Jeugdige wereldsterren

Maandag, 11 juli 2011 om 15:48 door LaPulga_10

De jeugd van Barcelona, er komen de laatste jaren veel grote talenten vandaan. Bijvoorbeeld: Lionel Messi en Andrés Iniesta. Maar ook spelers als Victor Valdés, Gerard Piqué en Carles Puyol. Barcelona haar jeugd is een belangrijk deel van de club. Natuurlijk worden er spelers als Villa gekocht maar, welke club haalt nou geen spelers. De jeugdopleiding is een belangrijk deel van de club. Er spelen maar liefst acht spelers in het eerste elftal van Barcelona die uit eigen jeugd komen. Een feit waar Barcelona trots op is!

Helaas worden er ook veel talenten worden “weggekaapt”: Dat was bij Cesc Fàbregas het geval en ook bij Francisco Mérida, Jon Toral en Hector Bellerin. Echter, daar kan Barcelona niet zoveel aan doen. Maar nu verder met de jeugdopleiding. Je hebt meerdere afdelingen: FC Barcelona, Barça B, Juvenil A (zestien tot achtien jaar), Juvenil B (zestien tot achttien jaar), Cadet A en B (veertien tot vijftien jaar) en de Prebenjamí is de jongste afdeling (zeven tot acht jaar). De talenten worden hedendaags opgeleid in New Masía (eerst La Masía) en er worden ook meteen manieren aangebracht aan de wellicht toekomstige wereldspelers. Je kan zeggen dat de talenten daar eigenlijk worden opgevoed. Het is eigenlijk een soort voetbalhotel. Barcelona is de enigste echte topclub die zo’n luxe complex heeft. Verder wil ik graag een paar talenten van Barcelona noemen, waarvan ik denk dat die het zullen maken bij Barcelona en bij hun nationale team.

Oriol Romeu is een speler van Barça B en heeft al twee wedstrijden gespeeld bij het eerste van Barcelona. Oriol Romeu is een geweldig talent. Hij speelt bij Barça B als de controleur van het elftal. Hij is pas twintig jaar en heeft zich al ontwikkeld tot de motor van het elftal. Je kan hem vergelijken met Sergio Busquets. Iemand die ongelooflijk veel meters maakt, maar ook ontzettend veel snelheid en aanvallende drang naar voren heeft. Er waren geruchten, dat Arsenal deze speler wou overnemen van Barcelona. Dat is niet gelukt, want dit is een speler met een clubhart, eentje die zeker wil slagen bij “zijn clubje” en dat zie ik hem op ten duur ook zeker doen.

Albert Dalmau is ook een heel groot talent uit Barça B. De vleugelverdediger die door menig Culér al een geweldige toekomst is voorspelt. Hij heeft de zelfde speelstijl als Daniel Alves. Een supersnelle, technische en aanvallende vleugelverdediger. Iemand die op de middenlijn staat te verdedigen en veel voorzetten geeft op de spitsen, maar ook iemand die zo snel mogelijk weer terug is om zijn mannetje te verdedigen. Hij heeft ook (evenals Romeu) al in twee nationale jeugdteams gespeeld (nationale team onder zeventien en onder negentien). In mijn ogen gaat hij een mooie toekomst tegemoet.

Gerard Deulofeu is misschien wel het grootste talent in de jeugd van Barcelona. Bij Barcelona B vult hij de positie in als nummer tien en vleugelaanvaller. Door onder andere Sergi Barjuán werd hij de hemel in geprezen. Hij heeft het koppie van Christian Eriksen en de dribbeltechniek van Cristiano Ronaldo. Verder is hij gezegend met een overheerlijke speelstijl. Hij kan de vervanger van David Villa worden als je het mij vraagt en over twee jaar een deel zijn van de A selectie. Verder heeft al een keer in de selectie van Barcelona A gezeten, waarin hij helaas geen minuten heeft kunnen maken. Maar als hij zich zo door blijft ontwikkelen, dan weet ik zeker dat hij er komt.

Marc Muniesa is ook een groot talent uit de jeugd; hij is negentien jaar. Hij speelt als centrale verdediger en hij doet mij en veel Azulgranas zeker denken aan Puyol, want ze delen een soortgelijke speelstijl. Maar volgens mij heeft Muniesa zelfs de potentie om nog beter te worden dan de grote held Puyol. Hij is sowieso in potentie de beste centrale verdediger in de jeugd van Barcelona. Verder heeft Muniesa een goede balcontrole, echt een hele goede techniek, is snel en kan fantastisch opbouwen. Bij zijn debuut kreeg hij een rode kaart. Niet echt een geweldig begin. Hopelijk gaat hij het later wel goed doen en dat verwacht ik eigenlijk ook.

Sergi Samper word een grote toekomst voorspelt door vele Culés. Deze jongen is een stylist en heeft ongelooflijk veel overzicht over het veld. Je kan hem vergelijken met een mix tussen Lionel Messi en Xavi Hernández. Hij heeft ook erg veel goals gemaakt in de jeugd. Hij word vaak gelinkt aan Engelse topclubs. Vorig jaar nog aan Arsène Wenger’s Arsenal. Het leek erop dat hij zou gaan, maar uiteindelijk ging de deal toch niet door. Hij zag zelf in dat hij nog een grote toekomst heeft en liever bij zijn vrienden en familie wilt blijven. Ik denk dat zijn talent zodanig groot is dat als hij achttien jaar is, al in de definitieve A selectie zit. Ik, als fan, ben erg blij dat hij is gebleven bij Barcelona.

De laatste waar ik het over zal hebben is Marc Bartra. Deze verdediger, die zowel centraal als op de backpositie uit de voeten kan, is twintig lentes oud. Bartra is al op elfjarige leeftijd naar Barcelona gekomen en heeft dus een lange tijd in de jeugd van Barça gespeeld. Hij heeft in voor het grote Barcelona al drie wedstrijden gespeeld. In die drie wedstrijden heeft hij al een doelpunt gemaakt. Dat doelpunt scoorde hij in het afgelopen seizoen in de uitwedstrijd tegen Málaga. Hij is verdedigend sterk en kan goed opbouwen, maar hij is aanvallend wel zwak. Het zal moeilijk worden voor hem om een basisplaats te veroveren bij Barcelona, met al die mensen voor zich als: Muniesa, Piqué, Puyol (die al wel oud is) en Andreu Fontàs. Maar als Bartra zich gewoon door blijft ontwikkelen, dan komt hij er wel. Als het niet bij Barcelona is, dan wel bij een andere club.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 35 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3400+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door superroda)

Hallo lezers,

Ik heb deze Club Expert wederom met Fcbxavi gemaakt. We vormen een goed duo, volgens onszelf . Hopelijk vonden jullie het een mooi verhaal. Opbouwende kritieken zijn natuurlijk altijd welkom.

11 juli 2011 om 16:10

Leuk stukje, je hebt nog een paar talenten vergeten op te noemen! Jean-marie Dongou, Javi Espinosa, Armand Ella, Rafa Alcantara...
Ik hoop dat Deulofeu volgend jaar al wat kansen krijgt, want hij is echt een topper in wording! Heerlijke dribbel en snelheid, doet me echt denken aan Cristiano Ronaldo.
Oriol Romeu speelt uiterst volwassen voor zijn leeftijd, heeft veel techniek en lef. Fysiek ook een beer van een vent, en is een uitstekende backup later voor Sergi. Dalmau en Montoya zijn 2 geweldige backs die wij hebben opgeleid, en ze zullen wel hun minuten maken.
Muniesa heeft voorlopig weinig plezier gehad door blessureleed, maar hij is onze nieuwe Puyol over een 5 tal jaren!

11 juli 2011 om 16:12

Ik heb wel even een vraag...

Wat gebeurd er met de talenten van 8 tot 14? Hebben ze daar ook meerdere teams voor zoals bij de andere leeftijdscategorieën?

11 juli 2011 om 16:17

De Ifantil is 13 tot 14 ,De Alevi is 11 tot 12 jaar en De Benjamí is 9 tot 10 jaar.
Vanaf de leeftijd 7 jaar hebben ze al teams.

11 juli 2011 om 16:19

Ja die van 7-8 hadden jullie genoemd ja. Miste alleen het traject van 8-14. Dank je wel.

13 juli 2011 om 17:27

een woord; Geweldig!!!!!!

Respect!!

Ik vond het tegenvallen, het is een beschrijving van jeugdspelers, keer op keer, ik vindt het lijken op allemaal aparte verhaaltjes, dus dat ik elke alinea aan een nieuwe tekst begin, ik vind het niet echt een geheel, ook iets te subjectief naar mijn zeggen.

Ik heb een vraagje, waar of hoe heet de selectie of opleiding van 9 tot 13 jaar?
Verder een goed informatief stuk en ik heb hier nog geen beter barca Ce gezien die met deze inhoud op de proppen komt, dit stuk staat gegarandeerd voor 5 sterren.

Ik ben het afgelopen jaar een beetje murw geslagen door de Barcelona verheerlijking en ben daardoor op dit stuk misschien kritischer dan normaal.

Afijn, ik vond het stuk een beetje droog, weinig verhalend.
In je tweede alinea sluit je af dat je wat namen wilt noemen van jonge Barca spelers die het volgens jou gaan redden bij Barcelona en /of bij Spanje. Het leest dan niet lekker als je elke alinea dan wederom afsluit met de woorden dat je denkt dat die speler het gaat redden. Je hebt ze in de eerste plaats daarom al benoemd.

Persoonlijk denk ik dat de jeugd van Barcelona het heel moeilijk gaat krijgen om het te redden bij het 1e elftal. De trend van Barcelona lijkt om steeds spelers aan te trekken. Een Bojan die het niet redt bij Barca, een Afellay die wordt aangetrokken, terwijl als ik de verhalen over de jeugdige Barca spelers hoor, ze wel 13 in een dozijn van soortgelijke voetballers in huis hebben.

Had graag bij dit ophemelen ook een stuk zelfkritiek gezien. Unfortunate peanutbutter.

Verder ken ik Barce niet zo goed, maar je gebruikt de term: 'menig culér' en 'vele culés'. Is een van de twee fout en wat betekent het uberhaupt?

Anyway, bedankt voor het schrijven, dat is niet altijd even makkelijk.

11 juli 2011 om 16:26

Daar kan ik je denk ik wel even mee helpen. Het is eigenlijk hetzelfde als persoon. Niet dat het hetzelfde betekend, Maar gewoon als voorbeeld.

Menig Culer zou dan zijn Menig persoon
Vele Cules zal dan zijn Vele personen.

Cules is denk ik het meervoud van culer.

11 juli 2011 om 16:28

Ik wou net op je reageren alleen zie ik dat Patjuhr me al voor was.
Ik zou het niet beter kunnen verwoorden als hem.

12 juli 2011 om 00:31

En nog een tip:

Geef jezelf nooit sterren. Dar wordt meestal niet echt gewaardeerd.

12 juli 2011 om 04:04

Culer(s) is op de juiste manier geschreven en culé(s) is een castilliaanse verbastering van het Catalaanse woord.

12 juli 2011 om 16:43

Verbastering, lol?!

on: Leuk verhaal

12 juli 2011 om 18:30

Verbastering ja.
Ik ben hier nu niet om een politiek thema op te hangen, maar het is een feit dat het een verbastering is. Misschien helpt het om behalve spaans, ook Catalaans te beheersen voordat je de grapjas uit gaat hangen.

Dankzij deze column weten we in ieder geval wie de talenten zijn bij barcelona, dat ze het niet allemaal zullen gaan redden maakt niet uit maar ik kende ze lang niet allemaal die spelers en nu heb ik wel weer inzicht in de spelers die achter de schermen bezig zijn om erin te komen.
Dankzij La Pulga zijn we weer veel te weten gekomen. Ik zie hem trouwens ook als talent voor het schrijven stukken

Goed stuk, leuk om te lezen welke talenten er aan gaan komen. Keep it going! Blijf op de grammatica letten! ............> Helaas worden er ook veel talenten worden “weggekaapt”

Wat ik wel mis is een laatste alinea. Die is naar mijn idee toch wel essentieel als een soort samenvatting/conclusie van je stuk. Dit hoeft niet lang te zijn, 1 a 2 zinnen is al genoeg.

Ik begin zelf altijd met een duidelijke titel en slot, aan de hand daarvan schrijf ik het middenstuk.

11 juli 2011 om 17:29

Tjah, dat zei ik al tegen Lapulga toen hij vroeg of ik het nog een keer wou controleren, blijkbaar heeft hij het niet verandert.

Maar het is inderdaad een goed stuk. Ik had al mijn commentaar al gegeven dus ze weten wel wat ik er van vind. Namelijk dat ik het een goed stuk vind en dat het erg behulpzaam is voor de meeste. Ik kende zelf namelijk misschien twee of drie spelers hiervan.

1 ster

11 juli 2011 om 17:44

Dankjewel voor de sterren en tips,

Ik zag die zin al staan en ik moest ook wel een beetje lachen, stomme fout maar we leren ervan.
Die Alinea ja, nu je het zegt mis ik die ook wel, maar dit soort tips zijn mooi meegenomen voor toekomstige Ce's.

Nogmaals bedankt!!

Ik betwijfel of ze het allemaal gaan redden omdat er simpelweg teveel talenten zijn. De concurrentie is groot. En je bent Montoya en Rafa Alcantara vergeten, maar verder goed stuk.

11 juli 2011 om 17:42

Hahaha dank je wel man,

Ik zal je eerlijk vertellen dat Parez en ik (parez is Lapulga10) veel meer talenten worden doen.
Rafa, Montoya zoals jij al verteld maar ook Oier Olazabal wouden we doen!
de reden dat dat niet kon is omdat we voor een CE 1000 woorden mogen gebruiken.
Maarja dankjewel voor de sterren

Sorry maar ik vind het geen goed stuk.

Ten eerste, je verhaal bestaat enkel uit heel veel subjectiviteit die je probeert te veralgemenen (een feit van probeert te maken). Je zegt bijvoorbeeld dat er 8 man van eigen jeugd bij Barca speelt terwijl een Busquets, Valdes, Pedro, Pique en Puyol eigenlijk geen jeugdproducten zijn.

Puyol werd op 15 jarige leeftijd van Pobla de Segur gehaald.
Valdes werd weggestuurd en is dan over 3 jaar terug gehaald geweest van Tenerife.
Busquets werd op 17 jarige leeftijd gehaald van Unió Jabac
Pedro werd op 17 jarige leeftijg gehaald van San Isidro
Pique ging op 16 jarige leeftijd naar Manchester waar hij uitgroeide en dan pas terug kwam naar Barca.

Maar wacht, dit is natuurlijk anders wat Barcelona doet dan andere ploegen.

Trouwens, al de spelers die op 16 jarige leeftijd naar het buitenland vertrekken, worden niet gedwongen om naar daar te gaan! Zij maken een keuze en dat is persoonlijk. Er wordt niemand weggekaapt!

Een voorbeeld om te begrijpen waarom de spelers op jonge leeftijd het buitenland verkiezen, is mss dat ze denken meer kans te hebben om te slagen. Zo had Barca in het seizoen 2002/2003 in de Cadete A het Baby Dream Team bestaande uit 5 hoog getalenteerde spelers (francesc Fàbregas, Lionel Messi, Gerard Piqué, Marc Valiente en Víctor Vázquez). Er zijn er 3 gebleven en 2 naar het buitenland vertrokken. Zie eens wie de top heeft bereikt.

Opgelet: ik wil hiermee niet zeggen dat de jeugdspelers bij Barca niet slagen (ik weet al hoe mijn post direct geïnterpreteerd zal worden als ik dit niet vermeld). Nee, totaal niet. Integendeel, er lopen blijkbaar zoveel goede spelers rond en is de opleiding van een zeer hoog niveau zodat sommige een keuze maken om naar het buitenland te gaan en sommige willen hun geluk bij Barcelona testen.

Maar je moet hier niet de andere ploegen beschuldigen die deze jongens de kans willen geven!!!

Ten tweede, je overdrijft enorm veel over de kwaliteiten van de jeugdige wereldsterren. Sommige spelers zijn al rond de 20 en presteren goed, maar meer niet. Enige verklaring waarom ze nu hoog geschat worden, is omdat Barcelona perfect speelt. Er is een hype gemaakt rondom het aantal jeugdspelers in de eerste elftal. Bojan was een evengrote talent als Messi, waarom wordt hij niet gebruikt? Thiago speelt geweldig voetbal, maar toch wilt Barca Cesc halen.
Maar als ze Cesc halen, dan gaan jullie hem waarschijnlijk ook als een jeugdspelers zien?! Waarom krijgt Muniesa niet de kans als opvolger van Puyol als hij zo goed is?

Als laatste, je bent niet kritisch. Dat maakt een artikel minder interessant om te lezen. Ik heb al enkele onderzoeken gedaan voor school en bij elke informatie dat ik heb gevonden, heb ik onderzocht hoeveel subjectiviteit en waarheid in deze informatie zat.

Ik zal waarschijnlijk als een hater nu gezien worden en waarschijnlijk zullen er zeer veel (negatieve) commentaar komen, maar ik zeg nu wat ik vind over het geschreven artikel. Dit is dus volledig subjectief en het kan zeer goed zijn dat andere mensen met mij oneens zijn. Graag dan gewoon een onderbouwende tegenargumenten te geven zodat we een deftige discussie kunnen voeren.

11 juli 2011 om 18:03

Af en toe heb ik liever opbouwende kritiek dan alleen maar complimenten.
Ik snap je punt, Lapulga en ik zullen proberen wat met je kritiek te doen.

11 juli 2011 om 19:44

Ik kan me deels wel vinden in Mudi , maar ze hebben hun best er voor gedaan en dat wegkapen word zo vaak gezegd en moet je niet meer op letten

@ fcbxavi

beetje zwak om jezelf 5 sterren te geven

12 juli 2011 om 03:33

Het doel van een artikel schrijven is om informatie met andere mensen te delen. Maar deze informatie moet gewoon zo correct mogelijk zijn wat bij deze CE niet het geval is. Als ik iets lees, dan probeer ik zo kritisch mogelijk te zijn en zoek ik eens op of de informatie wel correct is.
In deze artikel worden enkele meningen gewoon veralgemeend tot een feit en dat is een zeer grote fout.

En ik help deze personen meer als ik hun fouten vermeld i.p.v. hun te feliciteren met een slecht geschreven verhaal, alleen omdat ze hun best gedaan hebben.

Trouwens, dit is geen persoonlijke aanval op de schrijvers! De bedoeling is zeker goed, maar de manier is gewoon bagger en daar moeten ze aan werken. Daarom wens ik fcbxavi en Lapulga succes met hun volgende CE.

12 juli 2011 om 14:48

Onzin natuurlijk. Een clubexpert is niets anders dan een column over een bepaalde club, natuurlijk mag dat subjectief zijn. Het hoeft echt geen opsomming te zijn van een hoop informatie.

manieren aangebracht ?
Aangeleerd zal je bedoelen denk ik.
In de eerste alinea plaats je de komma achter de maar , maar is echter het begin van het tweede deel van de zin.
Dit zijn echter kleinigheidjes vergeleken bij de vorige Ce.
Ik zie dat jij/jullie de kritiek op de eerste Ce goed hebben opgepakt en het verhaal is daardoor al een stuk beter geworden.
Mijn complimenten voor deze Ce , je laat zien dat je bereid bent te leren , dat belooft veel goeds voor de nabije toekomst.

11 juli 2011 om 18:12

Haha, ja Lapulga en ik hebben geprobeerd om de tips van de vorige CE te gebruiken voor dit stuk.
Ik denk zelf persoonlijk dat we dat ook wel hebben gedaan.

Dankjewel voor je reactie

Goed stukje hoor, leuke feitjes en een goede samenvatting over het algemeen. Soms wel een beetje kinderlijke schrijfstijl maar verder geen op en of aanmerkingen. Keep going on!

11 juli 2011 om 19:03

Dankjewel,lapulga en ik zullen volgende keer proberen om het iets minder kinderlijk te vermelden zegmaar

Dankjewel voor je reactie.

Redelijk goed stuk , sinds ik niet veel van de talenten wist op Bartra en Muniesa na.
Maar het werd een het eind toch wat eentonig. Het begon goed daar niet van.
Maar het was meer een paar stukjes vertellen over talenten waar het in het begin niet op leek.
En ik vind de titel wat overdreven omdat ze zeker weten niet allemaal zo super gaan worden
Desondanks krijgen jullie drie sterren van mij !

Ik vond het een aardig stukje. Het kan allemaal met wat meer schwung maar dit komt vanzelf wanneer je meer schrijft.

Als tip wil ik wel meegeven probeer grote taalfouten te vermijden. Woorden als ''enigste'' gebruiken dat kan echt niet in een column c.q. artikel.

11 juli 2011 om 20:03

Dankjewel,

Je tips zullen we sowieso meenemen in een eventuel volgend Clubexpert.

11 juli 2011 om 20:35

De reactie van klassikil slaat de spijker op zijn kop. Ruimte genoeg nog voor verbetering, vooral grammatica.

Ben benieuwd naar jullie volgende stuk

Ah mooi stukje van twee Barça kenners. Mensen die er duidelijk iets van afweten en hier klare en nuttige info geven. Goed geschreven ook en zeer informatief. Ik heb in ieder geval wat bijgeleerd

Mooi stukje jongens!

Btw, Thnx voor de uitnodiging om te reageren Jeremy!

Ik heb 5 sterren gegeven maar het komt niet bij mijn reactie zoals bij anderen :s

Weer een goed stukje Parez
Grammaticaal misschien niet hetbeste,maar je weeet waarover je het hebt en je schrijft niet teveel 'bullshit'.ondanks dat ik Realfan ben geef ik je 5 sterren jonge

Ik vond het een goed stukje, interessant en veel informatie.

Goed beschreven, en weinig grammaticale fouten!.
Het einde vond ik niet zo geweldig, het beschrijven van een jeugdig talent en dan meteen einde Ce
Dat had beter gekund.

Niettemin is het een leuke CE en 4 sterren lijkt me goed op zijn plaats.

Ik vind het een zeer matige Ce.
Je zegt niks nieuws en er zitten ook nog is zo veel grammatica fouten in, echt verschrikkelijk gemaakt. Wie dit heeft gedaan kan zich de ogen uit de kop gaan schamen. Ik zou gelijk stoppen met schrijven. Dat meen ik niet serieus, maar dit is wel slecht. Ik zou al deze tips erg goed op volgen, want die heb je wel nodig. Je kan echter wel zien dat de spelling is gecontroleerd, dat zie ik aan de veranderde zinsopbouw. Toch is het wel leuk bedacht. Omdat je nog zo jong bent!

Vel succes verder.

Groeten,

Parez Yilmaz

11 juli 2011 om 23:10

Grappig dat jij pas vandaag lid bent geworden en ondanks dat afschuwelijke plaatje 5 sterren geeft terwijl het volgens jou niks voorstelde. Dit is niet een plek om grappig te doen vreemde ( waarschijnlijk _ajax_real_).

12 juli 2011 om 12:01

Toch blijf ik het zielig vinden dat jij mij er bij probeert te naaien. Ik snap je vermoedens je kent mij, maar kijk dan eerst of ik het heb gedaan. Wat deze keer totaal niet aan de orde is. Het leuke is dat jij je zogenaamde ''moderator'' vriend er over hebt verteld en dat het het zelfde ip-adres zou zijn. Het leuke daaraan is, dat ik niet eens thuis ben en was gisteravond. Beter ga je voortaan eerst even kijken of het klopt wat je zegt, wat je altijd beweert met vele hoofdletters op Msn, voordat je met je vingertje gaat wijzen.

En je kritiek van de onderstaande reactie slaat nergens op. Dit is een Club Expert die gaat over de spelers die rond lopen in La/new Masia op dit moment. Waarom zouden ze dan over ex talenten gaan schrijven? Iedereen weet nu wel dat er talenten uit de Barcelona jeugd uitgegroeid zijn, daar hoef je niet over te schrijven. Hier hebben mensen wat aan. Jij natuurlijk niet, want jij bent perfect en weet iedere spelers uit de Barcelona B selectie. Maar de meeste mensen zijn niet perfect zoals jij, Yannick.

Waarschijnlijk reageer je hier ook niet op, want je weet dat je ongelijk hebt en loop je weg, dus vaarwel Yannick Sagedhi uit Irak, Spanje, Nederland, België, Engeland en Amerika. En even ter informatie voor de anderen, hij heeft beweert uit al die landen te komen. Toch knap als je je bedenkt dat je maar 2 nationaliteiten mag hebben.

Yannick de Pannick!

12 juli 2011 om 15:22

Als je mijn achternaam niet goed kan typen, doe er dan ook niet eens de moeite voor ( Jeffrey Wezel ), het was een grapje van die moderator.

Ik snap niet waar jij dat La Masia enzo erbij haalt? Ik doe alleen een reactie op Parez, daarin staat niks over La Masia.

Jou begrijpend lezen is slechter dan ik had gedacht, je reageert op mij als ik op die Parez reageer maar je hebt het over hele andere dingen dan wat er in mijn reactie stond?

Wie zegt dat ik meerdere nationaliteiten heb? Ik zei alleen dat ik op vakantie ging, dat jij nou '' vakantie '' onder dezelfde categorie stelt als '' wonen als een burger '' vind ik net zo een laag IQ als die van een aap.

Verder zijn dit allemaal off-ce wat jij hier typt, dus graag ergens anders praten of helemaal niet reageren.

'' Msn '' en '' Voetbalzone '' gaan niet samen, dat moet je toch o.a. weten nu?

Dit is waarom ik je niet mag, je kunt dingen niet onderscheiden.

Dit soort informatie kan ik altijd waarderen, aangezien deze spelers voor mij als non-barcafan volledig onbekend zijn. Als tip zou ik graag mee willen geven niet te snel een waardeoordeel te vellen, of aan te dikken. Woorden als 'super', 'vaak', 'erg' en 'al' zorgen ervoor dat ik bepaalde uitspraken met een tikkeltje zout heb moeten nemen.

Keep on sharing knowledge! :D

Ik wou eigenlijk dat je geen alinea over elk speler maakte, want dan was je langer bezig. Je moet over de geschiedenis van de jeugd praten in die alinea's en je moest alles veel uitgebreider maken dan elk alinea het over één speler te hebben.

Kunnen jullie ook een stukje maken over de mislukte talenten van Barca (jeffren, Gio dos Santos, Bojan)
, of miskopen van Barca, lijkt me intressant om te lezen wat volgens jullie 2 precies de factoren waren van de spelers die niet brachten waar ze voor gehaald werden .

12 juli 2011 om 01:28

Volgens mij zijn die jongens die jij opnoemt nog steeds talenten, de meesten zijn nog niet eens over de 22. Bojan is nog heel jong, heeft nog alle tijd van de wereld om goed te worden. Messi stelde ook niet bijster veel voor op zijn 20e, pas op zijn 21e kon je werkelijk zien wat hij in zijn mars had.

Er zijn eindelijk mensen die Barcelona positief bekijken , hoezo moeten we het over dingen hebben wat negatief zijn? Het is positief bedoelt, dat we ondanks alle schulden een prachtige toekomst voor de hand hebben. Elke club heeft miskopen, bij Real als voorbeelden : Sneijder, Van Der Vaart, Huntelaar , Garay en Pedro Leon. Bij Barca had je Ibrahimovic, Chrychsny ( ik weet echt niet hoe je het schrijft, maar die speler die nu bij Shakthar speelt ) en verder niet veel nee. Villa kan je geen miskoop noemen, hij speelde tot februari héél goed. Daarna was hij duidelijk vermoeid door het WK.

Kort samengevat : Ieder club heeft zijn negatiefe kanten, maar dat betekent niet dat je dat er in moet zetten als een teken van '' objectief ''.

12 juli 2011 om 13:42

Ten eerste het ging niet over elke club, maar over Fc Barcelona.
En waarom gelijk Real bij halen ? Als ik A zeg hoef jij niet perse B te zeggen, ik had het over Barca en jij gaat hier intressant doen en over Real en andere clubs hebben.
Ik weet ook wel dat er bij Vvv of Man.utd miskopen rondgelopen hebben, maar wat ik wou weten is waarom er veel spelers zijn die niet mee konden met het niveau van Barca, of niet brachten waarvoor ze gehaald werden ?

Het was geen plezier om dit stuk te lezen, het is vrij kinderlijk geschreven en de alinea's zijn min of meer aparte verhalen zonder samenhang met een andere alinea. Daarnaast ontbreekt ook nog vrijwel elke vorm van objectiviteit en net zoals Mudi aangeeft kloppen er bepaalde stukken uit de tekst gewoon niet. Het 'wegkapen' gedeelte is volledig overbodig en ook hypocriet aangezien Barcelona het zelf ook doet. Jullie inleiding begint met Messi en Iniesta terwijl Messi ook op hele jonge leeftijd uit Argentinie weggehaald, natuurlijk was het heel gul van Barcelona om zijn groeihormoon te betalen maar het kwam Barcelona ook wel goed uit om een talent als Messi op die manier bij de club te kunnen krijgen. Iniesta is op 12 jarige leeftijd ook bij Albacete weggehaald en volgens mij heeft hij wel eens aangegeven het eerst verschrikkelijk te vinden zonder familie en vrienden in Barcelona.

Daarbij denk ik persoonlijk dat spelers als Romeu, Barta, Muniesa en Barta het nog wel bijzonder lastig gaan krijgen om door te breken in het eerste van Barcelona. Spelers van 20 of 19 jaar moeten toch al wel wat meer hebben laten zien om als jeugdige wereldster te worden aangemerkt.

Volgens mij is het grootste talent momenteel Thiago, misschien haalt hij het uiteindelijk wel. Hij is nog heel erg jong en maakt nu al minuten in het eerste wat toch wel een kenmerk van een 'echt' talent is die eventueel uit kan groeien tot een wereldster. Dat hij nu al de nieuwe Xavi wordt genoemd is natuurlijk volkomen belachelijk maar wanneer hij wat minder goed wordt dan Xavi is doet hij het ook nog vrij aardig.

Ten eerste wil even melden dat ik persoonlijk niet echt let op de schrijfwijze of spelling.
Alhoewel dit wel een must is als je een CE schrijft, persoonlijk kijk ik meer naar de inhoud van het verhaal.

Deze CE bevat de nodige informatie over de spelers, graag had ik wat statistieken, hoogte, diepte en misschien ook wel de min punten gezien.
Verder lees ik graag waarom ze volgens jullie het eerste zullen gaan redden( Het staat er wel, maar niet echt uitgebreid, graag zie ik nog duidelijkere argumenten) want bij sommige heb ik eerlijk gezegd m'n twijfels.

Persoonlijk ben ik gek op Sergi ”simple” Samper, oftewel de ”xavi 3.0”.
Alles loopt bij hem zo soepeltjes en is bijna niet op een foute pass te betrappen.
Ik schat hem veel hoger in als Thiago( hoe gek dat ook klinkt )

Verder heb je nog spelers als: Olivier Moussima, Dongou, Sergi Gomez en Espinosa die in mijn ogen het eerste zullen gaan redden.

Al met al een leuke en informatieve CE waarin de niet - Barca kenners toch een gedachte krijgen over de spelers die er rondlopen.

M'n complimenten ook voor de moeite die jullie nemen om het 1 en ander te zoeken naar info over de spelers.

Ga zo door, voor jullie leeftijd doen jullie het gewoon erg goed.

Gr. Florinio


Tja, je kunt zien dat jullie er ongeloofelijk veel van af weten. Veel informatie gegeven over jeudige spelers. Echter bestaat het vrijwel alleen uit die opsommingen. Dat is wel aardig bedacht, maar het leest na een tijdje minder. Daardoor onthoudt je minder stukken uit het CE. Op dit moment zou ik nou niet meteen kunnen zeggen wie Bartra is. Ik zie ook niet echt een conclusie in je verhaal. Misschien als dit er bij zou zitten dat het allemaal wat makkelijker te ordenen zou zijn voor een lezer, die hier weinig vanaf zou weten.

De opsommingen op zichzelf zien er goed uit. Wel veel informatie. Veel informatie die simpel wordt gebracht en met wie deze jeugdspelers zijn te vergelijken met Barcelona 1. Ik hoor hier veel mensen klagen over te simpel taalgebruik. Tja, het is niet gek moeilijk, maar waarom zou je het moeilijk maken als je het ook gewoon makkelijk kan houden.

Het is zeker niet het beste CE, maar verre van slecht. Ik mis een conclusie. Ik weet niet of dit bewust zou zijn geweest om dit niet te vermelden, maar ik denk dat je hiermee nog kort en krachtig wat kunt zeggen over die jeugdspelers.

De inleiding is vrij goed te noemen. Je trekt goed de aandacht van een heel grote club. Het wordt heel boeiend om te lezen en je zit er helemaal klaar voor om alle jeugdspelers voorbij te zien komen. Immers kunnen deze later allemaal de nieuwe Messi´s en Puyol´s worden.

Een leuk CE over onbekende jeugdspelers, die hopelijk bekent worden. Goed werken, maar geen conclusie en misschien iets teveel opgesomd, waardoor het voor mensen die deze spelers niet kennen wat minder interessant wordt. Maar toch vier sterren heb jullie meer dan verdiend.

Los van het feit dat de informatie over potentiële nieuwe topspelers uit de jeugd best leuk is om te lezen, mankeert er nog wel het een en ander aan het stuk.

Zoals hierboven al eerder is beschreven, is het vrij kinderlijk geformuleerd. Op zich is dat geen probleem, ware het niet dat het Nederlands rammelt aan alle kanten.

Een paar voorbeelden uit de eerste alinea:
- Helaas worden er ook veel talenten worden “weggekaapt” -> twee keer ''worden''
- “weggekaapt”: Dat was bij Cesc Fàbregas -> als je een dubbele punt wilt zetten, volgt er geen hoofdletter.
- Barcelona is de enigste echte topclub -> dit moet ''de enige echte topclub'' zijn.
- De talenten worden hedendaags opgeleid -> moet zijn ''heden ten dage'' of ''vandaag de dag''

En zo kan ik nog wel 15 voorbeelden uit de tekst plukken. Als je de tekst vlot wilt schrijven, hoef je niet per se moeilijke woorden of zinsconstructies te gebruiken. Dat leidt alleen maar of van het doel: een leuke, goede CE schrijven.

Op naar de volgende. Ik ben benieuwd.

Leuk verhaal en ik merk dat je/jullie er veel verstand van hebben. Zoals Papie hierboven ook zegt, er zitten een paar kleine foutjes in. Ook is het verhaal wel leuk om te lezen, echt heel pakkend vind ik het niet.

4 sterren geef ik er voor, mede door de 2 kritiekpunten die ik hier boven heb genoemd. Maar wat ik wel wou zeggen, ga vooral door met schrijven.

Geweldig CE ik vind sowieso barca een heerlijke club.
Jij en fcbxavi zijn echt geweldige column schrijvers en ik weet niet wat:thereddevil en die andere Mudi geloof ik praten, echt minder van hun, ze zijn jaloers op de allebeste club op deze aardbol
Jullie krijgen van mij sowieso 5 sterren

Geweldig.

12 juli 2011 om 14:26

Verschrikkelijk jaloers inderdaad, was ik ook maar fan van Barcelona geworden sinds Ronaldinho er kwam spelen en de succesen na een jaar begonnen....

Het is toch dramatisch dat een clubexpert als deze op het moment een beoordeling van 4 sterren heeft enkel en alleen omdat het over Barcelona gaat en ik hier allemaal 'die hard' Barcelona fans zie reageren met 5 sterren. Kijk naar rechts en je ziet dat Lfcdutchy zijn 20 clubexperts gemiddeld met 4 sterren zijn beoordeeld terwijl het niveau van zijn schrijfstijl, grammatica en informatieve waarde in de clubexperts mijlenver boven het niveau van deze 8 korte verhaaltjes ligt. (korte verhaaltjes als niets met elkaar te maken hebben de alinea's)

Ik zeg echter niet dat Lapulga_10 of fcbxavi het niet kunnen aangezien ik hun vorige clubexpert zojuist ook even heb gelezen en die een stuk beter was. In mijn ogen ook te hoog beoordeeld maar een heel stuk beter dan dit stuk.

12 juli 2011 om 14:30

Kijk,
Dutchy is volgens mij al ervaren met deze dingen.
Lapulga en die andere hebben net 2 Ce's
Ik vind het echt diep treurig dat je daarvoor 1 ster geeft terwijl je ook gewoon 2 sterren kan geven aangezien het niet zo slecht was

12 juli 2011 om 14:52

@thereddevil

ik snap je, maar deze jongens zijn hartstikke jong en zijn pas begonnen met schrijven van Ce's.

Voor hun leeftijd beschikken zij toch over wat 'barca kennis'.
+ het feit dat het helemaal niet zo slecht is geschreven zoals men hier aangeeft.

Ik snap de kritiek, maar we fungeren hier niet allemaal als 'leraar nederlands'.
Verder gaf ik hiervoor al aan dat ik persoonlijk naar de inhoud kijk, die is gebasseerd op waarheid en prima kennis( over de spelers en hun eigenschappen )
Niet veel forumleden beschikken over deze kennis.

Vandaar dat ik ze het maximale geef, hopelijk stimuleer ik hen hiermee om nog meer columns over Barca te schrijven.
Want zij hebben 'ondanks hun leeftijd en schrijfstijl' er behoorlijk verstand van.

12 juli 2011 om 15:08

@lafuriaroja

Je hebt gelijk dat ze over aardig wat Barca-kennis beschikken. Het is natuurlijk wel van belang dat het in goed Nederlands wordt opgeschreven. Dat leest gewoon prettiger.

Helemaal foutloos hoeft het natuurlijk niet te zijn. Dat is praktisch onmogelijk, maar wellicht helpen taaltips de anderen ook om het niveau van het taalgebruik wat op te schroeven. Helemaal gezien het feit dat de meeste mensen (en dus ook journalisten en columnschrijvers) het Nederlands slecht beheersen.

Een CE dient mijns inziens te worden beoordeeld op inhoud, stijl en grammatica. Daarom gaf ik drie sterren, wat toch een betere stimulans zou moeten zijn dan de vijf sterren die jij hebt gegeven. Als een turner voor een matige oefening 15 punten krijgt, waarom zou hij er dan alles aan doen om beter te worden?

Matig stuk, het is puur opsomming en verheerlijking van wat jeugdspelers met een goede potentie. weinig achtergrond, weinig verdieping. en ik vind die steek over het wegkapen van jeugdspelers irritant, want barca doe hetzelfde met spelertjes van 13/14

12 juli 2011 om 14:31

Nee maar vriend,

Alles is heilig bij Manu, Chelsea of Arsenal..

Maar omdat Barca de beste ter wereld is moeten hun bij zo'n beetje iedereen de zondebok zijn
Oftwel Barca is de badguy todat Real of Arsenal de beste van de wereld zijn.

12 juli 2011 om 14:34

ik sluit me volledig 'aan' bij Juul.

12 juli 2011 om 15:10

Dat beweer ik toch niet? ik heb het hier toch ook niet over barcelona. maar over de Clubexpert. Dat begrijp je toch wel? Of snap je dat niet?

12 juli 2011 om 15:21

Het is gewoon niet meer mogelijk om normaal te reageren op een stuk van Real of Barca.

Ik heb het ook al een paar keer gezien dan mij reactie op die manier wordt beoordeeld. Als ik iets negatiefs zeg over een negatieve-barca uitspraak dan is het weer een Barca-fan die zegt: Och, altijd als er iets negatiefs wordt gezegd over Barca dan is het helemaal verkeerd. Terwijl mij dat echt helemaal niks uitmaakt want ik heb het niet zo op Barca en ook niet op Real. Maar blijkbaar moet je hier voor 1 van de 2 zijn. En worden al je reacties zo beoordeeld.

Ik zou graag willen dat mensen zouden stoppen met Arsenal te bekritiseren omwille van Fabregas.
Ik heb net zijn profiel gezien (soccernet) en al zijn assisten bij elkaar en ik kom op 104(!) en die man is pas 24!
Indien Fabregas bij Barca zou blijven zou hij niet dezelfde status hebben als voetballer die hij nu heeft.

Overigens vind ik ook dat hij terug moet gaan naar Barca maar het zou mooier zijn als hij met de F.a. Premier League titel zou vertrekken.
Conclusie: Barca zou Arsenal moeten bedanken met de manier waarop ze Fabregas hebben behandeld. Want zeg nou zelf als hij dezelfde perspectieven zou hebben bij Barca die hij in Arsenal zag zou hij toch gebleven zijn?

On: Leuk topic en nu weet ik wat meer over de talenten. Ik kende eerst alleen Thiago en Muniesa en Bartra. Hoop voor meer Barca suces in de toekomst.

Een dgelijke CE, maar het kan beter. Misschien is wat ik nu ga zeggen al eerder gezegd, mijn excuus daarvoor.

Jullie CE is niet een CE, maar een aantal losse verhalen over een aantal talenten van Barca talenten. Probeer er een goed lopend verhaal te maken en niet steeds hetzelfde stukje te typen over een andere speler, want de stukjes lijken te veel op elkaar. Je begint bij elk met de naam te noemen, daarna wat voor positie de speler speelt en je sluit bij elke alinea af met te vermelden dat deze jongen het wel gaat maken
.
Wat ik ook mis is een slot, dat hoeft niet lang te zijn maar een regel of 1 à 2, dan lijkt het stuk completer.

Verderest ben ik er zeker wel wat van opgestoken dus zie dit niet als iets negatiefs, maar meer als 'n aantal tips. Succes met verdere Ce's!

Ik vond het een leuk stuk om te lezen, je vertelt goed over de grote talenten van Barcelona. je geeft goed hun eigenschappen weer en je vertelt hoe de jeugdopleiding er een beetje uitziet.

De opsomming van de alinea's had wel beter gekund, je zegt heel vaak. 'hij is ook een heel groot talent, en hij is ook een heel groot talent. Deze jongen is ook een heel groot talent.' Niet zo'n ernstig probleem, maar dat kon beter.

Ik geef je 4 sterren.

12 juli 2011 om 20:21

Hoe beoordeel je iets ;p?

Zeer informatief stuk heb een hoop gelezen over spelers waar ik nog niet al te veel van had gehoord. een conclusie aan het eind had je ce nog beter gemaakt.

Een klein foutje in alinea 2 regel 8: je noemt barca hier ''de enigste echte topclub die zo’n luxe complex'' waar ik vermoed dat je bedoelde het woord enige te gebruiken.

edit: ook goed dat je jezelf geen 5 sterren geeft zoals sommige anderen wel doen

Vind het geen goed stuk, je vergelijkt deze jongens nu al met een paar van de beste spelers ter wereld. Wat de geloofwaardigheid sowieso niet echt ten goede komt, daarnaast vind ik het ook geen goedlopend stuk.

Mooi stuk en het leest lekker. Volg zelf ook wel een beetje Barca B en je bent (gelukkig) de 2 grootste talenten iet vergeten. Oriol Romeu en Marc Bartra. Maar Carmona en Rochina vind ik ook goede spelers. Alleen Carmona is al 22 en speelt nu nog bij Barca B. Rochina is 19 maar verkocht aan Blackburn.

13 juli 2011 om 16:27

Carmona heeft net als Vazquez, Soriano, Nolito het nadeel dat hij al bij wijze van spreken ''op leeftijd is.'' Alhoewel, Pedro was ook 22 toen hij echt in het team kwam bij Barcelona. Dus het kan nog altijd.

Vind het een aardig stukje. Leuke feitjes over de jeugdopleiding en dat kan ik wel waarderen in een CE.
Echter is naast de inhoud, de opbouw in een CE erg belangrijk. Ik vind het stukje niet lekker weglezen. Elke alinea begint met een naam en zodoende vind ik het niet een samenhangend verhaal worden. Probeer hier de volgende keer rekening mee te houden. Probeer ook een beter slot te maken. De laatste alinea is namelijk niet echt een afsluiting. Ik zou in de laatste alinea meer een conclusie willen zien. Een samenvattende alinea met daarin je eigen visie op het geheel.
Ook ben je erg optimistisch over de talenten. Dit is op zich wel logisch als fan zijnde, maar doordat je elke alinea ongeveer hetzelfde afsluit (met lovende woorden over elk talent), heb ik het idee dat ik diverse verschillende korte stukjes aan het lezen ben. Probeer de alinea's beter te verbinden. Probeer dit als feedback te zien.

Kortom, de inhoud vind ik wel erg interessant maar de opbouw kan naar mijn inziens beter.

Opbouw: 3 sterren
Inhoud: 5 sterren
Dus 4 sterren

Groeten Pango

Over de opbouw ben ik niet echt lyrisch. Maar dat compenseer je met de informatie die je geeft. Sergi Samper kende ik totaal niet. En over Albert Dalmau, die zat vorig seizoen toch bij de Juvenil A ?

Je geeft uitleg over 5 zelfuitgekozen spelers. Je stuk is echt een soort van losse flodders. Nergens een verwijzing waarom je nu net over die of die gaat vertellen. Je informatie is goed, je stelt enkele spelers voor. Je vorige CE was niet echt fantastisch, deze is al wat beter. De term 'clubexpert' is ook zeer letterlijk genomen, want je licht vijf toekomstige topspelers van deze club uit. Dus het plaatje klopt wel.

als men een opsomming van feiten wilt hebben, dan checkt men wel even wikipedia.
je schrijfstijl is ook erg droog, zonder flair. Je gebruikt soms ook hele korte zinnen waarvan ik denk, combineer nou die 2 zinnen eens en maak er 1 grote zin van, dat leest wat makkelijker weg.
bovendien..als jullie het stuk samen schrijven, waarom gebruik je soms de ik-vorm?

Wel leuk om te lezen. Je stelt zes jonge spelers voor die in de jeugd van Barcelona rondlopen en in de toekomst zomaar eens de nieuwe Xavi's, Puyols, Villa's of Iniesta's kunnen worden. Ik kende zelf alleen maar Muniesa, maar zal die andere vijf ook in mijn achterhoofd knopen.

Verder gebruik je soms erg korte zinnen. In bijvoorbeeld je inleiding eindig je een zin, om de volgende met het woord 'maar' te beginnen. Daar moet eigenlijk een komma staan, het leest daarnaast ook wat fijner.

Het is ook niet een stukje dat een willekeurig iemand had kunnen schrijven. Een uitgebreide beschrijving van de zes grootste talenten, hun speelstijlen en sterke punten, daar moet je toch wel de jeugd goed voor volgen. Ook omdat je bij Bartra zegt dat hij aanvallend nog te zwak is had ik niet meteen het idee dat alles alleen maar werd opgehemeld.

Kortom, een leuk stuk om te lezen voor iemand die de jeugd van Barcelona niet zo intensief volgt, ik ben weer up to date

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Barcelona

4902 fans
Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren