Update: Manchester City maakt melding van miljoenenkomst Agüero

Donderdag, 28 juli 2011 om 19:05Erik van Dam • Laatste update: 19:18

Hoewel de officiële bevestiging nog ontbreekt, wordt Sergio Agüero snel speler van Manchester City. Hij is alweer de 24ste grote aankoop sinds augustus 2008, de maand waarin de Abu Dhabi United Group eigenaar werd van Manchester City. De rijke groep investeerders begon snel na haar komst naar Engeland met geld te strooien en haalde diezelfde zomer nog spelers als Jô,Vincent Kompany en Robinho naar de club. Agüero is de nieuwste speler in een lange rij namen die zich voor een grote transfersom verbindt aan the Citizens.

/

In 2008 werd in totaal bijna 79 miljoen pond, omgerekend bijna negentig miljoen euro, gespendeerd aan Jô, Tal Ben Haim, Kompany, Shaun Wright-Phillips, Pablo Zabaleta en Robinho. Tijdens de daaropvolgende transfermarkt, in de winterstop van het seizoen 2008/09, werd de portemonnee opnieuw wijd open getrokken om de komst van Nigel de Jong, Shay Given, Craig Bellamy en Wayne Bridge te bezegelen. Voor hen werd in totaal zo'n 53 miljoen euro uitgetrokken.

Na die twee grote spending sprees hield het nog niet op. De zomer van 2009 bracht nieuwe kansen met zich mee en opnieuw werd City zeer actief op de transfermarkt. Achtereenvolgens Gareth Barry, Roque Santa Cruz, Stuart Taylor, Carlos Tévez, Emmanuel Adebayor, Kolo Touré, Joleon Lescott en Sylvinho namen de wijk naar het City of Manchester Stadium. Het achttal nieuwelingen kostte in totaal dik 135 miljoen euro.

In de winter die volgde bleef het vrij rustig; Roberto Mancini haalde alleen Patrick Vieira en Adam Johnson naar de club. Toch was het nog lang niet voorbij met het buitensporige uitgavenpatroon van de rijke club; vorig jaar zomer werden Jerome Boateng, David Silva, Yaya Touré, Mario Balotelli en James Milner gekocht voor een totale aanschafprijs van 102 miljoen euro. Daar kwam in de winterstop nog Edin Dzeko bij; de Bosniër bracht VfL Wolfsburg 32 miljoen euro op. Het uiteindelijke bedrag ligt dus minstens op 412 miljoen euro, de huidige transfer van Agüero nog niet eens meegerekend.

Update 28 juli 19:05 uur - Manchester City maakt melding van miljoenenkomst Agüero
Sergio Agüero praatte de afgelopen 24 uur al alsof hij speler van Manchester City was, maar inmiddels is de transfer van de Argentijn officieel. De Engelse topclub maakt donderdagavond via de officiële kanalen melding van de komst van de 23-jarige schoonzoon van Diego Maradona. Agüero gaat rugnummer 16 dragen en zit waarschijnlijk bij de selectie voor de Dublin Super Cup van dit weekend.


Poll

Komend seizoen pakt Manchester City ... prijs/prijzen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

109 reacties (laatste reactie door M_Suarez)

Oh kijk, maar zowat een half miljard...

En ze zullen waarschijnlijk zo doorgaan totdat de CL een keer gewonnen is.

28 juli 2011 om 21:18

Laat ons voor al de voetbal liefhebbers hopen dat dat niet zo is en dat die sjeik het op een dag gewoon beu is en zich een ander speeltje koopt. En zoals ze bij top gear zeggen, Great News! Er komt een regel waar ik de details niet precies van weet, moet je bij King_eric zijn, die legt je dat zo uit, dat teams op een gezonde manier aankopen moeten doen, dus van de winst wat ze in het vorig seizoen hebben gemaakt ofzo? En dat de suikeroom buitenspel gezet word. Zou fantastisch zijn!!!

28 juli 2011 om 21:34

Gaat toch niet lukken.. Als er zoveel % van de winst besteed mag worden, pomp die maatschappij wel 500 miljoen via een zogenaamd sponsorschap in de club en dan kunnen ze dat weer besteden..

28 juli 2011 om 22:54

Ja maar dat is fraude en zo zal de bond dat dat ook zien, ik zie dan ook een gelijkaardige boete als in omkoperij, titels kwijt en zoveel punten aftrek / degradatie. Als die regel er ooit komt gaan ze er erg secuur op zijn, de FA is daar heel vies in..

28 juli 2011 om 23:12

Je kan dat wel zo zien maar zo zal het niet op papier staan. Regels zijn er om te omzeilen. Je denkt toch niet dat dat soort zakenlieden hun kapitaal hebben vergaard zonder de mazen in de wet te zoeken? Er is altijd een manier voor om het geld de club binnen te krijgen.

De spelers kunnen hun salaris van de club drastisch verlagen en zich persoonlijk laten sponsoren door de sheiks bijvoorbeeld. Clubs houden het geld dan over en kunnen zo weer meer uitgeven.

Olieboeren kunnen spelers geld geven om hun contracten af te kopen en ze dan door hun club laten contracteren etc.

29 juli 2011 om 18:18

Ambitieus is toch niks verkeerds aan....
Aguero en tevez op spits als duo perfectt.... Ik hoop dat tevez blijft

Ik vind hem niet tot nu toe de beste aankoop maar het blijft een topper. Vond aankoop Silva, Tevez, de Jong meer waard.

28 juli 2011 om 01:02

Aguero is juist wel een van de beste aankopen van City, hij is op alle fronten beter dan Tevez. Als City goed draait volgend seizoen dan zal Aguero een van de smaakmakers van de Premier League zijn, dat weet ik zeker.

28 juli 2011 om 09:38

Beargumenteer eens hoe hij op alle fronten beter is? misschien iets hij iets sneller maar dat compenseert Tevez met een winnaarsmentaliteit waar je eng van wordt!

28 juli 2011 om 11:13

idd , king Messi mag Aguero best beter vinden maar om zo stellig te zeggen dat hij beter IS is een beetje overdreven! 2 goede spelers en wie nou beter is ??? tja ieder zijn mening , ik zou ze allebei wel willen hebben in mijn team !

28 juli 2011 om 22:08

'ieder zijn mening' is niet helemaal waar.
Het zou bijvoorbeeld helemaal nergens op slaan als ik zou zeggen dat ik Melvin Platje van NEC beter vind dan Messi, dan zit ik namelijk gewoon fout.
Nou weet ik dat bij de vergelijking Aguero-tevez wel wat minder verschil in niveau zit.
Maar het gaat meer op vlakken, iedereen heeft zijn sterke en zwakke punten, en het is waar je van houdt.

28 juli 2011 om 09:47

Idd, vergeet en onderschat Kompany ook niet, echte leider en steunpilaar die voor ''een prikje'' werd weggehaald bij Hamburg !

Wow minstens 412 miljoen en als je de transfer van Aguero erbij telt kom je op een kleine 450 miljoen op drie jaar tijd, abnormaal veel is dit zeg. Ze zijn nu eigenlijk verplicht om een prijs te winnen want als ze komend seizoen niets winnen dan vind ik het toch wel matig qua prestatie. Ik ben benieuwd hoe ze het gaan doen, mij maakt het niet zoveel uit, al gaat mijn voorkeur uit naar Chelsea, Arsenal, Liverpool of United als kampioen. Sergio Aguero is natuurlijk een topversterking maar ik denk dat dit ook betekent dat Carlos Tevez zal vertrekken bij de club.

28 juli 2011 om 02:58

Is inderdaad veel.
Maar vergeet niet dat elftallen van een Barcelona, Real Madrid, Man. united al veel langer staan.
Alsal die spelers nu gekocht zou moeten worden zit je ook ruim tegen de half miljard.

28 juli 2011 om 21:14

Ik begrijp het doel van je reactie niet, want als mijn tante een *** had was het mijn nonkel geweest. Als als als maar het is niet als, de andere teams hebben ieder jaar gerichte aankopen gedaan en hun transferbudget van 70 mil ofzo per jaar zuinig gebruikt, dat is iets wat city niet doet en ze strooien er maar op los.

In mijn ogen kopen ze maar lukraak iedere speler die los of vast staat, of het nu is om hun elftal te verbeteren, of die van anderen te verzwakken.

Het transfer beleid van City vind ik persoonlijk misselijkmakend en als zij op die manier kampioen worden dan verliest het gezond verstand hier een slag want dan bewijzen zij even dat met impulsief geld gooien alles mogelijk is.

28 juli 2011 om 21:36

Moet je naar de transfer uitgaven van daarvoor eens bekijken. Die zijn in het niet als clubs van Barcelona, Real..

Zieke uitgaven zeg. Ze hebben echt geluk zeg dit City gun het ze wel om prijzen te pakken want anders is al het geld voor niets geweest.

Pff, 24e alweer.. En wat een bedragen, niet normaal!! City blijft maar kopen en kopen. Bouw eens aan een elftal inplaats van elke zomer en winter weer nieuwe mensen te halen waar City en Mancini weer aan moeten wennen.

Ik vind het eigenlijk jammer dat hij daarheen is gegaan. Ze hebben daar toch al best veel spelers in de aanval, maar City kijkt alleen naar grote namen en niet naar de selectie. We zien wel wat het word met Aguero. Ik hoop voor hem dat hij daar gaat slagen. Zou zeker een goed duo kunnen vormen met Silva. Maar we zullen het meemaken .

Het gaat al lang niet meer over voetbal, meer om trots, eer en ego van de clubeigenaren. PSG en Malaga sluiten nu ook al aan in de rij en daar zal het wel niet bij bijven vermoed ik.

28 juli 2011 om 00:37

Tja die geldschieters verkrachten echt het voetbal. Mocht de Fifa en Sepp Blatter en zijn mensen er niet meer zijn en er een hele ander team kwam, zou er wat gebeuren. Stel je voor dat de Fifa zo'n clubs zou bannen. Nu misschien nog niet, maar over een paar jaar als het echt te erg wordt. Dat clubs als City, PSG en Anzhi uit de Cl/el geband worden zou een heel mooi teken zijn. Degradatie mag natuurlijk ook. Daar gaat de trots van al die sjeiks die ons spelletje verpesten.

28 juli 2011 om 00:43

Je moet wel met goede argumenten komen alvorens je clubs gaat bestraffen etc. De manier waarop het nu gaat is in ieder geval niet de juiste.

28 juli 2011 om 00:56

Juist, dat mogen de nieuwe leden van de Fifa beslissen. Maar die leden zullen er nooit komen, aangezien de Fifa alleen maar graag geld ziet en Blatter graag koning speelt. Als de Fifa dit niet snel aanpakt in plaats van regels in te stellen die pas over een paar jaar van toepassing zijn zullen er nu maar vooral in de zomer van 2012 nog véél absurde transfers gebeuren. Spelers die voor veel geld naar zo'n clubs verhuizen. City die gewoon een wereldploeg inkoopt, Chelsea en Liverpool die blijven kopen, etc.

28 juli 2011 om 10:14

Mag ik eens even vragen op basis waarvan je die clubs uit de CL en EL wil bannen of zelfs wil laten degraderen?
Ik geloof niet dat ze iets illegaals doen. Daarbij het is de laatste zomer dat er met vreemd kapitaal (kapitaal verkregen buiten de clubs inkomsten om zoals televisierechten, sponsors, transfers, etc etc) kan worden ingekocht. Vanaf 2012 is inkopen enkel toegestaan met ''wit'' geld. Geld dat dus afkomstig is uit clubactiviteiten en dat moet ook worden aangetoond.
Ik had een zomer als deze voorspelt. Neymar en Ganso gaan ook nog vertrekken, of de deal is alvast gemaakt. Er komt nog een goeie maand met transfers en dan gaan we echt zomers tegemoet waarin niets gebeurt.

28 juli 2011 om 21:24

hoezo verkrachten ze het, ik vind dat het alleen maar leuker word hoe meer topteams erzijn hoe spannender een competitie word.

En de fifa kan ze niet uitbannen, je kan hoogstens een regeling instellen van maximum bedragen die per transferperiode mogen worden uitgegeven en een maximaal aantal spelers dat je mag halen.

Als je geld genoeg hebt kan je alle talenten en alle toekomstige vedetten opkopen en hopen dat een handjevol slaagt, helaas heeft niet iedereen die luxe.

450 miljoen en nog geen kampioen, dat is een prachtige rijm. Mooier is nog dat de rivaal een spits scout en koopt voor 6 miljoen en die er in één seizoen bijna 20 inlegt!

28 juli 2011 om 00:27

Kompany koste ook maar 6 milj & was de beste CB vorig seizoen....
Goeie scouting

een topploeg bijeenkopen op een paar jaar tijd kost nu eenmaal veel geld. Niet elke aankoop draait uit zoals gewild hé, dat is bij elke club zo.

28 juli 2011 om 00:38

Hoezo de beste CB, zijn er daarvoor verkiezingen geweest? Ik vond Vidic afgelopen seizoen de beste CB. Kompany is trouwens 1 van de weinige die zo weinig heeft gekost. Misschien wel de goedkoopste... Verder is Kompany een goede aankoop gebleken maar er zijn een groot aantal daar geflopt.

28 juli 2011 om 01:38

Ik vind beide zeer goed, maar het is natuurlijk belachelijk wat Chelsea en City doen. Als je beter had opgelet had je Hernandez kunnen kopen ipv Torres voor 60 miljoen of Aguero, Tevez, Balotteli, Dzeko, Adebayor en nog veel meer

28 juli 2011 om 01:56

Vidic en Kompany stonden beiden in het EPL Team of the Year. Dus ja verkiezingen. en het komt stom over om te zeggen bij de 2 beste van de Epl. IMO was hij de beste. Vidic maakt veel fouten en brengt weinig bij in de opbouw. Terwijl Kompany de best (uit)voetballende verdediger is in de Epl. (samen met Luiz mss)

Bekijk op youtube Kompany vs. Man utd. maar dan weet ge wat ik bedoel.

Edit; bij elke ploeg 'floppen' er wel aankopen hé. Sommige noemen Berbatov en Tevez, Owen, Hartrgreaves ook een flop bij Utd.
Neemt natuurlijk niet weg dat er bij City wat miskopen zijn gebeurd...

28 juli 2011 om 09:41

Veel fouten, vidic? kom eens met concrete voorbeelden. Stad en land roemt Vidic omdat hij altijd foutloos speelt!! en jij komt beweren dat hij veel fouten maakt? en dan opbouwend niet sterk? nee daarvoor is Ferdinand, met een goede crosspass!

Daarnaast, door een goede scouting floppen er niet veel mensen. ik wil wel even je opgenoemde mensen ontkrachten:
- Berbatov geflopt? Topscoorder Pl!!!
- Tevez geflopt?? Als je dit zegt ben je niet goed, die gast heeft alleen maar goed gespeeld voor United!!
-hargreaves: Als hij speelde perfect maar pech met blessures
- Owen : nooit gehaald voor de basis, maar juist als 3e spits gehaald.

Dus alles wat je roept is ongegrond en niet beargumenteerd.

30 juli 2011 om 18:23

Vidic wordt geroemd om zijn overzettelijkheid, anticipatie, kopkracht, niet om zijn weinige fouten... Hij komt vaak goed weg nadat hij een fout maakt. Bij corners bvb zit die altijd ongestraft te worstelen. Dat zeggen zelfs Engelstalige Man U supporters.
& nee opbouwend is die niet sterk., dat Ferdinand dat wel is verandert toch niets aan Vidic' kwaliteiten toch?

Tevez & Berbatov worden/werden door Man U bestempeld als 'flops'.
Hoeveel heeft Berbatov alweer gekost? 5 goals op 1 match maakt niet het hele seizoen
Tevez kwam pas volledig tot zijn recht bij City.

Owen kostte anders veel geld voor een derde spits? Waarom geen jeugd of opleiding daar? Terwijl die zelfs niet voldoet voor derde spits...

Dus alles wat ik riep is niet ongegrond
Ik toon hier gewoon aan dat er overal flops zijn. De clubs met het meeste geld is meestal ook de club met het meeste flops.

28 juli 2011 om 00:32

haha klopt, een goede aankoop van United. City probeert van alles tot nu toe maar verder dan 1 FA Cup is het vooralsnog niet gekomen en ik denk dat ze volgend jaar maximaal 3de worden in de competitie met geen enkele prijs.

@ VZ. Dat zijn 4 jaren hé...
2008
2009
2010
2011

btw wie heeft in 2008 dan zoveel geld gekost? 79milj pond? Kompany hadden ze voor 6 ofzo...

btw kan iemand de transferuitgaven van Liverpool hier eens langsleggen? Die komen heel dicht in de buurt dacht ik

28 juli 2011 om 00:28

Nee het zijn toch echt 3 jaren, als je de club in de zomer van 2008 overneemt en het nu de zomer van 2011 is dan kun je natellen dat het 3 jaar tijd is, 2008 is namelijk een half jaar en 2011 ook een half jaar.

bovendien denk ik dat Liverpool veel heeft uitgegeven, maar bij langerna neit in de buurt van ongeveer 450 miljoen komt.

28 juli 2011 om 00:33

zomer2008 2009 2010 2011? Is toch duidelijk 4 jaar. De spelers die ze in deze zomer kopen zijn voor dit seizoen, het 4de dus!
kun je natellen

Heb dit jaar ergens stats gezien van transferuitgaven van de laatste 5 jaar. liverpool spande daar de kroon gevolgd door City. (ik zal dan maar zelf op zoek gaan zeker want met denken komen we er niet )

edit;

van 2006 tem 2011

City £471,670,000
Liverpool £296,240,000
Tottenham £232,300,000
Man U £217,200,000
Chelsea £199,500,000
Arsenal £85,150,000

28 juli 2011 om 00:39

okee zal ik even natellen:
zomer 2008
1 jaar later is het zomer 2009
2 jaar later is het zomer 2010
3 jaar later is het zomer 2011

dat is toch echt 3 jaar vriend

28 juli 2011 om 00:40

M_suarez Het verschil tussen 6 en 9 is toch drie? Terwijl er vier (!) getallen hen verbinden

6 7 8 9

Klopt dat echt niet wat Voetbalzone zegt met 'drie jaar' ? Of sla ik nu helemaal de bal mis?

28 juli 2011 om 00:41

Tja zo kun je het ook lezen, maar vz heeft het absoluut niet fout, er is gewoon ongeveer 3 jaar verstreken sinds de aanstelling van Abu Dhabi en in die tijd zijn 24 spelers gehaalt, klopt gewoon. Dat jij aankomend seizoen meetelt moet je zelf weten. Er is namelijk ook nog een winterstop in 2011/2012 en wie weet wie ze dan allemaal gaan.

Het zou kunnen hoor, ik vind het iets te laat om op te zoeken, maar het verschil is dat Liverpool gerichte aankopen doen en niet koopt om het kopen. Was een deel van deze aankopen miskopen? Ja, maar dat kwam omdat de spelers gewoon tekort kwamen. City geeft gewoon tientallen miljoenen uit voor een speler waarbij ze later achterkomen dat deze speler overbodig is en op de bank komt.

28 juli 2011 om 00:52

Hilarisch!
Dat zijn toch 4 zomers kerel...

28 juli 2011 om 01:25

Ja het zijn 4 zomers ja, net zei je nog 4 jaar.
Ben je nou echt zo dom, als je geboren word, ben je toch ook niet meteen 1jaar?

28 juli 2011 om 01:31

Hilarisch dat jij zomers en jaren door elkaar haalt

Helaas is Vz net zo dom bezig als jou want ze hebben het al verandert in 4 jaar.

28 juli 2011 om 01:40

M_suarez,

waar heb je die cijfers vandaan? Ik kan mij niet voorstellen dat United de laatste jaren zoveel heeft uitgegeven, eigenlijk alleen dit jaar. Zeker met het vertrek van Ronaldo waar 100 mil is binnengekommen kan ik mij dit niet voorstellen. Daarnaast is de transfer van Torres hierin vertegenwoordigd?

28 juli 2011 om 02:02

@ Frikx

dat geld is enkle van uitgaande transfers.

http://www.transferleague.co.uk/
league-tables/2006-2011.html

28 juli 2011 om 02:10

@ marcje

Ik ben 3 weken hier weg & VZ is hier een boerse bedoening geworden ofzo? Gaan we op de man spelen?

4 zomers vertegenwoordigt toch 4 'voetbaljaren'.
Seizoen
2008-2009 (kompany...)
2009-2010 (De Jong...)
2010-2011 (silva, Balo...)
2011-2012 (aguero,...)

In voetbal moet je in de juiste termijnen denken!!
Als je niet een beetje logisch kan nadenken moet je het laten om te reageren.

28 juli 2011 om 02:37

@m_suarez

Voel je niet aangevallen en diegenen die het op de man spelen, gewoon negeren.
Iedereen maakt wel eens een fout!

Dit is echt een topaankoop. Ik denk dat dit de deur openmaakt voor balotelli naar wellicht Ac Milan

28 juli 2011 om 10:32

M_suarez je geeft het zelf al aan....

De transfer van Aguero wordt niet meegerekent in het totale transferbedrag.

Voor de rest zijn er nog geen aankopen gedaan door City deze zomer dus eindigt het in de zomer van 2011.

2008-2009 (kompany...)
2009-2010 (De Jong...)
2010-2011 (silva, Balo...)
----------- 2011-2012 (aguero,...) -------- telt dus niet mee.

Dus houd je 3 jaar!!! over en 4 zomers.....

28 juli 2011 om 15:04

Niet zo aanstellen graag.
Het zijn inderdaad zoals jij zegt 4 voetbaljaren maar zet dat dan ook in je andere reacties.
Volgens mij kan jij niet helemaal logisch nadenken als je van jaren naar zomers gaat en dan nar voetbaljaren om je fout te verdedigen.

30 juli 2011 om 18:26

In het oorspronkele bericht werd het transfergeld van Aguero wel verrekend...

28 juli 2011 om 00:35

Robinho heeft toen veel geld gekost: 43 miljoen euro (bron: transfermarkt.de)

Het verschil tussen City en Chelsea is dat wij gerichte aankopen doen/hebben gedaan en we er een stabiele ploeg en team van hebben gemaakt. Alle spelers bij elkaar optelt van ons sinds de overname in 2003 en je komt niet hoger dan 250 miljoen. Minder zelfs.

Wat City nu doet is echt extreem, veel erger dan wat Real vroeger deed. Ze hebben een selectie waarmee je met jaarlijks de treble mee kan winnen, maar hebben een idiote trainer met de naam Mancini. Ik vrees als een trainer als Guardiola of Mourinho die clubs zullen trainen, als zij van dit sterrenensamble een team van makrn dan kunnen clubs als Chelsea, United & Arsenal beter een cricketclub gaan beginnen.

Maar zolang Mancini daar nog altijd zit vind ik alles prima.

28 juli 2011 om 01:50

Torres 48 mil
Zirkof 18 mil
Sturridge ?
Bosingwa 16 mil
Souza 7 mil
Sant0 4
Ivanovic 9
Anelka 15
Malouda 13
Obi 16
Cole 5 + player
Bhoularouz ?
Kaloe ?
schevchenko ?
Ramires?

141 miljoen pond, is ongeveer 170 miljoen euro(vroeger meer). Dan komt er nog iets van 40 mil bij voor Schevchenko en nog iets voor die andere spelers, en dit was nog maar tot de zomer van 2006.

28 juli 2011 om 02:21

Dat klopt niet helemaal, want in de periode 2003-2011 hebben we 524 miljoen pond uitgegeven. Een stuk meer dan 250 miljoen dus.

Wij hebben echter maar 2 jaar echt veel uitgegeven in de tijd na onze overname. Het eerste seizoen gaven we 111 miljoen uit en 2 seizoenen later 153 miljoen. City heeft afgelopen 3 seizoenen elke keer meer dan 100 miljoen uitgegeven en dat is gewoon bizar veel.

28 juli 2011 om 12:44

Aan spelers bedoel ik. Maar als dat waar is wat je zegt en dat getal klopt dan ben ik eigenlijk best verbaast. Maar ook dan kan ik het weer goedpraten dat we dat allemaal hebben uitgegeven in 8 jaar en City zo'n 412 miljoen in 3 jaar..

28 juli 2011 om 14:40

Hey Drogba, hier een wake-up call!

Uitgaven Chelsea juli 2003 t/m mei 2006: 268 miljoen pond, omgerekend een kleine 400 miljoen euro! (ik heb het gemiddelde van de koers Euro/pond in de periode '03 t/m 06 gepakt)

Oh, En Chelsea gericht ingekocht? Haha. In deze zelfde periode zijn er 27 nieuwe spelers aangetrokken.

Ik wil niet dat dit topic uitmondt in een Chelsea vs City. Maar ik wil jullie hiermee uit jullie illusie laten ontwaken waarin verondersteld wordt dat Chelsea én gericht heeft ingekocht én lang niet zoveel miljoenen als City uitgegeven heeft. Chelsea is minstens net zo erg als City. Chelsea fans hebben hier absoluut geen recht van spreken.

28 juli 2011 om 21:30

Ach ja, praten met Nederlandse Chelsea- en City-fans is sowieso lastig. De meeste Chelsea fans zijn hooguit 8 jaar oud, de City fans een jaar of 3...

24!!! spelers in 3 jaar, dit slaat toch echt alles. Ik vraag me af de supporters zich nog kunnen identificeren met de club als er ieder jaar een stel nieuwe passanten langskomt. Die spelers die daar nu ook zitten geven ook echt totaal niets om deze club en gaan bij een betere aanbieding, sportief gezien dan want financieel zijn er weinig die dit kunnen verbeteren, na een aantal jaar weg. Je kunt mij niet wijsmaken dat Robinho, Balotelli, Tevez of enkele andere spelers ooit een binding hebben gehad met City of ooit zullen hebben. Bij sommige spelers is zelfs de lol verdwenen dat zie je bij Tevez en dat zag je bij Robinho, erg jammer voor het voetbal deze ontwikkeling.

28 juli 2011 om 00:28

Ander ff checken hoeveel spelers Ajax in 3 jaar haalde ofzo.
Mijn club (rsca) haalde bij mijn weten meer dan 24 spelers in 3jaar. Trouwens is VZ verkeerd & moet er 4jaar staan... Het is de prijs die uitzonderlijk is, niet het aantal.

28 juli 2011 om 00:42

vriend je kan niet lezen en niet rekenen: er staat 24ste mega transfer, zowel ajax als anderlecht hebben echt geen 24 top aankopen gehaald in 3 jaar tijd hoor

zomer 2008 tot zomer 2011 is echt 3 jaar, geen 4
als ik jou was zou ik mn schoolgeld terug vragen

28 juli 2011 om 10:58

Maargoed het zijn wel 4 gelegenheden om geld uit te geven, namelijk 4 zomers, dus als we in voetbaltermen praten gaat het wel degelijk over 4 jaren, namelijk 4 transferperiodes

Zou je echt over 3 praten dan moet je deze transferperiode niet meetellen.

28 juli 2011 om 15:47

7 transfer periodes als je de winter mee telt.

tsjaa waarschijnlijk betekent dit ook dat Tevez de club zal verlaten. Daardoor wordt City toch zwakker in mijn ogen. De bedragen die tegenwoordig worden neergelegd voor spelers is ook abnormaal, bijna een half miljard...

Wat denken julllie dat man united,. chelsea en Arsenal wel niet gespendeerd hebben om een top club te worden. Zei hebben alleen dat door de jaren heen gedaan. City doet dat gewoon gelijk snel in een keer.

28 juli 2011 om 05:38

Zij doen het door de jaren heen ja, maar kijk eens hoe goed. Chelsea en Man Utd pakken de prijzen. Wat Arsenal betreft, die willen alleen maar de jonkies groot brengen en pikken ze overal vandaan.

Van de 1e lichting zijn er 4 mislukt en Zabaletta vind ik een twijfelgeval , komt ook echt tekort voor de top.

Ben Haim was sowieso een rare aankoop , had het seizoen ervoor er helemaal niets van gebakken bij Chelsea en het Manchester City wat naar de top moest gaat hem dan aantrekken.

Winterstop was alleen Nigel de Jong een shot in de roos en Shay Given was ook een goeie keeper maar kwam ook net tekort voor de daadwerkelijke top.

De zomer die volgde zijn Emmanuel Adebayor , Sylvinho , Lescott , Stuart Taylor en Roque Santa Cruz echt ook miskopen gebleken. Adebayor had een goed seizoen gedraaid maar gezien zijn transfersom en zijn salaris en het verlies wat ze er waarschijnlijk op gaan leiden is het wel een miskoop , zelfde geld voor Lescott die werd gehaald als toekomstige topverdediger en ze zijn er nu allemaal wel achter dat Lescott dat zeker niet is en volgens de geruchten zou City niet afwijzend reageren als een club zich serieus meld voor Lescott.

Toen werd Patrick Vieira gehaald , duidelijk was wel dat hij niet meer op het allerhoogste niveau mee kon maar kreeg wel zo'n salaris iedere maand overgemaakt en was toch wel een zeer dure ''een man voor de kleedkamer''.

Daarnaast denk ik dat Balotelli het niet gaat maken , niet omdat hij de kwaliteiten er niet voor heeft want die heeft hij sowieso maar omdat hij niet leert van zijn fouten en ze iedere keer weer maakt en ik vind Dzeko ook niet de topspits die Manchester City in hem zag.

28 juli 2011 om 00:51

Zabaletta is imo zeker voldoende. Die heeft echte topmatchen gespeeld voor City dit seizoen, ergens ook tot speler van de maand verkozen dacht ik. & daarenboven kan die op beide backs & als CM uit de voeten.
Die Ben Haim ken ik zelfs niet
Lescott is toch geen miskoop hoor. Dit seizoen heel sterk langs Kompany. Kostte uiteraard wel teveel maar een miskoop was het niet.

28 juli 2011 om 00:53

Had naast Kolo Toure de andere rots in de branding moeten worden en speelt alleen maar omdat Kolo Toure wegens doping niet mag spelen en anders is hij een bankzitter , een zeer dure bankzitter want Kompany heeft de voorkeur naast Kolo Toure.

28 juli 2011 om 01:04

Een topclub moet toch minstens 3 Cb's op niveau hebben. Lescott is zeker (te) duur, maar lag ervoor soms in de balans met Toure, meestal in het voordeel van Touré die meer ervaring heeft maar ook een dagje ouder wordt...
Met Boyata hebben ze dan weer een supergoedkope CB die voldoende kwaliteiten heeft als back-up.

bij Man U zit ook een bankzitter van +-20milj euro.
Want Vidic-ferdinand zal wel basis zijn zeker...

28 juli 2011 om 10:11

Daarnaast heeft City Savic gekocht als nieuwe centrale verdediger. Ik verwacht dat ze hem qua niveau hoger inschatten dan Boyata, die juist in mijn ogen het niveau vaak niet aan kan.

Als die sjeik dit terugleest krijgt hij vast een hartaanval :P 450miljoen!

on: 450miljoen in 3 jaar dat is niet niks , maar als tevez weg gaat heeft dat echt wel gevolgen voor het team , ik zie aguero tevez niet zomaar opvolgen hoor , tevez is een speler waar je op kan bouwen , echt een leider voorin , kweet niet of aguero dat wel is , hij is nog jong dus wie weet ,

Ik hoop echt dat vanaf volgend seizoen (2012-2013) ploegen uit de Cl of EL worden geweerd die niet hun boekhouding op orde heeft bijv 10 miljoen rood mag nog maar daaronder niet meer. want als je bijv. Barcelona, Real Madrid en Manchester city neemt dan heb ongeveerl 1,2 miljard schulden en het is ook niet eerlijk tegen over andere landen waar wel streng toe zicht is net zoals in Nederland iedereen zegt wel dat het slecht gaat met de clubs op finacieel gebied maar dat is in vergelijking met de top competities niet veel aan schulden want in spanje enz. hebben ze geen echte strenge regels!

28 juli 2011 om 19:24

Jongen, denk even na.... Manchester City heeft geen schulden! Die schulden zijn voor de eigenaren, onze goedlachse Arabiertjes.

Ik ben benieuwd of MAN C zich realiseert dat ze meer dan 2 hele elftallen hebben gekocht in 3 jaar tijd. Als het dit jaar nog niet lukt, zie je net als bij Real.. hard werken/trainen met de juiste tactieken is effectiever dan smijten met miljarden.

even serieus, Hoe dom zijn sommige gasten hierboven? Precies zoals Gert-jan zegt, ga je schoolgeld terugvragen.
2008-2009
2009-2010
2010-2011..
ochjee, tel ik nou 4 jaar? Het gaat over jaren, niet over zomers..

28 juli 2011 om 11:02

Dan mag je de zomer van 2011 niet meerekenen met de transfers aangezien die pas na het seizoen 2010-2011 plaatsvinden, in de voorbereiding op 2011-2012.

2009-2009,2009-2010,2010-2011,2011-2012.

En dan zijn het vier jaar. Als je de transfers van Aguère, Savic en Clichy mee wilt rekenen, dan is dit het 4e jaar., Haal je die 3 transfers eraf, dan heeft Vz en iedereen hier gelijk.

28 juli 2011 om 23:58

en iedereen hier? 80% zegt 3 jaar..
Maar goed, ik probeer je te snappen. hij begon toch in de zomer van 2008 met de grote aankopen? Van de zomer van 2008 tot en met de zomer van 2011 is toch gewoon 3 jaar?
Of kan ik nou niet rekenen? Dan ga ik me ernstig zorgen maken voor de uni dit jaar..

Het is nou eenmaal niet anders dat het Nederlandse volk bekend staat als niet bepaald slim volk heh. Op uitzonderingen na dan.

Een verschrikkelijke club met een dramatisch beleid. Als je zoveel geld heb, koop dan een ervaren as met daaromheen talenten. En ga dan de tijd nemen om aan je team te bouwen.

Nu worden er elke transferperiodes belachelijke aankopen gedaan in de waan van de dag.

en van al die spelers, spelen dr maar een paar, robinho, adebayor, bellamy, santa cruz, dzeko, boateng, wright phillips, ben haim, allemaal niet kunnen waarmaken dus bijna 200 mln er van weg gegooid.

28 juli 2011 om 19:26

Als jij Ben Haim in dat rijtje meerekent, dan neem ik jou echt niet meer serieus van nu af aan. Die jongen kostte hoogstens 5M pond en was niet echt een belangrijke speler.

Als je kijkt naar al die bedragen is het belachelijk. Het wrange is dat Manchester City zoveel goede spelers haalt dat ze elkaars ontwikkeling in de weg gaan staan. Jongens als Adebayor en Dzeko zijn opeens niets meer bij Manchester City.

Wat mij trouwens nog meer benieuwd dan de totale transferwaarde is de salarissen die Manchester City de afgelopen jaren uit heeft gegeven aan zijn spelersgroep.

412 miljoen jeetje daar had je Griekenland zo mee kunnen helpen.
Belachelijke bedragen zijn er ook uitgeteld voor spelers die niet of nauwelijks speelde.
Ik had zoveel andere dingen kunnen doen met 412 miljoen euro zonde.

28 juli 2011 om 11:17

dus elke rijke man moet zijn geld maar aan Griekenland ofzo geven ? Laat die mensen lekker zelf weten wat ze met hun geld doen : ze hebben het zelf verdiend! Ben blij dat ik geen 412 milj heb want ik zou helemaal doordraaien en binnen een jaar onder de zoden liggen haha

28 juli 2011 om 11:43

Mij heb je ook niet horen zeggen dat elke rijke man geld moet geven aan Griekenland. Ik zeg enkel dat je met zulke bedragen landen als bijvoorbeeld Griekenland had kunnen helpen.
Je moet goed lezen voor je een discussie aangaat.

On: Ik weet niet hoe het gaat lopen bij Man City. Ze kopen hele goeie spelers en de meeste maken het niet waar. Zonde als een talent als Aquero verspeelt zou worden.

28 juli 2011 om 11:57

ik lees prima , en zoals jij fictief reageerd doe ik dat ook op die reactie! ik kan prima lezen en begrijp de teksten ook! Ja met 412 milj kun je héél veel doen (griekenland helpen zou wel het laatste zijn wat ik deed want is bodemloze put) en deze mensen kiezen hiervoor ikzelf zou lekker naar de hoeren gaan !

28 juli 2011 om 19:47

Als je 412 miljoen hebt krijg je wel wat beters dan hoeren aan de wallen

Ik vind het zonde dat hij niet naar Inter is gegaan. Past daar eerlijk gezegd wel samen met Eto,o in de spits. Achter hem met Sneijder gevaarlijk zou dat worden.

de eerste 2 jaar was mark Hughes de coach/trainer. die gozer wilde spelers als Jo, Bellamy, Ben Haim, Wright Phillips, Wayne Bridge, Santa Cruz, Adebayor. Sinds Mancini er is is het een stuk rustiger geworden qua transfers bij man city

Ziek..412 miljoen...als ze zo doorgaan zal het echt niets worden, dan wordt het nooit een team als je ieder jaar were 6 nieuwe basisklanten hebt, ze moeten gewoon op dit team voortborduren. Het is ook nog een redelijk jong team (balotelli, aguero, hart, kompany, de jong, tevez, dzeko, milner, yaya, richards, kolarov, clichy etc) kunnen allemaal nog 5 jaar mee minstens. Maar aangezien die eigenaars geen transferperiode vorbij laten gaan zonder grote en soms ook zeer nutteloze (santa cruz, taylor, barry, silvinho, wright phillips) aankopen te doen blijft het wel een goed bezette opstelling op het veld, maar een minder goed bezette prijzenkast denk ik zo...

Dit is een echte topaankoop, maar wel wanbeleid. Maar zolang alles mag, gaan ze daar vrolijk door.
Denk dat hij daar wel de uitblinker wordt in de aanval.

Nu kan Tevez ook wel weg...

Man city is zo hopeloos ze kopen alleen maar spelers maar winnen helemaal niks en besef wel dat Auguero alleen voor het geld gaat en niet omdat Manchester City een geweldige club is

28 juli 2011 om 22:23

Fa Cup is een prijs.
Die hebben ze gewonnen notabene door jouw cluppie te verslaan.

Ze gaan nu echt voor de prijzen hun selectie is nu defenitief sterker als dat van Man U. Alleen moet het wel klikken tussen de spelers aangezien er elk jaar nieuwe bijkomen. Mits Tevez gewoon blijft kan t er zo uitzien.

Hart
Clichy
Toure
Kompany
Zabaleta
Barry
de Jong
yaya toure
Silva
Aguero
Tevez

Dit betekent dat Tevez weg gaat. Hij zal alleen naar Amerika gaan omdat hij dit zelf heeft gezegd, en zou het daarom ook vreemd vinden als hij naar Spanje gaat.

Maar als hij naar Spanje gaat alleen in een ruildeal met Atletico of misschien naar Malaga.

ik snap hey niet ze hebben een geweldig team maar ze presteren niks vorig jaar alleen fa cup
maar city moet er ook aan denken als de olie er niet meer is dat er niks meer kan gekocht worden
maar aguero is een mooi koopje met dzeko samen in de spts yaya toure erachter

28 juli 2011 om 19:22

Het gaat natuurlijk stapje voor stapje bij Manchester City. Dit jaar moeten de grote prijzen komen, want nu spelen ze ook in de Champions League en vorig jaar niet. Ook zijn ze nu beter op elkaar ingespeeld en hebben ze een wereldtopper met Aguero gekocht en de rest van de basis zal waarschijnlijk hetzelfde blijven. Het zou voor mij geen verrassing zijn als ze kampioen van Engeland worden en minimaal de kwartfinales van de Champions League halen(ligt ook aan de loting).

Wow, dat zijn bijna 5 Ronaldo's! Erg veel geld natuurlijk, maar iedere topclub doet dit. Alleen doet Manchester City het op korte termijn, daar kan je niks aan doen aangezien ze (de sjeik) er de middelen voor heeft.

wat een geld zeg net of het niks is

wel een prachtig team zeg.

weet niet of alle namen goed gespeld is

hart
zabaleta
lescott
toure kolo
clichy
?
toure yaya
de jong
silva
ageuro
dzeko
28 juli 2011 om 19:53

In plaats van zabaleta kun je beter Micah Richards daar neerzetten. Kolo toure mag een half jaar niet voetballen dus kun je daar Kompany zetten. Rechtshalf kan je beter silva zetten aangezien tevez nog gewoon bij city speelt

28 juli 2011 om 22:21

Schorsing van Kolo is over een maandje voorbij.

Wel grappig dat ze met 1 spelen maar 4 top spitsen balotelli dzeko adebayor en aguero (tevez gaat nu weg neem ik aan) en heb je nog jo en santa cruz

28 juli 2011 om 19:58

Volgens mij spelen ze met 3 spitsen. Dzeko als centrale spits, rechts van hem Aguero en aan linker kant Balotelli maar lijkt me onwaarschijnlijk want hij haalt te veel fratsen uit. Hoop dat Adam Johnson aan bod komt op die positie.

29 juli 2011 om 09:27

Dan speelt denk ik david silva op de flanken

Goede spits voor City,en gaat voor onrust zorgen in de PL met Balotelli en Silva en Yaya in zijn team.
Maar of hij het beter gaat doen dan Tevez?dat is heel moeilijk.

Hmm, schijnt dat Man. City volgend jaar met dit elftal zal optreden

Tevez
Richards
Lescott
Toure
Kolarov
Bellamy
Santa Cruz
Adebayor
Aguero
Dzeko
Balotelli
30 juli 2011 om 18:31

Waarom staat HéT jeugdtalent van City erin, nl. Richards? Als je bijdehand wil doen moet je wel de feiten kennen hé

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
İ. GündoğanMiddenvelder10
RodriMiddenvelder10
Bernardo SilvaMiddenvelder10
C. PalmerMiddenvelder10
N. AkéVerdediger10
João CanceloVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren