Goede voorbereiding PSV op duel met SV Ried flink verstoord

Dinsdag, 23 augustus 2011 om 11:55Erik van Dam • Laatste update: 12:04

Een goede voorbereiding is het halve werk, maar voor PSV gaat dit nu even niet op. De Eindhovenaren wilden zich dinsdagochtend op het trainingsveld tot in de puntjes voorbereiden op het belangrijke duel met SV Ried, maar de activiteiten werden wreed verstoord: slecht weer gooide roet in het eten.

De selectie van trainer Fred Rutten werd om half twaalf noodgedwongen van het veld gehaald, aangezien er een enorme bui over het trainingscomplex De Herdgang trok. Uit voorzorg werd besloten om de training in aanloop naar de return met de Oostenrijkers te staken. PSV moet donderdagavond in eigen huis winnen om verder te gaan in de Europa League.

Bij de training van dinsdagochtend was verdediger Marcelo weer teruggekeerd na zijn blessure, zo weet het Eindhovens Dagblad. De mandekker liep in de eerste wedstrijd de kwetsuur op en trainde dinsdag nog apart van de groep. Naar verluidt komt het duel van donderdag tegen Ried nog te vroeg voor de Braziliaan.


Poll

Dit beïnvloedt het resultaat van PSV tegen SV Ried


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door HPB-FCT)

Derijck mag donderdag ook nog niet spelen, ben benieuwd hoe Rutten dit op gaat lossen.

23 augustus 2011 om 12:02

Klopt, en Marcelo is geblesseerd, Engelaar wilt volgens mijn niet spelen want als ie dat wel doet dan mag die niet uitkomen voor een andere club in de Europa League want na alle waarschijnlijkheid gaat die weg bij Psv.

Ik ben ook benieuwd wat Rutten gaat doen, Verkoelen erin? ik zou het niet weten.

23 augustus 2011 om 12:03

Excuses fout gelezen!

Inderdaad defensieve problemen voor rutten. Engelaar moet niet zeuren en gewoon spelen. Zeker als zijn huidige club (daar speelt hij nu eenmaal) in de problemen zit.

23 augustus 2011 om 12:05

Naar verluidt komt het duel van donderdag tegen Ried nog te vroeg voor de Braziliaan.

Dus wees er maar niet zeker van dat Marcelo kan spelen,

Geeft niet

23 augustus 2011 om 12:09

Jep, waarschijnlijk speelt Maikel Verkoelen. Anders kon ook bijvoorbeeld Tamata naar rechts en Pieters CB. Tegen dit SV Ried mag je ook makkelijk met 1 verdediger spelen. Wij gaan Europa in!

23 augustus 2011 om 12:14

Haha 1 verdediger, mijn jongen dat doet Real Madrid niet als ze tegen Ried spelen .

Mag geen probleem wezen snel de 1-0 maken en dan afmaken, want als ze op 0-1 komen ga je spelen tegen 10 verdedigers + keeper.

Komt goed.

23 augustus 2011 om 12:24

Atiba heeft daar ook wel eens gespeeld. Maar ik hoop ook dat die Verkoelen daar meer zet of Najah.

23 augustus 2011 om 12:31

Hallo, defensieve problemen tegen Ried ?!
Je hoeft tegen hen maar 3 verdedigers op te stellen.
Laat ze per ongeluk een goal maken, wij gaan er toch met deze selectie gewoon 4 in schoppen ?
Ik zie echt het probleem niet.

23 augustus 2011 om 14:28

@qwerty

Als Engelaar nu speelt, mag hij toch weer meedoen in de EL groepsfase(bij een andere club dan)? Ik meende dat laatst gehoord te hebben, dat Derijck weer mee mocht doen in de groepsfase, omdat hij alleen in de voorbereiding niet mee mocht doen.

23 augustus 2011 om 19:03

Kan het zijn dat Eric Addo mee doet, die momenteel mee traint?

23 augustus 2011 om 22:30

@ Psv3

Dat kan ook heel goed kunnen, dus wie weet zet Rutten Engelaar naast Bouma.

23 augustus 2011 om 22:31

Nee Addo heeft geen contract, hij houd alleen ze conditie op peil.

Het ergste is hier nu alweer voorbij, ik verwacht dat ze over 15-30 min weer kunnen trainen.

'desondanks was er ook goed nieuws voor de supporters van Psv. Bij de training van dinsdagochtend was verdediger Marcelo weer teruggekeerd na zijn blessure, zo weet het Eindhovens Dagblad. De mandekker liep in de eerste wedstrijd de kwetsuur op en trainde dinsdag nog apart van de groep. Naar verluidt komt het duel van donderdag tegen Ried nog te vroeg voor de Braziliaan.'

Wat is hier goed nieuws aan?

23 augustus 2011 om 12:07

Haha inderdaad dat dacht ik ook net. Volgens mij zien ze hem liever niet dan wel in het veld staan.

haha, ik zie Renee van der Gijp dit bericht al lezen, die lacht zich helemaal dood bij de alinea over van Marcelo!

maar ok, wel jammer dat PSV niet volgens schema kan trainen, kan later vandaag nog wel, neem ik aan.

Edit: sorry had natuurlijk niet aan Ado's avontuur meer gedacht : (

23 augustus 2011 om 11:59

Hij zal wel moeten.
Derijck is niet speelgerechtigd.

23 augustus 2011 om 12:06

ohh shit, niet aan gedacht... Wie komt er dan?? zal wel weer engelaar worden..

23 augustus 2011 om 12:01

Derijck mag niet meedoen omdat hij al met ADO europees heeft gespeeld. Je zou dus zeggen Engelaar achterin maar aangezien dat ie dicht bij een transfer is wordt de kans kleiner als hij europees gaat spelen. Misschien Verkoelen of Pieters Centraal en Tamata linksback?

Ik neem aan dat ze ook indoor trainingsfaciliteiten hebben. Dus geen zorgen. Daarbij beetje fitness kan ook geen kwaad. PSv wint deze wedstrijd met 2 vingers in de neus.

Helemaal gelijk dat ze de training staken. Straks worden de spelers nat, dat moet je toch niet hebben...

Wat een ongelofelijke onzin zeg, die spelers zijn toch niet van suiker hopelijk?

23 augustus 2011 om 12:01

heb je wel eens gehoord van onweer? Of code oranje? Als je dan buiten blijft voetballen ben je gewoon gestoord.

23 augustus 2011 om 12:06

Jij weet er niets van af woon jij in Brabant of rond Eindhoven. Het veld is helemaal bezeken. Onweer en Bliksem is er geweest al heel erg lang geleden dat het zo erg geregend heeft. Maarja ik had nog een beetje sympathie voor jou nou niet meer..

23 augustus 2011 om 12:08

Hou toch op joh, het heeft nauwelijks geonweerd, een paar donderslagen ja. Zijn ze daar bang voor onweer ofzo? Ze hadden makkelijk door kunnen gaan, je laat je toch niet door een beetje regen wegjagen?

23 augustus 2011 om 12:09

Ga je een uurtje later trainen, zullen ze wel tegen kunnen toch?

Mijn lunchwandeling is ook wreed verstoord door het onweer, maar ik verwacht niet dat mijn werk van overmorgen er onder zal lijden.

23 augustus 2011 om 12:09

hoe weet jij dan dat het niet zo erg was??

23 augustus 2011 om 12:12

Buienradar, familie die in Eindhoven wonen, daar heb ik net nog mee gepraat. Het heeft inderdaad even hard geregend, maar niet lang. Dan kun je ook, als je niet nat wilt worden, even een half uurtje naar binnen gaan

23 augustus 2011 om 12:19

Ja gewoon lekker door trainen met onweer. Als de bliksem dan inslaat is je halve spelersgroep waarschijnlijk dood. Doe toch normaal en ga ergens anders aandacht zoeken met hersenloze opmerkingen. Gewoon na de buien weer lekker verder trainen.

23 augustus 2011 om 12:21

ik woon in Eindhoven het gaat nog altijd los hier. Rond 11 uur leek het wel avond.

@groundhopper
Tuurlijk kan dat, en miischien doen ze dat nog wel.
Of de bal nog wil rollen, misschien wel. Maar hier voor de deur van het gebouw waarin ik werk staat het water centimeters hoop op het veld.

23 augustus 2011 om 13:23

Ze kunnen jou beter Frikandelman noemen! Er stond hier op een gegeven moment 10cm water op de straat. niet echt lekker weer om te gaan voetballen. Een wedstrijd zou ook afgelast worden met dit weer.

Wil niet zeggen dat ze nu de rest van de middag niet meer kunnen trainen natuurlijk, begint nu weer op te klaren!

23 augustus 2011 om 13:50

Ik lees graag die reackties op voetbalzone maar dit. Hoe dom kan je zijn.in veenendaal is natuurlijk het zelfde weer als in eindhove

23 augustus 2011 om 15:22

Wow ga jij ff snel je mond spoelen ik was een wandeling aant maken in de buurt van de Karpendonk(eindhoven) om 11 uur was het gewoon donker! ik kon bijna nix zien op dat moment zou je eigenlijk de buitenverlichting aan moeten zetten.
Kijk maar op Youtube staan genoeg filmpjes over het noodweer!
En het heeft echt wel veel geonweerd en gebliksemd heb zelfs nog een paar dingen opgenomen met men telefoon!

23 augustus 2011 om 15:51

Nee jij moet een keer ophouden met provoceren. wie denk je wel wie je bent het donderde in Eindhoven zoek maar foto,s op de straten stonden helemaal blank en er kon bijna niemand lopen, Auto,s konden er amper door. En als jij wilt voetballen op een veld waarbij je helemaal bezeken eraf komt. Dan ga jij dat lekker doen. Maar dit is de laatste keer dat ik reageer op mensen die iedereen uit hun slof wil laten schieten. Nou jij bent echt goed hoor.

Het is je gelukt!

23 augustus 2011 om 12:20

@ kroketman
Ik weet niet of je weet wat onweer is... ga het je ook niet uitleggen maar wil jou wel vertellen dat het zeer gevaarlijk is om met onweer op een voetbalveld te gaan voetballen.
Verder snap ik totaal niet waarom jij een onzinnige discussie wilt uitlokken met onzin die jij uit gaat kramen.
Als jij boodschappen moet doen en het komt met bakken uit de hemel dan wacht jij ook liever.. en waarom doen ze dit? nou simpelweg omdat het kan !

engelaar centraal, ideale oplossing haha

23 augustus 2011 om 12:04

Dat moet PSV niet doen, want anders kunnen ze hem niet verkopen aan een andere club, en die willen Engelaar dan niet als ie al in de Europa League heeft gespeeld.

Jammer dat het weer verstoord voor Psv, maar naar mijn mening moet het toch echt wel goed komen tegen Ried thuis, zet je gewoon Verkoelen erin jeugdspeler van Psv.

23 augustus 2011 om 12:08

Dereijk mag niet meedoen omdat hij al met ADO in de voorrondes heeft gespeeld, maar in de groepsfase mag hij wel gewoon weer meedoen. Zou dan voor Engelaar niet hetzelfde principe gelden?

Flink verstoord is een groot woord. De tactische bespreking kun je ook binnen doen....en als je ze nu nog moet leren voetballen, ben je rijkelijk laat.

Wellicht is zelfs wat extra rust wel lekker...

Jeetje, een gemiste training. Ik kan me ergere dingen voorstellen in de voorbereiding, ik dacht dat er iets echt ergs gebeurd was.

Nu kunnen die gasten lekker een potje gaan kaarten ofzo. Da´s goed voor het groepsproces

23 augustus 2011 om 12:09

Ben benieuwd of Manolev wel goed is met klaverjassen...

Hier is het echt flink donker en heel veel regen en harde onweer...

ach, iedereen heeft wel eens te maken met slecht weer... en de verdediging? Pieters naar het centrum en Tamata op L-back, OF Verkoelen het vertrouwen geven.

het was gewoon helemaal donker boven eindhoven, leek wel midden in de nacht. Afgezien van de enorme regenbui was er ook onweer dus logisch dat de training niet door ging. Tot zover march paulusma.
Een training overslaan moet toch geen probleem zijn om sv ried te verslaan. Speel in dezelfde opstelling als tegen ado en we winnen overtuigend. Laat verkoelen spelen ipv derijck om wat ervaring op te doen, vol op de aanval spelen zodat we overtuigend winnen.

23 augustus 2011 om 12:33

Betere analyse dan die van Kroketman.
Die kan aan de hand van een (dronken) kennis bepalen wat voor weer het is/was in Eindhoven.
Ik zit hier een paar kilometer van de Herdgang af, het was noodweer.
Heel even niet normaal, donker als middernacht en enorme wateroverlast.
Maar ja, kroketman zal niet verder dan de friettent komen met die naam vrees ik.

23 augustus 2011 om 13:13

op zo iemand moet je helemaal niet reageren. Die provoceerd alleen maar, daar steek ik geen tijd of moeite in, zo'n zielig figuur.
Het is gewoon onverantwoord om met dit weer buiten te trainen, als kroketman er anders over denkt dan moet hij maar lekker op een open veld gaan voetballen tijdens een onweersbui, gaan wij binnen staan kijken wat er gebeurt.
Het was een tijdje droog maar inmiddels gaat het hier weer flink tekeer (ook onweer). Logisch dat de spelers binnen blijven, lekker een rustig dagje en anders gewoon op de loopbanden en krachttraining doen

23 augustus 2011 om 13:33

En wat maakt het ook uit, tegen Ried for crying out loud.
Gewoon oprollen de mannekes.

Guus is toch echt Psv-fan, het dondert en het bliksemt ;-)
Wat een ontzettend k*tweer hier. Over 45 minuten gaat het weer los volgens buienradar.
Weinig training vandaag hoor...

training of niet PSV mag gewoon geen problemen hebben om te winnen van Ried.
ze gaan echt wel winnen want tegen ADO vond ik ze ook al stukken beter.
en als je hier niet van kan winnen heb je echt niks te zoeken in de Europa League.
maar PSV gaat gewoon door joh. denk dat het 3-0 wordt. want de supporters in Eindhoven wilt nu ooik wel eens een leuke thuiswedstrijd zien.
wat is 18:45 een rot tijd om te spelen door de weeks. denk dat het dan niet echt vol zit want dan komen de meeste mensen net van hun werk.
en de tegenstander spreekt niet aan.

Ik mag toch hopen dat PSV zich niet opnieuw voorschut zet komende donderdag. Moet er niet aan denken dat Ajax en Twente de enige ploegen zijn die Nederland vertegenwoordigen in Europa dit jaar.
AZ moet ook vol erop stampen en zich revancheren voor de blamage van vorige week.. ik hoop het, maar heb er een hard hoofd in.

Deze 'verstoorde' voorbereiding hoeft natuurlijk niet al te veel problemen op te leveren in het duel tegen Ried. Wel lastig dat er nu twee centrale verdedigers niet kunnen spelen. Pieters kan centraal met Tamata als back maar ik denk dat Rutten voor Verkoelen kiest. Rutten houdt er namelijk niet zo van zijn team echt om te gooien. Liever verwisselt hij degene die niet kan spelen voor een zelfde type speler dan dat hij zijn team weer moet omgooien door bijvoorbeeld Pieters van zijn positie te houden.
Kan er ook wel mee leven, ook met een jong talent moet deze wedstrijd gewonnen kunnen worden.

Isaksson
Manolev
Verkoelen
Bouma
Pieters
Wijnaldum
Strootman
Toivonen
Labyad
Lens
Mertens
23 augustus 2011 om 12:59

Dat zal hem waarschijnlijk gaan worden. Al ruimt Rutten misschien wel een plaatsje in voor Hutchinson, die weer helemaal fit lijkt. Ik weet niet precies of hij als Cv kan spelen. Tegen Ried zou dit best mogelijk moeten zijn. Ook zie ik Tyton graag in de basis, en Rutten gaf afgelopen weekend aan dat hij het te riskant vond om ineens 2 nieuwe mensen in zijn elftal te posteren, ofwel Tyton zit er aan te komen. Ik hoop het.

23 augustus 2011 om 16:08

Hutchinson kan niet centraal achterin spelen. Mist een goede trap en het benodigde inzicht. Op het middenveld zou eventueel kunnen zodat Wijnaldum rechtsbuiten gaat spelen. Maar ik ben er niet zeker van dat de Hutch in de huidige pikorde boven Ojo staat. Wat mij betreft niet eens.
Ik denk dat Rutten dit wedstrijdje Isaksson nog wel gunt. Dan zal het denk ik toch wachten zijn op een fout of iets dergelijks waardoor Tyton zijn plek kan overnemen.

23 augustus 2011 om 16:12

Geloof me, Hutch staat zéker boven Ojo in de pikorde. Hij was afgelopen seizoen gewoon een van de sterkhouders en meest constante factor van Psv. Helaas voor hem lijkt er nu geen plek voor hem op het middenveld met Wijnaldum-toivonen-strootman, maar dan zie ik hem nog altijd liever op Rb ipv Manolev dan op de bank. Het blijft een hele goede speler voor Psv.

Haha , jullie laten me echt lachen ?! Zoveel moeite met SV Ried zou je niet moeten hebben zelfs met een B-elftal moet je SV Ried kunnen verslaan :S

23 augustus 2011 om 18:12

Zagen we afgelopen week wel hoeveel moeite ze met sv ried hadden he.. Zonder gekheid ik zie het weer een belabberde wedstrijd worden.. En hoop niet dat ze zich nu al aan het indekken zijn door deze gemiste training. Want dat mag het probleem niet zijn tegen dit soort ploegen.

Nou breekt hier de pleurus uit! Kan me voorstellen dat ze bij dit weer eieren voor hun geld kiezen

Of Hutchinson centraal, of Tamata op LB en Pieters centraal. Ik zou voor die eerste gaan. Bouma controleren, Hutchinson inschuiven.

23 augustus 2011 om 16:10

Hutchinson kan absoluut niet centraal spelen. Mist pure fysiek, spelinzicht, traptechniek en lengte voor die positie. Op het middenveld is hij fysiek vrij sterk maar dat zijn een ander soort duels dan achterin. Hutch kan bijvoorbeeld ook voor geen meter koppen. Dus met twee kleintjes achterin (hutch en Bouma) gaat Rutten sowieso nooit spelen. Ik denk gewoon Verkoelen op de plek van Marcelo en eventueel Pieters in het centrum. Maar zelfs dat is nog nooit geprobeerd door Rutten dus het lijkt mij sterk.

Tegen een SV Ried hoef je niet eens te trainen, dit moet psv thuis gewoon met 8-0 winnen.

23 augustus 2011 om 14:14

Ja op papier wel maar er word op gras gespeeld :D

23 augustus 2011 om 14:18

op gras moet het ook makkelijk kunnen, heb jij die spelers van ried vorige week wel zien spelen?

23 augustus 2011 om 14:39

Tuurlijk moet PSV dit makkelijk winnen, maar ik vind echt dat er wat te lacherig over Ried wordt gedaan hoor, alleen omdat ze dat bij VI ook doen. Ik bedoel, ze hebben toch niets voor niets Europees voetbal afgedwongen of niet? Ze hebben in de vorige ronde Brondy uitgeschakeld, en dat is toch al een club met grotere naam.

Desalniettemin moet PSV dit altijd winnen, zonder excusen.

23 augustus 2011 om 17:40

Als ze bij PSV niet allemaal hun stinkende best doen dan is het maar een middel matig elftal. Laten we hopen dat ze de lijn van ado doortrekken

23 augustus 2011 om 18:14

Volgens mij ben jij erg goed in overdrijven he.. Als jullie winnen tegen ried is dat niet met zulke cijfers..

Ze moeten gewoon verkoelen vertrouwen geven. Het is een talent die kun je dan wel bij Jong PSV laten voetballen maar dan wordt hij ook niet veel beter

23 augustus 2011 om 18:16

Er zit ook een gevaar in he.. Als verkoelen een fout maakt en daaruit volgt de beslissende goal dan kan het zo'n speler ook breken he.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper180
O. BoscagliVerdediger183
André RamalhoVerdediger173
Y. VertessenAanvaller176
M. GötzeMiddenvelder161
M. van GinkelMiddenvelder161
BrumaAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
FC Utrecht wil clubtopscorer Bart Ramselaar niet kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren