Luis Enrique breekt met Italiaanse stijl: ‘Filosofie is zeer aanvallend spel’

Woensdag, 13 juli 2011 om

Luis Enrique werkte woensdag zijn eerste training af als hoofdtrainer van AS Roma. De oefenmeester wil breken met de Italiaanse stijl van spelen en gaat aanvallend voetbal op de mat leggen. Luis Enrique wil dat doen met Francesco Totti, die toch al 34 jaar is. “Totti? De aanvoerder is uniek”, verzekert de Spanjaard via de officiële kanalen van de club.

/

“Ik ben erg blij dat ik de beschikking heb over spelers als Totti, Daniele De Rossi en Simone Perrotta”, gaat de 41-jarige coach verder. “Zij dienen als voorbeeld voor de andere spelers.” Luis Enrique hoopt dat Mirko Vucinic, die wil vertrekken, bij de club blijft. “Ik geniet van Vucinic, ik hou van spelers met zijn kwaliteiten. Hij is erg sterk.”

De oud-trainer van Barcelona B geeft aan dat hij aanvallend voetbal wil laten zien. “Ik hoop dat ik de jongens mijn filosofie kan bijbrengen en dat is zeer aanvallend spel. We moeten altijd met hetzelfde doel het veld opstappen, en dat is de winst. Of dat nu in thuiswedstrijden is of in uitduels. Daar geloof ik in.”


Poll

AS Roma gaat meedoen om de landstitel


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door Lowrider01)

Erg goede kijk op het spel, de laatste alinea maakt me vooral duidelijk dat hij een doel voor ogen heeft, hij wil niet alleen aanvallender gaan spelen, maar ook de absolute winnaarsmentaliteit toepassen.
Ik hoop dat deze trainer het begin is van een revolutie in de Serie A, en dat elke ploeg meegaat.

@vz
“totti? De aanvoeder is uniek”, verzekert de Spanjaard via de officiële kanalen van de club.
De aanvoerder

13 juli 2011 om 18:53

Wat is zijn kijk op het spel dan? Ik hou ook van aanvallend voetbal. Is mijn kijk op het spel nu meteen goed?

On:

Ben erg benieuwd of het hem gaat lukken. Juist tegen de speelstyle die veel in Italie wordt gebruikt hebben zulke aanvallende ploegen het moeilijk tegen. Er is soms geen doorkomen aan.

13 juli 2011 om 19:07

Omdat hij Vucinic wil houden, vind ik zijn kijk op het spelletje goed, als je die wegdoet, snap je er namelijk niks van.

13 juli 2011 om 19:37

Wat een onzin weer, zo typisch cliché... Aanvallende ploegen hebben het moeilijk in Italie? Napoli en Udinese zijn met aanvallend voetbal gewoon derde en vierde in de competitie geworden. Palermo speelt ook nog eens mooi voetbal en er zullen heus nog wat ploegen zijn. Bovendien hebben Roma en Juventus nu ook beide een coach die aanvallend voetbal willen spelen, dat beloofd voor het komende seizoen.

13 juli 2011 om 20:28

Zoals ik al eerder zei ben ik er benieuwd naar dus we zullen het gaan zien. Jij noemt 2 prima voorbeelden, maar die zijn er andersom ook wel genoeg op te noemen. Hoe is Inter ook alweer kampioen geworden vorig seizoen? Hoe hebben ze de cl gewonnen? Ja dat is ook een voorbeeld. Net als die van jou, daarom ben ik er ook benieuwd naar. Ik denk dat hij het moeilijk gaat krijgen.

Iemand een beetje idee wat de doelstelling daar zijn? Een plek bij de eerste 5?

14 juli 2011 om 00:30

Trouwens, Roma is eigenlijk, voor Luis Enrique, ook al een soort buitenbeentje geweest in de Serie A. Zij Hebben altijd wel aanvallend gespeeld ...

13 juli 2011 om 19:53

Ja ik hoop ook dat deze man de Serie-a op het goede spoor zet. Het zou voor de Italiaanse competite goed zijn wanneer meer clubs vol op de aanval gaan spelen met 4-3-3. Gasperini van Inter liet zijn teams ook vaak 3-3-4 of zelfs 3-4-3 spelen. Deze lijn zou de negatieve spiraal in Italie kunnen breken, want let's face it het is daar in alle opzichten achteruit geboerd. Stadions, toeschouwersaantallen, het vertoonde spel, fraude/corruptie, doping etc het is allemaal niet best.
Blijven ze in de weg naar beneden dan worden ze ingehaald door Rusland, Oekraine en misschien ook nog wel Frankrijk.

ik ga roma wel volgen dit jaar, altijd leuk aanvallend mooi combinatievoetbal met veel positiewisselingen en weinig voorspelbaar voetbal.

maar ja, hij moet zich nog in de top bewijzen

Een Spanjaard die de leiding neemt over een groep Italianen. Benitez heeft het hem al voorgedaan. Ben es benieuwd of hij met z'n aanvallende spel de Italianen kan verrassen. En of Totti in dat systeem past. Ik zie Roma volgend seizoen tussen de 2e en de 5e plek eindigen. Ze kunnen verrassen, maar even goed teleurstellen. Alhoewel ik met Luis Enrique op een goede afloop hoop. Ze hebben een ervaren, maar zeer straffe trainer. Dat Barça B derde is geworden in de SD is ook dankzij hem.

14 juli 2011 om 01:25

Inter is alles behalve een groep Italianen

14 juli 2011 om 10:55

Ik wachtte op wie dat zou zeggen. Luis Enrique is de eerste dus.

Totti blijft een fenomeen, wat mij betreft nog steeds de beste speler in de serie A.
Mooi dat Luis Enrique aanvallend wil gaan voetballen, maar hoop niet dat hij hier zich blind op gaat staren.
Aan de andere kant van de middelandse zee gelden namelijk alleen de punten en met aanvallend spel kan je regelmatig in het mes lopen.

Mooie woorden van deze man. Wat ben ik echt benieuwd naar volgend seizoen. Lijkt dat er een revolutie aan het beginnen is in het Italiaanse voetbal. Juve Roma Milan Udinese Parma Palermo Napoli Lazio Cagliari gaan allemaal vol voor aanvallend voetbal. Hoop dat het doorzet en dat we dan van dat irritante stereotype af zijn.

Heel goed om de Barca filosofie toe te passen bij een ''catenaccio'' Competitie/club.
Ik zou sowieso proberen Jermie Menez proberen te houden aangezien hij veruit de beste is van 'as'
Ik hoop dat ze hun ''catenaccio'' voetbal achterwegen laten en nu echt gaan voetballen

14 juli 2011 om 13:07

@new-julian. Roma is een buitenbeentje (tegenwoordig zijn er meer). Onder Spaletti speelde Roma al aanvallend voetbal. Veel aanvallender dan sommige Spaanse of Engelse ploegen. Eerst beter informeren eer je een ploeg taceert.

Luis Enrique moet alles doen om Vucinic te behouden, samen met Totti en Bojan zullen we een zeer goede aanvalslinie hebben. Met een paar nieuwe aankopen kunnen we echt om de titel spelen.

Menez heeft zich niet gemeld op de eerste training van Roma dus hij zal waarschijnlijk vertrekken.

Roma speelt sowieso om de titel, dat doen ze al jarenlang.
Statistieken van Roma in de Serie A vanaf 2006:

2011: 6e
2010: 2e !
2009: 6e
2008: 2e !
2007: 2e !
2006: 2e !

Edit: Erik Lamela kan eventueel op linkshalf.

Kameni
?
Burdisso
Juan
Jose Angel
Pizarro
De Rossi
?
Bojan
Totti
Vucinic
13 juli 2011 om 19:16

Je hebt aan de ene kant gelijk dat roma er alles aan moet doen om Vucinic te behouden omdat het een goede speler is. Aan de andere kant speelde Vucinic de laatste 10 wedstrijden voor Roma erg slecht en is het publiek tegen hem gekeerd, dit is erg vervelend met de fanatieke Roma supporters!
Persoonlijk hoop ik dat Pizarro geen basisplaats krijgt want deze man komt daar tekort voor vind ik. Zoals Luis Enrique al aangeeft zal Perotta zijn plaats hopelijk innemen.

13 juli 2011 om 19:30

Roma heeft kwalitatief zeker goede spelers en met het aantrekken van Kameni hebben ze tevens een uitstekende doelman, of ze ook echt mee gaan doen voor de titel zie ik nog niet gebeuren want het lijkt me vrijwel onmogelijk om met dit materiaal in Italie met aanvallend spel de titel te winnen.
Het is wel zodanig dat ze mee kunnen gaan doen om plek 4. Daarnaast verwacht ik ook wel een gemiddeld aantal doelpunten wat hoger ligt dan wat men normaal gesproken laat zien per seizoen. En ik bedoel dan vooral de doelpunten voor.

13 juli 2011 om 19:54

ik zou eerder 4-2-3-1 spelen
met lamela op links vucinic op rechts en totti achter bojan
En zou het niks zijn om aquilani terug te halen? deze naast de rossi en dan heb je al een serieus team

is kameni trouwens goed genoeg? had liever stekelenburg gezien of viviano

kameni
?
juan
burdisso
jose angel
aqui/perotta
de rossi
vucinic
totti
lamela
bojan
13 juli 2011 om 20:02

@sedrani

Ik zou niets liever willen dan Aquilani terug, maar op dit moment is het onze prioriteit om verdedigers te halen en een keeper. 4-2-3-1 is inderdaad een goede formatie voor Roma maar Luis Enrique wil 4-3-3 spelen volgend seizoen, dat is inmiddels bekend.

Ik had inderdaad ook veel liever Stekelenburg gezien, maar Roma wil niet te veel geld uitgeven voor een keeper dus kiezen ze voor een goedkopere optie. Kameni is een goede keeper dus echt een ramp vind ik het niet.

13 juli 2011 om 20:16

@ Asroma!

Vindt Kameni helaas helemaal geen goede optie. Heb niet de indruk dat deze keeper beter is als Doni of Julio Sergio! Onze verdediging is zowiezo een ramp als je naar vorig seizoen kijkt. Met afstand de minste van de top 6 in de Serie A.

Laatste gerucht is dat ze met Heinze ( oud speler van Marseille, Real en Manu ) bezig zijn. Hij is transfervrij maar wel al 33 jaar inmiddels. Tevens is Kjaer nog altijd een optie volgens Sabatini.

13 juli 2011 om 20:50

ooh, oke dan ben ik wel benieuwd hoe hij het in de aanval gaat doen met totti, bojan, vucinic en lamela.. Overlaatst iets gelezen van nog een andere back die misschien kwam maar kan zijn naam niet meer herrineren. Wie wordt er nog genoemd in de verdediging? kjaer en bochetti zouden goede versterkingen zijn, balzaretti en de silvestre of misschien zelfs santon op de backs zeker ook volgens mij.

13 juli 2011 om 21:22

Hoe de aanval gaat uit zien hangt een beetje af hoe Luis Enrique wil gaan spelen. Gaat hij echt puur voor 4-3-3 dan zal het Bojan- Totti - Vucinic worden maar ik denk dat Lamela ook op de 1 of andere manier wordt ingepast in het team. Jose Angel van het spaanse Sporting Gijon is inmiddels als vervanger van Riise aangetrokken. Kjaer n Heinze worden nu genoemd, Balzaretti wordt het niet en Silvestre van Catania vinden ze te duur. Santon werd in het begin genoemd maar zijn naam ben ik de laatste tijd niet meer tegen gekomen op de bekende roma sites.

13 juli 2011 om 22:04

silvestre gaat waarschijnlijk naar juventus, maar ik heb het over DE silvestri van fiorentina ofzo geloof ik. Deze zou volgens mij perfect passen bij roma..

13 juli 2011 om 22:18

Volg jij het Spaanse voetbal dan niet. Deze keeper heeft hele goed reflexen. Steek en Kameni zijn beide hele goede doelmannen voor AS Roma. Jammer dat de keuze op Kameni viel

13 juli 2011 om 22:18

Ok die De Silvestre, lijkt me sterk want hij heeft bij Lazio gevoetbald voordat hij naar Fiorentina ging. Meestal als een speler bij Roma of de 2de club van Rome heeft gespeeld dan komen ze niet meer in aanmerking.

13 juli 2011 om 23:21

aaah oke, vind hem anders wel een goede back.. zeker voor roma

14 juli 2011 om 01:23

Menez was gewoon op de training hoor weet niet hoe jij erbij komt dat hij er niet was? En Vucinic was er ook gewoon..

Roma speelde de laatste 4 jaar echt wel aanvallend voetbal hoor kijk naar alle wedstrijden van Roma dus, als er een team is dat niet zo italiaans speelt is t Roma wel.. Ze krijgen veel tegen treffers omdat ze juist aanvallend spelen en veel counters tegen krijgen!

Komt helemaal goed met Roma!

Dajeeee dajeeee Roma!

Ik ben benieuwd hoe Luis Enrqiue het gaat doen bij As Roma. Het is zowiezo een aardige ploeg met redelijk goede spelers. Ik denk dat hij wel een systeem zal bedenken waarin Bojan, Totti, Vucinic en Lamela allen samen kunnen starten want dat zal de bedoeling wel min of meer zijn. Ik hoop dat hij ook de tijd krijgt op te bouwen want dat voetbal wat hij wil duw je er niet in 123 in. Ik denk dat deze formatie het zal worden en deze opstelling zou uitstekend zijn, Lamela met de punt naar voor:

Kameni
Isla
Burdisso
Juan
Angel
Pizzaro
Lamel
De Rossi
Bojan
Totti
Vucinic
13 juli 2011 om 20:05

Hebben ze Isla overgenomen van Udinese? Dat is mij dan ontgaan. Verder is de opstelling wel goed, al zie ik graag Menez ook spelen. Ik dacht eerder aan dit.

Kameni
Isla
Burdisso
Juan
José Angel
Menez
De Rossi
Lamela
Vucinic
Totti
Bojan
13 juli 2011 om 20:17

@1899fcb

Isla staat wel in de belangstelling van Roma maar hij is nog niet aangetrokken.

13 juli 2011 om 20:46

Ah ok, bedankt voor de info. Wie speelt er nu? Cassetti nog steeds of? Isla is voor elke club een aanwinst op de back.

13 juli 2011 om 20:09

De vraag is natuurlijk ook Sa2juve of Vucinic niet naar jouw club gaat?

Ik denk dat de rest van de Serie A ploegen ernaar uitkijken om tegen een erg aanvallende ploeg te gaan voetballen. Laten we eerlijk zijn, met deze manier van voetballen word je in Italie geen kampioen!
Italie staat bekend om zijn erg verdedigende tacktiek. En het wachten op 1 of 2 kansen. En dan de boel achterin dichthouden. Ik denk dat we in de winter een nieuwe Roma coah hebben.

13 juli 2011 om 19:58

weer iemand die het italiaanse voetbal totaal niet volgt.. Dit is helemaal niet meer waar, de top 10 ploegen spelen zeker allemaal aanvallend voetbal hoor, kijk maar naar udinese, milan, napoli, ..

Ik vind toch dat veel ploegen aanvallender zijn gaan spelen door de jaren heen. Udinese, Napoli en Genoa en Palermo (voornamelijk in thuiswedstrijden) laten soms echt leuk voetbal zien. Ook Juventus vind ik wat minder verdedigend, al ben ik heel benieuwd hoe die het met al hun aankopen gaan doen. Ik juich het in ieder geval toe dat Roma aanvallend wil gaan spelen. Hopelijk maken ze de competitie nog wat leuker.

Ze hebben een heel erg leuk team staan en ook een ambitieuze leuke coach ervoor. Denk dat dit team wel gaat verassen komend seizoen! Natuurlijk zal Luis Enrique wel een keer op zijn 'plaat' gaan met aanvallend voetbal in Italië, maar dat elftal komt er wel! Ziet er erg goed uit en zijn ambities, en die van de groep, spreken zeer aan!

Dat aanvallend voetbal spelen klinkt heel leuk, maar in Italië moet je omschakeling dat erg goed zijn. In Italië loop je je 8 van de 10 keer vast op de verdediging en dan krijg je een counter om je oren. Elke Italiaanse ploeg kan counteren, de counters hier zijn dodelijk en straffen aanvallend voetbal vaak af, maar toch mooi dat ze het proberen, hoop dat het goed uitpakt!

13 juli 2011 om 22:17

Precies dat bedoel ik met mijn reactie van net te zeggen. Ik volg het Italiaanse voetbal redelijk goed. Ik vind de manier van spelen ook erg leuk en goed. Het is levensgevaarlijk want je tegenstander wordt in feite direct afgestraft als het een zwakke pass geeft.

Elke buitenlandse trainer die naar Italie gaat zegt dat ze erg aanvallend gaan spelen. Maar in de praktijk gebeurd het zelden. Filosofie in Italie is goed verdedigen en de kansen komen vanzelf wel een keer.

Ik denk dat AS Roma deze keer wel in de top vier kan eindigen samen met Milan, Inter en Napoli?
Denk dat het daar wel goed komt met deze trainer aan het roer, maar: als de resultaten tegenvallen dan wordt de speelstijl als dader aangewezen, dat voel ik nu al aankomen.

Het is niet zoals in de jaren 80-90 AC Milan en Juventus
Er zijn wel degelijke 'suptoppers' Udinese,palermo (thuis),napoli.
In Italie krijg de jeugdspelers geen kans(buiten Maldini) , ze moeten onmiddellijk renderen.

.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Torino222
8.AS Roma216
10.Parma21-3
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Aleksandar KolarovVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

In de wandelgangen

Zondag 16 december
Er komt per direct een einde aan de samenwerking tussen Pepe en Besiktas. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren