'Mourinho is de beste trainer ter wereld, geen twijfel over mogelijk'

Woensdag, 6 juli 2011 om 17:02Bart KruytGerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door Poelemans)

Volgens mij zal Guardiola dit jaar de prijs voor beste coach winnen. Mourinho laat hier bij Madrid zien dat hij overrated is.

6 juli 2011 om 17:07

Hoezo laat hij zien dat hij overrated is? Barcelona is gewoon te goed op dit moment.

6 juli 2011 om 17:07

Zet Guardiola bij welke andere willekeurige club neer en ik garandeer je dat hij niet dezelfde resultaten haalt. Als er iemand wel heeft kunnen laten zien bij elke club te kunnen presteren is het Mourinho wel.

6 juli 2011 om 17:12

Moet jij eens naar de feiten kijken. Het jaar voordat Guardiola kwam draaite het totaal niet bij Barcelona. Ze eindigden dacht ik op de derde plaats met ongeveer 20 punten achter Real Madrid (verbeter me als ik fout zit). Toen kwam Guardiola en wonnen ze ineens alle prijzen. Toeval? Ik dacht het niet.

6 juli 2011 om 17:13

Je hebt gelijk ,, Als je Guardiola in en ander club zet dan denk ik niet dat die succes zal boeken ,, maar ik denk wel dat Guardoila beste coach van het jaar zal worden , door de champions leageu en La Liga te winnen is hij wel 1 van de zekere kans makers

6 juli 2011 om 17:19

Ik kijk naar de feiten, jij daarentegen kijkt door je gekleurde brilletje. Mourinho overrated noemen kom op, dat kan je toch niet serieus menen. Kijkend naar de feiten dan kan je niet anders dan concluderen dat Pep gewoon het beste team te wereld onder zijn hoede heeft. Het is met dit Barcelona een stuk makkelijker dan met welke andere club ook om prijzen te winnen. Ze zijn al jaren om elkaar ingespeeld en hebben een fantastische lichting spelers. Mourinho daarentegen heeft gewoon overal bewezen te kunnen presteren. Als Pep bij een andere club gaat trainen zal pas blijken wat hij waard is als trainer want met dit team zou vrijwel elke trainer prijzen halen!

6 juli 2011 om 17:22

met een transfer budget van over de 100 miljoen die mourinho elk jaar krijgt lukt mij het nog wel om te presteren.

6 juli 2011 om 17:23

Om de beste trainer van de wereld te zijn, moet je iets extra's kunnen. Mourinho heeft dat al bewezen om met Porto en Inter (die voordat ze de CL wonnen amper presteerden in de CL) de CL te winnen. Mourinho maakte van Chelsea een topploeg.

Guardiola heeft het natuurlijk geweldig gedaan, maar dat komt ook door de selectie. Laat Guardiola ook presteren met een mindere ploeg, dan kan hij uiteindelijk de beste worden.

6 juli 2011 om 17:26

@ baazinho

Dat lijkt me nogal logisch te verklaren namelijk dat iemand met een puntentotaal boven de 100 het met me eens is..

Zeg ik ergens dat het normaal is dat Real 300 miljoen uitgeeft? Ik wordt zo ziek van de jongetjes die maar woorden in andermans mond leggen en denken dat, dat een argument is. Daardoor heb ik al niet eens meer zin om inhoudelijk op jou in te gaan want dat wordt toch niks maargoed.

1. Mourinho is pas sinds dit jaar trainer dus waarom zeg je 1 copa del rey in twee jaar?
2. Het lijkt me vrij logsich dat Barcelona een betere basiself heeft dan Real anders zouden ze niet zo domineren.
3. Barcelona is al jaren op elkaar ingespeeld met dezelfde trainer terwijl Real sinds dit jaar onder Mourinho een nieuwe weg is ingeslagen.

6 juli 2011 om 17:26

Wat heeft Mourinho bij zijn grootste club tot nu toe dan gepresteerd ? Aangezien je zegt als er iemand het heeft laten zien is het Mourinho daarbij zeg je dus dat hij het al heeft gedaan, zou graag weten waarop je dat baseert ?

6 juli 2011 om 17:27

@mk9 barca: Vergeet ook niet dat wanneer je een elftal hebt met de top3 beste spelers van de wereld dat het natuurlijk wel makkelijker is om prijzen te winnen.

Neemt niet weg dat Guardiola misschien dit jaar de beste was maar Mourinho heeft al bewezen bij meerdere clubs uitstekende resultaten te halen en Guardiola heeft alleen het superelftal van Barca gehad. Niet heel onlogisch dat nog veel mensen twijfelen of het zijn succes is of het succes van de gouden lichting.

En eerlijk gezegd ben ik er ook zo iemand, ik wil heel graag Guardiola bij een ander elftal zien om te kijken of hij het daar ook zo voor mekaar krijgt als bij Barca op dit moment twijfel ik heel erg. En Mourinho is op dit moment zeker wel de beste trainer ter wereld.

6 juli 2011 om 17:34

@vdinho

Wat wil je nou horen? De prijzenlijst van Mourinho? Doe zelf een beetje research, ga naar google, typ in prijzen Mourinho en aanschouw zijn erelijst. Kom dan maar weer terug en besef dat hij zich al lang en breed bewezen heeft. Pep heeft tot nu toe alleen nog maar met het beste team, met momenteel de beste spelers ter wereld gepresteerd. Het is allemaal niet zo moeilijk jongen..

6 juli 2011 om 17:39

Lees mijn post opnieuw. Er staat duidelijk dat voordat Guardiola kwam Barcelona zeker niet de beste waren terwijl daar nog steeds de wereldspelers zoals Xavi speelden. Het is Guardiola die Barcelona juist zo goed heeft gemaakt.

6 juli 2011 om 17:41

Alleen omdat ze een seizoen minder presteerden onder Rijkaard, die seizoenen daarvoor vergeet je voor het gemak even ?

6 juli 2011 om 17:58

Bij Madrid heeft ie t anders niet bewezen. En kom niet an met de Spaanse beker, want daar geeft niemand iets om. Is een kleine troostprijs.
Sterker, in de classico's heeft ie bewezen t niet goed te zien met zn achterlijke opstellingen en instrukties.

6 juli 2011 om 18:14

Wat verwacht je dan? Dat hij superman is? Mag hij misschien de tijd krijgen om een elftal op te bouwen en naar zijn hand te zetten? Of moet hij in zijn eerste jaar maar meteen alle prijzen winnen in een competitie waarin zo'n wereldteam als Barcelona speelt?

In de classico's heeft hij aangetoond dat hij het Barcelona het meest moeilijk heeft gemaakt van alle ploegen. 1e classico oke weggespeeld maar daarna kun je niet ontkennen dat Barcelona het uiterst moeilijk heeft gehad.

6 juli 2011 om 18:19

@mk9 Barca

Toen stond het geraamte van Barcelona er natuurlijk al, dat heeft Rijkaard namelijk prima neergezet. Dat vervolgens Messi en Iniesta zich ontwikkeld hebben als de opvolgers van Ronaldinho en Deco kun je misschien de verdienste van Pep noemen hoewel ik zeker weet dat met welke andere trainer ook zij net zo goed zouden worden. Het is niet Pep die Barcelona zo goed heeft gemaakt, het zijn de spelers die doen lijken dat Pep een goede trainer is.

Daarbij, en ik weet dat het misschien niet een hele goede graadmeter is, zou je misschien eens naar de duimpjes boven onze posts kunnen kijken en je af vragen waarom ik er zo veel omhoog heb en jij er zo veel omlaag. Misschien dat je daar een voorzichtige conclusie uit kunt trekken dat ik misschien wel gelijk heb en jij niet in deze..

6 juli 2011 om 18:19

Mourinho heeft bij Real ook een top elftal...
Bij Chelsea had hij ook een topploeg maar wist de CL tog niet te winnen..
En het belangrijkste is, Mourinho krijgt elke speler die hij wilt.. Real heeft een top selectie, en tog blijft hij maar spelers halen...

Ik vind Mourinho bv heel zwak, als hij aanvallend speelt tegen topteams.. dan staat zijn verdediging heel zwak... dat is juist het moeilijkste aanvallend spelen, en tog goed weten te verdedigen..

Valencia bv, die hebben veel minder kwaliteit als Real, en spelen tog aanvallend tegen Barca, maar ze krijgen geen 5goals tegen zoals Real..

Mourinho kan alleen op de counter spelen tegen topteams, anders wordt hij afgemaakt..
dat hij aanvallend speelt tegen de mindere ploegen, wilt niks zeggen, omdat zijn ploeg meestal 5keer sterker is, dus dan valt dat niet op..

6 juli 2011 om 18:26

Ik word hier zo zot van, het is of wel Barça wint door scheidsrechter, of het is Barça wint gewoon omdat ze de 3 beste spelers ter wereld hebben, ofwel is het Fifa is corrupt en wilt dat Barça wint. Guardiola is zeker de grootste factor van de Barça-successen momenteel! Ik zie Mourinho met Barça niet alles winnen wat er te winnen valt, weet je ook waarom? Hij zou de filosofie volledig omgooien, en hij zou aankopen doen die niet bij Barça passen. Guardiola is topklasse, het enige wat ik minder vind is zijn koopbeleid, er zitten vaker miskopen tussen dan goede. Maar als je op puur tactisch vlak kijkt, en op vlak van people managment, dan mag je Guardiola gerust naast Mourinho zetten. Hij zette vedettes zoals Ronaldinho en Deco eenvoudig aan de kant, hij ging Dani Alves halen die toch wel heel nuttig is in zijn systeem, hij liet Messi niet meer van op rechts maar van uit het centrum spelen, hij schoof Xavi een rijtje op waar hij volledig openbloeit en hij heeft van 2 jeugdspelers 2 toppers gemaakt. Pedro en Busquets zouden nooit onder Mourinho zijn doorgebroken, daar kan ik bijna zeker van zijn. Enige verschil is dat Mourinho het al in het buitenland bewezen heeft, en Guardiola het van plan is te bewijzen.

6 juli 2011 om 18:29

Zet Mourinho neer bij Barcelona en je krijgt nooit zulks mooi voetbal als nu. Ten tweede, Mourinho is niet een trainer voor lange termijn visie. Het is een goede trainer op zijn manier, maar ik vind hem lang niet de beste.

Tevens vind ik het nog al dom als mensen zeggen, ik word ook kampioen met zulke spelers. Je hebt een selectie van 18-22 man. Hou die allemaal maar eens tevreden, zorg daarbij dat je jonge spelers goed begeleidt etc. Guardiola heeft invidueel spelers in mijn ogen echt beter gemaakt. De stemming bij Barca is onder Guardiola vaak erg goed.

Verder valt het mij ook op, dat overal waar Mourinho weggaat alles in elkaar zakt. Zijn visie is leuk voor 1 a 2 jaar en dan houdt het op.

6 juli 2011 om 18:40

@keepertoob

hahaha inderdaad dat is prachtig he. Zet mij daar neer en ik doe dat ook. Dan vraag ik me altijd af, waarom zit jij dan hier te posten en niet daar op de bank

Je weet niet of Mourinho Barcelona niet zo goed zou laten spelen. Dat is pure speculatie en iets waar we nooit achter zullen komen aangezien hij op de korte termijn geen trainer van Barcelona zal worden. Stel hij wordt het over 10 jaar wel (ook onvoorstelbaar natuurlijk) dan is de kans dat Barca nog steeds zo domineert al een stuk kleiner.

Dat zijn team daarna in elkaar stort kun je natuurlijk ook anders uitleggen. Hij kan itt zijn opvolgers wel het maximale uit zijn team halen.

6 juli 2011 om 18:46

ik weet niet of je het weet, maar guardiola heeft alleen voortgeborduurd op de trend die al onder Rijkaard was ingezet. guardialo was het laatste zetje.

6 juli 2011 om 19:18

Guardiola heeft nog verder geperfectioneerd, zo makkelijk is dat nog niet. Echter Mourinho heeft in mijn ogen, nog nooit echt '' mooi '' voetbal gespeeld. Is niks mis mee, dat is een keuze/tactiek die hij kiest. Echter vind ik zijn tactiek makkelijker dan die van Barcelona.

Iedereen zegt, dat elke trainer bij Barca kan slagen, nou dan zeg ik het zo, elke trainer kan met 11 man voor de goal laf op de counter spelen...dus waarom is hij dan zo goed? Natuurlijk is dit lichtelijk sarcastisch. Maar mijn boodschap erachter is hetzelfde. Het is onzin, net als dat niet elke trainer zou slagen met de spelers van Barcelona, en lang niet elke trainer het voetbalniveau van Barca haalt wat Guardiola dat nu doet.

6 juli 2011 om 19:19

dat shirtje pastte wel mooi.
nee maar goede speler, opkomend en de speler die real nodig heeft om voor wat meer creativiteit te zorgen.
en hij zal ook wel voor veel goals zorgen. met zijn voorzetter of net zoals tegen psv dat ie in de 16 komt.

6 juli 2011 om 23:57

1.) Het feit dat overal waar Mourinho vertrekt alles in elkaar zakt is juist een teken dat hij wel degelijk de beste trainer ter wereld is.. Daar komt bij dat Madrid dit seizoen vaker gescoord heeft dan Barcelona, dus van verdedigend voetbal kan je niet spreken.

2.) Mourinho is een tacticus, en past zijn spel aan op elke tegenstander, dat hij bij Barcelona een verdedigende tactiek hanteert moet hij weten.. Als je ziet dat Barcelona een team als Manchester wegspeelt is het ook meer dan logisch.

3.) Dat Pep bij Barcelona uitzonderlijk presteert als coach is niet zo gek, naast het feit dat hij zelf een spelmaker als voetballer was, kent hij ook de filosofie van de club.. iets waar de club jaren en jaren aan heeft gewerkt.. Het is niet Guardiola die alles eventjes fijn regelt daar. We kunnen pas echt zien dat Pep een topcoach is, als die ook teams als Inter of Man.city naar zijn hand zou kunnen zetten.

7 juli 2011 om 00:10

Leprof

Je slaat compleet de plank mis als je denkt dat Pep weinig aandeel heeft gehad in de successen van Barça. Toen hij begon als hoofdtrainer van het eerste elftal speelden Ronaldinho, Eto'o, Messi, Deco, Xavi, Iniesta, Edmilson, Zambrotta, Thuram, Puyol, Abidal, Valdés, Gudjohnson, Gio etc. Het seizoen voordat Pep kwam eindigden ze derde, werden tweemaal weg gespeeld door een helemaal niet zo geweldig Real, verloren met 4-0 van Getafe in de beker en eindigden ze mijlenver achter de aartsrivaal.

In de drie jaren daarna zijn ze geëvolueerd tot een van de beste teams aller tijden. Ze hebben Real meermaals weggespeeld en CL finales gewonnen alsof het partijtjes op de trainingen waren. Xavi wordt plotseling gezien als een van de besten ter wereld. Dit terwijl hij onder Rijkaard al 27 jaar was en toen lang nog geen aanspraak maakte op een plek op het podium. Hetzelfde geldt voor Iniesta, al was hij nog wat jonger. Busquets, Pique en Pedro werden aan de selectie toegevoegd en zijn inmiddels wereldtop. Alves, Villa en Mascherano zijn aangeschaft en hebben zich moeiteloos kunnen aanpassen. De grote vedetten zijn vertrokken. Messi onderscheidt zich al bijna drie jaar en dit is mede te danken aan het feit dat Pep hem centraal heeft gezet. Valdés maakt zelden een fout.

Natuurlijk zijn er veel automatismen bij de jongens uit La Masia. Uiteindelijk echter mag je niet onderschatten dat Pep de juiste beslissingen heeft genomen en ervoor heeft gezorgd dat de sfeer binnen het team altijd optimaal is terwijl er altijd discipline was. Het voetbal is geperfectioneerd door zijn invloed. Er is zo ontzettend veel veranderd in de afgelopen drie jaar, daar moet Pep toch iets mee te maken hebben gehad. Zo'n geweldige ontwikkeling in een elftal, op elk vlak, is een prestatie van formaat. Dat jij dat niet erkent en daar ook nog eens duimpjes voor krijgt is voor mij echt een raadsel.

Mourinho heeft bepaalde kwaliteiten en is een resultaattrainer ten top. Hij speelt naar de capaciteiten van het team en kent het vak door en door. Uitstekend. Helaas vind ik hem soms weinig professioneel en respectvol. Het is vaak kinderachtig hoe hij zich gedraagt. Zal er wel bij horen ofzo.

7 juli 2011 om 00:13

Yeisoonnn

Je 1e, 2e en 3e punt hebben met elkaar te maken.

Mourinho is niet iemand die een club als Barca kan hebben. Barca heeft zijn eigen filosofie en Mourinho is iemand die zich aan een tegenstander moet aanpassen. Hij kan niet van eigen kracht uitgaan tegen de échte topploegen, dit zagen we een aantal maanden terug in de wedstrijden tegen Barca.

Jij bent zeker ook zo iemand die zegt dat Messi zich eerst in Engeland moet bewijzen voordat je hem een topspeler moet noemen? Want hetzelfde zet je neer bij je 3e punt, en ik vind dit onzin.

Ik denk dat na alle successen van United, Ferguson zich wel de beste huidige trainer van de wereld mag noemen.
Mourinho is natuurlijk een toptrainer, maar hij zal nog minimaal 10 jaar veel prijzen moeten winnen om zich de beste trainer te mogen noemen.

ja ja daar gaan we weer. Nu krijgen we weer de eeuwige discussie over: nee guardiola is beter. Ja maar Guardiola heeft het wel lekker makkelijk met Iniesta en Xavi en Messi. Ja maar dan moet je dat nog wel kunnen leiden. Ja maar Mourinho heeft met veel minder materiaal bij Porto en Inter de Champions League gewonnen. Ja maar dat zou Guardiola ook wel kunnen, maar Barcelona is zijn eerste club.
Het maakt niets uit, Mourinho is een fantastische trainer die een andere aanpak heeft dan de meeste andere trainers. Hij haalt alles uit de kast om op kleine details een wedstrijd te winnen en kan een fantastisch team bouwen. Hij kan chemie kweken in een groep en ze aardig voetbal laten spelen. Dat is heel knap, maar voor de lange termijn heeft het weinig zin omdat hij een prijzenpakker is. Hij legt geen basis waar andere coaches op verder kunnen. Dat kun je een nadeel van hem noemen, maar het is wel altijd effectief geweest.
Ik vind het wel heel erg jammer dat Coentrao naar Real Madrid gaat, dit is gewoon een ongelofelijk dure breedteaankoop. Marcelo is ook een van de beste linksback ter wereld, waarom zou je dan in godsnaam zoveel geld uit gaan geven aan hem? Coentrao kon beter naar Barcelona gaan, daar zou hij sowieso wel basis spelen en heel belangrijk kunnen zijn. Ik denk dat ze hem daar harder nodig hebben dan Madrid.

7 juli 2011 om 00:18

Je kunt het ook anders zien. Messi was niet de speler die hij nu is toen Pep aantrad. Hetzelfde geldt voor zowel Xavi als Iniesta. Niemand sprak van de twee laatstgenoemden voor dat Pep er was. Nu zijn ze nummer 2 en 3 van de wereld. Verder ben ik het ermee eens dat Mourinho een fantastische trainer is, om zijn resultaten kan je niet heen.

Echt jammer dat Coentrao niet naar Barca is gegaan.
Zou in mijn ogen perfect passen.

Ik ben benieuwd of Coentrao dit kan onderbouwen.
Er zullen veel ''kenners'' het niet met hem eens zijn.
Dit soort uispraken zijn nogal politiek gekleurd en aan smaak onderhevig.
Ik denk persoonlijk dat geen enkele Catalaan het met hem eens is.

Ben ik het wel mee eens. Als je met Porto de CL en de EL wint, met Chelsea direct twee keer kampioen wordt, met Inter alles wint wat er te winnen valt, ben je in mijn ogen de beste trainer van de wereld. Weinig tot geen trainers doen hem dat na. Met Real won hij de beker en was hij dicht bij de CL finale. Ben er van overtuigd dat hij volgend seizoen meer prijzen gaat winnen bij Real.

Mensen die aankomen met Guardiola; laat het hem eens bewijzen bij een ander team. Meerdere trainers kunnen met dit Barcelona al die prijzen pakken.

6 juli 2011 om 17:25

Als je Deportivo, Monaco en Lyon loot dan kan elke subtopper de CL winnen.

Met Chelsea had hij 30 topspelers, en won hij voornamelijk punten in de wintermaanden (waar de concurrentie punten liet liggen omdat zij de spelers niet konden opvangen). Daarna ging het minder en begon hij te huilen dat hij geen aankopen mocht doen. Belachelijk natuurlijk, meneer wilde 40 topspelers ipv 30.

Zijn CL winst met Inter is wel geweldig, echt heel knap hoe je de kampioenen van Engeland, Spanje en Duitsland verslaat. Maar tegen Barca had hij wel enorm veel geluk met een buitenspeldoelpunt en een onterecht afgekeurde goal. Maar de Serie A heeft hij maar net aan gewonnen en zelfs de groepsfases in de CL gingen hem enorm slecht af. Hij ontregelt topteams met top-materiaal, maar domineren ho maar.

En trainers horen spelers beter te maken, zoveel talenten die onder hem kapot zijn gegaan...

6 juli 2011 om 17:39

''als je Deportivo, Monaco en Lyon loot dan kan elke subtopper de CL winnen.''

Porto won eerst van Man United. Lyon is altijd een moeilijke tegenstander. Deportivo en Monaco waren toen de tijd ook geweldige clubs, ze wonnen toen de tijd van Ac Milan en Chelsea. Ga eens terug in de tijd en kijk niet hoe ze nu presteren.

6 juli 2011 om 17:56

De grote clubs faalden dat jaar massaal. Hoe Milan een zeker lijkend resultaat alsnog in eigen huis verprutste. Of Morientes die zijn eigenlijke werkgever naar huis schoot... fantastische tijden maar we moeten het niet groter maken dan het is. Porto had van al deze selecties wel veruit de beste aangezien het halve Portugese elftal daar speelde.

En was het niet zo dat Porto Utd in de 2e poule uitschakelde?

6 juli 2011 om 18:12

Haha 30 topspelers. Je hebt overdrijven en je hebt Overdrijven. De selectie was echt niet zo geweldig en valt niet eens te vergelijken met de selectie die Real bijvoorbeeld heeft.
Het is wel waar dat zijn selectie toen in de breedte beter was dan de andere topclubs. Maar zelfs jij moet toegeven dat het knap is dat hij met een nieuw team meteen met een straatlengte kampioen werd.

En Mourinho had vooral een probleem met het feit dat Abramovich spelers (sheva en Ballack) in zijn team forceerde.

En zoveel talenten die onder hem kapot zijn gegaan.. Hoe is dat mogelijk? Hij is nergens langer dan 2 jaar gebleven (3 jaar bij Chelsea als uitzondering). Je moet niet zomaar wat roepen.

6 juli 2011 om 18:27

We moeten het ook niet kleiner maken dan het is. Deportivo won met 4-0 voor een reden (de jaren ervoor wonnen ze trouwens ook een titel en een beker). United domineerde de groepsfase van 5 overwinningen zonder tegengoal en 1 verlies. Lyon heerste de hele Franse competitie. En Monaco versloeg Chelsea (dat The Invincibles van Arsenal versloeg).

Nog iets waar niemand het over heeft omdat het minder bekend is. Mourinho was ook schitterend bezig bij zijn eerste club SL Benfica, maar toen een nieuwe voorzitter werd aangesteld en vroeg om een verlengd contract, werd hij ontslaan. Dit bracht woede bij de fans teweeg, die het gebouw van Benfica bestormden.

Ook ik wist dat niet, maar gisteren zag ik een documentaire van Mourinho.

6 juli 2011 om 18:28

Wat een onzin post zeg. Alle topclubs hadden een offday. Elke topclub die dus verloor van monaco, lyon en deportivo hadden allemaal hun dag niet terwijl hun tegenstanders de slechtste teams van de CL hadden dat jaar...whatever.

Ook al win je de serie a op doelsaldo dan nog ben je kampioen en dan nog is het knap dat je het gered hebt.

Wenger is toch ook een goede trainer? Onder wenger zijn ook talloze talenten gesneuveld. Veelal ligt het aan de speler anders kwamen ze elders wel bovendrijven. (namen van talenten die het niet gered hebben on Wenger: Quincy en Wreh. Het zijn er maar twee maar ik denk dat jij als gooner de rest wel uit je hoofd kent??)

6 juli 2011 om 18:38

@ Persiangooner

Porto zat in een poule met: Real Madrid, Marseille en Partizan in een poule. Ze werden 2e. In de Knockoutfase speelden ze tegen:

- Man United (2-1 + 1-1)
- Lyon (2-0 + 2-2)
- Deportivo (1-0 + 1-1) Had Juventus + Ac Milan uitgeschakeld
- Monaco (3-0) Had Real Madrid + Chelsea uitgeschakeld.

De andere clubs hebben niet gefaald, Monaco en Porto stonden verdiend in de finale en uiteindelijk heeft Porto met 3-0 verdiend de finale gewonnen.

6 juli 2011 om 19:22

ze wonnen helemaal niet van manu. andersom, 2-2 en daarna 2-0

6 juli 2011 om 19:24

Een klein verbeter punt , Benfica was zijn eerste grote club op hetr hoogste niveau. Mourinho is nl als trianer begonnen bij Vitoria de Setubal. Een club waar hij nog steeds veel om geeft en waar hij vaak gezien wordt. In het jaar dat Mourinho een sabatical had was hij bijn adagelijks bij Setubal te zien, toeval of niet, Setubal heeft toen een super seizoen gedraaid en Europees voetbal gehaald.

6 juli 2011 om 22:20

Wist ik idd niet. Was dat nog voor Barcelona?

Wel grappig. Zat ie vast wat extra tactische info door te spelen aan de Setubal-coach XD

7 juli 2011 om 00:05

@persiangooner

Arsenal dan, lekker kansloos hoor.. Jullie hebben tot nu toe weinig aan je talenten gehad.. Glichy is weg, Nasri wilt weg, Fabregas wilt weg, Walcott wilt weg, Bendner wilt weg, Denilson wilt weg.. De kansen voor jullie stapelen op, maar wat winnen lukt niet. Wat dat betrefd zou Arsenal er goed aan doen een coach te halen die is resultaat boekt.

Hij slijmt wel wat af he Maar ja logisch dat ie dit zegt en ik heb er niks op tegen. Elke voetballer doet dit. Overigens heeft hij geen gelijk. De beste trainer ter wereld is een Schot Misschien dat Mourinho ooit op dat niveau komt maar een trainer zoals Fergie is zelden gezien. Edit : Nooit eerder gezien.

6 juli 2011 om 17:12

Je hebt gelijk. Graeme Souness is namelijk de beste trainer ter wereld.

6 juli 2011 om 17:16

Huh? die heeft als speler heel veel gewonnen, met bv Liverpool. maar als trainer werd ie zowel bij Liverpool als bij Newcastle ontslagen door slechte prestaties. Sir Alex Ferguson is de beste trainer.

Hij heeft het hiermee natuurlijk gelijk. Mourinho is een miraculeuze tacticus wiens karakter al geweldig genoeg is.

6 juli 2011 om 18:36

Overigens wil ik Mourinho niet echt een tacticus noemen, de wedstrijden tegen Barcelona heeft hij namelijk hopeloos gefaald met als '' tacticus '' . Het is een people manager een hele goede, mensen gaan voor hem door het vuur.

6 juli 2011 om 22:05

@keepertoob
Juist niet, het eerste duel werden ze te zwaar overklast (5-0 verlies), maar daarna werd het gelijkwaardig, ik zal de manier waarop even buiten laten, maar hij heeft het qua tactiek tegen Barça in de overige duels zeker heel goed gedaan en is dan ook de beste tacticus ter wereld.

6 juli 2011 om 22:33

Niks doen is een tactiek? Kom op zeg, Ozil op de bank zetten, met 1 spits spelen. Is dat tactiek? Zeg het maar, zo ja als dat onder tactiek valt, kon die niet tegen de tactiek op van Barcelona, immers hebben die vaker van hun gewonnen dan zij van hen. En kom niet dingen aanzetten dat de wedstrijden dusdanig oneerlijk zou zijn verlopen dat het een onterechte winnaar heeft gekregen. Er zijn meerdere wedstrijden geweest en de uitslagen zeggen genoeg idem dito als de prijzen.

De beste trainer is iemand die zijn team durft te laten voetballen, ook de jonge spelers de kans geven, die ook aanvallend speelt, en het publiek vermaakt, goed kunnen omgaan met media. En niet te veel aan de tegenstander aanpast. Veel Italiaanse trainers passen de tegenstanders aan en wacht op de ene kans, en dat is typisch Mourinho. Verdiend de wedstrijd heb ik nog nooit van Mourinho gezien, zegt meer dan genoeg.

6 juli 2011 om 17:24

Laat me raden, jij hebt het afgelopen seizoen 4 wedstrijden van Real Madrid gezien...?

6 juli 2011 om 17:56

wat ben jij een Fanboy. met je aanvallend spel en durven te voetballen. Mourinho is op dit moment gewoon de beste trainer die er is. Beste tactiek, goed in de media en een echte personality.

Verander aub je naam. Niet dat ik cruijf niet mag. Maar er zijn veel te veel fanboys van cruijf en barcelona.

6 juli 2011 om 18:01

Nee, Mourinho heeft weinig fanboys....
En feit is, Mourinho heeft afgelopen jaar gefaald. Hopeloos gefaald. Hij probeerde de aandacht daarvan af te leiden door te bazelen over samenzweringen etc, maar hij heeft gefaald.

6 juli 2011 om 18:40

Op dit moment de beste trainer? Op dit moment juist niet. Niet de betere tactiek, zie wedtrijden vs Barca. Real heeft die wedstrijd in de cl en competitie echt verloren door zijn '' tactiek '' . Of vind jij het tactisch om Ozil op de bank te zetten? Hou toch op. Totaal Niet goed in de media, ik neem ook aan dat dit sarcastisch is.

Voetbal is nog altijd entertainment, en volgens mij vonden velen de wedstrijd tegen Barcelona maar saai. Tuurlijk gaat het om winnen, maar het gaat ook om plezier voor spelers en publiek.

Bovendien is verliezen een onderdeel van het spel, iets waar Mourinho totaal niet tegen kan en daarom soms nog al rare dingen in zijn hoofd haalt als hij verliest. Een grote trainer doet dat niet.

Zie Ferguson.

Verder tevens heb je nooit het idee dat er club wordt gevoetbald maar vaak FC Mourinho, dat is niet best, he.

Wat een walgelijke slijmbal, deze Coentrao. Wekenlang 'real droomclub dit', 'real droomclub dat', en het is hem geluk: zijn transfer is rond. En nog geen dag binnen en hij zit al armlang bij zijn trainer in de reet. Zo'n lege kreet ook. Heeft Manchester United het dan de afgelopen 20 jaar zo slecht gezien?

Guus vind ik altijd nog de beste, kijk met welk materiaal hij het bij psv, nationale elftallen zoals zuid-korea; turkije. Hij presteerd overal goed en boven verwachting, in elk land is hij een succes. Ik moet het eerst nog maar is zien of Mourinho kan presteren met een matig team.

Off: En als Mourinho zijn uitlatingen ook kloppen dan vindt ik hem helemaal geen topcoach

6 juli 2011 om 18:05

Guus hiddink presteert niet goed met Turkije,
ik weet niet waar je dat vandaan haalt maar daar klopt dus niks van.

De beste trainer in mijn ogen is toch echt Sir Alex Ferguson. Begrijp me niet verkeerd Mourinho is een erg goede trainer, maar om de beste trainer ter wereld te zijn moet je meer bezitten dan alleen moyenne qua winst verlies. Een goede trainer is ook een goede trainer buiten het veld om. En daar laat Mourinho in mijn ogen veels te veel vallen.

Los van alles dit is natuurlijk hielenlikkerij ten top !

6 juli 2011 om 18:11

Hoe bedoel je? De ruzie tussen Ferguson en Bbc? Het feit dat niemand (of zo goed als niemand??) die met Mourinho werkte iets negatief over hem zegt?

Begrijp me niet verkeerd, ik vind ze allebei legendarische coaches, maar dat Mourinho buiten het veld niet zo goed zou zijn slaat imo nergens op. Dat hij met spelletjes speelt in de media, whatever. Het is niet om even voor zichzelf, even egoïstisch, te willen provoceren.

Heel normale reactie toch? Waarom zoveel haat alweer

Slijmen, slijmen. Ik vind 'm ook de beste ter wereld. Hij is dan nog een volledige Portugees, het is niet meer dan logisch zeker? Waarom wordt elk woordje dat voetballers zeggen zo met een vergrootglas bekeken en altijd negatief geïnterpreteerd tenzij hij een van de idolen is van degene die reageert.

Mwah valt over te twisten, een trainer is een persoon die spelers beter maakt maar ondertussen ook resultaat moet boeken. Bij Mourinho zijn de resultaten geweldig daar kan niemand over twisten maar ik vind niet dat hij echt spelers beter maakt, hij smeedt een heel hecht collectief. Daarentegen zijn zijn resultaten natuurlijk verschrikkelijk goed, daarom zou ik eerder zeggen dat hij tactisch de beste trainer is.

Wat een onzin discussie toch weer. Waarom moet er überhaupt één beste zijn? Alsof de situaties bij Real Madrid en Barcelona te vergelijken zijn. Guardiola zou het geen twee jaar uithouden bij Real door de cultuur en Mourinho zie ik ook niet snel slagen bij Barcelona. Dat terwijl Alex Ferguson bij United alle vertrouwen krijgt en al jaren aan een stuk aan het roer is bij wéér een hele andere club. Waarom is het een minder dan het ander? Voor mij is het niet zo belangrijk wie de allerbeste is, het zijn alle drie wereldcoaches met ieder zijn eigen specialiteiten.

Beste coach ter wereld is Mourinho,geen twijfel mogelijk.zijn CV spreekt voor zich en hopelijk voegt hij de Wk nog eraan met Portugal en Ek erbij dan wil ik wel eens zien wie nog hem na doet.
Wat Mourinho nou al heeft laten zien,zie ik ook niemand hem na doen.

Is dit nog een discussie?
moge duidelijk zijn dat Sir Alex Ferguson de grootste en beste coach is die er nu rond loopt, gewoon geen discussie over maken, hij is een legende en dat zie ik ''the special one'' niet worden.

Mourinho is de beste trainer en natuurlijk beter dan Guardiola, waarom ? Omdat Mourinho met verschillende ploegen prijzen heeft gewonnen namelijk en niet in een opgemaakt bedje terecht komt zoals josep

@jordfct

Heerlijke argumentatie ondebouwt met feiten, kom op hoe kun je op die manier iemand overtuigen van jou 'gelijk'.

ON: Wat zijn de criteria om de beste trainer ter wereld te zijn. Prijzen? beroemdheid? Goed spel? of het maximale presteren. Ik ben voor het laatste. Daarom hoeft voor mij ook de beste trainer ter wereld niet bij een topploeg te trainen, Ik neem een willekeurig onrealistisch voorneeld. Stel Excelsior wordt tweede in de competitie en het seizoen daarna komen ze in de halve finale CL. Hebben ze dan prijzen ? Nee. Hebben ze mooi spel gespeeld? Weet ik niet zou kunnen? maar dan heb je in dit geval 100x meer eruit gehaald dan erin zit en dan ben je de beste trainer ter wereld, ook al zal de helft van de voetbalkenners ter wereld niet eens zijn naam kennen....

Ik vind dat de beste trainer niet bij een topploeg speelt. Als ik mijn beste trainer ga noemen weet ik heel zeker dat er een heel groot deel van de bezoekers van voetbalzone het er niet mee eens zijn, en dan krijg ik reacties en dat wordt dan zo''n eindeloze discussie die toch geen winnaar oplevert, ik wou het dus hier bij laten...

ik zou ook zeggen dat hij de beste trainer is als hij me naar Real Madrid zou halen.

Ik denk dat hij met korte termijn visie, toch wel de beste is, een visie door zetten voor een langere periode zou de faillisement voor elke club betekenen, almetal denk ik dat hij zeker tot de top van de trainers hoort, zeker in de top drie, wie deste is, is maar net waar je het meeste waarde aan hecht.

Tactisch zeker de beste trainer ter wereld, hij heeft ook bij vele clubs goede prestaties geleverd, het meest speciale vond ik die met FC Porto.
Maar ik vind Sir Alex Ferguson eerlijk gezegd de beste trainer in de wereld. Bewijst zich al zolang (23 jaar?) bij dezelfde club én maakte van Man Utd hoogstpersoonlijk een topclub. Wenger zelfde verhaal, alleen presteert hij de laatste jaren niks en is zijn transferbeleid nét iets te veel van het goede om er mee te presteren (in tegenstelling tot andere clubs koopt hij geen grote namen en alleen maar talentjes, maar doet dit net teveel om prijzen mee te winnen).

Top-3
1. Sir Alex Ferguson
2. José Mourinho
3. Arsené Wenger

Slijmen kan die beter als voetballen!

1: Sir Alex Ferguson
2: Arsene Wenger
3: ?

Waarom die 2 in top 3?

Omdat ze beide jaren lang al op hoge niveau zitten.
Laat Mourinho dat maar eerst evenaren en dan zien we wel wie de beste trainer is.

7 juli 2011 om 00:08

Wenger heeft meen ik 15 prijzen gewonnen sinds 1987
Mourinho heeft er 18 gewonnen sinds 2002.

(individuele prijzen niet meegerekend).

Dat Ferguson in de top 3 moet is een zekerheid, en hoewel Wenger een goede coach is met een leuke/goede filosofie moet hij qua prijzen gewoon zijn meerdere erkennen in Mourinho.

Ik wil hiermee niet direct(!) zeggen dat het aantal prijzen Mourinho beter maakt dan Wenger, maar jij stelt het alsof Mourinho niet eens de veters van Wenger mag strikken terwijl Mourinho (om maar een voorbeeld te geven) wél al een keer de Champions League heeft gewonnen.

7 juli 2011 om 00:57

Guardiola heeft er 12 gewonnen sinds 2008! :D

7 juli 2011 om 01:57

Dat klopt, en als hij deze lijn doortrekt ook bij andere clubs dan zal hij de beste trainer ooit zijn. Of dit gebeurt moet nog blijken maar tot nu toe doet hij het niet onaardig nee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4272 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla178
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. ValverdeMiddenvelder80
T. CourtoisKeeper80
K. BenzemaAanvaller89
RodrygoAanvaller80
CasemiroMiddenvelder70
NachoVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren