Messi, Xavi en Ronaldo strijden om prestigieuze titel

Maandag, 25 juli 2011 om

De UEFA heeft de shortlist bekendgemaakt voor de trofee Beste voetballer van het jaar in Europa in het seizoen 2010/11. 53 journalisten uit de door de Europese voetbalbond vertegenwoordigde landen brachten hun stem uit en zorgden ervoor dat de award naar Lionel Messi, Xavi (beiden Barcelona) of Cristiano Ronaldo van Real Madrid gaat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Naar wie moet deze prijs gaan?


275 reacties (laatste reactie door meiernl)
25 juli 2011 om 16:58

Ik vind persoonlijk dat Xavi deze prijs moet krijgen. Wat een geweldenaar is dat zeg die verdiend het gewoon om een keertje zo een prijs te pakken

25 juli 2011 om 17:02

Ik vind ronaldo dus...

Maarjah zoals ik al zei ronaldo verdient het kwa seizoensprestatie< dat zegt genoeg.
Vooral zijn turbo aan het einde van het seizoen met al die geweldige doelpunten daarnaast mis ik Ozil op het top 10 lijstje!

Daarnaast wil ik mijn keuze ook verleggen op het persoonlijke gebied van ronaldo. Wat een vooruitgang kwa mentaliteit en gedrag.. Daarnaast een veel betere ploegspeler geworden.

Geweldig hoe die in 1 seizoen heel goed met di maria en ozil op het veld kon omgaan. Hij verdient gewoon nu gelieft te zijn bij mensen die hem hebben gehaten want hij is toch wel het diamantje van het voetbal net als messi!

Trouwens als het ronaldo niet wordt gegunt zal ik niet teleurgesteld worden want xavi en messi verdienen het ook wel prachtige spelers vooral xavi, ik heb zoveel respect voor zijn techniek en overzicht prachtig. Messi pff wat valt er nog te zeggen over deze speler er zijn duidelijk geen woorden voor!

25 juli 2011 om 17:07

Niet de meest logische keuze, maar wat komt die man een jaarvoorraad aan credit te kort. De man levert al jaren de allermooiste steekpassen en hij verdient echt een persoonlijke prijs. Maar ik verwacht dat de opportunistische voetbalwereld weer over hem heen kijkt en dat Messi hem wint, waar natuurlijk ook nogal wat voor te zeggen is.

25 juli 2011 om 17:16

Ik zou het ook leuk vinden voor Xavi, maar het is al lang duidelijk dat de heer Messi deze prijs krijgt.

Petje af voor Ronaldo, wil hem zeker niet te kort doen. Maar Messi was toch weer fenomenaal afgelopen seizoen.

25 juli 2011 om 17:20

Waarom staat Sneijder er niet bij?
En waarom wordt dit in de zomer bekend gemaakt in plaats van in januari zoals afgelopen jaar?

25 juli 2011 om 17:30

dus omdat ronaldo te topscorer is geworden van spanje moet hij het winnen ???

De laatste 10 goals die ronaldo in de Primera Division heeft gemaakt waren in de laaste 5 wedstrijden waarin Barcelona al min of meer kampioen was en Messi bijv niet eens meer liet spelen.

Messi is de man gebleken van alle belangrijke competies. Champions Leage bijna in elke wedstrijd gescoord en uiteindelijk ook topscorer geworden en niet te vergeten het aantal assists,
Hij is de uiteindelijke winnaar van de Champions Leage.

In de competitie heeft hij ook heel veel gescoord en is 2e geindigd in het klassement achter Ronaldo, we moeten niet vergeten dat hij de meeste assists heeft gegeven in de Primera Division iets wat Ronaldo duidelijk minder in is gebleken.

Wat Xavi betreft hij is de motor van de beste ploeg van de wereld dus zeker terecht dat hij in de top 3 staat. Ik zou het hem in elk geval gunnen maar denk toch dat Messi het word omdat hij van een ander wereld is en dat ook heeft getoont gedurende het seizoen

25 juli 2011 om 17:33

@ maartenjuve

Het gaat hier om Europees voetballer van het jaar, en niet Wereldvoetballer van het jaar, c.q. de Gouden Bal. Europees voetballer van het jaar wordt bepaald over het seizoen, en Wereldvoetballer van het jaar over het kalenderjaar.

25 juli 2011 om 17:59

Wie geeft deze reactie een groen randje lol . Ronaldo scoorde toch niet omdat messi niet meer bij barca mee deed laatste 5 wedstrijden ? Staat er toch los van ? Verder vind ik helaas als ronaldo fan zijnde dat messi deze prijs gewoon moet winnen. Vorig jaar onterecht dit jaar gewoon weg de beste. Aan de andere kant vind ik wel dat ronaldo de beste speler van de PD was maar messi de beste van europa mede dankzij zijn wedstrijden in de CL natuurlijk.

25 juli 2011 om 17:59

Sympathieke reactie, ik ben het helemaal met je eens. Qua individuele prestatie verdient Ronaldo misschien wel deze prijs. Alleen is het nu verrekte moeilijk omdat Messi ook buitenaards speelt. Je kan ze niet vergelijken, het zijn allebei giganten. Helaas voor Xavi gaat deze prijs vaker naar aanvallers dan naar niet-aanvallers. Het zal tussen Messi en Ronaldo gaan. Beiden gun ik het ook.

25 juli 2011 om 18:04

Dat krijg je nu eenmaal in een sport waar aanvallers de meeste eer opstrijken. Lijkt me ook wel logisch, al is het soms niet eerlijk. Xavi is een geweldenaar, dat ontken ik niet. Maar de prijs gaat nu eenmaal niet vaak naar middenvelders. Tenzij je zoveel elan hebt als Zidane en dat heeft hij dus niet.

25 juli 2011 om 20:07

@frisekea

Zidane was ook een heel ander soort type. Daar waar Xavi de wedstrijd volledig controleert en het tempo bepaalt, heeft Zidane meer aanvallende kwaliteiten en scoorde regelmatig.

25 juli 2011 om 20:30

wie ik mis is xabi alonso. speelt eigenlijk op d afgedankte verdedigende middenvelder plek. niemand ziet hem, nooit word hij openlijk geprezen voor z'n spel maar die gozer is zoo goed!!!! zelfde geld voor serio busquets ik vind xabi alleen van een nog hoger niveau.

25 juli 2011 om 20:40

ik vind ook ronaldo wat heeft hij geweldig gepresteerd dit seizoen
maar ik gun xavi hernandez ook die prijs

25 juli 2011 om 21:31

Alsjeblieft geen Ronaldo, want waar was hij toen het er echt om ging. Messi is zoveel beter. Ronaldo speelt vooral voor de Ronaldo show. Messi is behalve een begenadigd solist een echte teamspeler. Xavi en Iniasta idem. Een team kan zonder Ronaldo maar niet zonder deze grote drie van Barcalona.

25 juli 2011 om 22:09

nee maar kan real zonder ozil,xabi,ronaldo nee haal je ook de belangrijkste spelers er uit.

28 juli 2011 om 17:16

waarom? omdat hij heel veel gescoord heeft? dat heeft messi ook + 2 grote prijzen...

25 juli 2011 om 16:59

ben ik het nou helemaal mee eens!
van mij mocht Falcao ook wel een plaats hoger staan want die jongen is nu gewoon topscoorder aller tijden in de Europa League!

25 juli 2011 om 18:32

Ik vindt gewoon dat Xavi eens een keer een prijs moet krijgen hij is altijd belangrijk geweest en is de drijvende kracht achter Barca. Maar als aanvaller zijnde kan je jezelf veel meer in de kijker speler. Hard werken wordt minder gewaardeerd.

25 juli 2011 om 16:59

Dan verdient Messi 'm ook op basis van zijn geweldige seizoen.
Hij heeft even veel doelpunten gescoord als Ronaldo( totaal ). En heeft met zijn club de CL gewonnen. Ronaldo heeft weliswaar de Copa gewonnen maar de CL en Liga tellen toch zwaarder mee.

25 juli 2011 om 17:06

Het gaat hoe dan ook gewoon Messi worden hoor Durf ik nu al geld op verwedden.

25 juli 2011 om 17:16

niet vergeten dat ronaldo ook 40 goals en de record heeft verbroken .. dat heb je der niet bij gezegd .

25 juli 2011 om 17:21

Ja maar in totaal hebben ze evenveel doelpunten en Messi heeft de CL en de competitie gewonnen. Dat gaat de doorslag geven den ik.

25 juli 2011 om 17:49

Dat ontken ik ook niet.

Maar aangezien, Messi de Champions League en de Liga heeft gewonnen is hij de favoriet. Hij heeft 53 doelpunten gescoord in totaal net als jouw vriend Ronaldo en is vaak doorslaggevend geweest op de cruciale momenten.

25 juli 2011 om 18:02

Het zou geweldig zijn als ze voor de verandering een keer twee personen deze prijs geven. Want zowel Messi als Ronaldo verdienen het! Je kan ze moeilijk vergelijken, maar Messi heeft wat meer sympathie bij het publiek vanwege zijn houding, daarom denk ik dat hij uiteindelijk de prijs pakt.

25 juli 2011 om 18:30

@danielalves En laat het nu net Ronaldo zijn die het laat afweten in de echte topmatchen. Niet allemaal natuurlijk, maar Messi staat er vaker in de grote matchen. Ook spreid Messi zijn goals beter, Ronaldo heeft dat aantal ook bereikt door een knallend einde, 3 goals per match en dergelijke cijfers. Maar zo win je de titel niet, als je die goals spreiden kan win je de titel.

Messi!!! Duidelijk de beste voetballer ter wereld. Ronaldo is een goede tweede, maar zijn mentaliteit staat me gewoon niet aan. Een topsporter is goed qua kwaliteit maar ook als mens!

25 juli 2011 om 16:59

volgens mij heb jij dit seizoen niet naar real gekeken want ronaldo heeft dit seizoen geen rare fratsen uitgehaald dus jou argument klopt niet

26 juli 2011 om 01:33

@denta

Ik ga ze niet allemaal opnoemen. Maar Ronaldo heeft nog steeds rare trekjes en fratsen. En dan ben ik echt objectief. Het is een stuk minder geworden sinds die bij Real Madrid zit en zich als persoon heeft ontwikkeld. (volwassen worden heet dat) Maar Messi verdiend deze prijs gewoon echt. Ronaldo scoort heel veel in La Liga, Maar 10 van die 40 goalen werden gescoord nadat Messi La Liga al binnen had gehaald voor Barcelona. Messi was belangrijker in de grote wedstrijden en ik durf nu al te wedden dat Messi deze prijs gaat winnen. Mits hij het komende half jaar niet geblesseerd raakt of hem iets ergs overkomt. Ronaldo is een goede tweede. Maar met alleen 40 goalen in La Liga win je Ballon d'or niett, Zeker niet als je grootste concurrent (messi), La Liga wint (30 goalen) Finale Copa Del Rey haalt. Champions League wint (12 goalen) en ook nog eens 25 assist afleverd. Plus zijn overal spel dat gewoon beter is als die van Ronaldo dan is het helemaal koek en ei.

25 juli 2011 om 17:00

Ik weet niet of je voetbal kijkt, als je kijkt naar ronaldo van 2 seizoenen terug en ronaldo van 1 seizoen terug. Behoorlijk verschil! Daarnaast is zijn mentaliteit zwaar vooruit gegaan. Hij is geen arrogante meer. Geen zelfzuchtig en zeker een topsporter geworden dat gaf hem de kracht om afgelopen seizoen top te presteren...

25 juli 2011 om 17:11

Geen zelfzuchtige ? Ik kan me herinerren dat ie een paar weken geleden Messi in wilde halen op de topscorders lijst. Daarbij miste hij een kans en in de rebound werd gescoord door (ik dacht) Benzema. Ronaldo kon er geeneens blij bij kijken. Hij was zo sachorijnig omdat het doelpunt niet op zijn naam kwam. Hij stond te schelden achter het doel en liep zonder Benzema aan te kijken terug naar z'n eigen helft. Niet zelfzuchtig...?

25 juli 2011 om 17:01

beetje jammer dat jij over zijn mentaliteit praat terwijl al zijn teamgenoten en coaches hem bewonderen om zijn mentaliteit en hard trainen!

25 juli 2011 om 21:33

Mourinho heeft zelf ook een rotmentaliteit.

28 juli 2011 om 17:45

Sir Alex ook?
Nee, nou dan deze jongen is een ideale leerling als Coach zijnde!

25 juli 2011 om 17:01

Oftewel, Ronaldo is slecht als mens? Want welke concrete voorbeelden zijn hiervoor, in plaats van het feit dat de meeste mensen als een stelletje apen de beeldvorming napraten? Is Messi ook een slecht mens omdat hij een keer een bal zinloos keihard het publiek in schiet? Of zullen we dat aan de hand van meerdere factoren, die we zelf niet concreet kunnen invullen, beoordelen?

Oftewel, bullshit.

Wat de voetbalprestaties betreft, is mijns inziens Ronaldo individueel de beste speler geweest;
In teamverband heeft Barcelona het beste gepresteerd en krijgen deze spelers waarschijnlijk, naast de al bestaande beeldvorming wat Ronaldo betreft, meer credits.
Al met al valt er voor deze drie spelers wat te zeggen, waar Xavi niet te vergelijken valt met de andere twee, en toch niet minder belangrijk was.

25 juli 2011 om 17:01

Zijn mentaliteit staat je niet aan? Sorry maar de mentaliteit van Cristiano Ronaldo, nu spelend bij Real Madrid, staat jouw niet aan? Nog een persoon die ik kan toevoegen aan mijn ''niet-meer-serieus-nemen-lijst''. Als er iemand op deze wereld een topmentaliteit heeft voor voetbal dan is het Ronaldo wel.

OT: De terechte 3 namen natuurlijk. Alle 3 verdienen ze het wel en ik denk dat het wel Messi of Xavi word, omdat zij de CL en de competitie hebben gewonnen.

25 juli 2011 om 17:02

Mentaliteit? Deze jongen werkt harder dan wie dan ook! dus ben helemaal eens met zvob5best.

25 juli 2011 om 17:02

De mentaliteit van Ronaldo is juist de beste mentaliteit die ik ooit bij een voetballer heb gezien. Hij traint zo gigantisch veel! Messi moet het veel meer hebben van zijn talent maar als Messi net zoveel zou trainen als Ronaldo kon hij ook zo een schot ontwikkelen en nog sterker zijn aan de bal. Ronaldo kan trainen wat hij wil maar wordt maar heel langzaam beter omdat hij al redelijk aan zijn top zit.

Daarnaast is het voor Ronaldo veel lastiger op voetbal te focussen, er zitten veel bekende vrouwen achter hem aan en hij heeft bakken geld. Toch focust hij zich 100% op voetbal.

Messi is alles aangewaaid, hij heeft er eigenlijk nooit iets voor hoeven doen. Ronaldo heeft keihard gewerkt om te zijn waar hij nu is.

Ik vind Ronaldo een completere voetballer die minder afhankelijk is van zijn team. Messi is zeer afhankelijk van Xavi en Iniesta, bij Argentinië was hij maar één wedstrijd top. Ronaldo is ook niet top bij Portugal maar die hebben natuurlijk een veel minder team dan Argentinië.

Ronaldo staat in zijn eentje in de top 5, Messi met de zijn twee hulpjes. Dus ik vind het knapper van Ronaldo!

26 juli 2011 om 01:42

Frikx

Sorry hoor maar wat je zegt is gewoon pure onzin. Ja Messi heeft meer talent. Maar door hard werken en verliefd zijn op het spelletje. Kun je je talent ontwikkelen. Ronaldo is misschien meer een trainingsbeest en is fysiek misschien fitter. Maar Messi is een veel slimmere voetballer hij is tacktisch beter als Ronaldo en daarnast weet hij altijd de juiste momenten te kiezen om toe te slaan. Ronaldo ook maar in mindere mate. Kijk alleen al naar het aantal assist en het mee helpen aanvallen opzetten.

En over dat laatste ga ik al helemaal niet op in hahaha
Hoezo je verschuilen achter een zwak Portugal. Je doet net of Argentinie een wereld team heeft ala Ajax 1970 tot 1973

En met alle respect dat je zulke onzin zegt dat het knapper is van Ronaldo dan van Messi omdat hij Xavi en Iniesta omzich heen heeft maakt je verhaal al helemaal ongeloofwaardig. Voetbal is geen individuele sport voor het geval je het vergeten bent. Messi tilt het niveau gewoon omhoog van Barcelona net als Xavi en Iniesta. Ik vind het namelijk knapper dat Messi al 2 jaar op rij boven Xavi en Iniesta is geeindigd aangezien iedereen vind dat hun e reden zijn dat Messi zo goed is. Hoe goed is Messi dan wel niet zelfs Xavi en Iniesta zijn niet beter als hem samen

26 juli 2011 om 10:54

Alles wat jij zegt klopt niet,

Voetbal is idd een teamsport maar dit is een individuele prijs. Dat Messi goed functioneert met 2 andere goede middenvelders vind ik minder knap dan Ronaldo die hetzelfde doet maar dan alleen.

Als jij niet ziet dat Argentinië een veel betere selectie heeft dan Portugal dan ben je redelijk blind.

Met oa:
-aguero
-higuaim
-tevez
-masherano

Messi blijft nooit na de training om extra te oefenen en kijkt zelfs nooit voetbal om van de tegenstander iets te leren. Dit heeft hij zelf toegegeven!

25 juli 2011 om 17:09

volgens mij hebben we toch vrij duidelijk gemaakt dat jij ongelijk hebt met je mentaliteit kwestie
want als iemand een topmentaliteit heeft is het Ronaldo wel

25 juli 2011 om 17:13

Als er een voetballer een goede mentaliteit heeft dan is het Ronaldo, wat die man er allemaal aan doet om zichzelf te ontwikkelen als voetballer. Dat hij wat nare trekjes heeft ben ik het mee eens, maar zelfs dat is de laatste tijd bijna niet te zien.

25 juli 2011 om 17:14

Messi is een fantastische speler, maar Ronaldo heeft zich bewezen bij Lissabon, Man U, Real en Portugees elftal!

25 juli 2011 om 17:23

In Lissabon was ie een talent en bij Portugal laat ie zelden zijn goede vorm zien. Dus dat valt wel mee, Ronaldo heeft zich in 2 verschillende competities bewezen. Dat dan weer wel.

25 juli 2011 om 18:27

En Anelka heeft zich in zeven verschillende clubs bewezen. Is hij nu beter dan Ronaldo? Natuurlijk niet. Ik word zo moe van dat argument.

25 juli 2011 om 19:11

Anelka heeft bij zeven verschillende clubs bewezen geen topvoetballer te zijn. Sorry hoor, maar hij is bij Real, Liverpool en PSG compleet geflopt. Het enige wat hij bewezen heeft is een enorm nare man te zijn die ook niet voor niets niet meer voor Frankrijk mag uitkomen.

25 juli 2011 om 17:27

Dan wint Ronaldo de prijs zoizo boven Messi. Ronaldo werkt harder dan Messi op het veld, en de manier waarop hij voor zijn lichaam zorgt en hoeveel tijd hij kwijt is aan voetballen buiten wedstrijden om is meer dan Messi kwijt is. Messi heeft meer natuurlijk talent.

En goed mens? Wat ik heb gehoord en gelezen zijn het allebei wel ok gasten. Ik zie niet hoe Messi een beter mens is dan Ronaldo. Op het veld zie je Messi vaker kaarten vragen dan Ronaldo en komt Ronaldo mij sympatieker over om tegen te spelen dan Messi. Dat jij Messi een beter mens vindt komt puur doordat je alle info van voetbalzone en de nederlandse media binnenkrijgt, aangezien het enigste wat ze doen is Messi en Barcelona ophemelen. Als je de Spaanse, Engelse en Zuid-amerikaanse media (kranten,nieuws,sites,forums) ook doorleest dan zie je het verschil tussen NL en andere landen wat betreft de Messi ophemeling.

Het maakt mij niet echt veel uit wie hem wint, al zal het vast wel iemand van Barcelona zijn. Ik hoop op Xavi dan, want zonder hem zou Messi en de rest van Barcelona ook een stuk minder doelpunten maken.

25 juli 2011 om 19:16

Zonder Xavi zou Barcelona minder doelpunten maken, maar zonder Messi ook dus die snap ik niet helemaal.

Ik denk dat Messi deze prijs wel zal winnen. Topscorer van de CL, heeft de CL en La liga gewonnen en heeft bovendien evenveel doelpunten als Ronaldo, ook was Messi beslissender.

25 juli 2011 om 19:41

Bullshit, Messi is een held in Barcelona hoor. en ik hoor mensen zeggen dat Ronaldo sympathieker is dan Messi maar dan ben je weer een week terug vergeten dat hij zijn judo kunsten laat zien en Ronaldo een harde werker? Hij verdedigt nauwelijks mee, juigt alleen voor zichzelf en doet alleen iets aan de bal.

25 juli 2011 om 20:32

ken jijj ronaldo als mens??? hij is een op en top winnaar en dat druipt er vanaf in tegenstelling tot de toch wat nonchalante messi wat ook mooi is. het typeert ze ook wel ronaldo een winnaar doet er alles voor en traint zo ongelofelijk veel op alles. messi die het meer uit z'n hart doet en het absolute talent mee heeft gekregen en het gewoon doet.

Ik vind Xavi. Iedereen zegt Messi, hij zal het ook wel gaan worden. Maar zonder Xavi, denk ik dat Messi lang niet zo groot was geworden. Xavi is de architect van Barca samen met Iniesta.
Dat Ronaldo erbij zit vind ik nergens op slaan. Die man heeft er dan wel aardig wat gescoord, maar amper iets gepresteerd.

25 juli 2011 om 16:59

Daarbij heeft xavi ook qua spaans nationale elftal uitstekend gepresteerd

25 juli 2011 om 17:00

zn club heeft niet veel gepresteerd maar ronaldo zelf natuurlijk wel kneus

on: zal wel messi worden natuurlijk al vind ik xavi en ronaldo ook hele goeie keuzes

25 juli 2011 om 17:07

wat dan? nou? ik geloof dat messi dan nog meer heeft gepresteerd. maar gaat het er nou om wie er beter is of wat de voetballer gepresteerd heeft? in dat eerste geval vind ik Xavi beter dan Ronaldo. Xavi is een echte denker in het veld, ik heb het al gezegt, hij is de architect van Barca, het beste elftal op de planeet.

25 juli 2011 om 17:04

Wanneer kom jij eens onder die Barca steen uit ??
Ronaldo niks gepreseteerd, ga een andere sport beoefenen, dammen ofzo. Zullen ook wel een mooie website hebben zoals deze, mischien dat je dan wel wat zinnige dingen kan posten.

On: Het zijn alledrie natuurlijk geweldige voetballers, al denk ik dat Messi het niet gaat worden na de rampzalige prestaties op de Copa America. Zonder Ronaldo was Madrid lang niet zo gevaarlijk als met hem. Scoort makkelijk, passeert makkelijk, is fysiek een beest. Toch hoop ik dat de award naar Xavi gaat, is zoals jij hierboven aangeeft de architect van Barca. Xavi controleert en bepaald wat er gebeurd in de wedstrijden. (niet Iniesta) Xavi heeft een buitengewoon inzicht en overzicht en een geweldige traptechniek.

25 juli 2011 om 17:08

Vertel mij maar eens wat Ronaldo dit seizoen heeft gepresteerd dan.

25 juli 2011 om 17:11

topscorer spanje
beker

En Ronaldo en Xavi zıjn twee verschillende voetballers.

25 juli 2011 om 17:15

Je hebt zelf geen tv of pc, okee dan leg ik het wel even uit:

Competitie 34 wedstrijden 40 goals
Beker 8 wedstrijden 7 goals
Internationaal 12 wedstrijden 6 goals
Totaal 54 wedstrijden 53 doelpunten

Geen enkele andere speler op deze planeet heeft dezelfde statistieken, maargoed Ronaldo bakt er niks van...het is dan natuurlijk ook niet jou favoriete speler van jou favoriete ploeg.....

De meeste goals waren ook allemaal intikkertjes, waren ook niet zelf gecreert....

25 juli 2011 om 17:31

serieus?

Cristiano Ronado: 34 gespeeld in de competitie - 40 goals
8 gespeeld in de beker - 7 goals
12 gespeeld in de CL - 6 goals

En dan nog de beker gewonnen en record topscorer aller tijden in de competitie verbroken. En dan kom jij zeggen dat hij niks heeft gepresteerd.

25 juli 2011 om 18:39

ja het gaat jullie echt alleen maar om de doelpunten he! begrijp nou eens dat doelpunten niet alles zijn! ik heb niet al die doelpunten gezien, maar misschien waren het wel heel erg veel intikkers ofso. En weet je wat het is? Xavi staat erbij, Messi zal het waarschijnlijk worden Maar zonder Xavi is Messi helemaal niet zo goed. Dat is hetzelfde bij Ronaldo. Elke spits heeft aanvoer nodig. Ronaldo (ik heb niet alle wedstrijden van Real gezien) heeft waarschijnlijk aardig wat goede ballen van Xabi en Ozil gehad, en dan hoefde hij er ze vervolgens maar in te tikken...
Dus die doelpunten zeggen helemaal niks.

Wat die beker betreft. daar kan ik alleen maar om lachen.
Xavi : Wereldkampioen, Champions League, Landstitel
Messi: Champions League en landstitel

25 juli 2011 om 19:45

@de Wit aangezien het gaat om de beste europese speler telt de copa america niet mee omdat dat in Zuid-amerika is en al die onzin dat Messi alleen kan renderen in een eftal zoals Barcelona dat komt omdat Argentinië geen elftal is.

Het is niet overduidelijk Messi lijkt me. Beide spelers hebben bij hun land weinig tot niks laten zien, maar in de competitie en CL heb ik van beide spelers erg genoten. Messi zal hem uiteindelijk wel winnen, maar mijn stem gaat naar Ronaldo.

25 juli 2011 om 17:05

Zal vast ook naar Messi gaan, mede omdat hij ongeveer hetzelfde aantal doelpunten als Ronaldo heeft en de CL en Liga in zak heeft.

Maar voor mensen die Messi-moe zijn zou het wel leuk zijn als Ronaldo of Xavi dit keer wint.

Wel opmerkelijk dat Ozil niet eens in die top-10 lijst staat, belachelijk.

25 juli 2011 om 17:11

Inderdaad. Ozil heeft in tegenstelling tot vele andere kandidaten ook nog eens een heel sterk WK gespeeld. Ik denk dat Messi hem ook gaat winnen, want ja het is Messi he.

25 juli 2011 om 18:58

Inderdaad, waarom staat Ozil er niet in? Een uitstekend seizoen heeft hij gespeeld en inderdaad ook een goed WK. Dat bijvoorbeeld Falcao erin staat begrijp ik gedeeltelijk, maar op zijn vijfde plaats had van mijn part Ozil veel beter gepast. Of Ibrahimovic op plaats acht en dan geen Ozil. Opmerkelijk vind ik het zeker.

25 juli 2011 om 19:48

Ozil inderdaad sterk toernooi gespeelt, maar Xavi heeft het WK gewonnen door dezelfde in breng als bij Barcelona dus hij verdient het gewoon een keer.

25 juli 2011 om 17:23

Ronaldo heeft in de CL bijna niks laten zien, in tegenstelling tot Messi. Ronaldo scoorde bijna alleen maar onbelangrijke goals in Europa voor Real.

25 juli 2011 om 18:00

Toch heb ik wel genoten van Ronaldo in de CL. Misschien scoorde hij geen belangrijke goals, maar hij liet wel andere mooie dingen zien. Ik heb er vrede mee als Messi die prijs gaat pakken, maar ik denk dat komend seizoen een andere speler dan Ronaldo of Messi die prijs gaat pakken.

25 juli 2011 om 18:00

Voor Real misschien niet de belangrijkste geweest maar voor United wel, oa tegen Arsenal, Porto en in de CL finale tegen Chelsea!

25 juli 2011 om 18:14

@ frikx

Bedoel afgelopen seizoen natuurlijk.

25 juli 2011 om 19:38

Dat denk ik niet El Fenomeno! Ronaldo en Messi zijn de kings van het voetbal, niemand krijgt deze 2 van de troon af! Het zal nog jaren heel veel jaren gaan tussen deze 2 beste voetballers aller tijden.

messi en xavi die jongens komen van een andere planeet ze zijn ook top tege bijv. real madrid ronaldo is niet zo sterk tegen bijv. barcelona en daarom is messi het besten en xavi 2

25 juli 2011 om 17:08

Goed van je dat je de beste voetballer van het jaar award (heel 2010-2011) beslist op 1 a 2 wedstrijden. De andere wedstrijden die dat jaar zijn gespeeld zijn ook totaal niet relevant ofzo.... jesus, reageer dan niet op dit topic.....

25 juli 2011 om 17:17

de wit zo bedoel ik dat niet tege minderen ploegen zijn ze allemaal top maar als het er echt op aan komt zijn het de barca spelers die het doen en niet ronaldo

25 juli 2011 om 17:28

Copa del Rey maakt Ronaldo volgens mij ook de winnende tegen Barcelona...
Je redenering slaat nergens op en ik weet precies wat je bedoelt.

Ik snap wel dat je fan bent van Xavi en Messi en alle Barcelona spelers maar om nou te zeggen dat Ronaldo slecht is tegen goede tegenstanders slaat nergens op.

25 juli 2011 om 18:08

slecht zeg ik niet ik zeg alleen dat hij dan minder opvalt ronaldo is een goede voetballer met veel klasse maar ik vind messi toch iets beter maarja ieder zijn mening

Ik hoop echt dat deze prijs naar Xavi zal gaan, hij verdient hem meer dan messi en ronaldo. De gouden bal voor messi en deze titel voor xavi. Als hij niet speelt dan zie je dat barcelona minder draait, in de wedstrijden waar barcelona het moeilijk heeft en je denkt dat ze punten gaan verspelen dan staat hij op en met één beslissende pass vind hij ofwel villa of messi. Hij is de motor van zowel barcelona als spanje. Het is hem in ieder geval gegund.

Ik vind Ronaldo dit seizoen goed gevoetbald haast elke wedstrijd een goal.
En hij is Topscorer van Primiera Division met 43 goals meer dan Messi
Hopelijk wordt het Ronaldo.

Moeilijk. Afgelopen seizoen waren messi en ronaldo fenomenaal. Messi is kampioen geworden en heeft champions league gewonnen. Ronaldo daarentegen schiet er effe 40 in ( in de primera division). Moeilijk...

We zullen nu wel heel veel Ronaldo en Messi discussies krijgen. Ik vind het een moeilijke omdat Ronaldo zo veel heeft betekent voor Real met zijn goals en omdat Messi met Barcalona de grote prijzen pakte.

25 juli 2011 om 17:00

Dus uit jouw reactie kan ik opmaken dat Messi niet zoveel heeft betekent voor Barça?
Hij is bij meer dan de helft van de doelpunten betrokken. ( Assists en doelpunten ).

25 juli 2011 om 17:16

Nee dat kun je er niet uit opmaken. Maar heb het verkeerd geformuleerd. Hij had wel zeker een groot aandeel. Vooral jammer genoeg tegen Madrid en in de finale.
Ik denk daarom ook dat Messi hem verdient.

Ik denk Xavi. De belangrijkste speler van Barca geweest afgelopen seizoen. Messi is een goede voetballer, maar als hij Xavi en Iniesta niet achter zich had staan, had hij minder goals en acties kunnen maken.

En zo krijgen we natuurlijk weer dé discussie...: wie is beter? Messi of Ronaldo? Word er een beetje moe van... Laat het gewoon Xavi zijn.

25 juli 2011 om 17:05

slaat de kop op de spijker
Laat het idd hem wezen
(Is daarnaast een Spanjaard, die ook het WK al won... kunnen die 2 anderen 'n puntje aan zuigen! Messi was niet wat we hadden gehoopt tijdens de Copa America, en tijdens het WK (en tegen Barça) was Ronaldo dat ook niet...)

Ronaldo blijft voor mij persoonlijk gewoon een fantastische voetballer en hoop ook dat hij de Gouden Bal wint, maar die kans acht ik heel klein aangezien er twee geweldenaren voetballen bij Barcelona: Messi en Xavi. Die kunnen elkaar zo goed vinden abnormaal.

Ik hoop Xavi. Ik ben zelf fan van alle 3. Alleen Xavi is toch echt de laatste 2 seizoenen geweldig. Met Spanje de wereldbeker, met Barcelona La Liga en de Champions League, hij heeft redelijk veel assists gemaakt en als Xavi er niet was had Messi minder doelpunten gemaakt, dat is zeker. Ik gun het 'm ook echt.

Messi overduidelijk. |stond er wanneer Barca hem echt nodig had: de 5-0 overwinnig Messi man of the match
tegen arsenal- Messi scoorde belangrijke doelpunt
tegen Real- scoorde 2 keer in de halve finale Cl
Cl finale- man of the match

Waar was Ronaldo in de belangrijke wedstrijden?

25 juli 2011 om 17:11

Copa del Rey ?

25 juli 2011 om 17:20

Dat stelt niks voor in Spanje, dus dat is geen belangrijke wedstrijd.

25 juli 2011 om 18:25

Nou, ik denk dat heel Madrid gek werd toen we die prijs wonnen, geloof me, het was wel een belangrijke wedstrijd. Makkelijk praten van ''ja jullie mogen die copa del rey wel hebben'', maar het is en blijft gewoon een hoofdprijs.

26 juli 2011 om 01:52

Dennis - Rl7

Je hebt gelijk maar kom op man. Elke voetbal liefhebber kon zien dat Messi afgelopen seizoen gewoon de beste was. Zowel kwa voetbal en de kwaliteit van zijn spel. En net als zijn doelpunten en de kwaliteit van zijn doelpunten. Er staan op de belangrijke momenten en dingen doen waar wij toeschouwers van denken dat heb ik nog nooit gezien. En dat week in week uit. Het altijd creëren van mogelijkheden voor zijn medespelers en een dodelijke assist geven. Het voetbal er laten uitzien alsof het simpel is. (wat het moeilijkste is wat er bestaat in voetbal)

Messi, omdat hij vooral in de belangerijke wedstrijden er stond. Zoals in de Champions league finale tegen Man Utd. Hij heeft een goed seizoen gehad, maar dat geld eveneens voor Ronaldo. Erg belangeerijk voor Real geweest en topscorder van de Primera Divison.
Dit jaar gaan Messi en Ronaldo erg gelijk op en zijn ze absoluut aan elkaar gewaagd. Toch heb ik een licht neiging richting Messi, natuurlijk ook omdat ik een bewonderaar van hem ben.

Maar toch heb ik een licht neiging naar Messi. Natuurlijk ook omdat ik heb een geweldige speler vindt.
Maar ook omdat hij net iets extra's heeft wat Ronaldo niet heeft. De Flair, Het plezier in het spelletje en met die glimlach rond lopen.

Ik zeg:
1. Messi
2. Ronaldo
3. Xavi

Ik denk dat hij naar Messi gaat. C.ronaldo heeft er wel 40 in de competitie gemaakt, maar alles bij elkaar hebben ze evenveel gescoord maar daarbij heeft Messi weer meer Assist ,19. Messi heeft ook de CL en de Primera Division gewonnen. In de clasico's en Cl-wedstrijden was C.ronaldo niet nadrukkelijk aanwezig volgens mij behalve in de Copa del Rey, maar Messi wel.

25 juli 2011 om 17:25

In de El Clasico's was het vooral de speelstijl van Mourinho die ervoor zorgde dat Ronaldo niet fatsoenlijk kon presteren. Hij stond op een eiland en had bijna alleen maar anti-voetballers om zich heen. Messi was ook onzichtbaar in de Copa del Rey en de eerste wedstrijd in de Cl-halve finale (tot het moment van Pepe waar die met rood het veld moest verlaten) Na de rode kaart kreeg hij vrijbaan en leidde hij Barcelona naar de zege. De tweede wedstrijd moest Madrid komen, waardoor er ruimtes kwamen in de defensie van Madrid en daarmee speel je Barcelona in de kaart.

26 juli 2011 om 19:49

daar deel ik je mening maar een top speler als ronaldo moet in welke speelstijl dan ook gwn opvallen doet messi ook

Gun Xavi deze titel!

Waarom kijkt men altijd naar doelpunten? Waar slaat dat op?

Zonder Xavi had Messi écht niet zoveel doelpunten gemaakt, en waren ze miss wel helemaal geen kampioen.. hetzelfde geld voor Ronaldo! Zonder spelers als Alonso, en Ozil had hij zeker niet zoveel doelpunten gemaakt.

Ik zeg; Xavi mag hem van mij winnen De Motor van Barça!
Scheelt ook de discussie; &#148;ronaldo of Messi?&#148; !

ik had Iniesta er in gedaan in plaats van Xavi, maargoed.
Messi, Ronaldo, Iniesta en Xavi vind ik in die volgorde de beste spelers van de wereld.

laat het maar Messi worden, hij is simpelweg ook de beste voetballer van de wereld dusja.

Het is een individuele prijs dus kom nou niet met die prijzen allemaal anders had sneijder hem vorige jaar met 2 vingers in zijn neus gewonnen.

25 juli 2011 om 17:09

Dat is ook zo. Of Xavi natuurlijk. Die een puik seizoen had met Barcelona en wereld beker Spanje. Helaas werd het Messi onterecht natuurlijk. Zou hij de prijs nu winnen dan zeg ik ja je hebt het verdiend. Alhoewel ik zelf hoop op Ronaldo.

26 juli 2011 om 01:55

Inidividueel is Messi de beste dus dan zou Messi hem al moeten winnen. Kwa prijzen is Messi de beste van afgelopen seizoen dus dan zou hij hem ook moeten winnen. Dan blijft er dus nog 1 vraag over. Kwa voetbal wint Messi hem zowiezo altijd van Roanldo. Want wie aankomt met Ronaldo is een betere voetballer (dus dan bedoel ik niet wie scoort meer doelpunten ) die kan ik niet serieus nemen. Kwa veldspel, spelinzicht. het op het juiste moment inkaatsen. tussen de linies lopen. Slimme passjes geven dat is voor mij puur voetbal. De kwaliteit van zijn aannamen en van zijn dribbels. Dat heeft Ronaldo niet zo goed als Messi. Al kan ik natuulijk wel genieten van de kwaliteit van Ronalo zijn schot met links en het koppen. Maar kwa schot (preciesheid) is Messi beter. kwa schot (kracht is Ronaldo beter).

ik dacht eerste instantie ronaldo omdat die zoveel goals het gemaakt.

maar ik vind Xavi veel belangrijker voor barca dan ronaldo voor real die xavi is egt goed

ik hoop Xavi

Ronaldo moet deze prijs winnen.
Ropscoorder van europa en daarbij nog een pak assists.zonder hem had Real een veel en veel moeilijker seizoen zonder hoofdprijs,dus ik vind echt dat hij de prijs moet krijgen.
Neemt uiteraard niet weg dat Xavi en Messi beiden geweldig gespreserrd hebben,maar Ronaldo stak erwat mij betreft bovenuit.

25 juli 2011 om 17:17

Hij is gedeeld topscoorder van Europa samen met Messi, allebei 53 goals. Messi heeft ook nog is meer assist.

25 juli 2011 om 17:58

Met topscoorder van Europa bedoel ik de speler die de meeste goals maakte in zijn competitie,daar had Ronaldo er 9 meer...

25 juli 2011 om 18:19

Zo bedoel jij het maar het klopt niet, ik kan ook dingen bedoelen maar het dit heeft 1 betekenis en dat is topscoorder van Europa ( de CL dus ). Topscorer van Spanje hoort het dan, want alleen Spanje is niet heel Europa.

Ronaldo heeft de meeste doelpunten aan het eind van het seizoen gemaakt, dat vind ik nou heel sneu om niet bij te trekken. Toen was Messi allang al op vakantie of op de bank, Barca speelde met een B team terwijl Real met het A team voor een grote deel nog speelde.

Messi heeft over het hele seizoen net zo veel gescoord als Ronaldo. Het verschil is alleen dat Ronaldo ze in de competitie maakte toen het al gespeeld was en Messi in de gehele competitie en de CL. Ook heeft Messi meer assist, de CL en de competitie gewonnen.

Ik had graag Cavani ipv Ibra gezien. Ibra is een sterke spits met een goed seizoen achter de rug. Maar toch vind ik dat hij voor zich zelf speelt en niet voor zijn teamgenoten. Arrochante kwal vind ik het maar. Met z'n nieuwe kapsel.

Naar mijn mening mag Xavi deze prijs krijgen. Is dé regisseur van het beste team ter wereld, Barcelona. Dat zegt genoeg.

Ik ben Fan van ronaldo maar ik vind dat xavi het verdient heeft. Messi is zo overschat maar zet ronaldo in plaats van messi en die hij scoort minimaal 40 goals per seizoen. We hebben gezien wat messi is zonder xavi, niks dus. Xavi daar aan tegen laat het ook in Spanja zien dat hij de beste middenvelder ter wereld is. Xavi is echt onderschat en speelt bijna altijd een geweldig wedstrijd. Hij is assistenkoning van de wereld!

25 juli 2011 om 17:19

Wat is Ronaldo dan zonder Ozil en Alonso? En bij Man Utd had hij Scholes , Giggs , Park etc. achter zich. Om Messi overschat te noemen gaat veel te ver. Xavi is niet onderschat , hij word door de meesten ( waaronder ik ) momenteel de beste middenvelder ter wereld genoemd.
Xavi heeft dit seizoen maar 1 assist gegeven aan Messi. De meeste goals van Messi afgelopen seizoen waren door zijn eigen skills.

25 juli 2011 om 17:36

Ik ben met je eens dat overschat een groot woord is maar Als beste speler van de wereld mag je toch uitgaan dat hij bij Elke team goed speelt? Zet xavi bij Argentinië op het middenveld en het is een garantie voor een wereld titel . Kijk het nog meer een keer na want ik weet zeker dat xavi meer dan 1 heeft gegeven.

25 juli 2011 om 17:57

Nou ja in de CL heeft hij Xavi 1 assist gegeven op Messi en in La Liga 0 assists.
Ik weet het niet zeker maar hij heeft heel misschien nog in de Copa in de weds. tegen Betis thuis een assist gegeven en dat was het. Maximaal 2 assists.

Wat gun ik Xavi deze titel toch erg. Maar naar verwachting zal Messi eerste worden en Ronaldo de tweede plaats in handen krijgen. Vind dat de laatsten jaren spelers vooral worden beoordeeld op statistieken, iets wat ik erg jammer vind. Qua statistieken staat Messi boven elke speler in de wereld, maar gun Xavi deze titel echt. Vond zelf Iniesta dit seizoen nog beter dan Xavi, was beslissender en productiever dan de voorgaande seizoenen.

Ik hoop dat Xavi hem wint, wat speelde hij dit seizoen weer perfect, de beste middenvelder ter wereld, zonder twijfel.
Die man verdient zoiets, Messi kan er nog genoeg winnen, en Ronaldo speelde dit seizoen minder goed dan Messi.
Dus ik zeg:
Xavi
Messi
Ronaldo

Maar Messi zal wel winnen.

Ik weet dat Messi of Ronaldo de prijs gaat krijgen, maar ik zie hem liever naar Xavi gaan.

Kijk naar Messi bij Argentinië, 1 van de redenen waarom hij daar veel minder schijnt is omdat hij geen Xavi achter hem heeft die hem perfecte ballen geeft.

Xavi is HET brein van het team, hij bepaald het tempo, hij bepaald het ritme. Hij is zo onderschat, terwijl hij in feite net zo of niet belangrijker is dan Messi/ronaldo.

25 juli 2011 om 17:32

Het enige jammerlijke is dat zowel Messi als Ronaldo voor veel mensen zichtbaar het verschil maken en Xavi niet. Mensen beoordelen vaak op goals en geweldige acties, terwijl bijv. een Vidic van Manchester, Ozil van Madrid of Xavi van Barcelona mischien nog wel belangrijker zijn voor het team....

25 juli 2011 om 17:39

Klopt. Heb je helemaal gelijk in.

Mensen nemen sneller de goal scorer voor granted dan dat zij de man achter de pass credit geven.

Xavi ( Ozil etc ook ) hebben de overzicht en inzicht om zo een perfect geplaatste bal te geven op maat en al. Dat word vaak over het hoofd gezien.

Daarom zoals ik al zei, ik weet Messi of Ronaldo gaat het winnen, maar toch, ik hoop dat die naar Xavi gaat.

26 juli 2011 om 02:02

@yondaime

wat je zegt is onzin. Het feit dat Messi minder rendeert is omdat alles van hem moet komen. En Argentinie niet als een team speelt maar puur als Messi. Messi moet alles doen. Aanvallen opzetten en het liefste ze ook nog afronden. Hij krijgt soms ballen niet op het juiste moment. Iets wat mij opvalt en iets wat hij inderdaad wel krijgt bij Barcelona. Maar om nu te zeggen dat het door Xavi en Iniesta komt dat Messi zo middelmatig presteert bij Argentinie is te kort door de bocht. Messi rendeert niet omdat Messi een team nodig heeft die moet funtioneren en zich moet opofferen voor hem. Maar ik geef Messi de tijd want als Persoon en als inidividu is hij nog steeds niet op zijn top. En ik hoop net als elke voetballiefhebber dat een genie als hij ooit een Wk wint zodat er nooit meer iemand twijfels heeft over de beste voetballer allertijden in wording (mijn mening ) Ronaldo en Xavi zijn goed. Messi is Buitengewoon.

Messi zal de terechte winnaar zijn hopelijk. La Liga en CL prijzen en hij gaf de meeste assists in La Liga en werd topscorer in de CL. Ik zou het niet erg vinden als Xavi het zou winnen hij heeft het ook verdiend. En tja , Ronaldo heeft individueel super gepresteerd in La Liga maar met Real heeft hij alleen de Copa Del Rey gewonnen waar je eigenlijk tegen zegt : 'nice to Have'.

Ik ben voor Messi, Xavi mag het ook zijn, Messi kies ik want hij wordt door iedere tegenstanders in de gaten gehouden. Ronaldo is het niet in mijn ogen, hij lijdt veel balverlies en is niet altijd nauwkeruig. Hij scoort ook veel vrije trappen, en is meer voor zijn eigen reputatie. Messi scoort veel op verschillende manieren en zelfs ook assist. Ronaldo zie ik toch meer een beste scorende vermogen zoals bijvoorbeeld Inzaghi, maar nog betere qua afstand. Messi kan in een kleine ruiimte voetballen, lob, combinatie, counteren, op middenveld spelen, op flank spelen, in de spits spelen, lijdt ook weinig balverlies, het gaat vaak zo makkelijk bij Messi. Ronald Koeman staat enorm bekend een hele goede vrije trappen net als Carlos maar werd nooit de beste ter wereld genoemd, zo kan je Ronaldo ook noemen. Als Ronaldo aan de bal zie je vaak dat hij nooit rust speelt, want anders heeft hij probleem. Bij Messi kan de bal lang vasthouden, rust, snelheid, etc... Truc van Ronaldo is mooi, maar komt weinig voorbij zijn tegenstandersa, vaak als er ruimte is dan op snelheid weg. Bij Messi gaat vaak 100 procent op tegenstanders af en speelt die ook uit! Wereld van verschil.

Belachelijk dat Iniesta niet in de top 3 staat, terwijl hij een beter seizoen dan Xavi heeft gedraaid. Maar deze prijs zal Pulga vast wel weer winnen.

3 geweldige spelers. gelukkig dat ik niet hoef te kiezen, wat een lastige taak. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Xavi. Een geweldige speler die veel betekent voor Messi, en eigenlijk het hele team. Naast Puyol de absolute leider van Barca. Ronaldo en Messi zijn geweldige spelers. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar Xavi!

omg ,ik heb geen zin meer om over dit onderwerp te discussiëren.maar ja als echt iemand moet kiezen is het Xavi wel.zijn assists schoten Barca naar succes met vooral Iniesta.messi spreekt gewoon voor zich alhoewel ik vind dat Xavi hem meer verdient.kan sowieso zijn laatste (individuele) prijs zijn terwijl Messi er nog Vele kan winnen.

Oja Xavi, hem zie ik nooit naar de tegenstanders lopen, wel afschermen, in de kijk zetten, dat kan Messi ook. Maar Messi heeft iets veel extra's.

Als Real fan hoop ik op Ronaldo. Maar eigenlijk verdient enkel Xavi deze prijs!! Hij is de motor van Barca. Messi heeft op de Copa America bewezen dat hij niet de beste van de wereld is. Hij kan het niet alleen. Ronaldo scoort veel maar heeft zijn ploeg geen titel opgeleverd. Xavi is zowel voor Barca als voor Spanje een kampioen!! Valt hij weg dan heeft Barca een groter probleem dan als Messi wegvalt!!!

25 juli 2011 om 18:42

Wie is dan de beste ter wereld? Kom niet aan met Ronaldo, want die presteert evenmin met Portugal als Messi met Argenintie doet.

25 juli 2011 om 20:06

Xavi is de beste e slimme!!!!! Af en toe is iets met meer aandacht lezen ipv alleen te lezen wat je wil lezen!!!

26 juli 2011 om 02:08

Waarom zeggen alle fans van Real en Ronadlo(op een paar uitzonderingen na) dat Xavi de prijs moet winnen? Ja hij is de motor en ja hij is heel erg belangrijk voor Barcelona. Maar haal Messi weg en dan Win je geen prijzen meer. Enkel omdat Messi het brein is van de aanval. Ik zie een villa niet zulke dingen doen als Messi deed in de halve finale van de Champions League. Of in de achste finale tegen Arsenal. Of in de Finale tegen Manchester United. Evenals Pedro en de rest. ik ben eigenlijk iemand die liever geen statisieken wilt gebruiken om aan te tonen dat Messi de beste voetballer is. Maar ik wil je ze wel tonen om aan te geven hoe belangrijk Messi is voor Barcelona. (betrokken bij 76 goalen) hoe bedoel je Xavi is de motor van Barcelona?(voor alle Ronaldo en Real Fans?) Misschien kwa passing en het controleren van de wedstrijd maar niet kwa acties of het beslissen van wedstrijden. Want je kunt wel 80% de bal hebben maar diegene die uiteindelijk zijn klasse toont zal de wedstrijden winnen. (messi dus in 76 x van alle doelpunten van Barcelona)

Dit zal een moeilijke keuze worden , toch aanzien namelijk Ronaldo meer doelpunten heeft dan Messi , zijn het eigenlijk toch wel 3 andere spelers,
Xavi : hij is de man van de paasjes , Spel verdelen en Rust in de ploeg brengen
Messi : goede actie , goed in kleine ruimtjes , scoort makkelijk , kan de ploeg op sleeptouw nemen
Ronaldo : Goede actie's , Snel , Vrije trappen

denk toch dat het messi gaat worden , hij heeft ook meerdere prijzen gewonnen dit jaar met Barcelona dan ronaldo met Real , zie xavi niet echt als een concurrent terwijl hij eigenlijk messi veel heeft geholpen met zijn pasjes ,

mijn conclussie : Messi ,

25 juli 2011 om 18:44

Ronaldo en Messi hebben precies evenveel doelpunten gemaakt. Daarnaast waren de vrije trappen van Ronaldo dit seizoen lang niet zo sterk als bij United. Hij miste er geloof ik zo'n 35 op rij. Verder kan ik me best in je reactie vinden al sluit ik een overwinning voor Xavi nog niet uit.

gaat naar C. Ronaldo wat mij betreft, meer assists, meer doelpunten dan messi. kopsterk, snel, technisch. verdedigd goed mee.

25 juli 2011 om 17:26

Messi en Ronaldo hebben evenveel goals en Messi heeft 9 assist meer dan Ronaldo.

25 juli 2011 om 17:26

Ken je feiten , Messi had veel meer assists dit seizoen dan Ronaldo en qua goals in alle competities waren ze gelijk allebei 53 goals dacht ik. De andere dingen die je noemd is onzin , want deze prijs is niet bedoeld op de kwaliteiten van een speler maar wat hij afgelopen seizoen gepresteerd heeft. Messi is toch ook snel en technisch. En verdedigd goed mee? Ja tijdens de Classico 's verdedigde Ronaldo inderdaad goed mee. Terwijl Messi aan het richten was op zijn aanvallende kwaliteiten. Alhoewel Ronaldo er niets aan kan doen. ( Mourinho's tactiek tegen topploegen)

25 juli 2011 om 17:29

Meer assists? Messi heeft dit seizoen rond de 19 assists afgegeven. Van Ronaldo weet ik het getal niet, maar zowel in de CL als in de PD had hij er minder, dus die statistiek gaat niet op.

25 juli 2011 om 17:37

@donbamm

Messi heeft 24 asissts in totaal e dus dat klopt niet wat je zegt

Waarom staat Ronaldo er in? Die gast heeft vrij weinig laten zien in Europa, scoorde allemaal onbelangrijke goals, voornamelijk in grote of al zekere overwinningen. Genoeg reden om ook deze prijs niet serieus te nemen.

25 juli 2011 om 17:23

Aan de ene kant heb je gelijk, maar wie zou je er dan bij zetten? Ozil en Iniesta zijn de namen die mij dan te boven schieten.

25 juli 2011 om 17:28

Goede vraag, het was geen geweldig seizoen wat voetbal betreft... in tegendeel.

Ik weet alleen niet of deze prijs nou geldt voor Uefa wedstrijden, of alle wedstrijden op Europese bodem (dus ook nationale competities). Ik ging er eigenlijk vanuit dat het hier Uefa wedstrijden betrof.

Dan zou ik het dus echt niet weten, misschien Neuer omdat Schalke ver kwam in de CL. En anders een speler van Porto, of nog 1 van Barca :P. Maar Ronaldo hoort echt niet in dit rijtje thuis, die teert nog steeds op zijn valse status.

25 juli 2011 om 17:42

Ja inderdaad,

Vond het heel knap wat Ozil heeft laten zien in zijn eerste seizoen bij Rea, maar hij kampt met hetzelfde probleem als Ronaldo. In Europa en de belangrijke wedstrijden zag je hem niet.

De prijs geldt voor alle wedstrijden op de europese velden, tenminste dat heb ik afgeleid van Uefa.com. Denk ook dat ze niet echt om Ronaldo heen kunnen vanwege zijn statistieken, maarja zoals jij zegt deze statistieken heeft hij te danken aan vele onbelangrijke goals.

25 juli 2011 om 18:17

@persiangooner,

Wat bedoel je eigenlijk met 'valse status'. Als je had geschreven: op z'n status bij Manchester, had ik het nog begrepen, maar zijn status heeft hij verdiend door elke dag kei hard te trainen. Of wil je beweren dat in de seizoenen: 2006/2007 en 2007/2008, hij waardeloos was? Nee toen heeft hij (in 2008) volkomen terecht de
Fifa world player prijs gewonnen. Ook in 2009 kwam hij aardig verder met Manchester, hij persoonlijk bracht Manchester langs Arsenal, Porto en ook tegen Inter het 2e doelpunt. Dat hij dit jaar wat minder was (in de CL) daar ben ik het vokomen mee eens en ik ben het er ook mee eens dat (indien deze prijs alleen voor de Cl geldt) hij niet geheel verdient in deze lijst hoort te staan. Buiten Iniesta en Ozil zou ik niet weten wie anders in de top 3 had mogen staan.

On:
Messi was verweg het beste in de CL, en aangezien ik ervan uit ga dat deze prijs daarover gaat, denk ik ook dat Messi die prijs zal winnen.

1. Messi
2. Xavi
3. Ronaldo

25 juli 2011 om 18:24

In 06/07 was hij weergaloos, maar hij verkreeg zijn status in 07/08 toen hij voetballend weinig voorstelde maar veel scoorde. Hij heeft deze lijn doorgezet in Spanje (in Engeland trapten ze er niet meer in), vandaar ''valse status''.

Vals in de zin van onterecht. Onterecht omdat het geen balvirtuoos en geen meester dribbelaar is. Onterecht omdat hij gewoon 0,0 inzicht heeft, wat voor mij onmogelijk samen kan gaan met de titel beste speler ter wereld.

25 juli 2011 om 18:33

In Engeland veel scoren is ook een kunst hoor, was toen zeker de beste competitie van Europa(nu nog steeds, maar de competitie is wel slechter geworden) en de verdedigers zijn van hoog niveau. Hij scoorde prachtige vrije trappen, kopballen en had zo nu en dan ook mooie dribbels(wel minder als in 06/07). Hij was toen zonder twijfel de beste speler ter wereld, dat jij inzicht noodzakelijk vind voor de beste speler, kan ik begrijpen en dat is ook belangrijk, maar het hangt er maar net vanaf van welke speelstijl je het meest houdt.

Vals vond ik het zeker niet hoor, maar ik begrijp dat je een haat hebt tegen Mourinho, Ronaldo en Real, dus dan kan ik het wel begrijpen. Inzicht is een ding, maar in het voetbal zijn er wel meerdere aspecten dan inzicht. Zo vind ik dat de beste speler toch wel iets met z'n hoofd en zwakke been moet kunnen, maar dat kun je bijvoorbeeld ook niet van Messi zeggen.

25 juli 2011 om 20:44

De teams in Engeland worden alleen maar beter, enkel de top is wat minder geworden.

Ronaldo scoorde in 07/08 enorm veel, mede omdat het hele elftal waaronder Rooney in zijn dienst speelde. Zelden was Ronaldo betrokken bij een aanvalsopbouw, vrijwel altijd was hij het eindstation. Ronaldo moet het dan ook hebben van het verrassingselement door van links naar binnen te komen (zonder bal). In 08/09 had men dat veel beter door in Engeland, en kwam hij er een stuk minder aan te pas.

In Spanje ligt het anders. In Spanje houdt men er gewoon neit van om achter de man aan te lopen, en dan sta je tegenover zo'n enorme atleet... dan ben je kansloos. Ronaldo blijft maar gaan, is onnavolgbaar... maar niet door zijn techniek of inzicht, maar door zijn fysiek. Daarom kan hij in Spanje wat meer op eigen houtje doen dan in Engeland.

Ik heb geen haat tegen Ronaldo en Real, wel tegen Mourinho trouwens. Mijn bewondering voor Ronaldo is erg groot, en Real is gewoon een 10x mooiere club dan Barcelona .

25 juli 2011 om 17:27

Precies hoe ik ook denk! Die man begon pas aan het einde van het seizoen echt een hoop goals te maken. Toen deed het er al niet meer toe omdat Barca al kampioen was.

25 juli 2011 om 17:52

Kan je je ook afvragen waarom Messi hier tussen staat, vrijwel de meeste tegenstanders van Barcelona op Arsenal (nja, of je ze wel als een waardige tegenstander ziet aangezien niemand ze nog serieus neemt) Real en United ook niks voorstelde.

Ronaldo staat er terecht in, belachelijke opmerking van je. Je moest is weten wat voor een heisa er zou komen als Ronaldo er niet in stond.

25 juli 2011 om 18:17

Arsenal won van Barca, die zullen ze wel serieus hebben genomen hoor

Ik dacht dat deze prijs ging om de Uefa-wedstrijden, daarin was Ronaldo gewoon slecht...

25 juli 2011 om 18:21

Daar gaat deze prijs ook om, want op 25 augustus wordt de pouls geloot van de CL, dus dan wordt ook gebruikelijk de beste speler gekozen van de vorige CL editie.
Tenminste als het goed is.

25 juli 2011 om 18:35

Lees de onzin die je net opschrijft nog even rustig terug. Barca heeft onderweg naar de CL titel 2 van de 3 grootste favorieten verslagen, daarnaast was Arsenal de allerbeste nummer 2 die ze konden loten in de kwartfinale en kunnen die, als het loopt, beter voetballen dan Man Utd. Shakhtar is als team niet minder dan Lyon, dat sowieso een belabberd seizoen heeft gedraaid en Tottenham is, buiten het feit dat ze onterecht rood kregen in Bernabeu, ook misschien net subtop. Je hebt het sowieso over 3 van de 7 tegenstanders en allemaal na de groepsfase, in de groep zijn sowieso vrijwel altijd 2 van de 4 teams figuranten.

Tegen Arsenal heeft Barca enigszins geluk gehad, sowieso jammer dat die twee in zo'n vroeg stadium tegen elkaar moesten want had ze beiden een finale gegund, maar Real was gewoon een ordinaire schopploeg en hoe erg Mourinho iedereen ook manipuleert, als het zo regelmatig en opvallend gebeurd val je een keer door de mand.

Daarnaast kan ik best begrijpen dat Ronaldo in de top 3 staat maar het is bijzonder kortzichtig want hij is niet de belanrijkste man bij Real, zonder hem winnen ze ook moeiteloos wedstrijden en combineert het team sowieso sterker. Xabi Alonso is bijvoorbeeld veel belangrijker en Ronaldo is sowieso behoorlijk afhankelijk van de genialiteit van Ozil en zijn vriendschap met Marcelo, die hem overduidelijk de bal gunt.

Je bagatelliseert op een lachwekkende manier de prestaties van Barcelona (nuanceren kan je het niet meer noemen), maar er mag ook wel enige nuance bij de prestaties van Ronaldo worden gezet. Vind het een prima voetballer en heb zeer veel bewondering voor zijn mentaliteit, doorzettingsvermogen en discipline maar hij is beperkt, zet je hem ergens anders neer dan op de flank heb je niets aan hem. Zijn aanname en handelingssnelheid zijn net niet goed genoeg, hij mist het inzicht en de intelligentie van een gemiddelde spelverdeler en heeft sowieso niet de fijne 'touch' die iemand als Ozil bijv. wel heeft. Hij heeft sublieme kwaliteiten, maar die zou je oppervlakkig kunnen noemen zoals zijn fysiek, schot en snelheid. Echter het tactisch inzicht, de positionering, de verfijning en ook techniek (niet die, meestal, nutteloze trucjes maar aanname - in de kleine ruimte-, snelheid en manier van passen etc.) van pakweg David Silva is van een veel hoger niveau.

Verder zijn degenen die zeggen dat Messi niet presteert bij Argentinie onwetend, blind of belachelijk. Op de Copa was hij in de 3 van de 4 wedstrijden de beste man en had hij 3 x zoveel assists kunnen hebben (hij kan ze er niet zelf inschieten) en ook minimaal 2/3 goals als zijn teamgenoten voorin niet zo zelfzuchtig, ook op het WK speelde hij als een soort spelverdeler voor zijn verdediging vanwege de 'geniale' tactiek van Maradona. Dan kan hij moeilijk wat maken.
Probleem is dat mensen gewend zijn dat hij elke wedstrijd fenomenaal is, als hij dan een keer alleen maar 'goed' is het gelijk niets waard. Prima om hem met zichzelf te vergelijken maar je moet het in de 'geest van de wedstrijd' doen en hem met zijn teamgenoten en de tegenstander vergelijken. Het is ook volkomen logisch dat hij met Xavi achter zich beter voetbalt want die twee hebben allebei een superieur inzicht, Messi ziet de ruimte, loopt er in Xavi of Iniesta passt hem, vervolgens doet hij er iets leuks mee. Bij Argentinie moet Messi zichzelf maar ook Xavi en Iniesta tegelijk zijn omdat de rest te egoistisch is, want ik vind absoluut niet dat ze te weinig kwaliteit hebben bij Argentinie. Maar goed, dit is niet echt relevant hier, ik wil alleen de mensen die dat hier aankaarten even duidelijk maken dat dat geen issue hoort te zijn.

Gun deze prijs trouwens Xavi wel, Messi wint hem als alles normaal loopt nog vaak genoeg en Xavi verdient deze prijs ook een keer te winnen. Denk echter dat het Messi wordt.

Het is bijv. ook jammer dat van Persie een half seizoen eruit lag want die was fenomenaal in 2011, ik hoop voor hem en Arsenal dat Fabregas (fit) blijft want dan kan het een heel leuk seizoen worden voor Arsenal. Dan geef ik die twee een goede kans op minimaal een top 10 plek in deze lijst volgend jaar. Kan me verder wel vinden in deze lijst, hoewel ik liever Ozil of Xabi Alonso gezien had dan Zlatan.

26 juli 2011 om 12:42

20 alinea's onzin, zeg gewoon ik mag die Ronaldo niet dat bespaart je een hoop moeite, Ozil en Xabi Alonso belangrijker dan Ronaldo laat me niet lachen, Xabi is een dienende speler aardige maar wel eentje die je over een jaar of tien bent vergeten en Ozil draait een seizoen aardig mee maar heeft nog veel te bewijzen. Ronaldo heeft zich in de afgelopen jaren bij Real madrid en Manchester bewezen. Blijkbaar is het zo dat wanneer je een fan bent van Messi je per defenitie Ronaldo moet haten en andersom ipv te genieten van allebei de spelers.

26 juli 2011 om 12:25

Wat een hater ben jij zeg he, zielig gewoon, Ronaldo is een geweldenaar zoals Messi degene die dat niet inzien zijn gewoon geen voetbal liefhebbers.

Ik vind dat Ronaldo of Messi hem moeten winnen.

Ronaldo:
-copa Del Rey(gescoord in Finale)
-heeft in zijn eerste seizoen in de Primera Division het Record Van Hugo Sanchez en Telmo Zarra gebroken die dit record al sinds 60 jaar op zijn naam heeft staan
-53 Goals in totaal
-16 assists in Totaal

Messi:
-primera Division, meeste assists
-champions League(gescoord in Finale)
-53 Goals in totaal
-21 Assists in Totaal

Wie verdiend het meer volgens jullie?
Ronaldo of Messi?

PS: Waarom staat Mesut Özil niet in de top 10?
Hij had 28 assists in totaal!

25 juli 2011 om 17:25

Had ozil er echt 28? Weet er iemand hoeveel xavi er had, kan het nergens vinden.

25 juli 2011 om 17:27

Xavi had er in dit seizoen 14 Assists en 5 Goals.
Özil had er 28 assists en 8 Goals.

25 juli 2011 om 17:29

Zoals je zegt raar dat hij niet in de top 10 staat.

25 juli 2011 om 17:36

Xavi heeft goed gepresteerd in de belangrijke wedstrijden. Ozil daarin tegen veel minder. Ik denk dat het verschil daarin zit!

25 juli 2011 om 17:42

Ozil had minimaal in de top 10 moeten staan inderdaad, vreemd dat het zo is. Maar Xavi en Ozil zijn echt totaal niet te vergelijken. Xavi is veel meer controlerend.

25 juli 2011 om 17:26

Het gaat niet om de assist.

Denk dat Xavi deze trofee wint, gewoon om dat hij volgens mij de belangrijkste speler was van het afgelopen seizoen.

25 juli 2011 om 17:29

Ze kunnen het alle drie worden, maar ik denk dat ze toch naar assists en goals kijken.

25 juli 2011 om 22:46

Naar Goals kijken ze altijd, maar ik denk neit naar Assist, anders zou Ozil zoals jij zegt ook wel binnen de top 10 moeten staan.

Maar assist zijn wel belangrijk en dus klopt de logica niet van die kant.

Maar we zullen zien.

25 juli 2011 om 17:28

Als de prijs ging over de meeste assist's had Ozil hem 100% gewonnen.

25 juli 2011 om 17:30

Hahaha, Ik bedoel niet dat hij hem moet winnen maar dat ie ten minste wel in de top 10 moet staan :D

25 juli 2011 om 17:37

@afgunncr7

Corrrectie:

Het was Ronaldo's tweede seizoen en Messi had 24 assists (18 PD, 3 beker, 3 Cl).

Mesut Özil had 25 assists in totaal (17 PD, 2 beker, 6 Cl)

Ik vind dat Messi hem verdiend.

Waarom? Evenveel goals als ronaldo, 8 assists meer. Daarnaast had Sid Lowe ergens in het voorjaar een onderzoek over Ronaldo en Messi. Messi scoorde meer verspreid over het seizoen, daar Ronaldo meer droogtes had en dat afwisselde met periodes waarin hij enorm veel scoorde. Messi's doelpunten waren doorslaggevender voor punten (assists niet eens meegerekend).

En als je de youtube filmpjes bekijkt van Ronaldo en Messi, waarin ze ieder 53 keer scoren. Dan zie je dat Ronaldo veel vaker het eindstation is van een aanval, waar hij dus de bal intikt. Hij staat op de perfecte plek plek. Je zou het instinct kunnen noemen. Bij Messi gaat er vaker een individuele aktie aan vooraf (een korte dribbel vaak). En ik vind dat messi zijn All Round play ook beter was dan van Ronaldo. Ik merkte zelfs dat Madrilenen vonden dat het beter begon te draaien, qua teamwork, toen Ronaldo eventjes geblesseerd was. Maar dat is natuurlijk bullsh*t... al zegt het wel wat. Madrid blijft natuurlijk 10 keer gevaarlijker met Ronaldo.

Daarom zeg ik op 1 Messi. op 2 Ronaldo en op 3 Xavi.

25 juli 2011 om 18:31

Ja idd, Ronaldo is een van de belangerijkste spelers van Real, hij doet alleen soms ego acties maar messi ook en dat hoort er ook bij.
Ik gun het iig alle drie van harte!
Ik denk ook dat messi hem gaat winnen: evenveel doelpunten, meer assists en CL en PD gewonnen.
Maar xavi heeft met teams ook heel veel bereikt: WK Gewonnen,cl Finale gewonnen(assist), Copa Del rey Finale, primera division gewonnen.
Alleen copa del rey niet gewonnen, voor de rest alles wel gewonnen.
Ik gun het iig alle drie, al had ik wel gehoopt dat Özil hem had gewonnen voor een geweldig eerst seizoen!

25 juli 2011 om 18:50

Zijn tweede seizoen..

Maar ik denk dat het Messi wordt, waarom? Het is Messi. Al hoop ik zelf op Ronaldo.

Wat Messi bij Argentinie heeft laten zien doet er niet toe, hij scoort daar ook regelmatig en geeft ook veel assist. Zidane blonk bij Frankrijk uit toen hij 27 werd, Messi is pas 23 jaar als ik goed begrijp! Messi speelt alsof hij bij Argentine tegen 8 spelers, want veel spelers van Argentinie spelen niet vol naar voren. Messi is alleen.... Hij is ook 23 he!

Ronaldo heeft het afgelopen seizoen de meeste goals gemaakt en was gewoon de betere van die 3, ook het minst geblesseerd trouwens. En in de CL heeft Messi weinig laten zien vind ik. Ronaldo verdient het al is het minimaal

25 juli 2011 om 17:40

@gummibear

Wauw.. ik wil je niet aanvallen ofzo haha... maar volgens mij is alles wat je daar zegt gebaseerd op dikke dikke onzin.

Het afgelopen seizoen hebben ze allebei 53 goals gemaakt. Of wil jij per se alleen naar de Primera Division kijken?

En in de CL heeft messi weinig laten zien? haahahahahahhahahaha gozerrrr. HIj scoort 2 keer in de kwartfinale tegen Arsenal. Hij scoort 2 keer in de halve finale tegen Real Madrid. En hij heeft een wereldwedstrijd gespeeld tegen Manchester United (en ook nog eens gescoord).

25 juli 2011 om 17:44

Ik vond de goals van Ronaldo gemiddeld gezien beter en hij heeft ook meer buiten de 16 gescoord, maar zoals ik al zei is het een minimaal verschil en misschien een idee om de beker door midden te doen?

25 juli 2011 om 18:06

En niet te vergeten, hij heeft in de CL het topschuttersrecord van Van Nistelrooij geëvenaard. Messi was in alle competities ijzersterk, maar de andere twee ook eerlijk gezegd.
Voor mij was Messi even bepalend voor zijn team als Ronaldo, maar omdat zijn team meer won moet de prijs dan naar Messi gaan in mijn ogen.

CR krijgt van mij deze individuele prijs onmiddellijk als dat zou inhouden dat Barcelona volgend jaar weer kampioen speelt en de CL wint.

Een individuele prijs ... Leuk hoor en nive to have maar ik heb liever een collectieve prijs (of prijzen) in de maand mei.

25 juli 2011 om 17:25

In elke post moet je weer verwijzen naar Barca's successen... *gaaaap*

25 juli 2011 om 17:37

Het is gewoon mijn mening ; voetbal is een collectieve sport ; van mij mag eender welke speler eender welke individuele prijs winnen zolang de collectieve prijzen richting Camp Nou gaan, hoegenaamd geen probleem. Pleisters op een houten been noem ik zo een prijs, als CR de juiste instelling heeft, zegt hij hetzelfde ; laat Messi of Xavi die Ballon d'or maar winnen, ik wil de CL winnen.

Voetbal gaat om collectieve prijzen en ja, ik kan verwijzen naar successen die Barcelona op dat vlak boekt, een bepaalde ploeg uit Londen kan dit inderdaad niet zeggen.

25 juli 2011 om 18:21

Wij worden ook niet gesteund door 12 financiële instellingen

25 juli 2011 om 18:37

@michielvc,
Jij doet net alsof je kan kiezen: Kampioen en CL, of alle individuele prijzen naar Barca spelers, maar zo werkt het helaas niet in de voetbalwereld. Anders had iedereen wel voor het eerste gekozen lijkt mij. Het is meer een soort een erkenning dat je krijgt, als je een goed seizoen hebt gespeeld.
Dat deed je laatst ook met de Supercup, ik vind het ook geen geweldige prijs, maar jij deed net alsof Barca heeft gekozen, kampioen en CL, Copa Del Rey en Supercup naar Real, maar helaas werkt het zo niet in het voetbal.

25 juli 2011 om 18:44

Stiekem zit hij nog te treuren om de gouden schoen maar wat moet je zeggen als die naar de concurrent gaat?
Inderdaad zeg maar gewoon dat inviduele prijzen onbelangrijk zijn en noem nog een keer het resultaat van vorig seizoen.
Daar heb je een bepaald woord voor: pathetic.

25 juli 2011 om 18:52

@ramos-alonso : inderdaad het één sluit het ander niet uit maar ergens ben ik altijd zo een beetje bevreesd dat die drang om voor de individuele prijs te gaan het collectief gaat schaden.

Ik was in januari (gelukkig ongegrond gebleken) een beetje bevreesd voor naijver tussen Iniesta-xavi en Messi opdat Lionel de Ballon d'or won en de andere twee niet, zij waren per slot van rekening wereldkampioen geworden.

Gelukkig was dit niet het geval maar eigenlijk wil ik dus zeggen : individuele prijzen (hoewel ze uiteraard niet inhouden dat je geen collectieve kunt winnen) kunnen (dus kunnen - niet noodzakelijk) een bedreiging vormen voor dat collectief.

Als het hier gaat over beste van de CL en men wil mijn mening : dan zeg ik Messi. Topscorer en beslissend in zowel halve finale als finale.

Als het over de Spaanse comptitie gaat : dan zeg ik CR : 40 doelpunten, weergalloos + beslissend in de copa en daarmee Barcelona in een rechtstreekse confrontatie de loef afgestoken.

Overall : ga ik voor Xavi : de ingenieur, het brein, met hem gaat alles makkelijker en hij is de voornaamste reden dat Messi zijn exceptionele kwalteiten optimaal kan ten toon spreiden.

Maar nog eens : het doet er niet toe, die prijzen in mei, die zijn belangrijk en zo een individuele bekroning kan (dus kan - niet is) een bedreiging zijn voor dat collectieve prijzengewin.

25 juli 2011 om 19:10

@michielvc,
Klopt ik ben het met veel punten met je eens, zo was Messi de beste in de CL en Ronaldo was toch uiteindelijk wat sterker in de competitie. Ook ben ik het er mee eens dat die individuele prijzen absoluut niet van grote waarde zijn. Maar gelukkig begrijp je ook dat er geen keuze is. Voor een voetballer is het wel van grote waarde, maar als supporter heeft het weinig invloed.

25 juli 2011 om 17:55

Wat jij liever hebt zal iedereen een worst wezen.. het gaat hier om de prijs voor individuele spelers.. daar gaat dit topic over.. als je geen flauw idee hebt hoe je erop moet reageren zet jezelf niet zo voor schut en laat het woord gewoon aan iemand anders... het is wel algemeen bekend dat jij een pseudo Barcelona supporter bent maar doe jou, ons hier en de club een plezier.. lees meer en post minder...

OT: Wie het ook wordt.. voor allen is wel wat te zeggen en ik weet zeker dat het een verdiende winnaar wordt.

25 juli 2011 om 18:03

Wel, mij is die individuele prijs worst, als mijn mening jou niet interesseert, waarom überhaupt heb je ze dan gelezen ?

Me voor schut zetten ? Ik laat geen gelegenheid onbenut om het totaal overbodige van individuele prijzen bij een collectieve sport in de verf te zetten.

Messi kan geen prijzen winnen zonder de anderen en voor Xavi en CR geldt net hetzelfde. Laat deze drie spelers bij Club Brugge voetballen, geen van de drie komt in aanmerking voor deze indivuele prijs.

En waarom niet ? Net omdat voetbal een collectieve sport is, het gaat om de prijzen die je wint met de club.

Voor sommigen : Club Brugge is mijn ploegje in België en ik wens Club het allerbeste toe en in de hypothetische rdenering dat of CR of Messi of Xavi bij Club spelen (of alledrie) , wordt Blauw-zwart wellicht Belgisch kampioen.

Maar zou CR, Messi of Xavi genomineerd worden ? Ik denk het echt niet.

25 juli 2011 om 18:14

Nee, jouw mening interesseert mij inderdaad niet en waarom ik reageer? Ik denk stiekem toch een beetje leedvermaak.. kan er niks aan doen.. is niet helemaal netjes maar ik kan het nou eenmaal niet laten als ik een volwassen vent zie schrijven als een volwaardige 'youtube pubertje' sorry.. ook ik ben niet perfect.

Verder is het natuurlijk allemaal leuk en aardig ware het niet dat jou stelling als een geslachtsdeel op een trommel slaat.. waarom? omdat je hele betoog kant noch wal raakt aangezien het ene niets met het andere te maken heeft.

De open deur die je intrapt betreft collectieve sport is bij iedereen algemeen bekend maar zal ik je wat vertellen.. het gaat hier om een Individuele prijs en deze behoren ook tot de prijzen die je kan winnen. Het ene sluit namelijk het andere niet uit.. elke speler wilt het liefst alles winnen wat er te winnen met zijn club maar er zal geen speler zijn dat een individuele prijs vervelend vind.. het is toch een stuk waardering die je krijgt en zie het als een extra veertje in de hol waar de zon niet schijnt.

Maar het feit dat deze spelers niet bij Club Brugge spelen maar bij de beste clubs ter wereld heeft met hun kwaliteit te maken en daarom zijn grote clubs ook groot.. omdat er grote spelers spelen en deze spelen ook met andere grote spelers.. weet je waarom? Omdat ze het kunnen.. dus de domme stelling van 'laat ze bij club Brugge speler en geen van hen zal in aanmerking komen' bewijst maar weer eens je gebrek aan feiten en waarschijnlijk ook intellect om dit te begrijpen.

verder wilt elke speler deze prijs winnen.. ongeacht jij onnozel over mentaliteit begint.. jij bent waarschijnlijk niet echt ambitieus in het leven lees ik zoal.. maar de winnaars zijn het wel namelijk.. daarom zijn het ook winnaar en geen verliezers zoals jij..

25 juli 2011 om 18:36

Jij bent echt straf, een volledig psychologisch profiel van mij op basis van een aantal verklaringen op Vz.

En weet je ik besef echt wel dat je de indivuele kwaliteiten nodig hebt om collectieve prijzen te winnen maar CR eventueel op één is leuk, veel belangrijker vind ik dat Barcelona vier spelers heeft in de top tien want met 4 sterke individuen is de kans heel wat groter dat je collectieve prijzen wint.

Deze niet ambitieuze loser is overigens best content met het leven dat hij heeft, ik hoop van jou hetzelfde.

25 juli 2011 om 19:15

Een volledige psychologische profiel maken van jou op basis van een aantal verklaringen op vz is inderdaad haast onmogelijk. Aan de hand van je post concluderen dat je geen enkele vorm van discussie kan voeren die niet in jouw straatje past en dat je jezelf compleet voor schut zet met onsamenhangende argumenten die er niets toe doen is niet zo moeilijk.

Verder is het natuurlijk het probleem dat wanneer Ronaldo deze prijs wint deze niet belangrijk is.. aangezien het dan weer wel belangrijk is dat er vier spelers van Barcelona in de top 10 heeft.

Het enige waar je mee zit is dat Ronaldo deze prijs wint dus dan ga je maar alles wat los en vast zit en er niets mee te maken heeft bij halen om je gebrek aan intellect te camoufleren.

Ik ben zeker content met mijn leven.. zeker als ik posts van jouw lees.. het had ook anders kunnen zijn zeg ik maar altijd...

25 juli 2011 om 19:27

Als CR deze prijs wint en de basis is de Spaanse competitie, dan zeg ik volledig terecht : 40 doelpunten en beslissend in de copa, wie doet beter ? Niemand dus.

Op basis van de CL : Messi : topscorer + beslissend in halve finale en finale, meer hoeft echt niet.

En Xavi : het oogt allemaal zo makkelijk, hij speelt altijd op het juiste moment in, bijna nooit balverlies, hij is de voornaamste reden dat Barcelona is wat het is , hij is de olie die de machine draaiende houdt.

Xavi, eigenlijk de minst opvallende van de drie genomineerden en toch eigenlijk misschien wel de belangrijkste (daar ga ik weer) voor het collectief.

Maar zoals je zelf al heel juist opmerkt : als fan vind ik het belangrijker dat er 4 spelers bij de beste 10 staan, dan hoeft voor mij echt niet één van hen de allerbeste te zijn want met 4 van de 10 in jouw elftal zal de kans op collectieve prijzen, daar waar het uiteindelijk allemaal om gaat, het allergrootst.

25 juli 2011 om 19:35

Je snapt het echt niet hé... eerlijk is eerlijk je hebt in ieder geval nu een mening gegeven betreft de drie spelers gegeven en zowaar je ook aan het topic gehouden.. dat je het in het laatste stuk weer helemaal verpest mag de pret niet drukken.. je boekt in ieder geval progressie.

25 juli 2011 om 20:06

Ik blijf mjin, in jouw mening foute, opinie gewoon getrouw : collectieve prijzen zijn in voetbal belangrijker dan individuele prijzen, anders moet je atletiek gaan doen.

En nog eens : je hebt natuurlijk sterke individuen nodig om collectieve prijzen te winnen maar als fan (voor de spelers in kwestie kan het anders liggen) kan het me echt niet schelen.

Als voetbalfan geef ik de voorkeur aan een collectieve glansprestatie, de classico van 29 november was het summum, er was niet één uitblinker, ze waren gewoon allemaal goed en dat was voor mij meer genieten dan de halve finale CL waarin Messi een halve verdediging oprolde. Ook niet te versmaden natuurlijk maar mijn voorkeur gaat dus uit naar die collectieve glansprestatie.

25 juli 2011 om 20:20

Sorry, ik kan het niet makkelijker maken voor je.. ik ben al bijna naar Jip & Janneke taal gedaald.. het gaat niet om het feit dat collectief of individueel belangrijk is.. het gaat hier om het feit dat het in dit topic om een individuele prijs gaat! dus het collectief heeft er niks mee te maken... ben ik echt nou zo slim of ben jij gewoon nou zo dom? (even Louis quoten)

Hebben ze veel molens daar in België?

maargoed.. dit is ook het laatste post die ik aan jouw wijd.. heb natuurlijk niet de hele avond de tijd om tegen een muur aan te 'praten'

25 juli 2011 om 18:52

van dit jaar misscien volgend jaar wel fabregas of ronaldo je weet maar nooit

Alledrie geweldenaren en we mogen blij zijn dat er naast hen nog meer groot kaliber voetballers van deze generatie rondlopen.

Ook al klinkt het eentonig, het is net zo eentonig als vanzelfsprekend dat Messi er nog altijd met kop en schouders bovenuit steekt.

Opvallend verder dat ösil niet eens in de top 10 staat... toch ook niet de minste. Zo nog wel meer voetballers... maar nogmaals we mogen blij zijn dat er zoveel toppers rondlopen in Europa.

Ronaldo en Messi hebben evenveel gescoord met ongeveer evenveel minuten (messi 100 minder maar ofzo). Messi heeft wel veel meer assists geleverd en de 2 grote prijzen gepakt en heeft zich enorm onderscheiden in de halve finale en finale van de Cl.

Ronaldo heeft 40 keer gescoord in de Primera Division. Het grootste aantal in de Spaanse competitie ooit. Iets wat alleen bepaalde legendes konden. Maar als je een grafiek kon tekenen, zag je grote pieken en dalen. Hij had namelijk best vaak periodes waarin hij droog stond en dat afgewisseld met periodes waarin hij enorm veel scoorde in een korte tijd. Messi was constanter en scoorde meer verspreid over het seizoen. Hij maakte meer doelpunten die direct voor punten zorgden en bezorgde daarnaast meer assists. Bron? Onderzoek Sid Lowe van the Guardian.

Daarnaast als jullie de 53 goals van beide spelers zien op youtube in een compilatie, zie je dat de aan de basis van Messi's goals veel vaker een individuele aktie staan. Ronaldo staat echter vaak op de perfecte plek om een aanval af te ronden. Ik wil het geen intikkers noemen, omdat het zo negatief overkomt. Hij staat gewoon op de goede plek. Men onderschat de teamwork van Real Madrid en ziet over het hoofd hoe vaak Ronaldo vrij voor de goal wordt gezet.

Mijns inziens behoort de prijs naar Messi te gaan. Op 2 komt Ronaldo en op 3 Xavi.

25 juli 2011 om 19:29

Messi heeft minder dan de helft van de kansen nodig gehad voor die goals als Ronaldo ze had. Maar dat is totaal niet belangrijk op dit moment. Die prestatie van 40 goals s natuurlijk ongelooflijk goed, maar de manier hoe maakt het voor mij persoonlijk een stuk minder goede prestatie.

Ik hoop op Ronaldo, maar hij stond helaas niet in de finale van de CL en ook geen Wk Finale.
Xavi verdient hem, Wk finale, Cl Finale, Copa Finale, Kampioen, 3/4 heeft die gewonnen en binnenkort kan dat met de Wk voor clubs 4/5 worden.

Ik denk dat messi hem krijgt maar hoop op xavi dit was toch wel 1 van ze sterkste seizoenen.. Hij wordt nu ook steeds ouder dus gun hem deze prijs. Van harte

Het wordt waarschijnlijk 'gewoon' weer Messi. Topscorer CL (overigens voor de 3x op rij), Winnaar CL, Winnaar Landskampioenschap en verder weer heel veel doelpunten en assists in de competitie.

Maar ik gun het zelf wel Xavi, want hij wordt een beetje ondergewaardeerd. Hij is een speler die het spel verdeeld, en zonder hem is Messi minder goed. Hij blijft altijd op de achtergrond (op de media na!). Iedereen vindt Messi gelijk de beste speler, omdat hij altijd de goals en assists maakt. Maar zonder die 100 passes van Xavi in een wedstrijd (minimaal) blinkt Messi ook minder uit.

Ik denk dat dit de eindstand zal worden :
1. Messi
2. Xavi
3. Ronaldo

Simpelweg omdat de media altijd alleen maar kritiek uit op Ronaldo en Real Madrid (özil staat niet op de lijst zegt al genoeg vond hem gelijkwaardig aan Ronaldo dit seizoen!) en altijd lovend is over Barça

Dit hoop ik
1. Xavi
2. Messi
3. Ronaldo

Maarja we zullen zien, deze prijs boeit niet echt, belangrijker is de Beste voetballer van het jaar in het algemeen.

Het valt me vies tegen hoe weinig mensen op Xavi hebben gestemd. Die man speelt zn hele leven al fantastisch, maar is meer een achtergrond speler. Als mensen maar even stilstaan bij wat Xavi doet, net even dat sneaky paasje, net die ene man man voorbij. Telkens die kleine dingetjes die nauwelijks opvallen op het veld worden door hem gedaan. Die man verdient die prijs.

25 juli 2011 om 18:47

Net als verdedigers die zie je ook bijna nooit terug hoog in de lijsten terwijl ze wel het vieze werk opruimen.
Slaat natuurlijk nergens op maar is ondertussen een gewoonte geworden.

Waarom staat Rooney in de top10? Berbatov en Hernandez waren dan nog beter. Tevez en Robin van Persie hebben ook nog meer gescoord dit jaar in de PL. Alleen op basis van die omhaal tegen Man City lijkt mij wel erg kort door de bocht.

25 juli 2011 om 21:37

Wat is dat nou weer voor onzin? Denk je echt dat ze alleen door die ene omhaal hem in de top 10 zetten? Konden ze Kah ook in de top 10 zetten.

26 juli 2011 om 10:08

ik zeg toch ook dat dat erg kort door de bocht zou zijn. Maar Rooney heeft gewoon geen goed seizoen gedraaid. Hij heeft wel de kwaliteit om zo hoog te staan, maar de prestaties waren er niet naar.

De enige manier om Ronaldo voor deze prijs te winnen is als Xavi stemmen van Messi afneemt.
Messi was overduidelijk de beste dit seizoen. 10 keer meer scoren tegen ploegen als Levante of Osasuna is mooi maar in de echte topmatchen deed Messi veel meer.

25 juli 2011 om 18:04

Ronaldo scoorde tegen .. Ac milan Tott lyon Barcelona villa real valencia sevilla

Xavi verdient deze prijs gewoon. Door deze man draait Barcelona al jaren zo geweldig en zonder hem en Iniesta komt Messi ook niet aan de pas. Laat die prijs alsjeblieft naar hem gaan!

25 juli 2011 om 19:33

Mag weg..

Falcao 5de plaats' Prachtig'

.' Ik Vind dat Cristiano Ronaldo de prijs moet krijgen' !. Barcelona is 1 team dat gewoon ongeloofelijk goed draait' als Bojan elke wedstrijd in de ploeg stond had hij er ook een stuk of 25 gemaakt. dat bedoelik'. ronaldo heeft er 40 gescoord. en draaide het hele seizoen lekker'. Ronaldo verdient hem ! niet messi

25 juli 2011 om 19:07

Vind je dat oprecht of wil je dat gewoon heel graag? De grote koning van de assists loopt gewoon bij Real: Mesut Özil. Daarnaast hebben ze met Di Maria, Alonso en Marcelo toch echt wel spelers die Ronaldo kunnen bedienen. Dit hebben ze ook gedaan. Aan het eind van het seizoen was alles erop gericht Ronaldo zoveel mogelijk te laten scoren. Geen probleem mee overigens. Barça mag goed op elkaar ingespeeld zijn maar dat betekent niet dat Messi daarom makkelijk kan scoren. Hij speelt meer als aanvallende middenvelder dan als aanvaller. Hij verdeelt het spel met Xavi en Iniesta en stuurt regelmatig Villa, Alves of Pedro weg. Zo nu en dan schiet hij er met een combinatie en of een dribbel vandoor om te scoren.
Bovendien zie je dat Bojan en het jaar daarvoor Zlatan toch wel degelijk moeite hadden om goed uit de verf te komen bij Barça.

Daarnaast moet je eens zien hoeveel Ronaldo voor eigen succes is gegaan. Ik wil hem niet bestempelen als een ego maar ik was vaak stomverbaasd dat hij vanuit elke positie op de helft van de tegenstander begon te schieten. Ofwel hij wist gewoon niet wat hij met de bal moest, ofwel hij is erg vol van zichzelf. Dit heeft dan ook geresulteerd in een enorm aantal pogingen en een lager percentage van efficiëntie dan Messi.

Tot slot is uit onderzoek gebleken dat Messi meer constant presteerde terwijl Ronaldo voornamelijk in korte fases schitterde en daarin een groot deel van zijn doelpunten maakte.

Dat Falcao hoog is geëindigd vind ik wel mooi al had ik Mesut Özil graag in de top 5 gezien. Vind hem misschien nog wel belangrijker voor Real dan Ronaldo. Samen met Alonso bepaalt hij het spel.

Mijn keuze gaat uit naar Messi. Wat Xavi en Ronaldo hebben laten zien is fenomenaal maar Messi heeft zich op elk vlak bewezen. Hij is doorslaggevend geweest in cruciale duels, heeft ontzettend veel gescoord, veel assists gegeven, veel ruimte gecreëerd voor zijn teamgenoten en heeft een uitstekend seizoen gedraaid als spelverdeler. Natuurlijk verdeelt niemand het spel zoals Xavi maar Messi heeft het ook geweldig gedaan en heeft daarnaast aanvallend het team op sleeptouw genomen toen dit nodig was. Met name voor zijn prestaties in de periode februari-april mogen we hem erg dankbaar zijn. Pedro was geblesseerd en Villa was geen schim van wat hij normaal was. Wonder boven wonder bleef Barça overeind en dit is voor een groot deel te danken aan Messi. Ronaldo heeft natuurlijk ontzettend goed gepresteerd, daar kun je niet omheen. Vond hem gewoon minder dan Messi. Natuurlijk heeft hij veel gescoord en maakte hij het winnende doelpunt in de Copa, maar daarnaast heeft hij in grote wedstrijden niet veel laten zien, zijn medespelers minder bediend en heb ik van hem minder andere kwaliteiten gezien. Xavi en Ronaldo mogen van mij voor de tweede plek strijden maar de nummer 1 gaat naar Messi. Xavi zou ik het overigens wel meer gunnen aangezien hij nog nooit een individuele prijs heeft gewonnen en middenvelders vaak in de schaduw van aanvallers staan. Daarnaast is hij al 31.

Messi, dat lijkt me wel duidelijk. Wint de CL en het Spaans kampioenschap en maakt daarbij 53 goals in 55 wedstrijden, waarvan 2 belangrijke in de halve finales en 1 in de finale van de CL.
Xavi was ook meesterlijk, maar ik vond hem vorig jaar nog beter om eerlijk te zijn.
Ronaldo zou 2e moeten worden volgens mij aangezien hij ook een topseizoen draait en ook een groot aandeel had in de winst van de Cdr.
Mijn top 3: Messi - Ronaldo - Xavi

Naar mijn mening hoort ronaldo hem te winnen! Vorig jaar won Wesley sneijder hem niet terwijl hij beker, CL en het kampioenschap had gehaald.. waarom zou messi hem dan dit jaar winnen? hij heeft de CL gewonnen en is kampioen geworden! De bijdrage van sneijder was op zijn minst even groot of ligt dat aan mij? Ronaldo heeft de grens van 40 doelpunten overschreden! dat is messi in al die jaren nooit gelukt terwijl hij wel de beste voetballer van de wereld is! daarom gaat voor mij alle lof uit naar C.ronaldo

25 juli 2011 om 18:08

@jefooij

Messi en Ronaldo hebben beide 53 goals gemaakt in alle competities. Daarnaast heeft Messi ook nog eens 24 assists en Ronaldo 16... Messi 8 meer dus. Op collectief en op individueel gebied bewijzen statistieken dat Messi de prijs moet winnen.

Ik gun het Xavi van harte maar ben er zo zeker van dat ze met 3/4 allemaal op Messi zullen stemmen. Misschien 1/5 op Ronaldo en dan een paar overigen op Xavi. Maar ik hoop echt dat het Xavi wordt wat een geweldenaar ! Iniesta is een kruising van Xavi en Messi maar Xavi is echt uniek.

Phff waarom staat mijn naam er niet bij,ik heb ook een lekker seizoen gehad se

On: Hehe nee van mij mag de prijs ofwel naar Ronaldo of wel naar Xavi gaan.ronaldo heeft voor mij egt een top seizoen gehad.zo hard heeft die jongen gewerkt voor de ploeg.hij werd voortdurend uitgefloten maar gaf nooit op en liet het hatend publiek altijd zwijgen + maakte hij nog eens de meeste goals van welke speler dan ook.

En Xavi ja die heeft ook mensen hun ogen laten open trekken dit seizoen.alleen jammer van het soms wat na trappen maar ja daar zijn er wel meer voor schuldig.maar voor de rest egt heel goed gepresteerd dit seizoen.

Messi heeft ook een heel goed seizoen gehad maar ik heb zo wat het gevoel dat er veel mensen gewoon Messi kiezen puur omdat ze een pik op Ronaldo hebben.

Maar waar de hell staat Özil zijn naam?

Jammer dat Iniesta niet is uitverkozen. Persoonlijk vind ik hem het beste maar ik kan er gewoon van genieten als hij aan de bal is. Zijn korte passing is ongelofelijk, hij staat altijd vrij, kan dribbelen en hij blinkt uit in voor-assist. Maar denk dat Ronaldo hem wint door zijn 40 goals hij zal het ook verdienen. Maar dat doen ze alle 3 wel eigenlijk.

Duidelijk, C. Ronaldo. heeft zich dit seizoen bij Real geweldig ontwikkeld. 40 goals gemaakt, is echt goed. Messi heeft ook veel goals gemaakt, maar is ten opzichte van vorig seizoen gewoon goed gebleven. En C. Ronaldo in mijn ogen veel volwassener geworden en sportiever. Desondanks zal ik niet treuren als de prijs naar Xavi ging. Want hij blijft immers erg belangrijk voor Barca, en zijn passen blijven geweldig. Dus hem gun ik het ook wel, maar C. Ronaldo nog steeds het meeste.

Ik hoop dat Cristiano Ronaldo hem wint. Individueel was hij zeer belangrijk voor Real. Als je alleen al kijkt naar het aantal goals. Lionel Messi heeft ook heel veel gescoord in de competite, CL enz. En omdat ik sowieso een fan ben van hem als voetballer. Ik denk niet dat het verschil zo veel groter is. Maar ik zou het ook niet erg vinden als Messi hem wint. Wat een geweldenaar was dat ook. Messi heeft ook Hernandez die hem veel passes geeft. Over Xavi gesproken hij is ook iemand die ik zo een prijs zou gunnen.

Deze twee spelers hebben Xavi en Özil achter zich. Je kunt ook denk ik niet zeggen dat die veel beter is dan de andere.

Ik denk het echt tussen Ronaldo en Messi gaat worden om die number one spot.

Tja, een keuze maken tussen deze spelers is bijna niet te doen.. Ronaldo maakt 40 goals, Messi ook de meeste assists en Xavi is de motor van het beste team ter wereld. Denk dat het vooral aan je persoonlijke voorkeur voor het soort speler ligt, want qua kwaliteit zijn ze alledrie buitenaards.

Ik zeg
1. Messi heel belangrijk geweest in alle belangrijke wedstrijden
2. Ronaldo topscoorder van Spanje en Bekerfinale beslist
3. Xavi het brein van Barca

Xavi zou de prijs moeten krijgen. Is een beetje altijd degene die er net naast grijpt terwijl hij het zo erg verdient. De andere 2 heren hebben nog een lange carriere met waarschijnlijk nog heel veel titels en prijzen achter hun naam. Xavi wordt ouder en dit is misschien wel zijn laatste superseizoen geweest. Een blessure zou alles al slechter kunnen maken. Hij heeft het het in mijn ogen nu verdient.

Messi en Xavi werden met Barcelona zowel kampioen van Spanje als van Europa en eerstgenoemde was bijzonder trefzeker, met liefst 53 doelpunten in 55 competitiewedstrijden. De Gouden Schoen ging echter naar Ronaldo, die met Real Madrid de Copa del Rey pakte en in de Primera División veertig goals maakte. Namens Nederland bracht Jaap de Groot van De Telegraaf zijn stem uit.

Het is gewoon puur een kwestie van smaak. Mensen die de voorkeur geven aan de speler 'messi' stemmen voor Messi en mensen die de voorkeur geven aan de speler ''ronaldo' stemmen voor Ronaldo. Oftewel, een haat/liefde verhouding. Haat je Ronaldo, kies je voor Xavi of Messi en andersom precies hetzelfde. En in dit geval zal het zeer waarschijnlijk opnieuw Messi worden, aangezien hij meer gewaardeerd wordt dan Ronaldo. Maar ook Xavi heeft een hele goede kans om te winnen natuurlijk.

25 juli 2011 om 19:26

Hoe kan dit nou een kwestie van 'smaak' zijn. Het gaat hier om objectief beoordelen. Ik ben zeker een Messi fan, maar als de rollen dit seizoen waren omgedraaid tussen Messi en Ronaldo had ik ook gewoon gezegd dat Ronaldo het zou verdienen.

Messi heeft gewoon een betere prestatie neergezet, maakte evenveel goals als Ronaldo en Messi maakte ze nog in de belangrijke wedstrijden ook.

25 juli 2011 om 20:02

Objectief oordelen is anders heel lastig voor veel mensen. Dat jij voor Ronaldo zou stemmen als hij de betere was geweest dit seizoen is jouw keuze, maar dan praat je niet over het algemeen. Ik weet zeker dat er veel trainers zijn die niet durven toe te geven dat Messi de beste speler ter wereld is. Neem bijvoorbeeld Sir Alex Ferguson, die maar vol blijft houden dat hij Ronaldo beter vindt dan Messi. Ik weet zeker dat hij niet zomaar overstapt naar Messi en op hem gaat stemmen.

Dat hier nog discussie over is. Iedereen met een beetje voetbalverstand weet dat Messi de beste was afgelopen seizoen. Xavi speelde niet zijn beste seizoen en Ronaldo was matig in de champions league. Jammer dat sommigen niet objectief kunnen reageren.

25 juli 2011 om 19:32

En dat moet uitgerekend iemand zeggen met de naam: ''king__messi''

ON: Snij dat ding door de helft en geef ze allebei een stuk. Problem solved.

Ten eerste verdient Iniesta het eerder dan Xavi om in de top 3 te staan. Ik vond eerst altijd Xavi de betere maar na nog een keer te kijken is het me opgevallen dat het niet Xavi is die de motor is van Spanje en Barcelona, maar Iniesta. Zonder Iniesta speelt Xavi goed maar is het veel meer gewoon een tikkie breed, tikkie terug, kaatsje hier en daar maar Iniesta heeft de kwaliteiten van Xavi maar daarbij ook een ongeloofelijke diepgang. Hij heeft Xavi niet nodig om het beste van zijn spel te laten zien terwijl het bij Xavi pas echt naar boven komt als Iniesta naast hem staat. Hij is de speler die de aanval verbind met de verdediging en Xavi is meer om het overzicht te bewaren soort van wat Xabi doet bij Real en ook bij Spanje.

Daarbij ben ik gewoon eerlijk en zeg ik dat Messi de beste speler is, maar ik vind dat Ronaldo hem verdiend. Messi is puur talent en hoeft er niet voor te werken om de beste te zijn en heeft daarbij ook nog het geluk om in het beste team te voetballen, met de beste 2 middenvelders en is ook nog het gehele team op hem afgestemd om Messi het beste te laten renderen. Bij Real draait het niet om Ronaldo, hij word natuurlijk veel gebruikt omdat hij een grote speler is maar het team is niet op hem afgestemd, hij moet er harder voor werken. Dat heeft Ronaldo al heel ze leven gedaan, hij heeft niet het talent van een Messi of een Iniesta maar heeft keihard gewerkt om te staan waar hij nu staat en dat is een van de grootste in de geschiedenis zijn. Het Spaanse doelpunten record aan flarden geschoten van de legendarische Hugo Sanchez. Ronaldo is het toonbeeld van mentaliteit en werklust en kan dit nog matchen aan een zeer goede techniek en een enorme scoringsdrift, hij is de meest complete aanvaller sinds zijn naamgenoot Ronaldo.

Waarschijnlijk zal de prijs naar Messi gaan en dat gun ik Leo maar degene die hem echt verdient is Ronaldo.

Ongelooflijk dat zoveel mensen nog twijfelen. Messi hoort duidelijk deze prijs te krijgen. Hij en Ronaldo hebben beide 53 goals gemaakt, alleen met die 53 goals is Messi niet alleen landskampioen geworden, maar heeft hij ook de Champions League gewonnen. Die 15 goals die Ronaldo aan het einde van het seizoen heeft gemaakt waren voor niets, Real kon niet meer op plek 1 komen en niet meer vallen naar plek 3. Alle ballen in die wedstrijden gingen naar Ronaldo.

Zeker een geweldige prestatie van Ronaldo, verdient ook zeker een 2e of 3e plek, maar er hoort geen twijfel te zijn over wie de prijs van beste voetballer krijgt dit jaar.

Rooney en Vidic horen hier niet thuis,maargoed het zal wel om eufa gaan en dan weer wel.
Ik had ook wel Hulk hierin willen zien en Ozil,nasri,vdv, die passen zo dr'in.
Ik zou voor Messi kiezen want in CL scoorde hij en hielp zijn ploeg om door te gaan naar de finale en zijn goals in totaal waren ook enorm veel.

Ik snap niet dat Vidic slechts op 7 staat. Die heb ik me een partij goed zien verdedigen dit seizoen... Hij is echt de belangrijkste speler binnen Manu in mijn ogen. Rooney had ie toch wel zeker boven moeten staan!

25 juli 2011 om 19:38

Verdedigers he, vallen minder op en worden vrijwel nooit gekozen. Met Cannavaro en Beckenbauer als uitzondering op de regel.

28 juli 2011 om 17:19

het gaat om voetballers, niet om beukers en slopers.

ik dacht dat engelse de sterkste competitie had? niet de beste dus, anders had de top 3 er anders uitgezien

Voor de prijs moet gewoon dit jaar een lootje getrokken worden vind ik. Het zijn alledrie geweldenaren. Maar ja Barca won the CL dit jaar. Dus ik zeg Messi ook al verdient Ronaldo hem eigenlijk ook, wat een speler.

Ik ha Hulk en Özil er wel bij verwacht. Maar goed er kunnen er natuurlijk maar 10 in de top 10 (duh).

Het blijft sowieso lastig speler te vergelijken, en al helemaal wanneer ze op een compleet andere positie spelen. Falcão en Neuer zijn bijvoorbeeld totaal niet te vergelijken.

Waarschijnlijk zal het tussen Messi en Ronaldo gaan, simpelweg omdat die het meest opvallen omdat die vaak degene zijn die afronden en de mooiste acties maken. Wil niet per se zeggen dat het onterecht is, maar het is lastig te vergelijken met een speler als Vidic, die een totaal andere rol moet vervullen.

Ik denk wel dat Ronaldo en Messi jongens zijn waar de meeste mensen voor naar het stadion komen en voetbal kijken.

Als je echt op individu gaat kijken is er maar een die kan winnen, dat is Ronaldo. Naar mijn mening moet het Ronaldo ook worden, wat hij neer heeft gezet met die 40 goals is natuurlijk fenomenaal. Maar Messi zal het idd wel weer worden, al vind ik ook dat Xavi het een x verdient, heel moeilijk...! Ik zeg dat Messi het word, maar vind dat Ronaldo er het meeste recht op heeft.

Al veel pleidooien gelezen voor Mesut Özil en uiteraard een geweldenaar. In de vele classico's van dit seizoen, toch wel de wedstrijden waar je als echt grote moet in opstaan, is hij mij echter niet echt opgevallen, ik denk dat dit één van de redenen kan zijn waarom we hem niet terugvinden.

Maar eerlijk gezegd : samen met Xabi Alonso is Özil mijn favoriete Realspeler en als Mesut nog een niveautje hoger gaat in zijn tweede Realseizoen kan het bijna niet anders of hij staat volgend jaar op zijn minst in de top vijf.

25 juli 2011 om 20:50

Vind ik een beetje te makkelijk. Natuurlijk moet Özil zich nog bewijzen in de grote wedstrijden, hij heeft daar simpelweg nog niet genoeg gelegenheid voor gehad... maar als een speler als Özil die het laat afweten tegen Barcelona, ligt niet zo zeer aan Özil. Dit soort spelers zijn het best in een dominerend team, en dan kom je ineens tegen zo'n machine als Barca... dan faalt het collectief en zijn spelers als Özil en Cesc de grootste slachtoffers.

Als Özil op de plek van Iniesta stond en Iniesta op de plek van Özil... dan was het Iniesta geweest die die wedstrijd niet zijn niveau zou hebben gehaald. Barca is gewoon zo goed (geen stijve krijgen nu he).

25 juli 2011 om 21:11

Wel een CR en een Xabi Alonso hadden het ook moeilijk tegen Barcelona maar waren veel meer aanwezig dan Özil.

Je zult wellicht gelijk hebben dat een sterk individu als Cesc of Özil probleemloos een Iniesta of een Xavi kunnen vervangen in een goed draaiend geheel.

Toch vind ik dat Özil te weinig bracht in de wedstrijden waar je echt moet opstaan en Realspeler zijnde moet je o.a. opstaan in de wedstrijden tegen de aartsvijand uit Catalonië.

Een stijve zou ik kunnen gekregen hebben moest Paraguay gisteren gewonnen hebben en Riquelme...helaas (alhoewel) hebben Suarez en Forlan daar anders over beslist.

25 juli 2011 om 21:50

Dat wel, het is natuurlijk ook een stukje ervaring. Maar het type speler, zo'n Özil en Fabregas zijn erg flegmatiek, hetzelfde geldt voor Xavi en Iniesta. Spelers als Xabi Alonso en Wilshere presteerden beter omdat zij Xabi en Wilshere zijn het gewend achter hun man aan te lopen... Cesc en Ozil niet. Tegen Barca kan je enkel in defensief opzicht echt uitblinken (In offensief opzicht moet je het van momenten hebben).

Mourinho is naar mijn mening ook niet helemaal goed met Ozil om gegaan trouwens... de ene wedstrijd zette hij hem op de bank, dan in de spits...

Eigenlijk vind ik Ronaldo meer kwaliteiten hebben dan Messi, maar gezien de prestaties van Messi zal hij het wel weer worden, kijken hoe lang hij dit niveau volhoudt, Ronaldo heeft al zo'n 5 jaar aan de absolute top gezeten, ben bang dat Messi dat niet volhoudt, maar we zullen zien.

Lijkt me duideijk dat dat Messi gaat worden..ik kan er amper meer woorden aan vuil maken. Vooruit nog 2 meer: Lionel Messi!!

Messi, Xavi en Ronaldo is ook precies de uitslag, goede voorspelling van VZ .
Maarja het liefst zou ik Xavi als winnaar zien, dé man achter Messi, hij verdient deze prijs, al is Messi natuurlijk ook klasse, maar Xavi maakt het verschil bij zowel FCB als Spanje.

Uiteraard heeft Ronaldo dit jaar meer kans op de prijs, aangezien hij nu topscorder is van de Primera Division, maar als je naar het volledige plaatje kijkt denk ik dat Messi er weer met de prijs vandoor gaat. Complete aanvaller en natuurlijk ook weer een uitstekend seizoen gedraait.

kan iemand mij uitleggen waarom Zlatan erbij staat? en jammer dat Hulk er niet bij staat, goed seizoen gedraait, moet eigenlijk naar een wereldclub, hoewel FC Porto ook niet niks is, maar toch is de competitie niet goed genoeg. Precies hetzelfde geld voor Falcao, een spits die hoe dan ook altijd weet te scoren, echt een schitterende speler!

er zou een top 25 moeten komen

Falcoa is een geweldige speler, daar niet van. Maar hij hoort echt niet in de top 10. En al helemaal niet op nummer 5. Een zogenaamde Özil is veel beter. Het is een beetje overdreven om hem daar nu neer te zetten. Een speler die zo veel scoort in de Portugese competitie hoort er niet thuis. Daar is de competitie te zwak voor. Dan kun je net zo goed Neymar er al tussen zetten. Ik snap echt niet waarom zoveel mensen op hem hebben gestemd.

Als je puur en alleen naar het seizoen kijkt is er maar een terechte winnaar in mijn ogen: Cristiano Ronaldo: ''mister Magicfeet''. Die man heeft alles gedaan dit seizoen. 40 keer gescoord 1 de Liga. Een ongekende prestatie die alleen zo'n speler kan neer zetten. Messi heeft natuurlijk ook een erg goed seizoen gedraaid, maar het was niet beter dan vorig seizoen. (Na mijn mening)

Zelf vind ik dat Xavi hem hoort te winnen. Hij is, samen met Messi, dé belangrijkste man bij Barcelona. Zonder hem zouden ze dit succes niet kunnen behalen. Hij krijgt te weinig lof voor zijn acties. Hij krijgt al geweldig veel, want er zijn geen betere middenveleders, maar hij verdient nog meer. Ik zou zelf op een podium willen staan en pleiten voor Xavi, hij verdient het echt!

Xavi zou moeten winnen ''de motor van Barça'' Daardoor scoorde messi veel.. En ronaldo Tja, wel knap die 40 goals maar...

Xavi is de beste voetballer van de hele wereld. Hij geeft de belangrijke passes op messi en co dus ik vind dat Xavi hem moet winnen. Ondanks ik fan ben van Ronaldo

Ik twijfel tussen Xavi en Messi.
Ik vind zelf dat Ronaldo zeker dit jaar niet de beste speler, al is hij wel de topscorer geworden.
Xavi en Messi hebben allebei een zeer belangrijke rol in het team en zorgen er ook voor dat het team lekker draait, daarintegen vind ik dat Ronaldo veel te veel met zichzelf bezig is.. Ik vindt het een prachtige voetballer met een geweldige techniek maar toch vindt ik hem voor het team minder beslissend zijn dan Xavi of Messi.
Ik zeg dit niet omdat ik toevallig voor Barça ben maar omdat ik dit echt vind.
Als ik moet kiezen tussen Xavi en Messi kies ik voor Messi.

Ik hoop zo graag dat Cristiano Ronaldo wint, maar ik denk dat het iemand van Barcelona wordt. Ik denk weer Messi, want de kans van Xavi was eigenlijk vorig seizoen na het WK. Ik vind ook dat Messi 'm verdiend, was van levensbelang voor Barcelona tijdens de Champions League en de competitie. Maar alsnog duim ik voor onze Cristiano.

Zal Messi wel weer worden, had het ook wel is leuk gevonden. Als het een speler die nu doorbreekt als talent.

Zal zoals gewoonlijk wel weer Messi worden...

Soms is er duidelijk 1 winnaar aan te wijzen die het verdient te winnen, maar afgelopen jaar en dit jaar word het steeds moeilijker en zouden eigenlijk meer mensen de prijs moeten delen. Alle spelers zijn op verschillende vlakken de beste.

Zelfs als Real Madridfan hoop ik dat Xavi de prijs wint. Ik vind hem echt de beste speler ter wereld. De passes die hij afgeeft zijn echt ongelooflijk. Bovendien denk ik dat als Xavi hem nu niet wint, hij hem nooit meer wint. Messi en Ronaldo kunnen hem altijd nog winnen. Maar desalniettemin denk ik dat Messi de gelukkige zal zijn, met name vanwege het feit dat hij zowel de Champions League als de Primera Division gewonnen heeft met Barcelona dit seizoen.

Trouwens erg mooi dat Radamel Falcao in de top-10 staat. Die jongen verdient het echt. Ook opvallend is de afwezigheid van Mesut Ozil. Hij had met 27 assists toch de meeste assists van heel Europa. Ook had Xabi Alonso of Pedro erin gemogen, die beide een uitstekend seizoen hebben gehad.

Persoonlijk vind ik dat Ronaldo moet winnen, maar ik vind wel dat Xavi en Messi deze prijs ook verdienen. Ieder zijn eigen mening, valt niks aan te veranderen.

ps: Waarom staat Özil niet in de top 10?
Özil had er 28 assists en 8 Goals.
Xavi had er in dit seizoen 14 Assists en 5 Goals.

Beetje raar vinden jullie niet?

Ik verheug me al op de uitslag

Ongelofelijk, sommige reacties hier: nu dit weer: 'ronaldo verdiend deze prijs'.
Hou toch op, wat the f*ck heeft hij nou laten zien op de beslissende momenten?!! Niks! Dat is altijd zo met hem! En dan nog beweren dat hij beter is dan Messi?! Ga toch weg..

Iniesta heeft in 2010-2011 veel meer laten zien dan C. Ronaldo, dus die had bij de 3 moeten zitten. C.ronaldo zit er alleen bij omdat hij zoveel doelpunten heeft gemaakt, waarvan hij ineens veel maakte aan het eind van het seizoen, toen er niks meer op het spel stond.
Het moge dus duidelijk zijn dat om mij C. Ronaldo deze prijs zowieso niet moet winnen.

Dan Messi of Xavi..
Iedereen kent de kwaliteiten van Messi. Hij is weergaloos en laat het op de beslissende momenten ook zien. Maar doordat hij 'van een andere planeet lijkt te komen'. komen de kwaliteiten van Xavi (en Iniesta) vaak in de schaduw te staan. Xavi was afgelopen van onschatbare waarde, zoveel rust aan de bal, fantastische passes enz. Echt een fenomenale middenvelder.
Ik vind dat Xavi 'm dit keer moet winnen.

26 juli 2011 om 01:19

ga ef lekker spelen ofzo nu is 40 doelpunten maken inneens niks meer? hij heeft gescoord tegen Ac milan villa real sevilla valencia lyon tottenham Barcelona (ook al zeggen jullie dat barca de westrijd niet serieus nam ) jij bent weer zo'n bline barca supporter waschijnlijk een van de vele glorie hunters ik als die hard madrid fan zeg ook gewoon eerlijk messi moet dit winnen . Hoe jij hier praat over ronaldo.. ongelooflijk maar waschijnlijk ben je gister 12 geworde

Jammer dat er geen Nederlander bij zit, kan 123 ook geen Nederlander noemen die dit seizoen heeft uitgeblonken in Europa, maar hetzelfde valt te zeggen over Vidic, die ik tegen Barcelona heel erg tegen vond vallen.

De uiteindelijke 3 kanshebbers waren toch min of meer wel te voorspellen. Ik denk dat het wéér Messi gaat worden, omdat die gewoon de beste is in alles, terwijl Ronaldo het meest heeft gescoord. Enige spanning in deze strijd zou welkom zijn, misschien de komende jaren in Neymar, Pastore, Balotelli, Bojan, Eriksen, Wilshere, Ganso tegenstanders als het gaat om de 'beste voetballer'.

Sowieso Messi, hij heeft zich dit seizoen weer heel erg bewezen!

Het zijn alle 3 topspelers.
Laat dat duidelijk zijn.

Ik denk op 1 messi hoezo , hij staat op in de wedstrijden waar het o, gaat en maak veel moeilijke en beslissende doelpunten en hij gunt het team succes . ,hij kan een vrije trap nemen, is reserve aanvoerder heeeft veel inspraak in barca, verdedigt mee.

Op 2 ronaldo, dat komt door zijn doorzettingsvermogen heeft weinig kaarten gekregen en is sportief gezien vooruit.
Rondalo scoorde laatste 5 wedstrijden meer als 10 keer , maar dat waren veel intikkers , en wedstrijden die met 5-0 of meer werden gewonnen , en bij barca deed messi de laatste wedstrijden maar 1 keer en dat is het verschil, ronaldo is ook minder een teamplayer meer een goalgetter. daarom messi. staat niet altijd op in de wedstrijden waar het moet.

OP 3 xavi ja daar valt weinig over te zeggen , eigenlijk 1 ding sneider had daar ook makkelijk kunnen staan ik zie daar weinig verschil in maar is dodelijk in afmaken.

conclusie is doordat messi meer beslissende en mooiere doelpunten en een betere teamplayer is wint hij de verkiezing

gr

zowieso xavi hij mag dan wel niet scoren maar hij is gewoon de beste spelverdeler in de hele wereld.
aanvallende acties altijd afgeven als t moet. zijn pasing is perfect hij is creatief en weet hoe de spelers de bal makkelijk mee kan geven.
ronaldo mag dan wel topscorer zijn maar zonder de passes van ozil had hij vast nooit zoveel gescoord.
messi heeft ook een goed seizoen achter de rug maar xavi sprigt er bij mij toch het meest uit.
de meeste mensen zullen voor de goals(ronaldo) kiezen en niet voor de man met de mooiste voetbal....xavi!!

Mwoah zal wel door mijn ''bril'' komen maar eerlijk gezegd vind ik dat Messi hem moet winnen. Niet op het nippertje maar ook niet met een kilometer voorsprong zal ik maar zeggen.

Europees:
-barça heeft de CL gewonnen
-messi is topscoorder van de CL (voor de 3e keer achter elkaar, geloof ik samen met RvN de enige die dat heeft gepresteerd) 2x zoveel goals als Ronaldo met maar 1 wedstrijd meer gespeeld
-hij heeft gewoon een groot aandeel gehad in de goals etc. van Barça
-ronaldo heeft wel 1 assist meer dan Messi

Rest:
-evenveel goals in totaal als Ronaldo maar Ronaldo scoorde de meeste goals in de periode waar de prijzen waren uitgedeeld dus het niet zoveel meer boeide. Messi heeft zijn goals aardig verspreid vind ik op een kleine droge periode rond maart (?) na scoorde hij verspreid.
-messi heeft de meeste assists in de PD zelfs meer dan Özil

Lijkt mij best duidelijk. Je moet ook in je hoofd hebben dat de meeste journalisten zullen stemmen op naam en/of voetbalkwaliteiten ipv prestatie. Vorig jaar had ik het Xavi wel gegund om wereldvoetballer van het jaar te worden. Had het zelfs meer verdient door zijn prestaties op het WK maar toch werd Messi gekozen.

Lionel Messi is met afstand de beste speler ter wereld. Als Ronaldo scoort dan scoort hij er meestal 1,2 soms zelfs 3 achteraan. Messi scoort niet vaker maar zijn doelpunt hebben een andere betekenis. Messi scoort in meer wedstrijden en dus meer punten. Ronaldo scoort in weinig wedstrijden veel, maar blijft dus ook in meer wedstrijden droog staan. Daarnaast heeft Messi het Europees beter gedaan en gaf hij in de Primera Division maar liefst 19 assists. Dan is hij toch wel even bij 52 van de 95 goals direct aanwezig.

Xavi wordt denk ik derde, maar dit is toch ook gewoon een topvoetballer. Zonder hem kunnen Messi, Villa, Pedro hun werk niet doen voorin. Xavi is een topspeler, Sneijder kan daar echt niet tegenop wat ik hoor van sommige mensen die hier reageren.

1. Messi
2. Ronaldo
3. Xavi

Ik vraag me alleen af waarom Falcao erin staat. Die heeft zich alleen in de Europa Leage en in de Portugese competitie bewezen, niet in de CL zoals bijv. Javier Hernandez wel heeft gedaan. Hij heeft veel belangrijke goals gemaakt voor Man Utd en in de kwartfinale maakte hij zo een belangrijke goal tegen Chelsea.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren