Een dubbeltje op z’n kant

Zaterdag, 16 juli 2011 om 18:23 door

Aan de hand van deze clubexpert zal ik de lezer een kijkje geven over de talenten van Ajax en de mogelijkheden die zij hebben. Christian Eriksen, Lorenzo Ebecilio, Aras Özbiliz en Nicolai Boilesen zijn de namen van de talenten die het afgelopen jaar hun doorbraak hebben gehad in het eerste van Ajax. In het geval van Boilesen is het ietwat gelukkig geweest, zeker gezien de vele blessures in de achterste linie in die periode. In het geval van Ebecilio en Özbiliz mogen we concluderen dat ze erbij zijn gehaald bij gebrek aan beter, er was immers geen geld beschikbaar voor nieuwe buitenspelers. In het geval van Eriksen kunnen we toch wel zeggen dat dit op basis van zijn kwaliteiten is gebeurd. De volgers hebben mijn clubexpert over Eriksen natuurlijk al gelezen. Zijn talent staat dan ook niet ter discussie en iedereen is het er wel over eens dat dit een wereldtopper gaat worden. Het dubbeltje valt bij hem dus vanzelfsprekend naar de goede kant.

Wanneer we verder kijken naar Ebecilio zien we een jongen die nog duidelijk aan het begin staat van zijn ontwikkeling. Zo beschikt hij over snelheid, een goed schot en brengt hij tevens wat fysiek met zich mee. De meeste buitenspelers zijn toch vrij licht en behendig. Bij hem staat er een echte kerel, wat ook terug te zien is in de duels. Zijn zwakke punten? Hij maakt nog te weinig een passeeractie, iets wat hij wel in zich heeft. Het overzicht zodra die aan de bal is wil ook nog wel eens te wensen overlaten. Ook hiervoor geldt weer dat het trainbaar is. De Boer laat hem steevast in de basis staan. Of dit terecht is? Komend seizoen krijgt Ajax de beschikking over Derk Boerrigter, een speler voor dezelfde positie als Ebecilio. Aan het eind van volgend seizoen weten we dan ook welke kant het dubbeltje in het geval van Ebecilio is gevallen. Persoonlijk ben ik van mening dat het dubbeltje naar de verkeerde kant gaat vallen om de eenvoudige reden dat het rendement van Boerrigter vele malen groter is dan bij Ebecilio het geval is.

Wanneer we het over buitenspelers hebben ontkomen we niet aan de naam van Aras Özbiliz, wederom uit de eigen keuken van Ajax. Özbiliz is een speler die vooral opvalt door zijn kleine, snelle en behendige dribbels. Hij heeft eigenlijk alles wat Ebecilio niet heeft; een passeeractie, explosiviteit en behendigheid. Qua speelstijl is hij te vergelijken met Lionel Messi, waarmee ik overigens niet zeg dat hij qua niveau ooit hierbij in de buurt gaat komen. Wanneer we naar de zwakke punten gaan kijken zien we dat een speler die vooral goed is wanneer hij invalt. Dit is tevens de reden waarom Frank de Boer de voorkeur geeft aan Ebecilio boven Özbiliz. Wanneer Özbiliz wat constanter weet te worden zie ik voor hem een gouden toekomst weggelegd en zou hij wel eens een van Europa’s meest gevreesde flankspelers kunnen worden. Hij heeft het allemaal, het moet er alleen ook uitkomen in de wedstrijd. Gezien het feit dat deze speler nog erg jong is heb ik er alle vertrouwen in dat De Boer hier nog veel meer uit gaat halen. Ik ben dan ook van mening dat bij Özbiliz het dubbeltje naar de juiste kant valt.

Dan hebben we nog Boilesen. Een speler die min of meer per toeval bij de selectie is gehaald omdat men in die periode een hoop spelers mistte in de achterste linie. Gezien De Boer wist wat deze jongen kon, haalde hij hem bij de selectie. In de thuiswedstrijd tegen Heracles mocht hij invallen en zijn officiële debuut maken. Wat bij Boilesen gelijk opviel is zijn lengte, techniek en drive naar voren. Boilesen is zo’n typische speler die alle basisvaardigheden van een verdediger beheerst; positioneel sterk, goede balaanname en sterk in de duels. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet is het een back die ook graag de achterlijn opzoekt. Minpuntje bij Boilesen is dat hij nog wel eens de neiging heeft om zijn man achter in z’n rug weg te laten lopen. Voor de rest is dit een uiterst betrouwbare speler die geen gekke dingen doet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat De Boer hem heeft laten staan toen Daley Blind weer fit was.

Uiteraard zijn er bij Ajax nog veel meer talenten bij de selectie gehaald. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Rodney Sneijder en Jan-Arie van der Heijden. Omdat het echter te vroeg is om hier al een objectief oordeel over te vellen laat ik dit even achterwege. Wel kunnen we eens kijken naar de eigenschappen van sommige talenten en wat de mogelijkheden zijn bij een mogelijk vertrek van een basisspeler. Als we achterin beginnen hebben we met Henri Toivomaki, Ricardo van Rhijn, Dico Koppers en Ruben Ligeon een aantal talentvolle verdedigers die dicht tegen de eerste selectie aanzitten. Van Rhijn is hierbij toch wel de speler die eruit springt, qua speelstijl een type van der Wiel. Van Rhijn zoekt graag de achterlijn op en als de mogelijkheid zich aandient schroomt hij niet om zelf de actie te maken. Ik maak me dan ook geen zorgen over een eventueel vertrek van Gregory van der Wiel. Het middenveld is de linie waar nog wel het meeste potentieel zit met talenten als Victor Fischer, Mats Rits, Ousiam Bouy en Davy Klaassen. Dit zijn stuk voor stuk aanvallende middenvelders die het beste renderen op de nummer tien positie. De grote vraag hierbij is echter: zitten ze elkaars ontwikkeling niet in de weg? Gezien de leeftijd van deze talenten zou dit niet het geval hoeven zijn. Wie de definitieve stap naar de eerste selectie als eerste maakt blijft nog even afwachten, afgaand op de beelden en oordelen van de mensen uit de voetbalwereld neig ik persoonlijk naar Mats Rits, gevolgd door Viktor Fischer. Over het komende vertrek van Eriksen is dan ook al nagedacht en kan tegen die tijd moeiteloos worden opgevangen.

Ten slotte hebben we in de voorste linie ook nog wat talenten die eraan zitten te komen. Geoffrey Castillion is al ingevallen in de uitwedstrijd bij ADO Den Haag en zal ook komend seizoen zijn kans krijgen. Het is echter duidelijk dat deze speler nog de nodige progressie moet maken wil hij bij de selectie voor komend seizoen komen. Hij heeft alle eigenschappen in huis, maar gaat hij ze ook op de juiste momenten gebruiken? Naast Castillion rammelen ook talenten als Jody Lukoki, Lesley De Sa en Tom Boere aan de poort. Lukoki en de Sa zijn twee razendsnelle buitenspelers die een passeeractie in huis hebben en op hun best zijn wanneer er ruimte achter de verdediging ligt. Boere is een spits à la Klaas-Jan Huntelaar; nuchter, met beide beentjes op de grond en een neusje voor de goal. Naar welke kant het dubbeltje bij hun gaat vallen? Wie het weet mag het zeggen………..

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 18 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3200+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door AFCA/MCR)

Ik vind het een goed stuk toch stoor ik me aan sommige dingen als deze zin:

''zijn talent staat dan ook niet ter discussie en iedereen is het er wel over eens dat dit een wereldtopper gaat worden.''

Dat jij een mening over Eriksen hebt is oke maar jij stelt al vast dat iedereen het er over eens is. Dit komt op mij een beetje over alsof jij alle wijsheid in pacht hebt. Tuurlijk ziet iedereen dat Eriksen potentie heeft maar iedereen kan een terugval krijgen ook Eriksen.

Een andere iets waar ik het niet helemaal mee eens ben is deze zin over Ebecilio:

''zo beschikt hij over snelheid, een goed schot en brengt hij tevens wat fysiek met zich mee. ''

Ik vind Ebecilio eigenlijk altijd 1 van de mindere. Hij heeft opzich wel een leuke actie in huis maar heel weinig rendement in tegenstelling van wat jij beweert dus eigenlijk. Een goed schot ben ik het al helemaal niet mee eens. De schoten van hem die erin gingen waren pure mazzel door dat de bal door een tegenstander met richting werd veranderd.( Twente beker, Excelsior thuis) Ik heb hem nog niet kunnen betrappen op een weergaloos schot. Ik ben het dus wel met je eens dat Boerrighter de strijd met Ebecilio gaat winnen.

Dat gedeelte over Ozbiliz ben ik met je eens. Je overdrijft het misschien wat maar ik zie in hem in potentie ook meer dan Ebecilio. Ook het gedeelte van Boilesen vind ik juist. Ook ik vind hem vele malen beter dan Daley Blind. Hij moet natuurlijk wel contstant blijven

Over die talenten die je allemaal opnoemt weet ik niet zoveel dus daar kan ik ook niet over oordelen. Voor mij is het wel informatief om te weten wat de speelstyle is van deze talenten.

Al met al vind ik je stuk goed voor 4 sterren. Er zit wel enige diepgang in je verhaal maar niet goed genoeg voor 5 sterren. Succes verder

16 juli 2011 om 19:12

Ja, de punten die je aangeeft herken ik volledig. Ik zal zeggen dat ik het bewust zo heb neergezet. Dit om de eenvoudige reden dat ik helemaal aan het begin eens 2 stukken heb ingediend die waren afgewezen omdat mijn mening er niet in naar voren kwam. Een stuk daarvan heeft later in VI gestaan, dus dat zegt wel genoeg.

Sindsdien probeer ik in ieder stuk mijn mening goed erin te zetten, wat dus gelukt is afgaande op je reactie. Ik ben het dan ook weer met je eens dat je zulke dingen vooraf nooit weet natuurlijk. Bij Ebecilio ben ik onder andere afgegaan wat ik van hem heb gezien toen hij nog in de A speelde, daar schoot hij regelmatig op doel, in het 1ste laat dit nog te wensen over. Ik ben dan ook niet kapot van hem maar ter volledigheid heb ik toch ook zijn sterke punten genoemd. De strijd met Boerrigter spreekt denk ik voor zich dat hij die gaat verliezen.

Ik heb de CE onder andere geschreven voor de mensen zoals jou, die de club wel volgen maar niet op de voet. Op die manier krijg je toch een beetje een indruk van hoe de talenten ervoor staan en welke namen je in de gaten moet houden komend jaar.

Thnx voor de reactie.

17 juli 2011 om 18:50

Waar ik je voor wil waarschuwen is dat een eigen mening iets anders is dan iets of iemand ophemelen.
Een eigen mening mag ook best heel kritisch zijn.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een beetje droog stukje vond en tot nu toe je minste.

Hoe kan je nu al weten dat het rendement van Boerrigter beter gaat zijn dan die van Ebecilio je kan het hooguit verwachten.
Het rendement van Derek was in de JL wel beter maar dat moet zich eerst nog eens bewijzen in de eredivisie.
Boilesen is bij de selectie gehaald omdat De Boer Anita van de linksbackpositie af haalde en Blind niet overtuigend was (en omdat in die periode Vertonghen wegviel).

Q/die dicht tegen de eerste selectie aanzitten/q
Zou ik van maken ''die dicht tegen de selectie van het eerste aanzitten''.

Of Geoffrey Castillion zijn kans gaat krijgen is nog maar de vraag , zeker omdat De Boer iedere keer aangeeft dat hij nog een spits wil , ik denk dat Ajax op dit moment achter de schermen al druk bezig is.

Succes met je volgende CE

17 juli 2011 om 19:04

Ey, ja thnx. Ja, ieder heeft zo z'n voorkeur. Er is sowieso niet te zeggen van dat of dat stuk is het beste, dat verschilt per lezer.

Het zijn uiteraard allemaal voorspellingen, we weten het pas komend jaar. Ik geef in het stuk dan ook gewoon me mening, meer niet eigenlijk. Kan best dat iemand anders het weer helemaal anders ziet, ook prima.

Castillion gaat, als we de Boer mogen geloven, zijn kans krijgen. Het is alleen afwachten hoe het met die knie gaat. Mijn volgende stuk is net gepost dus die zal over 2 dagen ofzo wel erop staan denk ik

Een tipje van de sluier: 1

Meer zeg ik er niet over haha.

17 juli 2011 om 21:24

Ok maar geef dan goed aan dat het voorspellingen zijn.

Ennuh... ik zeg ... hahahaha

Ps ik vind trouwens kwaliteit belangrijker dan kwantiteit , hoewel Toontje wel weer eens met een CE mag komen.

17 juli 2011 om 22:16

Hahaha in 1x goed. Het zal voor de volgens niks nieuws zijn. Het is meer zijn carriere en hoe ik dat zie, de belangrijke punten. Centraal staat de boodschap die erin zit, maar goed, laat je verrassen.

Ja, ik schrijf gewoon graag stukken over Ajax. Volg het allemaal op de voet dus het is ook niet zo dat ik uren met 1 stuk bezig ben ofzo, dat scheelt ook wel.

De ene keer zijn ze dan goed, de andere keer iets minder, zo blijft het spannend. Ja, wat is kwaliteit..........?

Dat verschilt ook weer pp. Ik probeer meestal te zorgen voor een 'triggerende' titel, goede afsluiting, grammatica en slot. Dat is naar mijn idee toch wel de basis, de rest is invulling van de auteur.

Goed stuk weer, waar ik het volkomen mee eens ben. (5 sterren)

Ebicilio: Ik vind zijn schoten in het eerste eigenlijk wel een beetje tegenvallen. Als ik filmpjes zag uit de jeugd waren zijn schoten daar eigenlijk beter. Ze zijn een beetje te voorspelbaar, ze gaan vaak recht op de keeper af of worden evt aangeraakt waardoor ze er wel eens invliegen. Zijn actie gebruikt hij ook te weinig en als hij hem gebruikt is hij er vaak langs maar gaat hij toch naar het pass terug richting de rechtsback!
Dan Ozbiliz: Net wat je zegt zeer wisselvallig de ene keer is hij geweldig maar de volgende keer zie je hem de hele wedstrijd niet en kan hij maar beter gewisseld worden. Ik vind hem wel beter dan Ebicilio. Betere actie sneller en betere voorzet, bij ajax was er vorig seizoen niet echt iemand die voorzetten afmaakte.
Maar ik denk dat met de komst van Boerigter Ozbilliz net als Ebicilio minder speeltijd krijgen. Wat toch niet echt handig is voor hun ontwikkeling. Ik zou dan ook het liefst zien dat 1 van beide verhuurd zou worden aan een Eredivisie club! Ik denk dat dat zeker voor Ozbiliz goed zal zijn. Als hij veel basisplaatsen krijgt denk ik dat het wisselvallende al stukken minder zal worden. Ik denk alleen niet dat dit gaat gebeuren want zoveel aanvallers heeft ajax ook weer niet. Zeker niet als het zo blijft met El Ham (wat ik persoonlijk erg jammer zou vinden, maar dat is weer een ander onderwerp, misschien een idee om daar een CE aan te wijden!??).

Keep up the good work!

16 juli 2011 om 20:03

Thnx.

Ebecilio is volgens mij ook een speler die afgelopen seizoen is neergezet bij gebrek aan beter. Komend seizoen hebben we Boerrigter en het zou mij verbazen als die niet in de basis gaat spelen. Ozbiliz rendeert het beste aan de rechterkant, helaas staat Micky daar al.

Ja, El Hamdaoui, dat kan een leuke zijn. Ik beloof niks maar zal er eens mee aan de slag gaan, volgens mij is daar alles wel over gezegd en geschreven. Neemt natuurlijk niet weg dat ik daar toch een mooie draai aan kan geven door duidelijk een standpunt te kiezen. De uitdaging ligt er in om de kant van Mounir te kiezen, hoewel ik zelf natuurlijk volledig met de Boer eens ben. Ik zal eens kijken of ik er iets mee kan.

16 juli 2011 om 21:21

Je sterren zijn nu binnen Haha.

Ja dat zou leuk zijn. Het is waarschijnlijk ook heel moeilijk om je wel bij de feiten te houden. Want het is moeilijk omdat wij natuurlijk niet alles weten wat er daar allemaal exact afspeelt. Ik denk niet dat de Boer iemand is die het op de persoon speelt. Van ik mag jou niet dus je rot maar op. Nee integendeel zelfs. Als jij gewoon doet wat de boer van je vraagt dat is het volgens mij best een ''aardige gozer''! De waarheid zal wel ergens tussenin liggen maar iets meer naar de kant van de boer!

Ik zie je nieuwe Ce's wel verschijnen!

Ik vind het een leuk stuk die ik in een zucht heb uitgelezen. Ik als PSV supporter zie daarentegen niet heel veel vernieuwende dingen maar dat kan zijn dat ik de mening deel over deze talenten die je opnoemt. Je geeft weinig inside info die ik graag meer had gelezen, of over talenten zoals Boerrigter, Rits en Fischer die minder bekend zijn bij het grote publiek maar ik neem aan dan ook minder bekend bij jou omdat je er amper aandacht aan hebt gegeven.
Ik vind alleen dat je de 'talenten' Ebecilio en Ozbiliz ietwat hypt of overschat, je geeft immers zelf in je eerste alinea aan dat het eigenlijk voorkomt aan gebrek aan beter. Ik vind ze tot nu een gevalletje Zeefuik bij PSV en had ook om deze reden uitgekeken naar de andere talenten van Ajax.
Boilesen is heel positief opgevallen, al ben ik benieuwd of hij of Blind in de basis zal staan. Een handvol eredivisie wedstrijden geeft mij nog een te slecht beeld van wat deze kerel kan.
Je krijgt van mij 3,5 sterren omdat ik toch kritisch kijk en meer waardering heb voor originaliteit dan de kwaliteit waar in het stuk is geschreven. Ook vind ik het tof dat je je eigen stuk deze keer Niet zelf beoordeeld, een pluspunt waardoor ik de 3,5 ster afrond naar 4.

Een erg goed stuk van je. Stuk voor stuk noem je de kwaliteiten van talenten op waar ik me volledig in kan vinden.

Het enige waar ik me licht in stoor is het feit dat je je titel heel erg in je stuk laat voorkomen. Op het einde kan het, maar als je het elke keer doet val je in herhaling.

Goed stuk, gekoppeld aan 5 sterren.

Een paar dingen.

1. Veel (dikwijls) schrijven betekent niet automatisch veel weten. In tegendeel, het weinig weten komt zo aan het licht.

2. Het lijkt me dus aan te bevelen hier en daar te zeggen ''ik denk'' en niet allerlei zaken als vaststaand te beweren, met daarbij ook nog namens veel anderen dingen te beweren

3. Het Nederlands behoeft echt verbetering. Ik noem als voorbeeld de slotzin ''naar welke kant het dubbeltje bij hun'', daar zou ik maar snel hen van maken. Vierde naamval, weet je nog.

Als waardering 1 ster en nog 1 voor de moeite, 2 dus

16 juli 2011 om 22:36

Alle 3 de punten jou zijn ook slappe argumenten.

1. Waar komt het aan het licht dat hij weinig weet als het om deze CE gaat??

2. Een clubexpert mag best op dingen vooruitlopen, hij is niet voor niets een clubexpert

3. 1 kleine grammatica fout

die 2 sterren slaan nergens op, helemaal niet als je het vergelijkt met veel andere ce's hier op vz.

5 sterren van mij alleen al om jou te compenseren

16 juli 2011 om 23:21

@feymar
Jouw punten zijn niet duidelijk behalve punt 3.
1. Noem eens een bewijs dat hij niet veel weet. Hij noemt een hoop talenten, waarvan ik van vele de naam niet wist. Daarnaast gaat hij over 3 talenten dieper in, omdat deze toch vaak in basis hebben gestaan. Zijn punten zijn duidelijk en er blijkt uit geen één stukje dat hij niet veel weet.

2. In een CE komt altijd de mening en de visie van clubexpert naar voren en als je vaak, ik denk, zou zeggen, komt het weifelend over. Lees jij in een column vaak ''ik denk''? Nee, omdat het de mening van een persoon betreft en daar mag je het wel of niet mee eens zijn. Hij kijkt gewoon op de zaken vooruit, zoals het een goede clubexpert betreft.

3. Je noemt één voorbeeld. Ik heb verder geen duidelijke fouten kunnen herkennen en vind dat je kritiek over 'the top' is. Een beetje zeuren over één grammatica fout en de rest is oud zeer tegen de clubexpert. Dat blijkt wel uit je beoordeling. Deze strookt totaal niet met je kritiek. Een 2 sterren column is matig tot slecht. Dat is deze totaal niet en je haalt zeker niet de bewijzen aan om het tegendeel te beweren.

5 sterren om te compenseren en omdat ik het wel een redelijk goede column vond, niet speciaal, maar wel goed genoeg voor 4 sterren en vanwege jouw beoordeling maak ik er 5 van.

Beste Expert4life,

Ik mag je stukken graag lezen, ze zijn makkelijk om doorheen te gaan en bevatten goede en fijne informatie.

De reden dat ik hierop reageer (doe ik bijna nooit haha) is dat ik het jammer vind dat je nadat je een paar talenten heb beoordeeld (op een goede manier), je ineens overgaat op 15 andere talenten. Had dit verspreid gedaan over een paar Ce's. Bijvoorbeeld de verdedigende talenten, talentvolle middenvelders en opkomende aanvallers oid.

Dit had het hele verhaal nog beter gemaakt, en voor mij iets duidelijker.

Desondanks, een goede CE, waar ik eigenlijk al een tijdje op wacht.

4 sterren

Ik vond het een redelijk goede Ce's. Je had niet echt een spannende of aantrekkelijke inleiding. De titel kwam duidelijk naar voren en was goed uitgelegd, iets wat ik mis in veel Ce's. Je grammatica was goed, zoals gewoonlijk. Vanwege sommige beoordelingen geef ik je 5 sterren, wat ik hierboven al heb uitgelegd, maar ik vond het er eigenlijk 4, omdat ik het een net niet column vind (goed, maar niet perfect).

Qua speelstijl is hij te vergelijken met Lionel Messi

En toen was ik uitgelezen... Realisme ?
Waar haal je het lef vandaan om Özbiliz te vergelijken met Messi ?

Nou weet ik ondertussen wel dat je Ajax hoog heb zitten, maar dit gaat echt te ver.

16 juli 2011 om 23:56

gast, in de 10 woorden daarna zegt hij al dat ozbiliz nooit op dat niveau zal komen. Is alleen een indicatie van hoe iemand speelt, net zoals ik bijvoorbeeld nu zeg: Matavz kan je vergelijken qua speelstijl met makaay, je ziet hem de hele wedstrijd niet maar ineens scoort hij.

sneu mensen hier op vz

17 juli 2011 om 00:01

Misschien moet die het dan maar op een andere manier brengen.
Als ik Messi en Özbiliz + een vergelijking in 1 zin zie ben ik uitgelezen.

17 juli 2011 om 00:06

Het staat in dezelfde zin dus als je ook nog maar enig respect hebt voor de schrijver, die overigens beweerd dat ozbiliz bij lange na niet zo goed als messi gaat worden, dan lees je nog gewoon een stukje door. Dit noemen we begrijpend lezen, op een toets trek jij ook toch niet al conclusies zonder dat je alles hebt gelezen?

17 juli 2011 om 00:34

Oefenwedstrijd vs Halve finale Copa America, ja goed te vergelijken.... Ene wedstrijd staat er niets op het spel, andere wel. En voor de 3e keer, de schrijver geeft ook aan dat er een gigantisch kwaliteitsverschil zit tussen de spelers, oftewel je hebt gewoon een gigantische plank voor je kop.

17 juli 2011 om 10:29

Toevallig komt mijn mening over ajax redelijk in de buurt van de schrijver ja, toch niets mis mee?

Volgens mijn eigen beredenering mag ik inderdaad zelf reageren.

Messi speelde goed he gisteravond...

off: groen randje is helemaal onzin

17 juli 2011 om 11:05

Misschien moet je gewoon leren lezen en ons besparen van je domme reacties. Als je het verschil tussen het woord stijl en het woord niveau niet eens weet ga je maar gauw terug naar school.

Wat enorm saai!

Inhoudelijk zal het allemaal wel kloppen (jij bent immers de clubexpert, niet ik) maar waarom heb je in godsnaam voor een opsomming gekozen? Misschien sta ik op een eiland maar door deze stijl krijg ik een enorme gaap aanval. Jouw woordkeuze en zinsbouw doen me eerder denken aan een verveelde ambtenaar dan aan een liefhebber. Onthoud: simpel schrijven is moeilijker dan omslachtig schrijven. Met jouw woordkeuze en zinsindeling neig je naar omslachtigheid. Ik mis sfeer en passie.

Ook open je een boeket met betwistbare generaliseringen. Daarnaast spreek je over 'we' (als in: mogen we concluderen dat ze erbij zijn gehaald) en 'iedereen' (en iedereen is het er wel over eens dat dit een wereldtopper...). Wie bedoel je hiermee? Val ik hier ook onder? Valt mijn oma die niks van voetbal weet hier onder? Enige nuance, niet in je mening maar in je woordkeuze, zou je clubexpert veel goeds doen. Tenzij ik een moeilijk te volgen vorm van sarcasme heb gemist, dan heb ik niks gezegd.

Je eerste alinea is de introductie tot je verhaal. Deze zou er voor moeten zorgen dat lezers je clubexpert echt willen gaan lezen. Geloof me, drie opeenvolgende zinnen beginnen met 'in het geval' zorgt eerder voor ergernissen dan interesse.

Jij noemt jezelf expert4life en ik heb er een rotsvast geloof in dat jij ook echt een expert bent. Bij dit stuk heb ik niet iets nieuws geleerd. Iets wat alleen een expert kan weten. Jouw opsomming behoudt zich voornamelijk tot vrij bekende constateringen. Ik weet dat je meer weet, iets wat jouw bijna heilige geloof in het vallen van het dubbeltje op de goede kant voor Ajax kan verdedigen en misschien zelfs rechtvaardigen. Als zelfbenoemd expert4life moet je in staat zijn om de lezer analyses te geven waar hij/zij door weggeblazen wordt. Geef ons die info in je clubexpert en je doet je naam nog meer eer aan

Ik hoop dat je hiermee aan de slag gaat zo dat je (eventueel) volgende stuk fijner is om te lezen.

Tot slot, je eindigt je CE met een enorm clichematige zin dus dat geeft mij de ruimte om hetzelfde te doen: Zonder weerstand groei je niet.

Edit: Ik zie dat je ook twee opeenvolgende alinea's bent begonnen met 'wanneer.' Mijn tenen krommen zich langzaam......

17 juli 2011 om 00:07

Ik wil nog even toevoegen, veel clubexperts lees ik niet dus ik weet niet echt wat de benchmark van voetbalzone is wat betreft de sterrenverdeling. Dus hierbij mijn uitleg: 5 sterren is perfectie en 0 sterren (kan dat?) is een regelrechte drol. Jouw stukkie vind ik twee sterren waard. Middelmaat, ergens tussen een vijf en een zesje om even naar het schoolsysteem te refereren.

17 juli 2011 om 02:05

Ben het met je eens, echt talent heb je niet naar mijn mening. Blijven proberen!

17 juli 2011 om 13:15

Bedenk een schoolcijfer, deel dat door 2 en rond de uitkomst af op een heel getal. Dat is het aantal sterren. Als je tussen een 5 en 6 twijfelde moet je dus 3 sterren geven. Vind je het een 8 waard dan geef je 4 sterren. Een 4 maakt 2 sterren. Je begrijpt het wel.

17 juli 2011 om 13:43

Ik had de nul sterren ook mee gerekend dus dan kom je uit op 6 mogelijke scores. Maar dan nog heb je gelijk wat betreft die cijfers.

Ik mis een beetje je eigen mening, het is nu meer een uiteenzetting. Niet dat dat erg is ofzo, maar ik heb een aantal van je vorige clubexperts gelezen en daarin was je mening veel meer aanwezig en dat maakt het ook leuker om te lezen. Volgende keer beter, nu geef ik drie sterren omdat ik het niet echt leuk vond om te lezen

Gast, Toivomaki gaat het echt niet redden, Speelt amper basis bij Jong ajax.

Noem dan een stefano Denswill, Sterverdediger van de A1, echt een bonk. grootste verdedigende talent van zijn lichting, En haal je van Rhijn en Ligeon niet door mekaar?

Van rhijn speelt vaker centraal dan Rechtsback, Ligeon is een pure rechtsback die veel aanvallend vermogen heeft, en lijkt ook op V d W

Qua speelstijl is hij te vergelijken met Lionel Messi, waarmee ik overigens niet zeg dat hij qua niveau ooit hierbij in de buurt gaat komen.

Ik weet zeker dat als je de zin na de komma niet had toegevoegd,
je +100 reacties erbij had gekregen

Verder is het een leuke CE, alleen veel info weten we al. Je kon bijv. iets over Ebecilio´s verleden vertellen, iets wat we dus niet weten.

17 juli 2011 om 19:56

idd, veel info's wisten we al daarom vind ik deze CE ook niet zo bijzonder. Hopelijk kom ik de volgende keer echt iets nieuws te weten.

Dit is niet echt bijzonder.
Je vertelt info, maar op een manier, die me niet raakt.
Probeer om meer informatie te geven, normaal moet je die niet teveel geven, maar dit is een analyse over talenten, waar ik liever zo veel mogelijk informatie zie.
Ook overdrijf je wel eens, bijv. Özbiliz wordt denk ik niet een van Europa's gevaarlijkste flank spelers.
Verder is het helemaal in orde.
3sterren.

Expert4life,

Ik vind jouw stukken over het algemeen interessant en leuk om te lezen, mede doordat je een sterke eigen mening hebt (die overigens geheel niet overeenkomt met de mijne, maar daar gaat het hier niet om).

Een punt waar ik eigenlijk in al je stukken tegenaan loop is dat jouw club (ajax) enorm opgehemeld wordt. Voor een heleboel mensen (niet-ajacieden maar misschien ook wel ajacieden) is dit een bevestiging van het beeld dat Over HET Algemeen over ajacieden bestaat; ze zijn arrogant en voelen zich verheven boven de ander.
Ik zou graag van jou als expert van Ajax ook eens stuk lezen dat niet positief is over Ajax. Dat klinkt misschien raar, maar ik denk dat je je als club (en ook jij als persoon) alleen kunt verbeteren als je leert van de fouten die je gemaakt hebt.
Bijvoorbeeld: wat of waar ging er fout de 6 jaar dat Ajax geen kampioen werd? Waarom heeft Cruyff in het verleden voor Feyenoord gespeeld (en wat was de rol van Ajax hierin)? Is de beursgang wel zo positief als dat het in het begin leek?

Met andere woorden, schrijf als expert eens iets kritisch over Ajax en ik denk dat je beoordeling dan (nog) hoger kan worden.

17 juli 2011 om 19:13

Klopt helemaal, ik weet er altijd wel een positieve draai aan te geven haha. Ja, die onderwerpen wat je aankaart kan ik wel wat mee denk ik, met name die over 6 jaar geen kampioen kan ik wel wat. De ideeën razen al door me hoofd heen haha.

Ik heb zojuist een CE gepost, wederom positief , maar die staat niet zo zeer in het teken van Ajax, er is wel een relatie naar Ajax.

Op korte termijn zie je hem verschijnen. Thnx voor de feedback!

Ik heb al je Ce's nu gelezen en ik vind dat je een herkenbare eigen stijl hebt, maar tegelijkertijd ontbreken alle nuances; het is zo zwart-wit als maar kan ( rood-wit eigenlijk ).

Weet nog niet of ik je volgende stukje ga lezen, ik ben er een beetje op uitgekeken en had meer van je verwacht.

Nee, dit brengt niks nieuws.
En je overdrijft altijd zo.
1 ster.

19 juli 2011 om 01:00

Ook gekeken naar schrijfstijl en taalgebruik?
Of is het alleen je hekel aan Ajax in het algemeen en die voor de schrijver in het bijzonder dat je meent 1 ster te moeten geven?
Ik vind jouw reaktie niets toevoegen aangezien je die ene ster niet onderbouwd en die ene ster daardoor tamelijk overdreven.

19 juli 2011 om 01:06

Ik heb mijn mening gezegd, en argumenten voor gegeven.
Ik ben de jury, als je het er niet mee eens bent heb je pech, en geef je zelf 5 sterren.

Hmmmm hoopte toch op een beter stuk van je.
Je hebt niet echt veel nieuws verteld voor mij, deze talenten zijn al bekend bij de meeste mensen.
Denk dat je beter had kunnen kiezen voor spelers als Bouy en Klaassen. Hierbij zou je met vernieuwende info kunnen komen voor de meeste leden. Bijna iedereen heeft al genoeg over Eriksen, Ebecillio en Boilesen. Alleen Ozbilliz heeft mij nog iets kunnen boeien. Voorderest heeft het verhaal zelf mij niet echtrh geboeid. Ook ben je ook wat te lyrisch over Ajax. Ookal beschouw ik Eriksen ook als een van de grootste talenten van de wereld.

Ik vond wel leuk stuk om te lezen, wat nasrilife al zei dat over Eriksen,ebecillio en Boilesen best bekend is.
De laatste twee stikken boeide me het meest.
vier sterren omdat ik toch wel snel door het stuk heen las, en bij groten vlagen zeer goed was

19 juli 2011 om 11:39

Een synoniem voor 'bij vlagen' is onregelmatig of bij 'hoge uitzondering'.
Ben je dan niet veel te mild met je beoordeling?

Vindt het best een goed stuk ben het met zo'n beetje alles toch zeker wel redelijk eens
Wel vind ik dat we na 2 jaar Willemii kunnen concluderen dat v.d.heijden best een aardige speler is maar geen topper, een beetje een speler die altijd een 6 scoort maar best mee zou kunnen bij Ajax (als reserve) overigens vind ik hem met z'n 22-23 jaar niet echt meer een talent maargoed.

Verder ben ik van mening dat Ebecilio best ene aardige speler is maar het niet echt zal gaan maken bij Ajax en vind özbiliz beter maar wat je aangeeft hij is idd alleen goed als invaller (tot nog toe)

4 sterren leuk gedaan kerel!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4550
2.Ajax4350
3.Feyenoord3515
5.AZ256
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 17 december
Internazionale is van plan om José Mourinho een uitweg te bieden bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren