaat om het feit dat ze onderschat werden ?

2 september 2011 om 13:21

Al onderschat je ze nog zo veel en stel je Nederland C op dan hoor je nog met 4-0 te winnen. San Marino heeft 1 speler in de Serie B en de rest zal wel in de Serie D / Excelenza ofzo spelen of in de competitie van San Marino zelf, dus 1e / 2e klasse amateurs.

2 september 2011 om 14:06

Daar heb je gelijk in, maar ook al onderschat je San Marino, dan moet je nog makkelijk kunnen winnen. De meesten zijn gewoon amateurs.

2 september 2011 om 14:29

Gedane zaken nemen geen keer..
Elke wedstrijd is er een op zich
En al die bla bla.

gewoon lekker voetballen, laat ons iedereen maar onderschatten, dat doen spelers op die niveau echt niet meer.. Die willen gewoon lekker voetballen

Dat ze San Marino, Luxemburg, Faroër en al dat soort landen lekker uitsluiten van de kwalificatiereeks. Scheelt weer wat interlands per jaar!

2 september 2011 om 12:52

Waarom? Deze landen hebben ook het recht hun voetbalelftal te laten spelen.

2 september 2011 om 12:55

Ja, maar wat schiet je ermee op? Je weet dat die landen gewoon niets gaan bereiken en voor onze spelers is het alleen maar extra belasting in een toch al overvolle kalender.

2 september 2011 om 13:05

laat al deze landen onderling een poule spelen en de winnaar mag mee doen met de ek kwalificaties.

Dit zijn gewoon 2 extra wedstrijden op de kalender van nederland die nergens goed voor zijn. Zo lang je zulke wedstrijden belangrijk maakt (t is toch ek kwalificatie) krijg je de speelkalender nooit kleiner.

Sterker nog...als je aan het ek gewoon 32 ploegen mee laat doen (net als t wk), dan speel je op het ek maar 1 wedstrijd meer dan nu het geval is.

Dan heb je nagenoeg helemaal geen kwalificatie nodig.
Alle landen die op het ek bij de 1e 3 eindigen zijn automatisch weer geplaatst.
De landen die 4e worden in de poule moeten kwalificatie spelen tegen de landen die niet mee gedaan hebben.

2 september 2011 om 13:08

Onzin. Ieder land heeft inderdaad het recht om een voetbalelftal samen te stellen en mee te doen. De filosofie is namelijk bij de Fifa dat voetbal moet verenigen. Maar misschien is het wel een idee om deze landen eerst een pre-kwalificatie te laten spelen waarin ze tegen elkaar moeten en waar het publiek voor het eerst in de geschiedenis naar een wedstrijd kan gaan kijken waar ze kans maken om te gaan winnen. En de winnaar van die poule mag naar de kwalificatie ronde. Het is natuurlijk wel moeilijk om doormiddel van de fifa lijst aan te geven wie wel en wie niet een pre-kwalificatie moet spelen.

Leuk te lezen deze cijfers & feietn over San Marino.
Ik zou wel eens en interview of docu willen zien over een week voor een wedstrijd van hun hoe het er aan toegaat in de bespreking voor de wedstrijd en in de kleedkamer. Gaan deze mensen er echt voor of is het een uitje voor hun?

Als Nederland gas wil geven moeten er met gemak 7 in kunnen vliegen,maar na dit verhaal zal ik ze extra volgen en hoop ik echt dat deze ploeg weer eens een goal kan maken en misschien ooit wel 2.

Helaas is het niet des van Marwijk anders zou ik lekker een extreem aanvallende opstelling maken. Één verdedigende middenvelder, beide vleugels bezet, twee spitsen en Sneijder als spelmaker. Eventueel nog een cv omwisselen voor een extra spelverdeler en je speelt met 95% balbezit op de helft van san Marino. Helaas gaan met zo'n opstelling de egootjes elkaar waarschijnlijk in de weg lopen.

Ik heb een raar voorgevoel dat Nederland met 10-0 gaat winnen van San Marino

Die Selva heeft zelfs 2 of 3x gescoord tegen België. Ik herinner me nog een prachtige vrije trap van hem tegen België... jammer voor hem was de uitslag 10-1

2 september 2011 om 18:24

Hahahaha, geweldig

Leuke feiten
maar toch wel sneu met landen maakt het niet zovel uit
kan er niet een poule komen met al die slechte landen , liechtenstein , s marino enz

nieuwe EK opzet:

8 poules van 4, net als met het wk.
Betekent dus dat je 1 wedstrijd meer speelt dan nu.

De eerste 3 ploegen in de poule plaatsen zich automatisch voor het volgende Ek.

Er doen op dit moment 51 ploegen mee aan de kwalificaties, daarvan zijn er in de nieuwe opzet al 24 geplaatst. Dus dan hou je 27 ploegen over die voor de laatste 8 plekken spelen.

Dat is pas een goede manier om de wedstrijd kalender te ontdoen van onnodige potjes als Nederland - San Marino.

(eventueel kun je doen dat alleen de eerste 2 uit de poule zich plaatsen, 16 ploegen dus. Dan spelen de andere 35 ploegen voor de laatste 16 plekken)

2 september 2011 om 15:51

Aan het EK doen maar 16 teams mee.
Bij het WK doen er wel 32 mee
Wel had ik ooit gehoord dat er in 2016 24 ploegen mee gaan doen?

2 september 2011 om 15:59

Heb ik hier ergens gezegd dat er nu aan het ek geen 16 ploegen mee doen en aan het wk geen 32?

2 september 2011 om 20:09

Nou rustig maar, je hoeft je niet gelijk zo aangevallen te voelen. Zoals je het nu zegt kan ik er niet gelijk uit opmaken dat je ook echt een EK met 32 teams wilt.

Opzich 32 teams.... ja het kan, maar laten we eerst eens kijken hoe een EK is met 24 teams in 2016. Ik denk dat als je een EK met 32 teams houdt er een veel te groot verschil is tussen de toplanden en de laagstgeklasseerde landen.

Ik hoor veel mensen wel zeggen: makkelijke overwinning minstens 5 goals etc etc.
houdt iedereen er ook rekening dat we 2 jaar geleden tegen Luxemburg!!! met 'slechts' 1-0 wonnen!
Dankzij Danny Koevermans?
Ik ben benieuwd hoe de postbodes gaan spelen, denk dat het nog best lastig kan worden voor NL.

2 september 2011 om 14:08

Luxemburg kan nog redelijk een balletje trappen voor amateurs , haalde deze kwalificatie reeks een gelijkspel tegen Wit-rusland op en verloren afgezien van de wedstrijden tegen Bosnie (0-3) met maar 1 of 2 doelpunten verschil.

San Marino heeft nog nooit een punt verovert in een EK kwalificatie , wel 2x een gelijkspel in de WK kwalificatie. Grootste overwining van San Marino is de 1-0 zege op Liechtenstein in 2004... Verloor met 8-0 van Finalnd en Hongarije. Staan er om bekend te fungeren als schietschijf, dus eigenlijk mag je best een minimale overwining van 5-0 eisen.

Voor iedereen die denkt dat San Marino maar met 6-0 verliest heeft het mis.

Als Finland en Hongarjie zelfs met 8-0 winnen van deze dwerg moet Nederland gewoon ruim met dubbele cijfers winnen hoor. Scoort Nederland er minder dan 8 hebben we gewoon keihard gefaald.

2 september 2011 om 13:33

Ik kijk nooit het Nederlands elftal buiten het EK / WK om, maar vandaag maak ik een uitzondering. De reactie hierboven is gewoon waarheid. Ik zal echt teleurgesteld zijn als we maar met 5-0 winnen. Gewoon er helemaal overheen lopen en geen gas terug nemen. Geef het Nederlands publiek een galavoorstelling.

Ik hoop 15-0, maar ik vrees een 6-0.

2 september 2011 om 13:56

Die landen zijn inderdaad een paar klasses minder dan Oranje en weten 8 x te scoren. Wat je echter vergeet is het feit dat San Marino zichzelf tegen die landen meer kansen toedicht en een paar tikkies meer lef zal tonen. Tegen Oranje maken ze zich geen illusies en timmeren de goal dicht om weliswaar te verliezen , maar met slechts één uitgangspunt : zo weinig mogelijk tegentreffers.

Zo spelen wij tegen de toplanden ook minder vol op de aanval en geven minder ruimte weg.
Dat soort vegrelijkingen zegt echt helemaal niets !

2 september 2011 om 15:32

Klopt dit. Soms krijg ik ook de schijn dat het tegen dwerglandjes moeilijker voetballen is aangezien ze met eigenlijk met 11 keepers het doel staan te verdedigen en je met grotere landen gaten krijgt, omdat hun ook aanvallende intenties hebben. Alsnog verwacht ik van jongens met zoveel miljoen per jaar op hun bankrekening dat ze het verschil tussen een allerdaagse arbeider en een prof wel willen laten zien en er minimaal 5 injagen.

lijkt me wel chill ben je laatste van de wereld mag je tegen de Nummer 1 van de wereld spelen :P

Zelfs simpele rekensommetjes lijken te moeilijk voor hier
'In de 53 kwalificatiewedstrijden voor het EK die San Marino speelde, kreeg de ploeg liefst 176 treffers om de oren: een gemiddelde van vier doelpunten per wedstrijd.'

176/53 is nog altijd 3,3 (afgerond). Dan is vier per wedsrtijd wel erg ruim genomen, dit rond je af op 3 of 3,5 lijkt mij. Maar hoogstaande artikelen zijn hier zeldzaam. Vooral voor de reacties is voetbalzone leuk.

Ach het kan die gasten ook weinig schelen. Het zijn de plaatselijke slagers/boeren die wel es een balletje hebben getrapt op amateurniveau en nog een beetje conditie hebben. Dat ze tegen wereldsterren mogen spelen in de grootste stadions ter wereld is al genoeg voor ze en daar mogen ze ook blij mee zijn.

2 september 2011 om 14:16

Inderdaad ze mogen in de mooiste en grootste stadions ter wereld spelen en tegen de prachtige grote voetballanden.scoren ze promp nog een keer , dan gaan ze de hele wereld over. Ik denk dat men zich kapot lacht als men promp een resultaat boekt , die komen niet meer bij van het lachen als ze bijvoorbeeld Portugal op een remise hebben weten te houden (liechtenstein in 2004 ).

Het lijkt me prachtig om zo'n carriere te hebben naast het dagelijks leven. Hier zou je praten over niveau hoofdklasse of topklasse waar je buiten de schijnwerpers staat , maar die mensen kunnen ongeveer exact hetzelfde maar staan wel in de schijnwerpers.

hopen dat we de 10-0 gaan halen lekker voor het doesaldo aangezien zweden op drie punten staat en voor de supporters een mooie uitslag

Dit wordt hopelijk een avondje genieten van het Nederlands elftal. Lekker combineren, en met een 6-0, 7-0, naar huis sturen. Als vanouds, borrelnootjes, biertje erbij. Als liefdadigheid hadden we de gehele bevolking van San Marino een plekje in het PSV stadion kunnen geven en dan hadden er nog 4000 Nederlanders heen gekund. En wat kan hen het schelen dat ze dik verliezen? Ze hebben toch maar mooi in het Philips Stadion gespeeld, ik zie het mezelf niet doen!

Denk dat het nulletje 0f 6 a 7 wordt dat is alsnog slegt tegen de laatste die op de wereldranglijst staat ze moeten er gewoon vol overheenwalsen en geen gas terug nemen

Nou, ben benieuwd. Ze hebben wel een keeper uit de Serie A, dus we moeten op ons best zijn!

Hoop inderdaad een nulletje of 10 11 12 maar verwacht 6 of 7 .
Is ook gewoon niet leuk voor die landen als ze elke wedstrijd met 6-0 verliezen

2 september 2011 om 16:11

Die mannen die voor San Marino voetballen zijn in het dagelijks leven slager of bakker. Dus dat zijn gewoon voetbal liefhebbers die tegen de beste speler uit de wereld(nederlands elftal) 90 minuten lang mogen voetballen. Lijkt me toch best leuk zo op een vrijdag avondje! Na de wedstrijd shirtje scoren en dan de 3e helft voor die mannen en zaterdagochtend staan ze weer rustig brood te bakken.

Wij hebben het internationaal gezien, eigenlijk maar mooi met zo'n succesvol land als ons Holland. Elk ek en wk zit ons volkje weer tjokvol verwachtingen en finales. Je zou maar een voetbalfanaat zijn in San Marino, of voor mijn part in Luxemburg. Jaar in jaar uit weer een kansloze kwalificatie. We hebben toch geluk dat we elk toernooi weer met z'n alle Nederland kunnen toejuichen als ze tegen Brazilië in een kwartfinale of Spanje in de eindronde mogen spelen.

Ik vind dat Nederland san Marinno vanavond gewoon even op 2-0 moet laten komen. Dan zijn zij ook blij, en vinden ze het minder erg om daarna alsnog met 8-2 te verliezen

Twee professionals dacht ik in hun hele selectie, de rest van de selectie bestaat dus uit de bakker, de loodgieter, de dokter etc. xD

Is iedereen soms die wedstrijd Liechtenstein-litouwen vergeten?? was namelijk 2-0 voor Liechtenstein!

als ze gewoon hun best doen dan word het 12-0 maar ik denk 6-0

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

San Marino

FIFA ranking: 211
5 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Davide CesariniVerdediger50
Tommaso ZafferaniMiddenvelder50
Mirko PalazziAanvaller50
Fabio VitaioliVerdediger40
Cristian BrolliVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina San Marino.

In de wandelgangen

Maandag 17 december
Internazionale is van plan om José Mourinho een uitweg te bieden bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren