Update: Sporting krijgt mogelijk last van terugkoopclausule Barcelona

Donderdag, 4 augustus 2011 om

De overgang van Jeffrén Suárez naar Sporting Portugal is een feit. De werkgever van Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars maakte woensdagavond laat in een officiële verklaring bekend dat de 23-jarige vleugelaanvaller voor 3,7 miljoen euro overkomt van Barcelona. Jeffrén is alweer de veertiende zomeraanwinst van de Portugezen.

/

De overgang van Jeffrén naar Lissabon is zeker geen verrassing, daar de clubs enkele dagen geleden overeenstemming bereikten over de transfersom. Het beursgenoteerde Sporting maakte woensdagavond laat de financiële details wereldkundig. Zo heeft Jeffrén in zijn vijfjarige contract een transferclausule van dertig miljoen euro en krijgt Barcelona twintig procent van de winst bij een eventuele doorverkoop.

Jeffrén slaagde er nimmer in om definitief door te breken bij Barcelona en ook voor komend seizoen kwam hij niet in de plannen van Josep Guardiola voor. De Spaanse topclub probeerde de buitenspeler in de deal met Udinese over Alexis Sánchez te betrekken, maar dat zag de hoofdrolspeler zelf niet zitten. Jeffrén is na Diego Capel overigens de tweede Spaanse aanwinst van Sporting, dat de aanval op FC Porto en Benfica wil inzetten.

Update 22:10 uur - Sporting krijgt mogelijk last van terugkoopclausule Barcelona
Barcelona laat Jeffrén Suárez naar Sporting Portugal vertrekken, maar zal de jonge vleugelspeler de komende twee seizoenen zeker nog in de gaten houden. De Spanjaarden hebben namelijk een clausule laten opnemen dat ze de aanvaller kunnen terugkopen van de Portugezen. Als Barcelona hem na komend seizoen al terugwil, moet er acht miljoen euro op tafel komen. Een seizoen later kost de 23-jarige aanvaller twaalf miljoen euro.


Poll

Eindigt Sporting Portugal komend seizoen bij de eerste twee?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door Younes-c)

Het zijn aardige spelers die Sporting koopt maar echt onder de indruk ben ik niet. De beste aankoop vind ik nog wel Rinaudo die opgehaald is in Argentinië en voor een hele lage prijs.

Jeffren heeft pech met blessures gehad en misschien kan hij hier opbloeien tot een goede speler.

4 augustus 2011 om 01:12

Ik vind juist dat ze heel goed hebben ingekocht. Namen zeggen ook niet alles, ze hebben nu een mooie mix tussen grote talenten en ervaren spelers. Het probleem is gewoon dat Benfica en Porto ook niets inleveren. Falcao en Hulk blijven gewoon bij Porto en Gaitan en Cardozo blijven gewoon bij Benfica.

4 augustus 2011 om 01:16

Nou ik ben aardig onder de indruk hoor, als een Nederlandse topclub Schaars, van Wolfswinkel, Bojinov, Capel en Jeffren weet te contracteren dan zouden de mensen gek worden. Tuurlijk Portugal is een grotere competitie dan Nederland maar je moet het even in perspectief zien. Ik vind Sporting echt heel goed bezig met inkopen en vind ook dat ze altijd leuk voetbal spelen. Hopelijk kunnen ze met deze aankopen weer meedoen om het kampioenschap

4 augustus 2011 om 10:32

grotere competitie? Wat een onzin zeg.
De topclubs zijn groter maar daaronder valt een bijzonder groot gat met alleen maar clubs van het niveau RKC

4 augustus 2011 om 12:25

Grotere competitie is onzin. Ze hebben de zaakjes wel wat beter op orde mbt talenten en verkoop van goede spelers.

Kan iemand mij trouwens vertellen hoe ze aan het geld komen met minder dan de helft aan inwoners wat wij hebben en het gemiddelde inkomen is zelfs minder dan de helft dan wij in Nederland hebben. Bovendien is het land bijna failliet. Ik heb het idee dat ze daar net zo makkelijk met schulden omgaan als in Spanje. In die knoflookstaten houden ze zich met niets aan de regels. Niet met begrotingen, quota enz enz

4 augustus 2011 om 15:52

Grotere competitie is niet het juiste woord, ik bedoel meer dat de grote clubs Porto, Benfica en Sporting beter zijn dan de Nederlandse top en meer te besteden hebben. Bovendien was mijn punt dat het indrukwekkend was wat ze inkopen, zelfs voor Portugese begrippen en niet wie de grotere competie heeft. Ik zie trouwens geen enkele Nederlandse topclub spelers van dit kailiber halen. Grappig dat jullie over dat andere punt vallen wat juist mijn stelling extra zou bevestigen als het tegenovergestelde waar zou zijn.

5 augustus 2011 om 00:20

Portugese competitie is zeker wel een grotere competitie dan de Nederlandse. Nah jah het is maar wat je groot noemt, de stadions zitten in Nederland wat voller. Maar verder, het niveau is veel hoger in Portugal de laatste jaren. Portugal staat al een jaren boven Nederland met punten die gehaald zijn in Europees voetbal en die zijn ook gehaald door de subtoppers uit Portugal. Verder staat er in de top 25 beste clubs uit Europa geen 1 club uit NL, maar wel 3 uit PT. Numbers dont lie.

Hoe komt Sporting ineens aan al dit geld?

4 augustus 2011 om 01:23

Ik heb geen idee, geleend van de bank misschien? Dat zou wel haaks staan op het financiele klimaat in Portugal.

4 augustus 2011 om 02:42

De nieuwe voorzitter, geen idee hoe hij heet, heeft connecties met rijke zakenlui uit Angola geloof ik. Daar komt al dat geld ineens vandaan.

Goed besteed overigens. Nu ze ook jeffren er bij hebben, kunnen ze toch een heel aardig team opstellen. Ik denk echter niet dat het genoeg is voor de titel, zoals eerder al werd aangegeven, Benfica en Porto hebben nauwelijks kwaliteit ingeleverd en hebben toch net wat betere teams.

4 augustus 2011 om 08:24

Toch de omgekeerde wereld. Geld halen bij rijke zakenlui uit Angola. Een land, waar niemand fatsoenlijk te eten heeft. Als dit waar is, lijkt het me nog 10x verwerpelijker dan alle activiteiten van rijke Arabieren, Russen of Oekrainers in de voeballerij. En dat in een land (portugal), dat ook tot zijn nek in de schulden zit en vreselijk moet bezuinigen. Dat zullen voetbalclubs in Portugal toch ook moeten voelen. En dan zoveel miljoenen beschikbaar voor aankopen. Soms kan ik zaken moeilijk begrijpen. Maar dat zal wel aan mij liggen.

Jeffren is al een goede buiten/vleugel speler. Deze jongen zal het gaan maken, daar ben ik van overtuigd. Ik denk dat Sporting een goede club is voor hem.

Stel, hij groeit uit tot een sublieme buitenspeler, zou Barcelona dan 'maar' 24 miljoen hoeven te betalen, aangezien ze 30 kunnen bieden en daar 20% van terug krijgen...? Of werkt het niet zo?

4 augustus 2011 om 01:26

Jeffren heeft zich niet kunnen bewijzen bij Barcelona, en wss zal Barca deze jongen ook niet terug halen anders hadden ze wel een terugkoopclausule in het contract/verkoop laten aanmaken.

En als Barcelona hem terug zou willen kopen dan kan jij heel goed rekenen!

4 augustus 2011 om 03:01

nou dat hele goede rekenen valt wel mee, zoals in de tekst staat gaat het over de winst die sporting zou maken met andere woorden 30 - 3.7 = 26.3 miljoen daar pak je dan 20 procent van en dat is dus 5.26 miljoen
30 - 5.26 = nog altijd 24.74 miljoen.
los daarvan verwacht ik niet dat jeffren nog op het niveau komt waar barca naar streeft. want als het op talenten aankomt dan is barca wel een van de clubs waar je aan denkt. maar zo wil ik eigenlijk dos santos noemen in dit stuk om aan te geven hoe snel het berg afwaarts kan gaan. laat hem eerst maar eens bij sporting de sterren van de hemel spelen

Haha, da's gek. Ik las net op een andere site dat de marktwaarde van Jeffrén werd geschat op +/- 10 miljoen euro en nu zie ik dat hij wordt verkocht voor 3,7 miljoen euro. Scheen een groot talent te zijn daar in Catalonië, maar hij zal sowieso weinig spelen met Villa (als hij op de flanken begint), Pedro, Messi, Afellay en de nieuwe aankoop Sánchez voor hem in de pikorde. Hij doet er dan ook goed aan om even te ontwikkelen bij Sporting

Barca heeft nu wel weinig aanvallers Mvp, Sanchez, Ibi.
Sanchez kan zomaar floppen en Ibi is niet goed genoeg.

Misshien is het beter als ze Keirrisson naar het 1e halen ?

4 augustus 2011 om 01:40

Bojan is weg, Jeffren is weg, Nolito is weg, Soriano is lang geblesseerd. Enkel Sánchez in de plek. Goed idee om Keirrison een kans te gunnen. Die jongen kostte 14 miljoen en heeft nog geen minuut gespeeld. Jeffrén's marktwaarde is 5 miljoen euro volgens mij. Kan bij Sporting oplopen tot 10 als hij er zich de komende jaren kan bewijzen.

4 augustus 2011 om 01:44

Keirisson vertrekt waarschijnlijk naar Xamax Neuchatel, waar hij een lucratief contract kan tekenen.

Jeffrén is na Diego Capel overigens de tweede zomerse aanwinst van Sporting, dat de aanval op FC Porto en Benfica wil inzetten.

Wat zijn Van Wolfswinkel en Schaars dan lenteversterkingen?

4 augustus 2011 om 06:38

Haha inderdaad, ze hebben al veel meer gekocht dan twee spelers. Bojinov ook nog, en ik vergeet er vast nog.

Jeffrén was een groot talent maar heeft het helemaal niet kunnen waarmaken, wel jammer want ik zie die jongen graag voetballen. Enorm technisch, lenig, snel en krachtig. Het ontbreekt hem echter aan visie en doorzettingsvermogen. Twee dingen die elke Barça speler moet hebben om het te maken, maar ook niet voor niets dat ze bij alle spelers behalve bij Jeffrén een terugkoopclausule afdwingen. Raar dat ie niet naar Udinese wilt maar wel naar Sporting.

4 augustus 2011 om 22:37

@fraayax en quaresma__7

volgens mij staat er toch echt:

Jeffrén is na Diego Capel overigens de tweede Spaanse aanwinst van Sporting, dat de aanval op FC Porto en Benfica wil inzetten.

met de nadruk op Spaanse, en als jullie het dan nog steeds niet snappen, daarmee bedoelen ze dat ze uit de spaanse competitie komen.

4 augustus 2011 om 22:44

Klopt nadat de redaktie me vriendelijk bedankte voor de tip is dat in het artikel aangepast. Aangezien er eerst zomerse aanwinst stond.
Bedankt voor het vertrouwen in mijn intelligentie.

5 augustus 2011 om 00:48

you'r welcome!

Ik vindt de Portugese ploegen zich goed hebben versterkt hoor. Zeker als Porto nog Steven Defour gaat halen toch een goeie middenvelder van Standard Luik.

Die laatste zin zijn moet zijn. Jéffren is na Diego Capel de tweede Spaanse aanwinst van Sporting, dat blabla.

Jeffrén is gewoon niet goed genoeg voor Barcelona en zal dat ook nooit worden. Nog beetje logisch dat ze geen terugkoopclausule hebben maar wel 1/5e voor een eventuele doorverkoop krijgen. Als hij voor 5 miljoen aan een Italiaanse club wordt verkocht, krijgt Barça een miljoen. Slim.

4 augustus 2011 om 02:56

Dank je zo klinkt het een stuk logischer.
Terwijl Sporting meer dan een heel elftal had aangekocht kwam het heel vreemd over dat het deze zomer maar om twee spelers ging.

En dan moet Immers 5 miljoen kosten, gekkenhuis!

4 augustus 2011 om 01:46

Buiten het feit dat ik vijf miljoen belachelijk vind voor Immers, moet je er wel rekening mee houden dat Jeffrén nog maar een contract had voor één jaar en Immers ligt nog vast tot 2014.

4 augustus 2011 om 01:51

Al zou Immers nog een contract hebben tot 2030, de waarde van spelers hangt echt niet zoveel af van de contractduur hoor. Als Immers' marktwaarde bijvoorbeeld 1.5 miljoen zou zijn dan zouden ze maximaal 2/2.5 miljoen voor hem kunnen vragen. Aangezien Immers een marktwaarde heeft van 1 miljoen kunnen ze nooit 4 miljoen erbij gooien omdat hij tot 2014 vast ligt.

4 augustus 2011 om 01:54

Ik weet niet hoe jij erbij komt dat hij maar één miljoen euro waard is, maar meestal zijn dat soort bedragen (ik doel op die vijf miljoen) uit de lucht gegrepen.

4 augustus 2011 om 01:57

Op internet kan je de marktwaarde van spelers opzoeken, ik zei niet zomaar 1 miljoen.

4 augustus 2011 om 01:59

Dan weet ik al welke site je bedoelt, dat wordt forummatig bepaald.

4 augustus 2011 om 09:31

Maar Immers is 25 en speelt echt wel flink wat niveaus lager. Daarnaast vind ik het absurd dat Ajax, dat een samenwerking heeft met Barcelona en Cruijff heeft en een multifunctionele aanvaller zoekt hier niet eerder achteraan is gegaan...

On topic: Jeffren is een prima voetballer voor sporting ik denk dat het een seizoen duurt voor een andere topclub hem weer oppikt!

4 augustus 2011 om 10:58

Zijn waarde is niet afhankelijk van wat anderen daarover denken.
De waarde van een speler wordt bepaald door hoe graag zijn huidige club hem wil houden en hoe graag de geïnteresseerde club hem wil hebben.
Wil Ado hem beslist houden zou ik een nog veel hoger bedrag vragen dan die 5 miljoen.

4 augustus 2011 om 19:32

Dus omdat 'feyenoord' interesse heeft kunnen ze de vraagprijs zo opschroeven? Wat een onzin. Als het nou om topclubs uit het buitenland ging snap ik je punt, maar Feyenoord en ADO zijn gelijkwaardig, zo niet is ADO zelfs sterker. Omdat er meerdere mensen zo een verkeerde gedachte hebben net als jou worden er tegenwoordig enorm grote bedragen neergelegd voor voetballers! Weet je wel wat 5 miljoen is, mensen beseffen dit niet meer in het voetbal..

4 augustus 2011 om 22:45

@sens10

je moet niet alles als de waarheid zijn wat je op je site leest, en dan ook nog eens gaan doen alsof je gelijk hebt.

ik zal het je maar eens uitleggen.

Stel je voor een speler wil graag weg omdat hij niet gelukkig is of wat dan ook, dan is zijn marktwaarde toch veel minder.

of een speler heeft nog maar een 1 jaar doorlopend contract dan is hij tog ook minder waard. denk je dat pvs affelay voor 2 miljoen had verkocht als hij nog een 5jarig contract had ?

en wat als een speler te horen heeft gekregen van de club dat hij deze zomer niet mag vertrekken maar over 1 jaar word er niet zo moeilijk gedaan over een transfer. dat kunne ze tog niet weten op jou amateur site

Toch lekker om te zien dat Barça amper geld armer is geworden deze transferperiode nu er allemaal overbodige spelers worden verkocht. Het transferbudget was eerst 45 mil.

45-26(sánchez)= 19
19 12(bojan)= 31
31 3,7(jeffren)= 34,7
31 3(cáceres)= 37,7
36,7 5(romeu)= 42,7
Is toch wel lekker om amper geld kwijt te raken terwijl je toch aanzienlijk beter bent geworden dan vorig seizoen nu Thiago en Sánchez erbij zijn gekomen. Daarnaast, als het niet al in de begroting was opgenomen kan je er ook nog 24 mil van Zlatan bij doen.

ot: Leuke transfer voor Jeffren, maar is hij nou voor de basis gehaald of niet?

4 augustus 2011 om 01:56

weer een lekkere naieve reactie van een barce supporter, begrijp me niet verkeerd ik kan enorm genieten van het spel van barca maar ze zijn daar toch echt wel vreemd bezig. alle talenten verkopen en Sánchez halen voor veel geld die nog maar 1 jaar constant presteert terwijl de club een enorme schuld heeft. En dan ook nog blij zijn met het beleid

4 augustus 2011 om 02:28

Man waar heb je het over? Van alle verkochte talenten zijn er maar 2 die in de toekomst wellicht iets hadden kunnen betekenen voor Barça en dat zijn Romeu en Bojan. Romeu heeft simpelweg te veel concurrentie op zijn plek en Busquets en Mascherano zijn allebei nog onder de 27, dus de komende jaren zou hijblij mogen zijn als hij op de bank kwam. Bojan gaat zich nu ergens anders ontwikkelen op een manier die hij bij Barça niet had kunnen doen en daarna komt hij waarschijnlijk terug. De rest komt simpelweg kwaliteit tekort om te spelen bij een absolute topclub. Met Sánchez heb je Bojan al vervangen en met Thiago heb je een extra creatieve middenvelder die de afgelopen seizoen ontbrak. Fontàs is ook doorgestroomd naar het eerste en daarmee heb je een extra verediger.

Kortom heel veel versterkingen voor het team terwijl je praktisch maar 2,3 mil hebt uitgegeven, is dat iets waar ik niet blij mee zou moeten zijn?

4 augustus 2011 om 09:41

daarnaast heeft bojan een terugkoop clausule over 2 jaar als villa 32 is.

4 augustus 2011 om 17:28

Mag ik ook lijstje met aankoop bedrag en verlies na verkoop ?

Ik maak er wel een, geloof me je gaat schrikken, hoe slecht Barca is met verkopen.

2011 verkocht.

Zlatan 24 Miljoen (gekocht voor 45mil+eto'o, ga er van uit dat Eto'o toen met een aflopende contract 15 miljoen waard was.

60-24= 46 verlies.

Caceres, gekocht voor 16.5 miljoen, verkocht voor 3 miljoen.
16.5 - 3 - 2x 500.000 (huurbedrag) = 12.5 miljoen verlies

Hleb, gekocht voor 15 miljoen, 2x verhuurt opbrengst daarvan was 3.2 miljoen.
15-3.2 = 11.8 miljoen verlies.

Henrique, gekocht voor 8 miljoen, geen minuut gemaakt, aan 5 clubs verhuurt.
opbrengst 400.000.

Keirisson, gekocht voor 14 mil, geen minuut gemaakt, verhuurt aan tal clubs en niet kunnen overtuigen, waarde: 2 miljoen ?

Ik wil niet terug naar 2010 en 09, want daar werd er helemaal geklungeld met het verkopen van spelers.

4 augustus 2011 om 21:37

chygrinskiy ofzo die gekke verdediger van dinamo was ook wel een leuk voorbeeld geweest !

4 augustus 2011 om 22:56

Van Shaktar ,gekocht voor 25 mil, paar wedstrijden gespeelt, teruggekocht door Shaktar voor 15 miljoen.

4 augustus 2011 om 22:59

Leuk lijstje maar daar gaat het in mijn stuk helemaal niet om. Ik probeer het huidige transferbudget te schetsen en daarbij zie je dat Barça heel weinig heeft uitgegeven dit seizoen om een betere selectie dan vorig jaar te krijgen. Dat Barça (ten tijd van Laporta) waardeloos was op de transfermarkt weet ik ook wel.

4 augustus 2011 om 23:40

Ik vind het nu ook waardeloos hoor, Sanchez is een goeie speler maar 37.5 miljoen is teveel voor een speler die nog maar 1 jaar heeft gepresteerd.

Goeie zet van Sporting om Suarez te halen, heeft het niet kunnen redden bij Barca
maar bij Sporting kan hij zeker wel uitgroeien tot een topper.

wat een koopje 3,7 miljoen maar...??

Echt een koopje!
Die kan ajax/psv/twente toch ook makkelijk betalen.
Dat niemand uit eredivisie hem haalde!

4 augustus 2011 om 02:18

Ik denk niet dat hij naar de Eredivisie zou willen gaan aangezien hij al Udinese had geweigerd. De salariskosten van deze jongen zouden ook zeker erg hoog zijn.

Goeie aankoop van Sporting, maar wat grappig nu zie je nergens van kopen blabla ... terwijl als city dit was dan maakte ze het voetbal kapot en ze kopen alleen maar .

4 augustus 2011 om 07:12

Klein verschil in bedragen lijkt me... Het 3,7 miljoen van Sporting is het 37 miljoen van City. Niet te vergelijken.

Barca moet echt nog één aanvaller halen, het is te dun bezet.
of haal die Keirison gewn naar het eerste.

Portugal is toch dat land dat het financieel zo moeilijk heeft?????

Sporting koopt veel goede spelers,
ben wel benieuwd waar ze al dat geld vandaan halen, TV Rechten ofzo, van een land dat Financiel is zwaar weer verkeerd?

goed om te lezen dat barca nu ook het terugkoop trucje begint te beheersen. Kunnen ze veel lol van hebben om spelers zoals bojan en jeffren 2 jaar op hoog niveau te laten renderen en dan tegen een schappelijke prijs terug kopen. Een constructie zonder risico op de lange termijn aangezien, met name jeffren, nu niet nodig zijn.

Sporing zal hiermee wel de jacht willen inzetten op Porto en Benfica. Ze staan nu toch al wat jaren droog. Dus misschien zal het wel tijd worden. Ik zie hierdoor aleen wel weer de kans krimpen voor Ricky van Wolfswinkel.

Barca heeft dit jaar echt een superselectie. Als je kijkt dat ze er vergeleken met afgelopen seizoen Sanchez en Thiago erbij gekregen hebben.... Sanchez is gewoon een goede speler die aan de linkerkant kan spelen met Villa in de spits en Messi op rechts. Daarachter kan je nu een middenvelds neerzetten met Xavi, Iniesta en Thiago. Thiago heeft zulke groten stappen gemaakt dat hij een bassisplaats wel aankan. Achterin natuurlijk het supercentrum met de beste verdedigers van de wereld(puyol en Pique). Op de backposities heb je Alves en Abidal die ook aanvallend veel kunnen brengen. Op de bank heb je Pedro die ook makkelijk in kan vallen op de plek van Sanchez of Messi. Affelay, Mascherano en Busquets kunnen makkelijk de plek innemen van Iniesta, Xavi of Thiago. Achterin kunnen Maxwell en Muniesa af en toe invallen. Alhoewel ik begrepen heb dat ze daar nog versterking zoeken.

24 spelers zeg toe maar weer.. wat een geld moet je dan hebben, of hulp van de bank?

Leuke speler die Jeffren, hoop dat hij een beetje blessurevrij kan voetballen bij Sporting.

4 augustus 2011 om 22:35

Voor al die spelers samen hebben ze amper 20 miljoen betaald, dus denk ik niet dat ze hulp van de bank hadden..

4 augustus 2011 om 22:37

24 spelers?

Echt jammer dat Barca zo slecht is in spelers verkopen. Millito transfervrij weg doen, Jeffren maar 3,7 mil en noem het allemaal maar op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Benfica189
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
S. CoatesVerdediger81
Z. FeddalVerdediger80
Luís CarlosVerdediger80
AdánKeeper80
Pedro PorroVerdediger81
Nuno MendesVerdediger81
Matheus NunesMiddenvelder80
Voor de complete selectie: Clubpagina Sporting Portugal.

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren