Update: FC Utrecht rondt komst Zweedse middenvelder af

Zaterdag, 9 juli 2011 om 15:22Erik van Dam • Laatste update: 15:23

Het lijkt erop dat Johan Martensson de tweede aanwinst van FC Utrecht voor het seizoen 2011/12 wordt. De club uit de Domstad haalde de Japanner Yoshiaki Takagi reeds en liet onlangs weten dat het Timothy Derijck, Jens Toornstra, Geert-Arend Roorda en Steve De Ridder wilde halen; Martensson lijkt na Takagi echter de volgende nieuwkomer te worden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door watta)

Dat zijn toch 5 goede basisspelers (strootman, wolfswinkel, cornelissen, silberbauer, mertens), die vang je sowieso niet direct op. Natuurlijk kan je talent halen, maar Utrecht moet hopen ook 2 goede ervaringen versterkingen halen. Ik hoop dat Van Seumeren dit ook inziet. Aangezien het sowieso even duurt voordat een team is gevormd denk ik niet dat Utrecht voor Europees voetbal gaat spelen..

9 juli 2011 om 09:47

mwoah. vijf basisspelers maar Mertens is de enige die niet te vervangen is.
Met Strootman hebben we iets van twee wedstrijden gewonnen, Silberbauer speelde al een half jaar dramatisch, Cornelisse heeft de Knvb beker verkwanseld en is maar een simpel backje en er lag bij Utrecht niemand wakker van het feit of nou Demouge of Van Wolfswinkel speelde.

9 juli 2011 om 11:37

Cornelisse de Knvb Beker verkwanseld? Ik weet het niet hoor, maar die 2 gele kaarten sloegen helemaal nergens op. Ome Ton vond hem niet goed genoeg meer en hij wordt lekker opgepikt door FC Twente en wij zitten zonder rechtsback.

En Van Wolfswinkel werd totaal verkeerd gebruikt door die kale. Ik had 10 x liever Ricky in dde spits dan Demouge. En ook al speelde Silberbauer dramatisch, hem vervang je ook niet zomaar, hij hield het middenveld draaiende.. En was naar mijn inziens een goede aanvoerder.

9 juli 2011 om 11:51

@noesiej
Waar beoordeel je op, waarschijnlijk heb je fc Utrecht alleen tegen Twente gezien want Silberbauer zou bij iedere Nederlandse club in de basis staat, Van Wolfswinkel word zwaar overhyped, zo goed is hij niet en wanneer demouge speelde was de rest beter. Dat ze Cornelisse hebben laten gaan was heel dom, een zeer goede rechtsback waar ze bij Twente veel plezier aan gaan beleven!

9 juli 2011 om 12:23

@driesjefcu

Ik vond Silberbauer ook niet echt sterk spelen de laatste tijd, maar als je goed leest staat er ook dat ik niet verwacht dat hij makkelijk te vervangen is omdat hij de motor op het middenveld was. Ricky kon echt wel voetballen, alleen als jij een spits bent en telkens op 10 moet spelen.. Als ik FCU was had ik hem ook nog een jaar gehouden. Ze hebben hem voor 3 miljoen ofzo gehaald, ik denk dat je er veel meer aan had kunnen verdienen als je hem gewoon een jaar in de spits had laten spelen en hem zn goals laten maken.

9 juli 2011 om 15:32

Eindelijk een aankoop, hopen dat hij er wat van kan overigens, nu hopen dat Frans en Foeke er een mooi elftal van kan maken wat hoge ogen gaat gooien in de competitie en beker!

9 juli 2011 om 15:40

Wolfswinkel had na dit seizoen nog een jaar contract. Mooi op tijd verkocht dus.

9 juli 2011 om 18:26

Ga nou niet doen of Utrecht ''maar'' 5 basisspelers heeft verloren, ze hebben de beste 5 spelers moeten inleveren zowel kwalitatief en met veel ervaring (cornelisse, Silberbauer), Utrecht moet goed gaan inkopen willen ze nog europees halen komend seizoen.

9 juli 2011 om 09:58

Utrecht leek in mijn ogen stappen omhoog te maken, begon dit seizoen ook sterk, maar zakte daarna toch door de hoeveelheid wedstrijden en allicht de verwachtingen wat in. Utrecht heeft het altijd moeten doen met een combinatie van jonge spelers, club spelers en wat oude rotten. Maar het niveau van die groepen werd langzaam beter. Nu er toch een aantal spelers in mijn ogen iets te vroeg vertrekken (mertens, Strootman en van Wolfswinkel) is het goed om jonge spelers te halen die je een aantal jaar voor je kunt laten voetballen, maar dan moeten er idd ook wat sterkhouders en/of ervaren spelers van niveau komen die dit Utrecht op niveau kunnen houden of verder kunnen helpen.

In mijn ogen gaat dat heel moeilijk worden, want Utrecht heeft geen grote naam, Nederlandse talenten zijn duur en worden veelal opgekocht door grotere clubs. Utrecht zal dus creatief moeten gaan scouten en geld moeten investeren in gerichte aankopen. Ben erg benieuwd wat voor team ze op de been gaan zetten. Maar ik draag Utrecht wel een warm hart toe, altijd een mooie club geweest met een goede voetbalmentaliteit.

En je vergeet Nesu nog, zijn allemaal ervaren spelers die vertrokken zijn en als je dan ziet wie ze tot nu toe hebben gehaald, dan ben ik niet positief. Zoals ik het nu zie moeten er toch echt 4a5 spelers bijkomen, 2 vleugelverdedigers, 2 middenvelders en een linkerspits.

9 juli 2011 om 10:07

twee vleugelverdedigers?? Ze gaan gewoon met Zullo spelen hoor. Hij heeft ook rugnummer 5 gekregen. Bulthuis kan ook uitstekend op linksback.

Ik ben blij dat iedereen het gevoel heeft dat het niet goed komt met Utrecht,maar dat kan alleen maar betekenen dat we misschien wel de verrassing worden van komend seizoen!

Mooi zo! Hopelijk volgen er snel meer versterkingen!!

Lijkt me wel een versterking te worden voor de basis aangezien hij international van Zweden is. Zal ook wel snel gepresenteerd worden en dan meld Utrecht dat Verhoek niet komt. Compenseert het weer een beetje. Snel Gernd ook halen want die kan wel voor heel wat doelpunten zorgen.

Utrecht kan hem goed gebruiken natuurlijk, de selectie is momenteel behoorlijk beperkt met louter waterdragers en 13 in een dozijn spelers.
Weet iemand wat hij heeft gekost? Of doet Utrecht daar altijd geheimzinnig over?

Wat zouden ze betaald hebben?

9 juli 2011 om 15:40

Volgens zweedse media was de vraagprijs 1.6m...
Zou dus wel rond de 1.3m geworden zijn

Weet niet veel van deze speler, maar de supporters van Gais vinden het iig een groot gemis dat hij weggaat...

9 juli 2011 om 15:43

Volgens de site svenskafans.com is de transfersom 10 miljoen Zweedse Kronen ,hetgeen neerkomt op 1,1 miljoen euro.

Wordt erg lastig voor Utrecht om deze spelers die vertrokken zijn op te vangen, zeker aangezien Roorda, Derijck, Toorntstra niet komen.

ON: Ken deze speler niet, kan iemand me iets meer over hem vertellen?

dat is goed nieuws voor me cluppie, hopen op verhoek en dan nog gernd halen.

Utrecht moet zich niet gek laten maken en het geld van de transfers gelijk uit gaan geven. Goede zaak dat ze jonge talenten halen. Deze kunnen zich weer goed ontwikkelen en worden misschien ook veel geld waard.

Een beetje het beleid wat ze jaren geleden bij Heerenveen voerden onder vd Velde, dit moeten ze nu in Utrecht gaan doen.

Hij had een marktwaarde van 450.000 euro denk niet dat utrecht er dan 1 miljoen voor zal hebben betaald

9 juli 2011 om 15:59

iets meer dan 1 miljoen. Die marktwaardes van transfermarkt.de slaan nergens op, moet je met een flinke korrel zout nemen.

inderdaad, ik hoop dat utrecht weer een leuk clubje krijgt,
ik als twente-supporter hou van sfeer in stadions..
op zondagmiddag hangt er ook een heerlijke sfeer in de galgenwaard.
hoop dat deze speler het gaat maken in utrecht

Weet iemand hoe het inmiddels met nesu gaat?

9 juli 2011 om 16:00

Dit is het laatste bericht op de SV site..

Voorzitter Jan Willem van Dop, technisch directeur Foeke Booy, grootaandeelhouder Frans van Seumeren en ook een aantal spelers zijn verspreid over de afgelopen week voor het eerst op bezoek geweest bij Mihai Nesu. Aanvankelijk wilde de Roemeen alleen zijn vrouw en ouders ontvangen.

Nesu, die op 10 mei bij een ongelukkige val tijdens de training een nekwervel brak, is half juni begonnen met zijn revalidatietherapie. De eerste doelstelling voor hem is zo zelfstandig mogelijk te worden. “mihai is heel gedreven, opgewekt en gemotiveerd”, zegt Booy. Hij kan zich zelfstandig voortbewegen en gaat bij mooi weer naar buiten. Nesu maakt volgens Booy beetje bij beetje progressie in het revalidatiecentrum. “iedere kleine vooruitgang is meegenomen”, aldus Booy.

Het gaat de goed kant op ook mentaal dus zo te lezen goed hoor..

Leuke voetballer jeugdinternational en voor 4 jaar vast gelegd top hoor.
Nu hopen dat ze even blijven shoppen in Zweden, zijn meestal goede voetballes die zich makkelijk aanpassen en snel de taal willen leren..

Dan kan nu het nieuws naar buiten dat Verhoek niet komt, want daar horen we weinig over.

9 juli 2011 om 16:08

ja daar wil ik wel meer over horen tegen wie hij dat heeft gezegd of, of het al 100% zeker is en anders mag die lekker in den haag blijven.

9 juli 2011 om 16:49

Als het 100 zeker is dat Verhoek niet naar Utrecht gaat mag die inderdaad lekker in Den Haag blijven, heel graag zelfs

9 juli 2011 om 18:05

ja ik gun het verhoek erg hoor ik hoop zelf dat hij wel komt maar als hij niet komt hoop ik voor die jonge dat hij het goed doet bij den haag alleen denk ik wel als ado het volgend jaar minder doet dat hij weg is

Ik schat Utrecht toch veel minder in dan vorig jaar. Met Silberbauer, Mertens, Strootman, Cornelisse en Van Wolfswinkel ben je toch al 5 goede en dragende spelers kwijt! En met deze 2 nieuwkomers, die ik overigens niet ken, heb je dat bij lange na niet opgevangen. Daar komt wel bij dat Mulenga weer fit is, toch ook een soort aanwinst.

9 juli 2011 om 16:23

ik denk dat utrecht dit jaar ook niet om europees gaat spelen met al die spelers die ze kwijt geraakt zijn. utrecht houd zich vast aan hun aanpak en als spelers al toornstra en derijck dan een salaris van 6 ton wil hebben dan hebben ze pech ja. maar het komt wel goed met utrecht.

9 juli 2011 om 16:30

Utrecht heeft waarschijnlijk meer dan 10 miljoen te besteden en de transfermarkt is nog maar net open. Ik verwacht dat Utrecht zich nog wel gaat versterken en meegaat doen voor de play-offs dit seizoen.

9 juli 2011 om 16:35

ja maar aan het geld ligt het ook niet want met ado waren ze het al eens over de transfersom van alle 3 de spelers alleen de spelers willen een te hoog salaris en utrecht is bezig met een plan en daar houden ze zich aan.

9 juli 2011 om 16:43

En dat is ook goed, maar ik bedoel dat er nog wel versterkingen komen en ik verwacht ook wel van niveau als je 10 miljoen te besteden heb (aan afkoopsommen). Als ze voor deze speler 1 miljoen hebben betaald hebben ze goede zaken gedaan denk ik, natuurlijk afwachten hoe goed hij is. Kijk b.v. naar Tadic van Groningen koste ook 1 miljoen.

9 juli 2011 om 23:13

Nog een beetje vroeg om daar over te oordelen vind ik dat. Silberbauer gaat echt heel erg gemist worden en die jongen is moeilijk te vervangen maar als Nijholt moest spelen deed hij het gewoon uitstekend op die positie, vind het wel zonde dat ook Maguire vertrokken is die had ik graag willen zien nu.

Martensson wordt echt puur afwachten maar ik geefh em het voordeel van het de twijfel als vervanger van Mertens, Daarnaast sluit niemand het uit of De Ridder of Verhoek ook nog komt.

Voor de winterstop speelde jullie ook zonder Strootman en dit kan je intern opvolgen door Asare door neer te zetten, dat is jongen die vaak onderschat wordt.

Cornelisse is duidelijk over zijn top heen en werd al een paar keer vervangen door van der Maarel en Jallo en die vond ik niet bepaald minder.

Van Wolfswinkel word wel een gemis maar ze zijn bezig met Gerndt een ideale tweede spits naast een lange spits dus Demouge of Mulenga

Vorm
Jallo
Schut
Wuytens
Lensky
Duplan
Asare
Nijholt
Verhoek/zwee
Gerndt
Mulenga/demo
10 juli 2011 om 13:43

Wie is Jallo? (na wat google werk kom ik uit op een speler van Heracles). Die heb ik nooit gezien en kom al meer dan 10 jaar in de galgenwaard.. Verder is er al aangegeven dat Utrecht hoogstwaarschijnlijk 4-3-3 zal gaan spelen. En daarnaast heb je Martensson op linksmidden gezet, terwijl zijn positie rechtsmidden is. Ook denk ik niet dat verhoek nog komt, en volgens de zweedse en deense pers hangt er een prijskaartje van 4 miljoen aan Gerndt, als dat echt zo is, dan is hij onhaalbaar.

Ik zat meer aan deze opstelling te denken:

Vorm
Maarel / New
Vorstermans
Wuytens
Zullo
Martensson
Asare
Lensky
Mulenga
Demo/Gerndt
Oar/new
10 juli 2011 om 14:05

Jallo verwarde ik met Zullo mijn excuus. Martensson is dan een rechtshalf nou dat is een foutje. De hoop op De Ridder en Verhoek heb ik niet opgegeven!

Tevens zou ik 4-4-2 spelen. Want Mulenga als buitenspeler is geen optie natuurlijk, Komen Verhoek en De Ridder niet dan kan je Oar een kans geven.

Vorstermans is een redelijk centrumverdedgier maar Schut heeft meer ervaring vandaar!

Zullo komt naar mijn mening nog te kort, net zoals v/d Maarel, Bulthuis ken ik nog niet, hopelijk zit ik er naast, maar had graag Bovenberg op rechts en Nuytinck op links gezien(Nuytinck kan ook centraal spelen). Ben benieuwd wat die Martensson voor speler is, maar samen met Tagaki vind ik het nog magertjes hoor, vind ook dat er weinig ervaring in de selectie zit, het meerendeel is behoorlijk jong.

9 juli 2011 om 16:43

Bulthuis is een groot talent, en ook Zullo speelde de paar laatste wedstrijden van het seizoen gewoon goed. v/d Maarel vind ik ook (nog) tekort komen, al heeft hij 2 seizoenen geleden wel goede wedstrijden gespeeld.

hoop dat die het goed doet..
terwijl het wel een raar manneteje is met een verleden

9 juli 2011 om 16:50

Raar mannetje met een verleden? Leg uit

9 juli 2011 om 17:39

in zijn vroegere jaren had die veel te maken met drugs en nachtclubs..
gelukkig is die weer met een schone lijn begonnen

9 juli 2011 om 19:06

Schone lijn... Coke?

Goede aankoop, ik ben alleen bang dat we een elftal vol met buitenlanders krijgen.

9 juli 2011 om 19:39

ja dat denk ik ook, maar ja Utrecht heeft geprobeerd om Nederlanders te halen of belgen die hier al wat jaartjes voetballen. Als die spelers te hoog salaris willen, of hun makelaar wil dat, dan houdt het op. Utrecht doet dat gewoon goed met het salaris plafond, Utrecht is nu echt financieel gezond en van daaruit kan je verder bouwen. Dan maar buitenlanders die wel voor een normaal salaris bij utrecht willen voetballen.

het heeft fc utrecht 1,15 miljjoen gekost.
nu nog even goede nederlandse spelers halen!

9 juli 2011 om 17:10

dat is wel een goed bedrag voor zo'n speler die zich kan doorontwikkelen

9 juli 2011 om 17:41

dat is het zeker, dan hopen dat ze weer zulke goede zaken doen en voor miljoenen door verkopen (strootman en mertens)

9 juli 2011 om 19:41

welke goede nederlandse spelers had jij in gedachte dan?
tot nu toe willen ze niet omdat ze er met het salaris niet uitkomen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

GAIS Goteborg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Akropolis31-15
13.Brage30-4
14.GAIS30-6
15.Falkenberg24-18
16.Vasalund22-15
Voor de complete stand: Superettan
SpelersPositieW
M. KarlssonKeeper260
E. GrozdanicVerdediger250
A. WängbergVerdediger252
J. LindbergAanvaller253
A. EgnellMiddenvelder246
B. LumbanaMiddenvelder241
J. AnderssonMiddenvelder230
Voor de complete selectie: Clubpagina GAIS Goteborg.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina GAIS Goteborg.

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren