RKC Waalwijk gaat na Castillion weer in zee met Ajacied

Woensdag, 17 augustus 2011 om

RKC Waalwijk heeft de selectie voor het lopende seizoen vermoedelijk rond. De Brabantse club maakt via de officiële kanalen melding van de komst van Evander Sno naar Waalwijk. Sno vertrok eind vorig seizoen transfervrij bij Ajax. Aanvankelijk zag het ernaar uit dat hij aan het werk zou gaan bij het Italiaanse Genoa, maar bij die club kwam de middenvelder niet door de medische keuring.

/

Sno werd in het verleden getroffen door een hartstilstand en stond sindsdien lange tijd aan de kant. Vorig seizoen bracht hij enige tijd door als huurling bij Bristol City: daar speelde hij meer wedstrijden dan ooit tevoren in zijn carrière; 24. In Waalwijk krijgt hij de kans opnieuw veel aan de bak te komen. “Evander is een dynamische rechtsbenige middenvelder met een groot voetbalvermogen. Hij is daarnaast fysiek sterk en heeft ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige ervaring opgedaan bij grote clubs”, zegt trainer Ruud Brood op de clubwebsite.

“Hij wil zich weer laten gelden op het veld en wij zijn blij dat hij dat bij ons gaat doen”, uit Brood zijn tevredenheid over Sno. De 24-jarige Dordtenaar speelde tot op heden voor Feyenoord, NAC Breda, Celtic, Ajax en Bristol City. Hij is bij RKC versterking nummer acht na Karim Fachtali, Cuco Martina, Furkan Alakmak en de huurlingen Adil Auassar, Ricky ten Voorde, Geoffrey Castillion en Jeroen Zoet. Sno tekent voor één seizoen, met de optie op nog een jaar.Gerelateerd

68 reacties (laatste reactie door arjon94)

Lijkt me een goede aanwinst voor Rkc. Ze kunnen wel wat fysieke kracht gebruiken om degradatie te voorkomen.

17 augustus 2011 om 10:33

@markdragie

Wat een optimistische gedachten allemaal, het is heus geen speler die de kar vooruit trekt. En het is ook geen speler met individuele kwaliteiten, hij is dynamisch en dat is het ook.

17 augustus 2011 om 11:04

Voor RKC een prima aankoop. Genoa, nummer 7 van italie wou hem ook, dat zegt denk ik toch wel iets.

17 augustus 2011 om 11:53

Voor RKC een topaankoop lijkt me. Sno kwam tekort voor Ajax, maar heeft daarvoor wel laten zien voldoende potentie te hebben.

17 augustus 2011 om 11:53

Jij hebt het over de kar trekken, niet markdragje. Dus ik begrijp niet helemaal wat je nu allemaal zegt.
On: top-aankoop voor Rkc.

17 augustus 2011 om 11:54

Nee, dat zegt denk ik niet zo heel erg veel. Sno is gewoon geen topper en dat zal hij nooit worden. Toch vind ik het leuk om hem te zien spelen. Leuk dat ze hem hebben gehaald.

17 augustus 2011 om 17:59

@superstick

´´jij hebt het over de kar trekken, niet markdragje. Dus ik begrijp niet helemaal wat je nu allemaal zegt.´´

Daarmee probeer ik te zeggen dat de optimistische voor de hand liggende reacties b.v. TOP Aankoop te theatraal en onrealistisch zijn. Als het nou een speler die de kar vooruit trekt was is het een TOP Aankoop.

17 augustus 2011 om 18:06

@rkcer4live

Ja maar als je kijkt dat Castaignos al naar Inter is die veel jonger is en meer potentie heeft, die club vind ik veel te hoog voor hem en voor Sno Genoa. Zie je het niveau verschil? En het cliché ''voor RKC een aankoop'' ligt ook praktisch bij iedereen in de mond. Hij zou er mee kunnen Auassar is veel beter heeft een individuele kwaliteit (afstandsschot) en als er 1 of meer in de 11 zitten die beter zijn noem ik het geen top aankoop wat zoals je weet ik suggereer met ''optimistische'' gedachten.

Goede aankoop! Gaat helemaal goedkomen met ons RKC dit jaar.

17 augustus 2011 om 11:10

Idd het gaat helemaal goed komen met Rkc. Hoewel ik dacht dat we degradatiekandidaat nummer 1 waren, heeft RKC mij tot nu toe positief verrast. Maar we moeten niet te hard van de toren blazen wij beginnen altijd goed aan het seizoen en na de winterstop is het helemaal niks meer. Ik denk dat we wel boven de gevaren plaatsen gaan eindigen als we deze lijn vol houden. Maar het seizoen is nog lang.

17 augustus 2011 om 11:29

Heb je het nu over Ajax als je over ''wij'' praat? Ik denk persoonlijk namelijk ook wel dat Ajax boven de gevarenzone gaat eindigen als ze deze lijn volhouden ;-).

On: Ik gok op plekkie 16 of 17 voor Rkc, zou al een overwinning op zich zijn!

17 augustus 2011 om 12:11

''wij beginnen altijd goed aan het seizoen en na de winterstop is het helemaal niks meer.''

...zoals de inhaalrace na de winterstop op Zwolle van vorig seizoen?
...zoals ons laatste eredivisie avontuur waarbij we begonnen met 7 nederlagen op rij?

17 augustus 2011 om 12:53

Ik bedoel in de eredivisie.

17 augustus 2011 om 12:55

Mij club is Ajax maar omdat mijn vriend voor RKC is, is RKC mij Tweede club. Heb zelfs een seizoenskaart.

17 augustus 2011 om 18:09

Ach bekijk het positief als jullie het zo goed doen aan het begin dat jullie niet meer in te halen zijn ontlopen jullie ook degradatie :P vind die Castilion een prima spits voor jullie en denk dat hij wel los komt bij jullie

17 augustus 2011 om 20:17

Daar heb je gelijk in. Rkc pakt zijn overwinningen nog wel misschien a.s vrijdag al wel bij roda anders worden de eerste 3 punten thuis tegen Nac behaald. Ik vind castillion tot nu toe tegenvallen hij is traag. Maar hij moet nog wennen en dan wordt hij zeker belangrijk voor ons. En dan kan hij zich klaar stomen om weer terug te keren bij ons aller Ajax. Als hij net zo terug keert als Boerrigter hoor je mij niet klagen. Wat heeft hij me verrast zeg.

Is zeker geen slechte speler voor Rkc. Maar goh wat heeft die jongen mij aan het schrikken gemaakt een tijdje terug. Goed dat hij op de weg terug is!

Hele goede speler voor Rkc. Hoop dat zn carriere nu weereen duw in de goede richting krijgt. .

Sno is altijd een prima voetballer geweest.
Vond hem in zijn NAC periode erg goed, helaas heeft hij het in Schotland niet helemaal gered bij Celtic.

Wel opmerkelijk dat hij niet door de medische keuring kwam.
Heeft dat iets met zijn hart te maken, aangezien hij destijds een hartaanval heeft gekregen?

17 augustus 2011 om 10:24

daar lijkt het wel op. Kanu kwam ook in Italie niet door de keuring met zijn hart. maar die speelt nog steeds in engeland.
niet elk land heeft dezelfde eisen zo blijkt....

OT: goeie aanwinst voor Rkc, heeft inderdaad behoorlijk ervaring en brengt stukje fysiek mee.

17 augustus 2011 om 10:26

in italie zijn ze erg streng met de medische keuring..

17 augustus 2011 om 10:27

Medische eisen liggen hoger in Italie. Nwanko Kanu had ook een probleem. In italie wel gedetecteerd, hier niet! Ebicilio zou daarom ook nooit in Italie kunnen voetballen.

17 augustus 2011 om 10:31

In Italie is het verboden om met een elektrisch apparaat (inwendige defibrillator) in je lichaam te spelen.

17 augustus 2011 om 10:35

Dat lijkt me wel heel zwart wit gezegd. Het lijkt me sterk dat Genua hem dan de medische keuring laat doen, terwijl ze op de hoogte zijn van zijn elektrisch apparaat!

17 augustus 2011 om 10:58

Ebecilio speelde in de jeugd van AZ toen hij een plotselinge harstilstand kreeg, hij heeft nu al zijn hele leven zo'n pacemaker.
Zeg nooit nooit. Denk dat hij meer kans maakt dan jij.

17 augustus 2011 om 11:12

@suarez_7, Ebecilio heeft geen pacemaker maar een ICD het zijn twee verschillende dingen. Een pacemaker ondersteunt het hart in het aantal slagen per minuut of als het hart slagen overslaat neemt de pacemaker dit over. Een ICD kan dit ook, maar als het hart stopt bij kloppen geeft een ICD een elektrische schok waardoor het hart weer begint te kloppen. Heel simpel gezegd is een ICD dus een pacemaker met extra functie. Daardoor is die ook een stuk groter dan een pacemaker.

17 augustus 2011 om 12:32

Doe niet zo zielig en zeg gewoon Ajax, ander hoor je niet op een voetbal forum thuis. En schijnbaar ben je al helemaal slecht ingelicht in het voetbal wereldtje anders had je geweten dat hij hart problemen heeft gehad. Zoals je weet is Ajax kampioen geworden,en is dit toen veel vulldig besproken.

17 augustus 2011 om 13:30

Kun je niet gewoon Ajax zeggen?
En waarom zou die niet in een groot land groor land gaan voetballen, hij is nog hartstikke jong en kan zich nog prima ontwikkelen
Ebicilio heeft een pacemaker

17 augustus 2011 om 10:27

@ Nac1912
//heeft dat iets met zijn hart te maken, aangezien hij destijds een hartaanval heeft gekregen?\\

Hij heeft een pacemaker, dat is in Italië een reden om iemand als voetballer af te keuren.

Dit is nog eens goed nieuws. Hoop echt dat die jongen een tweede kans krijgt. Kwam voor Ajax te kort maar moet bij RKC toch makkelijk mee kunnen komen.

Zeer verrassend als je het mij vraagt! Maar zeker wel een goede voetballer die het middenveld van Rkc fysiek sterker maakt. Ik denk dat Rkc deze kluivenbijter goed kan gebruiken dit seizoen. Heeft eerst een aantal jaren een top salaris opgestreken bij Ajax en nu is het weer tijd om echt te voetballen.

17 augustus 2011 om 13:52

Precies, Sno verdient bij RKC maximaal een ton als het al niet minder is. Nu heeft hij natuurlijk al veel geld verdiend, maar het getuigt van wilskracht en ambitie om voor een 'bescheiden' voetbalsalaris bij RKC aan de slag te gaan.

Ik vraag me wel af van wie dat ten koste gaat in de basis. Sno zal komende vrijdag denk ik nog niet meedoen, maar hij zal ongetwijfeld voor de basis gehaald zijn. In dat opzicht gaat dat ten koste van Meijers, Auassar, Duits of Braber.

RKC heeft nu voldoende middenvelders met van Hout en Stans nog achter de hand. Alleen de verdediging kan nog wel een stand-in voor Bandjar gebruiken. Momenteel is dat de zwakste schakel in de basis van Rkc.

17 augustus 2011 om 13:56

Cuco Martina is gewoon backup voor Bandjar en centraal. Overigens speelt Bandjar echt niet zo slecht als jij schetst. Stond tegen de 2 beste spelers van Heracles en Psv namelijk Everton en Mertens. Tja dan wordt je wel is uitgespeeld.
Ik durf niet te zeggen voor wie Sno erin komt, maar blessures en schorsingen zullen dat mede bepalen. Braber is nu bijv licht geblesseerd.

17 augustus 2011 om 16:44

Meijers blijft sowieso staan, Braber mits hij fit is ook. Ik denk dat het ten koste gaat van Duits. Duits kan je tegen een Heracles goed gebruiken maar komt tegen een PSV toch tekort, met name op snelheid. We moeten eerst eens afwachten hoe Sno het gaat doen. Weet iemand of hij toevallig met een club mee heeft getraind voordat hij naar RKC is gekomen?

Dan krijgt rkc met castillion en sno veel lengte in de ploeg.

Vind Sno een goede voetballer, heeft zich bij ajax alleen nooit kunnen bewijzen. Heeft zeker potentie om tot smaakmaker van RKC worden getroond. Denk dat RKC dit jaar nog wel eens play-offs kan ontlopen en nog een jaar eredivisie erachter aan kan spelen. Ze hebben dit jaar een jonge goede selectie. Dus ik zie ze wel 15e worden. Evander veel geluk.

24 jaar pas en al zoveel meegemaakt, en toch ook al wat clubs gehad. Ik hoop dat hij bij RKC weer regelmatig gaat spelen en alles goed blijft gaan met zijn gezondheid.

Win-win situatie, Sno kan weer voetballen en RKC heeft een goeie speler erbij.
Alleen moet hij niet weer willen laten zien hoe sterk hij wel niet is, door maar altijd de bal even af te schermen daar waar niet nodig. Als het moet oke, maar vaak (in zijn Ajax-periode) moest hij onnodig even laten zien dat hij niet zomaar van de bal kon worden gezet. Zorgt alleen maar voor vertraging in het spel.

Zo dan voor RKC is hij duidelijk een versterking en ik ben blij dat hij weer kan spelen als er 1 sympathieke jongen is dan is hij het wel. Ik gun hem dit van harte.

Ik vind die Sno maar een matige voetballer waarvan ik het knap vind dat hij überhaupt ooit bij Ajax terecht is gekomen. Ik kan het me niet voorstellen dat RKC veel plezier aan hem gaat beleven. Maar wie weet pakt de praktijk heel anders uit.

Ik vind Sno ook niet de beste, maar voor Rkc is het gewoon een goede aankoop.
Die kunnen wel wat stootkracht gebruiken in hun elftal. Ik denk dat ze dit seizoen zomaar eens de verassing kunnen zijn.

Dit is een zeer bruikbare speler voor Rkc. Voor Ajax was hij toch niet goed genoeg. Ik vind hem een aardig slome voetballer aan de bal, maar hij zorgt wel voor body op het middenveld en dat kan RKC goed gebruiken in de strijd om degradatie. IK ben benieuwd hoe Sno zich ontwikkeld bij RKC

17 augustus 2011 om 10:58

Om eerlijk te zijn denk ik niet dat er veel hoger in zit. Bij Ajax viel die namelijk door de mand.. Misschien dat een Vitesse, of Nec zijn top is.

Geen goede speler maar wel goed genoeg voor een met alle respect RKC (al denk ik dat RKC wel hoog gaat eindigen dit jaar)

Goede speler voor Rkc.. Denk dat Excelsior uiteindelijk als 18e zal eindigen en RKC er net boven

slim beleid voeren ze daar in waalwijk! veel spelers huren is erg slim voor een club als rkc. Als ze namelijk degraderen heb je niet al die dure spelers nog vastliggen onder contract, en ben je zo opeens van veel vaste lasten af.

OT: sno is een erg bruikbare speler voor rkc, maar ik denk niet het type leider dat ze nog wel kunnen gebruiken.

Sno welkom! Respect voor hem, hij levert ongeveer 1.4miljoen van zijn 1.5miljoen salaris om te kunnen voetballen. En dan maar roepen dat voetballers alleen op geld uitzijn. Weer een prima versterking voor Rkc, Brood is echt geweldig bezig hier! 18e plek moet met dit team echt te ontlopen zijn, hopelijk een stunt en worden we 15e!

Zoet
Bandjar
Drost
Ramos
V. Peppen
Sno
Duits/Auasar
Meijers
Braber
Ten Voorde
Castillion
17 augustus 2011 om 11:30

Prima opstelling met spelers erin die in de middenmood van de eredivisie ook niet zouden misstaan (sno, auassar, castillon). Als er geen geblesseerden vallen moeten ze zeker boven de 18e plaats eindigen!

17 augustus 2011 om 11:57

Voor een speler die voor zijn hartgedoe ook al lekker heeft lopen cashen op de bank bij Ajax en dus ook wel even met wat minder loon kan. Vind het een goede aankoop en gun het hem van harte dat hij weer aan voetballen toekomt, maar laten we niet overdrijven.

17 augustus 2011 om 12:36

kleine correctie, hij levert helemaal niks in, contract was immers afgelopen bij Ajax. Hij tekend nu een nieuwe contract bij een nieuwe club, dus hij krijgt juist geld ipv inleveren. Tja ik weet wat je bedoelt en ook hoe je het bedoelt

17 augustus 2011 om 15:51

volgens mij levert hij gewoon iets in ten opzichte van je vorige salaris dus je correctie kan de prullenbak in. Immers je maakt altijd een vergelijking met je oude salaris (niet alleen in de voetballerij).

on: leuk voor Sno. bij Ajax was hij niet op zijn plek. succes jongen!!!

Leuk om hem weer te zien voetballen.

Diep gezakt deze boy, van Ajax naar Rkc. Hij had makkelijk bij een middenmoter mee kunnen ballen.

17 augustus 2011 om 12:10

Misschien durven veel clubs het risico niet te nemen door zijn gezondheidsprobleem. Voor RKC is dit wel een goede speler. Ze kunnen nog wel iemand gebruiken met de nodige ervaring en fysieke stootkracht.

Een goede aankoop voor Rkc, Degraderen zie ik ze ook niet als vvv-venlo op dit niveau blijft ballen.
Sno het is je gegund na je hartproblemen weer lekker te kunnen voetballen!

17 augustus 2011 om 12:16

VVV heeft nog wel financiele mogelijkheden en krijgen Musa nog terug. Ik denk dat Excelsior laatste word, daarboven gaat het spannend worden. Rkc, VVV en De Graafschap moeten het gaan uitmaken, maar NAC en Utrecht hebben ook een zeer matig elftal naar mijn mening. We zullen zien!

17 augustus 2011 om 13:56

Inderdaad mag Utrecht zich ook voegen bij de degradatiekandidaten dit seizoen.

Een geweldige aankoop voor Rkc. Sno heeft genoeg ervaring en ik hoop dat RKC gaat stunten in de Eredivisie. Gelukkig verblijf in de Eredivisie, Rkc! Respect!

Leuk voor Sno en een hele goede aankoop voor Rkc.

Rkc Gaat nog veel plezier beleven in Sno en Castillon, het zijn twee fysiek sterke spelers waardoor de tegenstanders het nog heel moeilijk kunnen krijgen als ze tegen RKC Waalwijk spelen.
Prima aankoop voor RKC ga zo door!

Toch een verrassende nieuwkomer bij mijn cluppie. Zeker als je naar Genoa had gekund en vervolgens dan niet door een andere club wordt opgepikt maar hier gaat voetballen.
Al met al staat er zo een hele leuke groep, met een kern van vorig jaar aangevuld met spelers die zich weer willen laten zien. 17e plek moet haalbaar zijn.

Prima aankoop voor Rkc!
nog 1 a 2 spelers erbij, en zie het zo gebeuren dat ze niet direct degraderen. (want excelsior stelt ook niet zoveel meer voor)

17 augustus 2011 om 13:34

De selectie is hiermee rond.. En das logisch aangezien we nu gewoon een gemiddeld aantal selectiespelers hebben.

prima versterking voor RKC en mooi voorsno dat ie weer aan spelen toekomt. een jongen die zo graag wil voetballen gun ik het aller allerbeste!!!! Succes Evander

Hij heeft wel een goede mentaliteit, want hij gaat nu bij een kleine club aan de slag met een veeel minder salaris dan wat hij bij ajax verdiende. Deze jongen wil gewoon weer lekker voetballen!

Ik vind dit vooral erg leuk voor Sno. Na zijn hartstilstand was ik bang dat hij misschien nooit meer in het betaalde voetbal kon spelen, nadat hij werd afgekeurd in Italie had ik dat gevoel opnieuw.
Gelukkig heeft hij een nieuwe club gevonden en kan hij, naast goed presteren, het plezier weer terugvinden in het spelletje.

Heb echt respect voor deze man! Kon gewoon het niveau bij Ajax voetballend niet aan, maar zeker voor RKC een grote versterking, Succes man en hoop voor je dat je kan laten zien dat je wel degelijk een goede voetballer bent!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4550
2.Ajax4350
3.Feyenoord3515
5.AZ256
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 17 december
Internazionale is van plan om José Mourinho een uitweg te bieden bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren