Zwaarbevochten overwinning ADO Den Haag in Litouwen

Donderdag, 14 juli 2011 om

Voor ADO Den Haag is het voetbaljaar 2011/12 donderdag echt begonnen. De Hagenaars bekroonden het voorbije seizoen met plaatsing voor de voorrondes van de Europa League en de eerste wedstrijd van die reeks vond plaats in Litouwen. En dat liep maar net goed af: het nietige FK Tauras uit Litouwen, op Regilio Seedorf na een onbeschreven blad, kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar Lex Immers maakte evenzoveel keer de gelijkmaker. In de absolute slotfase betekende een eigen doelpunt zelfs de 2-3. Seedorf, achterneef van Clarence, scoorde op fraaie wijze 2-1 namens de Litouwers.

/

Door de overwinning hebben de Hagenaars een prima uitgangspositie voor de terugwedstrijd, donderdag in Den Haag. Met een gewijzigd team, zonder spelers als Frantisek Kubik en Dmitri Bulykin en ook niet onbelangrijk zonder succestrainer John van den Brom, speelde ADO een ietwat matte openingsfase. Dat is misschien ook niet zo gek, want de equipe van nieuwbakken hoofdtrainer Maurice Steijn heeft pas twee weken voorbereiding in de benen. Tauras daarentegen heeft al een halve competitie afgewerkt. Toch was het ADO dat de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg.

Spits Immers rukte met twaalf minuten op de klok op richting doel, maar vond met zijn puntertje sluitpost Olexsandr Borisenko op zijn pad. Nauwelijks een minuut later werkte Charlton Vicento een voorzet van Wesley Verhoek rakelings voorlangs. De thuisploeg kwam niet echt in de buurt van ADO-doelman Gino Coutinho, of het moet een bijna mislukt terugspeelballetje van ADO-aanwinst Luksik geweest zijn. Grote kansen waren ook aan de andere kant van het veld schaars: Ramon Leeuwin werkte een hoekschop over en ook een indraaiende vrije trap van Verhoek trof geen doel.

De Eredivisionist begon niet denderend aan het tweede bedrijf; het tempo zakte in en op aanvallende intenties was de ploeg nauwelijks te betrappen. Het maakte de meegereisde supporters van ADO weinig uit, want de fans gingen vrolijk door met zingen en het afsteken van vuurwerk. Tauras, dat geen fatsoenlijke kans wist te creëren, kwam na een klein uur spelen uit het niets op voorsprong. Nieuweling Filip Luksik zette zijn tegenstander ogenschijnlijk correct opzij, maar de arbiter besliste anders: rood voor de international van Slowakije en een strafschop voor de Litouwers.

Goran Jerkovic mocht aanleggen van elf meter en faalde niet. ADO kreeg direct na de openingstreffer een goede kans op de gelijkmaker, maar de kopbal van Timothy Derijck werd fraai gepareerd door Borisenko. Even later tekende Immers wel voor de gelijkmaker: de spits stond op de goede plek om een voorzet van Verhoek in te tikken. Lang kon ADO niet genieten van het doelpunt, want Seedorf zette nauwelijks een minuut later met een wonderschone knal de 2-1 op het bord. ADO mocht niet klagen dat ook Tjaronn Chery een penalty versierde, acht minuten voor tijd. Het buitenkansje was aan Immers wel besteed: 2-2. In de absolute slotfase betekende een actie over de linkerkant en een eigen doelpunt van Kazimieras Gnedojus zelfs 2-3.


Poll

ADO Den Haag haalt het hoofdtoernooi van de Europa League


Gerelateerd

127 reacties (laatste reactie door Nevare)

Ik vond ADO vandaag grotendeels in een te laag tempo spelen. Te weinig dreiging. Af en toe was er dan die dreiging, maar dat leidde vaak tot niets. Toen ze de naar mijn mening onterechte penalty tegenkregen met de 1-0 en rode kaart als gevolg had ik er een hard hoofd in dat ze nog zouden winnen. Maar 3-2 is puur Europees gezien een uitstekende uitslag. Lijkt me dat de return een formaliteit is.

Ze zullen wel veel beter moeten spelen willen ze de groepsfase behalen.

14 juli 2011 om 19:59

Ach ja, maar dat heb je toch. Begin van et seizoen, lange reis in de benen en het was daar warm. Met een man minder gewoon 3 punten pakken vind ik keurig :D Thuis zal het zeker anders zijn, in dat kolkende stadion

14 juli 2011 om 20:02

Ja, ze zijn ook echt benadeeld door de scheidsrechter, want die rode kaart was er geen. Dan was het 11 tegen 11 met 0-0. Dan had ik ADO nog wel met twee/drie goals verschil zien winnen. Maarja, deze rondes moet je gewoon doorkomen. En dat gaat ADO doen.

14 juli 2011 om 20:15

Utrecht begon ook compleet fantasieloos tegen FK Tirana en zie waar die geëindigd zijn! Hoop voor ADO dat ze ook de volgende ronde nog overleven en dan een leuke tegenstander treffen uit bijvoorbeeld Engeland!

14 juli 2011 om 20:30

Daarom, den haag is pas begonnen met de voorbereiding. Dat zie je gewoon echt aan alles nog. Tauras zit midden in de competitie en het was rond de 30 a 35 graden, alles bij elkaar moet je toch gewoon winnen van dit team en dat hebben ze gedaan.
Met 10 man 3x scoren is toch erg knap. Ik neem aan dat ze er thuis overheen walsen.

14 juli 2011 om 21:09

Verwacht geen spektakel in Den Haag de volgende wedstrijd, als ze een doelpunt maken zijn ze zo goed als door en zullen de koppies best wel naar de volgende ronde gaan kijken denk ik. Dat zag ik ook bij Utrecht-tirana.

14 juli 2011 om 20:31

Dat dachten de meesten ook nadat ze met 5-1 FC Groningen een pak slaag hadden gegeven, dat de return een formaliteit is. Maar nu weten ze wel beter. Natuurlijk is een 2-3 uit-overwinning Europees gezien een fantastische uitslag. Maar de voetballers van ADO moeten het nog wel effe doen. En onthoud goed, in voetbal kan alles. Dus acht FK Taurus nog maar niet helemaal kansloos voor de volgende ronde.

14 juli 2011 om 20:54

Er zitten wel wat verschillen. Ten eerste speelde Groningen toen thuis, wat altijd voor iets extras zorgt. ADO krijgt ook altijd wat extras als ze thuis spelen. En ten tweede is Taurus echt een hele matige club. De score was hoger opgelopen zonder die arbitrale dwaling. Ik ga ervan uit dat ADO gewoon doorgaat.

toch knap van ado den haag. niet veel clubs in europa kunnen zeggen dat ze een overwinning hebben geboekt tegen het altijd lastige tauras!

barcelona,madrid en manchester united hebben hier bijvoorbeeld nog nooit gewonnen, erg knap dus.

14 juli 2011 om 20:13

Hahaha zo is het maar net en ook nog is met 10 man dat maakt het nog knapper.

Ach 3-2 gewonnen. ik drink er een lekker biertje op. Morgen kijken wie we loten en volgende week hopen op een mooie wedstrijd en dat we doorgaan, maar dat mag nu echt niet fout gaan

14 juli 2011 om 20:16

Morgen loten? Vindt de loting niet plaats ná de return?

14 juli 2011 om 20:33

Nee die zijn morgen al, kijk maar op de site van de Uefa. Dan krijg je dat winaar van wedstrijd a/b speelt tegen de winnaar van wedstrijd c/d.

goede uitslag! Dit maken ze thuis wel af

Wat een bar slecht resultaat, hiervan moet je gewoon makkelijk met 4 of 5-0 van kunnen winnen, echt een wanprestatie!! En dan ook nog die supporters met dat vuurwerk, welke idiioot daarvoor heeft gezorgd kun je geen supporter noemen, en dan kun je wel zeggen dat het supporters van Legia waren(zie live meepraten) maar wat dan nog, doe dat gewoon niet.
Ado heeft mazzel dat ze nu gewonnen hebben maar het moet echt beter worden.
Ik hoop dat ze het thuis afmaken voor de punten op de Coefficientenlijst(of zoiets).

14 juli 2011 om 19:58

4 of 5-0 winnen daar is wel erg overdreven! Probleem is dat veel clubs naar zulke uithoeken reizen met dezelfde gedachte en dan van een koude kermis thuiskomen! Prima resultaat, thuis afmaken!

14 juli 2011 om 20:01

In Oost-europa heerst op dit moment een hittegolf dus zo heel koud zou het daar niet zijn!!! Maar ik vind dat Ado hier me3t gemak van had kunnen winnen, ik weet zeker dat een Spakenburg of Ijselmeervogels hier ook met gemak hadden gewonnen, het niveau van hun was gewoon bar en bar slecht. En Ado paste zich daaraan aan, Ado had zich niet aan de tegenstander moeten aanpassen maar zelf lekker moeten voetballen zoals vorig jaar.

14 juli 2011 om 20:33

Wat loop je nou te overdrijven man. Ado wint toch ze zijn pas in de voorbereiding en de omstandigheden rond de 30 tot 35 graden. Ze hebben gewoon een prima resultaat neergezet. En dat tauras heeft eigenlijk wel heel veel mazzel gehad want als den haag maar een beetje aanzette kreeg het gelijk grote kansen.

14 juli 2011 om 20:01

Mag wel wat positiever hoor.
Ze zijn net 2 weken aan het trainen en maar 3 oefenwedstrijden waarvan 2 tegen amateurs.
Als ado ene beetje druk zetten dan waren ze gevaarlijk hebben geen kans weg gegeven man.
1 onterecht penaltie en een afstand schot die wel heel goed werd ingeschoten.
Je moet wel een beetje realistisch blijven met dat negatieve gedoe gelijk.
En over dat vuurwerk heb je gelijk maar jij ergert je er meer aan dan wie dan ook geloof ik.

14 juli 2011 om 20:04

Kijk je hebt helemaal gelijk dat Tauras gewoon mazzel had, het was een ionterechte penalty en Seedorf maakt zo''n goal vast nooit meer, maar ik vind dat Ado dit geowon als een oefenopotje had moeten zien tegen de amateurs want wat was dat Tauras slecht zeg echt dat was gewoon amateur niveau. En over dat vuurwerk ergerde iedereen zich, ik ben alleen een van de eerste die er op dit topic wat over zeg al sje kijkt bij live meepraten over de wedstijd zijn er zeer veel mensen die zich eraan ergeren.

14 juli 2011 om 20:09

Ja dat je je ergert zal misschien ook omdat die pot niet was om aan te zien.
En ik vondt het zelf ook niet slim want je spekt alleen maar de kassa van de uefa.
Maar verder wees wel reeel als je net 2 weken bezig bent kan je geen hoogstaand voetbal verwachten ondanks dat ze wel degelijk nog 4 a 5 grote mogelijkheden hadden voor die 1-0 viel.
Misschien speelde de druk ook wel mee.

14 juli 2011 om 20:10

Niet vergeten dat spelen tegen een zeer defensieve ploeg, verdomd moeilijk is. Je komt er gewoon niet door, zelfs niet met goed voetbal. Iedereen verwacht een grote overwinning, maar je ziet ook aan psv tegen eindhoven en 020 tegen die duitse 3e klasser, dat winnen tegen een mindere ploeg niet altijd even grote uitslagen oplevert. zeker niet als de tegenstander erg defensief en fysiek ingesteld is.

14 juli 2011 om 20:35

Ik vraag me af of deze reactie voortkomt uit frustratie en afkeer tegen Ado? Of sta je echt zo negatief in het leven? Zeur niet zo! Den Haag speelt voor het eerst sinds 24 jaar weer Europees, en komen met 10 man 2x terug van een achterstand in verweggiestan, en slepen ondanks een stroeve wedstrijd 3punten uit het vuur en winnen daar.
Het enige waar jij aan kan denken is dat ADO niet alle kansen heeft afgemaakt, ondanks de nodige veranderingen in de selectie en een turbulente fase omtrent Van Den Brom. En zoals je zelf al zei, er waren 500man uit Polen aanwezig. En jullie kunnen van mij aannemen dat het gros van het vuurwerk uit Polen afkomstig was! En waar je je al niet aan kan storen zeg...

Dat gezegd hebbende: Ik ben zeer trots op mijn club dat ze de rentree in Europa hebben weten af te sluiten met een overwinning. Dit is, anders dan anderen, mijn belangrijkste prioriteit. Als deze overwinning tot stand komt met mooi voetbal is dat een mooie bijzaak, maar voor mij geen noodzaak!!

14 juli 2011 om 20:36

Schei toch uit met je wanprestatie.
Gewoon overwinning meepikken en niet veel je handen vuil aan maken. Prima gedaan van Ado.
VZ noemt dit ook ''zwaarbevochten'' maar Ado deed er niet zo veel aan.
Met minimale inspanning gewoon 3 punten, prima.

14 juli 2011 om 21:27

Ga jij toch lekekr je mond houden vriend want jou reactie is de belachelijkste die ik ooit heb gelezen hier op Vz.
ten eerste is ADO nog in de voorbereiding en moeten ze nog wennen omdat ze nu tegen een waardige tegenstander spelen.
Ten tweede was het snik en snikheet.
Ten derde was het niet helemaal het 1e elftal.
Ten vierde sinds wnr mag een supporter geen feest vieren? lekker met jezelf bemoeien zou ik zeggen.
en Ten vijfde, jou clubbie zou hier 2 x zo hard ondergaan.

14 juli 2011 om 23:45

pff een bommetje wat een ramp man! als wij nieuw jaar vieren steken we ook een bommetje af toch? Laat de haagse supporters na al die tijd ook eens wat vieren! Als je wilt zeuren over bommetjes moetje dat bij nu.nl ofzo doen. Komen zat artikelen uit het midden oosten.

15 juli 2011 om 00:10

Wat een sterk overdreven reactie.!!

Had je al begrepe dat Ado met 10 man kwam te spelen bij een 0-0 stand
had je al begrepe dat het daar erg warm was
had je al begrepe dat Ado net bezig is met de voorbereiding en dat hun midden in het seizoen zitte

Lijkt me duidelijk dat ADO op deze manier geen kans heeft in Europa.

14 juli 2011 om 19:58

Daar gaat het dus ook niet om bij Ado. Hun verre doel is natuurlijk om het hoofdtoernooi te bereiken maar natuurlijk gaat het hier om de inkomsten die de club elke ronde binnenkrijgt. Daarom willen ze zover komen en als ultieme doel het hoofdtoernooi bereiken.

14 juli 2011 om 20:07

@djxtalent
Ik denk dat Ado zeker het hooftoernooi moet halen willen ze wat inkomsten generen, nou hebben ze alleen nog maar kosten gemaakt, de reiskosten, hotels boeken, verzekeringen enz. in het begin van de EL kost het je alleen geld dan dat het wat oplevert.

14 juli 2011 om 21:31

Als je een wedstrijd wint krijg je geld binnen vriend, en zeker op Europees gebied.

15 juli 2011 om 07:51

Maar niet genoeg om de kosten te dekken beste Firaaka. Zeker niet bij dit soort wedstrijden!

14 juli 2011 om 20:02

We winnen een uitwedstrijd in Europa dus denk dat we juist een hele goede kans hebben om verder te gaan in Europa.

Het was niet best maar de eerste helft geen je geen schot op goal weg en mis je zelf de kansen. In de 2de helft krijg je ontrecht een pingel (was de eerste kans van Tauras) en rood tegen vervolgens scoor je met 10 man de gelijk maker. Dat Seedorf dan een bijzonder mooi afstandschot er in schiet is pech. Was de 2de kans van Tauras en eigenlijk niet eens een kans maar gewoon een mooi schot. Uiteindelijk win je met 10 man wel nog in een uitwedstrijd met 3-2 en geef je heel weinig kansen weg.

14 juli 2011 om 20:38

Johh Ado heeft geen kans in Europa.. Welke nederlandse club wel dan? Wat een onzin weer zeg. Alle Nederlandse clubs die mogen meedoen zullen geen Europese prijs winnen. Heeft Ajax veel te zoeken in de CL? Maken die kans? lol

14 juli 2011 om 21:16

Autist..?
Ik bedoel dat Ado op deze manier geen kans heeft (overwinningen te boeken) in Europa.
Om het voor jou breintje maar even duidelijk te maken .

14 juli 2011 om 21:32

Uhhhh volgens mij hebben ze net gewonnen, toch?

14 juli 2011 om 21:43

Heb jij de uitslag wel gezien? kleine jongen

14 juli 2011 om 21:45

@bribotje

''ik bedoel dat Ado op deze manier geen kans heeft (overwinningen te boeken) in Europa''

Nou dan ben ik erg benieuwd wat jou club in de CL te zoeken heeft na een 1-0 overwinning op FC Emmen en een gelijkspel tegen een Duitse 3e klasser.

ot: resultaten tellen, 2-3 in een europese winnen is gewoon een goed resultaat. Thuis snel 1 erbij prikken en we zijn zo goed als door naar de volgende ronde.

Haha mooi man! Hoop dat ze ver komen!

Mag ook wel. Ado speelde eigenlijk bedroevend. Is ook niet erg als je pas 2 weken bezig bent. tauras haalde net het nivo van een topklasser

14 juli 2011 om 20:05

reactie op eerdere reactie die gelukkig verwijderd is

Het maakt niet uit hoe Ado gespeeld heeft we hebben gewonnen en dat is wat telt!

Lekker hoor Ado, dit zijn nooit leuke wedstrijden tegen zulke ploegen, als je in een uitwedstrijd gewoon de winst pakt is dat prima, thuis afmaken en op naar de volgende ronde!
Hopen dat ze met een beetje mazzel de Groepsfase kunnen halen, je weet maar nooit dat zagen we bij FC Utrecht vorig seizoen!

Mooi! Knap van Ado, toch weer een ronde verder waarschijnlijk!

Pfoe doelpunt in de verlenging, mooi meegenomen! gefeliciteerd ado-fans

goed van ado! maar het hoofdtournooi zit er niet in vrees ik ik gun het ze van harte!

14 juli 2011 om 20:18

Ach, dat hoorde ik ook van alle niet Utrechtsupporters over Utrecht...

14 juli 2011 om 20:24

Deze voorronde komen ze wel door en met een gunstige loting zie ik ADO het hoofdtoernooi wel halen. Je weet maar nooit. Zou gewoon heel leuk zijn voor ADO (en gunstig voor het NL voetbal) als ADO het hoofdtoernooi haalt. In ieder geval hebben ze de eerste punten voor NL binnen. Die pakken ze niet meer af.

Ado, gefeliciteerd. Jullie hebben er lang genoeg op moeten wachten

oh jammer, ik zag dat het 2-2 was en wilde de laatste minuten gaan kijken. heb dat maar afgezet omdat ik niks verwachtte, is er toch nog 3-2 gescoord. Jammer dat ik het niet gezien heb, maar goed voor ADO en voor het nederlands voetbal. Dit moet toch wel te doen zijn, die van Taurus bakten er vrij weinig van..
gefeliciteerd Ado!

In de voorbereiding voetballen tegen een ploeg die volop in competitie is valt niet mee. Spel was nog niet best maar de uitslag is Europees gezien fantastisch! Gefeliciteerd!!

Ondanks het voetbal niet goed was denk ik wel dik verdiend.
Tauras heeft geen kans gehad, een penaltie wat in mijn ogen geen penaltie was en die seedorf scoort een mooi doelpunt vanaf een meter of 20.
Maar niet slecht ado is pas 2 en ene halve week bezig.
En als ze een beetje aanzetten dan waren ze ook gelijk gevaarlijk.
Alleen stop met dat vuurwerk zijn alleen maar boetens in zulke wedstrijden.

Je weet het met ado supporters altijd trammalant. Nederland komt weer op de kaart zullen we maar zeggen. Negatief helaas.

14 juli 2011 om 20:14

vergeet de legia fans niet die er ook met een aardig aantal waren. werd op een gegeven moment ook in het engels aan de poolse supporters gevraagd om te stoppen met het gooien van vuurwerk.

14 juli 2011 om 21:51

@lonjol

lekker generaliseren, top gozer! Ik zou je bijna een reading bij Emiel Ratelband willen aanbevelen.

Veel vuurwerk, ok maar volgens mij heb ik geen berichten gehoord zoals in het verleden bij andere Nederlandse clubs die Europees spelen het geval is geweest. Als je voorbeelden wilt hebben hoor ik dat graag van je.

Ik vind dat de supporters zich netjes hebben gedragen en de ploeg goed hebben aangemoedigd. 90 minuten lang alleen maar zingen al vind ik wel dat er wat minder vuurwerk mocht worden afgestoken.

Ik hoop dat ze het hoofdtoernooi halen, maar na deze wedstrijd te hebben gezien geloof ik daar niet in

Leuk om te horen dat ADO heeft weten te winnen in Litouwen. Het zal vast een groot feest worden daar met al die Ado-supporters in het Oosten van Europa. Laten we hopen dat ADO het niet zo spannend zal maken over een aantal dagen wanneer de Litouwers in Den Haag op bezoek komen, net als ADO het in de play-offs tegen FC Groningen deed. Ik gun ADO het hoofdtoernooi van harte, de ploeg heeft er vorig jaar hard voor moeten knokken en ADO zal dat in de voorrondes ook moeten doen.
Kom op Ado, zet 'm op!

Het was niet om aan te gluren ! Maar goed de punten zijn binnen voor het Nederlandse voetbal . Hoop dat Ado voor het thuispubliek volgende week er wel wat moois van maakt

Ik ben de eerste die toegeeft dat Ado slecht heeft gespeeld, te laag tempo, slecht positiespel!
Maar kom op hé, die eerste penalty en rood is schandalig! Doelpunt van Seedorf was zeer mooi, maar of het nou terecht is of niet ik ben blij met dit resultaat van mijn cluppie

Een verdiende overwinning, maar best was het nog niet. Dat zal natuurlijk wel komen omdat ze net in het ritme zitten en dat ze pas 2 weken in training zijn. Die linksback van ADO is wel echt een hele belabberde back ik heb geen flauw idee waarom ze die gehaald hebben maar goed. Dit gaat in elk geval geen problemen meer opleveren in de return.

Mooi resultaat, dat Tauras heeft 2 keer op goal geschoten. De eerste was een pingel en daarna een afstandschot dat er schitterend in vliegt. Het was niet geweldig maar je hebt pech met die pingel en rood en dat ze alle 2 de kansen er in schieten. We hebben wel 3 keer gescoord met 10 man, ik ben dik tevreden.

Dit Ado heeft niks te zoeken in europa met alle repect voor Tauras maar tegen dit ploeg moet je wel veel beter kunnen dan met gelukt winnen. Ado den haag heeft een nieuwe spits ook al doet lex het aardig het is geen echte spits.

14 juli 2011 om 20:00

Wat klets jij nou? Ado is pas een paar weken in voorbereiding na de nodige trammalant, ze voetballen tegen een club die midden in de competitie zit. Ado heeft vorig jaar prachtig voetbal laten zien en ze hebben echt niet minder kans dan de andere Nederlandse europagangers! Negatieveling!!!!

Heel erg netjes ADO Den Haag, gefeliciteerd met deze overwinning

Hoe maakt niet uit, keurig resultaat. Net begonnen met de training en dan uit tegen een ploeg die midden in de competitie zit is altijd lastig, al is die ploeg van een laag niveau. Als je dan oo nog eens met 10 man komt te staan en een achterstand ombuigt in een overwinning is dat gewoon goed gedaan.

Een Europese uitoverwinning staat en dit moet nu thuis af te maken zijn. Gefeliciteerd Hagenezen!

Nou wat knap van mijn club zeg whaha.
Toch te triest voor woorden dit soort wedstrijden? Logisch dat je als natte krant speelt met zo'n entourage en dan ook nog al die polen met dat .... vuurwerk.

Prachtig nieuws in het belang van het Nederlandse voetbal dat ADO gewonnen heeft van FK Tauras! Gelukkig heeft ADO geen modderfiguur geslagen in Litouwen. De return van volgende week in Den Haag moet een formaliteit zijn. Al was het voetbal van de ploeg niet om over naar huis te schrijven, dat moet echt sterk verbeterd worden willen ze zich plaatsen voor de groepsfase! Echter momenteel telt het resultaat meer dan het vertoonde voetbal!

toch zie je dat europees voetbal halen geen garantie is.
ado heeft idd een zwaar bevochten overwinning geboekt maar ook die tellen.
lijkt me nu een formaliteit maar ook dat telt niet.

hoop op weer een ronde, tegen een betere tegenstander.

Lekker man, boeit niet hoe eventjes, maar 3-2 uitoverwinning in Europa is gewoon mooi. Thuis afmaken en op naar de 3e ronde, het kan alleen maar beter...come on The Hague!

Gelukkig dat ze als nog hebben gewonnen, is alleen maar beter voor de uefa ranking.

Als ajacied toch erg blij dat ADO heeft gewonnen, hopelijk een goed draaiend eredivisie in de EL en CL

Leuk dat Ado heeft gewonnen en Europees gezien een prima resultaat neerzet. Tuurlijk was het allemaal niet best, maar dat moeten we die spelers toch kunnen vergeven. Het is weer de eerste officiele wedstrijd van het seizoen. Daarnaast een erg lange reis naar Litouwen. Verder waren de verwachtingen voorafgaand aan deze wedstrijden hoog gespannen voor Ado. Het is ook allemaal niet makkelijk en laten we nu niet teveel zeuren om het resultaat. Het voetal was zeker niet goed. Echter het resultaat zeker wel. Ado heeft er hard voor gewerkt en zich knap teruggeknokt na twee achterstanden.

Waarom gaan mensen nou roepen dat het slecht was enzo. Ze hebben gewoon.. Klaar

Goed nieuws voor ADO een uitoverwinning en is goed voor Nederland.

Eigenlijk verwacht je dat ADO dit klusje makkelijk moet klaren maar ze hebben het toch moeilijk gehad.
Nu thuis afmaken!

ADO gaat gewoon verder, klaar. Ze speelden niet geweldig, maar het seizoen is nog niet eens begonnen dus toch knap om van een 2-1 achterstand een 3-2 winst te maken!

(typefout, excuses)

14 juli 2011 om 20:09

het was eerst 1-0 voor tauras daarna 1-1 en daarna 2-1 weer agter voor ado dus geen 2-0

Slecht gespeeld maar maak me niet al te veel zorgen over de return en de rest van het seizoen vond die nieuwe linksback wel erg zwak spelen

deze wedstrijd snel vergeten en volgende week afmaken.
toch goed dat ze gewonnen hebben, maar zeg niet hoe.
ben wel teleurgesteld in ADO vandaag.
jammer, hoop volgende week op beter spel en meer doelpunten van Ado.

Wat een spannend einde, toch nog 2-3!
Goeie uitgangspositie voor de thuiswedstrijd.
Ado heeft niet erg denderend gespeeld maar, zijn net 2 weken bezig, dus het kan alleen nog maar beter lijkt mij.

Gelukkig won Ado, wel leuk dat er dik 1000 man mee ging en ze maakten ook best wat geluid, Ado speelde niet super maar knokte zich toch langszij, chapeau.

Dikke prima, uitstekende uitganspositie, lekker resultaat voor het Nederlands voetbal (alle beetjes helpen) en goed begin van de nieuwbakken coach.
Ik lees hier en daar dat het spel niet geweldig was, maar met 2 weken voorbereiding zal daar vast en zeker wel verbetering in komen.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, dus daar ga ik ook niet over oordelen. Het belangrijkste is gewoon dat ze gewonnen hebben en er nu goed voorstaan voor de return..

Gefeliciteerd

Ado had duidelijk meer kwaliteit en was daarom verplicht om deze winnen. Dat ze dat met 10 man deden bevestigt dat alleen maar.

Was niet best, maar overleven is het voornaamste. Te laag tempo, weinig voetbal bij de tegenstander, drukkende warmte, dus niet echt de omstandigheden om er een echte pot voetbal van te maken.

Neemt niet weg dat WE, toch tevreden moeten zijn met het resultaat. Zet je trots op zij en juich voor het vaderlandse voetbal.

Is voor mij makkelijk praten als DH supporter, maar wat ik zo nu en dan lees.... Groningen dit, slecht zus, kubik bla, bulykin blaf.
Voorlopig zijn dat de enige 2 aderlatingen en hebben de Concurrenten meer Kwaliteit(utrecht)/aanvoerders(groningen) en Breedte van de selectie verloren, dus bereid je maar voor, DH is er weer. Volgende week knalluh, Nu zuipen is Kaunas,...... tot diep in de nacht.

Heb de wedstrijd niet gezien en lees dat ze slecht gespeeld hebben maar vind het toch knap. Dat clubje mag wel nietig zijn, maar ado is nou ook niet bepaald een topclub in europa en vaak gaan west-europese clubs toch gewoon onderuit in dit soort landen.

HEt is toch logisch dat Ado won? Tauras is niets anders dan topklasse niveau en ook al ben je in de voorbereiding, daar hoor je van te winnen en dat heeft Ado gedaan. De eerste 2 rondes moeten sowieso te doen zijn voor Ado. Pas in de derde ronde komt er waarschijnlijk een serieuse tegenstander. Pas dan moet Ado er staan.

Wat heb je toch een uilezeikers hier op het forum zeg....

Als ik naar het negatieve commentaar kijk van een aantal niet zo hele slimme mensen dan word ik daar moedeloos van.

ADO zit middenin de voorbereiding ( net als Ajax bv die niet verder komt dan 0-0 tegen 2e divisie Duitsland ) en speelt in een te laag tempo maar sleept er voor Nederland belangrijke punten uit het vuur.

Na 24 jaar weer Europa in is fantastisch en dat zonder dat er ook maar iets gebeurd is in Litouwen met de supporters.....die bommen mogen niet, kunnen niet en daar moet veel strenger tegen worden opgetreden door de thuisclub die niet of nauwelijks controleerden voor de wedstrijd. ( bron was daar aanwezig )

En dan als laatste voor die negatievelingen, zorg er voortaan voor dat je eigen cluppie Europa ingaat en versla ADO alsjeblieft want anders verklooien wij de Europese rangschikking van de Nederlandse ploegen.

Iets wat Feyenoord vorig jaar en Ajax in de voorgaande jaren zeker niet hebben gedaan????

14 juli 2011 om 20:28

Ajax en Feyenoord moesten tegen betere tegenstanders, zo ver is ADO Den Haag nog niet. De tegenstander was zo ontzettend zwak dat ADO verplicht was om te winnen, gelukkig hebben ze dat gedaan want dat is alleen maar beter voor het Nederlands voetbal.

man o man kom op

kijk tijdens europa gun ik elke NL club het beste, ado heeft gewonnen ze zijn niet eens begonnen met de compititie en ze hebben het gewoon geflikt

ik als ajaxied ben trots op denhaag!!! ( europees verband)

en we kunnen makkelijk zeggen: het was slecht het was dit en dat ! niet zo zeiken
ze hebben gewonnen en onze eerste coefiencsiee ofz punten binnen,

14 juli 2011 om 21:58

Zo zie ik het andersom ook, geweldig dit! Respect

Tuurlijk had Den Haag meer moeten winnen, maar vergeet niet dat Tauras al in het midden vd competitie zit en dat Den Haag net 2 weken bezig is.

Ook moet er niet vergeten worden dat er onterechte penalty werd gegeven aan Tauras, waarbij ook nog is een rode kaart viel. Al met al is 2-3 een prima resultaat zo ver van huis.

Netje met een rode kaart op zak.
Thuis word FK Tauras van de mat gespeeld mag ook wel .

Ik vond FK Tauras zeer zwak en Ado heeft denk ik geen probleem bij de return. Tauras weet twee keer te scoren met geluk door een afstandsschot en een discutabele penalty. Ik gun Ado het halen van het hoofdtoernooi, Ado heeft een goede ploeg en ze zullen er staan als het moet.

ik hoop dat ado de groepsfase kan halen ik gun ze die 6 wedstrijden wel.

die linksback die rood kreeg speelde wel heeel erg slecht.

14 juli 2011 om 23:01

Jah inderdaad dan had ik nog liever onze eigen Pascal behouden, maar goed we hebben gewonnen en gaan waarschijnlijk door. Jammer dat ze zoveel kansen hebben gemist, maar Immers heeft ons toch nog gered!!

off: Die Litouwse jongen had trouwens wel een mooie Haagse matje

Wel mooi om te zien hoe snel mensen meningen bij stellen hiep op voetbalzone.

Toen ado achterstond met 1-0 was het meteen een enorme schande dat ado uberhaupt europees speelde . En nou is het een prima uitgangs poditie enz .

Misschien zou een hoop van de leden hier eens rustig een wedstrijd af kijken voor een ploeg af te branden .

Agh ja moeilijke wedstrijd, een eind rijden, ver weg, stugge ploeg, het blijft toch altijd lastig om daar goed te voetballen. 3 punten gepakt, uitgoals gemaakt, nu is het gewoon klaar. Op naar de loting van morgen.

Mooi resultaat. Dit soort wedstrijden kun je namelijk alleen maar verliezen, zeker als je team Europees gezien zo groen is als gras. Vaak speel je dit soort potjes in een erbarmelijke sfeer tegen stugge ploegen die een heel ander soort voetbal spelen dan je gewend bent.

Kan dus alleen maar concluderen dat ADO een perfecte uitgangspositie heeft afgedwongen. Chapeau voor de mannen van Steijn.

Ik zie ADO zich wel kwalificeren eerlijk gezegd. Dit soort tegenstanders liggen ADO minder dan de sterkere tegenstanders. Het is toch een elftal wat in dat soort wedstrijden, tegen sterkere tegenstanders dus, boven zichzelf uit kan stijgen. Rekenen ze met de zwakkere broeders af dan zijn ze in mijn ogen al over de helft.

Los hier van gun ik het ze. Heb afgelopen seizoen genoten van ADO en ik hoop dat ze de lijn die afgelopen seizoen is ingezet kunnen doortrekken.

Mooi voor het nederlandse voetbal dat ADO deze slechte wedstrijd weet te winnen

Mijn god wat een onvervalste nederlandse reacties hier, azijnpissers. Je speelt een europese wedstrijd, wint, scoort met 10 man 3 (drie!!!!!!) doelpunten, in een uitwedstrijd, en dan gaan we nog zeiken.....
Tja de rest van Nederland speelt natuurlijk altijd alleen maar hele goede wedstrijden. Ajax is natuuuuurlijk kampioen omdat ze geen enkele slechte wedstrijd hebben gespeeld. Want zo schijnt voetbal te werken. Zucht......

14 juli 2011 om 21:11

Heeft niks met 'nederlandse' reacties te maken, dit is gewoon intertoto en heeft geen reet te maken met Europese wedstrijden. Die speel je namenlijk in september tegen mooie tegenstanders.

Vroeger wilden bezoekers niet eens betalen voor intertoto wedstrijden en nu zijn mensen er net zo blij mee als een dood vogeltje.

14 juli 2011 om 22:11

O in welk werelddeel is het dan? dus alleen mooie tegenstanders komen uit Europa?
Uhhhh en alleen in septermber?

14 juli 2011 om 23:45

Zucht, het is ook lastig leze (waar heb je het trouwens over? welk werelddeel is wat?). Een wedstrijd die er toe doet speel je niet half juli tegen een over ander bierelftal uit Kazachtstan of welk ander gehucht ook met een plaatselijke bvo.
Dit gaat nergens over, nogmaals dit was vroeger Intertoto waar je je gewoon voor kon opgeven als club zijnde. Tegenwoordig noemt men dit een prijs.

Een oefenduel tegen een serie C clubje is nog mooier als dit.

Als ze beter hadden gespeeld hadden ze een betere uitslaggen kunnen neerzetten mischien kunnen ze dat in Den Haag.

Niet echt geweldig voetbal van Ado, maar een prima uitgangspositie. Gewonnen en ook nog 3 uitdoelpunten, dus dat moet goed komen met de wedstrijd in Den Haag nog in het verschiet.

Mooi dat Ado wint, hoe meer europese overwinningen hoe beter. Ze zullen het thuis wel afmaken lijkt me.

Zonde dat de supporters weer negatieve dingen moeten doen. Afspreken met Poolse supportersvrienden en dan ruzie gaan maken in Litouwen, beetje onnodig lijkt me, wat is er nou aan om ruzie te hebben in Litouwen??
Maargoed dat doet niks af aan overwinning.

Haagse arrogantie, niemand die daadwerkelijk gelooft dat ADO met dit team het hoofdtoernooi gaat halen, in mijn ogen zal ADO volgend jaar weer op de oude vertrouwde manier moeten strijden om degradatie te voorkomen.

14 juli 2011 om 23:21

Haal dat zand anders even uit je vagina, zuurpruim.

On: niet best gespeeld, wel goede uitslag.

Zwaarbevochten is wel een beetje overdreven, ADO was gewoon de veel betere ploeg. En dat na 2 weekjes voorbereiding. Dit was meer een oefenwedstrijdje om het eggie. Die eerste was geen pingel(die van ADO denk ook niet) , Seedorf maakt ook nooit meer zo een goal, al was hij volgens mij wel de beste daar. Voor de rest gewoon thuis afmaken en hopen op een hoge score, zou toch eigenlijk ook wel moeten maarja 0-0 is al genoeg dus 1 of 2 goaltjes en het is klaar.

Erg leuk weer de reacties van de verschillende Clupsupporters, (op een enkele hersenloze na dan), veel respect voor jullie, dit is een mooi voorbeeld van hoe het zou moeten, Respect

Gelukkig dat ADO toch nog heeft gewonnen, de manier waarop is misschien niet geweldig maar er is uit gewonnen dus er valt niet veel te klagen.
Nu het klusje afmaken in Den Haag en doorbekeren!

Mooi werk Ado. Natuurlijk ben ik altijd voor een Nederlandse ploeg, maar ADO Den Haag gun ik het extra na vorig jaar zulk goed en mooi voetbal te hebben gespeeld. Het zou jammer zijn als ze slachtoffer werden van hun eigen succes - met het vertrek van Kubik, Bulyikin en Van der Brom - en een negatief resultaat zouden halen.

Met alle respect, maar de score moet hoger uitvallen. Ik denk dat ze het thuis wel beter gaan doen, anders zie ik het somber in voor hun in de volgende ronde. Hopelijk gaat er niet al te veel veranderen na het vertrek van de coach.

Group 4:
Seeded
US Città di Palermo (ita), FC Dinamo Bucureşti (rou), KR Reykjavík (isl)/mšk Žilina (svk), FC Karpaty Lviv (ukr), FC Tauras (ltu)/ado Den Haag (ned)

Unseeded
AC Omonia (cyp), KS Vllaznia (alb)/fc Thun (sui), FC Shakhter Karagandy (kaz)/saint Patrick's Athletic FC (irl), Llanelli AFC (wal)/fc Dinamo Tbilisi (geo), FC Iskra-stal (mda)/nk Varaždin (cro)

deze ploegen kan ado loten morgen!! Allen hopen dat het niet FC Thun wordt denk ik!

Group 2:
Seeded
AZ Alkmaar (ned), FK Rudar Pljevlja (mne)/fk Austria Wien (aut), Bursaspor (tur), FK Željezničar (bih)/fc Sheriff (mda), FK Sūduva (ltu)/if Elfsborg (swe)

Unseeded
Maccabi Tel-aviv FC (isr)/xäzär Länkäran FK (aze), KS Flamurtari (alb)/fk Jablonec (cze), Ferencvárosi TC (hun)/aalesunds FK (nor), NK Olimpija Ljubljana (svn)/bohemian FC (irl), FC Gomel (blr)

az moet denk ik alleen niet Maccabi tel aviv loten! De rest is gewoon te doen voor de kaasboeren!

Knap dat Ado gewonnen heeft. ! Van te voren had ik nooit verwacht dat ik dit ging zeggen, aangezien Tauras inprincipe geen niveau was. Het was allemaal niet best wat ze lieten zien, maar toch moeten we dit de spelers vergeven, het is tenslotte de eerste officiele wedstrijd van het seizoen. Het resultaat is natuurlijk goed, en de doorzettingsvermogen is in de eerste wedstrijd gelijk weer terug te zien. Twee keer achter komen en dan nog winnen in een wedstrijd met andere omstandigheden; Litouwen. de hoge verwachtingen, de hitte en de eerste off. wedstrijd.

Hopelijk thuis weer een prima resultaat neerzetten en ik hoop dat ik een leuke wedstrijd te zien krijg. en op naar de volgende ronde!

Come on The Hague!

Om met de woorden van Johan Cruyff te beginnen die zegt altijd de club die 1 doelpunt meer heeft die heeft gewonnen, das logisch toch.
Verder was deze wedstrijd natuurlijk verschrikkelijk gezien de entourage en het spel van Tauras dat alleen maar verdedigend speelde en met een lucky penalty op voorsprong kwam, de rode kaart daar is geen reden voor te bedenken natuurlijk, de goal van Seedorf was natuurlijk mooi, maar daar schrok hij zelf ook van, dat ADO dan met 10 man nog heeft gewonnen is prachtig natuurlijk en geheel verdiend, volgende week komt de genadeklap voor Tauras.

Ik wil het vuurwerk niet goedpraten, maar ik gok dat dat grotendeels van de Legia aanhang uit Polen komt, en de beveiliging laat daar ook wel te wensen over in Tauras denk ik ....

Anyway, weer lekker op karakter gewonnen net als afgelopen seizoen, en nu Derijck ook klaarblijkelijk helemaal voor Den Haag gaat, zie ik het positief in!!! Come ON THE Hague!!!!

Vind het een knappe overwinning voor Ado.
Je krijgt net 2 weken voor deze wedstrijd een nieuwe trainer en er zijn ook sterkhouders weg zoals Kubik en Bulykin
En nog met 10 man een 2-1 achterstand ombuigen in een 2-3 overwinning is knap
Ook al is Tauras met een Jupiler League club te vergelijken
En het seizoen is ook nog niet begonnen terwijl Tauras al een half seizoen heeft afgewerkt
Dus tauras had degelijk wel voordeel tegen dit Ado.

Knap gedaan met al die veranderingen binnen Ado.

ADO wint zoals ik al had verwacht, maar ik had niet verwacht dat het zo moeizaam zou gaan. Maar goed, winst is winst. De return is een formaliteit, al hoop ik dat ADO het thuispubliek volgende week nog trakteert op wat doelpunten. En dat schot van Seedorf zat er lekker in! Van wat ik vandaag heb gezien is hij een van de beste spelers bij Tauras, denk dat hij niet zou misstaan bij een Jupiler League-club. Willem II misschien?

Verder denk ik dat alle clubs waartegen ADO morgen kan loten te doen zijn. Hetzelfde geldt voor AZ. Zou mooi zijn als AZ en ADO beide door gaan.

Goed gedaan Ado. Ondanks verhitte discussies Arnhem-den Haag hiero gun ik jullie het allerbeste in Europa!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Willem II13-3
12.FC Emmen13-12
13.ADO Den Haag12-11
14.Excelsior12-13
15.PEC Zwolle11-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Zondag 18 november
Tottenham Hotspur gaat een bod van veertig miljoen euro uitbrengen op Nicolò Barella. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren