Kimura rustig, fans en commentator uitzinnig na 'pandemonium goal'

Dinsdag, 26 juli 2011 om

Kosuke Kimura schreef afgelopen weekend een bijzonder doelpunt op zijn naam. De 27-jarige rechtsback uit Japan vergrootte in de wedstrijd tegen New England Revolution in de laatste tien minuten van de wedstrijd de stand tot 2-1 in het voordeel van Colorado Rapids. De Aziaat bleef opmerkelijk rustig na zijn zeer fraaie treffer vanaf meer dan vijftig meter.

/

Eén en ander had waarschijnlijk te maken met het feit dat de goal een beetje een lucky one was. Kimura nam een vrije trap en ramde die ver naar voren, op het eerste oog niet met de intentie om te scoren. De Japanner zette echter zoveel kracht achter de bal, dat die na gestuiterd te zijn pardoes over doelman Matt Reis van New England Revolution heen vloog.

Het publiek kon de wondertreffer van Kimura echter wel waarderen en vierde deze dan ook uitbundig. Ook de commentator van de Amerikaanse televisie raakte bijna buiten zinnen van de pandemonium goal van de rechtsback, wat zoveel als 'spektakel' betekent. Kimura hield het bij het ophalen van zijn schouders en een vriendschappelijk handje her en der.

Bekijk hier de treffer van Kosuke Kimura:Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door Soulsister)

Sorry maar ik vind dit geen wondergoal, maar eerder een keepersfout.
Net zoals op het Wk-17 canada tegen engeland scoorde.

26 juli 2011 om 16:17

Inderdaad dit heeft gewoon met de opstelling te maken, hij staat compleet verkeerd. Iedereen weet dat je de bal voor de stuit of ver na de stuit moet pakken..

26 juli 2011 om 17:10

Was mijn eerste reactie ook toen ik de goal zag. Wat een drama hoe die keeper daar instapt. Je mag toch verwachten van een keeper dat hij inziet hoe die bal stuitert...

Alleen hierom zal het voetbal in Amerika nooit op een hoger plan komen,
ze hebben er totaal geen verstand van. Pandemonium goal ? Tja.. Je kan
het ook een fout van de man in het doel noemen.

26 juli 2011 om 16:30

Ik ben het helemaal met je eens. Dit is al het tweede of derde filmpje op voetbalzone uit de VS, waar de commentator en het publiek compleet los gaat, terwijl er eigenlijk sprake is van complete onkunde van de verdedigende partij. Hetzelfde zie je als je doelpunten opzoekt van Altidore op youtube. Nee, de VS wil zo graag mee tellen in het voetbal getuige de overdreven reacties, maar zo wordt het nooit wat.

26 juli 2011 om 16:46

Geef ik je wel gelijk in.dat is juist een grote factor bij hun lange achterstand op Europees voetbal.

26 juli 2011 om 21:02

@bouchiba

dus als jou favoriete team zo'n goal maakt blijf jij zitten en ga je zeggen dat het maar flutgoal is en dat ze het maar beter kunnen afkeuren ofzo?!

Volgens mij ga jij ook compleet uit je dak en zal je het doelpunt terecht vieren...

26 juli 2011 om 21:15

Waar het mij omdraait is vooral de reactie van de commentator, die zou naar mijn mening objectief moeten zijn of in ieder geval moeten zien dat dit niet fantastisch is van die rechtsback. Maar goed, ik begrijp je punt.

27 juli 2011 om 01:46

Amerikanen juichen gewoon altijd vreselijk uitbundig. Dat hele verhaaltje van je klopt niet, het zit gewoon in de aard van de Amerikaan om geweldig uitbundig te juichen, danken, bidden en weet ik het.

Is ook logisch.

Gewoon een mislukte pass die door toedoen van een blunderende keeper in het doel belandt.

Toch gewoon een keepersfout!! Ziet er wel leuk uit maar mag natuurlijk nooit gebeuren!

Haha die keeper mogen ze meteen ontslaan wat een blunder

26 juli 2011 om 17:59

Vriendje van de voorzitter van Neuchatel Xamax?

26 juli 2011 om 22:53

Nee vriendje met kennis

Wat een (mazzel) goal, en wat een keeper (ahum)! Zo mooi vindt ik het doelpunt anders niet, maar goed wel leuk.

Ook wel een rare actie van de keeper, hij kon deze wel hebben heb ik het gevoel. Natuurlijk wel prachtig met gevoel en kracht geschoten. Mooie goal maar opmerkelijk ingrijpen van de doelman.

Natuurlijk is het wel een mooie goal alleen niet bedoeld en een verschrikkelijke keepersfout.

Keeper blundert hier natuurlijk heel erg..snap niet dat dit soort doelpunten nogsteeds voorkomen in het profvoetbal maarja wel spectaculair voor de fans die helemaal losgaan...

Goed gekeept!
Geween een diepte bal die dramatisch word ingeschat door de keeper. Niks bijzonders aan gebeurt wel vaker.

Kan iemand mij uitleggen wat een pandemonium goal is ?

26 juli 2011 om 16:22

Ook de commentator van de Amerikaanse televisie raakte bijna buiten zinnen van de pandemonium goal van de rechtsback, wat zoveel als 'spektakel' betekent

26 juli 2011 om 16:32

Oke, bedankt. Voor mij was de goal van Van Bronckhorst afgelopen wk een pandemonium goal. En voor jou ?

26 juli 2011 om 16:24

Als je de tekst nou is gewoon leest. staat in de laatste 2 zinnen

26 juli 2011 om 16:33

Inderdaad. Goed lezen is een vak.

Ik zie dit de laatste tijd wel vaker voorkomen. Cani, die keeper van zenit, de graafschap tegen sofia en natuurlijk die goal op het wk-17. En het zijn (bijna) allemaal keepersfouten.

Een waardeloze pass gevolgd door een blunder van een nog waardelozere keeper :P Zo'n geweldig doelpunt is het natuurlijk niet.

Blunder van een 4e klasse amateur of wat? als die keeper komt moet hij de bal hebben of hij moet niet komen. Hij wou niet eens op goal schieten.

Dat is geen mooie of speciale goal maar een zware blunder van die keeper.die keepers en verdedigingen in MLS zijn toch niet van de beste zou ik zeggen.en volgens mij was dit alles buiten zijn bedoeling.gewoon een lange bal die heel fel botste.

Het niveau in MLS is nog heel ver van Europa zou ik zeggen.

'kimura nam een vrije trap en ramde die ver naar voren, op het eerste oog niet met de intentie om te scoren.'

De bal rolde nog op het moment dat 'ie de bal wegschoot, lijkt me dus stug dat het een vrije trap was.

26 juli 2011 om 17:35

het kan en dan is het ook een fout die de scheidsrechter aan te rekenen valt. Immers weet jij net als ik dat een bal stil moet liggen bij een vrije trap. We zien hier niet de aanleiding tot de pass maar wel de pass en de goal. Daar wil ik het op houden.

wat een blunder, stuiter helemaal verkeerd ingeschat

De laatste tijd zie je steeds vaker van dit soort 'wondergoals'. Echter, als je een beetje kijk erop hebt zie je dat die keepers altijd raar uitkomen of staan met dit soort situaties. Als de Amerikanen dit echte wondergoals vinden, hebben ze nog veel te leren.

Het zijn in ieder geval niet meer de plofballen van vroeger. Die bal stuiterd ook als een plastic licht dingetje. En dan een beetje op Barthez lijkende doelman, ja die zijn geschikt voor blunders van dit kaliber. Ik vind het geen geweldig doelpunt en zo te lezen ben ik niet de enige.

Keeper is alles behalf atletisch hier,hij kan zijn sprong niet goed berekenen en krijgt eentje om zijn oren.
Als de keeper gewoon een stap terug deed had hij de bal geklemd,zonder te springen,maajah.

Een keepersfout, dat zeker, maar niet zo erg als sommigen hier beweren. Het was moeilijk in te schatten vooral omdat het eigenlijk als een voorzet bedoelt was naar de spits (ik ken zijn naam niet). Volgens mij wou de keeper de bal voor de voeten van de spits wegmaaien, realiseerde zich dat hij het niet zou halen, en werd gepakt o de stuit. Kan gebeuren, geen megablunden als je het mij vraagt.

Dit is gewoon een enorme keepersfout die alles verkeerd taxeert dus dan ga je als speler ook niet uitbundig juichen. Als je extreem gaat juichen dan hoort daar gewoon een normaal doelpunt bij of een spectaculair doelpunt, dit was gewoon een klungeldoelpunt waarbij het een samenloop van omstandigheden was, die speler schiet onbedoeld op het doel en die keeper klungelt er enorm mee.

Enorme keepersfout maar heeft volgens mij ook te maken met kunstgras!! Bal stuitert hoger dan normaal bij op gras!

26 juli 2011 om 17:36

als dat bekend is moet een keeper daar dan geen rekening mee houden. Ik vind het een blunder van jewelste en onbegrijpelijk dat dit een doelpunt is. Maar Bal in het net, supporters blij.

Die keaper heeft niet alleen het uiterlijk van Fabien Barthez hij heeft ook een blunder a la Barthez.

Je kunt overduidelijk aan de manier van trappen zien dat het een te lange diepte pass is richting de spitsen. De bal stuitert voor de keeper en op onbegrijpelijke wijze ook nog in het doel. De keeper van Bal op 't dak 67 had deze bal nog beter ingeschat, de keeper ziet er zelfs een beetje nonchalant uit. Hij doet totaal geen moeite deze bal te stoppen. Ik snap ook wel dat de doelpuntenmaker rustig blijft, maar dat die commentator zo buitenzinnen raakt onderstreept nog maar eens dat het Amerikaanse voetbal nog in ontwikkeling is. Deze beste man heeft geen idee wat een mooi doelpunt is, en wat onder geluk weg te zetten valt.

Wauw wat een pracht goal. Wat een schitterende trap, wie heeft er nou gescoord, die speler of de keeper?

Wat een keeper maar die bal stuiterde naar en het gras was nat

inderdaad een wereldgaol de keeper sprong erbij en keek erna

Mooie gekeept zou ik zo zeggen. Maar een wondergoal is het niet. Zoek die van Seedorf maar eens op met Real in de Cl, dat is een wereldgoal. Dit is slecht gekeept, meer niet.

Nou, je zou haast zeggen dit riekt naar omkoping. Waar die Amerikanen de sensatie ervan in zien snap ik niet, maar ach, voor hen is alles ook even sensationeel.

Als je dit een pandemonium goal noemt, dan weet ik niet wat zij de vele doelpunten van Messi en Ronaldo zullen benoemen. De Amerikanen hebben duidelijk geen voetbal gezien en helemaal geen goede keepers. Ik zou als supporter me helemaal ergeren aan die keeper, compleet waardeloos.

26 juli 2011 om 22:52

Vind je zelf ook niet een beetje treurig om een keeper af te rekenen op één fout? Zelfs V/d Sar was niet onfeilbaar.

26 juli 2011 om 23:00

Alhoewel ik de Amerikaanse niveau niet hoog inschat, als professionele keeper vind ik het een hele domme blunder. Ik ben zelf een fanatieke supporter, dus al was het bij mijn club gebeurd zou ik me zeker zwaar ergeren aan de doelman.

Guttegut wat een rare reacties komen er voorbij. De keeper maakt een inschattingsfout. Zoiets kan gebeuren. Dat maakt hem nog niet tot een slechte keeper. Sommigen vinden het geen bijzondere goal omdat er een fout van de keeper aan vooraf ging. Echter, de belangrijkste reden dat er in het voetbal wordt gescoord is dat er en fout van de tegenstander aan vooraf gaat. Zo beredeneerd kan je dus nooit een doelpunt bijzonder noemen.

Hulde aan de keeper !

eigenlijk als keeper zijnde mag je zoiets niet overkomen.. hij zet een stap naar voren als hij naar achteren was gelopen had hij die bal wel vast. trouwens als ze dit een mooie fantastische goal vinden is het echt wel raar in de voetbal wereld.. oke je ziet het niet vaak maar ik heb veel mooiere goals gezien en naar mij mening is dit gwn geen fantastisch doelpunt het is gwn een blunder van de keeper maar dat is weer mij mening..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Colorado Rapids


1 fan
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 16 september
Manchester United heeft een concessie moeten doen in de contractonderhandelingen met David De Gea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren