Pracht- of wanbeleid?

Donderdag, 4 augustus 2011 om 09:50 door tim10rooney

De transferzomer: een zenuwslopende periode voor clubs en menig voetballiefhebber, waarin het altijd enorm onrustig is rondom clubs en spelers. Het is soms om gek van te worden. De geruchtenstroom draait immers op volle toeren en alle geruchten vliegen je om de oren. Zo kent iedereen intussen wel de Cesc Fàbregas soap, waar geen einde aan lijkt te komen. Inmiddels mogen we toch ook wel spreken van een soap over Wesley Sneijder. Gaat hij nu wel naar Manchester United of niet?

De meeste voetballiefhebbers in dit land zullen zonder lang na te denken, vinden dat dit een toptransfer zou zijn voor zowel Sneijder als United. Ze zien duidelijk een aantal voordelen voor Sneijder zelf. Vrijwel iedereen schat de Premier League hoger in dan de Serie A. Daarnaast schatten de meeste United als club hoger in dan Internazionale. Het enige nadeel dat ze kunnen verzinnen is dat Yolanthe het minder gezellig zou hebben in het ‘’grauwe Manchester’’.

Ik ben het persoonlijk voor een deel met de voorstanders voor deze transfers eens. Sneijder is in mijn ogen een uitstekende speler met enorm veel kwaliteiten, waarover vrijwel niemand beschikt. Dit is absoluut een fantastische spelmaker, die met zijn inzicht en met al zijn passes op het eerste gezicht een versterking lijkt voor ieder team.

Echter, ben ik het voor een groot deel oneens met de voorstanders voor deze transfer. Sneijder zou in mijn ogen het beste renderen als hij in een vrije rol speelt als aanvallende middenvelder. Van hieruit kan hij met zijn kwaliteiten het spel verdelen. In het huidige 4-4-1-1 systeem van United is vooral de positie achter de spits erg aantrekkelijk voor Sneijder. De positie, waar momenteel Wayne Rooney uitstekend speelt en echt de motor achter het elftal is. Daarnaast vormt Rooney een goed duo met Javier Hernández. Hernández, die in zijn beginseizoen liet blijken een absolute goalgetter te zijn en Rooney uitstekend aanvoelt. Is het dan redelijk om een goedwerkend duo uit elkaar te halen? Natuurlijk kan Rooney ook als diepe spits opereren. Dan zou Sneijder een nieuw duo kunnen vormen met hem. Toch zie je duidelijk dat Rooney in zijn huidige rol beslissender is voor het elftal. Hier komen zijn spelmakerskwaliteiten nadrukkelijk naar boven. Bovendien werkt hij in deze rol erg hard in dienst van het elftal en is werkelijk overal te vinden. Iets wat in de spits niet goed zou kunnen, aangezien je daar in het huidige systeem altijd diep moet staan. Dit is juist een specialiteit van Hernández. Persoonlijk zou ik het zonde vinden om een goed werkend duo uit elkaar te halen en een van hen te slachtofferen voor een basisplaats voor Sneijder.

Is het dan mogelijk om Sneijder ergens anders te plaatsen in het elftal? Immers is hij een speler, die eventueel ook wat verder terug zou kunnen spelen. Op het centrale vlak dus, waar in de huidige opstelling van United altijd twee controleurs spelen, die vooral bezig zijn met ballen veroveren, gaten dichtlopen en ballen afspelen naar de aanvallendere spelers van het team. Sneijder kan daar denk ik wel aardig spelen. Zeker gezien het feit dat hij een geweldige crosspass in huis heeft en nog altijd diep zou kunnen gaan om de aanval te ondersteunen. Echter eist deze plek ook de nodige verdedigende kwaliteiten. In mijn ogen voldoet Sneijder hier niet aan. Ik zie hem daar alleen goed tot zijn recht komen als hij een aantal balafpakkers achter zich heeft staan, waardoor Sneijder verdedigend weinig tot geen werk hoeft te verrichten. Mocht Sneijder daadwerkelijk controlerend komen te spelen, heeft United in het huidige systeem op het middenveld slechts een balafpakker rondlopen in de vorm van Darren Fletcher. Naar mijn mening is dat te weinig en zal men in deze linie verdedigend kwetsbaarder zijn. Zeker gezien het feit dat United altijd met twee flankspelers speelt, die verdedigend niet heel veel werk verrichten.

Op dit moment is United actief bezig geweest op de transfermarkt. Er wordt duidelijk heel erg ingekocht voor de toekomst, waarmee ze een sterke basis wil neerleggen. Sneijder is inmiddels 27 jaar en het is de vraag hoelang hij nog op topniveau mee zal kunnen. Mocht United Sneijder halen zal dat een enorm vermogen kosten. Hoe wil men nog ooit iets van die eventuele investering terugzien? Sneijder zal bij een eventuele komst ook echt niet worden gehaald voor de toekomst, maar voor de korte termijn.

Toch zal je misschien geneigd zijn om te denken: waar maakt deze schrijver zich druk om? Sneijder staat garant voor sportief succes en is uiteraard een uitstekende speler, die het vaak bekritiseerde middenveld zou kunnen versterken met zijn creativiteit en spelmakerskwaliteiten, waardoor het spel minder voorspelbaar zou worden. Echter zie ik zijn komst zeker niet als een must. Immers heeft United de beschikking over nog vele andere spelers, die over genoeg kwaliteiten en potentie beschikken om te spelen. Hierbij moet je denken aan Tom Cleverley en Anderson. Sneijder’s eventuele komst zal waarschijnlijk gevolgen hebben voor hen. Verder zal dit ook consequenties kunnen hebben voor aanvallers als Hernández, Dimitar Berbatov, Michael Owen, Federico Macheda en Danny Welbeck. En als we nog wat verder gaan kijken, kunnen talentvolle middenvelders als Paul Pogba en Ryan Tunniclife de komende jaren waarschijnlijk ook rekenen op minder of zelfs geen speeltijd in het eerste. Dit zal de ontwikkeling van al deze genoemde spelers totaal niet ten goede komen.

Begrijp me niet verkeerd. Sneijder is een fantastische speler, die dodelijk is met zijn inzicht en passes. Echter zie ik een heleboel nadelen aan zijn eventuele komst. De opstelling zal drastisch moeten worden aangepast, het zal ervoor zorgen dat een aantal spelers lager in de rangorde komen te staan en minder aan spelen toe komen of zelfs (tijdelijk) zullen vertrekken. Het zal er natuurlijk op het eerste gezicht schitterend uitzien, mocht Sneijder daadwerkelijk komen en velen zullen dit ongetwijfeld gaan benoemen als prachtbeleid van United. Immers haal je een absolute topspeler binnen. Maar het zal ten koste gaan van veel. Het is de vraag of dit als wanbeleid bestempeld mag worden.


Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 16 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2500+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door 1ManUtd)

Dit is mijn eerste gepucliceerde Ce. Er zal vast het een en ander te verbeteren zijn. Kritiek is daarom welkom, maar onderbouw deze wel, waardoor ik er iets aan heb voor mijn volgende stukken. Bij voorbaat dank.

4 augustus 2011 om 11:44

Ik heb een tip voor je: tijdens je derde alinea maak je de zinnen naar mijn mening te kort. Ik vond het niet fijn lezen, dat stukje. Overigens kwam dat niet in de rest van het stuk naar voren. Ik vond het een goed stuk om te lezen, maar door de reacties die je de afgelopen weken gegeven hebt kon ik je argumenten wel allang uitstippelen tijdens het lezen van het stuk, maar dat is geen kritiekpunt

4 augustus 2011 om 11:53

Alleen in de laatste alinea herhaalde ik het nog een klein beetje. Ik weet niet of je dit bedoelt. Echter begrijp ik wat je bedoelt en zal ik dit kritiekpunt zeker mee gaan nemen.

Tja, ik begrijp je punt. Sneijder is super. Hij is echt een fantastische speler, maar als hij komt, dan komt er bij United een erg luxeprobleem en dat wil jij dus niet. Ik ben het wel met je eens dat je Rooney en Hernandez niet uit elkaar mag halen. Dan moet Sneijder dus naar een linie terug en dat kan wel eens fout gaan. Maarja, we zullen zien of Sneijder daarheen gaat, hij zal ook nog eens ontzettend veel kosten.

Nu even over het verhaal: Je hebt het verhaal erg goed verteld, je mening goed uitgelegd en ik zag ook geen spelfouten, maar die spelfouten maken mij sowieso niet zoveel uit.

Ik zie dat dit je eerste Club Expert is, je had er al wel meer volgens mij, maar dit is de eerste op de site. Gefeliciteerd en er zullen vast nog meer komen.

5 sterren.

4 augustus 2011 om 11:57

Ja, klopt. Ik heb een vorige gemaakt, die helemaal onderaan op mijn profiel te vinden is. Dat artikel was echter niet doorgelaten.

Tja, Sneijder zal zeker enorm veel kosten en misschien in een klap de absolute grootverdiener van de selectie worden. Bovendien is hij nog weleens gebleseerd. Iets dat minder zal worden in de PL. Ik ben benieuwd wat United gaat doen. Zeker nu de geruchten weer wat heftiger beginnen te worden.

Goed verhaal alleen denk ik dat je vergeet dat hij ook op de oude positie van beckham zou kunnen spelen.
En dat hij andere spelers in de weg staat vind ik ook niet een erg sterk argument want de beste spelers spelen gewoon en een club als manu heeft gewoon een sterke selectie nodig wat blijft er over als rooney er niet is.
Vergeet niet dat ferguson graag cl nog een paar keer wint.
Maar ben het wel met je eens dat hij niet controlerend moet spelen en dat het niet de beste keuze is om te halen
weet niet hoe btw maar geef je 4 sterren. de opmerking over beckham's postitie zet ik er alleen bij omdat je die vergeten bent aan te halen is namelijk niet mijn mening om hem daar neer te zetten

4 augustus 2011 om 12:25

Tja, er is een woordenlimiet, waardoor ik niet alles kan vermelden. Bechham was meer een rechtshalf. Net als Sneijder beschikt hij over een geweldige trap. Echter is Sneijder iemand, die de bal wil ontvangen en het spel wil verdelen. Dat was bij Becham wel wat anders, die vooral veel voorzetten gaf.

Je kunt het een niet sterk argument vinden over andere spelers in de weg staan. Echter vraag ik me af welke rol jij ziet weggelegd voor Sneijder. Je begint immers erover dat je iemand nodig hebt om Rooney te kunnen vervangen. Wil je Sneijder laten banken dan?

Daarnaast zorgt zijn eventuele komst voor veel gevolgen. Stel hij gaat een duo vormen met Rooney. Dan zal Hernandez op de bank plaatsnemen, Berbatov zal echt niet meer minuten gaan maken net als Owen. Welbeck en Macheda zijn twee spelers, die erg talentvol zijn en in de voorbereiding duidelijk hebben laten zien het niveau aan te kunnen. Ga je een van hen of allebei opnieuw verhuren?

Stel je zet hem controlerend. Dan zullen spelers als Cleverly, Anderson, Giggs, Carrick, Gibson, Park zullen echt niet meer gaan spelen of zelfs vertrekken. Sommige van hen zijn erg talentvol en kunnen hun potentie niet laten zien. Kijk naar een Cleverly. Een jaartje goed geprestreerd bij Wigan en nu instappen om het te laten zien bij United. Deze jongen verdient net als Anderson in mijn ogen een kans. Daar zit echt enorm veel in en dat komt er alleen uit bij speeltijd. Niet bij banken.

4 augustus 2011 om 12:40

Ah wist niet dat je een maximum had van woorden..
En zoals ik zei is het niet mijn mening om hem te halen maar geef wel wat tegen argumenten wat ik dacht dat je misten in je verhaal.
Persoonlijk wil ik ook niet dat sneijder komt want zoals je goed hebt aangegeven heeft sneijder stofzuigers nodig om zijn spel te spelen en gaat hij niet op de bank zitten

maar die jeugdspelers als ze goed genoeg zijn komen ze er wel...
Als ze door het ijs zakken dan heb je niks meer.
Ik had pastore of nasri een goede aankoop gevonden spelers die weten dat rooney beter is nog kunnen groeien en realiseren dat ze op de bank soms zitten

Nou beste Tim,

Ik heb je hier vaker over zien typen maar het lijkt nu of je alles gewoon eruit heb gegooid wat je iedereen echt duidelijk wilde maken & op deze manier kan dat.
Ik ben het wel met je eens. Ik zie Sneijder ook niet als een must ondanks dat hij zeker wel wat te bieden heeft. Maar United heeft al de noddige spelers & dus denk ik niet dat hij nodig.
& voor de talenten wordt het een probleempje, ik zie liever hen wat vaker aan de bak dan minder of helemaal niet.
Maar goed, ik hoop dat Sneijder niet komt & mocht hij toch naar United vertrekken dan heb ik eigenlijk ook niet echt te klagen alhoewel ik toch zoiets heb van ... Z'n salaris, hij zou dan gelijk 1 van de grootste verdienners zijn bij United & wie weet kan dat wel eens in het verkeerde keelgat vallen bij 1 van de andere groot verdieners. Maar denk niet dat zoiets zou gebeuren. Denk zelf ook niet dat Sneijder naar Old Trafford vertrekt & ik hoop ook van niet.

Verder is je CE goed, niks op aan te merken.
Gefeliciteerd met je eerste Club Expert. You desurve'd it ...

Goed stuk, je mening komt duidelijk naar voren.
Ik zie geen fouten.
Je hebt me over gehaald Sneijder niet te laten komen, want ik dacht dat ze dan wel 4-1-2-1-2 konden spelen of 4-3-2-1, maar jij hebt me overgehaald dat hij beter niet kan komen.
Een groot compliment dus.

IK vind wel dat je goed je informatie hebt uitgezocht maar ben het er niet mee eens (prima want dat hoeft ook niet)

Je zegt dat bijvoorbeeld sneider 'al'' 27 jaar is
Hij is in mijn ogen op top van kunnen dus dat is prima maar dan begin je over het terug verdienen van zijn geld/ salaris.
Een club en vooral de trainer moet zich vooral bezig houden met voetbal technische dingen en ik denk als een ferguson hem haalt gaat hij niet denken hoeveel geld hij hiermee gaat verdienen.
Hij haalt hem omdat ie denkt hoeveel sterker wordt mijn elftal.

Ook ben ik het met de meeste mensen niet eens over hoe je sneijder moet gebruiken want ik denk dat sneijder in elke rol op het middenveld van waarde kan zijn.
Zeker met een ferguson aan het roer. die verzint heus wel weer wat voor de combinatie sneijder en rooney.

Daarna begin je over de spelers die nog erg ver van het niveau van sneijder staan.
Als je een sneider haalt kan je een van die spelers verhuren of meerdere zelfs.

Je moet niet vergeten dat een speler bij manunited er gelijk moet staan , het is geen opleidings instituut zoals arsenal waar ze wel tevreden zijn met goed spel maar geen prijzen

Al met al goede column ik geef je 4 sterren
Veel mensen beginnen over dat rooney sneijder in weg zou lopen en vice versa.
maar niet over dat beide spelers exceptionele kwaliteiten beschikken en elkaar beter maken.
En ik denk , neeh beter gezegd ik weet 100% zeker dat je daar naar moet kijken en niet puur naar wat op papier staat.
ook met een sneijder er bij kan hij meer rouleren en zeker met de topwedstrijden die er ongetwijfeld zullen komen is dat zeker nodig.

Goed stuk. Ben het ook met je eens. En SAF volgends mij ook dus ik denk niet dat dit niet de nieuwe Cesc soap wordt. Inter zegt gewoon een keer dat Iedere speler te koop is inclusief sneijder en men haalt hier uit en de media haalt hieruit dat sneijder kan vertrekken. Dan is de media ook al zo showfanistisch om hem meteen aan een van de beste ploegen te linken zonder dat er ooit spraken is geweest van serieuze intresse of dat Inter van hem afwil. Daarom snap ik je titel ook niet? Maar ik zou je maar niet al te druk maken over Sneijder die zal of bij Inter blijven of naar een andere club gaan.

4 augustus 2011 om 13:06

Ik heb die titel gekozen, aangezien veel mensen klakkeloos zeggen: ja, Sneijder zou een topversterking zijn. Dat is pas een goed beleid met een idee erachter. Lekker een duo laten vormen met Rooney of controlerend laten spelen als opvolger van Scholesvandaar prachtbeleid.

Echter is er wel degelijk serieuze interesse geweest en wordt het, althans zo lijkt steeds heviger en komt gerucht na gerucht om de hoek kijken. Mensen, die mijn reacties een beetje hebben gevolgd en dit hebben gelezen, weten wat ik van zijn eventuele komst zou vinden. Ik vraag me dan af of dat wanbeleid mag worden genoemd. Vandaar die titel.

Een uitstekend eerste stuk Tim. Sneijder is een geweldige voetballer maar ook ik had me twijfels bij zijn komst. Is het wel of niet goed? Wel, omdat: Sneijder is gewoon een geweldige voetballer, zou Scholes moeiteloos kunnen opvangen. (Al zal Scholes nooit vergeten worden in Manchester), niet, omdat: Ach, dat hoef ik niet uit te leggen, dat staat al in je stuk
Je hebt mij in ieder geval nog meer argumenten gegeven waarom Sneijder beter bij Inter kan blijven en dat vind ik een groot compliment waard.

5 sterren.

Ik vind het inhoudelijk een stuk van niets. Hoe kan je nu spreken van wanbeleid? Alsof Manchester United niet gebaat zou zijn bij een eventuele komst van Wesley Sneijder. Een overgroot deel van zijn inbreng heeft er voor gezorgd dat Inter Milaan de Championsleague heeft gewonnen, en Oranje de finale van het WK heeft bereikt. Hij heeft gewoon alles in zich om bij de Engelse grootmacht de lijnen uit te zetten. Logischerwijs hoeft zijn komst ook helemaal niet ten koste te gaan van de twee spitsen '' Hernandez en Rooney, immers, het zijn spitsen, terwijl Sneijder toch ècht een middenvelder is. Ga desnoods 4-4-2 spelen. Er valt altijd wel een mouw aan te passen, Alex Ferguson is immers een tactische genie. Heerlijk toch, om als spits bediend te kunnen worden door een middenvelder met zulke exceptionele kwaliteiten. Dat je ook nog twijfelt wat betreft zijn leeftijd, en hoe lang hij nog op topniveau mee kan... 27 jaar (!) pas, waar hebben we het over? Met de komst van Wesley Sneijder haal je gegarandeerd succes in huis. Om daar nu het woord '' wanbeleid '' aan te koppelen slaat als een tang op een varken.

4 augustus 2011 om 14:07

Ik heb een aantal maal aangegeven dat ik Sneijder echt een fantastische speler vindt, die met zijn inzicht en passes enorm belangrijk kan zijn voor je team en sportief gezien enorm goed prestreert. Echter denk ik dat Sneijder op dit moment niet helemaal zou passen in het plaatje. Ik denk dat hij het beste rendeert op de postitie waar Rooney op dit moment uitblinkt. Als je ziet dat ik er heb staan dat United in een 4-4-1-1 systeem speelt, zie je hopelijk dat Sneijder niet in de spits hoeft, maar dat er juist een vrije rol achter de spits beschikbaar is.

Eigenlijk heb je twee opties of hij komt achter de spits of hij komt op het controlerende deel te spelen.
Ik zou het persoonlijk zonde vinden om Rooney van zijn best presterende plaats af te halen en hiervoor Sneijder te plaatsen. Daarnaast vormt Rooney een uitstekend duo met Hernandez, die twee voelen elkaar perfect aan. Rooney in de diepe kan natuurlijk, maar daar kan hij zijn spelmakerskwaliteiten niet tonen, aangezien je daar diep moet blijven staan.

Op het controlerende deel vind ik Sneijder in verdedigend opzicht tekort komen. Zeker gezien het feit dat verdedigen erbij hoort op die positie. In mijn ogen zal de opstelling dan te aanvallend worden. Als je bekijkt dat United met twee flankspelers speelt, die verdedigend weinig toevoegen. Dat zal betekenen dat er naast Sneijder slechts een positie is, die wel echt de verdedigende kwaliteiten bezit. Dat is in mijn ogen begrijpelijk.

Ik respecteer je beslissing, maar Sneijder gaat ten koste van heel veel. Spelers komen lager te staan in de rangorde. Neem nu een Cleverly. Een jaartje Wigan heeft hem goed gedaan en in de voorbereiding zie je dat hij er klaar voor is. Ferguson is lovend over hem. Zo'n jongen komt gegarandeert niet in de basis. Hij ontwikkelt zich nu stormachtig en dat zal hij alleen maar meer doen door te spelen. Verder kost het een enorm vermogen en is het naar mijn mening geen must. Zie daarvoor het mijn artikel. Ik zeg niet dat hij oud is, maar ik vraag me af hoe United ooit iets terug wil zien bij zijn eventuele komst. Immers gaat het om enorm veel geld.

4 augustus 2011 om 14:09

Jij snapt er helemaal niks van. Heb jij Wayne zien spelen als nummer 10 heb je hem afgelopen seizoen gezien ? Hij was de Xavi Messi en Iniesta van Barcelona in 1 en dat voor een echte spits.
Sneijder halen en Wayne weer terugzetten naar zijn oorspronkelijke positie. Hernandez eruit halen alleen omdat je een creatieve middenvelder wilt halen die 1 veel geld kost en 2 9 van die 10 keer onzichtbaar is is gewoon Wanbeleid.

Nee de auteur van dit stuk beschrijft precies wat mensen juist niet doorzien. Rooney een linie laten zakken om vanuit die positie hem een vrije rol te geven was misschien wel 1 van de beste beslissingen geweest in zijn hele carrière, net als Ronaldo halen.

Je gaat neit je hele team en jeugdopleiding en tactiek aanpassen voor meneer Sneijder. De grootverdiener is meneer Rooney. Denk je dat Sneijder zich in een kleine rol wil schikken ?

Nee Sneijder halen is niet goed en nergens voor nodig. Sterker nog, met het team wat ze nu hebben zie ik ze echt heel makkelijk van bijna alle teams winnen (met Chelsea als uitzondering) Zonder te dollen, Sneijder is geen aanwinst voor een aanvallende ploeg die op en neer rent. Dit is PL voetbal geen Itiliaans voetbal waar je om de zoveel tijd even een steekbal mag geven. Hier moet je elke seconde 100% geven anders word je totaal overlopen.

Nu over het stuk

5 sterren kan niet anders. Je legt perfect uit waarom Sneijder niet moet komen en wat je gevoel erover zegt. Misschien had je zijn salaris er wel bij moeten halen, bijvoorbeeld dat Wayne echt hemel en aarde had moeten verzetten voor een megacontract. En dat Sneijder dat dus van ze lang zal ze leven niet zal krijgen.

4 augustus 2011 om 14:15

@g.zola
Allereerst bedankt voor je reactie en de sterren. Ik wilde ook nog wel meer vermelden over zijn salaris. Echter weet jij ook dat er sprake is van een woordenlimiet. Ik zag geen andere oplossing en heb ik vermeld dat het een enorm vermogen kost. Daarnaast is hij ook wel redelijk blessuregevoelig.

Tja, ik ben er van overtuigd dat United op dit moment een prima uitgebalanceerd elftal heeft. Ervaren jongens zoals Ferdinand, Vidic en Giggs. Maar ook jonge talenten zoals Rafeal, Fabio, Smalling en Jones. Daarnaast wat mensen, die daar tussenin vallen zoals Nani en Rooney. Echter zoals jij al zegt, zal het tegen een team als Chelsea nog heel erg moeilijk worden

4 augustus 2011 om 14:23

Graag gedaan, je hebt het helemaal verdiend! En ja die woordenlimiet is wel irritant ja Achja het is geen ramp. En ja inderdaad die blessure gevoeligheid in de PL waar hij nog meer geschopt gaat worden geef ik hem 3 wedstrijden.

Inderdaad jullie beste aankoop tot nu toe vind ik toch wel Young. Die gaat jullie echt zoveel opbrengen. Zie in hem een soort 2e park maar dan met veel meer potentie en kwaliteit.

Nani vind ik echt matig, ik weet niet maar hij irriteert me. Vind hem zo wisselvallig, hij kan beter vind ik naar een subtopper gaan. Zie ook liever Young op zijn plek.

Hahah ja Chelsea las ik op facebook heeft interesse in Kaka. Die zou ook perfect passen bij Chelsea. Alleen ik vraag me af wat hij moet gaan kosten en wie er dan weggaat bij Chelsea.

4 augustus 2011 om 14:56

@g.zola

Wat een overdreven verheerlijking van deze bonkige Engelse aanvaller! Wayne Rooney is een spits, niets meer en niets minder. Er zijn ook regelmatig wedstrijden te zien waarin deze ' grootverdiener ' niet thuis geeft. De vergelijking in deze door jouw met Xavi en Iniesta loopt hierdoor dan ook volledig mank . Twee Spaanse meesters in het '' one touch'' voetbal ''. Altijd nadrukkelijk aanwezig en hun stempel drukkend, zowel bij Barcelona als bij het nationale team. Het spel van Wesley Sneijder ligt hier veel naderbij dan dat van Wayne Rooney. Nogmaals, laat het tactisch vernuft in deze maar over aan Alex Ferguson, die heeft overal een oplossing voor. De technisch manager staat niet voor niets al zo lang aan het roer bij de Engelse grootmacht, en zèker niet zonder succes. Dan daarbij, een eventuele komst van Sneijder naar Manchester United kan de druppel zijn voor het behalen van succes in de Championsleague. Want laten we wel wezen, de afgelopen finale heeft uitgewezen dat Wayne Rooney daarin voor Manchester, overduidelijk niet het verschil kon maken.

4 augustus 2011 om 15:13

Je moet echt wat vaker naar Manchester United kijken en niet alleen naar de CL finale. Dat hij zo'n slordige 90 kilo weegt mee eens. Maar als jij niet mee kan instemmen dat Wayne de speler was waar het om draaide dan denk ik dat jij een heel ander Man United hebt gezien.

Ik zeg niet dat Xavi en Iniesta gelijk zijn aan Rooney ik zeg dat Rooney voor Man United afgelopen seizoen veel heeft betekent. Sneijder zie je hem verdedigen ? Zie je hem zich staande houden tegen Stoke City en al die andere teams die schoppen ? Zie je Sneijder de grootverdiener worden ? Zie jij het talent hernandez liever op de bank ? Zie jij Rooney weer terug in de spits terwijl hij veeeeel beter speelt op de 10 ?

Sorry maar jij reactie slaat vind ik echt helemaal nergens op. Sneijder is een momenten speler en daarvan heeft United er meer dan genoeg. Nani en Berba. Dat is al teveel voor een club als United.

Daarbij heel Engeland speelt dramatisch. Dat ligt eerder aan de coach dan aan Wayne. Of gaan we Messi nu ook afkraken omdat die alleen bij Barca zijn stempel kan drukken ? Doe niet zo kort door de bocht....

6 augustus 2011 om 14:35

Even ter zijde dat Rooney 78-82 kg weegt. Hij lijkt meer te wegen door zijn postuur.

@vakman, jij spreekt over ''een overdreven verheerlijking van deze bonkige Engelse aanvaller! '' en dan begin je Sneijder veren in de kont te steken. Hij was topscorer op het WK, super maar sommige goalen van hem gebeuren eens in zijn leven.
Hij krijgt de bal toevallig op zijn kop, geluk.
Zijn schot wordt totaal van richting veranderd, geluk.
En zo zullen er nog meer van die voorbeelden zijn, Sneijder is misschien de meest gehypte Nederlandse speler, alleen Bale staat op de internationale lijst voorop.

@ G.zola

Nogmaals, de feiten liegen er niet om! De ' momenten ' van Wesley Sneijder hebben ervoor gezorgd, dat Inter vorig seizoen the treble heeft gewonnen, en Oranje in dat zelfde jaar de finale van het WK heeft bereikt. Een garantie voor succes dus! Op deze manier ontpopt hij zichzelf ( terecht ) als grootverdiener. Overigens, die momenten heb ik bij Berbatov en Nani nog niet gezien cq meegemaakt. Wesley Sneijder houd zich ( zoals ook van Persie doet ) staande tegen Stoke City en meerdere clubs omdat velen daarin niet aan zijn kwaliteiten kunnen tippen. Jouw beredenering hierin spreekt overigens boekdelen, '' omdat men klaarblijkelijk alleen maar kan schoppen. Bij gebrek aan beter... zullen we dan maar zeggen! Verder hoef, en wil ik ook helemaal niemand op de bank zien belanden of een linie terug zien zakken. Laat het tactische gedeelte nou in godsnaam maar over aan Alex Ferguson. Overigens maak je de, let wel (!) vergelijking ''wayne Rooney met de Barcelonaspelers in jouw reactie terdege, want waarom vermeld je anders de namen van de desbetreffende spelers?

4 augustus 2011 om 16:51

Dat Inter de treble won is door Mourinho gekomen. Dat Sneijder daar een groot aandeel in had klopt maar dit was ook zijn hoogtepunt. Hij zal dat niveau echt niet meer gaan halen in de toekomst ben ik bang, want alles echt alles zat mee.

Voor de rest snap je mijn punt niet. V. Persie is regelmatig geblesseerd en dat voor iemand die al een tijdje in de PL speelt. Hoef je niet uit te leggen dat V. Persie in vorm 1 van de beste spelers is in de PL maar hij moet wel fit zijn en blijven. Daar zit het verschil in met Rooney en Drogba en bijvoorbeeld Tevez. Ze zijn harder, fysiek kunnen ze meer aan.

Verder laat ik het ook over aan SAF maar je kan onmogelijk met de brede selectie en jeugdtalenten dat allemaal gaan opofferen alleen voor Sneijder. Dat is wanbeleid voeren. Het hele team gaan afstemmen op Sneijder terwijl dat het nu afgestemd is op Rooney en dat dat ook goed gaat is zonde. Never change a winningteam...

Mijn vergelijking bedoel ik met iedereen zegt Xavi Iniesta en Messi zijn de motor van Barca. Rooney Ferdinand en VDS waren (zijn) de motor van Man United. Ongelooflijk veel loopvermogen en overzicht. Ik was altijd al een fan van Rooney de spits maar nu heb ik toch liever Rooney de nummer 10.

Sneijder is niet nodig bij Man United. Er zijn betere opties voor het geld wat je aan hem kwijt gaat raken.

@ G.zola

Het is voor mij vrij eenvoudig om jouw punt te begrijpen, daar ligt het niet aan. Het is overduidelijk dat jij de komst van Wesley Sneijder naar Manchester United niet ziet zitten, oftewel overbodig vind. Maar om het nu op wanbeleid te gooien vind ik èrg ver gezocht. Je beargumentatie daarin vind ik wat dat betreft ook behoorlijk slapjes. Punt is, dat ik een andere mening dan jouw ben toe gedaan. Ik veronderstel dat we het hierin dan ook nooit eens zullen worden. Je ' vooruitziende blik ', wat betreft de toekomst van Wesley Sneijder kan verder de prullenbak in. Het is een nietszeggende beredenering, op het kinderlijke af zelfs, om zo je medemens van je ongelijk te willen doen overtuigen.

Goed stuk Tim maar ben het niet met je eens. Had je de afgelopen CL finales tegen Barca (waarin nota bene een middenvelder als Fletcher beide keren ontbrak) liever niet Sneijder in je selectie gehad?

4 augustus 2011 om 21:54

Het is trouwens een finale en het is niet dat ik het heb over die ene wedstrijd. Ik schrijf dit naar aanleiding van alle geruchten over Sneijder en ik wil mijn denkbeeld geven over zijn mogelijke komst. Tja, United had tegen Barcelona een aantal problemen. Men wilde gewoon haar eigen spel spelen en zich niet aanpassen aan het spel van Barcelona. Vooral het eerste kwartier liep dit uitstekend en was United toch wel de betere ploeg. In die minuten was het duidelijk dat Park achter Messi aan liep. Messi, die welgetelt een maal een duel had gewonnen van Park. Echter kantelde de wedstrijd volledig na een kwartier. Barcelona nam de overhand en United wist niet wat het moest en doen en liep alleen maar achteruit. Vooral Hernandez, die heel bruikbaar is tegen dominante tegenstanders, maar minder tegen ploegen, waar je van tevoren weet dat ze over je gaan domineren, had het erg moeilijk. Ook spelers als Rooney liepen eigenlijk alleen maar achteruit.

Tja, of je dan eerder Sneijder wilde gebruiken dan in dat geval Carrick is moeilijk te zeggen. Tuurlijk heeft Sneijder een uitstekende crosspass dat enorm handig kan zijn in zo´n wedstrijd, maar hij is niet de man van in de zone dekken of gaten dichtlopen. Iets wat niet onbelangrijk is tegen Barcelona. Het ligt er maar aan hoe je speelde, maar ik heb persoonlijk liever iemand, die de gaten dichtloopt zoals Carrick in dat geval. Ik had liever wat creatievelingen vanaf de zijkanten, een balvaste sptis in de vorm van Berbatov en natuurlijk Rooney. Dat was echt wel genoeg aan aanvallende spelers. Sneijder kan handig zijn in balbezit, maar zonder bal zal het denk ik niet veel geweest zijn.

Je kunt nu denken dat United met verdedigen ook gewoon terecht overigens had verloren. Echter lag dat in mijn ogen aan het sublieme spel van Barcelona en een beetje aan de verwarring van de United spelers, die zeker na het eerste kwartier niet wisten hoe ze de stormlopen van Barcelona moesten tegenhouden.

5 augustus 2011 om 01:38

Het was in die finale ook wel raar dat Ferguson Berbatov naar de tribune stuurde en Nani niet liet spelen. Ik had ze er liever ook bij gehad.
En Sneijder lijkt nu op weg te zijn naar City.

Een goed stuk, een duidelijke boodschap en ik heb verder geen fouten ontdekt. Ik ga akkoord met diegene die zei dat je CE wat voorspelbaar was gezien je posts in allerhande topics. Maar dat pleit uiteraard enkel voor je. Het betekent immers dat je gewone postniveau in de topics vrij hoog ligt.

Ik ben het ook inhoudelijk helemaal met je eens. Met één verschil dan, ik vind Sneijder geen 'geweldige voetballer'. Ik vind dat hij in het seizoen 09-10 enorm gebaat was door de manager, zijn systeem en het feit dat de hele ploeg rond hem draaide. Daarnaast zit je ook met het feit dat hij vooral bij scorebordjournalisten heel hoog wordt ingeschat omdat hij een aantal goals heeft gescoord in belangrijker en veel bekeken wedstrijden. Een kwaliteit, dat zeker, maar dan verwacht je niet dat hij verdwijnt in het gros van de andere wedstrijden. En dat was uiteindelijk wel het geval dat seizoen. Zijn spel en zijn statistieken in de Serie A waren maar heel matig voor iemand op zijn positie.

Ook het feit dat hij zijn prestatie van dat seizoen niet heeft kunnen herhalen of zelfs maar benaderen vorig seizoen toont volgens mij aan dat het eerder een seizoen was waar alles gewoon meezat en dat de kans op nog zo'n seizoen niet zo groot is.

Nu, ik plaats hem nu misschien iets te zwak neer want hij is natuurlijk een heel erg goeie voetballer. Maar ik heb altijd het gevoel dat ik wat tegengewicht moet geven voor al die Nederlanders die hem in de top 5 van de wereld willen plaatsen, terwijl hij daar gewoon helemaal niet thuis hoort.
En zeker niet als je ziet welke prijzen er vernoemd worden. Zowel wat transferprijs als salariskosten betreft. Dan is hij die kosten gewoon niet waard. Zeker niet als je ziet dat Anderson en met name Cleverly het in de voorbereiding (en Cleverly ook vorig seizoen) erg goed gedaan hebben, dan zie ik liever dat Ferguson hen een kans geeft.

Ik ga nu wel een hoop over mijn hoofd krijgen van Nederlanders, maar het zij zo
Om nu al de te verwachten kritiek te counteren dat ik 'een Belg ben die overduidelijk haat heeft aan Sneijder omdat het een Nederlander is': Van der Vaart vind ik wel een prachtige voetballer en had ik wel met alle plezier naar United willen zien komen.

4 augustus 2011 om 21:39

Klopt, Sneijder is heel erg afhankelijk van zijn teamgenoten, speelwijze en trainer. In het seizoen 09-10 zoals jij al aangeeft, was alles perfect voor Sneijder. Verdedigend werk werd door anderen opgelost. Daarnaast had hij voor zich zowel een Milito als een Eto´o in vorm lopen. Toch niet onaardig om daar was passes aan te geven. Zijn statistieken werden in dat jaar ook in mijn ogen wat opgehemeld. Vooral omdat hij in de grotere wedstrijden beslissend was. Zoals jij al terecht zegt is dat een kwaliteit, maar in de relatief kleinere wedstrijden wat minder. Zeker als je ziet wat voor een vrije rol hij had en hoe het elftal in elkaar stak. Verder had je natuurlijk met Mourinho natuurlijk een trainer, die Sneijder een enorm verantwoordelijkheid gaf en het nodige vertrouwen.

Het jaar erop was alles over. Tuurlijk was Sneijder niet de enige, die stukken minder presteerde. Echter is het geen toeval dat Sneijder minder presteerde. Andere spelers waren minder, maar ik zag Sneijder niet zomaar even opstaan en als een echte leider op het veld. Tuurlijk is het moeilijker om te spelen in een minder draaiend elftal, maar Sneijder viel toch flink tegen in mijn ogen. Nogmaals ik vind hem toch wel een uitstekende spelmaker, maar hij heeft zeker wat nodig. De juiste spelers om hem heen en een motiverende trainer, die hem van de juiste rol kan vooorzien. Bij Inter hoefde hij eigenlijk niet mee te verdedigen. Zeker in het succesjaar onder Mourinho. Iets wat hij in zijn eventuele rol bij United juist wel zou moeten of United moet de opstelling helemaal om gaan gooien en zich helemaal gaan richten op Sneijder. Echter vind ik dat niet de moeite waard.

Tja, ik vind Sneijder geen must en zeker niet voor die prijs. Hij kan in een klap zomaar de grootverdiener van de selectie worden. Bovendien is hij redelijk vaak gebleseerd. Iets wat in de PL totaal niet minder zal worden.

Zoals je al noemt is Van der Vaart ook in mijn ogen wel een speler, die zal voldoen aan het systeem. Echter is dat geen van mijn part ook zeker geen must, maar mocht Ferguson echt iemand willen, raadt ik Van der Vaart wel aan. Net als Modric overigens, maar dat terzijde.

5 augustus 2011 om 00:14

Voor VDV is het nu eigenlijk te laat. Als United hem nu wil kopen kost hij ook 30M of meer, Tottenham kennende. De beste opportuniteit om hem naar Manchester te halen was toen hij op de dump-lijst van Real Madrid stond. Toen kon hij voor een prikje gekocht worden.
Tenminste, als Real Madrid hem wel naar een (europese) concurrent wilde laten gaan. Dat zou ook zomaar een probleem kunnen geweest zijn.

Modric blijft voor mij de beste (en misschien wel enige) superversterking voor United. Zelfde speelstijl en positie als Scholes, dus hij zou meteen in het systeem kunnen ingepast worden zonder veranderingen. Maar hier ook hetzelfde probleem als bij Vdv. Het zal moeilijk zijn om hem voor een redelijke prijs bij Tottenham weg te halen. En daarenboven heeft hij nog een voorkeur voor Londen (chelsea dus) ook mocht hij de keuze hebben.

Persoonlijk ben ik er nu van overtuigd geraakt dat Anderson en Cleverly goed genoeg kunnen zijn om te doen wat van hen verlangd wordt. Gewoon het geld sparen en de jeugd een kans geven.

5 augustus 2011 om 08:29

Inderdaad, verder heb je Giggs, die een aantal wedstrijden zal kunnen spelen. Bovendien speelt Park vaak in de relatief wat grotere wedstrijden. Daarnaast kan het ook zomaar zijn dat het duo Fletcher-carrick veelal zal spelen. Ik ben persoonlijk niet zo'n heel grote fan van Gibson, maar ook hij zou daar nog eventueel kunnen spelen. En in heel grote noodgevallen heb je nog opties als Rooney of Jones.

Al is Ferguson nou niet bepaald iemand, die weinig rouleert. Dus ik verwacht voor menig speler toch wel de nodige minuten. Al hoop ik net als jij dat Anderson en Cleverly de kans krijgen. Er zit echt enorm veel kwaliteit en potentieel in hen.

Tja, die vraagprijzen van Tottenham zijn vaak redelijk hoog en het is in mijn ogen ook niet de makkelijkste onderhandelpartner.

@king Eric

Vergis je niet, een nieuwe uitdaging bij een andere club bied perspectief en kans op succes. Manager Ferguson weet als geen ander om spelers in deze te prikkelen, zodat zij tot het uiterste voor hem willen gaan. Wesley Sneijder is de persoon en voetballer die zeker aan deze verwachting kan voldoen, daar bestaat voor mij geen misverstand over. Ik schaar hem zeker niet onder de vijf beste voetballers van de wereld, daar is hij inderdaad wat je zegt, niet constant genoeg voor in zijn spel. Maar dat hij een absolute meerwaarde kan zijn voor Manchester United, daar ben ik heilig van overtuigd. Je rept verder, '' over een seizoen dat alles meezat '' bij Inter. Zit het de club uit Manchester over het algemeen dan dikwijls niet mee? Lijkt me dan ook de uitgelezen mogelijkheid voor Wesley Sneijder om dan juist bij deze club, zijn topseizoen van vorig jaar bij Inter te kunnen gaan evenaren. Met behulp van een uitstekende manager ( Ferguson ), die de meest uiteenlopende spelers naar zijn hand kan zetten, en hen zodoende in een systeem kan laten spelen waardoor succes verzekerd is. Alle ingrediënten voor een goed huwelijk tussen Wesley Sneijder en Manchester United zijn aanwezig. Dus, voor mij eerder pracht dan wanbeleid.

goed stuk
5 sterren

Mooi stuk ik kende de kwestie al omdat je het al eerder had uitgelegd maar nu zeg je er nog eens zoveel bij in zo'n clubexpert. Prachtig uitgelegd.

Heel erg goed uitgelegd, en ik persoonlijk vind het ook erg leuk om een CE te lezen over Manchester United, aangezien er daar niet heel veel van zijn.

Grammaticaal zit het volgens mij allemaal dik in orde en leest makkelijk weg.

Inhoudelijk, Als, Sneijder op Old Trafford komt te staan, dan denk ik dat we ons geen zorgen hoeven te maken aangezien Sir Alex Ferguson ook niet op zijn achterhoofd is gevallen en dit zelf ook wel inziet. Mocht hij dan deze transfer doortrekken dan ziet hij vast wel ergens een gaatje of een tactiek die wij echter over het hoofd zien. Wij zijn ook maar voetballiefhebbers die dit op een site volgen en achter de tv uiten. Hij zit al meer dan 25 jaar in het vak en ik denk mocht hij naar United gaan, dat wij ons hier geen zorgen over hoeven te maken. ;-)

Nogmaals erg goed stuk.

* * * *

Leuk geschreven en je punt is duidelijk. Toch denk ik zelf dat wanneer Sneijder komt dat de balans in de ploeg niet verstoort zal gaan worden en dat United er alleen maar beter van word

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Martin van Geel, de inmiddels vertrokken technisch directeur van Feyenoord, heeft met Tonny Vilhena afspraken gemaakt over de hoogte van zijn transfersom. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren