Update: Cruijff na 23 jaar terug in officiële functie bij Ajax

Maandag, 25 juli 2011 om 14:03Robert Smid • Laatste update: 14:04

/

Het huidige bestuursmodel van Ajax gaat mogelijk op de schop. Als het aan de club ligt wordt er het één en ander in de hogere regionen van de club gewijzigd. In plaats van het huidige tweelaags bestuursmodel moet er in de toekomst worden gewerkt met een eenlaags bestuursmodel. Dat meldt persbureau ANP.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door Ruud_AZ)

Ik neem aan dat dan ook gestemd wordt voor de nieuwe Rvc?
Dan zijn we tenminste eindelijk definitief van Uri Coronel af.

23 juli 2011 om 13:57

Ze stemmen wat af in de Arena, wordt tijd dat de rust eindelijk eens definitief terugkeerd. Hopelijk gaan we nu eens de goede kant op met deze geweldige club. Dus stemmen en de juiste poppetjes op de juiste plaats en effectief te werk gaan. Ben benieuwd of het nu echt iets gaat worden. Ben er nog niet zo zeker van.

23 juli 2011 om 14:07

Ze zullen wel moeten, omdat ze op de beurs zijn gegaan.

23 juli 2011 om 14:13

Wordt tijd dat ze daar ook eens vanaf gaan. Want sinds Ajax een bedrijf is, is het al een zooitje. Wat zijn ze er nou eigenlijk mee opgeschoten? Enfin laat het aub weer snel over voetbal gaan.

23 juli 2011 om 14:55

Wat we ermee zijn opgeschoten? We hebben in korte tijd veel geld verdient met de verkoop van aandelen. Helaas hebben ze dat niet goed geïnvesteerd en zitten we nu alleen nog maar met de nadelen van een beursgang. Als Ajax van de beurs wil moeten ze alle aandelen opkopen wat volgens mij neerkomt op enkele tientallen miljoenen. Iets dat Ajax niet zomaar kan missen.

23 juli 2011 om 15:22

kortom: Wat zijn we er mee opgeschoten: Helemaal niets!!!!

25 juli 2011 om 13:50

Nu ja, een aantal spelersmakelaars zijn wel heel blij geworden van die 60 miljoen gulden die toen gespendeerd werd in 2 seizoenen onder Olsen en later Wouters

23 juli 2011 om 14:13

Ach, iemand die zijn halve leven heeft ingezet voor zijn club op deze manier neer te zetten getuigt van weinig respect. Jij maakt ook fouten in je leven moet ik daarom ook maar blij zijn dat ik van jou af ben? Met alleen mensen die geen fouten maken kom je er niet want dan is het mensenras uitgestorven.

23 juli 2011 om 15:17

De periode voor zijn rapport is hij nuttig geweest voor Ajax. Dat rapport dat hij zelf opstelde en vervolgens na goedkeuring ook zelf weer compleet negeerde.
Maar sinds dat rapport is hij alleen maar met zichzelf profileren bezig geweest.
Met als triest dieptepunt de uiteindelijke machtsstrijd tussen de groep Coronel en de groep Cruijff.
Ik had ooit respect voor de man , maar het afgelopen jaar heeft hij dat volledig verspeeld sorry dan ben ik inderdaad blij dat iemand ,die op dit moment meer schade berokkent dan goed doet ,van het toneel verdwijnt.niemand is groter dan de club ook Coronel niet.

23 juli 2011 om 17:13

Ach kijk! Rick v/d Boog is er ook weer. Was alles maar nog bij het oude he?

23 juli 2011 om 17:24

Niet te hopen dat je blijft geloven in die waanbeelden. Als je denkt dat iemand hier van den Boog is geloof je in sprookjes. Waar het mij om gaat, dat roep ik al langer, mensen worden vol hosanna binnengehaald tot ze fouten beginnen te maken, die ieder mens maakt. vanaf dan worden die mensen met veel pek en veren een stadion uitgejouwd. De tijd om iets op te bouwen als bestuurder maar ook als trainer, voetballer of wat dan ook ligt helaas ver achter ons. En die schreeuwlelijke mensen hier op het forum denken iedere keer de wijsheid in pacht te hebben terwijl ik ze nog niet heb kunnen betrappen op zinnige opmerkingen buiten de waan van de dag opmerkingen

25 juli 2011 om 13:41

Wees nou eerlijk, als Johan Cruijff niet bestond had Rik vd Boog waarschijnlijk niet eens ooit bestuurder van Ajax willen zijn.
Als Johan vervolgens de chaos die al zijn opvolgers tezamen in de loop der jaren gecreëerd hebben eventjes opruimt vind ik dat erg knap.
Zeker in zo'n korte tijd met zoveel tegenwerking.
Johan is ternauwernood goed en wel begonnen en er wordt alweer verwacht dat Ajax een serieuze rol in de Champions league gaat spelen en de titel is de eis. Dit alles terwijl er vorig jaar een bijrolletje in de CL en een top drie plaats wel leuk zou zijn. Dit alles overigens nog volledig naast het feite dat er voor... 25? 30? Miljoen aan spelers verkocht is en voor misschien de helft daarvan uitgegeven is aan spelers.
Als je dan nog commentaar hebt, nu al, dan kan ik je eigenlijk moeilijk serieus nemen.

25 juli 2011 om 13:44

Cruijff heeft nog helemaal niets opgeruimd, aangezien hij nog nergens de verantwoordelijkheid over heeft gehad tot nu...

De bedoeling bij het eenlaags model is als ik het goed begrijp dus zo dat de Rvc meer uitvoerende machten gaat krijgen in plaats van alleen de controlerende taak op zicht te nemen. Of het een goed idee is? Als dit eenlaags model door de stemming heen komt dan zal Cruijff nog meer macht bij Ajax krijgen dan bij het tweelaags bestuursmodel. Maar bij een eenlaags bestuursmodel is het ook zo dat de bestuursvoorzitter een niet-uitvoerende macht heeft. De Rvc zal dus meer invloed mogen uitoefenen maar geen beslissingen mogen nemen. Dat lijkt me wel goed, in het verleden is de directie naar mijn mening niet goed genoeg in contact geweest met de Rvc en daardoor werd de directie dus slecht gecontroleerd en werden er slechte beslissingen genomen. Rapport Coronel is daar een voorbeeld van, het rapport dat door de voorzitter is gemaakt en door de directie werd genegeerd. Laten we eerst maar afwachten of het eenlaags bestuursmodel er überhaupt wel komt.

Hele goede zaak, korte lijnen moeten worden gecreeerd. Hoe minder lagen hoe doorzichtiger.

Hoeveel geld kost het eigennlijk om van de beurs af te gaan?

23 juli 2011 om 14:22

@ Jvafca

Het exacte bedrag weet ik niet, maar ik weet wel dat Ajax het geld niet heeft om zich terug te trekken van de beurs. In 2008 was het geloof ik 38 miljoen, maar volgens mij ligt dat huidige bedrag veel hoger.

23 juli 2011 om 15:27

Dat zal te maken hebben met de koers van het aandeel.
Na het kampioenschap en de bemoeiienissen van Cruijff zijn die weer gestegen.
Voor een terugtrekking van de beurs is het gunstig als het Ajax sportief niet voor de wind gaat. Aan de andere kant als er vertrouwen in de financiele huishouding van de club is , blijft vaak het aandeel wel waardevast.
Er is slechts een klein gedeelte van Ajax in aandelen uitgezet en werd eigenlijk meer als pretaandeel (elke fan een klein stukje eigenaar) gezien dan als daadwerkelijk serieus aandeel.
In dat kader zullen weinig echte speculanten bezig zijn met het lot van Ajax en dat is wel zo gunstig voor de club.
De aandeelhouders hebben geen meerderheid en zullen deze niet kunnen verkrijgen, tenzij Ajax meer geld wil vergaren en weer een aandelenemissie eruit doet. Ik neem aan dat dat laatste niemand bij Ajax een goed plan vindt.
Kortom er is geen directe reden of aanleiding om weer van de beurs terug te trekken.
Maar als het echt zou moeten zal het best mogelijk zijn alleen je doet dan je huidige liquide positie geweld aan, aangezien de club daarvoor ook zal moeten lenen.

23 juli 2011 om 15:38

@ Fraayax

Goed verwoord, nu ben ik niet zo'n economische wonder, maar het klinkt logisch wat jij zegt. Volgens mij stond er iets van dezelfde strekking in het rapport Coronel. Wat betreft de aandeel houders hoeft Ajax zich ook niet echt zorgen te maken omdat ze inderdaad zelf de meerderheid in handen hebben en de overige aandelen voornamelijk in handen zijn van sponsors en supporters.

Nu neemt Ajax de overige aandeelhouders wel serieus, want toen die zich begonnen te roeren toen de strijd tussen van der Loog en Cruijff in volle volle gang was, keek het toenmalige bestuur wel vreemd op, dat hadden ze namelijk niet echt verwacht.

Op het moment denk ik ook niet dat het erg verstandig is om van de beurs te gaan, voornamelijk omdat jij terecht aangeeft dat je huidige liquide middelen dan omlaag gaan. Na zoveel jaren van wanbeleid en torenhoge verliezen lijkt het me beter om eerst maar weer eens te proberen om wat vet op de botten te kweken.

25 juli 2011 om 13:32

Als het Ajax sportief voor de wind zou gaan dan is er geen reden om van de beurs af te gaan. Meer sportieve resultaten is goed voor de beurs dus....

25 juli 2011 om 14:19

Ik meen rond de 100 miljoen euro... Een paar jaar geleden had het gekund, immers was het eigen vermogen toereikend, echter momenteel niet meer...

25 juli 2011 om 15:52

Als Ajax dat zou willen dan maakt de huisbankier dat echt wel in orde dmv leningen.
Het probleem is dat je dan je liquiditeit geweld (geen geld meer om uit te geven) aan doet en je kostenpost enorm vergroot. Geld lenen kost immers geld, rente en aflossingen.
De huisbank zal waarschijnlijk wel genoeg vertrouwen hebben , de vraag is dus of je het zelf moet willen.
Als Ajax zorgt dat de reserves groot genoeg zijn om het af te kopen zullen de aandelen automatisch in waarde stijgen zodra de geruchten daarover op gang komen ergo meer geld nodig om de club af te kopen.

Tot nu toe heeft dat twee laagse bestuursmodel alleen maar ellende opgeleverd.
De Raad van Commissarissen heeft door de jaren heen flink bijgedragen aan de puinhopen bij Ajax, doordat men er niet te dicht op zat. Dit lijkt mij wel een slimme zet, waarvan ik denk dat de aandeelhouders hetzelfde erover denken, ook omdat de aandeelhouders wel achter Cruijff staan.

als je moet dan moet het. als het maar goed is voor de club. het geeft ook een soort leiderschap. dat 1 laag beslist is toch beter dan 2. bij alle topclubs is maar een 1 laags betstuursmodel.

'In plaats van het huidige tweelaags bestuursmodel moet er in de toekomst worden gewerkt met een eenlaags bestuursmodel. Dat meldt persbureau Anp.'' , zegt het stuk hierboven.

Waar gaat dit over ?
We hebben het over een beursgenoteerd bedrijf, waarin wettelijk tal van voorschriften vastzitten. Ook qua bestuurlijke organisatie.

Een Raad van Commissarissen is een Raad van Toezicht, die op afstand en dus neutraler en veelal wijzer de directie, het Bestuur, controleert en tot de orde kan roepen. De leden ervan kan benoemen en ontslaan.
Gewoon een wettelijk voorgeschreven onderdeel in het wetskundig instituut Ajax.

Je kan het ook niet een 2-laags bestuursmodel noemen. De RvC is een toezichthoudend orgaan dat op zekere afstand de bedrijfsvoering volgt en kan c.q. moet corrigeren.

Anders gezegd, een veiligheidslot op de deur dat moet voorkomen dat al te enthousiaste of belang hebbende bestuurders de hangijzers eruit drukken.
Er moet afstand blijven om neutraal te kunnen blijven !!!!
Wat weer niet wil zeggen dat er advies mag worden gegeven.

Het gaat juist fout waar belangenverstrengeling tussen beide organen optreedt.
Het is niet voor niets dat de wet persoonlijke aansprakelijkheid heeft geregeld voor beide organen als verwijtbare zaken zijn nagelaten.

Ben geen jurist maar meen me dit toch goed te herinneren.

En ja, taken beter uitsplitsen en verantwoordelijkheden eenduidiger formuleren en toewijzen, dat zijn zaken die absoluut alles en iedereen ten goede komen. Al was het alleen maar om te weten wie precies voor wat verantwoordelijk en aanspreekbaar is.
Maar dat speelt zich allemaal op het bestuurlijke niveau af. Het aantal directeuren die tezamen het bestuur vormen. Oftewel de totale directie.

23 juli 2011 om 16:07

Je zou toch mogen aannemen dat met de vergadering van maandag in het zicht, men juridisch advies heeft ingewonnen over wat wel en over wat niet mag.
Als je een structuur gaat aanpassen krijg je ook nog eens met de statuten en een algemen ledenvergadering te maken.
Ik kan me niet voorstellen dat men dit niet getoetst heeft.
Aan de andere kant heb je gelijk over wat er normaal gesproken van een RvC verwacht werd en dat is een adviserende rol en geen beleidsmatige funktie.
Maar ik heb het idee dat in de voetbalwereld in Nederland het een tendens van de laatste tijd is dat de RvC zich met het actieve beleid bezig houdt.

23 juli 2011 om 16:44

Ja, heb je gelijk aan. Ging ook door mij heen toen ik het las.
Vandaar ook mijn reactie, eigenlijk bedoeld als 'hè, hoe zit dit ?'

We zien het maandagavond wel gebeuren !
Dank voor reageren !

25 juli 2011 om 14:23

[email protected],

Ik ben zelf ook geen jurist, maar ik meen mij nog te herinneren dat Ajax ook van de beurs af wilt.

Tot op heden heb ik daarvan nu niets meer vernomen, maar dan kan het wel allemaal gaan kloppen wat Ajax wilt.

25 juli 2011 om 15:27

Misschien is het handig om eerst een beetje informatie in te winnen voordat je dit soort dingen zegt.

En misschien is het handig voor de mensen die een groen randje geven hiervoor ook kennis van zaken hebben.

Aangezien dit model vanaf een januari niet meer bij wet verplicht zal zijn, slaat jou hele reactie nergens op.

De nieuwe RvC wilt dit model dan ook Bespreken, en kijken of dat mogelijk is.

Het is helemaal niet zeker dat zo een model er ook daadwerkelijk komt.
Daarnaast wordt dat model al sinds jaar en dag gebruikt in bijvoorbeeld Engeland en daar gaat het gewoon goed.

En kan iemand me zeggen wat de toegevoegde waarde van Marjan Olfers is? Zit zij er puur omdat ze vrouw is en Ajax zo aan emancipatie wil deelnemen ofzo?

25 juli 2011 om 13:06

Ben ook benieuwd naar de bijdragen van Edgar Davids. Ik wist niet eens dat die kon praten! ;-)

25 juli 2011 om 13:09

Waarom vraag je dat specifiek over haar en niet over een Davids?
Als zij goed is al bestuurder waarom niet? En een vrouwelijke kijk op sommige zaken kunnen volgens mij helemaal geen kwaad

25 juli 2011 om 13:46

Wat denk jezelf wijsneus.

http://nl.linkedin.com/pub/marjan-olfers/14/4b0/14...

25 juli 2011 om 13:47

Olfers is een jurist op het gebied van sport, evenementen en beleid, dus die lijkt me wel wat toevoegen.

25 juli 2011 om 14:15

Vast niet omdat ze knap is, maar ff Googlen was je al boel wijzer van geworden.

25 juli 2011 om 15:56

Marjan Olfers's Summary
mr. dr. Marjan Olfers is voorzitter van de praktijk Sport en Evenementenrecht van DLA Piper Nederland. Marjan combineert grote theoretische kennis met een uitgebreide praktijkervaring. Zij adviseert Nederlandse en buitenlandse cliënten over vraagstukken op het terrein van (sport)evenementen, media, entertainment en recht.

Haar praktijk bestaat daarnaast uit het verlenen van advies- en lobbywerk en het voeren van juridische procedures voor ondernemingen die werkzaam zijn binnen (voorheen) sterk door de overheid gereguleerde sectoren zoals de kansspelsector, zorgsector en woningbouwsector.

Naast haar werkzaamheden als advocaat begeleidt zij verandertrajecten en adviseert op het gebied van compliance/good governance/reputatie management. Zij was voorheen onder meer 'hoofd mededinging' en 'projectleider aanbesteden' bij het Ministerie van Economische Zaken.

Marjan is organisator van een groot aantal congressen en spreekt regelmatig op evenementen, waaronder congressen en symposia. Zij organiseerde eind 2010 een congres over 'de recente ontwikkelingen ten aanzien van het Nederlandse kansspelbeleid' en organiseerde congressen over de exploitatie en organisatie van (sport)evenementen.

Marjan Olfers is sinds 2007 universitair docent Sport en Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, als opvolger van prof. Heiko van Staveren.

Zij is auteur van enkele toonaangevende publicaties waaronder haar proefschrift: Sport en Mededingingsrecht, uitgegeven door Kluwer. Daarnaast is Marjan bestuurslid van de Vereniging voor Sport en Recht, lid van de Arbitragecommisssie sportsponsoring, lid van de beroepscommissie in dopingzaken van het Instituut Sportrechtspraak, lid van de wedstrijd- en reglementencommissie van de Knvb, lid van de Amsterdamse sportraad, lid van de taskforce voorkoming agressie op voetbalvelden en redactielid van het Tijdschrift voor sport en recht. Zij schrijft voor: Sport en Strategie en Recreatie en toerisme + Tvsr.

Specialtiesverandertrajecten, good governance, compliance, Sport en recht, evenementen en recht, Europees recht, kansspelen (europees recht - Wok), media en entertainmentrecht, verenigingsrecht, contractenrecht, sociaal recht.

Bron Linkedin profiel

25 juli 2011 om 15:59

Kortom omdat ze een zwaargewicht is op het gebied van het nationaal en internationaal recht mbt de sport.
Niet vanwege haar charmes en omdat haar ,haar zo leuk zit.

Nou Johan, maakt er wat moois van, hopelijk krijg je Ajax weer op de been, en gaat alles weer goed lopen.

Natuurlijk zagen de kenners dit al lang aankomen dat Cruijf een officiële functie gaat uitvoeren.
Hopelijk kan Cruijf en zijn mensen Ajax terug voeren naar de goude tijden van Ajax en Het Club niveau van Ajax in de top van Europa herplaatsen.

Welkom zou ik zeggen, al heb ik nooit het gevoel gehad dat hij echt weg is geweest!

Duidelijk geen unanieme stemming voor Cruyff. Lees zojuist op VI dat er tien tegenstemmers waren. Vraag mij af, tevens met de afwijzing van Ling in het hoofd en zijn onafgemelde afwezigheid bij de vergadering,, of Johan hier echt nog wel trek in heeft.

25 juli 2011 om 14:17

Waarschijnlijk nog wat pionnetjes uit het tijdperk Van den Boog & Coronel

In praktijk betekent dit gewoon dat Cruijff de touwtjes in handen heeft. Dat is in mijn ogen alleen maar goed. Er gebeurden in het verleden vrijwel altijd mooie dingen als Cruijff de boel naar zijn hand zette.

Met de dag gaat het beter met mijn club!

25 juli 2011 om 14:19

Ik zal maar niet te snel juichen.

25 juli 2011 om 14:20

Nee dat je clubicoon en één van de beste voetballers die alles bewezen heeft een officiele functie krijgt binnen Ajax, nee dat is geen rede voor juichen

Ideaal moment voor Cruijff.

Net nu Ajax er sportief gezien weer aardig voor staat en financieel gezien zelfs riant. De technische staf is al op orde en in een half jaar tijd heeft de jeugd al veelvuldig de kans gehad. Als hij er samen met zijn mensen weer voor kan zorgen dat de jeugdopleiding ieder jaar 1/2 hele grote talenten voorbrengt dan kan Ajax op termijn weer meedoen in Europa. Zeker als je jeugdspelers goed kunt opleiden voor bepaalde posities. Een rechts- en een linksback moet je toch zelf kunnen opleiden. Plaatsen op de bank moeten toch grotendeels opgevuld kunnen worden met jongens die je zelf opleidt. Uiteindelijk zal het erg moeilijk worden om bij de absolute top van Europa aan te sluiten. Europese topclubs kopen namelijk spelers na 2/3 jaar al weg en beschikken over meer aantrekkingskracht wat betreft het financiele en de sportieve uitdaging. Aan de andere kant verzamel je op die manier veel geld en dat geld kun je jaarlijks weer besteden om een aantal potentiele toppers te kopen. Wel onderschat Cruijff het financiele aspect en is het van belang dat er ook een sterke financiele man in het bestuur komt.

25 juli 2011 om 14:27

Ajax moet het hebben van potentiële toppers. We moeten gewoon weer geluk hebben met een goede lichting. Denk dat de kwart finale van de CL het hoogst haalbare is.

Gelukkig nu maar hopen dat ze samen Uri weg knikkeren en Ajax komt weer bovenop! Hopelijk gaat hij het waar maken wat hij allemaal zei en benieuwd wie de nieuwe opvolger wordt van Rik van den Boog.

Welkom terug bij Ajax Cruijf!
Ik heb er vertrouwen in, met zijn voetbal visie, dat er positieve veranderingen gaan komen.

Goed om te zien dat Cruijff er weer bij is. Ik denk dat het goed is voor Ajax, en op dit moment ook beter voor de Rvc

Nou alleen nog Uri Coronel eruit, en dan beginnen met een schone lij.

Yes! Welcome Back Cruijff!

Ik vind één ding wel raar:
Update 12:35 uur - 'cruijff niet aanwezig op aandeelhoudersvergadering'
Johan Cruijff zal echter ontbreken op de vergadering, zo weet De Telegraaf.
Update 14:03 uur - Cruijff na 23 jaar terug in officiële functie bij Ajax
Hoewel hij een officiële functie nooit zag zitten, ging Cruijff na uitvoerig overleg overstag voor een commissariszetel.

Lijkt mij dat hij er dan wel bij is geweest, dit is waarschijnlijk niet door de telefoon gebeurd.. Of ligt het aan mij?

Het was het plan al een tijdje, alleen nu is het plan daadwerkelijk uitgevoerd dus is het officieel Steeefiee .

In de Telegraaf schreef iemand dat er nog altijd niet 100% geluisterd wordt naar Cruijff (gezien de situatie rondom La Ling), maar dat Johan er nu wel 100% voor verantwoordelijk voor wordt gehouden.
Tja daar heeft die schrijver wel een punt, maar hoe dan ook, Johan is meer verantwoordelijk voor wat er nu gaande is dan voor wat er tussen 15 jaar geleden en nu gaande was.

Goed dat Cruijff terug is, zeker in officiële functie, zodat hij zelf de problemen mee oplost in plaats van maar wat roept. Had toch graag gezien dat van der Boog mocht blijven, vond hem namelijk toch een sympathieke man die realistisch was en ook nog eens een echte Ajacied. Tegenwoordig kan gewoon niet alles maar alleen om het spel voetbal draaien, ook het bedrijf zelf moet goed gerund worden. Maar ik snap na het vele moddergooien tussen beiden partijen dat een samenwerking tussen Cruijff en van der Boog niet meer zou werken. Uri Coronel mocht van mij sowieso weg. Hij maakt zelf een heel rapport over hoe het beter zou moeten bij Ajax en hij houdt zich daar dan zelf niet aan.

Cruijff kan hopelijk de goede lijn van Ajax doortrekken en zorgen dat we ver komen in CL en weer landskampioen worden.

'zelfs de Grote der Aarde kunnen op een gegeven moment falen.'
Denk maar aan een Nero, Napoleon & Lodewijk Xiv.

Wat ik hiermee wil zeggen is, juich niet te vroeg.
Cruijff is terug en dat is zeer goed! Een voetbalgrootheid, een belangrijke ajacied & nog belangrijker iemand die enorm veel verstand heeft van het spelletje.
Hij heeft nu wel een goed begin neergezet en het is nu aan hem en de RvC om dit door te zetten.
Maar men moet pas over 3 jaar juichen, als hij er nog zit want het kan heel snel gaan in het voetbal.
Wie had een paar jaar terug nog gedacht dat Cruijff zou terugkeren na het fiasco met van Basten? Velen zeiden dat hij zijn ivoren toren niet zou gaan verlaten.
Wat ik hiermee wil zeggen is: 'hope for the best, plan for the worst.'
Laten we met zijn allen gewoon hopen dat hij het geheel naar een hoger niveau brengt, want dat is ook alleen maar goed voor het Nederlands voetbal.
Anyway, ik heb er vertrouwen in!

Wie weet hoe het zit met die nieuwe structuur of daar al voor gestemd is? Gaan alleen de 5 Commisarisen dat doen, ik weet dat Cruijff al tegen is, maar hoe zit dat precies? Iemand die daar meer van weet.

ON: Ik vind dit allemaal wel mooi en leuk dat cruijff en al die andere voetballers terug zijn, maar eerlijk gezegt boeit mij die commissarisen enzo niet. Ik kijk gewoon naar Frankie en zijn selectie, dat vind ik stukke mooier dan alles erom heen.

Het grote probleem bij een voetbalclub zijn de supporters, ze kijken als je eerlijk bent maar door 1 bril naar hun club.
Ajax is beursgenoteerd, als je daar iemand aan het hoofd zet ala Jonk of Bergkamp om maar wat te noemen iemand die dus heeft gevoetbald. Zal hij op die positie hopeloos falen, waarom.
Nou ze snappen vaak niks van het bedrijfsleven, er komt veel en veel meer bij kijken dan voetbal.
Wens ze dus veel zoek plezier om de juiste man aan te trekken, en nee niet iemand zoals vdboog met ze geweldige verleden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Sydney van Hooijdonk staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen bij Bologna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren