Wat is daar aan de hand jongens?

Het kan snel gaan in de voetballerij. Een maand geleden was ik bij de open dag van mijn club PSV. De club die enkele dagen daarvoor de komst van het zogeheten supertrio had afgerond. Vol enthousiasme ging ik met de trein richting Eindhoven om enkele uren later plaats te nemen in het stadion. Op zo'n dag word je natuurlijk enorm beïnvloed door de positieve sfeer die er hangt. Beïnvloed door het kleurrijke vuurwerk dat de grond uitschiet wanneer Dries Mertens, Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman onder luid applaus de tunnel uitkomen. Toen ik na dit spektakel een camera van Omroep Brabant onder m'n neus geduwd kreeg zei ik dan ook volmondig ja toen de verslaggever mij vroeg of PSV dit jaar voor de titel kon gaan. En ik meende het ook echt. De sfeer van die dag doet je dat geloven. Op dat moment had ik nooit gedacht dat mijn weldoordachte conclusie een maand later alweer de prullenbak in kon.

Na het verloren duel van vorige week zondag tegen AZ ging het vernieuwde PSV van Fred Rutten afgelopen zaterdag op jacht naar ereherstel. Het affiche leek daarvoor ideaal. In eigen huis tegen misschien wel de grootste kandidaat voor rechtstreekse degradatie, RKC Waalwijk. Mede mogelijk gemaakt door De Telegraaf was dit de eerste wedstrijd die ik kon zien van PSV dit seizoen, waar ik de week ervoor in Londen vertoefde. Ik besloot er dus even goed voor te gaan zitten. Mijn verwachtingen? Ik verwachtte absoluut geen galavoorstelling, maar ik ging ervan uit dat het kwaliteitsverschil toch wel groot genoeg was om een mooie overwinning neer te zetten.

Niks was minder waar. Na negentig minuten vol verbijstering gekeken te hebben moest ik concluderen dat ik toch wel erg geschrokken was van mijn PSV. Dat het zo slecht was had ik nooit durven dromen. Een opeenstapeling van slordigheid, miscommunicatie, onzekerheid en machteloosheid was wat PSV op de mat legde voor eigen publiek. Centrale verdedigers die als schildpadden met de bal wandelden, backs die overlopen van onkunde, Wijnaldum die denkt dat hij de nieuwe Andrea Pirlo is, Jeremain Lens die constant zijn eigen acties loopt te herstellen en Abel Tamata die het kennelijk nog niet beheerst om een crossbal te controleren. Het is werkelijk te veel om op te noemen. Jack van Gelder vroeg dan ook treffend aan tafel bij Studio Vvoetbal toen het onderwerp PSV zich aandiende: ''Wat is daar aan de hand jongens?''

Deels heeft het absoluut met vertrouwen te maken. In een goed draaiend PSV zou Tamata die bal misschien wel aannemen, zou Lens misschien wel meer controle over de bal hebben en zouden de centrale verdedigers misschien wel wat meer lef in hun acties durven leggen. Kenmerkend was dan ook het commentaar van Mertens achteraf, de enige die wel zonder zorgen leek te voetballen. Hij merkte terecht op dat iedereen nog wat onzeker is, dat niemand nog zeker is van zichzelf en zijn plek in het elftal. Dit klonk mij logisch in de oren. Veel spelers weten niet waar ze aan toe zijn. Met wat voor gevoel loopt zo'n Funso Ojo nou op dat middenveld te voetballen? Moet hij nou werkelijk geloven dat hij de kuitenbijter is die PSV beter maakt terwijl hij vorig seizoen de bank nog warm hield in Venlo? Zal een Erik Pieters die naar Newcastle United wil het echt nog kunnen opbrengen voor het team? Wat mij betreft allemaal gedoemd te mislukken.

Ook Strootman weet dat iedereen van hem verwacht dat hij het middenveld gaat tillen. Dat hij de nieuwe Oranje-international is die een dragende kracht gaat worden, waar types als Phillip Cocu en Mark Van Bommel hem voorgingen. Maar voor die jongen is het ook moeilijk om dit totaal niet op elkaar ingespeelde middenveld enige regelmaat te geven. Ojo is simpelweg te licht en Wijnaldum loopt hem constant in de weg. Naast vertrouwen heeft het namelijk ook met tactische beslissingen te maken. Ik keek vol droevigheid naar de verrichtingen van Wijnaldum. Dat hele frisse en jeugdige spel van hem is volledig verdwenen. Ik heb hem welgeteld niet één keer lekker met de bal zien knoeien, wat hem juist altijd zo gevaarlijk maakt. Typerend was het moment dat hij weer eens de bal kwam halen bij Marcelo, hem veel te lang bij zich hield, om hem vervolgens achter Pieters over de zijlijn te spelen. Wie zet Wijnaldum terug op aarde, en zorgt ervoor dat hij zijn eigen spelletje weer gaat spelen?

Dit lijkt me toch de taak van Fred Rutten. Die moet dit toch ook zien zou je denken. Het lijkt af en toe alsof hij zijn spelers helemaal geen instructies meegeeft. Anders zeg je toch dat Wijnaldum de bal niet moet komen halen? Dat Ola Toivonen in de spits moet blijven? Dat Stanislav Manolev die bal niet te lang bij zich moet houden en dat iedereen moet spelen alsof zijn leven ervan afhangt? Natuurlijk is het niet zo simpel, en weet ik wel dat Rutten zijn stinkende best doet, maar het lijkt allemaal niet meer uit te maken. Ik zie Rutten er geen hecht collectief meer van maken met spelers die voor elkaar door het vuur gaan. Daarvoor is iedereen te veel met zichzelf bezig. Het is te onrustig in de koppies. Het is een ploeg zonder enig vertrouwen geworden en ik denk niet dat daar op korte termijn verandering in komt. Niet met Rutten in ieder geval.

Sowieso vind ik het onbegrijpelijk dat een club als PSV zijn selectie nog op zo veel plaatsen niet op orde heeft, terwijl de competitie al twee weken onderweg is. Schandalig vind ik het. Met welgeteld vijf verdedigers gingen ze deze competitie van start, en dan tel ik circusartiest Tamata nog mee ook. Ook de zo gewenste spits die er meer dan twintig inlegt is er nog steeds niet. Spelers als Pieters en Toivonen lijken nog te gaan vertrekken en grootverdieners Andreas Isaksson en Orlando Engelaar lopen nog vrolijk rond in Eindhoven. Met Timothy Derijck en Przemyslaw Tyton komen er weer twee nieuwe spelers bij. Die moeten weer wennen aan het elftal, en het elftal weer aan hen. Ook neemt Atiba Hutchinson straks weer de plek in van Ojo en moet iemand de erfenis van Pieters op zich nemen. Het team gaat de komende tijd nog zo veel transformaties tegemoet en dat gaat ons de das om doen dit seizoen.

Waar Ajax haar opstelling al wekenlang op orde heeft lopen wij dus nog te zoeken en te ploeteren. Het verschil is duidelijk zichtbaar. Waar Ajax sc Heerenveen werkelijk van de mat voetbalt lopen wij te stuntelen tegen RKC. Aan zo'n beetje het halve elftal inclusief coach wordt getwijfeld en de kritiek neemt gestaag toe. Wat dat betreft zat Tiny Sanders er nog niet zover naast met zijn uitspraken. We moeten helaas toch echt naar de lange termijn gaan kijken. Na jarenlang verwend te zijn moeten we nu overnieuw beginnen, en dat doet pijn. Alle nieuwe spelers zullen langzaam moeten wennen, het team moet op elkaar ingespeeld raken en Rutten zal waarschijnlijk wel plaats moeten maken voor een ander. Voor ons PSV’ers vrees ik dat we de verwachtingen erg laag moeten houden, want alles wijst erop dat dit een verloren seizoen gaat worden. Alwéér.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 15 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1800+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door Realryan)

Helaas ben ik het met je eens,
''mooi'' verhaal, leest lekker door 4*.

Ik ben het helemaal met je eens, we moeten weer opnieuw beginnen met nieuwe spelers en als het aan mij ligt volgend jaar ook met een nieuwe trainer, want Rutten krijgt dit niet meer aan de praat. Dit moet een overgangsjaar worden, zodat volgend seizoen de spelers gewend zijn en er met een nieuwe trainer iedereen echt het gevoel heeft op nul te beginnen.

Tjonge wat een droevenis en nu is de strijd in Eindhoven al opgegeven?

Verder weer een leuk geschreven stukje zonder veel nieuwswaarde overigens.

Maar een camara onder je neus? Wat moest die daar ? Neusharen filmen?
Een microfoon onder je neus had ik dan we weer logisch gevonden.

17 augustus 2011 om 11:27

Haha je hebt gelijk, dat had microfoon moeten zijn inderdaad. My bad!

Over dat nieuwswaarde heb je ook gelijk. Laatst stuurde ik een stuk in maar dat vonden ze te informatief. Toen vertelden ze mij dat ik mijn eigen mening over mijn club moest geven, dus ziehier!

Verder is wat mij betreft de strijd inderdaad opgegeven, hoe overdreven dat ook moge klinken na slechts twee speelronden. Maar zoals ik in het stuk ook al aangeef, zie ik geen enkele reden om aan te nemen dat Psv dit jaar wel opeens kampioen word. Ajax heeft het veel beter voor elkaar en Twente eigenlijk ook. Denk je niet?

Leuk stuk helaas is het wel waar 4 sterren

Kan niet anders dan concluderen dat jouw feitelijke waarnemingen volkomen juist zijn. En dat PSV met de komst van deze spelers op dit moment eerder verzwakt is dan versterkt. Er zit geen lijn in het spel, instructies in het veld ontbreken. Rutten heeft ook geen verlengstuk van zichzelf in het veld staan. Een speler die andere spelers tot de orde roept en duidelijk de lijnen uitzet. Dat kan je niet verwachten van een Strootman, Mertens of wie dan ook. Het is op dit moment nog een compleet onsamenhangend geheel. Totaal niet ingespeeld, alsof de chemie tussen Rutten en de selectie weg is. Het is niet voor niks dat er zoveel onvrede heerst onder de spelers van Psv. Ik vrees inderdaad wederom een verloren jaar, waar iedereen een paar weken geleden nog dacht dat ze konden strijden voor het kampioenschap wordt het veilig stellen van Europees voetbal het hoogst haalbare.

Klopt helemaal. Ze hadden beter een verdediger én spits kunnen halen dan dat 'super' trio. Leuk stuk, leest goed weg, eigen mening staat erin, titel is goed, slot ook.

Wat ik wel apart vind is dat ik nooit boven de 1000 woorden mag komen, dit stuk heeft er 1195 en is gewoon erdoor gekomen. Kan jij natuurlijk niks aan doen maar het lijkt alsof de criteria voor een CE per persoon verschillen........................

17 augustus 2011 om 14:41

Het lijkt mij dan dat de normering is opgehoogd, ik had er zelf ook last van en heb zelfs een keer in een reactie aangegeven dat de normering wat mij betreft beter naar 1.250 woorden verhoogd kon worden. Dat heeft volgens mij niks te maken met de persoon, het lijkt mij eerder dat ze dat te strenge maximum nu hebben versoepeld. Waarschijnlijk ook omdat veel clubexperts minstens 950 woorden hebben en dus waarschijnlijk zijn ingekort om aan de normering te voldoen.

Verder een goed stuk inderdaad, ook al vind ik het allemaal wel erg negatief. Er kan nog een hoop gebeuren in een seizoen, misschien blijft Rutten helemaal niet, misschien winnen ze de eerste wedstrijden met wat geluk en gaat het daarna opeens draaien. Ik heb nog niet alle hoop opgegeven in ieder geval, ook niet na het lezen van jouw stuk. Verder heb ik niets op het stuk aan te merken, dus ondanks dat ik me niet helemaal in jouw conclusie kan vinden, toch 5 sterren.

17 augustus 2011 om 14:44

Nou, stukken over het verleden mogen ook niet, bij mij dan. Ik lees het ene na het andere stuk over vroeger of wat dan ook. Als ik dan eens kom met iets wat enkele weken/maanden terug is gebeurd laten ze het gelijk niet door. Nadat ik dan een uitgebreide argumentatie toevoeg met de namen van leden en de titel van de stukken bij wie ze het wel doorlaten is er geen ontkennen aan en moeten ze die van mij ook maar doorlaten. Vanzelf gaat het echter niet. Na ja, zo blijft het een beetje spannend denk ik dan maar. Die wat ik net heb ingestuurd kunnen ze onmogelijk weigeren.

Ik hou me in ieder geval maar aan die 1000 woorden van ze, hoef ik ook niks aan te passen.

Erg sterke Ce.
Lekker geschreven en vol uit je eigen gevoel.
Ik voel bij het lezen van je verhaal dat je er mee zit, je weet de clou van het verhaal duidelijk over te brengen. Daarbij is het je mening, en klopt het voor 100%.
Dit gemengd met wat vermaak en je hebt echt een topverhaal. Mijn complimenten!
Kan niet anders dan 5 sterren geven!

Ga zo door.

17 augustus 2011 om 17:00

Bedankt voor de complimenten!

Los van het feit dat je het wel erg goed geschreven hebt, heb ik toch 1 punt van kritiek. Het leest inderdaad lekker vlot weg en er staan geen vervelende spelfouten in, mijn complimenten.

Ik neem voor het gemak even aan dat je een fanatieke PSV supporter bent. Waarom ben je zo negatief naar de club toe? Ik heb ook gezien dat het nog niet goed is, maar ze mogen best even een maand of twee de tijd hebben, met name de nieuwe jongens. Ik vind het een beetje kort door de bocht om op basis van een open dag de conclusie te trekken dat er gelijk sprankelend voetbal te zien is. Ik neem aan dat je realistisch genoeg bent om te beseffen dat een redelijk nieuw team tijd nodig heeft om ingespeeld te raken.

Nogmaals, verder was het een prima CE.

17 augustus 2011 om 16:59

Natuurlijk, ik zat er toen kennelijk flink naast met m'n gevoel op die open dag. Maar dat is wat ik zeg, je gaat er dan door de sfeer gewoon echt in geloven. Een maand later wanneer je weer wat nuchterder tegen de zaken aankijkt zie je gewoon dat een kampioenschap opeens een stuk verder weg ligt dan je aanvankelijk dacht.

Ik probeer niet slechts negatief te zijn hoor. Ik maak alleen even de balans op en concludeer dan voor mezelf dat dit toch een soort overgangsjaar word en dat we helaas toch echt naar de lange termijn moeten kijken. Ik begrijp juist heel goed waarom het zo slecht draait, dit team is totaal niet op elkaar ingespeeld natuurlijk. Die maand of twee mogen ze best hebben, maar dat houd wel in dat we geen kampioen worden waarschijnlijk. En het heeft ook wat lang geduurd wat de versterkingen betreft, anders hadden we die twee maanden deels al gehad snapje! Dat probeerde ik een beetje te zeggen.

Bedankt voor je reactie!

17 augustus 2011 om 18:34

Ja ok, ik bedoelde ook niet dat je alleen maar negatief was zeg maar. Ik probeerde je wat meer hoop te geven voor komend seizoen zeg maar. Ik gaf Ajax vorig jaar in de winterstop ook helemaal geen kans meer en toch pakten ze de schaal.

Kop op man, van twee maanden hier en daar puntverlies wordt je heus niet kansloos voor het kampioenschap!

Het leest lekker weg en de zinnen lopen goed. Je vertelt duidelijk je mening over Psv en ik kan me er zeker wel in vinden. Ik denk ook dat Ajax en ook Twente verder zijn en dit jaar er niet zo positief uitgaat zien voor Psv.

5 sterren.

Heel mooi verhaal. Klopt allemaal wat je zegt en een lekker te lezen schrijfstijl!

Je leest dit erg makkelijk weg. Mijn complimenten hiervoor. Goed stuk over Psv vind ik.
5 sterren.

lekker stuk, je komt ook met harde feiten wat moeilijk is als supporter.
5sterrretjes

Aardige column die gemakkelijk wegleest, waarvoor complimenten.

Het valt me wel op dat je vooral zaken constateert die niet goed lopen en dat je daar als fan teleurgesteld over bent, echte suggesties voor oplossingen zie ik je echter niet echt noemen. Dat het bij PSV nog niet soepel draait ondanks een hoop aankopen is ook voor de leek wel te zien denk ik maar wat ik een beetje mis is een visie van een clubexpert in deze. Je komt in mijn ogen niet zoveel verder dan te constateren dat hier een taak voor Rutten ligt en dat hij hier tot op heden niet echt in slaagt. Wat vind jij dan wat er zou moeten gebeuren? Daarnaast constateer je dat veel jonge spelers in een goed draaiend PSV makkelijker zouden groeien, en dat lijkt me meer dan waar. Maar waar ligt dat dan aan dat PSV nog niet echt draait?

Kortom ik mis een beetje diepgang in je verhaal wat verder, zoals reeds gezegd, wel makkelijk weg leest en veel waarheden bevat. Grammaticaal is je CE in orde en daarom geef ik je 3 sterren.

17 augustus 2011 om 21:03

Er is ook geen voor de hand liggende oplossing, als ik die zou hebben zou ik zelf coach moeten worden.

Ik concludeer alleen dat Psv dit jaar absoluut niet klaar is voor een kampioenschap en dat het team eerst nog ingespeeld moet raken, en het liefst met een nieuwe coach die de ploeg ook beter kan motiveren

Waarom PSV nog niet lekker draait heb ik wel voldoende beschreven lijkt me? Over het gebrek aan vertrouwen, het aantal transformaties wat betreft de basis 11, tactische beslissingen van Rutten en de onzekerheid die heerst binnen de groep.

Er ligt inderdaad niet gigantisch veel diepgang in het stuk, dat ontken ik allerminst, maar de zaken die jij aankaart staan toevallig juist wel beschreven. Desalniettemin snap ik je kritiek.

Maar bedankt voor de kritische blik en de complimenten!

17 augustus 2011 om 21:13

Dat je die onderwerpen aanstipt heb ik ook wel gezien maarhoe zou je het gebrek aan vertrouwen verklaren, eigenlijk al ingezet in de 2e helft van het vorige seizoen en zich nu doorzettend? Waar komt die onzekerheid vandaan?

Ook zou je je wat meer kunnen focussen op wat er volgens jou dan wél moet gebeuren. Als Rutten, wat jij verwacht, vertrekt, op wat voor soort trainer zou jij dan hopen en waarom?

Overigens kan ik een kritische blik op de eigen club altijd erg waarderen, je leest al voldoende betogen van lieden die hun club het allerbeste en mooiste vinden, dat voegt weinig toe. Je laat merken dat het je hoog zit maar stipt wél punten aan die niet goed gaan. Dan verdien je bij mij altijd wel een plusje.

Ik probeer niet te zeiken maar constructief feedback te geven. Aan reacties van 3 woorden en 5 sterren heb je in mijn ogen niks als CE. Een waardering van 5 sterren vind ik uberhaupt altijd dubieus want welke column is nou niet voor verbetering vatbaar? Ik heb er op VZ volgens mij ooit ééntje gelezen.

Ik ga je volgende weer lezen!

17 augustus 2011 om 21:16

Ik vat het ook niet op als zeiken hoor!

Het klopt dat ik verder niet heb uitgewerkt waar die onzekerheid vandaag komt. Ik denk dat het gewoon de angst is om te falen na de twee vorige seizoenen. En ik denk dat Rutten die angst en onzekerheid niet voldoende weet weg te nemen. Op wat voor trainer hoop ik, een trainer die een ploeg voor elkaar door het vuur kan laten gaan. Wie dat is? Nog geen idee eigenlijk, maar Rutten gaat dit hele gebeuren niet meer omdraaien.

Maar bedankt voor de feedback, nu nog een onderwerp bedenken voor de volgende!

17 augustus 2011 om 21:18

Dubbel.

Leuk artikel, leest erg goed weg! Mn complimenten!

Maar over enkele dingen wil ik toch nog even reageren. Allereerst Kevin Strootman: die jongen is 21 jaar en speelde vorig jaar rond deze tijd nog een wedstrijd tegen Telstar. Je kan onmogelijk van hem verwachten dat hij nu een Nederlandse topclub op zijn schouders neemt! Normaal gesproken staat langs deze jongen Atiba Hutchinson, maar die is ongelukkig geblesseerd geraakt en heeft de eerste twee wedstrijden van het seizoen moeten missen. Als je zo'n speler nou naast Strootman zet, heeft Strootman ook meer ervaring langs zich staan, wat hem ten goede komt. Vergelijk het met de situatie Alex-da Costa (ik weet ook wel dat je Hutch niet met Alex kan vergelijken en Strootman met Da Costa) van een paar jaar terug: toen Alex er nog was, speelde Da Costa ook sterk, maar toen Alex weg viel was Da Costa ook nergens meer!

Ten tweede: de verdediging. Met Timothy Derijck is er een goede verdediger gehaald: we weten wat zijn kwaliteiten zijn, en die zijn toch niet mis. Het is een goede verdediger, waar ik persoonlijk vertrouwen in heb! Dan hebben we ook nog de rechtsbackpositie, met Manolev. Mensen denken dat er, buiten Hutch (die nodig is op het middenveld!) en Manolev geen fatsoenlijke rechtsback rondloopt in het team, maar volgens mij kan Ojo toch ook rechtsback spelen! Wat ik de eerste wedstrijden van hem heb gezien zou dat niet eens zo'n verkeerde oplossing zijn! Verder hebben we op de linksbackpositie na Pieters en Tamata ook nog Stijn Wuytens, die op het moment aan het revalideren is. Deze jongen is toch ook zeker geen verkeerde back gebleken. Of je er de oorlog mee gaat winnen is een andere vraag, maar het is alledrie beter dan dat we nu hebben!

Voor de rest moet ik je inderdaad gelijk geven wat betreft de spitspositie, alhoewel ik toch het idee heb dat de nieuwe spits dichterbij is dan ooit tevoren: Newcastle heeft het bod van 7 miljoen verhoogd naar 7,9 (dat is net 10% hoger), is zoals bekend dicht bij een overgang, en Matavz moet tussen de 7 en de 8 miljoen kosten. Toeval? Ik denk het niet...

Bijgevoegd heb ik de ideale opstelling (naar mijn mening), waar opvalt dat er van de 11 spelers 10 Nederlands spreken (alleen Hutchinson niet). Bij PSV volgen de buitenlanders een taalcursus, waarbij het de bedoeling is dat de spelers na ongeveer een jaar fatsoenlijk Nederlands spreken. Het ligt dus in de lijn der verwachtingen dat Hutch binnen nu en twee maanden wel een beetje Nederlands kan...

Tyton
Ojo
Derijck
Bouma C
Wuy / Tam
Hutchinson
Wijnaldum
Strootman
Lens
Matavz
Mertens
18 augustus 2011 om 13:00

''allereerst Kevin Strootman: die jongen is 21 jaar en speelde vorig jaar rond deze tijd nog een wedstrijd tegen Telstar. Je kan onmogelijk van hem verwachten dat hij nu een Nederlandse topclub op zijn schouders neemt! ''

Dat zeg ik toch ook min of meer in m'n stuk:

''maar voor die jongen is het ook moeilijk om dit totaal niet op elkaar ingespeelde middenveld enige regelmaat te geven.''

Dat ben ik dus met je eens hoor Verder kan ik me ook wel vinden in je analyse inclusief opstelling. Je gaat er dus vanuit dat Toivonen vertrekt neem ik aan? Zou in principe wel een gouden greep zijn. Onruststoker Toivonen voor veel geld verkopen samen met Pieters, en dan Matavz er voor terughalen en eventueel nog een linksback. Denk dat je daar zeker beter van word ja.

Goede argumentatie, ben het alleen niet met de slotconclusie eens, na 2 wedstrijden kun je simpelweg nog niet concluderen dat PSV dit jaar geen kampioen word. Dat het lastig word dat is zeker, omdat ik Ajax dit jaar een ijzersterk jaar zie draaien waarin weinig punten worden verspeelt.

Verder lijkt het alsof je het niet goed vind dat derijck en tyton komen, omdat ze aan het elftal moeten wennen. Ik denk persoonlijk dat je juist blij moet zijn met deze twee spelers. Derijck is een betere verdediger dan marcelo en tyton een betere keeper dan de zweed.

18 augustus 2011 om 13:49

Ik moet toch een bepaald standpunt innemen in m'n CE. Ik kan moeilijk afsluiten met ik denk dat PSV geen kampioen word of toch wel, of heel misschien toch ook niet Dit is hoe ik erover denk.

Verder ben ik wel blij met de twee aanwinsten hoor, zeker met Tyton. Het is alleen wel jammer dat deze eerste twee wedstrijden eigenlijk voor janlul waren wat betreft op elkaar inspelen, omdat er de komende weken nog allerlei wijzingen gaan optreden in de basis 11. De verdediging moet weer wennen aan Tyton, en Derijck moet zich ook eerst aanpassen.

Op de lange termijn ben ik erg blij met deze twee spelers, maar de komende weken blijft het kwakkelen vrees ik. Maar bedankt voor je reactie!

Ach, als PSV wint met leuke cijfers van Ried, staan ze misschien ineens wel met vertrouwen op het veld. Het is maar wat giswerk.

18 augustus 2011 om 15:20

Dat zou absoluut kunnen. Vertrouwen kan ook zomaar weer komen met een paar goede overwinningen maar er is meer aan de hand bij dit Psv.

Mooi stuk en helaas voor jou en de andere PSV supporters dat het toch wat minder gaat.

Zeer goed stuk, het spel van Psv is gewoon onder de maat. Al een paar maanden ontbreekt de passie en de lef die Psv meestal vroeger toonde aan andere clubs.
Mijn vader had gewed dat Psv vanavond 0-3 of 1-3 ging winnen,ik had hem al op gewezen dat 0-1 misschien 0-2 het maximale was dat ze konden uit halen. Wederom was het een slechte wedstrijd van Psv ook werden er twee doelpunten onterecht afgekeurd.
Je hebt trouwens gelijk vindt ik wat je verwacht van Psv dit seizoen al ze zo door gaan zie ik ze om de 3-5 plek mee strijden.
Veel succes fans van Psv hopelijk voor jullie doet Ajax jullie niet al te veel pijn over een paar weken.

Je beschrijft hier perfect wat er gaande is in Eindhoven. En het is jammer dat Rutten de jongens niet op één lijn krijgt. Anders is PSV een top 3 ploeg die misschien wel tot op het einde voor de titel strijd. Het PSV van weleer dat zelfs in de CL ploegen van het niveau Milan kon kloppen is ver weg. Maar je kan het ook positief bekijken, ze zitten niet bij de pakken. De gehaalde spelers kunnen op termijn elk een enorme meerwaarde voor PSV gaan betekenen. Vooral Driesje laat nu al zien deze ploeg naar een niveau hoger te kunnen tillen. Over Wijnaldum en Kevin Strootman zou ik mij geen zorgen maken, die twee komen er wel. De verliezen die eventueel nog geleden gaan worden gaan ze wel moeten opvangen, en dat gaat lastig zijn, gezien het feit dat de staat nu al bij gesprongen is voor spelers aan te trekken ( dacht ik, correct me if i'm wrong ).

Goede CE waar veel duidelijk in word en hij is bovendien aangenaam om te lezen en duidelijk geschreven., 5 sterren is logisch hier.

Ik ben het met je eens. Conclusie luidt: PSV heeft verkeerd ingekocht.

Ze hadden andere prioriteiten moeten stellen. Ze hadden eerst voor een spits en een centrale verdediger moeten gaan. Jongens als Wijnaldum en Strootman hadden ze later eventueel nog kunnen halen. Voor dat geld hadden ze Matavz en Jorgensen gehad en dan had je een basiself staan. Strootman is een simpele voetballer. Bal afpakken en inleveren bij een speler in de buurt. Hij heeft geen opening in huis, geen tempoversnelling en geen diepgang. Natuurlijk kan hij een hele belangrijke speler worden, maar dit is geen type speler waarvoor je normaliter 6 miljoen euro aftikt. Toch? Wijnaldum is ook een goede voetballer, maar op zijn posities had PSV al genoeg alternatieven. Toivonen, Bakkal, Lens, Ibrahim en de talentvolle Labyad. PSV komt er dus wel erg laat achter dat ze niet slim ingekocht hebben. Ze hebben nu meer dan 20 miljoen euro uitgegeven en de verdediging rammelt nog aan alle kanten terwijl ook een diepe spits ontbreekt. Dat is iets wat je toch vooral Brands en Sanders aan kunt rekenen en dat terwijl Rutten nu alles op zijn bordje krijgt.....

PS: Ik vind het een zeer realistische clubexpert. Geen overdreven gebral van die en die moeten oprotten, maar echt proberen te achterhalen waar het probleem ligt.

19 augustus 2011 om 00:47

Bedankt voor de reactie Hennie, ik probeer ook realistisch te blijven.

De komst van Strootman kan ik volledig begrijpen, ook al is er veel geld voor hem betaald. Ik zie genoeg in hem, zeker voor de toekomst. Van Marwijk heeft hem er niet voor niks bijgehaald en ik vond hem tegen Brazilie vooral erg sterk spelen. Engelaar was gewoon niet goed genoeg. Met Strootman komt het wel goed.

Over Wijnaldum heb je echter gelijk vrees ik. Ik ben ik dit artikel niet erg ingegaan op het aankoopbeleid, wat ik misschien wel had moeten doen, maar daar is zeker wat op aan te merken inderdaad. Zoals jij al aangeeft hebben we genoeg alternatieven op de nummer 10. Nu Wijnaldum is gekomen, en hij kennelijk daar persé moet spelen, zit je weer met een ontevreden Toivonen die niet in de spits wil. We hadden inderdaad veel beter Matavz kunne halen in plaats van Wijnaldum en dan desnoods Toivonen erachter.

Ook de verdediging is inderdaad nog erg zwak, er zit geen zekere factor in. Over elke speler bestaat wel enige vorm van twijfel, wat bij Ajax zeker niet het geval is met Vertonghen, Alderweireld en Van der Wiel.

Misschien dat Derijck nu uitkomst bied, maar dat moet ook nog blijken. Met Tyton ben ik wel erg blij overigens, ben benieuwd wanneer hij Isaackson definitief vervangt onder de lat!

Recht vanuit het hart geschreven, als supporter en toch realistisch, knap!

Toch heb ik een beetje een dubbel gevoel. Toen ik uitgelezen was en er eens over nadacht wist ik niet zo goed wat ik er van moest denken. PSV is inderdaad slecht begonnen aan het seizoen, maar een verloren seizoen? Nu al?

Zoals je zelf al zegt kunnen de zaken er na 10 wedstrijden zomaar opeens anders voor staan. Als de komende wedstrijden gewonnen worden en het 'gevoel' komt terug dan vrees ik, als Ajacied, PSV toch. Het seizoen is niet ten einde met één verloren wedstrijd en ook niet met Fred Rutten als coach. Er staat veel kwaliteit op het veld, daar in Eindhoven. Misschien doet deze slechte start PSV juist wel goed. Ik verwacht dat dit een kwestie van vertrouwen en 'op elkaar ingespeeld raken' is. De hoge verwachtingen zou ik ook nog even achterwege laten maar over een verloren seizoen zou ik ook nog niet spreken.

Maar dat is mijn persoonlijke mening en neemt niet weg dat ik je stukje zeker wel leuk vond om te lezen. Zeker 4 sterren waard..

19 augustus 2011 om 10:49

Maar je kunt moeilijk om het feit heen dat het er bij Ajax allemaal wel erg rooskleurig uitziet. Die borduren lekker voort op het kampioenschap van vorig jaar met nog een paar goede aankopen erbij ook. Daar staat het al vrij goed en ze hebben met de Boer een prima coach voor de komende jaren.

En dan heb je Twente nog met Adriaanse, die ook gewoon keurig van start zijn gegaan met overwinningen op NAC en Az.

Dit in ogenschouw nemende zie ik op dit moment geen reden dat Psv kampioen word, en dan spreek je toch eigenlijk van een min of meer verloren seizoen. De afgelopen twee jaar zag het er stukken beter uit voor ons met spelers als Afellay, Dzsudzsak en Reis en zelfs toen werden we niet eens kampioen

Helemaal waar! Ik had ook hoge verwachtingen van psv en ook van het 'supertrio'. Maar wat ik verwacht had was precies het tegenovergestelde, Psv kent een hele slechte start. Wat je zegt over rkc de rechtstreekse degradatiekandidaat die moet je met mooi voetbal kunnen verslaan maar ook dat gebeurde niet.

Mooi geschreven 5*

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1211
2.Ajax1012
3.NEC8-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller41
N. MaduekeAanvaller42
BrumaAanvaller42
Y. VertessenAanvaller41
E. ZahaviAanvaller42
J. DrommelKeeper30
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren