Clubloze Levchenko heeft buitenlands avontuur voor een jaar te pakken

Maandag, 25 juli 2011 om

Evgeniy Levchenko keert voorlopig niet meer terug op de Nederlandse velden. De 33-jarige middenvelder heeft zich maandagmorgen voor een jaar aan Adelaide United verbonden. Bij de club uit de A-League gaat hij onder de Nederlander Rini Coolen werken. Hij completeert het aantal buitenlanders in de selectie van Coolen: vijf.

/

Coolen is maar wat blij met de komst van Levchenko, die in Nederland voor Vitesse, Sparta Rotterdam, FC Groningen en Willem II uitkwam. "Hij heeft in Nederland bij diverse goede clubs gespeeld", legde Coolen maandag uit aan de lokale media. "Hij heeft heel veel ervaring en heeft altijd goed op zijn lichaam gelet."

Levchenko, afgelopen jaar nog actief voor Willem II, trainde al enkele keren mee met team VVCS om zijn conditie op peil te houden. De belangstelling van Adelaide United was al bekend, maar door de aanwezigheid van een salarisplafond wachtte het kamp-Levchenko op een concreet voorstel van Adelaide United.8 reacties (laatste reactie door Frisekea)

wow daar zijn weinig buitenlanders in dat team slechts 5....

is dat een regeling of is dit toeval dat er zo weinig buitelanders zijn???

ON: het zal niet veel lager dan het niveau dan willem 2 zijn denk ik zo ik wens hem succes aan de andere kant van de wereld

25 juli 2011 om 10:36

Zijn de reglementen van A-league, vorig jaar was het nog een maximum van 4 buitenlanders. Er is ook een salarisplafond, en één marquee player per club mag er bovenuit steken.

25 juli 2011 om 11:12

Een erg mooi systeem hebben ze daar dus. Dat zou hier in europa ook geen kwaad kunnen met die abnormale bedragen hier!
Maar ben bang dat dat niet meer haalbaar is.

25 juli 2011 om 11:16

Helaas, sinds het Bosman-arrest is dit verloren hoop. Een vrij verkeer van goederen en personen is nu eenmaal een van de kernwaarden van de Europese Unie.

Een mooie laatste stap als actief voetballer. Het niveau is dan nog niet bepaald denderend in Australië, maar zowel het land als het klimaat zijn goed te verdragen. Ik hoop dat hij met zijn opgedane ervaring de jonge jongens bij Adelaide kan begeleiden en helpen om betere voetballers te worden. Het lijkt me leuk om in de nabije toekomst een kwalitatief betere A-league te zien.

mooi avontuur voor lev. hele verdienstelijke voetballer. kan me herinderen dat jans hem jaar in jaar uit in de basis zette als hij fit was hij hoefde nooit op de bank te beginnen tot het laatste seizoen toen wel

tuurlijk dat zegt iets over jans maar ook over de kwaliteiten van levchenko. helaas word ook hij een dagje ouder...

Tja. dat wordt veel werk voor de medische staf van Adelaide. Afgelopen seizoen misschien 5 wedstrijden echt inzetbaar geweest. Levchenko is een echter liefhebber en dat is in hem te prijzen, maar het lichaam wil helaas niet meer mee werken.

Mooi voor hem dat hij eindelijk z'n draai heeft gevonden in z'n zoektoch naar avontuur. Hij wordt een dagje ouder, dus dan moet je echt niet gaan wachten met zulke dingen. Top!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren