Nieuwe spelers, nieuw seizoen, nieuwe kansen

En daar komt de nieuwe keeper aan. Het is niet de minste. Maarten Stekelenburg heeft zojuist een contract in Rome getekend. AS Roma heeft deze zomer belangrijke spelers verloren, maar heeft er ook weer wat gekocht. Met mijn Roma-shirtje aan heb ik zin in het nieuwe seizoen.

/

Mirko Vucinic, speler en topscoorder aller tijden van Montenegro, verliet deze week Roma. Na meer dan honderd wedstrijden voor a Maggica verlaat hij de club voor vijftien miljoen voor een team uit Turijn; Juventus. In 2006 kwam hij aan in Roma. Overgekomen van US Lecce, waar hij dusdanig belangrijk was dat Roma hem wilde hebben. Zijn eerste seizoen in Roma was matig, maar daarna kwam alles goed. Hij begon meer te scoren. Hij werd belangrijk voor het team, met name in Europa. Met goede wedstrijden hielp hij Roma erdoorheen. Dit seizoen heeft hij het redelijk gedaan, maar doorslaggevend voor zijn transfer was een conflict met de fans. Na de zoveelste misser, volgens de fans, waren zij het zat. Roma haalde uiteindelijk Bojan Krkic van Barcelona en Vucinic vertrok.

Ik begrijp niet waarom je weggaat, Mirko. Ik had een klein half jaar geleden nog een shirt gekocht met jou naam achterop, omdat ik er wel in vertrouwde dat jij bleef. Je kon het goed vinden met Francesco Totti en nu Bojan erbij is hadden wij, AS Roma, juist meer aanvallers, want zoveel hadden we er niet. Roma doet niet onder Juventus. Juventus is misschien wel succesvoller als club, met twee sterren op de borst, maar wij zijn bezig aan een nieuwe periode. Om te noemen een nieuwe trainer, genaamd Luis Enrique, Bojan erbij, Maarten Stekelenburg, waar je wel op kan vertrouwen en het Argentijnse talent Erik Lamela. Jammer genoeg zijn basisspelers als John Arne Riise, Philippe Mexès en Jeremy Menez vertrokken, maar dat vangen we wel op met nieuwe spelers. Vooral nu Menez weg is konden we jou gebruiken, Mirko. We hadden je nodig voor het nieuwe seizoen. Linksbuiten of spits. Totti raakt vaker geblesseerd, wie kon het dan opvangen? Juist. Jij, Mirko Vucinic. Nicolás Burdisso snapte het ook niet helemaal. ''Vucinic en Menez waren belangrijke spelers'', zei hij. Succes bij je nieuwe club.

Luis Enrique kon niks voorspellen voor het nieuwe seizoen. Hij heeft geen glazen bol, vertelde hij. Maar achterin is het bijna compleet met Stekelenburg, Cícero João de Cezare, beter bekend als Cicinho, José Ángel en Juan Silveira dos Santos, kortweg Juan. Het vertrek van Mexès moet nog worden opgevangen, evenals dat van Riise. Simon Kjaer, Philippe Senderos, Jan Vertonghen. Een greep uit de namen die werden genoemd. Zelf denk ik geen Vertonghen, aangezien hij zelf heeft gezegd dat hij afwacht en het helemaal niet erg vindt om nog een jaar bij Ajax te spelen. Ze spelen Champions League, zijn titelhouder en Vertonghen kan zomaar nog een jaar kampioen worden. Wij spelen geen Europa League, maar de laatste tien jaar zaten we meer dan de helft in de Champions League.

Ik geloof wel dat Roma mee kan doen in de titelstrijd. De selectie hebben ze ervoor, vergelijk ze maar eens met AC Milan. Dan heb je onder andere Totti en Zlatan Ibrahimovic te vergelijken, mits Ibrahimovic weggaat. Ibrahimovic is misschien jonger en kan dus langer mee, maar dat neemt niet weg dat Totti een topspeler is, die makkelijk bij pakweg Inter kan spelen naar mijn mening. Ook vergelijkbaar; Bojan en Alexandre Pato. Pato heeft meer gespeeld, maar Bojan komt hopelijk weer helemaal tot zijn hoogste niveau bij Roma, waar hij, vind ik, bij Barcelona nooit een echte kans voor heeft gehad. Hij was bijna altijd wisselspeler. Misschien is de selectie van AC Milan wel beter, maar voetbal is voetbal. In Frankrijk wordt Lille ook zomaar kampioen.

Kortom, nieuwe spelers, nieuw seizoen, nieuwe kansen. Als we op de plekken van Riise en Mexès nieuwe spelers zetten of spelers uit de jeugd en als we misschien nog een nieuwe spits kopen, komt alles goed. We beginnen het seizoen met Bologna uit, dat moet kunnen, en Cagliari thuis, wat we ook moeten kunnen winnen. Na die thuiswedstrijd is de eerste krachtmeting met Internazionale. En dan zien we wel of we een ware titelkandidaat zijn..

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 9 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2200+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door AS ROMA!)

Ze hebben toch Heinze van Olympique Marseille gehaald als vervanger van John Arne Riise?

4 augustus 2011 om 23:26

Verkeerd neergezet, maar meer bedoeld voor de breedte en extra mogelijkheden.

Beste Fliefloe,

Ik vind het altijd leuk om ook een CE van Roma te lezen. Mooi om de passie van andere Roma supporters te lezen. Echter ben ik altijd wel kritisch als het om Ce's gaat. Ik hoop dat je het niet erg vind maar ik heb wel een aantal verbeterpunten. Ik vind je opbouw een beetje matig. Het verhaal leest niet lekker weg en het grootste gedeelte gaat over het vertrek van Vucinic.
Ook vind ik dat je snel van het ene naar het andere onderwerp springt. Probeer meer verbindingswoorden te gebruiken en de alinea's wat anders in te delen.
De vergelijkingen vind ik ook matig, met name het stuk dat je verondersteld dat Totti makkelijk bij pakweg Inter kan spelen (gevoelig onderwerp). Ook Bojan en Pato zijn totaal niet te vergelijken.

Je noemt het zelf dat er een nieuwe periode aanbreekt. Een nieuwe coach met een andere spelopvatting en aanvallend voetbal. Daar horen ook andere spelers bij. Spelers die graag voor 'i Giallorossi' willen spelen. Ik ben geen fan van het vergelijken met spelers, iedere speler heeft zijn eigen kwaliteiten.

We moeten de nieuwe coach ook tijd geven. Iedereen in Rome hunkert naar succes. Maar ik hoop dat de media en de tifosi ook geduld zullen hebben. Kampioen worden zou prachtig zijn, maar ik denk zelf dat een plek bij de top 4 (en daarbij CL plaatsing), al een aardige prestatie zou zijn. We zijn aan het bouwen, en dat kost tijd.

Ik ben het overigens met je eens dat het jammer is dat Mirko vertrekt. Hij heeft (wat je zegt) met name in Europa belangrijke doelpunten gemaakt, maar het leek de tweede seizoenshelft wel of hij er met zijn hoofd niet bij was.

Al met al vind ik het wel leuk een CE over Roma te lezen. Ik vind het verhaal alleen niet lekker weglezen. Qua inhoud ben ik het niet eens over de vergelijkingen, maar ik begrijp wel wat je bedoelt. Sorry dat ik wat negatieve punten naar boven haal, maar ik ben best kritisch als het Roma betreft.
Zie dit als feedback, en ga gewoon door met het schrijven van Ce;s!

Ik hoop met jou op een mooi seizoen. Heb er veel zin in!
Ik twijfel tussen de 3 en 4 sterren. Toch geef ik je er 4, omdat ik je passie deel en het mooi vind dat je ook een CE over Roma schrijft.

Groeten Pango

Fliefloe,

Zoals Pango al zegt, het is mooi dat je je gevoel er zo goed in heb gestopt. Je kan lezen dat je echt een Roma-fan bent. Je had een shirt van hem gekocht en je had vertrouwen in hem, je voelt met de schrijver mee. Het is mooi dat je dat zo heb gedaan.
Verder is het mooi dat je over een club schrijft waar niet zo vaak over geschreven word. Het is meestal een Nederlandse Engelse of Spaanse topclub. Leuk om zoiets als dit te lezen.

Echter zijn er ook wat kritiekpuntjes. Ik heb een beetje het gevoel dat je het niet heb nagekeken. Als je dit wel heb gedaan, raad ik je aan om het door een ander na te laten kijken. Andere mensen zien sneller jou fouten dan dat je zelf doet. ''roma doet niet onder Juventus.'' Dat moet natuurlijk onder voor Juventus zijn. Ik wil niet een mierennaaier zijn hoor, ik probeer je gewoon te helpen. Het zijn van die kleine fouten die er makkelijk uit kunnen worden gehaald.

Ook de vergelijkingen zijn krom, je vergelijkt Pato met iemand die nog niks gepresteerd heeft (met alle respect). Dat kan je nog niet vergelijken. Aan de andere kant moet ik ook eerlijk zeggen dat ik het wel mooi vind dat je zegt dat Totti bij Inter kan spelen. Dit roept namelijk reacties op van mensen die het lezen en dat vind ik mooi. Wel raad ik je aan om spelers niet zo vaak te vergelijken, vaak kan dat niet. Alleen als ze echt veel op elkaar lijken zou ik het persoonlijk proberen.
De zinnen lopen ook niet echt lekker in elkaar over. Het leest niet echt lekker weg zoals Pango al zegt.

Verder moet ik zeggen, dat het een goed duidelijk slot is.

Hoop meer te lezen van je ervaringen of ideeën m.b.t. Roma

Denk er aan dat je niet halverwege een andere stijlvorm gaat gebruiken.
Ik bedoel je richt je midden in het stuk ineens persoonlijk tot Mirko , of je gebruikt die vorm vanaf het begin of je doet het niet.

Fliefloe,

Ik kan echt zien dat je Roma fan bent, alleen zoals Ajaxvalencia en Pango al zeiden de zinnen lopen niet goed in elkaar over dat maakt het niet lekker om te lezen. Maar al met al kan ik zien dat je er verstand van hebt. Alleen ahd ik nog een vraag had AS Roma niet jose angel gehaald voor LB positie.

Verder mooie CE ik vind het altijd leuk om Ce's te lezen over Roma, hopelijk komen er meer ce's van jou.

De passie voor Roma (die ik toejuich) is duidelijk op te maken uit je stuk. Spijtig dat het niet altijd vlot leesbaar is, maar het leest wel als een leuk verhaal. Je stopt er ook iets persoonlijks in, met name Vucinic. Persoonlijk vind ik het niet erg dat Vucinic vertrekt. Wat heb je aan een ongemotiveerde speler die kansen mist die niet te missen zijn. Alleen spijtig dat hij naar juventus gaat. Met het geld van Vucinic kan Roma een talentvolle vervanger kopen. Kampioen is denk ik te hoog gegrepen. Zoals je zegt zal een CL plaats het doel zijn. En als ze zich volgend jaar nog versterken kunnen ze meestrijden voor de scudetto. Ik hoop dat LE jonge spelers als Bojan, Lamela, Valdes, Caprari, Crescenzi, Okaka ... redelijk wat kansen geeft. Nog een centrale verdediger, een middenvelder en een spits erbij zou goed zijn. Je krijgt van mij 4 sterren.

Forza Roma !!!

Fliefloe,

Dope om te lezen over Roma, sowieso!!

Nou heb ik Helemaal niks met vucinic, ondanks zijn bekangrijke Europese goals, heb ik me toch wel bijna geergerd aan hem het laatste stuk vd competitie. Het gevoel dat jij hebt bij hem, dat heb ik met Menez!! Maar ieder zn favo's

Als ik dan ook commentaar mag geven. Ik had door de titel verwacht dat t meer over de nieuwe spelers, opstelling en trainer zou gaan.... Moet je WEL nageven dat ik het artikel door de kop meteen wilde lezen...

Roma Roma Roma Roma = 4 sterren!!

P

Zlatan-totti? Zlatan is gewoon beter en bepalender, Totti is het beste al van af sinds jaren
Pato-bojan? Bojan heeft nog niks laten zien en Pato daarin tegen wel
Roma gaat helemaal niet voor de titel en een top 4 plek zal al lastig genoeg zijn vermoed ik.

Vucinic en Menez hebben voor Roma het hele seizoen verneukt. Vucinic had vorig jaar een redelijke periode maar dit jaar hebben ze het echt verbruid. Ik ben blij dat ze allebei opgerot zijn al vind ik het wel jammer dat er dan allemaal van die net-niet talenten en halve bejaarden worden aangetrokken. Stekelenburg is voor de Hollandse fans wel super natuurlijk.

Matige CE. Je maakt vergelijkingen die niet kunnen en je schrijfstijl leest erg lastig. Er zit geen echte opbouw in. Ook is de CE erg kort. Leuk dat je een CE schrijft voor een Italiaanse club maar ik heb betere gelezen. Excuses maar ik geef je 2 sterren.

Ja, matig, meer kan ik er ook niet van maken.
AS Roma speelt weldegenlijk Europa League.
Had her en der ook wat moeite met je zinsopbouw. Heb de indruk dat je deze CE te gehaast hebt geschreven.
En titelkandidaat? Je geeft zelf al aan dat de voorste linie niet al te breed bezet is. Totti is met alle respect al ''oud'' en Bojan moet alles nog bewijzen.
Maar ga vooral verder met schrijven, de serie A kan niet genoeg belicht worden!

Ik ben niet zo kritisch, wat ik voel bij deze tekst is het belangrijkste.
Mooie CE, als het over Roma gaat is het altijd nog mooier.

4*

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Atalanta4318
5.Juventus4113
6.AS Roma3810
8.Lazio367
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
H. MkhitaryanMiddenvelder223
J. VeretoutMiddenvelder224
Rui PatrícioKeeper230
T. AbrahamAanvaller2210
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren