Update: Fans zamelen geld in voor boete scheldende keeper

Zaterdag, 13 augustus 2011 om

FC Thun staat na twee speelronden bovenaan in de Zwitserse competitie, nadat de eerste twee wedstrijden winnend werden afgesloten. Het hoger aangeslagen Grasshoppers werd afgelopen weekend met 3-0 verslagen, waarna in het eigen nieuwe stadion een feestje gevierd kon worden.

Daarbij liet keeper David da Costa zich overhalen om het publiek na afloop van het duel verder op te zwepen; de Zwitser klom op een steiger en zong door een megafoon de nog aanwezige supporters toe. In eerste instantie hield Da Costa het nog netjes door FCT te scanderen, de afkorting van FC Thun.

Toen een fan het niet kon nalaten om ook tegenstander Grasshoppers (GC) nog even te benoemen, liet vervolgens ook de goalie zich niet onbetuigd: met de weinig subtiele tekst Scheiss GC trachtte hij het publiek voor zich te winnen. Het is nog niet bekend of de Zwitserse voetbalbond actie gaat ondernemen tegen de 25-jarige Da Costa.

Bekijk hier de beelden:

Update 13 augustus 14:16 uur - Fans zamelen geld in voor boete scheldende keeper
David da Costa hoeft waarschijnlijk zelf niet in de portemonnee te grijpen na zijn gescheld na afloop van de 3-0 overwinning van FC Thun op Grasshoppers. De Zwitserse voetbalbond legde de keeper een boete van ongeveer 2600 euro op, nadat hij door een megafoon Scheiss GC had geroepen, maar de supporters van Thun zijn een inzamelingsactie begonnen om dit geld bij elkaar te krijgen. "Een mooi gebaar van de supporters", vond Da Costa.


Poll

Vind je dat David da Costa voor deze actie gestraft moet worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door Teferio!)

Dit vind ik nou zo kinderachtig. Dit heb je toch niet nodig om je tegenstander te vernederen, dat doe je toch al op het veld of niet dan? Ik hoop dat hij een schorsing krijgt en dat de club weer lekker met beide beentjes op de grond mag staan, natuurlijk mag je blij zijn maar dit is gewoon overdreven, onprofessioneel en kinderachtig.

26 juli 2011 om 13:01

Dit is toch prachtig! Die ene zin dattie grasshoppers belachelijk maakt gaat wel wat ver voor een prof voetballer, maar voor de rest zweept ie het publiek lekker op en maakt zichzelf populair.

26 juli 2011 om 13:50

Sturm Graz? Een ploeg uit de Oostenrijkse competitie terwijl ze net gewonnen hebben van Grasshoppers een ploeg uit de eigen Zwitserse competitie.

Tja beetje dom , tegenwoordig moet iedereen toch weten dat alles geregistreerd wordt met camera's? Denken doet aan Mourinho die tegenwoodig bijna alleen nog maar met zijn hand voor zijn mond praat.

26 juli 2011 om 14:08

bericht is aangepast.

ik denk dat deze keeper best wel weet dat het geregistreerd wordt, dit is gewoon een spontane actie...lekker feestvieren met de supporters.

Agh jongens, mogen voetballers nou helemaal niks meer? Beetje rivaliteit mag toch ook wel? Zulke dingen gebeuren meerdere malen na de wedstrijd of het nou door supporters is of spelers. Kun je wel zeggen dat die spelers misschien een voorbeeldfunctie hebben maar dat hebben volwassen supporters met kinderen ook, en net alsof die er zich wat van aantrekken.

13 augustus 2011 om 14:29

Ja inderdaad, het is toch mooi dat hij het meeviert. En zo erg is het niet van wat hij heeft gezegd. Helemaal mooi dat de supporters het betalen.

13 augustus 2011 om 14:51

ik ben het helemaal met je eens. Wat rivaliteit zorgt tenminste voor spanning en sfeer! De supporters en spelers vinden dit geweldig. En de verliezende tegenstander zou waarschijnlijk precies hetzelfde hebben gedaan als zij hadden gewonnen.

De boete is uiteraard wel terecht (zie regels) maar ik vind het altijd wel mooi om te zien, een beetje rivaliteit.

Prachtige beelden dit, echt geweldig!

26 juli 2011 om 12:49

Ik vind dit inderdaad geweldig om te zien. Die supporters komen onder andere voor jou en naar mijn mening kan het geen kwaad om het met de supporters te vieren, zo'n mooie overwinning.

Beetje kinderachtig dit. Laat toch wel weer het schrijnend gebrek aan enige vorm van intelligentie zien bij voetballers dat ze zich keer op keer tot dit soort dingen laten verleiden.

13 augustus 2011 om 14:56

Ja want om voetballer te zijn moet je eingelijk een IQ hebben van 130+.....
Die jongens, toch!
Als ze klaar zijn moeten ze netjes hun haar kammen en in een Oger pak een interview houden met dure woorden a la Rutten.

Het zijn voetballers..... misschien niet de toppers uit de nationale Iq-test van Bnn, maar doen waar ze goed in zijn!

Ik vind het prachtig, met name voor de supporters.
Het is toch juist mooi als een keeper dit doet? Voor supporters lijkt me dit geweldig.
Verder is dit na het duel... ik vind dat hij best feest mag vieren,

Nou, nou, poe, poe!
Eerste staan in de competitie na welgeteld 2 speelronden. Ik zal de champagne maar alvast bestellen. Ik vraag me wel af wat die keeper gaat doen als ze het kampioenschap winnen?

26 juli 2011 om 12:54

Ik vind het niet gek raar. Het is toch mooi voor zo'n team dat ze een keer bovenaan staan, ondanks dat het maar twee speelronden zijn. Zeker na een ruime overwinning op Grasshopers. Een team dat toch wordt gezien als een van de betere van Zwitserland. De sfeer nog beter maken, lijkt me toch niets mis mee op deze manier. Behalve zijn woorden richting Grasshopers, dat vind ik weer wat tever gaan.

26 juli 2011 om 15:03

GC kan je toch echt niet een van de betere in Zwitserland noemen. Vorig seizoen ternauwernood aan degradatie ontkomen en financieel ook weinig in de melk te brokkelen. Zal wederom een zwaar seizoen voor ze worden (ondanks dat plek 6 haalbaar moet zijn) Als de Ridder als aanvalsleider wordt gehaald, lijkt me dit genoeg over de mogelijkheden bij GC zeggen.

Ot:
Vind het erg overtrokken, hij laat zich even gaan in zijn feestvreugde en wat wordt er nu helemaal geroepen.

ach ach ... wat een gejank om zo iets kleins.
ze vieren gewoon een feestje , zo vaak gebeurd het niet dat er van grasshoppers wordt gewonnen.
de speler is in dienst van de club voor vermaak van de supporters.
zonder hun ben je nergens.
de supporters zijn weer blij naar huis , dus hij heeft zn werk goed gedaan.
beval het je niet , dan doe je gewoon je vingers in je oren.

26 juli 2011 om 13:41

Dus als ik jou ff ga beledigen doe je dan je vingers ook in je oren? lekkere vergelijking hoor..

26 juli 2011 om 16:32

als mijn club verliest , neem ik de verlies als een echte man.
als jij mij beledig (wat jou alleen kan lukken als jij mij persoonlijk ken) , gooi ik gewoon een opmerking terug.
maar voor de mensen die geen afweersysteem hebben door gebrek aan sociale contacten of wat dan ook, kan je inderdaad vingers gebruiken.
mensen gaan naar het stadion voor de belevenis. kan je er niet tegen ? geen probleem! ook op televisie zenden ze voetbal uit.

Valt nog mee dan hè.... Hier in nederland zijn de leuzen vaak tot het trieste toe zo extreem...

De viedo doet het niet meer.

Maar dit moet wel kunnen, als dit neit kan, dan kunnen we beter stoppen met deze huidige onzin.

Wel een mooi gebaar van de supporters, maar hij heeft het toch zelf gezegd? Of stond er weer zo'n leider naast hem, die tegen die keepert zei wat hij moest zeggen, want die staan er in Duitsland altijd, die mannen die 90 minuten met hun rug naar het veld staan en de harde kern staan op te jutten...

Jammer dat het filmpje het niet meer doet...

mooi gebaar van de supporters maar het is toch echt zijn eigen schuld,
en 2600 euro is toch niet eens zo heel erg veel lijkt me??

dat zijn overigens echte supporters!! maar hoop wel dat de keeper hier van geleerd heeft want is niet erg slim

Een beetje rivaliteit (geldt ook voor spelers) moet kunnen. Zolang er geen extreem beledigende dingen worden geroepen moet dit toch kunnen. En een inzamelingsactie voor 'maar' 2600 moet zo gepiept zijn maar zelfs als de doelman het hele bedrag zelf zou moeten betalen zal hij daar waarschijnlijk niet lang wakker van liggen.

Het 'mooiste' zou zijn dat de keeper die 2600euro ook nog uit zijn eigen zak bijbetaald en dat de 5200 euro aan een goed doel zou worden geschonken. Het zou het af maken als het aan een Grasshoppers gerelateerd doel zou zijn (denk aan het Sophiakinderziekenhuis als bijv uitsupporters het bij Feyenoord hadden gedaan). De meeste clubs zijn maatschappelijk meestal wel ergens bij betrokken. Is de zaak afgedaan voor de bond en meteen voor Grasshoppers

Tja het is licht provoceren.. Scheisse Sc.. niet echt respectvol voor je tegenstander hé. Denk dat die doelman dan ook wel 2600 of een beetje meer uit z'n portemonnee zal halen en er een extern fonds mee zal financiëren. Goed doel, vereniging, weet ik veel. Die keeper moet ook wel publiekslieveling zijn hé. En keepers zijn altijd een beetje gek zo blijkt nu ook weer es. :D

Als of die keeper zelf geen 2600 euro heeft? Dat verdient hij makkelijk in de week. Het lijkt wel op die supporters van die club de spelers aan moedigen om de gaan schelden, als ze toch de boete gaan betalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Thun

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.FC Sion17-6
7.FC Luzern15-4
8.Lugano13-5
10.Thun9-16
Voor de complete stand: Super League
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina FC Thun.

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren