Spartak maakt miljoenenovergang van De Zeeuw officieel

Woensdag, 6 juli 2011 om 07:20Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:34

De overgang van Demy de Zeeuw van Ajax naar Spartak Moskou is een feit. De Russische club meldt via de officiële kanalen van de komst van de middenvelder. De Zeeuw was overbodig geworden na de komst van Theo Janssen (FC Twente), Thulani Serero (Ajax Cape Town), Mats Rits (Germinal Beerschot) en de van een verhuurperiode teruggekeerde Jan-Arie van der Heijden (Willem II).

/

Ajax ontvangt naar verluidt tussen de zeven en acht miljoen euro voor de 28-jarige Oranje-international, die lang twijfelde over een overgang. De Zeeuw liet zijn leeftijd uiteindelijk een grote rol spelen in zijn beslissing, omdat hij zo'n 'buitenlandse' kans mogelijkerwijs niet meer zou krijgen. Vandaag reist De Zeeuw met de selectie van Spartak direct af naar Oostenrijk voor een trainingskamp.

De transfer is in die zin opvallend dat er geen enkele Nederlander in de Russische competitie speelt. De Zeeuw komt bij Spartak wel een oud-ploeggenoot van AZ tegen: de Braziliaanse spits Ari. De Zeeuw is afkomstig uit de jeugd van Go Ahead Eagles en werd in 2005 door AZ overgenomen. Na vier jaar in Alkmaar kwam hij naar Ajax waar hij afgelopen seizoen kampioen werd. Eerder lukte hem dat in 2009 met AZ. De vraag zal zijn of De Zeeuw zich in de Russische competitie in de kijker kan spelen van bondscoach Bert van Marwijk.


Poll

Demy de Zeeuw verdwijnt door deze overstap uit beeld bij Bert van Marwijk


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door Koni020)

Tjah jammer, maar wel heel logisch !!! Thanx voor alles en succes !!!! En ach 7 miljoen is toch wel lekker

6 juli 2011 om 10:52

Zodra Ajax het naar buiten brengt, weten we het exacte bedrag. Want meer dan 10% van de begroting moet altijd naar buiten worden gebracht, en de begroting is geloof ik onder de 70 mil.

Sow, doen ze goed daar in Amsterdam!

Voor dat geld logisch dat Ajax hem laat gaan. Prima voetballer. Heb van zijn spel genoten de afgelopen 2 jaar. Hoop wel dat hij een beetje in beeld blijft bij van Marwijk en Co.

6 juli 2011 om 08:06

Ik denk dat dat niet zo'n probleem zal zijn. De Russische competitie is nu op NOS teletekst te volgen. Even wat doelpuntjes maken en je krijgt aandacht.

6 juli 2011 om 10:45

Ja want een speler als Demy moet het ook echt van zijn doelpunten hebben :P

Ach, ik kan hier wel mee leven, hij zou sowieso geen basisspeler (meer) zijn dit seizoen en als je dan 7 a 8 miljoen kan vangen voor een speler van zijn formaat, doe je gewoon prima zaken. Natuurlijk is hij belangrijk geweest, maar dit is het beste voor beide partijen! bedankt voor alles en succes bij Spartak Demy!

6 juli 2011 om 10:04

Ik had hem er anders graag bij gehouden. Had voorkeur voor middenveld met Janssen-eriksen en De Zeeuw. Maar 7 mln vergoedt veel!!

6 juli 2011 om 10:15

Dat middenveld is 'leuk' maar zeker europees veel te aanvallend, daarbij is hij zeker niet pnvervangbaar met de hoeveelheid middenvelders die we nu al hebben. Daarbij is, zoals je zelf al aangeeft, de transfersom meer dan redelijk.

De Russen hebben echt teveel geld.
Ze betalen echt veel te veel voor De Zeeuw.

Netjes van Ajax als dit klopt. Vind 7-8 miljoen behoorlijk veel voor De Zeeuw, zeker als je nog Ibson, Carioca, Sheshukov en Makhmudov hebt. Fedun heeft in ieder geval een speler binnengehaald die ik persoonlijk vind passen bij de club. Ik ben benieuwd wat Fedun nog meer gaat halen van de veertig miljoen transferbudget die ze uitgeven.

Blijft toch zonde dat afgelopen seizoen zo in de soep is gelopen voor hem met dank aan het WK. Zijn eerste seizoen was hij echt sterk en eind afgelopen seizoen kwam dat er weer een beetje aan. Veel concurrentie op het middenveld, mooi salaris en uitdaging voor hem en een mooi bedrag voor Ajax. Kan het wel begrijpen van alle partijen maar toch jammer dat zo'n goede voetballer de Nederlandse velden verlaat.

7 miljoen is een kleine winst wat ze maken in 2 jaar kwa transfersom en 7 miljoen vangen en voor minder janssen en serero kopen en rits transfervrij en jan-arie weer terug hebben is geweldig gedaan. 4 nieuwe spelers die op de positie van de zeeuw zouden kunnen spelen voor minder geld

Groot gelijk van de Zeeuw, hij verdient er straks meer en speelt in een betere competitie. Tevens kan hij zien wat voor geweldig land Rusland wel niet is.

Dom, dom, dom.....iets anders kan ik er niet over zeggen. Nou Demy heel erg veel plezier in het altijd zo gezellige Rusland. Hoop dat je een beetje van reizen houdt. Uiteindelijk it is all about the money, money, money.

6 juli 2011 om 08:52

Wat is er dom aan dan? Hij gaat een stap hogerop, speelt dus tegen sterkere tegenstanders en financieel word hij er ook beter van. En Rusland heeft een enorm culturele geschiedenis, reken er maar op dat het daar behoorlijk gezellig kan zijn. Het is bij jou merkbaar dat jij niet zo'n reistype bent. De afstanden zijn in Rusland met het vliegtuig prima te doen namelijk.

Ik denk dat jij een beetje gefrustreerd bent omdat er weer een goede Eredivisie speler naar Rusland gaat.

6 juli 2011 om 09:44

Geloof mij ik ben absoluut niet gefrustreerd, heb hem een aantal seizoenen bij AZ meegemaakt. Het is een momenten voetballer ene wedstrijd speelt die ijzersterk de volgende weer als een slappe vaatdoek. Ik vind de Zeeuw mentaal niet sterk als iets tussen zijn oren gaat zitten dan kan hij zich daar niet makkelijk overheen zetten. De vraag is sowieso of hij aan spelen gaat toekomen. Uiteindelijk kiest Demy gewoon voor de centen niet zozeer voor de enorme uitdaging of de enorme culturele geschiedenis.

6 juli 2011 om 11:36

Nou dat is verrassend nieuws Caritas Een speler die voor het geld kiest, dat zie je tegenwoordig bijna nooit...

Hoeveel is het nu precies ? Je leest 8, je leest 6, je leest 7 a 8 ...

Als het tussen de 7 en 8 mio is, vind ik het een goede deal. Dan maken ze een behoorlijke winst, want hij zal voor niet meer dan 3 mio op de balans hebben gestaan.

Ajax is druk bezig om financieel gezond te worden, sportief staat het er ook goed voor, nu moeten ze eens ophouden met dat bestuurlijke gekloot.

6 juli 2011 om 09:10

Of het nu 6 of 8 miljoen is, ik vind het te veel geld voor deze speler die mijn inziens net te kort komt voor de top. Maar goed, ik zou er een flesje champagne op open trekken. Hulde aan de onderhandelaar die dit bedrag bedongen heeft.

Zo mooi, ook een paar ton voor go ahead eagles

Gezien de aankopen, zijn afgelopen seizoen en de prijs die Ajax er voor krijgt écht een goede deal.
In zijn eerste seizoen vond ik het een erg goede middenvelder, maar vorig seizoen was het helaas minder dankzij het Wk.
Ik wens hem het allerbeste in Rusland!

Demy veel succes in Moskou, ga maar snel een jas en zon grote russische muts kopen want het is daar verrekte koud

6 juli 2011 om 09:25

Grote onzin. Je hebt daar zeer hete zomers en zeer koude winters. Een landklimaat. In de winter ligt de competitie stil dus dan kan hij lekker de zon in het zuiden opzoeken. In de zomer heb je drie maanden zeer warm weer. Deze week is het tussen de 23 en 28 graden in Moskou.

On topic: goeie aankoop en mooie deal voor Ajax. Nu nog Meh weg en Ajax kan beginnen aan een seizoen die naar mijn mening met twee vingers in de neus wordt gewonnen.

Ik ga hem zeker missen, heeft toch wel veel betekend voor Ajax de laatste 2 jaar.
Was in zijn eerste jaar echt een hoofdrol speler die elke wedstrijd in de basis verscheen, en toen na die enorme trap in z'n gebit was het een heel lang en moeilijk jaar voor hem maar de laatste 5, a 6 wedstrijden liet Demy een top niveau zien.
Ik had hem der graag bij gehouden, maar dit is een mooie transfersom, en der zijn nog genoeg middenvelders bij Ajax en nu zullen zij meer kans krijgen om zich te ontwikkelen met vooral: Vurnon Anita, Rodney Sneijder, en Jan-arie Van der Heijden.
Hij gaat ook gewoon even cashen en dat verdient deze jongen toch gewoon heeft altijd hard gewerkt en voorop in de strijd gezeten.
Demy hartstikke bedankt voor 2 mooie seizoenen, ik sla je voor altijd in m'n hart en hoop je gauw terug te zien.
Veel succes in Moskou..

Demy heel veel succes daar en ik geef je groot gelijk 28 jaar ik denk geen vaste plaats bij Ajax en dan nog ff geld verdienen zodat je heel je leven leuk kan leven.

Ik gun je dat wel en nog bedankt voor je inzet want dat had je wel altijd.

Lekker voor Ajax dit. Ze zijn ruim bezet op het middenveld en vangen behoorlijk veel geld voor deze toch al 28-jarige speler. Werelddeal als je het mij vraagt, maar dat zit meestal wel goed als Russische clubs (of Manchester City) zich melden. Overigens kan De Zeeuw wel erg belangrijk zijn voor Ajax, alleen was het vorige seizoen drie keer niks, reden bekend, en is het nog maar afwachten hoe hij dat dit jaar zou gaan doen.

Veel succes Demy!
we zullen je missen bij Ajax, je was altijd een prima speler die en uitstekende inzet had.
Een slimme speler, weet zeker dat hij daar gaat slagen!

Kan toch niet echt zeggen dat Demy geslaagd is hier, en dat vind ik eigenlijk doodzonde, want deze jongen heeft het zeker in zich, maar zijn wisselvalligheid van het begin van het seizoen is hij helaas niet meer te boven gekomen. Maar als je ziet hoe hij zich aan het eind van het seizoen nadrukkelijk profileerde,kan je niet anders stellen dat Ajax hier toch aan kwaliteit verliest. Met Eriksen, De Jong, en Janssen heb je vergelijkbare spelers (qua kwaliteiten) maar als 1 van hem wegvalt, moet je nu terugvallen op jonge jongens als Serero en Rits (die de ervaring nog niet hebben) of Enoh/vd Heijden die ik kwalitatief gewoon minder inschat. Eerlijk gezegd hoop ik dat Lodeiro dit seizoen doorbreekt. Heeft in zijn weinige minuten voor Ajax wel een goede indruk gemaakt op mij (in oefeninterland tegen Portland was hij de beste speler op het veld), en doet het nu ook weer uitstekend op de Copa. Hopen dat hij fit blijft.

Jan-arie van der Heijden die jongen stelt niets voor, Demy de Zeeuw is veel beter dan hem en ik hoop dat hij ook gaat vertreken Jan-arie. Rodney Sneijder is veel beter dan hem.

Jammer, ik denk dat we hem best hadden kunnen gebruiken. Maar ja nu kan De Jong of Lodeiro op zijn plek spelen. Wel een mooi bedrag voor hem gekregen, dat kan misschien worden geïnvesteerd in een extra rechtsback, ik denk dat het goed is voor Van Der Wiel als hij een concurrent er bij heeft die ook veel wedstrijden speelt.

Ik hoop zo dat Lodeiro nu de kans krijgt, alleen word dat misschien te aanvallend...

Was de russische competitie de enige optie? ik had lekker naar een subtopper in de duitse competitie gegaan. Daar is de ambiance toch wat fijner dan in Rusland. Nou succes daar en ben benieuwd of hij zijn plek in Oranje kan behouden

Toch was De Zeeuw liever in Amsterdam gebleven bij een basisplaats.

Ik denk echter dat De Zeeuw na een gesprek met De Boer en Blind het advies heeft gekregen om te vertrekken. Aan de ene kant jammer want het leek me dat De Zeeuw, T. Janssen en Eriksen een super middenveld konden vormen. Aan de andere kant is 7/8 miljoen euro een bedrag dat je nooit meer had kunnen krijgen voor De Zeeuw. De Zeeuw zelf gaat nu miljoenen opstrijken en dat is ook lekker.

7-8 miljoen voor een 28 jarige speler is erg goed gedaan. We hebben voldoende vervanging en de jeugd kan nu ook weer verder doorstromen.

Opzich is De Zeeuw een bruikbare speler, hoewel hij afgelopen seizoen gewoon heel erg matig gepresteerd heeft. Ajax vangt trouwens wel een heerlijk bedrag voor hem.

Zo dat is een aardig bedrag!
Persoonlijk vind ik het erg veel geld, want ik vind het niet echt een ster speler!
Leuk voor die jongen dat hij naar Rusland kan en daar lekker kan voetballen

7-8 miljoen? Volgens mij zijn die Russen daar aan de Wodka gegaan, voordat ze dit besloten

Dit vind ik simpelweg teveel geld. 5 miljoen was wel goed geweest. Aan de andere kant, Ajax, leuk geprofiteerd ervan en gewoon slim gehandeld

Ik heb wel sterk mijn twijfels of De Zeeuw het gaat redden in Rusland. Demy lijkt me vooral mentaal niet zo sterk. Ik denk dat hij nogal wat problemen gaat krijgen met het aanpassen aan de cultuur daar.

Ik sta er niet van te kijken dit avontuur geen succes wordt.

Mooie transfer met alleen maar winnaars.
Ajax krijgt wat geld en heeft al zijn opvolgers in huis.
De zeeuw heeft een nieuw avontuur een verdiend wat meer geld.
En spartak heeft een goede voetballer in huis.

Niks op aan te merken..

Kijk, 7-8 miljoen is een hoop geld voor een middelmatige speler.. Veel succes de Zeeuw..

Prima bedrag voor hem, Ik vind het niet helemaal waard maar wanneer wat je waarde van een speler. Prima gedaan in Amsterdam jongens kunnen jullie weer mooi inversteren in transfer jeugd enz

Raar dat je De Zeeuw niet wil behouden als Ajax zijnde. Als hij een goede dag heeft kan zijn niveau zomaar eens boven die van Janssen uitkomen. Voorbeelden daarvan zijn wedstrijden zoals Ajax-twente 3-0 en Az-twente 3-0 (2008/09) waar de Zeeuw werkelijk fantastisch was.

Helaas wisselvallig, maar dat komt door een gebrek aan vertrouwen. Erg jammer want nogmaals, een Demy de Zeeuw in topvorm hoort tot de beste 3 middevelders van de eredivisie. En ik had graag een middeveld gezien met Eriksen, de Zeeuw en Janssen.

Klasse onderhandeld van Ajax; rond de 7 miljoen euro voor de Zeeuw is heel erg netjes.
Succes in Rusland, hopelijk horen we nog ooit iets van je!

Speelt Spartak Europees voetbal?

6 juli 2011 om 23:32

Dit jaar spelen ze Europa League.

''de transfer is in die zin opvallend dat er geen enkele Nederlander in de Russische competitie speelt.''

Lekker stukje prutsjournalistiek van voetbalzone hier. Iedere voetbaljournalist die een knip voor zijn neus waard is weet dat Mbark Boussoufa in the Russische competitie speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren