Coach Di Canio is kort lontje niet verloren en knokt met eigen aanvaller

Woensdag, 31 augustus 2011 om 10:23Bart Kruyt

Paolo Di Canio stond in zijn periode als voetballer al bekend als een man met een kort lontje en de Italiaan blijkt niets van zijn temperament te zijn verloren. Di Canio is inmiddels hoofdtrainer van Swindon Town en kreeg het na de bekernederlaag tegen Southampton aan de stok met zijn eigen spits Leon Clarke. Clubofficials moesten de twee kemphanen in de catacomben uit elkaar halen.

Swindon Town verloor dinsdagavond met 1-3 in de Carling Cup en na afloop maakte Clarke ruzie met de fitnesscoach. Di Canio had door dat dit niet op het veld uitgevochten moest worden en probeerde de spits naar binnen te sleuren. Clarke verzette zich echter hevig en in de catacomben gingen de twee ruziemakers met elkaar op de vuist. Clubofficials moesten erger voorkomen.

Voorzitter Jeremy Wray van Swindon wilde na afloop niet praten over mogelijke sancties voor de trainer en de speler: “Het lijkt me eerlijk om eerst beide kanten van het verhaal aan te horen”, zei de preses. Di Canio is bij Swindon bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer en speelde in zijn actieve loopbaan onder meer voor Juventus, Lazio en West Ham United.
Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door feyenoorder6)

Haha, die Clarke speelt daar net 2 weken, krijg je dit al.

31 augustus 2011 om 12:16

Pff voatballers van tegenwoordig zijn echt arrogant! Ken je plaats man!! Als je geen profvoetballer werd, was je zeker een zwerver op straat geworden! wees blij met wat je hebt gekregen van god!

Is dit niet de speler die in de tijd dat hij bij Lazio aan de supporters een Nazi groet gaf?

Het is toch wel wat als je met je spelers slaags raakt. Het is een gebrek aan leiderschap en begrip. Het niet goede voorbeeld geven, zal niet veel spelers hun vertrouwen blijven houden in hem.

31 augustus 2011 om 10:29

Ja dat is hem dus inderdaad Die man is gewoon helemaal gek. Snap echt niet dat er uberhaupt een bestuur is die zo een man aanstelt als trainer.

Edit:
Zoek maar eens op youtube op: 'paolo di canio saluto fascista'

31 augustus 2011 om 12:02

Wat is er zo vreselijk mis met een fascisme?
Ik dacht dat we inmiddels wel wisten dat democratie geen walhalla is, al heeft het haar goede kanten. Ik denk dat je in bijvoorbeeld een land als Griekenland beter een fascistisch politiek bestel kan hebben dan democratie. Dan kun je problemen tenminste aanpakken in plaats van in plaats van eindeloos gepraat op zolder zonder eenduidig beleid... Wanneer je een goede leider hebt bestaat er geen beter systeem...
Di Canio staat bij mij bekent als een uitmuntende voetballer die idd wel wat aparte trekjes had ja, dat dan weer wel, daar heb jij zeker gelijk in...

31 augustus 2011 om 12:05

Ik zou die politieke stroming nooit aanhangen. Het is niet de enige reden waarom ik de man gek vind, zoals jij ook al zegt.

31 augustus 2011 om 14:24

Zo zo, maar bij het fascisme zing jij wel een toontje lager.

Kleine correctie. Di Canio gaf geen Nazi groet maar een Romeinse groet. Dat de Nazi's dit, zoals meer, gestolen hebben van de Romeinen. Deze groet bestaat dus al zolang als de weg naar Rome.
Lazio is fascische club en hij is daar aanhanger van. En in het fascisme worden dondere mensen (winter was de enige die wel positief onthaald werd bij Lazio) niet gewaardeerd, wordt met harde hand geregeerd en staat samen sterk voorop. Dat liet Di Canio hier dus duidelijk zien.

31 augustus 2011 om 10:34

Yup, dezelfde. Al was dat volgens hemzelf in latere interviews een gewoon zwaaiend gebaar ( dat was het niet). Di Canio is een overtuigd facist en is idolaat van Benito Mussolini. In het Facisme was het niet bepaald de bedoeling dat de onderdanen tegen de geldende macht in opstand kwamen en die lijn trekt hij nou prima door. Dit was ook 1 vd redenen dat hij de populairste speler allertijden bij Lazio was waar de irriducibili ook zo facistisch is als de pest. Was een geweldige voetballer ( wel met heel veel temperament) en juist dat temperament gaat hem denk ik als trainer wel parten speler. Heeft ooit ook eens een langdurige schorsing gehad voor het naar de grond beuken vd scheidsrechter in de premier league.

31 augustus 2011 om 10:42

Het is ook de speler die de fairplay award in Engeland heeft gekregen omdat hij een bal ving bij kop kans in een leeg doel bij West Ham United waar hij toen speelde en de kans op 1-1 of 2-1. Hij deed dit omdat de keeper van de tegenpartij zijn been brak.
Het is dus een markabel figuur dit past wat dat betreft wel bij hem

31 augustus 2011 om 11:31

Je hebt gelijk, tegen Everton was dat. Was weliswaar niet voor een leegdoel en die bal zou er absoluut niet 1,2,3 in zijn gegaan ( dit word altijd door de jaren heen zeer sterk overdreven) maar het was wel zeer sportief inderdaad.

@ Bammbix! doe niet zielig, geen aandacht aan besteden.

Leuk filmpje maar het gaat om niks, zullen wel een leuke band met elkaar hebben.

Ken hem als voetballer en trainer niet.
Maar dat zo'n man trainer kan zijn?

Geeft niet het goede voorbeeld.

Zie het al voor me

Di Canio: Kom vechten dan, ik leg je neer met me pink

Ach ja eens een heethoofd altijd een heethoofd.

Edit: zie net het filmpje dat hij Nazi groet doet.

Paolo di Canio is echt helemaal gek. Hij maakte toen hij bij Lazio speelde ook meerdere malen een fascistische groet richting eigen aanhang bij het scoren van een goal. Dat deze man uberhaupt hoofdtrainer is verbaast me.

31 augustus 2011 om 11:11

Waarom is het gek dat hij dit doet? Fascisme is een politieke stroming die in sommige landen nog een vrij grote aanhang heeft (italië, oosten van Duitsland). Verder is het fascisme geen verboden iets in Italië dus waarom zou hij geen fascistische groet kunnen maken?

31 augustus 2011 om 11:17

Correctie: ik Vind hem gek. Fascisme is een politieke stroming die ik absoluut niet zou aanhangen. Daarnaast Vind ik hem niet alleen daarom gek. Het is ook gewoon een agressief persoon.

31 augustus 2011 om 12:11

Volgens mij weet jij niet exact wat fascisme is en verwar je het met nazisme. Zo niet dan graag even uitleg wat je precies niet aanstaat aan het fascisme en waarom je gek bent als je dat aanhangt.

31 augustus 2011 om 12:33

Lees eens. Ik zeg toch niet dat hij gek is omdat hij een fascist is, maar de manier waarop hij zich zelf uit en omdat het een agressief persoon is?

Edit: trouwens, ik heb hier eigenlijk helemaal geen zin in omdat dit een voetbalsite is en geen politieke site is, maar zal het toch even toelichten.

Als een land geregeerd wordt door 1 leider en die leider ook alles aan doet om aan de macht te blijven, dan krijg je automatisch te maken met praktijken waar ik niet achter sta. Denk aan propoganda, censuur en zelfs geweld om tegenstanders van het systeem om zeep te helpen.

31 augustus 2011 om 12:40

Dat mensen het fascisme niet aanhangen is niet zo erg, ik vind het ook een verwerpelijke ideologie, maar ze moeten het wel kunnen uitdragen net als dat een socialist het socialisme mag uitdragen en een liberaal het liberalisme. Ik vind de kijk van het fascisme op de wereld niet bepaald vooruitstrevend, jij wel jap?

31 augustus 2011 om 12:47

@forzafcut: 'dat mensen het fascisme niet aanhangen is niet zo erg, ik vind het ook een verwerpelijke ideologie, maar ze moeten het wel kunnen uitdragen net als dat een socialist het socialisme mag uitdragen en een liberaal het liberalisme' -> Ok daar moet ik je absoluut gelijk in geven.

31 augustus 2011 om 13:53

Ik heb nooit gezegd dat ik het een vooruitstrevende ideologie vind maar in de beginjaren van Mussolini heeft het fascisme Italië toch ook goede dingen gebracht. Als je Italië nu ook ziet, het is nog corrupter als in de tijd van het fascisme en deze leider is ook niet weg te krijgen, regeert het land eigenlijk alleen en doet er alles aan om in het zadel te blijven. So whats the difference?

31 augustus 2011 om 13:59

Dat Mussolini strafkampen had...

31 augustus 2011 om 14:10

En Berlusconi een huis vol minderjarige prostituees..

Wat een genante vertoning zeg!

Di Canio was inderdaad een aparte verschijning een aantal jaar geleden, zat ook bij de harde kern van Lazio.

Kan me ook nog herrineren dat hij de hitlergroet bracht en dat hij een fervent Musolini aanbidder is.

Ik zou als ik voorzitter was nooit zo'n ''gek'' als trainer willen hebben, zeer slecht voor het imago van de club!

7e!

Haaha belachelijk gewoon.... zoiets doe je niet als trainer! gestoord gewoon.... Ook wel een beetje raar dat iemand hem aanstelt als coach.

Di Canio is nog steeds gek in zij hoofd, als hij zulke dingen doet kan hij echt geen hoofdtrainer zijn. Er is iets echt mis met hem, want hij sloeg vroeger ook de scheidsrechter.

Haha zulke mensen maken het voetbal wel levendig!
En als je die Clark ook ziet, dat is een behoorlijke beer, wat een vent die Di Canio
Ik kan me uit zijn periode bij West Ham ook nog wel wat incidenten herinneren. Ik vond hem wel altijd een geweldige voetballer ik vraag me af wat hij nu bij Swindon Town moet.

Pure schande voor het Engelse voetbal dat zo'n idioot er enige verantwoordelijkheid heeft.

Geweldige kerel, zulke dingen los je indd niet op het veld op en als die lange niet wilt luisteren tja..ws zijn er ook wel de nodige woorden gevallen.

Wat een dwaas, als trainer moet je je verantwoordelijk opstellen en een ''goed'' voorbeeld voor je spelers zijn.
Misdraagt je spits? Boete van de club, Misdraag je als coach zoals hier, dan is een boete niet genoeg, want je zet je zelf zo voor schut, niemand neemt je meer serieus. Onwaardige coach.

Ontopic: Ik heb zo het gevoel als ik de tekst lees dat eerder die Clark een probleem heeft dan die di canio. Eerst een beetje ruzie zoeken met de fitnesscoach en daarna nog met je coach. Al kan Di Canio het ook anders aanpakken.

Offtopic: wat een geweldige voetballer was di canio toch, die goal op wembley staat me in het geheugen gegrift. En over die fascistische groet, laten we alsjeblieft niet iedere keer daar over beginnen als we de naam Di Canio staat. Je kunt zo'n dingen ook gewoon gemakkelijk in het verleden laten, zonder dat iedere keer opnieuw te vermelden. Want nu insinueert iedereen dat dit een fascistische gewelddadig persoon is.

Wie vroeger naar Lazio keek, zag vaak hakenkruizen en een fascistische groet van Di Canio. Hij zat vroeger zelf bij de Irriducibili. Maar In het belang van de club had hij inmiddels besloten om de fascistengroet niet meer te brengen, dit om Lazio niet verder in problemen te brengen.

Deze man was een groot voetballer, een harde knokker! hier mogen veel spelers nog een voorbeeld aan nemen. zoals C. Ronaldo.. die loopt te zeuren dat ''betere'' voetballers meer beschermd moeten worden.. kom op zeg, moet je maar op dammen gaan.

maar terug naar de topic. je weet niet wat er voor is gevallen tussen die 2. eerst al die Clark, die met de fitnesstrainer aan de stok heeft.. je weet niet wat ze tegen elkaar gezegd hebben..

Di Canio, een groot voetballer, maar lijkt mij geen trainer!

31 augustus 2011 om 12:38

Heeft niet zo heel lang bij Lazio gevoetbalt, was een echte clubhopper.

Ha, het is net een paard wat je een zetje probeert te geven.. Ze sputteren allemaal tegen en doen dan precies niet wat jij wilt!

Ik kan de frustratie van Di Canio wel begrijpen, maar of het verstandig is om dan de fysieke confrontatie aan te gaan weet ik niet! Maar goed, je weet natuurlijk niet wat er voorgevallen is.. Misschien heeft Clark Di Canio wel beetgepakt of een tik uitgedeelt! Feit is wel dat deze jongen nu al onhandelbaar is, terwijl hij net twee weken in dienst is bij de club!

Hmm twee dingen komen bij me op
Di canio is net Hagi geweldige voetballer maar absoluut geen trainerstype.

Serieus vechten met je eigen spits en voor clarke vechten met je eigen trainer?

p.s nog iets noemen jullie dit knokken?

oh als iemand dan echt een keer een vuist geeft word ie zeker veroordeeld voor poging tot moordaanslag.

Waarom lees ik allemaal van die tamme reacties? Als mourinho iemand in zn wang knijpt is hij een schande voor het voetbal en moet hij voor het leven geschorst worden, maar hier is veel meer begrip en verdedigen sommige zelfs facisme. Wereld op zn kop.

Ik weet nog dat hij die scheidsrechter had geduwd

Nee jammer dat hij zo een karakter heeft, vond hem altijd wel een goeie voetballer.

@ Dante tja.... iedereen haat Mourinho behalve de Real supporters of Mourinho volgers
Vind hem overigens geweldig.

On

Je bent ook niet echt slim als je met je coach gaat vechten
En aan de verhalen hier te lezen zijn ze allebei niet helemaal normaal

Meesterlijke voetballer was Di Canio. Ik zie hem graag trainer van NAC worden als hij na dit gedoe weg moet daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Swindon Town

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. SmithVerdediger232
A. GrantMiddenvelder203
J. PayneMiddenvelder202
J. SmithVerdediger161
D. JaiyesimiAanvaller164
H. HopeAanvaller154
M. BaudryVerdediger151
Voor de complete selectie: Clubpagina Swindon Town.

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren