Update: Paris Saint-Germain heeft recordaankoop definitief binnen

Zaterdag, 6 augustus 2011 om 17:30Thijs Post • Laatste update: 17:32

Javier Pastore werd begeerd door diverse topclubs en uiteindelijk bleef Chelsea over als belangrijkste kandidaat om de Argentijn in te lijven. De spelmaker van Palermo vertrok echter niet naar Londen, maar koos tot verbazing van sommigen voor Paris Saint-Germain. De man van 43 miljoen euro noemt de verhuizing naar de Franse hoofdstand ‘een erg belangrijke stap’.

/

“Het is geweldig”, verzekert Pastore. “Dit moment heeft invloed op mijn carrière, de belangrijkste stap tot nu toe. De competitie is misschien niet zo prestigieus als de Premier League of de Primera División, maar ik weet zeker dat het me veel brengt op persoonlijk vlak en dat het me helpt in mijn ontwikkeling.”

De 22-jarige aanvallende middenvelder legt uit waarom hij Paris Saint-Germain boven Chelsea verkoos. “Dat had diverse redenen. Samen met mijn zaakwaarnemer hebben we de situatie geanalyseerd en deze club past het best bij me, gezien het niveau van de ploeg en wat ik er aan kan bijdragen. Bij Chelsea of een andere club zou ik waarschijnlijk niet zo veel speeltijd krijgen. Ik denk dat ik bij PSG veel speel, zodat ik mijn spel kan tonen.”

Update 6 augustus 17:30 uur Paris Saint-Germain heeft recordaankoop definitief binnen
Javier Pastore mag zich definitief speler van Paris Saint-Germain noemen. Het was al een tijdje bekend dat de aanvallende middenvelder zou gaan tekenen in de Franse hoofdstad, maar zaterdag zijn alle handtekeningen verzameld. Pastore tekende voor vijf jaar en zal maandag gepresenteerd worden aan de pers, wat betekent dat hij zaterdagavond nog niet mee zal doen tegen Lorient. Paris Saint-Germain betaalt liefst 43 miljoen euro voor de Argentijn, die met rugnummer 27 gaat spelen.


Poll

Javier Pastore heeft een goede keuze gemaakt


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door Martin Jol)

Ik denk dat dat vies tegenvalt. Chelsea had juist een speler als Pastore nodig. Nou zal ik eerlijk zijn en zeggen dat ik niet veel af weet van PSG op het moment, qua elftal etc., maar mij lijkt het niet de slimste keus.

6 augustus 2011 om 15:50

Het is maar goed dat mensen hun eigen keuzes maken. Pastore gaat er sowieso aan bijdragen dat de een van de grootste steden van Europa weer een voetballend team gaat krijgen en hoogstwaarschijnlijk weer mee gaat doen om de prijzen in Europees verband. Wat is er nou mooier dan een Europese kraker spelen in Stade France waaraan geen enkel Engels stadion kan tippen met uitzondering van Wembley.

Dit noem je een volwassen keuze van de beste man.

6 augustus 2011 om 17:39

Sorry maar Londen is Europa's grootste stad en telt de meeste inwoners. Een volwassen keuze, als hij van Frankrijk en alles houd, en van de club, oké. Maar eigenlijk kun je helaas niet anders zeggen dan: Dit gaat allemaal om het geld. Hij gaat qua competitie gewoon achteruit, laten we eerlijk zijn. En hij heeft zoveel talent, hij hoort gewoon naar een club van het kaliber Chelsea, Real Madrid, Barcelona, MU te gaan.

6 augustus 2011 om 17:50

De grootste stad van Europa qua inwoners is Moskou. Ik ben het met je eens dat PSG een goeie keuze is. De Franse competitie is in opkomst en ze spelen in een groot stadion. Dat overigens Parc des Princes is. PSG speelt zijn thuiswedstrijden niet in Stade de France.

6 augustus 2011 om 18:36

Klopt helemaal.. tnx voor de update...

6 augustus 2011 om 18:46

Cfc: Hij past zeker bij de clubs die jij opnoemt, maar het siert hem om die stap niet te maken. Dit soort kwaliteitsinjecties heeft het Frans voetbal gewoon nodig. De Franse competitie staat bekend om het technisch goede voetbal en dat word met dit soort transfers alleen maar beter. Daarnaast strijden elk seizoen minimaal 5 teams voor de titel wat in nagenoeg geen enkele competitie het geval is.

Het kan aan mij liggen maar de spanning druipt er gewoon elk seizoen vanaf en dat kun je in ieder geval niet zeggen van de Spaanse competitie.

Ik denk dat het een goede keuze van hem is, PSG is beter dan een Palermo normaal gesproken en wanneer hij zich hier ook tot een van de sterkhouders kan maken dan kan hij daarna alsnog naar de absolute top.

Ronaldinho is ook bij PSG begonnen en toen naar Barcelona gegaan.

6 augustus 2011 om 09:51

Ronaldinho was dan ook een vele malen groter talent dan Pastore. Ronny had toen al meer bewezen en het ontbrak hem nog aan constante in zijn prestaties, dat heeft ie bij barça bijgeschaafd.

Maar je kan en mag deze Pastore niet vergelijken met Dinho.

6 augustus 2011 om 09:58

Ronaldinho had toen nog niets bewezen in Europa ? Pastore speelde nu wel 2 jaar altijd rond de 7de plaats in Italie met Palermo. en blinkte dit jaar wel uit. Dinho is later een groot talent gebleken. misschien pastore ook ? dat is afwachten..

6 augustus 2011 om 10:15

Blinkte dit jaar uit? je bedoelt een half jaar, zijn niveau heeft zoals ik al zei grote dalen gekend. Maar om dat te weten moet je Seria A kijken. Samen met Ilicic was hij een enorm technische tandem maar als één van die twee niet draaide was het helemaal niks. En ik heb het over Ronaldinho in zijn PSG periode, die daarna de overstap maakte naar Barcelona. En als je het over Ronaldinho zijn Braziliaanse competitie tijd hebt, daar kan ik je één ding over zeggen. Al wie toen niet doorhad dat hij een groot talent was heeft er geen verstand van. Ronaldinho was een vele malen groter talent dan deze Pastore, ik vraag me nog steeds af hoe goed Ronny had kunnen zijn moest hij altijd een op en top professional geweest zijn.

Spelen zal ie bij PSG wel, maar het geld zal hem ook wel over de streep getrokken hebben. Bij Chelsea komt hij binnen als (bijna) laagste op de ladder, dan ga je niet zo veel verdienen als bij een club waar je de ster bent als je aankomt, en waar ze geld zat hebben. Bij PSG betalen ze meer, ze zitten in ontwikkeling en hebben ontegensprekelijk een mooie toekomst voor zich, en bovendien zal hij er titularis zijn. De juiste keuze voor Javier, al vind ik hem nog steeds vreselijk gehyped en schromelijk overschat. Moet het nog maar een jaar bewijzen, want bij Palermo waren zijn pieken groot, maar zijn dalen enorm. Voetballen kan ie, technisch en qua inzicht nu al een complete speler, maar er zijn verschillende werkpunten voor hem, snelheid, kracht, constante in zijn prestaties kunnen leggen. 43 miljoen is dan ook een belachelijk bedrag, en brengt enkel extra druk met zich mee. Ik vind bijvoorbeeld een Ilicic ( ook Palermo ) een even groot talent. Zampa gaat die jongen volgend jaar waarschijnlijk hypen en met zo gezegde belangstelling van topclubs zijn prijs omhoog krikken. Geweldige voorzitter is dat.

6 augustus 2011 om 11:43

Ilicic een even groot talent? Als je het toch over pieken en dalen hebt.. Ilicic is zo constant als een zwangere koe. Bij vlagen geweldig maar soms ook zeer matig. Javier heeft hier echt minder last van hoor. Als je bij een wisselvallige ploeg speelt zonder duidelijkheid of vastigheid op het gebied van de trainers, kan je als speler niet 40 wedstrijden top zijn.

Ik denk niet dat Chelsea minder zou betalen. Waarom zouden ze tot 40m willen gaan voor een speler die onderaan de ladder komt? Javier had ook daar een leuk salaris gehad. Ik vind het ook een opvallende keuze van hem maar het is wel een sportieve en geen financiële.

Zamparini wilde hem op een gegeven moment weghebben omdat hij wist dat hij nooit meer 43m zou kunnen krijgen. Javier wilde blijven. Dat vergeten mensen vaak.

6 augustus 2011 om 18:31

Zoals Neymar nu?
Maar daar vind iedereen 45 miljoen teveel.

Ik denk dat hij bedoelt dat hij meer geld krijgt bij PSG want anders ga je niet spelen in de Franse competitie als je ook naar de absolute top kan. Onbegrijpelijke keuze want bij een club als Chelsea zul je ook niet misselijk verdienen lijkt me zo. Maar geld lijkt de laatste jaren sowieso steeds meer de drijfveer te worden en daar kan ik me best iets bij voorstellen als je weinig keuze hebt of in de nadagen van je carrière bent aanbeland. Maar toch niet als alom begeerd supertalent zeg.

Hier zevert hij maar een beetje. waarom zou Chelsea 43 miljoen betalen voor een bankzitter ? Pastore ging echt wel in de basis staan bij Chelsea' mits hij speelde zoals bij palermo natuurlijk. Het geld trekt hem ook over de lijn hoor. bij PSG verdient hij echt vele meer dan hij bij Chelsea kon.. Hij besseft niet dat er volgend seizoen een regel komt. dat je niet veel mag uitgeven. als hij zo blijft spelen kost hij 60 miljoen. en gaat hij nooit of nooit naar een Topclub kunnen. en PSG is momenteel echt geen 2de city hoor !. als je alleen Pastore haalt als 'ster' ben je niet zo ver.. Ik dacht echt dat hij voor Chelseaa zou kiezen ! maarja de dwaas. ik had altijd mijn bewonderingen voor hem. maar nu ? weet ik het niet meer hoor. ' en wat hij nu zegt. hij wist zellef ook goed genoeg dat hij Speeltijd ging krijgen bij Chelsea. hij moet daar niemand voor zich dulden. en 43 miljoen ? dat geef je toch niet aan een bankzitter djeezes

Hmm een beetje zelfvertrouwen kan geen kwaad. Als een club als Chelsea ruim 40 miljoen voor je neer wil tellen, zeg dat wel wat toch? Plus het feit dat Chelsea een speler als Pastore mist, dat zijn al 2 belangrijke redenen dat hij een basisplaats zou krijgen bij Chelsea!
Maar hij gaat voor zekerheid en kiest daarom voor Psg. Hij is nog jong, dat wel. Kan over 2 jaar weer een stap vooruit maken als hij zich blijft ontwikkelen.

Als hij al denkt dat hij bij een grotere club minder speelminuten zal krijgen dan zegt dat wel veel over zijn vertrouwen en misschien wel kwaliteiten. Afgelopen seizoen vond ik hem ook wel een beetje tegenvallend bij Palermo, het seizoen daarvoor was hij dan wel weer goed. Of het een verstandige keuze is om naar een mindere competitie te gaan maar daar een basisspeler te zijn voor vele miljoenen is een ander verhaal. Maar goed, hij heeft gekozen voor dat laatste en ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen, al zal ik hem niet volgen aangezien de Franse competitie mij niets zegt.

Mischien heeft Pastore het gewoon niet zo op de engelse competitie. Ik zou ook het ook wel weten hoor, lekker in Parijs wonen of Marseille, liever daar dan in London of Manchester enzo...
En hij is nog maar 22, kan met dit team gewoon champions league in. Ik vind het een goede keuze

6 augustus 2011 om 11:01

Lekker in de grootstad Parijs wonen waar zo af en toe de hele buurt in brand word gestoken door op straat komende jongeren. Javier zal er zijn Q7 maar geparkeerd staan hebben...

Nee dan liever in het prachtige Londen hoor, echt een wereldstad met genoeg animatie en bezienswaardigheden.

6 augustus 2011 om 12:00

Parijs is een enorme stad en heeft natuurlijk zijn mindere wijken, maar in de prachtige binnenstad van Parijs ( waar Pastore waarschijnlijk wel zal gaan wonen) gebeurt bijna nooit iets.
Alle problemen zitten in de zogeheten banlieux, de voorsteden van Parijs.

6 augustus 2011 om 16:06

Wat een onzin kraam jij hier uit zeg.. Heb jij weleens de buitenwijken van London gezien met je zogenaamde ''prachtige Londen''?? Liever de banlieus van Parijs dan die verotte racistische Londense skinhead armoewijken. London heeft niks bijzonders behalve het feit dat er 5 topclubs gehuisvest zijn en er op elke hoek van de straat een Starbucks te vinden is.

6 augustus 2011 om 18:00

Haha wat een bullshit. Parijs is een fantastische stad. Velen malen mooier dan Londen. De verpauperde wijken in Londen zijn ook vrij pittig kan ik je melden. Schietpartijen zijn daar meer regel dan uitzondering.

On: Pastore maakt een verstandige keus. Paris Saint-germain is een mooie club en met deze financiële mogelijkheden sluit ik niet uit dat ze aansluiten bij de absolute Europese top!

Paris Saint-germain is in mijn ogen een titel kandidaat samen met
Olympique Lyon en Olympique Marseille. Javier Pastore heeft het wel slim gedaan om niet naar Londen te gaan maar naar Parijs. Ik denk ook dat hij meer speel minuten daar krijgt en verder zich kan ontwikkelen.

ect waarom de reactie's over Marseille en Parijs. Marseille kan ik nog wel begrijpen maar Parijs, jonge dat is een mooie stad om te wonen ja ok licht er aan waar je gaat wonen.

Hier neemt Psg een grote gok met Pastore, de potentie is er om een wereldspeler te worden maar hij kan net zo goed gaan floppen, ik hoop dat hij de grote ster van de Ligue 1 gaat worden en Psg naar de Champions League brengt.
Pastore gaat trouwens ongeveer 5 miljoen per jaar verdienen, ik neem aan dat Chelsea dit ook wel had kunnen betalen, dus het lijkt me dat hij echt voor speelminuten gekozen heeft.

Eindelijk een speler en zaakwaarnemer die een juiste beslissing maken. Ik vind dat Pastore een groot en belangrijk punt aanhaalt en snap zijn keuze dan ook. Bij PSG is hij the Man. Bij chelsea is hij 1 van de 18 spelers tijdens de wedstrijd.

6 augustus 2011 om 13:57

Juiste beslissing zeer zeker niet. Chelsea had precies een speler a la Pastore nodig. Creativiteit is wat er bij Chelsea ontbreekt namelijk..

Bij Chelsea kon hij tot een held uitgroeien die de spitsen kon gaan bedienen. Waarom moet hij naar een club waar hij 'the man' is? Zodat hij meer verdiend?je wil toch gewoon in een team spelen waar je strijd met ze allen en bij een club die zich elk jaar plaatst voor de CL?

Ik vind het een belachelijke keuze van hem en niet omdat ik Chelsea-fan ben. Als hij een beetje goed had gekeken naar Chelsea van het afgelopen jaar en de selectie, dan kon die weten dat hij die missende schakel kon zijn en zich zo alsnog tot 'the man' bekronen..

Chelsea had hem juist nodig en zij zijn veel beter dan Paris.
Misschien dat ze nu moeten kijken voor Hamsik.

6 augustus 2011 om 17:38

Hamsik, Modric, Sneijder er zijn nog genoeg spelers op die positie te vinden voor Chelsea. Ze moeten echter bij elke speler flink de portemonnee trekken.

Goede voetballer die absoluut geen 43 mil. waard is.
Had hem liever aan de slag zien gaan bij een van de groten uit de Serie A, maar die zijn niet zo gek om zoveel geld neer te tellen voor hem.

6 augustus 2011 om 17:40

En dan kunnen ze niet meer betalen. Uit de Italiaanse competitie vertrekken voorlopig alleen nog maar goede spelers en er komen nog geen grote namen voor in de plaats. Toch ga ik er wel vanuit dat ze goede vervangers hebben gevonden of gaan halen voor spelers als Zapata, Sanchez en Pastore.

6 augustus 2011 om 17:54

Moratti van Inter, een oliemagnaat met miljarden kan dat inderdaad niet betalen :S Deze beste man is gewoon niet bereid om minimaal 40 mil in 1 speler te steken die nog bar weinig bewezen heeft.

Geen grote namen voor terug?
Stekelenburg? Taiwo? Vidal? Bojan? Lamela? Ibrahimovic? etc... Roma heeft ook net een mooi bod van 16 mil. uitgebracht op Nilmar en er komt nog meer...
en dit soort spelers mag je niet scharen in dat trio dat jij opnoemt?

Volg het Italiaans voetbal wanneer je iets wilt verkondigen daarover, niet wat lukraak roepen.

6 augustus 2011 om 18:22

Ibrahimovic was al gehuurd. Is alleen over genomen. En oké Inter is een uitzondering. Lamela kan een topper worden, maar het enige dat tot nu toe op zijn CV staat is degradatie met River Plate, Taiwo is transfervrij overgenomen (geen enkele club wou dus voor hem betalen toen hij nog een doorlopend contract had), Stekelenburg is een goede speler ja, Bojan heeft nog niks bewezen alleen dat hij leuk kan voetballen. Vidal is ook een goede speler. Maar het zijn geen toppers meer of ze zijn al ouder. Het punt is dat bijvoorbeeld Real Madrid wel Kaka op kan halen maar een AC Milan geen Iniesta van Barcelona kan halen. De echte toppers vertrekken en er komen geen grote toppers voor terug, wel spelers die goed kunnen voetballen, maar geen sterren.

sjonge jonge wat een onzin 43 miljoen euro op voor pastore maximaal 30 miljoen hij is een goede speler maar 43 miljoen waard schei toch uit man hij word een flop

6 augustus 2011 om 18:10

Aan de bedragen hecht ik tegenwoordig steeds minder waarde, het is nu gewoon anders dan 'vroeger'. Nu heb je bij clubs als o.a Psg, Malaga, Man city een rijke eigenaar zitten die niet weet wat hij met zijn geld moet, en dat weet in dit geval Palermo ook dus kunnen ze de hoofdprijs voor Pastore vangen.

Verder ben ik erg benieuwt naar PSG volgend jaar, ik ga ze zeker volgen! Hopen dat Berbatov er nog bij komt en dan heb je een aanval die mee kan doen in de top van Europa!

Wens hem veel succes bij Psg. Vind de transfersom wel belachelijk hoog, zó goed vond ik hem afgelopen seizoen niet.

Vind zijn redenatie overigens wel vreemd. Chelsea wilde toch ook een bedrag van rond de 40 miljoen voor hem betalen? Maar daarna gaat hij er van uit dat hij bij Chelsea weinig zou spelen. Met alle respect, maar zelfs Chelsea haalt geen speler voor 40 miljoen om hem vervolgens op de bank te zetten. Zoiets zou misschien bij Mancity mogelijk zijn, maar zelfs dat lijkt me nogal sterk.

Gewoonweg geld geld en nog is geld.

43 miljoen. En voor Sneijder gaan geruchten van 36 miljoen, terwijl Sneijder beter is dan Pastore. Ik snap het tegenwoordig allemaal niet meer hoor. Zal wel zijn wie er het meest roept dat een speler voor niet minder dan 50 miljoen weg mag, ook het hoogste opstrijkt met transfers.. Ik zie geen andere logische reden om anders 43 miljoen voor Pastore te betalen.

6 augustus 2011 om 19:05

Dit heet ook een investering om het investeren, hè. Doordat PSG nu laat zien dat ze alleen topspelers willen halen, willen andere spelers misschien ook wel komen. City betaalde ook 42 miljoen voor een Robinho die dit bedrag totaal niet waard was, puur om het eerste schaap over de dam te krijgen. Nu is er meer kans dat een Berbatov, een Sissoko etcetera liever willen komen.

7 augustus 2011 om 04:46

Robinho ophalen bij Real Madrid of Pastore ophalen bij Palermo.. Dat is toch wel een verschil. Natuurlijk is het wel te begrijpen en heb je gelijk. Maar dan nog is 43 miljoen teveel voor Pastore.

Jah,nu weet ik't zeker,voetbal bedragen zijn niet meer gebaseerd op realiteit.
Als er 43 word betaald voor pastore en niet eens 35 voor Fabregas dan gaat het natuurlijk nergens meer over.

Psg kon net zo goed voor het geld Rossi halen of zelfs Tevez.wat een rare transfer jaar is dit aan het worden.

6 augustus 2011 om 17:53

Zulke bedragen zijn voetballers wel waard als:
- De club winst maken via commercie (C. Ronaldo)
- Er een grote kans is dat hij later voor een (veel) hoger bedrag doorverkocht kan worden (meeste talenten)
- Sportieve successen volgen door het aantrekken (man City/chelsea/malaga enz.)

Het gaat natuurlijk om veel geld, maar als er kans is om er winst mee te maken, willen veel clubs het risico lopen. Ik heb Pastore zelf nog nooit zien voetballen, dus kan ik niet de waarde schatten.

Now thats a buy! PSG laat zien dat ze ambiteus zijn. Ik zou mij ook niet verbazen als Berbatov ook naar die richting gaat.

Ik denk dat dit een hele verstandige keuze is van deze jongen, ik denk dat PSG hele hoge ogen gaat gooien dit jaar!

Ik vind PSG erg ambitieus

De enige partij die ik in deze onderhandelingen als winnaar zie, is Palermo. Wat een massief bedrag. Parijs is een mooie stad en Psg is een mooie club, maar op het moment niet meer dan dat. Ze mogen dan wel ambitie tonen door een buitensporige som neer te leggen voor een enkele speler, dat betekent nog niet direct dat ze ook weer meedoen om de landstitel. De laatste jaren presteren ze in mijn ogen ondermaats.

6 augustus 2011 om 19:03

Onzin , vorig seizoen hebben ze lang meegespeeld om de landstitel maar kwamen ze tekort , zijn uiteindelijk gewoon netjes 4e geworden en hebben de finale van de Coupe de Ligue gehaald en in 2010 hebben ze die gewonnen.

Ze hebben zich al versterkt met Sirigu , Gameiro , Menez en Sissoko en nu ook met Pastore , en ze hebben al spelers als Sakho , Bodmer , Hoarau en Erdinc.

Marseille en Lyon zijn misschien iets beter maar er komen nog een aantal weken aan en PSG zal zeker nog wat spelers halen

6 augustus 2011 om 19:08

Tja in Frankrijk is het sowieso altjd onvoorspelbaar, dus ze kunnen ook zomaar met de nu gehaalde versterkingen al kampioen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren