Waarom Ajax ook dit jaar de titel pakt

Niets vervelender dan misplaatste arrogantie. Vaak is het een wanhopige poging om onzekerheid te verhullen, een manier om niet kritisch naar jezelf te hoeven kijken. Maar wat nou als die arrogantie niet misplaatst is, en in zekere zin terecht? Veel van jullie vinden het dan waarschijnlijk alsnog vervelend. Toch hoop ik dat jullie blijven lezen.

Arrogantie is een subjectief begrip. Er zit een groot grijs gebied tussen het beschikken over een gezonde dosis zelfvertrouwen en vervelende verwaandheid. Een meerderheid van de voetbalsupporters bestempelt Ajacieden als arrogant, wijzelf noemen het liever bluf. Die eeuwige discussie wil ik hier niet verder oprakelen, maar voor de supporters van andere clubs die toch zijn blijven lezen wil ik duidelijk stellen dat ik me besef dat mijn kijk op het komende seizoen misschien niet in alle gevallen realistisch is. Als echte supporter heb je namelijk altijd een bepaalde bril op. Ik zou het leuk vinden als jullie mijn bril, een rood-witte, voor deze column eventjes opzetten. Soms komt ik misschien wat verwaand over, dat is dan misschien die uit onzekerheid voortkomende arrogantie. Alvast mijn excuses.

Voordat ik losbarst in fanatiek geraaskal, wil ik uit beleefdheid eerst eens even naar de concurrentie kijken. FC Twente is er misschien iets minder op geworden qua spelers (hoewel ik denk dat Willem Janssen het erg goed gaat doen), maar met een trainer als Co Adriaanse op de bank ben je zelfs als subtopper titelkandidaat. Bovendien is Twente al titelkandidaat zonder een geschikte ruiter voor de groep, dus dat belooft wat. PSV heeft een paar geweldige spelers binnengehaald waarvan het net als bij mijn club natuurlijk maar de vraag is hoe snel ze zich aanpassen. Voor mijn gevoel was het mislukte seizoensslot (en misschien seizoen) van de Eindhovenaren niet per se te wijten aan Fred Rutten, dus ook dat zit redelijk goed. Maar waarom ben ik er dan, als de beide concurrenten eigenlijk geen fouten maken, toch zo van overtuigd dat mijn club kampioen wordt?

Allereerst de kwaliteit van de selectie. De kern van het kampioenselftal is zowaar nog niet vertrokken, minus Demy de Zeeuw, vorig jaar voor mij echter niet een van de sterkhouders. Maarten Stekelenburg gaat denk ik nog weg, maar gelukkig hebben we Kenneth Vermeer. Jan Vertonghen blijft tenzij er een absolute topclub langskomt. Gregory van der Wiel hoeft nog geen buitenlandse transfer en lijkt zowaar gebrand op eerherstel bij Ajax, Christian Eriksen is verstandig genoeg om zijn ontwikkeling voorop te stellen en Toby Alderweireld is nog niet klaar voor een dergelijke stap, net als in duidelijkere mate Nicolai Boilesen. Miralem Sulejmani wil het dit jaar definitief gaan waarmaken en Vurnon Anita en Siem de Jong zijn ook voor de komende seizoenen vastgelegd. In al deze spelers zit nog genoeg rek en er bevinden zich in de selectie en jeugd nog zat andere jonge jongens met potentie die sowieso bij Ajax blijven.

En dan de aankopen! De beste speler van de Eredivisie, de Jupiler League en Zuid-Afrika, zo hoorde ik het iemand zeggen, zijn dit seizoen voor een handjevol centen in de ArenA te bewonderen. Voor de spitspositie hebben we het grootste IJslandse talent en goaltjesdief van de nummer vier van afgelopen competitie vastgelegd. Ook Belgisch toptalent Mats Rits kwam erbij, wellicht vooral voor de toekomst. Daarmee hebben we de beste selectie van Nederland, mede doordat we kunnen beschikken over de beste keeper, rechtsback, centrumverdediging, twee middenvelders en misschien ook wel twee van de beste aanvallers van de competitie. De transfermarkt is nog even open, maar met de huidige stand van zaken heb ik wat het elftal betreft veel vertrouwen in een hernieuwde titel.

Want waarom zou zo’n selectie niet met overmacht opnieuw kampioen worden? Misschien omdat de trainer vertrokken is? Gelukkig is dat niet het geval. Frank de Boer, misschien wel de grootste uitblinker van vorig seizoen, lijkt bezig met iets heel moois. Elke positie dubbel bezet, elke speler een rol in het team. Ajax is er, een maand voor de start van de competitie, alleen maar beter op geworden. Ik ben er zeker van dat er ook volgend jaar echt een team staat, ondanks de aanwezigheid van spelers met zoveel individuele kwaliteiten. We hebben een coach die dat op zijn conto mag schrijven en die aankomend seizoen kan doorsleutelen aan zijn eigen kampioenselftal, iemand die tot nu toe alleen maar kennis en kunde heeft geëtaleerd in de omgang met spelers, strategie en tactiek. Bovendien zijn het niet de minsten die hem daarin assisteren. Er kan natuurlijk nog van alles gebeuren, maar er wordt mijns inziens qua spelers en technische staf geheel aan de voorwaarden voldaan om de titel te prolongeren.

Met Johan Cruijff binnen de club is het nooit rustig en dat is het bij Ajax sowieso al zelden. Toch baart mij dat in zijn geheel geen zorgen. De Boer heeft afgelopen seizoen bewezen onverstoorbaar te werk te gaan en bovendien geniet hij enorm veel krediet, respect en waardering binnen de club. Met andere woorden, die blijft wel zitten, wat er verder in de Amsterdamse bestuurskamers ook gebeurt. Op dit moment kan niemand hem iets maken, zelfs ‘El Salvador’ niet. Ik kan me ook niet voorstellen dat de supporters het pikken als hij ontslagen wordt. Nu hoor ik jullie denken dat diezelfde fans na drie nederlagen op rij daar waarschijnlijk het hardst om roepen, maar dat verwacht ik niet.

De Boer heeft ons de derde ster bezorgd, met op momenten aardig en in ieder geval herkenbaar voetbal. Dat deed hij door een hecht collectief te smeden uit een elftal met vooral verdwaalde individualisten. Hij formeerde een kampioensploeg met een gedeelde mentaliteit en strijdlust. Wie daarin niet mee wilde, kon het vergeten. Daarvoor zijn wij Ajacieden hem eeuwig dankbaar, of ik in ieder geval. De Boer wil doorgaan met zijn missie en dat is Ajax zijn aanzien teruggeven. Als wij supporters hem en de spelers ook na een paar mindere wedstrijden blijven steunen, is het wat mij betreft zo klaar als een klontje. Ajax wordt ook dit seizoen kampioen!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 22 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3900+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door binny)

Ik word zo langzamerhand een beetje allergisch voor die pre-seizoenele voorspellingen. Geen pijl op te trekken, voor hetzelfde geld scheurt theo zijn kniebanden af, wordt Jan nog even weggepikt door Everton en besluit AC Milan Eriksen nog even los te weken. Dan ziet het er allemaal heel anders uit.

Na 18 speelronden is er nog net zo veel bekend als nu, zelfs na 30 speelronden is het nog niet duidelijk, ook dit seizoen niet. Het wordt zo niet, nog spannender dan vorig seizoen. Ik kijk er naar uit maar brand mijn vingers niet aan een ongefundeerde voorspelling zoals deze.

Ongefundeerde column, puur gebaseerd op perceptie van het elftal. Geen nieuwswaarde voor de gemiddelde voetbalvolger en zeker weinig achtergrondperspectief. Eentje van het kaliber: ”wij van WC eend vinden WC eend het best” Helaas maar toch 3 sterren voor de moeite.

7 juli 2011 om 19:22

Zonder de gehele clubexpert te lezen ben ik het volledig eens met mentalist.

Een competitie of een toernooi valt niet te voorspellen. Er kan gegist of gegokt worden, maar zelfs met de grootste hoeveelheid kennis gecombineerd met expertise valt er geen pijl op te trekken. Sterker nog, onderzoeken hebben bewezen dat mensen zonder verstand van een bepaald onderwerp vaak accurater gokken dan diegene die over de benodigde kennis beschikken.

Ook daarom hou ik mij afzijdig van deze pre-seizoenele voorspellingen.

7 juli 2011 om 19:52

Ik kan het ook niet meer dan met Mentalist eens zijn. Deze column is misschien wel heel goed onderbouwd aan de hand van voor de handliggende feiten, maar voorspellen is eigenlijk onzin. Wie had vorig seizoen gedacht dat Maarten Stekelenburg midden in het seizoen met een gebroken duim (!) geblesseerd uit zou vallen? Iedereen schreeuwde moord en brand dat Ajax nooit meer kampioen zou worden dat seizoen en dat de competitie weer verloren was, en weer geen derde ster! We weten allemaal nu wel weer beter.

Maar iedere seizoen heeft zijn eigen wending. Kwalitatief is Ajax in mijn ogen het sterkste elftal van de hele Eredivisie. Maar wie zegt dat een hecht team geen ogen kan gooien? We hebben allemaal vorig seizoen in de Bundesliga kunnen zien dat Borussia Dortmund met 0,00 euro alsnog 'meister' is geworden. Een knappe prestatie, uitzonderlijk zelfs. Dat gebeurt waar dan ook niet zo snel.

Inhoudelijk een goede column, de intentie van de column vind ik niet erg sterk.

8 juli 2011 om 00:59

Borussia Dortmund heeft inderdaad weinig geld besteed aan aankomen. Desondanks vind ik je bewering dat Borussia Dortmund met 0,00 euro kampioen is geworden toch wel onzin aangezien de volgende transferbedragen zijn neergelegd voor de volgende spelers:

Subotic 4,5 miljoen aan FSV Mainz
Hummels: 4,2 miljoen aan Bayern München
Felipe Santana: 2,1 miljoen aan Figueirense
Owomeyala: 2,5 miljoen aan Werder Bremen
Blaszczykowski: 3 miljoen aan Wisla Krakow
Zidan: 2,8 miljoen aan Hsv
Lewandowski: 4,75 miljoen aan Lech Poznan
Barrios: 4,2 miljoen aan Colo Colo

Bij elkaar 28,05 miljoen aan 8 spelers. Voor een grote club als Dortmund zou dat niet veel geld moeten zijn en het is sowieso heel weinig voor een kampioenselftal in Duitsland. Desondanks vind ik het wel een beetje raar om te zeggen dat ze met niks alles gekocht hebben. Elke bovenstaande speler heeft toch zeker wel enkele miljoen gekocht.

En recent heeft Dortmund nog de volgende aankopen gedaan:

Ilkay Gündogan 4 miljoen aan 1.fc Nürnberg
Ivan Perisic 5,5 miljoen aan Club Brugge

Conclusie: veel miljoenen uitgeven kunnen ze ook in Dortmund!

8 juli 2011 om 09:43

Dat van 0,00 euro was inderdaad weer overdreven, het ging meer om de beeldspraak namelijk. Ik had het beter uit moeten leggen, maar de transferbedragen kloppen inderdaad!

7 juli 2011 om 19:57

Precies... Erg slap stuk met een toegevoegde waarde van 0... Dit is gewoon puur gis werk

8 juli 2011 om 06:54

@mentalist
je geeft zelf aan dat de competitie niet te voorspellen is en daar heb je gelijk in maar vervolgens geef je zelf een voorspelling door te zeggen dat het in de 30e speelronde nog niet is beslist. Voor het zelfde geld heerst Ajax in de competitie en zijn ze in de 30e speelronde al kampioen.

8 juli 2011 om 11:31

Een 'pre-seizoens voorspelling' is inderdaad zo variabel als een meerdaagse weersvoorspelling. Maar aan de andere kant: Is dit voorspellen, gissen, geruchtencircuit, etc.. niet een van de aspecten dat voetbal/topsport zo leuk maken? Ik bedoel, de uiteindelijke wedstrijden vallen vaak tegen. Het is juist alles eromheen wat het voetbal groter maakt dan het eigenlijk is. Dat heet vermaak. Niet voor niets lezen en reageren velen op de topics uit 'in de wandelgangen'. Hoeveel nieuwtjes komen daar uiteindelijk van terecht?

Ik vond de column aardig. Ajacied023 neemt over het algemeen een voorzichtige positie in. Dat wordt alleen in de zin: ''...beste keeper, rechtsback, centrumverdediging, twee middenvelders en misschien ook wel twee van de beste aanvallers van de competitie...'' behoorlijk te niet gedaan.

Je begint in mijn ogen niet sterk , je beginalinea komt uit de lucht vallen en is imo geen opening.
In de tweede alinea de laatste zin is twee keer het woord misschien al niet sterk , maar ik komt is erg zwak.
daarna revancheer je jezelf geweldig , prachtige vorm van zelfspot , prima.
Het verhaal is goed leesbaar en je bent duidelijk.
Eind conclusie een wat zwak begin , maar dat maak je in de loop van je CE meer dan goed.

7 juli 2011 om 19:43

Ik vindt het een goed stuk sterk begin en neutraal naar de concurenten gekeken dat is goed. Verder vindt ik het alleen nadelig dat Frank de Boer altijd zo wordt verheerlijkt. Want Ajax speelde net zo goed als onder Jol maar nu hadden ze meer zelfvertrouwen en het geluk dat de tegenstander veel kanssen misde en Ajax wel scoorde. Maar dit is mijn mening. Verder vindt ik het een goed stuk heb veel zin in het volgende seizoen. Maar je weet nooit wat er in die overige 2 maanden gebeurt in de transfermarkt. Misschien raakt Ajax allerlei basisspelers kwijt en komt Fer nog naar Twente. Maar verder goed stuk.

Leuk en aardig, maar waarom zou de best kwalitatieve selectie het kampioenschap winnen. Dat is al zovaak niet gebleken. Ajax heeft een goede kans, maar niemand heeft een glazen bol. Dus kan eigenlijk ook niemand op dit moment met zekerheid zeggen wie kampioen wordt. Leuk dat je ambitieus bent voor je club en het klopt ook vrijwel allemaal, maar je vertelt niet echt veel nieuws. Het is puur je eigen mening.

Een ding vond ik een beetje raar. Je vraagt om allemaal een rood-wit bril op te doen. Ik ben voor PSV en ik zoiets niet doen. Ik kan me voorstellen dat het ook voor andere mensen een beetje raar is om je te gaan inleven voor een club, waar je helemaal niets mee hebt.

Ik vind het niks, je eerste 2 alineas gaan alleen over arrogantie. Daarnaast moet je bril wel heel erg rood-wit gekleurd zijn om Sightorsson als grootste Ijslandse talent te bestempelen en Frank de Boer als een wereldcoach te omschrijven.

7 juli 2011 om 19:56

Hij vraagt juist om daar eens doorheen te kijken en je doet precies het tegenovergestelde.
Ennuh ken jij grotere Ijslandse talenten op dit moment dan?

8 juli 2011 om 00:16

Nou eerlijk gezegd verdiep ik mij niet zo in ijslands talent. Ik vind alleen dat hij de nadruk te veel legt op kijk wij zijn arrogant maar we willen niet zo over komen.

8 juli 2011 om 00:34

Sorry hoor maar hoe durf je iemand bijna voor gek te verklaren over Sightorsson en later gewoon zonder scene te zeggen dat je niet zoveel weet over ijslandse spelers?

Je kunt het stukje niets vinden maar onderbouw dit aub wel iets beter als je kritiek hebt.

goed verhaal, ben het zeker met je eens.

Maar inderdaad ajax heeft vaak het sterkste elftal en wordt zelden kampioen daarmee.
Maar met dit voetbal is de amsterdamse arrogantie misschien niet zo misplaatst

Ik kan alleen maar zeggen dat op basis van vorig jaar, Ajax zeer zeker niet de grootste kanshebber is voor de titel. De titel van afgelopen seizoen is meer met geluk dan met goede resultaten gehaald doordat Twente en vooral Psv op het laatst extreem zijn gaan klungelen. Ook is Ajax niet echt versterkt; een echte killer in de spits ontbreekt gewoon. Ook is de creativiteit van Suarez verdwenen . Voor mij lijkt Psv de beste papieren te hebben,maar voor het zelfde geld gaat VVV met de titel lopen.

Leuk stuk om te lezen! Inderdaad is je bril duidelijk opgezet, maar ik heb deze ook op en kan me dus goed vinden in je beredenering. Alleen vind ik het wel een beetje lastig om nu al de competitie te gaan voorspellen. Dat je vind dat onze aanval de beste is, vind ik als Ajacied ook discutabel. PSV heeft met Mertens, Lens en (eventueel) Reis, ook een uitstekende aanval.

Voor Ajacieden is dit een leuk stuk om te lezen maar je bent totaal niet kritisch. Daarnaast heb ik nog een klein puntje van kritiek. Probeer een alinea niet met En te beginnen. Een nieuwe alinea betekent een nieuw (deel)onderwerp, terwijl 'en' juist aangeeft dat er nog doorgegaan wordt op wat eerder die zin/alinea is besproken. Ik heb deze fout ook vaak gemaakt, probeer het als feedback op te vatten.

Groeten

Natuurlijk is het goed om zelfvertrouwen te hebben in de club waar je voor bent, maar om Ajax al te bestempelen als kampioen vind ik te ver gaan.
De transferperiode duurt nog bijna 2 maanden en dus zat tijd voor Stekelenburg, Van der Wiel, Vertonghen etc. om alsnog te vertrekken.
Daarnaast vind ik dat mijn club(psv) met het aantrekken van een spits en verdediger niet onderdoet voor Ajax en datzelfde geld voor Twente.
Het kampioenschap van Ajax lag vooral aan het falen van PSV en in mindere mate van FC Twente en ik ben ervan overtuigd dat het volgend jaar weer heel spannend gaat worden.
En Ajax heeft dan misschien nu de beste selectie, maar dat wil nog niet altijd zeggen dat je kampioen wordt.

8 juli 2011 om 00:44

Eens op een puntje na.
Het afgelopen kampioenschap is naar Ajax gegaan omdat Ajax meer punten heeft gehaald na 34 wedstrijden dan de concurrentie.
Psv heeft punten verspeeld Twente heeft punten verspeeld en Ajax ook , maar de laatste net iets minder dan de eerste twee, ergo dat is de reden dat Ajax kampioen is geworden.

Boring! Ik wil club experts lezen omdat ze iets toe voegen en vernieuwends brengen, dit is gewoon een verhaal van hoe jij het allemaal ziet en dat je denkt dat Ajax nu al kampioen wordt volgend jaar terwijl de transferdeadline sluit op de laatste dag van augustus. Daarnaast is je begin heel slap, zo hoor je niet als een schrijver te schrijven. Je moet zelfverzekerd schrijven en niet zieltjes proberen te winnen, je staat toch ergens voor?

Tja, Eerlijk gezegd vind ik het toch te vroeg om te zeggen dat Ajax dit jaar kampioen wordt. Waarschijnlijk komen er weer miljoenen in beeld in de kantoorruimten in de Arena, En dan zul je zien dat Ajax weer leeg gekocht wordt. En Ajax weer een x- aantal jaren weer op te titel moet wachten.

Het lijkt wel of de amsterdammers vergeten zijn hoe het einde van afgelopen seizoen is verlopen. Tegen 3 clubs hebben ze met puur geluk, en dan ook alleen dat, gewonnen. Het geluk van een kampioen ja, maar het spel was niet om aan te zien. Kwalitatief is het inderdaad de beste selectie van Nederland en stiekem ben ik ook wel bang dat Ajax kampioen gaat worden. Maar dan moeten ze wel iets verzinnen om dat matige spel van afgelopen seizoen te verbeteren, want in elke andere jaargang hadden ze niet genoeg punten gepakt om kampioen te worden.

Verder vind ik die misplaatste arrogantie prima. De afgelopen seizoenen hebben 'jullie' elk jaar gezegd kampioen te worden, en hoe vaak is dat gelukt? Het lijdt tot zelfoverschatting, want in principe is dat een synoniem voor arrogantie.

Verder niets nieuws gelezen, dus zonde van m'n tijd.. 2*

Mensen kijk naar de schrijfstijl en niet alleen naar het onderwerp!!!

' Als wij supporters hem en de spelers ook na een paar mindere wedstrijden blijven steunen, is het wat mij betreft zo klaar als een klontje. Ajax wordt ook dit seizoen kampioen!'

Nou als dit waar was dan was Feyenoord allang record-kampioen!

On: Op zich goed geschreven alleen nog iet-wat voorbarig aangezien het seizoen nog moet beginnen. Het leest wel lekker en op dit moment is het wel waar..

Als echte PSV supporter, moet zeggen dat je redelijk eerlijk bent kwa kwaliteiten. Dat gezegd hebbende zal ik als echte PSV supporter ook uitleggen waarom dat dat als arrogantie overkomt. Heb je dit jaar als toppclub een slecht seizoen gehad. (als je eerlijk bent hebben de ploegen uit de top 3 een heel slecht seizoen gehad.) Waar ik heel eerlijk ben van de top 3 heeft Ajax het achteraf nog het meest verdiend. Maar dan kijk je en zie op tv een vlag in de Arena hangen waar op staat: Wij zijn Ajax, Wij zijn kampioen. Wat letterlijk klopt, maar wat na een van de slechstse kampioen (74 punten?) . Maar dit spandoek zegt eigenlijk ik ben de beste. Wat alleen nog niet zo erg is maar dan nog de Ajacieden die je de afgelopen 5 jaar? niet gehoord hebt die nu naar PSV supporters komen en dan even het begrip 3 sterren uit komen leggen waar elke niet Ajax supporter zoiets van heeft: heel leuk voor jullie maar hou alsjeblieft je mond dicht, dat hebben we alleen van successupporters al 200000000x gehoord. En als je dan zegt tegen een Ajax supporter dat PSV Mertens en Strootman heeft gehaald krijg niet het antwoord o wel? goede aankopen denk ik. nee dan krijg je te horen WIJ hebben 3 Sterren. Boeien dat word echt supper irritand. En weet je waarom dat irritand word en waarom dat Arrogant is? omdat je dan eigenlijk zegt: Ik ben de beste! Ik ben kampioen! En daarom hebben mensen een hekel aan Ajacieden en nog meer aan de successupporters dan aan de echte! Alleen wel jammer dat volgend jaar alleen de echte nog over zullen zijn haha

8 juli 2011 om 12:10

Kerel, echt, doe wat aan je schrijfstijl
Ik kon er niks uithalen.

Achja, PSV had dit seizoen ook de beste ploeg volgens vele, door aankopen als Lens en Marcelo maar ook Hutchinson en Bouma en het huren van Berg zouden wij de beste ploeg hebben. Ikzelf, als ras-psv'er, ben er volledig van overtuigd dat PSV met Mertens, Strootman en Wijnaldum de titel gaat pakken maar daar schrijf ik geen column over omdat ik niet denk dat jullie geinteresseerd zijn in een verhaaltje van een opgewonden fan die zijn aankopen gaat verdedigen, vind het stukje middelmatig.

8 juli 2011 om 02:17

Dat is niet helemaal waar, op papier had Ajax gewoon nog de beste ploeg.

Ik ben het volledig met je eens. Een clubexpert hoort in het teken te staan van de mening van de schrijver, of de lezer het er mee eens is, is een tweede! Dat vergeten veel mensen hier, erg jammer anders was de beoordeling een stuk hoger geweest!

De dingen die je zegt kloppen gewoon en is geen ontkennen aan, een voorspelling blijft echter altijd gokken. Zoals al gezegd, je mening is er goed uit te halen, het stuk steekt goed in elkaar en er zitten alleen wat grammaticale foutjes in.

Gezien hierboven al genoeg gezever staat krijg je er van mij 5!

Ik ga even objectief beoordelen. Ik heb geen voorkeuren qua clubs.

Jij denkt te weten dat Ajax dit jaar ook weer kampioen gaat worden?
Je komt met argumenten als: We hebben net zo als vorig jaar de beste selectie van de Eredivisie.

Nou dan zeg ik jouw bij deze, dat is 1 van de vele dingen die een rol spelen wil Ajax volgend jaar weer kampioen worden. Tuurlijk een goede selectie is belangrijk en speelt een rol in het kampioenschap. Maar of het team volgend jaar constant is, niet onderuit gaat in de belangrijke wedstrijden, het niet gaat vergooien in de makkelijke wedstrijden door te makkelijk te gaan denken. Dat kun je niet weten. Dat is ook de rede dat ik het een zeer slechte Clubexpert vind.

Zoals waarschijnlijk al eerder gezegd is, de transferperiode is nog lang niet afgelopen. Jij kan niet denken voor een Eriksen, Vertonghen en Stekelenburg.

Daarentegen ik las er wel makkelijk door heen, fijne schrijfstijl en ook leuk om te lezen als je een rood-witte bril opzet. Het werkt in jouw nadeel dat er veel zijn die dat helaas niet doen, en dat begrijp ik ook wel.

2 sterren voor de moeite.

Met veel plezier en instemming je stuk gelezen.
Je mening en verwachtingen over Ajax ondersteun ik ten zeerste.
Over PSV zie ik zaken toch wat anders. Vind persoonlijk dat Rutten absoluut wel een factor was in het niet behalen van op z'n minst voorronde Championsleague. Zo weinig bezieling als tegen Groningen werd getoond, toont echt een breuk in het onderlinge vertrouwen. Dat is absoluut een trainersverantwoordelijkheid.
Twente zal zich ook komend seizoen sterk in de titelrace doen gelden. De interne structuren in de Twente 'familie' (woorden Munsterman) zijn sterk en blijvend vernieuwend. Adriaanse is een meer dan
uitstekend coach om het volle rendement uit de ploeg te halen.
Ajax is echt ongekend goed bezig.........

ik snap totaal niet waarom je stelt dat Ajax misschien wel de 2 beste aanvallers heeft van de competitie...

dan denk ik dat je doelt op Sightorsson en Sulejmani maar ik vind bijvoorbeeld een De jong van Fc Twente al beter dan Sightorsson en ook Toivonen in de spits vind ik misschien wel beter dan de ijslander.

en Sulejmani, die naam hoef je bij mij niet te gebruiken, speelde vorig jaar weliswaar beter dan het seizoen ervoor maar ik vind Chadli,ruiz,lens,mertens,assaidi nog steeds gevaarlijker aan de zijkanten.

desondanks wel 4 sterren want het stuk is goed, ook al hebben wij een totaal andere mening denk ik.


Beste mensen, allen bedankt voor het lezen! Mijn onderwerpkeuze was inderdaad niet echt origineel, maar ik wilde gewoon even mijn gevoel neerkalken. Dat ik daarmee niet de hoogste beoordeling binnensleep, neem ik graag voor lief. Daar is het me eigenlijk ook niet zozeer om te doen, was het een paar jaar terug wel, maar tegenwoordig vind ik het gewoon leuk om onomwonden te schrijven. Krijg er toch niet voor betaald en ontslag zal niet volgen, dus ik hoop maar dat sommigen van jullie de toon van het stuk wel leuk vinden en dat de discussie hier misschien nog iets zinnigs oplevert. Groetjes, Daan

Ik ben een fan van je schrijfstijl, laat ik dat voorop stellen. Echter ben ik ook niet zo van die voorspellingen aan het begin van het seizoen. En toch ben ik het met je eens: vooral verdedigend maar ook op het middenveld staan bij ons de beste twee linies van de competitie(god, wat hoop ik toch dat Siem de Jong omgetoverd kan worden tot een uitstekende controlerende middenvelder, zoals ook bij Nigel gedaan werd; dan heb je zonder enige twijfel het beste middenveld van de Eredivisie). Qua aanval denk ik dat we nog tekort komen, tenzij Sigthorsson en Boerrigter een enorme impuls van het shirt krijgen.

Ik ga je 4 sterren geven, het enige minpuntje vind ik het onderwerp zelf qua originaliteit. Toch chapeau voor je stuk.

Hoogmoed komt voor de val.
Maar de vraag of de nieuwe spelers bij Ajax de nodige ontbrekende puzzelstukjes zijn.
Ze zijn inderdaad kampioen geworden vorig seizoen. Maar overtuigend was het niet en hun topscorer zit nu bij Jong Ajax...

Totaal 2 zinnen over concurrenten Twente en PSV en de zo vaak gemaakte opmerking dat ajax gewoon de beste is.... Inderdaad, dan kun je wel goed onderbouwd stellen dat ajax kampioen wordt. Kansloos.
En waarom heeft ajax de beste speler van de eredivisie binnengehaald? Omdat ie ineens bij ajax speelt?

Ajax heeft een goed elftal wanneer de beste 11 fit zijn maar als ik kijk wat er op de bank zit dan mis ik routine en spelers die een wedstrijd kunnen laten kantelen. Natuurlijk is Ajax 1 van de favorieten maar niet de gedoodverfde favoriet. Ik denk dat er 3 clubs een echte kans maken en Ajax hoort er ook bij.

Er zit hier geen lekker verhaal in. Te veel opsomming van feiten. Heel jammer is dat. 2 sterren

Zonder De Zeeuw wint Ajax geen moeilijke potjes. Janssen is te traag en kwetsbaar zonder stofzuiger Brama. Ajax gaat tegen kleine ploegen heel veel scoren (aan vallend vermogen Janssen, Eriksen, De Jong), maar tegen fysiek sterkere ploegen met kwaliteit gaan ze cruciale punten verspelen. PSV is de grote favoriet. Vooral Strootman is een aankoop die PSV sterker maakt dan de andere titelkandidaten...

8 juli 2011 om 14:30

Vind het artikel niet super, maar de schrijver geeft zelf al aan dat het zeer subjectief is.

venbesten, die reactie van jou is echt flauwekul.

Janssen te traag? Goal tegen PSV gezien? Anita als stofzuiger achter Janssen gaat prima werken. Hij heeft zich prima ontwikkeld op het middenveld en houdt zich in de Eredivisie echt wel staande.

Van Strootman moeten we nog maar zien of het zo'n geweldige aankoop is. Die jongen is 21 en heeft pas een half jaar op Eredivisie-niveau gevoetbald. Lijkt me een beetje teveel van het goede om te verwachten dat hij PSV eens even op sleeptouw gaat nemen. Wijnaldum is te flegmatiek in mijn ogen. Van Mertens verwacht ik zelf wel wat.

Een artikel met een hoog droom-gehalte, hoe vaak hebben we wel niet de beste selectie gehad en aan het eind van het seizoen met lege handen gestaan.
Is ook jammer dat je niet veel objectiever aangeeft waarom ze dan in jou ogen Kampioenskandidaat #1 zijn. Real Madrid heeft ook een betere selectie maar is op voorhand geen kampioen.
Dat Frank zich niks aantrekt van wat er ''boven'' hem gebeurd wil niet zeggen dat het geen invloed heeft op de spelers. Wie zegt dat ze het wel trekken met een overvolle programma (cl), hoe vaak zie je ook niet dat zo'n jonge elftal het niet trekken tegen de mindere goden als ze net tegen AC, Barca, Real etc hebben gespeeld.
De voorbereidingen zijn in die zin zo nutteloos als maar kan want iedereen verwacht al gauw meer van een team dan mogelijk is omdat ze in de voorbereiding een aantal amteur teams als schietschijf hebben gebruikt.
Pas na zo'n wedstrijd of 20 kun je pas (ook door de rood-witte bril) pas zeggen dat ze kampioen worden, dan weet je pas echt waartoe ze instaat zijn. En zelfs dan kan het nog volledig misgaan.

Het stuk is goed geschreven,
alleen moest ik door o.a. de titel moeite doen om tot het eind te lezen.
Ik ben uiteindelijk afgehaakt, maar heb het een tijdje later toch uitgelezen.
Verder is nog niet bekend wat er nog allemaal op de transfermarkt gebeurt.
2 sterren van mij.

Ik vind dat hij gelijk heeft en dit zeg ik niet zomaar als Ajacied. Ajax is vorig jaar kampioen geworden en ze zijn er tot nu toe dit jaar alleen nog maar meer op voruit gegaan. Meer dan FC Twente en PSV als je ook naar de trainer kijkt. (frank de boer heeft in ongeveer dezelfde aantal wedstrijden 9 punten meeer gehaald als Jol). Dus ik zie niet in waarom Ajax nu geen kampioen gaat worden.

ik vind dat hij gelijk, maar vind dat als ajax echt de ballen had want het geld hebben we dat ze ruiz en matavz hadden gehaald. dan was 1 ding zeker. de titel was binnengehaald voor de 25ste speelronde. ik vind jou stukje heel realistiscch, daarvoor 4 sterren.

Je hebt hard je best gedaan, maar je had het op een andere manier moeten vertellen.
4 sterren.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren