FC Groningen komt snelste doelpunt van seizoen niet meer te boven

Zondag, 28 augustus 2011 om

NEC gaf zaterdag het goede voorbeeld door Heracles Almelo in de openingsfase te overrompelen en AZ deed dat een dag later dunnetjes over. Een week voorbereiding en de daaruit gesmede plannen van FC Groningen-trainer Pieter Huistra konden al na 45 seconden de prullenbak in: het moment dat Nick Viergever de bezoekers op voorsprong knikte. Na de onderbreking verdubbelde AZ de marge via Jóhann Berg Gudmundsson en blunderde keeper Brian van Loo: 0-3.

/

FC Groningen kwam dit seizoen telkens goed uit de startblokken: de trots van het noorden kwam in alle wedstrijden van dit voetbaljaar op voorsprong en maakte zes van de zeven doelpunten in de eerste helft, maar aan die statistieken had trainer Huistra zondag helemaal niets. Na 45 seconden had Viergever de openingstreffer tegen de touwen geknikt en waren de Groningers aangewezen op achtervolgen.

De supporters van de thuisploeg lieten na een goed half uur de eerste fluitconcerten horen en dat was voor de aanvallende onmacht van hun ploeg. Na het doelpunt van Viergever waren de kansjes vooral voor de bezoekers, zoals voor Brett Holman, terwijl de Groningers maar weinig klaar wisten te spelen richting het doel van Esteban Alvarado. Verder dan een kanl van Leandro Bacuna (over) en een schuiver van Tim Matavz kwamen de noorderlingen eigenlijk niet. AZ kreeg na de pauze kansjes via Jóhann Berg Gudmundsson en Niklas Moisander, maar het was Groningen dat de druk opvoerde.

/

Na precies een uur spelen werd aanvalsleider Matavz voor het eerst echt aan het werk gezet: de spits ontving een uitstekende voorzet van de zijkant en knikte de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Twintig minuten voor tijd had Virgil van Dijk de gelijkmaker op de schoen, toen hij een voorzet van Lorenzo Burnet voor zijn voeten zag vallen. De verdediger schoot echter te slap in en zag dat Esteban eenvoudig redding kon brengen.

Even later produceerde AZ de tweede van de wedstrijd en daar ging een mooie rush van Gudmundsson aan vooraf. De aanvaller ontving de bal op eigen helft, zag zijn directe opponent alleen maar achteruit hollen en knalde de bal in de korte hoek: 0-2. Dat keeper Van Loo, die de voorkeur krijgt boven Luciano, blunderde bij de 0-3 van Rasmus Elm (hij liet een vrije trap door zijn vingers glippen) was voor de statistieken.


Poll

AZ gaat meedoen om de bovenste drie plekken


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door davido)

az is echt geweldig bezig, verbeek, een uitstekende trainer en az verdient ook alle sympathie, zonder echt grote investeringen toch gewoon zo uitstekend blijven spelen, geweldig!
az komt als ze zo doorgaan sowieso in de top 5 en wie weet wat er nog meer mogelijk is...

Ontzettend slechte wedstrijd van Fc Grunn. Az zie ik 4e worden na psv,ajax en twente(willekeurige volgorde). Met Altidore hebben ze een topspits binnen. Jammergenoeg kon hij vandaag geen doelpuntje meepikken

28 augustus 2011 om 16:34

Zo goed was Altidore vandaag ook niet hoor... Paar keer vallen en een vrije trap krijgen was het bijna wel... Geflatteerde uitslag... Bij vlagen speelde wij ook goed voetbal maar ja als je niet scoort win je niet... Het is natuurlijk ook heel jammer dat je direct de 1e minuut 1-0 achter komt! Slecht verdedigd.. Tja en wat Van Loo nou weer doet bij de 3-0 ?? Ongelovelijk! Helaas, gefeliciteerd AZ.

28 augustus 2011 om 16:37

Enorme ketser van Van Loo maar Az was gewoon beter.

Afgelopen donderdag nog Europees gespeeld, maar wat Az vandaag heeft laten zien. Heel goed bezig. Sterk beginnen de 0-1 maken en Groningen het spel laten maken.
Alleen kwam het bij Groningen er vandaag niet uit, waardoor Az met gemak overeind bleef.
We hadden het alleen iets eerder moeten beslissen, op een gegeven moment kwam Groningen met een slot defensief. Maar gelukkig viel de bal niet goed.
Gelukkig maakte we daarna snel de 0-2 en 0-3.
Al met al goed gedaan jongens. Mahar goed staande gehouden. Vooral zo doorgaan.

Van Loo is drama. Ik snap niet waarom hij de voorkeur krijgt boven Luciano. Voor de Rest Fc Groningen speelde zwak

28 augustus 2011 om 16:28

Doe ze maar beiden weg. Ze bakken er alle twee niet veel van. Groningen kan beter een nieuwe keeper kopen.

Die Van Loo kan ze contract ontbinden en beter bij de amateurs gaan keepen wat een ongelofelijk blunder zag ik daar zeg mijn god.

Had al het idee dat AZ ging winnen, heb extra opgelet op Matavz maar ik vind hem echt geen 7 miljoen euro waard heel leuk hoor ze hattrickje tegen Den Haag maar als een AZ is is die echt ontzichtbaar. Ben wel van overtuigt dat Matavz beter is met betere spelers om ze heen en dat heeft die niet bij Groningen alleen Tadic.

Gefeliciteerd AZ.

Geweldige start van AZ: Psv verslaan, 4-0 tegen NEC en 3-0 tegen groningen. Met de topaankopen Altidore en Beerens kan az gewoon meedoen om de titel. De aanval van AZ Holman, Altidore en Beerens doet niks onder voor Boerigter, Sigthorson en Sulejamani.

28 augustus 2011 om 16:35

Ik vind Altidore ook een goede spits. Alleen vind Sulimani en Boerrigter toch nog net iets beter als de vleugels van AZ. Het is dat die twee van AZ erg veel energie leggen in het aanvalsspel, daardoor oogt het zo dreigend.

28 augustus 2011 om 16:37

Inderdaad, die van Ajax en Heerenveen zijn net iets beter. Neemt niet weg dat AZ een erg sterk team heeft en zeker om de bovenste plaatsen mee kan gaan doen.

28 augustus 2011 om 16:41

Daarentegen vind ik het middenveld, verdediging en keeper wel stukken minder dan van Ajax. Maar je hebt gelijk, az doet het uitstekend. Heb respect voor Verbeek, aantal spelers vertrokken maar toch goede gerichte aankopen waar hij gewoon een team van smeedt dat mee gaat doen om de top vier. Ook met dat bestuur zit het geloof ik wel snor.

Groningen heeft echt zulke dramatische keepers, alleen Heerenveen heeft ze slechter voor clubs van dat kaliber dan. Gefeliciteerd AZ, prima bezig zeg.

Mooi voor AZ dit seizoen gaan ze goed eindigen als ze zo door blijven gaan!!

Was Martens geblesseerd ofzo?

AZ stond goed maar speelde niet goed. Tot de 2-0 zat er weinig verschil tussen beide teams. Geen goede wedstrijd van beiden kanten.

AZ een fitte ploeg die positioneel erg goed staat en vandaag een lesje in afmaken gegeven heeft.
Groningen erg matig en slapjes vandaag ondanks dat vind ik de uitslag een vertekend beeld geeft maar goed.
Tadic voor zijn doen veel te matig in zijn voorzetten de bediening was bedroevend vandaag..
Van Dijk bracht nog wat extra en won wat duels maar het geluk in de 16 was er niet helaas.
Blom is weer zo typisch voorbeeld van de gemiddelde scheidsrechters in Nederland man man wat is die man verliefd op die fluit op zich ziet hij best veel dingen maar het woord voordeel bestaat niet bij hem.
Als je dan weer een Engelse pot zit te kijken is de eredivisie soms bedroevend door het dood fluiten.
AZ gefeliciteerd een verdiende overwinning.

0-3 winnen bij Groningen uit is toch wel een heel erg goed resultaat. Ik denk dat AZ dit seizoen wel eens mee gaat doen om de titel. Ze hebben dan wel een kwalitatief mindere selectie dan Psv, Ajax en Twente. Echter ze hebben wel een team staan die goed met elkaar kunnen voetballen.

Het wordt nu echt tijd voor groningen om wat wedstrijden te gaan winnen. Je kunt mooi voetbal spelen zoals in de vorige potjes, maar die leveren niet de winstpunten op. 90 minuten strijden en fel op de bal. De beleving straalt er deze wedstrijd ook weer niet vanaf gezien die ene gele kaart. Zoveel goede spelers leveren te weinig punten op. Matavz moet zich nog maar een jaartje bewijzen.

28 augustus 2011 om 16:47

Te weinig punten? Ach net of het normaal is dat Groningen even bij Roda en NAC uit wint en van AZ verliezen kan elke ploeg. Niks raars aan, geen goede start en geen slechte start.

Het wordt nu wel tijd voor Groningen om eens een fatsoenlijk keeper te kopen. Dat was vorig seizoen en dit seizoen ook wel te merken. De ene is zo klein dat hij niet eens bij de lat komt, de andere blundert behoorlijk.
AZ verdiend gewonnen, spelen de laatste tijd erg goed voetbal, alleen uit bij Aalesund was het een mindere dag.

Geweldige winst van AZ. Niet verwacht van Groningen.
AZ is lekker bezig!

Jammer voor FC Groningen, in mijn ogen in potentie dé outsider voor dit seizoen. Net als AZ trouwens. Maar volgens mij moet men nog wennen aan de renovatie die de verdediging heeft doorgemaakt. De enige fout die Groningen heeft gemaakt is vertrouwen houden in Van Loo en Luciano. Eerstgenoemde is niet goed genoeg; tweede heeft zijn beste tijd gehad. Dat is niet des-groningens. Met Piet Velthuizen als goedkope optie had de FC waarschijnlijk minder punten hoeven prijsgeven denk ik...

28 augustus 2011 om 23:50

Ben het met je eens over van Loo en Luciano, die komen inderdaad tekort voor het niveau wat Groningen nastreefd, Velthuizen was inderdaad een goede optie geweest.

Ben het niet geheel eens met je stelling dat Groningen dé outsider van dit seizoen word, meer als een 5e plaats zit er echt niet in en zelfs dat moeten ze nog maar zien te halen. Ajax, Twente, PSV en AZ zijn zowiezo beter en ik verwacht dit seizoen ook wel wat van Vitesse en Feyenoord.

Het grote aantal tegendoelpunten dat Groningen tot nu toe krijgt heeft mijn inziens maar beperkt te maken met het aan elkaar wennen van de nieuwe verdediging, je lijkt Pieter Huistra wel met die opmerking. Het is voor een groot gedeelte simpelweg een gebrek aan kwaliteit. Leuke speler hoor die Kwakman, maar mag de schoenveters van Granqvist nog niet strikken. En die Ivens vind ik zeer matig. (een centrum met zowel Kwakman als Granqvist was trouwens wel goed geweest denk ik.)

Van Loo en Luciano verkopen. Eerst Etemadi of Fij speeltijd gegeven en een andere doelman zoeken

Knullige goal van AZ en daarna een sterker groningen. In de tweede helft minder voetbal van Groningen zijde. Wel wat kansjes maar helaas. AZ verdedigde en stond heel goed en dat was lastig voor de FC. Dan op de counter 2-0 voor AZ. Fout van Van Loo. De speler van AZ ligt op snelheid en heeft rechts voor hem Hierarj. De bal kan dan alleen maar recht vooruit en moet Van Loo hem hebben.

Dan de derde goal, geen verder commentaar nodig lijkt me . voor een club met 'europese ambities beschikt de FC over matige keepers en moet er 1 van lozen. Ik zeg Van Loo wegwezen, terug naar Annekuttenveen 3. in ieder geval nooit meer opstellen !!!!

Ik vraag me af welke wedstrijd de schrijver van dit artikel heeft gekeken. Zoals het op NOS teletekst staat was het. Groningen een aardig aantal flinke kansen na de 0-1 en toen op de counter afgemaakt.

28 augustus 2011 om 17:11

inderdaad, ik lees niks over de kans van Holla op de paal.

28 augustus 2011 om 20:23

Verbeek zei het zelf ook al. ''een lelijke overwinning. AZ voetbalde niet goed, maar verdedigde wel goed.'' Groningen was voetballend beter en creëerde ook de meeste kansen, ze gingen er alleen niet in. Meeste veld overwicht, meeste balbezit. Maar ja, je moet doelpunten maken daar gaat het om en dat deed AZ naast het verdedigen wel.

AZ hoefde eigenlijk maar te wachten op fouten achterin bij Groningen en een slome doelman en een counter inzetten. Wat ze goed deden. Al met al een geflatteerde uitslag .proficiat.

Hopelijk kunnen we voor 7 miljoen een goede doelman halen...

Ik vondt groningen niet eens zo slecht spelen eerlijkgezegt groningen maakte de kansen niet af en az wel en 2e helft met 0-1 stand gaat groningen meer risico nemen en je kan dan weten dat az er ook gevaarlijk met snelle jongens uit kan komen en dan gebeurt ook met 0-2 als stand en die keeper van groningen is zoon drama wat een kluns met de 0-3 .

Gefeliciteerd Az suporters en geniet van de overwinning

come on FC Grunn!!

AZ doet het anders erg goed met winst op Psv en nu een moeilijke uitwedstrijd. en dan heb je ook al twente uit gehad waar ze niet kansloos waren. hopen dat ze nu ook tegen de kleinere clubs die punten pakken want daar lieten ze het vorig jaar vooral liggen. en die goals gaan er nu wel in wanneer we vorig jaar mazzel moesten hebben wanneer er 1 of 2 in gingen.

Natuurlijk een geweldige voorsprong als je al in de 1e minuut 1-0 voorstaat.
Az doet het echt goed dit seizoen.

Waar ik voor vooraf voor vreesde werd de waarheid, AZ was gewoon beter vanmiddag. Groningen had natuurlijk pech dat het na 45 seconden al tegen een achterstand aankeek. Pas in de 2e helft kon Groningen echt wat kansen creëren, zeker na de komst van van Dijk die veel duels wist te winnen in de 16 van AZ. Een goed uitgevoerde counter van AZ deed de FC uiteindelijk de das om. De 0-3 was natuurlijk een blunder van van Loo, maar verder kon hij er vanmiddag ook niet veel aan doen.
Verdienstelijke overwinning van Az,kan niet anders zeggen!

In vond Groningen eigenlijk prima spelen! Zeker 60 minuten waren ze beter dan AZ. Er werden alleen te weinig kansen gecreeerd. AZ verdedigde heel goed. 1 man wil ik toch graag noemen aan de kant van de FC. Burnett speelde een geweldige wedstrijd. Hij speelde Beerens uit de wedstrijd en was aanvallend eigenlijk ook de gevaarlijkste man. Zeer verrassend dat deze gratis speler onze aankoop Johansson buiten de basis houdt! Tadic zijn voorzetten waren vandaag helaas niet al te best. Er wordt terecht nog al eens commentaar gegeven op Pieter Huistra over zijn wissels. Vandaag waren deze uitstekend en op tijd. Virgil van Dijk als breekijzer ipv Andersson ( speelde niet al te goed ) en Sparv voor Holla ( Holla was niet slecht maar had al geel ) Vind overigens wel dat Sparv altijd moet spelen.
En ja..... iedereen die al jaren bij Groningen komt weet dat van Loo de veters van Luciano nog niet mag strikken. Erg jammer dat Luciano de slechte tweede seizoenshelft van afgelopen seizoen zo wordt aangerekend. Misschien is de 0-3 toch nog ergens goed voor geweest......
AZ heeft de wedstrijd prima en cool afgemaakt. Altidore viel me deze wedstrijd overigens niet mee.

De wedstrijd van vanmiddag was een kopie van vorig jaar....alleen de rolverdeling was nu andersom!
Vorig jaar had AZ het meeste bal bezit en werd AZ er door Grun met een zeer goede Matavz er uit gecounterd. de 2-0 viel toen pas kort voor tijd.

Nu stond AZ snel voor en mocht Grun het eens laten zien en net als AZ vorig jaar lukte dat niet. Pech gehad, Grun heeft voldoende kwaliteit en gaat samen met Vitesse strijden om de 5e plaats die rechtstreeks Europees voetbal oplevert.

Sjonge sjonge.. wat is Van Loo toch slecht.. Ongelofelijk!
Heeft Huistra wel ogen in zijn kop?
Van Loo is volgens Huistra beter dan Luciano, hoe slecht moet Luciano dan wel niet zijn?

AZ is zeer goed bezig tot nu toe. Met Viergever in het centrum, Poulsen in de basis ipv Klavan, Martens op de 10 positie en aanwinst Beerens op de vleugel heb je ten opzichte van vorig jaar véél meer voetbal in de ploeg. Ook is Altidore (tot nu toe) een waardige vervanger van Sigthorsson gebleken.

Ik zie AZ het dit jaar de top 3 zeer moeilijk maken, tenminste als Verbeek Benschop niet meer op de vleugel posteert. In de spits is hij nog redelijk maar op de vleugel heb je in Gudmundsson een veel beter alternatief mocht er iets aan de hand zijn met Beerens of Holman.

Az presteert buitengewoon goed! Ze verrassen me heel erg, Verbeek heeft het goed onder controle daar. Van Loo met een gigantische blunder.. Luciano volgende week misschien op goal? Nog zo'n grabbelaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1821
2.Ajax1310
5.AZ119
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Maandag 24 september
Eusebio Di Francesco presteert momenteel niet goed met AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren