Update: 'Delegatie AS Roma vrijdag in Amsterdam voor Stekelenburg'

Vrijdag, 8 juli 2011 om 09:00Bart Kruyt • Laatste update: 09:42

De Italiaanse geruchten over een transfer van Maarten Stekelenburg naar AS Roma zijn niet op lucht gebaseerd. Walter Sabatani, technisch directeur van de ambitieuze Italianen, bevestigt donderdagmiddag dat Roma interesse heeft in de Nederlands international. “Hij is één van de drie of vier keepers die we momenteel volgen”, zei Sabatani.

/

Roma heeft momenteel vier doelmannen onder contract staan, te weten Alexander Doni, Julio Sergio, Gianluca Curci en Bogdan Lobont, en voordat Stekelenburg of een andere keeper gehaald zal worden zal er eerst een doelman moeten vertrekken. Doni is de belangrijkste kandidaat om te vertrekken: de Braziliaan kan reservedoelman worden bij Liverpool.

Wanneer Doni zijn overgang heeft afgerond, zal Roma zich mogelijk bij Ajax gaan melden. Italiaanse media beweren dat dit allang is gebeurd, maar technisch manager Danny Blind en Stekelenburg zelf ontkennen ieder contact. “Er is niks dat speelt”, zei de keeper woensdag nog. “En ik zit niet voortdurend bij de telefoon te wachten tot er een club belt, hoor.”

Update 09:00 uur - Delegatie AS Roma vrijdag in Amsterdam voor Stekelenburg
Volgens diverse Italiaanse media reist technisch directeur Walter Sabatini van AS Roma vrijdag naar Nederland voor een onderhoud met Ajax over Maarten Stekelenburg. De doelman van het Nederlands elftal is een van de drie à vier kandidaten die de Serie A-club op het oog heeft. Wel wil AS Roma eerst een doelman verkopen, alvorens men een nieuwe sluitpost aantrekt. Sabatini zal waarschijnlijk na het afronden van de komst van Erik Lamela naar Amsterdam vliegen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

109 reacties (laatste reactie door myvision)

Ja dan pak je toch de andere ''3-4'' want als je met bedragen onder de 15 mil. komt, dan is het de antwoord al duidelijk

7 juli 2011 om 12:39

de andere 2-3?

7 juli 2011 om 13:26

onder de 15 miljoen??
Ik heb op voetbalprimeur gelezen dat Ajax een bedrag rond de 6 miljoen gaat accepteren omdat z'n contract bijna afloopt, dus 15 miljoen kan je vergeten!! Maar dat ie wel zeker waard(15 mil). Maar keepers zijn in het algemeen niet duur

7 juli 2011 om 14:16

15 miljoen is niet realistisch voor een keeper met nog een jaar contract inderdaad. Denk dat je rond de 7 zal uitkomen. Romero moet ook ongeveer dat bedrag opleveren, die heeft namelijk een langer contract dan Stekelenburg. Romero was naar verluid ook 1 van de kandidaten, al denk ik dat die onder Stekelenburg zal staan op het lijstje.

7 juli 2011 om 15:02

Ajax is gek als ze dat doen 6 miljoen. Kunnen ze hem beter gewoon een jaar halen en dan weer proberen champions league te halen dan heb je er al meer uit dan die 6 miljoen + dat Ajax met steek veel meer kans heeft om wedstrijd te winnen in de champions league waarmee je naar de volgende ronde kan en dus ook richting die 6 miljoen komt.

8 juli 2011 om 09:51

Nouw waarom zou je hem dan niet verkopen. Vermeer is nog minder goed dan Steek ja, maar Vermeer pakt Ajax ook punten hoor. Heerenveen (na zijn blunder pakte hij alles) en NEC van vorig seizoen vergeten. Wereldreddingen had hij.

Steek verkopen, mooi bedrag voor vangen, Steek blij, Ajax blij, Roma blij.
En stel het komt niet rond, dan hebben wij gewoon nog steeds de beste keeper van Nederland onder de lat staan, prima!

8 juli 2011 om 10:07

@stefc10
Omdat je een (redelijk) goede vervanger hebt hoef je een speler nog niet te laten vertrekken voor een appel en een ei. Ik vind een bedrag van 9 a 10 miljoen marktconform voor een topspeler. Stekelenburg is wereldtop en heeft daarnaast genoeg ervaring. 6 miljoen zou ik echt te goedkoop vinden!

8 juli 2011 om 10:07

Ik denk niet dat Steek zo blij zal worden met AS Roma hoor... Ajax speelt vaker CL dan Roma... en Roma speelt dit jaar ook geen CL.

8 juli 2011 om 10:34

@a*f*c*a

Feit is wel dat AS Roma een paar klassen beter en groter is dan Ajax en in een sterkere competitie speelt.

8 juli 2011 om 11:03

In welk opzicht dan groter en beter. Ik heb daar een andere mening over. Qua supporters, grote spelers en prijzen komt Roma nog niet eens in de buurt dus waar baseer je dat op?

8 juli 2011 om 11:27

Dan weet ik niet waar jij dat leest maar ze willen minimaal 7 miljoen voor de Steek vangen.

8 juli 2011 om 12:42

@a*f*c*a

Check jij de eindstanden van AS Roma is van de laatste 10 jaar. En dan die van Ajax.
En kom dan even terug wie er vaker CL speelt.

Dat is toch echt AS Roma. over de laatste 8 seizoen 2x 6de en 6 x 2de van Italie. En daar spelen er toch echt 4 in de Cl.

Dus weet niet waar jij je info vandaan haalt maar ik zou even iets beter gaan checken voor je iets neer zet.

Ontopic:
AS Roma zou een mooie tussenstap zijn richting de echte top.

8 juli 2011 om 19:25

@ boesz.
Qua supporters Ajax groter? Laat me niet lachen man, Rome is al 5 keer zo groot als Amsterdam. Nee op alle fronten is AS Roma groter, alleen prijzenkast niet. Maar goed we leven niet meer in de jaren 70 maar nu.

7 juli 2011 om 13:28

Ja, het is ongelooflijk dat niemand voor Stekelenburg biedt. Het is precies zoals met van der Sar.

Daarbij heb ik aan vorige transfers met Roma geen fijn gevoel overgehouden. Laag bedrag en afbetalingen over 5 jaar van een club met meer schulden dan eigen vermogen. Daarbij is het de vorige keer meen ik nog tot een rechtzaak over de betaling gekomen?

7 juli 2011 om 17:59

Ze hebben een nieuwe voorzitter. Een heel rijke Amerikaanse - Italiaanse man. Die met Roma de absolute top wil bereiken en zich daarin wil handhaven. Geld is op dit moment geen probleem voor Roma.

8 juli 2011 om 09:58

Slecht nieuws voor de vitesse fans!

In een stukje op de Roma supporters verenigings website, word melding gemaakt dat ook radosav petrovic naar amsterdam zal komen om een gesprek te hebben met die zelfde delegatie.

en dat er met die deal zo een 7 miljoen euro gemoeit is dit alles is weer eens op touw gezet door een van die Louche zaakwaarnemers uit het geweldige oostblok..

Zo jammer dat zo een speler er hoogstwaarschijnlijk voor kiest om bij zon club als roma op de bank te gaan zitten..

Leuke interesse.
Denk dat het best eens de juiste stap voor Maarten kan zijn.
Als keeper van het Nederlands Elftal is het niveau van de Eredivisie wellicht wat aan de lage kant en zal het goed zijn om tegen clubs als Milaan en Juve te spelen.
Voor zijn groei dus niet zo slecht lijkt me.

Ze weten zelf niet hoeveel keepers ze volgen begrijp ik?

Zou wel leuk voor hem zijn dat die weer in een team met bogdan lobont komt. Heb ik ook altijd een fantastische keeper gevonden.

Jeetje AS Roma doet wel heel erg moeilijk als je de steek niet wil donder dan op en laat hem een jaartje genieten bij Ajax en dan gaat hij wel naar een veel mooiere club.

AS Roma mooie club, ik zie maarten er al wel keepen!

Stekelenburg wordt in Nederland gewoon overschat, dat is nu wel duidelijk. Begrijp me niet verkeerd, het is een prima keeper, maar niet zo goed als velen hier beweren. Er waren zelfs sommigen die zeiden dat hij naar Barca moet en moet spelen ipv Valdes. Een buitenlandse subtopper is nu het maximale voor Steek, en later eventueel meer.

In Nederland wordt er niet veel gekeken naar de competities buiten de top-4 landen, waardoor Steek overschat wordt en met de besten wordt vergeleken. Voor het WK kende buiten Nederland waarschijnlijk ook heel weinig mensen Stekelenburg. Zoals wij Lindegaard niet kenden voordat hij naar Manu vertrok. Dat was dan zeker de topkeeper in zijn eigen land, die wij dan weer niet kenden.

In Tsjechie of een ander land zal er vast ook wel een topkeeper rondlopen die door iedereen gevolgd wordt, maar wij niet kennen omdat we die competitie niet volgen.

Mensen vergeten dit en denken dat Steek 'niet minder is dan Casillas'. Maarja, AS Roma is een prima club voor hem, moet hij wel uitkijken dat hij 1e keeper wordt en niet zoals Velthuizen op de bank beland.

7 juli 2011 om 12:54

Stekelenburg wordt naar mijn mening juist onderschat, deze keeper heeft Nederland tegen Brazilie in het WK gehouden door een paar prachtige reddingen, daarbij heeft hij Ajax gered van de ondergang tegen Real Madrid, en heeft hij ervoor gezorgd dat Ajax tegen Anderlecht niet op achterstand kwam door enkele schitterende reddingen. En dan die redding tegen AC Milan, waarbij de bal tegendraads werd geschoten, en hij hem nog wonderbaarlijk eruit hield. Stekelenburg heeft alles wat een keeper zich maar kan wensen, hij is een zeer goede lijnkeeper, sterk in de lucht, en als hij over de grond wordt aangespeeld raakt hij bijna nooit in paniek en lost hij het voetballend op.

Nee Stekelenburg is een jaar geleden na het WK niet voor niets als 5e beste keeper van de wereld uitgeroepen door de Iffhs.

7 juli 2011 om 12:59

Als hij zo'n middelmatige/subtopper keeper is als jij aanduidt, zit hij volgens mij bij Ajax wel goed. Hij heeft daar alles wat hij nodig heeft voor een middelmatige keeper. Een topclub in een middelmatige competitie, Champions League voetbal, hij speelt altijd, hij is vaste nummer 1 van oranje en hij heeft een aardig salaris.

Ik denk persoonlijk dat de hele voetbalminnende gedeelte van onze aardbol Stekelenburg wel kent aangezien hij in een WK finale stond en op weg naar die finale er hoogstpersoonlijk een paar keer voor zorgde dat Nederland überhaupt aan mocht treden in die finale.

AS Roma is een middelmatige club in een competitie ongeschikt voor de Steek. Ze spelen géén Champions League en zoals jij zegt moet jij oppassen dat hij niet op de bank beland. Ik kan me, naar jouw argumentatie gezien, niet voorstellen dat hij naar AS Roma wíl vertrekken.

8 juli 2011 om 14:23

Haha AS Roma een Middelmatige Club?? Pff... Dan heb jij geen verstand van Roma, ik mag dan wel door een Roma-bril kyken maar AS Roma hoort gewoon bij de Topclubs van Italië, en Steek op de bank, Met die zin verbaas je me nog meer, AS Roma heeft alleen maar 'flutkeepers', Stekelenburg is vele malen beter dan de andere Keepers..

8 juli 2011 om 15:01

Europees gezien is Roma gewoon subtop. Ik denk dat myvison dat bedoeld. De echte top is natuurlijk United, Barca Bayern etc.

8 juli 2011 om 15:12

@romaboy: Een absolute topclub heeft wel ets meer dan 3 landskampioenschappen en 0 Europese prijzen. Het is een subtopper in zowel Italië als Europa. Ik moet de wedstrijd Ajax-roma nog maar eens zien, denk dat het kwalitatief minstens evengoed, misschien wel beter is wat Ajax laat zien. Daarnaast weet ik natuurlijk ook dat Roma in een sterkere competitie speelt en dus meer financiele middelen heeft, maar dit hoeft niet altijd de doorslag te geven.

Dat stukje op de bank is heel erg sarcastische reactie van me op Nedertuk. Die heeft het lef om Velthuizen met Steek te vergelijken.

Ik zit niet helemaal in de keepers van AS Roma, maar geloof je zo dat Steek naar keeper no.1. wordt. Maar ik denk dat Steek in ieder geval CL moet spelen, dat doet hij wél bij Ajax aankomend seizoen.

8 juli 2011 om 19:29

@myvision.
Ajax heeft geen toppers als De rossi en Totti. Dat is namelijk wel absolute top en niemand van ajax komt daarbij in de buurt. Voor de rest een redelijk gelijkwaardig team, alhoewel ik liever Menez op de vleugels heb dan Ebicilio.

Nee ik zou het een goede stap vinden, AS Roma is bezig aan iets moois.

9 juli 2011 om 11:35

@ado Nee, qua namen heeft Ajax dat niet. Slechts vanwege het feit dat op de Steek na niemand langer blijft dan 5jaar bij Ajax. Ajax is een opleidingsclub waarbij spelers namen worden en niet zijn. Totti is een naam, maar wordt wél 35. Dat hij ieder jaar rond de 15 doelpunten maakt in de serie A is prima. Bij Ajax fluctueren de doelpuntenmakers meer, maar dat betekend ook dat er ieder jaar weer een verrassing is bij Ajax. AS Roma heeft die naam weer niet.

Wat ik wil zeggen is dat AS Roma qua naam misschien voor iedereen bekendere spelers heeft, betekend niet dat het team aan kwaliteit beter is aankomend seizoen dan Ajax (mits het team bij elkaar blijft).

7 juli 2011 om 13:00

Zo'n lap tekst , maar je zegt niets.
Onderbouw dan waarom Stekelenburg overschat is , wat maakt andere keepers beter?
Want dat doe je niet , je hebt het alleen over andere competities en ons onbekende keepers.
Een onderbouwing is waarin je verteld op welke vlakken Maarten te kort schiet en vlakken waarop al die andere betere keepers beter in zijn.
Nu is het een post met veel tekst en nul inhoud.

7 juli 2011 om 13:03

Je bent duidelijk geen fan van Maarten maar om hem nu met Velthuizen te vergelijken??

Het gaat er toch ook niet om of een keeper in een grote competitie speelt of niet. Je ziet aan alles dat hij een wereldkeeper is. Heb je weleens naar zijn meevoetballende kwaliteiten gekeken? Daar kan Casillas dus echt niet tegenop. Daarbij heb ik Casillas, Cech en Julio Cesar vaker zien blunderen dan de Steek. Stekelenburg begon bij Ajax als een onzekere doelman (vooral bij hoge ballen), hij is toen door van Basten gepasseerd. Ik denk dat dit het omslagpunt voor hem was want daarna is hij zo sterk terug gekomen.

Dus waarom als ik vragen mag is het duidelijk dat Stekelenburg in Nederland wordt overschat? Juist omdat anderen hem niet kennen en wij wel, weten we Stekelenburg op waarde in te schatten.

Kun je voor mij anders een paar zwakke punten van hem opnoemen, want ik weet er geen.

7 juli 2011 om 13:07

Uh zeliuuuf toen was Stekelenburg geblesseerd de laatste wedstrijden stond Vermeer op doel daarvoor verhoeven.

7 juli 2011 om 13:12

Je hebt helemaal gelijk, liet me even meeslepen om mijn punt duidelijk te maken haha.. Moet je trouwens nagaan dat ze naast Stekelenburg gewoon nog een goede keeper in huis hebben

ps stukje maar aangepast, het ging sowieso meer om de laatste vijf regels!

7 juli 2011 om 17:49

hahaha onderschat dat is niet zo alle topclubs hebben een goeie keeper

Barca:valdes
Man united:waarsch De gea
Real:casillas
Man city:hart
Bayern:neuer
Liverpool:reina

Nou dit zijn toch Ongeveer de topclubs dus hebbenallemaal al een top keeper.

8 juli 2011 om 10:03

Wellicht dat voor het WK men Stekelenburg niet kende maar na het WK kent men hem wel. De keeper die de aanvallers van Spanje en Brazilie tot wanhoop dreef.

AS Roma heeft ook Lobont.. Waarom laten ze dan hem niet keepen? Hij is gewoon een goeie keeper hoor.. neit dat ik Stekelenburg het niet gun. Wel leuk dan; worden Stekelenburg en Lobont na aantal jaar weer collega's van elkaar

7 juli 2011 om 12:30

Lobont heeft volgensm ij ook geen goede indruk gemaakt daar. Idem dito geld voor Doni en Julio Sergio. Ik zou als ik Roma was gewoon Curci vooralsnog het vertrouwen geven. Vind dat wel een behoorlijke keeper.

7 juli 2011 om 12:44

Curci heeft bij Siena en Sampdoria gekeept en valt twee keer af, dat maakt ook geen al te beste indruk. Ik denk dat Roma gewoon een doelman zoekt die bevestigd en op hoog niveau kan keepen. Als je hem dan ook nog voor een redelijk goedkope prijs kan kopen dan zullen ze dat gewoon doen. Ik verwacht dat Roma wel bereid is om 9-10 miljoen te betalen voor Stekelenburg en dat is een uitstekende keus.

7 juli 2011 om 20:10

het niveau waar ze met Roma naartoe willen ga je niet bereiken met Curci, zou wel een goede keeper zijn om in een ruildeal te betrekken voor 2de keeper bij Ajax. weet ook wel dat dit niet haalbaar zou zijn maar Curci is een goede keeper maar geen top-keeper en Roma heeft wel de Ambitie om de top te bereiken en daar is Steek zeer geschikt voor.

8 juli 2011 om 19:31

Ik vind curci anders beter dan vermeer, misschien als 1e keeper voor Ajax?

Dit gaat al weken zo. Ben benieuwd of en wanneer AS Roma de knoop zal doorhakken. Hoop wel dat als Steek vertrekt, dat hij eerste keeper wordt. Het liefste zie ik hem bij ajax blijven

7 juli 2011 om 20:14

Als je het stukje even doorleest en ook begrijpend lezen toepast weet je al wanneer Roma een knoop door hakt. er staat toch duidelijk ''er zal eerst een andere keeper moeten vertrekken voor we een nieuwe doelman aantrekken''.

Ik hoop dat Steek naar Roma gaat mooie club hij verdient een transfer en Ajax verdient pak um weg 7 mln euro, ook met Vermeer moet Ajax komend seizoen CL veilig kunnen stellen, alleen zal ajax een goede reserve doelman moeten halen.

En persoonlijk hoop ik dat Edwin bij Ajax keepertrainer gaat worden weet niet waarom maar iets in me zegt me dat dat gaat gebeuren, en die zal Vermeer zeker laten groeie tot top nieveau en laten uitgroeie tot reserve doelman van Oranje

8 juli 2011 om 10:02

@patrickstern WAT is jouw probleem dan?

''als je het stukje even doorleest en ook begrijpend lezen toepast weet je al wanneer Roma een knoop door hakt. er staat toch duidelijk ''er zal eerst een andere keeper moeten vertrekken voor we een nieuwe doelman aantrekken''.''

Als jij mijn tekst zo goed begrijpend lezen kan ontleden. Ik vraag hier openlijk af op het forum of er nog beweging komt in de transfer.

Nog even een les begrijpend lezen.

Dit gaat al weken zo. --> Dit is niet de eerste keer dat er een bericht over steek en Roma verschijnt op Vz.

Ben benieuwd of en wanneer AS Roma de knoop zal doorhakken --> Ik vraag mij hier af wanneer er beweging komt. De voorwaarden waren mij al duidelijk. Ik lees ook de artikelen.

Hoop wel dat als Steek vertrekt, dat hij eerste keeper wordt. --> Als hij vertrekt, hoop ik dat hij aan spelen toekomt en niet de bank warm gaat houden.

Het liefste zie ik hem bij ajax blijven --> Mijn wens als fan dat hij gewoon bij Ajax blijft.

------

Eerst goed lezen, dan zeuren!

Ajax had toch al een nieuwe keeper gekocht?
Dit begreep ik, het zou de tweede keeper worden omdat ze ervan uitgingen dat Steekelenburg zou vertrekken?

Zou een verdiende transfer zijn mits hij de eerste keeper word, anders zeg ik lekker bij Ajax blijven!!!

Nou dan zal ik als ik Steek was daar niet eens meer heen willen. Met alle respect hoor maar welke andere keeper van niveau denken ze daar te kunnen halen dan? Ik bedoel andere keepers die op het niveau van Steek zitten zijn momenteel al voorzien dus dat zou betekenen dat er nu getwijfeld wordt tussen hem en slechtere keepers. Daar spreekt weinig vertrouwen uit dus ik zou het wel weten als ik Maarten was, iig niet naar As Roma gaan!!

7 juli 2011 om 12:44

Het kan ook gewoon prijspolitiek van AS Roma zijn ;-)

7 juli 2011 om 12:51

Dat kan, maar dan nog spreekt er dus weinig vertrouwen uit. Dan kun je beter gewoon bij Ajax blijven waar je de garantie hebt op een basisplaats, de garantie op CL voetbal en de garantie op de nummer 1 plek van het Ned. elftal.

7 juli 2011 om 13:07

Me dunkt dat Stekelenburg wel bij AS Roma in de basis staat hoor, ik denk dat je als keeper van NL elftal wel wat basisvertrouwen hebt. Daarnaast is Steek ook mentaal wel sterk, dus die kan dit soort spelletjes wel aan.

7 juli 2011 om 14:21

Natuurlijk staan er meerdere keepers op het lijste, dat is toch logisch. Je maakt een profiel van een keeper en vervolgens gaan de scouts dan zoeken. Nadien stel je een lijstje samen met keepers die voldoen aan de eisen en pas als er een keeper vertrekt (doni in dit geval) dan zal er worden gesproken met de kandidaten. Het is dus niet zo dat ze twijfelen aan de capaciteiten van Stekelenburg of die andere 2-3, ze voldoen blijkbaar allemaal aan de eisen. Alleen moet je ook kijken naar wie het beste in de cultuur past, het goedkoopste is qua salaris en transfersom. Dat weet je normaal gesproken pas na het eerste of tweede gesprek.

7 juli 2011 om 12:53

Hoezo? Roma heeft drie of vier namen op een lijstje gezet. Misschien is Stekelburg wel keus nummer een, weten wij veel. Als de een niet haalbaar is, heb je nog andere keuzes, die ook aan de eisen van Roma voldoen. Een lijstje maken met verschillende namen is nooit onverstandig. Kan je nog keuzes maken en heb je meer mogelijkheden.

7 juli 2011 om 13:01

Als dat zo is dan hadden ze inmiddels heus wel contact gezocht met Ajax of met het management van Stekelenburg lijkt je ook niet? Natuurlijk is het slim om meerdere mensen op een lijstje te zetten maar het zou ook slim zijn van Stekelenburg om op zijn strepen te gaan staan. Een basisplaats eisen en anders lekker niet! Al met al blijf ik erbij dat er weinig vertrouwen uit spreekt dat kan je niet ontkennen!

7 juli 2011 om 13:03

Ze halen waarschijnlijk ook maar een keeper. Als Stekelenburg wordt gehaald, zal dat zijn voor de basis. Misschien dat er nog een nieuwe tweede keeper komt, mocht er nog een keeper vertrekken.

Overigens heeft volgens Italiaanse media Roma zich al gemeld bij Stekelenburg. Alleen Ajax ontkent dit.

Je zou de ''of 4'' keeper maar zijn...
dan ben je niet eens tweede keus, nee zelfs een twijfelgeval.

7 juli 2011 om 13:01

Bij een twijfelachtige club. Ik zou het niet erg vinden als ik hem was. Gewoon CL knallen aankomend jaar bij Ajax, en alleen weg gaan voor een sportieve én financiele verbetering. Niet voor zo'n subtopper

Voor ajax te hopen dat ze hem nog kunnen verkopen..financieel zou het natuurlijk slecht zijn wanneer hij volgend jaar transfervrij vertrekt...

Mensen hebben blijkbaar toch weinig vertrouwen in stekelenburg....heeft in oranje prachtige reddingen verricht, maar ook wat houdbare ballen tegen gekregen de laatste jaren, wellicht dat dit laatste teveel blijft hangen??

7 juli 2011 om 13:02

Ooit aan gedacht da thij ook een geweldige aanbieding heeft gehad van Ajax om zijn contract te verlengen. Misschien gebeurd dát wel gewoon na de transferperiode..

Geef me een paar voorbeelden houdbare ballen trouwens. Ik kan je wel een paar voorbeelden onhoudbare ballen geven namelijk.

7 juli 2011 om 13:08

die vrije trap van Forlan was wel houdbaar

7 juli 2011 om 13:09

voor de rest weet ik er ook geen op te noemen haha

7 juli 2011 om 13:26

Haha, ok. Maar jullie begrijpen wat ik bedoel, het glas is halfvol of halfleeg..maar als je negatief wíl denken dan komen er altijd wel wat voorbeelden. Feit is wel dat hij met balletje uit de kruising heel Brazilië aan het janken heeft gekregen

7 juli 2011 om 14:11

Hoe verklaar je dan dat er gewoon zo weinig interesse is???

Je hoort me niet zeggen dat ik hem een slechte keeper vind, maar dit vind ik eigenlijk pas het laaste jaar....en wellicht dat anderen hier ook over twijfelen??

JC schaal tegen twente vergeten wllicht??

Tegen Tunesie ging hij ook vreselijk in de fout, en dergelijke ballen heeft hij wel eens vaker gehad...denk aan dat grabbel moment van Forlan....hier sloeg hij er ook gewoon compleet langs zoals tegen tunesie...

7 juli 2011 om 14:36

Oke kun dus jij vind dat Stekelenburg een keeper a la Julio Cesar is?? Kijk na het WK heeft hij altijd elke wedstrijd zeer goed gekeept. En wat maakt die blunder van het schot van Forlan nou uit? Nederland won toch die wedstrijd? Dus moet je niet over dat schot van Forlan doorzeuren. Kijk de meeste keepers maken blunders op cruciale momenten. Stekelenburg heeft dat nog nooit gedaan. Dus Stekelenburg is echt wel klaar voor de ultieme top hoor? Ik vind hem wel veel beter dan Valdes die heeft veel en veel vaker van die momenten dan Stekelenburg hoor!

7 juli 2011 om 13:05

Als hij deze transferperiode niet vertrekt zou hij volgens zeggen bijtekenen.
Win-win lijkt me, van mij mogen ze dan nog een transferclosule inbouwen.
Stekelenburg is een van de weinige doelmannen op het wk geweest die kan zeggen dat hij wedstrijden in het voordeel heeft doen doorslaan.

deze club is erg interessant voor maarten, helemaal nu ze een coach hebben met de barca mentaliteit en dus voetballende eisen steld aan zijn keeper. Ook athletico madrid zou ik een mooie ploeg vinden voor steek. Naast het WK en 6 wedstrijden CL heeft hij zich nog niet kunnen profileren op het internationale podium. Ik hoop echt dat hij weg gaat, want hij staat de groei van vermeer in de weg en nu kan ajax er nog wat voor vangen. Probleem is dat er bijna geen topclub nog een keeper zoekt behalve arsenal misschien, dus hij moet het zeker in de europese subtop proberen.

7 juli 2011 om 14:49

Dus jij vind Stekelenburg een keepertje voor een club die om de Europa League speelt? Pffff daar komt hij echt tekort hoor. Stekelenburg past eerder bij een Arsenal, een Valencia of een Liverpool.

7 juli 2011 om 15:02

maar liverpool en valencia hebben zeker geen keeper nodig. dat is het probleem en ook 1 van de redenen waarom niemand zich nog gemeld heeft. De topclubs hebben geen keerper nodig. Alleen Arsenal, maar ik zie wenger maarten niet halen omdat hij vertrouwen heeft in de mensen daar. Via een EL team in een sterke comp kan hij zich meer in the picture spelen zoals vd sar deed bij Fullham.ookal speelt atheletico EL wordt hij door de kracht van la liga beter dan in de eredivisie spelen en 6 wedstrijdjes in de CL.

Roma is ter vergelijking met Ajax totaal geen stap vooruit. Als je de selecties vergelijkt met elkaar kom je logischerwijs tot de conclusie dat de selecties van beide ploegen (op De Rossi, Totti en Vucinic daargelaten) meer dan aan elkaar gewaagd zijn. Daarnaast speelt Ajax wederom Champions League voetbal waar AS Roma het slechts moet stellen met Europa League. Ajax blaakt van zelfvertrouwen en ambitie na het behalen van de magische 30e landstitel. De club is ook in wederopbouw onder de leiding van De Boer,cruijff,jonk etc. Daarnaast kan de Steek kwalitatief bij betere clubs terecht. Dan denk ik aan een AC Milan of Arsenal, misschien zelfs op termijn Real of Man United. Daarnaast kan Maarten wanneer hij blijft bij Ajax zijn contract verlengen die aanzienlijk verbeterd, zich opnieuw bewijzen in de Champions League voor de echte topclubs waar hij in mijn opvattingskader behoort. Dan kan Ajax nog echter meer vangen voor hem dan nu eventueel het geval zal zijn.

7 juli 2011 om 15:05

ac, RM, Barca, Manu etc hebben geen nieuwe keeper nodig dus die gaan hem niet halen. Daarnaast speel je de meeste wedstrijden in de competitie dus mocht hij in een sterkere comp wedstrijden dan wordt hij echt wel beter dan die 6 wedstrijden met ajax in de CL. Daarnaast staat hij de ontwikkeling van vermeer in de weg dus maarten moet gewoon weg gaan, anders raak je vermeer misschien kwijt.

7 juli 2011 om 17:42

Roma is wel degelijk een grote stap vooruit. Een veel groter stadion,grotere en vooral prachtige stad,veel hoger salaris,een vele malen sterkere competitie. De selecties van beiden ploeg zijn zeer zeker niet aan elkaar gewaagd of gelijkwaardig. Een pak em beet Pizarro,juan,menez,borriello zijn spelers die bij elke topclub mee zouden kunnen. Om nog maar te zwijgen over de 3 geweldenaren die jij opnoemt. Daarnaast heeft Roma een steenrijke nieuwe eigenaar die Roma competitief wil maken voor de Champions Legeau en Stekelenburg is een van de eerste aankopen die mogelijk onder zijn bewind zullen plaatsvinden.

Merkwaardig dat Stekelenburg nog steeds niet weg is bij Ajax en nog vreemder is het dat alleen AS Roma (niet eens concrete) interesse heeft. Stekelenburg is een fantastische keeper. Op internationaal niveau heeft hij dat vorig jaar in Zuid-afrika wel laten zien! Dat AC Milan en Arsenal niet overwegen eens een topper onder de lat te plaatsen... Denk dat je hem voor 8 á 9 miljoen al kunt ophalen.

haha,
hoe die Sabatani dat zo mooi zegt; hij is èèn van de 3 OF 4 op ons lijstje.
hij weet echt wel hoeveel hij er op het lijstje heeft staan hoor.

Ik denk dat het voor Stekelenburg goed is om naar het buitenland te gaan. Van spelen tegen bijvoorbeeld AC of Inter kan hij nog wat leren en dan wordt hij nog beter als keeper van Oranje. Maar AS Roma weet niet eens hoeveel keepers ze volgen dus ze hebben niet volle interesse, en dan zou ik als ik Maarten was niet vertrekken.

Ik zou het echt zonde van Vermeer vinden als Stekelenburg niet eens een keer zou verkassen, maar Stekelenburg zijn contract loopt toch volgend jaar af en hij wil denk alleen voor de absolute top gaan. Ook zal Ajax die 8 miljoen vrij weinig vinden voor misschien wel de op 1 na beste keeper van de wereld.

7 juli 2011 om 14:52

Dan heb jij nog nooit een interview van hem gelezen. Hij zei vorig jaar nog toen Manchester United zogenaamd interesse in hem had letterlijk dit:''ik ben daar nu helemaal niet mee bezig. Ik zou het ook niet erg als ik de rest van mijn carrière bij Ajax blijf keepen. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin.''

Stekelenburg is zeker een goede keeper, Roma heeft zelf een hele goede keeper verkocht en wil daarvoor ook een hele goede voor in de plaats maar ik zie Stekelenburg daar niet spelen. Hij zou niet misstaan bij bijvoorbeeld een Arsenal of Atletico Madrid waar ze een betrouwbare keeper nodig hebben.

7 juli 2011 om 18:01

Atletico en Arsenal zijn beiden voorzien van een uitstekend talent in doel. Dus daar zal hij niet naar toe kunnen gaan. Het word Roma of niets. En niet dat ik het hem niet gun, maar ik zie hem liever uitgroeien tot de beste Ajaciedse doelman ooit die Ajax trouw bleef gedurende zij hele carriere.

Stekelenburg wordt echt onderschat. Iemand beweert zelfs dat ie moet oppassen dat ie niet als Velthuizen eindigt. Als je ziet wat voor bedragen wat voor soort bedragen er voor keepers als Neuer en die andere die Naar Man Utd ging. Dat waren bedragen van 20 miljoen euro en sommige vinden Stekelenburg niet meer waard dan 10 miljoen. Kijk wat voor spelers Casilias bijvoorbeeld voorzich heeft en vergelijk dat met die van Stekelenburg. Als Stekelenburg ook zulke topverdedigers voorzich had, had ie sowieso al veel minder tegendoelpunten tegengekregen. Zonder Stekelenburg kwam Oranje waarschijnlijk niet zover kijk wat voor reddingen hij had verricht en ook Ajax tegen Real. Real had veertig schoten maar er gingen maar 2 ballen het doel in.

Roma moet eens actie ondernemen. Ik lees alleen maar geruchten en nog eens geruchten over spelers die worden gelinkt met Roma, maar er gebeurt helemaal niets.

Als Ajacied zijnde hoop ik niet dat hij gaat, en als hij gaat waarom dan naar Roma? Je kan toch gewoon veel beter nog een jaar Ajax blijven(tenminste dat willen wij Ajacieden) maargoed, hij is uitgeleerd in Amsterdam, maar ik zou hem alleen laten vertrekken voor meer dan 20 miljoen, maar dat kan helaas niet omdat zijn contract nog maar 1 jaar duurt. Gewoon nog even blijven dit jaar bij Ajax.

Waarom maken Roma en Ajax er geen ruil van Doni naar Amsterdam en stekelenburg naar Roma, plus nog eens 4 miljoen naar ajax dan nog. Zou een goede deal zijn in mijn ogen

Als Roma slim is halen ze Stekelenburg maar ik hoop nog steeds dat Arsenal hem ophaalt hij zou daar goed passen beetje ervaring achterin geweldige reflex, straalt rust uit en kan goed meevoetballen hij is ook steeds beter met hoge ballen als Arsenal slim is halen ze hem zitten ze de komende 8 jaar gebakken. Wij hebben met Vermeer de opvolger al in huis en het zou zonde zijn als die weer een jaar op de bank moet. Stel dat Steek blijft dan hoop ik dat Ajax Vermeer verhuurt met als afspraak dat Stekelenburg volgend jaar verkocht word en dat Vermeer dan 1ste doelman word.

Kijk aan..... de verhalen worden alweer afgezwakt. Volgens de geweldige Italiaanse media, (wat uiteraard door de Nederlandse pers werd overgenomen) was meneer al in Amsterdam om te onderhandelen...... Dit bericht is door meerdere mensen bij Ajax, waaronder ook Steek zelf en zijn zaakwaarnemer ontkracht...... Maar nee hoor, de Italiaanse media bleef volhouden.... Het is al bijna rond...... En nu..... Neeeee eerst moeten we een keeper verkopen, en dan is Stekelenburg 1 van de 3 á 4 waar we naar kijken, en pas als Doni weg is gaan we misschien naar Amsterdam......

Lekker weg blijven dan.....

Ik geloof er geen ... van. Want het is allemaal volgens de Italiaanse media. En als er een land is waar de media zo onbetrouwbaar als wat is dan is het wel Italië.

Als je het mij vraagt is dit voor Ajax het ideale moment om hem te verkopen. Ajax is niet kampioen geworden en er is eindelijk rust, je kan er nu nog een mooi bedrag voor vangen en wanneer je Vermeer nog een jaar op de bank laat zitten sta je zijn ontwikkeling in de weg. En Stekelenburg is het niveau van Ajax ontgroeid. Met het ook op de CL kunnen ze hem natuurlijk uitstekend gebruiken, maar ik denk niet dat het een ramp is om hem nu te verkopen aangezien Vermeer nog steeds een van de beste keepers van de eredivisie zou zijn denk ik.

Misschien is het beter om te wachten tot er vanuit Amsterdam melding komt van verhalen waarbij Roma en Steek betrokken zijn.

Al weken horen we verhalen vanuit Italië en alleen maar ontkenningen vanuit Amsterdam. En waarom zouden ze dat verzwijgen? Als er officiële interesse is melden ze dat doorgaans wel. Is het niet de club, dan wel de zaakwaarnemer van de speler of de speler zelf.

Zat er natuurlijk al een keer aan te komen. Doni vertrekt binnenkort dus kijkt men naar een nieuwe keeper en Stekelenburg staat hoog op het lijstje. Zou een geweldige aankoop zijn van i Giallorossi! Eerst Lamela nu misschien Stekelenburg, wat een begin van de dag!

Ondanks het financiele plaatje vind ik Roma niet echt een stap vooruit voor de Steek, Roma is met alle respect wel een top 4 ploeg in Italie maar Ajax is ook gewoon een grote club die ieder jaar CL speelt en kwalitatief weinig onder Roma doet.
Maar als hij graag een uitdaging wil dan wens ik hem succes bij Roma.

8 juli 2011 om 10:47

@gummibear, ik denk dat aspecten als een grotere competitie en meer salaris ook een rol spelen bij Stekelenburg. Ik denk dat hij kan leven met een jaartje geen CL. Bij Ajax heeft hij ook jaaaaaren geen CL gespeeld, dus hij heeft geleerd daarmee als een volwassen mens om te gaan

Maar persoonlijk vind ik Italie een vreselijke competitie. De stadions lopen leeg, echte toppers zie je steeds minder vaak (ik snap ook echt niet wat Sneijder daar nog doet), ik vind het iig een stuk minder dan Engeland of Spanje of zelfs Duitsland. Maar wel een flinke stap hoger dan Nederland uiteraard.


8 juli 2011 om 11:02

Mooi land , lekker weer , heerlijk eten , prachtige vrouwen , geweldige steden.
Als je dat als leidraad neemt en tegen Engeland afzet zou ik het persoonlijk wel weten.

Aan de andere kant heb je gewoon gelijk als je het bekijkt van uit sportief oogpunt.
Maar ik heb wel het idee , dat men bij Roma niet zo maar iets doet , ik krijg sterk de indruk dat er wel een goede filosofie achter zit.

8 juli 2011 om 12:28

Italie is natuurlijk wel leuker dan het grauwe Engeland, Spanje en Italie zijn gewoon de leukste voetballanden voor spelers. Lekker in de zon en ook de aspecten die je aangeeft. Alleen ik vind Roma kwalitatief niet veel meer dan ajax dus qua niveau gaat hij nauwelijks vooruit vind ik, en daarnaast zit er bijna niemand tegen een wedstrijd tegen een Siena, Livorno en dat soort kleine clubs, terwijl de Arena wel vol zit tegen een Vvv, Rkc enzo

8 juli 2011 om 10:48

Ajax heeft nu toevallig 2 jaar achtereen CL gespeeld, maar in de jaren daarvoor is dat niet gelukt. Ik denk dat je Roma tekort doet als je zegt dat Ajax weinig voor ze onder doet.

8 juli 2011 om 11:04

@gw1988, helemal eens. Roma is gewoon beter dan Ajax, duidelijk.

AS Roma is een prachtige club. Stekelenburg zou hier prima passen. Schitterende stap, maar geen absolute top.

Ik zou persoonlijk dan nog liever overstappen naar PSv of Feyenoord dan in die Italiaanse grafcompetitie te moeten spelen. Je gaat toch voor Engeland of Spanje of desnoods Duitsland. Zelfs Frankrijk zou ik nog boven Italie verkiezen.

Hij staat op een lijst van 3 tot 4 keepers. Als ik Maarten was zou ik me daar te goed voor voelen. Hier spreekt toch geen vertrouwen van uit. Het is in de trant van jij niet dan die andere maar...

Dit heb ik nou al 4 x gelezen volgens mij ben benieuwd of het dit keer waar is. Wel een mooie club voor hem hij is eigenlijk te goed om nog in de eredivisie te blijven.

Als je Stekelenburg niet verkoopt haal je de problemen mijns inziens op de hals.
Want Kenneth Vermeer weet dat hij bij de meeste eredivisieclubs basisklant zou zijn, daarnaast rekent hij er ook nu wel een keer op dat hij 1e keeper wordt en Stekelenburg vertrekt. Als Stekelenburg blijft zit je met een ontevreden Vermeer die, verwacht ik, dan wel weg wil en Stekelenburg is er dan ook nog maar een jaar. Misschien staat Vermeer in dat geval ook open voor een jaar verhuur maar dat zie ik hem niet doen. Anders gaat het serieus problemen opleveren voor z'n ontwikkeling en ik denk dat hij daarvoor wel waakt.

8 juli 2011 om 18:24

Ik hoop dat een club die Europees voetbal speelt hem wilt huren. Bijvoorbeeld Ado, dat zou wel goed zijn voor zijn ontwikkeling.

Zie dit op korte termijn wel ronkomen, Roma moesten alleen van die kippenvanger van een Doni af, voor ze een nieuwe doelman aan konden trekken. Die lijkt naar Lpool te vertrekken, zodat de weg vrij is voor Stekelenburg naar Roma.

roma leuke club maar denk niet dat het iets voor hem is in italie ik denk eerder ergens in duitsland of engeland.

Stekelenburg heeft de clubs niet voor het uitkiezen, laat dat duidelijk zijn. Roma behoort nou niet bepaald tot de echte Europese top. Sterker nog, deze club is kwalitatief niet beter dan Ajax. Enige voordeel voor Stekelenburg zou zijn dat hij in een grotere competitie komt te spelen, en vooral er qua salaris flink op vooruit zal gaan. En voor dat laatste aspect laten veel spelers doorgaans hun hogere ambities voor wat ze zijn.

Stekelenburg kan beter weggaan, Vermeer is in potentie veel beter: Een echte lijngoalie met katachtige reflexen, dat kan ik van stekelenburg niet echt zeggen! Met Vorm op goal hadden we de WK finale gewonnen!

8 juli 2011 om 22:38

Met Vorm op goal hadden we van Brazilie verloren!

On: Ik hoop dat Stekelenburg vertrekt. Het is hem gegund na al die jaren bij Ajax en hij is absoluut toe aan een nieuwe stap. Bovendien hebben we met Vermeer een uitstekende vervanger achter de hand. Ik denk dat als Stekelenburg blijft, Vermeer vertrekt omdat hij er op rekende komend seizoen eerste keeper te worden. Het is Vermeer al eerder overkomen dat het er op leek dat Vermeer eerste keeper zou worden maar uiteindelijk werd het Steek. Vermeer is altijd Ajax trouw gebleven en verdiend nu zijn kans als eerste keeper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Napoli1512
4.AS Roma127
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
IbañezVerdediger50
R. KarsdorpVerdediger50
G. ManciniVerdediger50
B. CristanteMiddenvelder51
H. MkhitaryanMiddenvelder51
L. PellegriniMiddenvelder53
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren